Written by AbangNara | February 19th, 2012

Akhirnya setelah berkali-kali dikhabarkan pernah berkahwin, Misha Omar tampil memperkenalkan bakal suaminya, Firos Ezzwan Rossly, 30 tahun. Firos adalah seorang juruterbang MAS. Misha Omar dan Firos pernah bercinta dan putus beberapa kali dengan Firos sebelum kedua-duanya memutuskan untuk bernikah hujung tahun ini.

tunang suami misha omar

Sama cantik sama padan kan? Memang seperti pinang dibelah dua. Abang Nara suka dengan kata-kata romantis daripada Firos apabila ditanya sama ada susah untuk bercinta dengan wanita yang bernama Misha Omar:-

Mungkin sebab saya bercinta dengan Samihah Omar (nama sebenar Misha), bukan Misha. The artist I adore, the women I love (artis yang saya puja, tetapi wanita yang saya cinta). Saya tak perlu menjadi orang lain, begitu juga dia.

tunang suami misha omar

Jiwang kan? Dan seperti yang anda semua sedia maklum, Misha Omar mempunyai seorang anak angkat bernama Adam yang kini berusia 6 tahun. Firos ternyata tidak ada masalah untuk turut berkongsi kasih sayang Misha Omar dengan anak angkatnya itu.

tunang suami misha omar

Semoga perhubungan Misha Omar dan Firos akan berkekalan bukan sahaja ke jinjang pelamin tetapi sehingga ke akhir hayat. Dan moga-moga cepat menimang anak. Firos dan Misha pun kedua-duanya dah berusia 30 tahun. Sama-sama kita doakan. Kredit berita Kosmo Ahad.

85 responses to Misha Omar Bakal Bertunang, Akhiri Zaman Gadis Akhir Tahun Ini

  1. Dek Nun says:

    Tahniah la….rindu lagu balada Misha..

    0

    0
    • JiJoe says:

      OK le tak asalkan tak rampas suami orang. bagus x2

      0

      0
      • Selitone says:

        Lihat sekarang dunia….!!! Siapa kata artis hanya akan berkahwin dengan ahli koperat? Ahli perniagaan yang kaya raya?

        Cik Misha dah buktikan… seorang DRIVER menjadi pilihannya… Justeru, lelaki-lelaki BIASA di sana, jangan malu dan lemah semangat dengan taraf kerja anda… Kita tidak perlu lagi hidup dalam angan-angan… Bangun dan berkata pada diri anda

        ” AKU SORANG CAK KANG! KERJA AKU MASUK BUKU KONG! KALAU DRIVER BLEH DAPAT ARTIS, AKU PON BOLEH!!”

        P/S: Tiz aku chop dah… jangan bermimpi untuk korang miliki.

        0

        0
      • Bulu kemaluan aku dah x malu2 lg says:

        Kpd mulut2 jahanam n anjing kurap yg bwa gosip misha omar d madukan dipersilakan pegi mampus skrg.. Neraka menanti anda.. See, the truth finally come!

        0

        0
      • driver kapal terbang says:

        for me driver kapal terbang bukan taraf ‘lelaki biasa’ mcm yg selitone ckp…byk kemahiran perlu ada yer utk jd pilot, tanggungjawab besar lagi nak bwk beratus penumpang nun di langit biru…gaji pun still besar boleh utk support maintenance artist….

        driver bas, driver teksi barulaa biasa. Aku bukan mengutuk profession ni yer sbb aku pun dibesarkan dr golongan beser2 jer…cuma x sesuai selitone samakan pilot dengan BIASA sbb susah nk jadi pilot ni otak kene geliga juga sbb nak apply ilmu fizik, maths, geografi semua time berkerja…kalo selitone ckp lelaki yg bukan taraf Dato’, Tan Sri…bru aku setuju~

        0

        0
      • Selitone says:

        driver kapal terbang…

        Hahahaha, ‘dont take it too literally’… Tak semestinya komen-komen yang saya buat tu bermaksud begitu…

        Kekadang banyak komen yang saya buat dalam blog (mana-mana blog pon) ada unsur sinikalnyer… Apabila membaca sesuatu berita, janganlah kita terus menelan apa sahaja maklumat yang diberikan, sebaliknya kita cuba uraikan dan konstruk kembali berita tersebut, agar mesej (abstrak) dalam penceritaan dapat kita fahami.

