Written by Bella | April 14th, 2016

Sebelum ini foto Mira Filzah beraksi lucah dengan menjilat jeli berbentuk kemaluan lelaki menjadi viral di Internet. Ramai sebenarnya yang tidak percaya bahawa gadis bertudung seperti beliau melakukan aksi berkenaan yang menimbulkan pelbagai kontroversi.

Foto yang telah menjadi viral sejak beberapa hari lepas

Tidak mahu terus dikritik, Mira menerusi akaun Instagram rasmi miliknya mendakwa foto itu telah diedit oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Mira turut memuat naik foto yang sebenarnya didalam penjelasan beliau.

Mira yang tidak mengetahui dalang disebalik penyebaran foto tersebut menyerahkan segala-galanya kepada Allah SWT. Buat Mira, ia bukan tugas beliau untuk menghukum.

Assalamualaikum.  Rasanya, rata rata pun dah tahu gambar diatas (iaitu gambar sebenar) yg telah DI-EDIT tersebar.

Dan tak perlulah Mira tunjuk atau upload disini gambar yg telah di-edit. Cukuplah Mira tampil di sini, nak bagitahu, nak tunjuk, ini adalah GAMBAR YG SEBENAR.

Penjelasan lebih lanjut? Ada di Melodi nanti. Cuma skrg ni, bg Mira, benda2 mcm ni, biarlah Allah shj yg membalas. Mira pun tak tahu siapakah disebalik dalang perbuatan ini, tapi Allah tahu. Bukan tugas Mira utk menghukum.  Terima kasih.

Mesti ada pihak yang cemburu kerana nama Mira Filzah kini sudah semakin naik, bersabar lah Mira. Dalam dunia ini kita tidak boleh puaskan hati orang, kadang-kadang kalau kita tidak buat salah pun ada juga orang yang tetap dengki.

Sumber Berita : Instagram Mira Filzah Official

90 responses to Mira Filzah Jelaskan Foto Beliau Beraksi Lucah Telah Diedit

  1. Anonymous says:

    itu lah sebabnya jangan bergambo macam tu..
    memang patut la kena edit..
    dah pakai tudung nak bergambo acah2 mengango tu dah ngape..
    tengok pun pose camtu menghairahkan..

    0

    1
    • Pekerja Gomen says:

      Aik… gambo makan pun salah ke…
      Dah dia mmg makan pop cake..
      takkan nak pakai sudu garpu…
      apa punya mentaliti…
      tau nak cari salah org je.
      Meleisss

      0

      0
      • Anonymous says:

        itu ler..
        dok dalam gomen tu otak pun tak berkembang..
        gambat yang mendatangkan fitnah macam jangan la di upload..

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Otak ko tu yang tak berkembang pmpn oii..
          Aku ni laki pun tak rasa gambar asal dia tu boleh mengundang fitnah…
          Apa jenis gambar pun, yang baik mahupun yang buruk boleh mengundang fitnah.. fitnah tu asalnya dari manusia yang hatinya bak bangkai..
          Kalau ko rasa gambar makan kek pun “Mengago” (what a term!”)
          Aku rasa ko yang perlu bersihkan hati dan minda..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ha.marah.marah.
          gaduh.gaduh.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          aku bukan fan makcik ni…tp utk mengatakan cara dia bergambar tu salah, kepala otak korang…korang tgh tido pon org leh edit bg fitnah…takyah nak jadi hater tahap cicak kobeng sgt laa…yang bersalah skrg orang yang gila saiko jahat nak mampos yang edit gambar tu sampai jadi fitnah macam ni sampai gambar asal pon jadi persoalan gak…nampak impak dia…kalau gambar asal tu tak diedit, takder pon korang nak mengata gambar tu salah…sbb korang tak secreative orang yg edit ni…semua sembang kencang…nak jadi keyboard warrior pon biar ada otak sikit…lembu pon leh pk haktuiiI!!!

