Written by Bella | November 24th, 2016

Populariti Mira Filzah membuka peluang untuk beliau menjadi pengacara bagi program 3 Juara di TV3 gandingan bersama Ammar dan Issey.

Lumrah sebagai selebriti, ada penonton yang mengkritik Mira kelihatan agak kaku sebagai pengacara dan hanya bergantung kepada gandingannya.

Walaubagaimanapun, Mira tidak cepat melatah dan menganggap setiap komen dan kritikan yang beliau terima sebagai pembakar semangat untuk memperbaiki kelemahannya ketika mengacara.

Ada juga komen [negatif] sebegitu di media sosial tetapi saya ambil ia sebagai benda positif. Didominasi Issey dan Ammar? Tidak sama sekali, masing-masing main peranan. Mira memang perlukan mereka untuk melengkapi antara satu sama lain.

Bila program realiti macam ini, seronok ada mereka menceriakan suasana sebab Mira tidak boleh buat kelakar.

Malah, Amar dan Issey juga berpendapat bahawa Mira melaksanakan tugas yang diberikan dengan baik. Mira juga mempunyai bakatnya sendiri cuma cara penyampaian beliau kelihatan agak sopan berbanding pengacara-pengacara di luar sana.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

Kredit Foto : azriannaphotography

34 responses to Mira Filzah Nafi Tidak Pandai Mengacara

  1. Wow says:

    bgs cari kerja lain jelah… menyampah btul dgr suara ko yg dok cover cover tu…

    44

    0
    • Cik tata titi tutu says:

      Dia ni mengacara control comel je lebih. Gedik ah.

      31

      0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      mira ni asal nye bukan pengacaraa dia pelakonnnn mana lah boleh buat klakarrr… lain la kalau jihan dia memang klakar semula jadi…klakar semula jadi ngan klakar di buat2 lain tau ! klakar semula jadi dia akan buat orang ketawa…tapi kalau klakar di buat2 macm ciak jadi nyeeeeeee …!!

      15

      0
    • Anonymous says:

      nampak fake dibuat2 tu la pasal.

      11

      0
    • Anonymous says:

      ramai betul yang tak suka kat ko. baik ko berambus je lah dari industri ni. asyik kena maki jek!

      32

      0
  2. melati says:

    bgs cari kerja lain jelah…. menyampah btul dgr ko yg dok cover cover tu..

    16

    0
  3. maya says:

    mengantuk klu tgk dia jd pengacara..sore dia ssuai utk rncgn mari mengaji ..sore kepit

    26

    0
  4. Anonymous says:

    NEXT..

    5

    0
  5. Anonymous says:

    walau tak pandai mengacara, abang tetap love u tau, abang cinte kamu,mira,nora,elly,lofa,tasya,ana,ani,amok,gemok dan semua skali ler.

    6

    8
  6. bukanmacaiartis says:

    memang kaku gila, macam tunggul kayu atas stage. suara alahaiii. cari job lain la. jangan tamak.

    24

    0
  7. Anonymous says:

    dorg hanya menggunakan ko sbg bahan je atas stage tu.. explotasi wanita.. dont u reliase girlllllll

    25

    0
    • cik kiah says:

      betul. tv3 gunakan Mira sebab nak dpt rating.
      kalau tak, tak ramai nak tgk 3 juara ni.
      mira tak kreatif.

      2

      0
  8. Mira says:

    don’t u realise it girl?

    5

    0
  9. nok gebuzzz says:

    balik2 ye betul…ye betul…betul….tu jer la ko ckp,ape motif tv3 amik dia ni tah..ammar dan issey pon dah ok.

    21

    0
  10. nira filzah says:

    suara dia ni klu merengek bru sedap…mengacara x sedap..wakakaka

    0

    5
  11. Murah pijah says:

    tak paham camne dia ni boleh ada dlm industry… NEXTTTT

    17

    0
  12. Anonymous says:

    Biarlahhhh.. rezeki dia.. bagus org amek lg dia mengacara.. x bagus ni jala last.. janji dia x tergedik gedik atas pentas sudah.. org mlaysia, gedik kena caci.. sopan pon kna.. korang jela btul ye takkkkk… hmmm lu pnya nasib lu makan dia pnya nasib dia makan.. apa salah lu makan sama2 ?

    0

    6
    • Anonymous says:

      True ????

      0

      0
    • cik kiah says:

      sopan dah bagus. tapi masalahnya tak pandai mengacara padahal ambik job mengacara. umpamanya kau tak pandai jahit, tp ambik job menjahit just because kau pakai baju cantik. memanglah rezeki. tapi rezeki utk kau rembat abis ke atau kau bukakan jalan kepada rakan-rakan lain yang lebih layak?

      9

      0
  13. Q says:

    Ramai haters kat comment ni. Yg aku pelik, artis yg berjaya atau yg cantik2 jer haters ni kondem, yg kurang cantik/ kurang berjaya dipuji melambung lambung. Setiap org baik cantik atau tidak ader jer perangai buruk atau baik. Mungkin haters ni hodoh dalam dan luar tu yg xpuas hati kot.

    0

    9
    • cik kiah says:

      haters tak haters lah. tapi aku yg nonton 3 juara ni setiap kali kot.
      rasa macam…macam….

      nevermind. teruslah sokong. teruslah bagi harapan palsu dan kata-kata manis kpd mira.

      2

      0
  14. Anonymous says:

    Abg dh pesan kawin je dgn abg biar mira mengacara depan abg sorg..tp mira jual mahal kata muda lg laa minat bidang ni laa mcm2 alasan bagi..

    11

    0
  15. Anonymous says:

    suara mira ni xsesuai jd pengacara..bila bercakap xjelas..berlakon pon xsesuai..jd model muslimah ok la…

    13

    0
  16. Anonymous says:

    Why is this girl suddenly getting all the attention? Berlakon kayu, muka x de Lah cantik mana pun, Mata sepet, mengacara out- it seems like dia tak tau que dia, bila nk bercakap semua. Kata Ada degree, cari kerja yg proper Lah. Cakap x pernah nk rendah diri. Pernah jumps dia Ni in person, biasa2 aje. It is just that gmbr2 dia Ni bnyk d filter n d edit. By the way, dia Ni perasan yg semua org kenal dia. Kt public pun x natural,perasan Gila.

    17

    1
  17. Anonymous says:

    Aku perhati je dia ni jenis suka buat suara lembut mcm softlan nak buat jantan semua cair. FAKE

    10

    1
  18. Miss Kate says:

    Finally!

    1

    0
  19. zabedah zabit says:

    suara tiada nilai komersial..

    bila dia mengacara senada..dan agak bosan

    mungkin mira blh perbaiki

    5

    0
  20. bukan haters... says:

    HANYA sesuai sangat jadi model…
    MUSLIMAH.
    Fullstop.!

    3

    0