        Hahaha, saya selalunya mengkonstruk komen saya melalui bentuk sinikal dan humor. Tak salah rasanya kita lebih bersantai dari selalu bertegang… kan? kalau tegang selalu tak baik juga… Oit? hahaha…!!

        0

        0
      • lepas sorang, sorang kawen…. abis aku? melepas aku nak kat Misha.

        0

        0
    • KAK MEAH JELOS TAU says:

      UNTUNG KAU WAHAI CIK SAMIHAH DAPAT PILOT MAS BUKAN AIR SIA SIA.

      0

      0
      • NurKasih says:

        mesti la pilot MAS. kau ingat Misha bodoh ke?

        Pilot penerbangan syarikat antarabangsa US 12-15000 sebulan
        Pilot Malaysian Airlines RM 10000 – 15000
        Pilot AirAsia RM 5000-8000
        Pilot Garuda Indon RM 1200-2000 (sama ngan gaji cikgu tadika)

        0

        0
      • analia says:

        kau keje pilot ke NurKasih? ke duk kejar pilot skg? keh3

        0

        0
      • Aku tak trim bulu kemaluan says:

        Amboi2. Eh cik analia, 2 namanya cik nurkasih ne bnyk buat research.. Baca benda2 berfaedah. Bukn mcm ko gosip retis2 smpah jga ko baca!

        0

        0
      • Aku gay suka jakuan aidilfitri says:

        Betol3! Gaji pmain bola bukn besar sgt. 2 ekor beruk 2 pun takat spm jerkk!

        0

        0
      • SuperBigbang999 says:

        Pilot MAS, FO stating RM 8k > Senior Capt RM 36k..

        0

        0
      • zarina anjulie lancaucah says:

        keh keh keh butoh gaji pemain bola tak besar..indra putra mahayudin punya gaji rm 30 ribu sebulan..tu belum masuk bonus itu ini..safee sali punya gaji rm 118 ribu sebulan..itu belum termasuk bonus dan tajaan daripada syarikat2 korporat seperti tune talk..main kat liga indon pun dah boleh jadi jutawan..cuba kalo main kat liga jepun,korea atau liga arab

        0

        0
      • kasut.biru.polka.dot. says:

        wau. RM15k. Menyesal rasanya tolak pilot ajak kawen aritu. Tapi suami soleh is priceless…

        0

        0
      • kak jah says:

        uiksss. semua nak cakap pasal gaji pilot. pilot gaji berapa tak kesah, janji SETIA. kanggggggg gaji beribu riban kalau tak SETIA tak guna. hahaha.

        0

        0
      • bagus la. Misha dulu projek riban riban kena tipu, sampai aku nak offerkan diri untuk certain projek kat dia jadi tak sedap. jadi aku harap la rezeki dia bertambah, dapat bakal suami yang berjawatan ni….

        0

        0
    • Tahniah akak. akak makin cantik :)
      alhamdulillah akan berita ini:)

      0

      0
  2. lokoong says:

    wooooooooooo

    0

    0
  3. gajah says:

    first..yahoo..

    0

    0
  4. bunga melur says:

    nak kawin gak misha omar yekk/semua berkekalan.sepadan tgk :)

    0

    0
  5. nanaa says:

    akhirnyaaa. terjawab sudah :)

    0

    0
  6. lily says:

    ehem…ehem…

    0

    0
  7. Bob Hazuan says:

    Wow pilot you. Kelas kak Misha.
    Okay ler tu. Jangan jadi kes Rita kawin pemain bolasepak. Dah le hampeh tak educated plak! Asyik perang dlm Twitter jew.

    0

    0
  8. antimemek says:

    1st! Bahahahahaha

    0

    0
    • Zamri Rockers says:

      Arghh!! ko cetek ilmu ke? kecik2 ko tak pegi tadika ke? meh sini aku ajar.. first untuk komentar pertama.. engko komentar yang keberapa aku tak peduli… lepas first, second. diikuti third, fourth, fifth, sixth dan sewaktu dengannya.. kalu nak blaja lagi, bleh amek course Tadika ngan Darjah 1. Packej ni, murah je. Abang Zamri tak charge mahal. nyanyi lagi baek ~Keunggulan cinta, dari sinar mata yang bergeloraaaaarrggh!!~

      0

      0
      • ciktips says:

        ate yg sebenornya gini.. bila page loading kat antimemek berkemungkinan ms tu komen xde lg.. so dia claim la dia 1st.. tp dlm ms yg sama di kedah juga page loading xdek komen org kedah pun claim first.. begitulah juga jika di Johor hanya selepas mereka ni tekan publish je.. mk ms tulah komen mana sampai dulu kat server dia akan jd first atau sec atau 4th itu sebab kita nampak entry ke 5 pun org claim first.. bukan salah diorg..