          0

          0
        • aliff says:

          padan muka…buat lagi aksi2 menggelenyar…aksi2 birah gatal bijik. kan dah kena…

          0

          0
        • LOL says:

          mangkok betul la. sendiri yg carik pasal. mendapat lah ko….buat aksi ngada-ngada cenggitu. huhuhu

          0

          0
        • mora folzah says:

          Hah betul tu.. even kawan aku yg laki pun kata, kat group whatsapp bebudak laki, dorang share gambar mira ni.. kalau dah laki tu.,pepaham je lahh dah jadi modal apa..siap xleh blah ada yg kata,dorang bayangkan mira tido kat sebelah.. mmg aku as perempuan yg mmg xsuka share gambar kat social media pun rasa malu gila weh even aku bukan mira filzah.. hmm satu je aku nak cakap, bila dah jadi lawa, you are so precious. Sehebat mana pon kau jaga diri kau,jaga pergaulan acah2 xnak sentuh.., tapi bila gambar aksi manja kau banyak dijaja kat media social, secara tak langsung kau dah buat laki2 bernafsu dengan kau.. kau balut lah badan kau cemana sekalipun, imaginasi laki ni tak terjangkau dek akal kita yg perempuan ni..

          Just my 2cent..

          0

          0
        • nak tahu juga says:

          aksi menjilat kemaluan lelaki…ayo. kejinya ..insaflah. dappp ke?

          0

          0
        • Ohlala.. says:

          burung kakak tua,
          hinggap di mulut mira,
          sekarang baru nk terasa,
          sebelum buat pikir dulu akibatnya.

          0

          0
        • kakmona says:

          strongly agreeeee with mora folzah. mmg imaginasi lelaki ni x terjangkau dek akal. hsband akak kate if ever a woman know how man’s imagination works, they wud prefer to stay at home. sbb tutup cemana pon laaa diorg ni akan tetap berimaginasi. yg ade bini blh la lepaskan kat bini. yg xde bini?? mmg share gambo dlm grup wassap lepastu lepaskan dlm bilik ayor ler jawabnye…

          0

          0
        • Momot says:

          Cantik itu subjective bg aku dia xde la lawa mana pon, makeup tebal, mata dia macam mata org yg banyak tahik mata je.

          0

          0
      • Peah says:

        sabar aja lah dik. anggap saja itu satu gurauan manja.

        0

        0
      • Really??? says:

        Wow BESARnya…merahnya… hadap sangat nak upload gambar dalam social media, nak minta puji pujian……amiiik kau…..

        0

        0
      • Lorat says:

        I dont think it is about eating, but more to about posing. Pose macam tu… ternganga nganga, mmg tak perlu. Bajet cute? bajet seksi?

        0

        0
    • kak nam says:

      hahahaha…hambek ko. dildo merah diaorang kasi…..

      0

      0
    • r i t a says:

      bagus mira…..buat lah lagi next time yeew.
      besok diaorang letak pokok cactus plak.
      pengajaran supaya jgn menggeletik sgt.

      0

      0
    • 1st time komen says:

      Gambar asal “mengundang” fitnah…
      Bagaimana pula gambar edit yang “benar-benar” memfitnah.

      Kita ade pilihan untuk suka atau tidak suka seseorang artis. Tetapi yang benar tetap benar, yang berdosa tetap berdosa..

      0

      0
    • Anti perasan sorang says:

      Kau x payah lah jdi rtis mira weiiii…kau cri rezeki lain yg lgi berkat…ni klau dh gedik ….. nilah kesannya..kau pun x diperlukan dlm industri hiburan…nanti kau jawablah dpn Allah apa yg kau buat yee…nauzubillah …

      1

      0
    • minah kak kiah says:

      Pakai tudung ok but kena jaga cara gambar jugak. Jangan la jelir2 lidah macam eish entah la.. geli nmpak ppuan berjelir lidah masa bergmbar. Macam takda pose lain. Huh

      0

      0
    • yerrrr says:

      gambar tu dia tlg promote kek je masa besday dia. tokey kek yg amik gmbr n post dlm insta kedai tu. kt insta dia sniri xde pon.biasa la tu ambik gmbr mkn…ko xpernah ambik gmbr mkn ke? ke ko ambik gmbr tgh mkn tutup mulut? kalau gmbr ni x diedit rasanya semua pakat duk kata comelnye, kiutnya…bila dh ada orang edit tetiba gmbr ni jd xsenonoh yerrrrr

      0

      0
  2. miranda says:

    so janganlah upload gambaq yang boleh mendatangkan FITNAH

    0

    0
  3. melati says:

    satu jer Masaalah saya Famous ker minah ayun ni????