        0

        0
      • laila says:

        moral of the story..xyah la nk kecoh2 g taip perkataan 1st tu….’bukan salah die org’?bg aku slh die org gk..kn da malu

        0

        0
  9. hisyam says:

    akhirnya…kahwin jgk sepupu ku ni..
    tahniah Ah..

    0

    0
  10. minahmantop says:

    Wow Pilot MAS! untunglaaaa ko Samihah

    0

    0
    • bulu mata lentik says:

      untungnya…… mewah n glamor dpt pilot, kesian nya ….asyik d tinggal2 kan demi tugas……rasa dahhhh……sedih i!!!! utk misha….congrat!!!!

      0

      0
      • Newton Abbot girl says:

        Betul. Memang mewah tapi tiada apa yang lebih berharga daripada suami di samping isteri di kala susah dan senang.

        0

        0
  11. SAYA says:

    ni msti nk ttp malu..psl kawin dgn dato owner aman razak..toin toin

    0

    0
    • lol says:

      bungok..aman razak nye rumah dpn umah aku je neh..xpnah pn aku nmpak misha..nmpak ank die yg br lpas spm tuka2 awek ade la…fitna je manjang ko ni

      0

      0
  12. tlgmsukcmpur says:

    lama x dengar cite psl misha omar nie kn.tetap maintain mcm dulu…cantik..tahniah ye misha..semoga bahagia bersama si dia……AMIN….

    0

    0
  13. pelik says:

    uikss cmne ngn datuk tetttt owner aman razak tuh??? kan dy da kawen jd bini no 3 klu xsilap…atau ak yg ketinggalan keretapi neh…hurm

    0

    0
    • analia says:

      dah cerai le kut..

      0

      0
      • JGN MENGARUT says:

        JGN PANDAI2 TUDUH ORG BERCERAI…. AKU SEDARA TERDEKAT DIA…. DIA MMG BELUM KAHWIN LG…..

        0

        0
      • buktikan kasik diam says:

        to JGN MENGARUT;
        kalo anda saudara terdekat dier, apekata time dier nak akad nikah nnt masa misha sign document tu anda snap photo…fokus kt part pengantin perempuan kene mengaku sama ada anak dara or janda dlm surat tu…. bukan nk aibkan, just nk proof yg Misha selama ni mmg blom kahwin…kasik mulut2 yg tabur fitnah ni diam….

        **apepun, kalo misha dh pernah kawen sebelum ni…ade aku kisah?? janji dier happy…loser to those yg sker cter bukan2~~~

        0

        0
      • misha tak pernah bercerai, ini tohmah semata. saya adalah bekas kekasihnya dan memang lepas kami berpisah , dia bertemu dengan bakal suami dia yg sekarang. korang bukan setakat ketinggalan keretapi tapi ketinggalan siput babi.

        0

        0
  14. xsukeayurodok says:

    en nara ni suke copy then paste kat cni. adeh

    0

    0
  15. irdina says:

    mkin cantikkkk misha nie kan…luv u so much..ble nk kuar lgu bru??rndu lagu kak misha..

    0

    0
  16. fifi lofa says:

    tahniah diucapkan bunga2 cinta dh nk kawin…tp bole caye ke pilot mas neh?aku de gak geng dgn staf mas dengar citer macam2 lagi kalau yg penerbangan antarabangsa tuh.

    0

    0
  17. klw dh cinta,jodoh xkira gaji laki tu brape.tgk mcm erra khwin dgn yusri yg kayoo tu last xdk jodoh brpisah khwin dgn org mkn gj jgk.tu la yg dinmkn jodoh last2 yusri khwin dgn i.huahuawaa….

    0

    0
  18. mia kaka says:

    kepada yang ingat gaji pilot air asia adalah sikit n temasuk lah garuda anda adalah salah..malaysia airlines merupakan gaji stewardess yang paling kecik dlm dunia..buat pengetahuan anda gaji pilot air asiaadalah dua kali ganda dr gaji mas nye pilot..sah la anda buta and cakap membabi buta..saya penah keja mas n larike air asia sbb gaji mas adalah cipan.sekian teima kasih

    0

    0
    • Orang gaji says:

      lantak la gaji airasia lagi banyak ke, gaji mas lagi tinggi ke, ada aku kisah? kau tu kejap cerita pasal gaji pilot, lepas tu pusing pasal gaji stewardess. gaya cakap pun macam orang tak berpelajaran. sia2 je majikan tu amik ko kerja.