    0

    0
  4. Anonymous says:

    gigih juga makhluk tu edit gambar eh. lol

    0

    0
  5. azreen says:

    sah sah la edit…aku penah tengok gambar ni…bkn pegang benda alah tu…

    0

    0
  6. kiah pekasam says:

    xsalah pn gmbo tu just gmbr mkn je kot kalau dh mmg otak kuning blue smcm aje so jdo lh gtu..yg edit bangang xde kje lain thu nk jatuhkan org lain je bodoh

    0

    0
  7. Mawar says:

    Takyah edit pon dh nmpk tak sopan

    0

    0
  8. Fido dido says:

    Moral of the story dik, x yah la over bergambor sgt utk semua benda… Skrg ni mmg ramai org gila.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Yg mane 1 gmbr edit? Yg mkn kek tu ke edited? Kah3…. tu laaa upload la lg gmbr mulut ternganga cam tu… lagikan gmbr sopan org boleh edit jd gmbr lucah apatah lg gmbr yg mulut ko nganga camtu minah oiii… jgn pasni ada gmbr terkangkang dah. Beringat lerr… lagi plak ko tuh bertudong lingkop!

    0

    0
  10. Haha says:

    Tu la ko..gedix nak pose ala-ala kpop cute nganga makan kek ke cekelat (entah ler tak pasti). Kan dah kena! Kalau ko pegang makanan tu sebelah tangan, sign tu sebelah lagi lepas tu ko senyum, muka tegak je takyah ko senget. pun comel juge. kesimpulannye, padan muke ko!

    0

    0
  11. lol says:

    sebijik. pandai ..gigih mengedit. kipadap.

    0

    0
  12. kiki says:

    lol beautifulnara pun plz la edit kasi blur/censored gmbr dildo tu.. huhu.. sggh kurang sopan. nanti org lagi la sbrkan jd fitnah ye tak

    0

    0
  13. Anonymous says:

    minah tudung.. next time buat la perangai elok2 sket.
    ko pun mcm jalang aksi pelakon blue ko tiru buat pe?

    0

    0
  14. FILZAH says:

    NAK BUAT CAMNE MIRA OII.. KO SELAMA NI MMG JADI BAHAN ORANG LAKI.. RAMAI PEMINAT LAKI TERGODA DENGAN AKSI MANJA KO DI INSTAGRAM.. GAYA MENGGODA, JERITAN2 KO DALAM DRAMA, SEMUA TU JADI MODAL DOT DOT.. JADI, UBAH2 LAH STYLE BRGAMBAR DAN VIDEO MENGGODA KO TU KALAU XNAK TERUS JADI BAHAN..

    0

    0
  15. dan says:

    Photoshop level : 1000000000x

    0

    0
  16. Anonymous says:

    kalau julia perez ke, fara mendoza ke…atau si elizabeth tan buat perangai mcm ni okay la. ko dh lew bertudong sis. kamon.

    0

    0
  17. dina says:

    lain kali tak payah lah pose dengan aksi menjilat camtu lagi ye…
    tau pulak gabra bila rasa mcm nama dah spoil.
    bila bercakap macam maksum…xde dosa langsung…..
    bila camera on jer terus gedik buat aksi x senonoh.
    sendiri mau ingat lah ye…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    sesuai sgt..jdi bahan ketawa. bukan org simpati. sendiri carik penyakit.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Susahnya jd artis.. hehe blajar tggi2..kje gomen or kje biasa or buat bisnes kn seng. Klu jd artis..fame u dpt..tp hati xtenang..asik kne maki dgn rakyat malaysia yg budget maksum.

    0

    0
  20. damai says:

    HATERS BLH tak satu kali jgn cari dosa, diterangkan pun kena hentam, photo makan cake lucah ker, dah dasar otak kuning dan suka sgt tengok cerita blue jadilah kuning sampai bila2

    0

    0
  21. Anonymous says:

    kah kah kah.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    die dah explain kena hentam mcm2…woii nara..ko la penyebar fitnah ni…tgk semua org brgaduh nak komen mcm die la yg bajet bagus..phuiii

    0

    0
  23. Anonymous says:

    masyarakat msia semakin kreatif. kih kih kih

    0

    0
  24. gagaj says:

    i don’t like you

    0

    0
  25. RRRRRR says:

    Mira F VS Nora D?

    sapa lagi CanteQ???