      0

      0
      • mak jemah says:

        logik jer. sbb MAS bg elaun praktikal pon ciput gk. byk kudukut la.

        0

        0
      • buktikan kasik diam says:

        make sense…coz aku mcm perasan dah byk aku dengar pilot MAS lari ke Air Asia especially yg dh otai2 tu…so takkan gaji sket plak kan?

        0

        0
  19. alcatraz77 says:

    Tahniahhh…. semoga sampai kejinjang pelamin…

    0

    0
  20. saje komen says:

    muka ank angkat misha ni nk same je ngan muka bakal tunang die..hihi

    0

    0
    • Aku kulup says:

      Nak tanye cket coz i bukan islam.. Kalau anak angkat ne dah besar n dah akil baligh, ape hukum kalau c misha ne sentuh mcm anak sendiri?

      0

      0
      • kecoh siak says:

        misha bukan ibu susuan dia ek?just asking

        0

        0
      • abu says:

        xboleh sentuh..anak angkat same r dgn laki yg bukan muhrim..

        0

        0
      • jamilah says:

        kalau ibu susuan takpe. minggu lepas ada dengar kat dlm tv al-hijrah madrasah al-hijrah(Syariah) pasal ibu susuan.

        0

        0
      • lily says:

        misha ni ibu susuan kepada anak angkat die..dengar crita dulu, misha pegi suntik untuk keluarkan susu..anak misha tu, dah jadi mcm anak dia sndiri..n boleh di sentuh (jadi macam mak kandung n anak kandung)

        0

        0
  21. […] Akhirnya setelah berkali-kali dikhabarkan pernah berkahwin, Misha Omar tampil memperkenalkan bakal suaminya, Firos Ezzwan Rossly, 30 tahun. Firos adalah seorang juruterbang MAS. Misha Omar dan Firos pernah bercinta dan putus beberapa kali dengan Firos sebelum kedua-duanya memutuskan untuk bernikah hujung … Continue reading → […]

    0

    0
  22. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    huh ! tkde taste betol si misha ni lah ! kenape pelakon jambu2 suka sangat cari meteair dn kawin ngan jantan gemok ? macm si faezah elai tu laki dia pn gemok…..tk takot lemas ke u ol ni……..peeeee nk jadi ngan pelakon jambu2 ni.ishhhhhh …..

    0

    0
    • SBDL says:

      wahai DATO MINAH JAMBU 24JAM MENGHADAP COMPUTER (full name lagi)
      ade mslh ke ngn laki gemok? manusia jgk kn? ciptaan Allah jgk kan? org kalau nk kawin, crik laki yg keje bagus, baik, hormat ibu bape even fizikal die tak sempurna. buat ape hnsem, kurus, macho tp perangai jahanam? cetek betol ilmu kau. -_-‘

      0

      0
    • Minah jambu jolok lobang sendiri says:

      Oi minah! Ko 2 pun gemuk mcm babi. X pyh nak persoalkn la napa… Ko 2 kesian minah, bangla pun x ingin dgn ko. Ko 2 dah la bnyk jerawat. Badan plak bnyk panau!

      0

      0
    • mak jemah says:

      mak suke laki gemok.husband mak pn gemok orgnye.kiut ape..sedap wat bantal peluk pulak tu.lembuutt jee (^_^)v

      0

      0
    • aku suke laki tegap says:

      oi, badan mcm ni la hotttttttt tegapppp, kita jalan sebelah pn rasa selamat ngok tul.

      0

      0
    • aku suke laki tegap says:

      1st, ni bukan gemuk boroi takde shape tu ni tegapppppp laaa mata sparrow ke?? 2nd badan camni laaa best jalan sebelah pn rasa selamat je, ke ko jeles tak dpt??? kah kah kah kah kah.

      0

      0
      • ASTALAVISTA says:

        ntahnya..laki aku pun gemok..tapi tak der pulak aku rasa lemas ke rimas dgn dia…lg best ada la…

        sedap gila peluk..rasa mcm peluk teddy bear je mlm2…

        ko SI JAMBU POMPUAN TAK LAKU, ada hati nak komen n kutuk psl bentuk badan org…rupa ko tu dah elok sgt ke??? ce cermin sket..ntah2 mat bangla pun tak hadap tgk muka ko!