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Cantik ke bulu kering ni!
    Aku tngk mcm cipap kering aje Noks!
    Tak selera

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Fitnah manusia semakin berleluasa. Apatah lagi fitnah dajal suatu hari nanti. Innalillahiwainnahirojiun, kat masyakat yg komen ni. Hati semakin hitam dan lama kelamaan mati.

    0

    0
  28. Allahuakhbar. says:

    Fitnah manusia semakin meluas. Dan mcm mana dgan fitnah dajal suatu hari nanti ? Innalillahhiwainnahirojiun kepada hati pembaca yg mengkomen bukan2 ni. Hati semakin hitam, lama kelamaan mati. Dan tahniah malaikat kat bahu kiri korang dok mencatat kata2 korang. Allahhu dunia semakin penat.

    0

    0
  29. orgmarahsangateditingxblhpkai says:

    Si bahlol mana la yg p dok edit cam tu…blh dok buat mcm tu plk..tau la bnyak org x ska si mira ney sbb tu la peluang si bhlol ney nak mencelah buat bnda x pekdah ney…nak bg org dok ngata mcm2 lg..mmg ngok la hang bahlol oi…kot ya p cqi kja pekdah skit yg dpat gaji agak kta berkat..jgn dok jdi ngok sngat..aku jmpa hang aku ludah kat muka hang bwu hang tau..

    0

    0
  30. nakmarahsangat says:

    Si bangang mana la x da kja ney…tau la mira ney ramai yg x ska..tu yg si bangang ney ambik kesempatan..dasyat sungguh org la ney…apa nak jdi..mohon maaf la cepat2…dosa atas kepala..

    0

    0
  31. pandaboy says:

    gambar edit terserlah sungguh editnya takpayah tgk gmbr original pon boleh tau. sengal btol kurang keje manusia skrg ni

    0

    0
  32. lol says:

    Eh duduk sopan mcm mana pwon klau main Dngan org x da kja ney dengki org hati bsuk..mcm2 blh buat..org mcm ney tungu ada bhan ja nak d buat..ada ja kja dia..ee kecik ja aku nampak ko editing x tersohor..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    lalalala..padan muka.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    muka ko gambo asal nmpk merenyam.
    tu la pasal sis. sorry…
    x depek nk nolong.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    nicki minaj pulak dahhh…mcm2 daaa.

    0

    0
  36. TABUAN says:

    HARAP AJE BERTIDUNG LITUP…
    POSING AKSI.. GEDIK,MERENYAM MACAM GOLONGAN BAYANG2AN BETINA GERSAAAAANG!
    SENDIRI YG CARIK BALAAAAA…..

    0

    0
  37. dol says:

    aku rasakan…org yg tak suke kan mira ni ramai pompuan. pompuan yg laki/bf/crush dorg minat kat mira. so dorg sentap. org kalau dah jelez mmg sanggup edit la, mengata bukan-bukan, asyik nak carik salah je. mira ni mmg aku tgk perangai dia mcm manja-manja…aku rasa dia gedik tak sengaja hehehe

    0

    0
    • hahah says:

      hahah, yang ko ni pulak macam jantan je..jantan yg wat stok gamba gamba mira kan ..spesis tu kan ko..hahah.sangap

      0

      0
      • dol says:

        ye lah aku ngaku….aku jantan yg sukekan myra….gf aku jelez so dia pun benci minah ni lulz

        0

        0
  38. Mulut ku berceloteh says:

    Komen aku ialah mira ni cantik plus suka bergambar pose melirik manja mulut ternganga comel ala ala barbie..yang nak menganiaya si mira ni dgn mcm2 tujuan..cuma nasihat kpd mira, kalau dah cantik, perempuan tengok cemburu, lelaki tengok terangsang,..adalah lebih baik mira ni ubah cara pose bila bergambar tu..lepas tu kurangkan bergambar dgn lelaki itu ini..kesan mira suka bergambar dgn lelaki itu ini mengurangkan kualiti diri perempuan muslim yg menutup aurat..kualiti diri perempuan muslim ni tinggi tempatnya sebab akhlak yg baik, dirinya dihormati, disanjungi..orang tak tergamak nak hina, nak kutuk. Maaf ini cuma pendapat saya sbb saya pun tengok mira ni dia ni alim ke tak, pose manja2, suara dlm iklan manja2, identiti yang mcm mana dia nak bawak ni, muslimah manja ke….ekkkk…kalau tgk heliza, dia cantik comel, tapi nada suara tegas, tak mendayu, pose dulu2 manaja, sekarang takdela pose manja, baru nampak kualiti diri muslimah.

    0

    0
  39. Kes mulut celupar says:

    Nape pose ala ala gedik..bahaya dik..ko tu cantik perempuan jelez lelaki tgk berpeluh…jaga2 adab bergambar nak nganga mulut tu tak payah..semua nak tunjuk…ko pun salah…cantik tu disimpan tunjukkan tegas jangan lemah gemalai ala ala barbie..identiti ko tak jelas, muslimah yg mcm mana manja ke

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Teruknye mentaliti.. jahatnye manusia skrg…

    1

    0
  41. sepaun says:

    kesian, baru mau up udah ada yg dengki… sabar mira, jgn dilayan manusia2 SAKIT mcm tu :)

    1

    0
  42. Hamba Allah says:

    kepada Para2 Pengkomen yang menghamburkan kata2 fitnah pasal gambar tu siap siaga lah korang merangkak di Padang Masyhar nanti… Semoga anda berjaya menempuhi laluan tersebut… Masya Allah….

    0

    0
  43. Fan says:

    manusia tak terlepas dari kesilapan bro . Jngn judge org je . Kita buat hal kita je .

    0

    0
  44. Busybody!! says:

    Up to you la dik.. If nak people respect you, be professional.. be more matured..sesuai dgn tahap pendidikan, agama, famili yang baik dan etc..
    Its not that easy to be so called PERFECT WOMAN… and yet, you still young.. put yourself on the top of the list as a woman with BRAIN.. =)

    0

    0
  45. lolol says:

    nampak sgt edit gambr dildo tu.. kalo korg tgok betul2, jari mira tu ade 3 je dlm gmbr edit tu..:p

    0

    0
  46. adib fahad says:

    Wallahu alam…hanya Allah sahaja yg tahu…Bersabarlah ye kak mira filzah…assalamualaikum

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Sabar lh kak mira filzah.. ya buadd status to.. xelokk lh maki orng.. klau dokk kenak kat korng.. ap korang rasa.. so jgnn lh hina mcm to.. xbaikk.. satu hari klau korang rasa.. bruu kornag thu langit tinggi mcm mna..kesian kak mira.. moga tabah ya
    harap kak mira sabar ok??

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Sabar lh kak mira filzah.. ya buadd status to.. xelokk lh maki orng.. klau dokk kenak kat korng.. ap korang rasa.. so jgnn lh hina mcm to.. xbaikk.. satu hari klau korang rasa.. bruu korng thu langit tinggi mcm mna..kesian kak mira.. moga tabah ya
    harap kak mira sabar ok??

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Sabar lh kak mira filzah.. ya buadd status to.. xelokk lh maki orng.. klau dokk kenak kat korng.. ap korang rasa.. so jgnn lh hina mcm to.. xbaikk.. satu hari klau korang rasa.. bruu korng thu langit tinggi mcm mna..kesian kak mira.. moga tabah ya
    harap kak mira sabar ok??

    0

    0
  50. kariska says:

    jgn hina cm tue la…kak mira pn tk mnta brlku smua tue tpi ne smua ketentuan allah kita pn tk thu esk ke lusa nsb kita

    0

    0
  51. PUTERI.N says:

    semua tau tuduhan kita tak boleh tuduh orang sebarang.

    0

    0
  52. Hamba Allah says:

    Assalammualaikum.krg pn trglong ngn org yg brdsa lh sbb klau krg baik krg tkkn buat dsa kring… ?_Sabar je lh Mira anggp lh ini ujian dri Allah…Mklumlh mlut mnsia mmg mcm tu…lgi pn smua mnusia bknnya smprna…dlm hdup ni kta tk bwt jht pun org ttp bnci kt kta…

    0

    0