        0

        0
  23. meeradriana says:

    Wah…congrate..
    Suke tgk dorang nih..hihihi

    0

    0
  24. mdmhayati says:

    nikoh la cepat2 …byk doos lalu doh gosip2…kekadang tu boring gak…huhuuu

    0

    0
  25. bila says:

    anak angkat misha da 6 tahun.. dulu kecik je.. cepatnya masa berlalu..

    0

    0
  26. deen says:

    tahniah kak misha.. :))..idup kelate!!

    0

    0
  27. Cik piNgu says:

    tahniah Misha~
    kan da terjawab persoalan dia x kawin lg b4 diz.. doakan je la rumahtangga dia bahagia ngn Firos. jgn sebok kutuk fizikal bakal husband dia, kalo ensemmm cam Brad Pitt tapi lau pangai ntah pape wat pe? yg ptg perangai bukan rupa.
    :)

    0

    0
  28. kasut putih says:

    Tahniah.. saya suka couple ini. Very down to earth.. Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. Amin..

    0

    0
  29. bukan nama sebenar says:

    tumpang gmbra…………………

    0

    0
  30. abu says:

    wah, misha… gigi dh cantek… =) tahniah nak kawen..

    0

    0
  31. Triple_j says:

    honestly sangat bersimpati dgn misha omar, seseorang yg sgt berbakat tetapi entah kenapa tak meletup mcm sesetengah artis lain. maybe atas faktor luck kot, contohnya siti nurhaliza yg bukan saja berbakat besar tapi juga bernasib baik psl ada lagu meletup, org yg jaga karier dan peribadinya mcm abangnya, komposer suka dan mcm2 lagi faktor.

    harap2 perkahwinan tu dapat membantu dlm sisi peribadi dan juga kariernya di masa hadapan, unless plan nak bersara lepas kahwin. anyway, best of luck misha!

    0

    0
  32. bini pilot says:

    tak payah nak membezakan gaji2 diorang ni… gaji pilot airasia lagi banyakla.. diorang punye allowance tinggi woi tapi kerja setengah mati… mas pula banyak benefit tapi gaji ciput… sape cakap garuda gaji kecik? tu merpati cap indon tu, gaji lagi tinggi tau….

    0

    0
  33. misha mishi says:

    elok la tu misha, ko pun dah tua dah

    0

    0
  34. mia kaka says:

    bini pilot..ko baca la komen paling atas tuh..cakap gajigaruda sama dgn cikgu tadika rm 1.2 k and air asia 5000 je..setahu aku 5 k tu gaji crew die kot..nampak sgt org tu xpenah naik kapal terbang and tinggal kat kampung org asli mane tah..kwang kwang kwang…

    0

    0
  35. mia kaka says:

    ko tgk la komen atas tuh yg ckp gaji garuda 1.2 k je and air asia 5 kje…setahu aku gaji crew die yg 5 k..nampak sgt bengap xpenah naik kapal terbang takat penah naik mas and air asia je…

    0

    0
  36. mia kaka says:

    Aku lupa smbung…termasuklah gaji pilot…ngok..

    0

    0
  37. ada aku kesah says:

    ayah misha sendiri habaq kat family i yang chik sha dah kahwin sebelum nie..
    isteri kedua kepada ……..
    apa pun diorg dah cerai…
    doakan semoga perkahwinan dia kali nie kekal….
    okeyyy uollsss

    0

    0
  38. hmm..aku harap okey jer says:

    hmm..pilot ni harap2 jujur dan setia la dgn misha ye.sbb majoriti pilot yg ada kat mesia ni..ramai yg ada stok bini persinggahan kat mana2 destinasi yg dorang singgah.itu mmg perkara biasa bg pilot..jiran aku pon pilot.dia citer sbb dia pon ada stok romen2 kat beberapa destinasi.huahahaha..bini lawa camana pon,bila ke obesi tu mau trgugat jgk bila kepala masuk air..

    0

    0
  39. nor says:

    tak de ke wartawan hiburan nak kecoh pasal artis pompuan berpeluk dgn bukan muhrim?mcm misha dan lisa suryani tu….yang sah2 berdosa….pasal peluk anjing kecoh satu m’sia..kalu 2 2 kering bkn dosa pun kalu basah samak le… kalu peluk wp tunang sah2 berdosa kecuali taubat nasuha…wartawan takkecoh pun malah komen2 mcm suka je…..

    0

    0