Written by Bella | March 24th, 2016

Pernah dengar bukan orang kata, kalau hendak bercinta dengan seseorang masuklah borang dahulu.  Itulah yang terjadi kepada Mira Filzah apabila ada lelaki yang siap hantar resume untuk masuk meminang beliau.

Ada yang cuba mengurat tapi dalam emel pun ada. Sehinggakan ada yang betul-betul nak meminang secara serius dengan siap bagi resume tunjukkan dia kerja apa semua itu. Tetapi saya anggap perkara ini biasa, mungkin kita dikenali.

Namun, buat masa ini Mira yang baru sahaja berusia 23 tahun,  masih belum mempunyai masa untuk bercinta dan mahu fokus kepada kerjaya beliau dahulu.

Buat masa ini tidak ada masa untuk bercinta lagi kerana saya cukup sibuk dengan kerja. Jadi biarlah saya fokus pada kerjaya dahulu.

Amboi sampai macam tu sekali hendak pikat hati Mira Filzah, cair habis abang-abang diluar sana dengannya.

Sumber Berita : ROTIKAYA

46 responses to Mira Filzah Akui Ada Yang Hantar Resume Untuk Meminangnya

  1. chetaktaulah says:

    tengah hot….!!!
    mcm goreng pisang panas..
    hangus sikit ke..
    setengah masak ke…
    beratur org nak beli..
    mcm tu lah dik..sdg “laku”
    bukan kata resume…
    kena yg terlajak berani..
    terus ajak kawin
    pandai2lah kau “handle” dik oiii

    0

    0
    • Poiuytrewq says:

      Cantik memang cantik, memang tidak boleh dinafikan. Lakonan pon ok. Tapi mekap jangan tebal sangat. Jangan tonjolkan sangat kecantikan sebab nanti jadi buah mulut orang. Tak manis.

      0

      0
      • Mat Ronggeng tak minat kat kau!! says:

        Alamak…ni masuk bakul, Naik lift sendiri… Kau nak kata kau lah perempuan yg terHangat di Malaya ni ?? Semua jantan kira berebut rebut nak dapatkan CIPAP kau?
        Adui hai…hari Amelina…ni kau pulak…simpan je lah cerita cerita yg memalukan diri sendiri macam lah kau bukak pintu ramai jantan jantan beratur ambil nombor macam kat bank…. Hantar resume lah bagai… Kalau ye pun tak yah propa satu Malaya…

        Banyak CIPAP yang lebih jelita kat luar… Banyak jugak balak yang tak minat dengan kau….

        Jantan cakap Takbur….

        0

        0
    • murah pijah says:

      OMG statement takleh poyo lagi ke murah pijah oi.
      Kadang aku tak paham la. Dari awal sendu2 dulu sampai sekarang, asyik duk cerita pasal laki nak kat dia je. Dia sorang je kot manusia dalam dunia ni yang ada lelaki minat. Duduk rumah duk fikir “Cerita apa aku boleh reka untuk wartawan hari ni ye? Oh, nak buat konon orang hantar resume kat aku la. Almaklumlah, laki kan beratur noks nak kahwin dgn i”

      Ko tak perasan je murah pijah yg SEMUA artikel pasal ko jadi bahan kutuk je? Ada ke orang puji? Takde kan?

      Lagi satu, mak dia siap kata nak laki yg tip top iman, imamkan solat subuh, maghrib, ishak, dhuha bagai… Masalahnya sekarang, murah pijah ni ustazah pilihan ke, hafizah ke… ke artis???
      Memang la kena doakan dpt husband yg boleh imamkan kita, tapi tak perlu kot bajet poyo bagitau kat wartawan bagai. As if semua org lumba2 nak kahwin dgn dia and dia akan pilih dari berjuta2 lelaki.

      Ramai lagi yg lagi lawa, baik, alim and educated. Tak pun bising macam ni. Hari2 cerita pasal jantan. Mak dia pun 2×5 je. Entah apa2.

      Lagi satu, orang semua asyik komen pasal perangai berlagak la apa la. So bukannya wanita pilihan sgt la…

      NEXT PLEASE!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    cantik nye diaa Ya Allahhh ! beruntung siapa yang memilikinya.

    0

    0
  3. dabur says:

    Ari tu fazura lepas tu amelina hari ni mia filzah plak cakap ade orang berkenan

    0

    0
  4. seindah bidadari :) says:

    akui memang cantik. jadilah gadis yang bijak, beauty with brend :)

    Semoga berjaya di dunia dan akhirat

    0

    0
  5. Anonymous says:

    cantik sebab make up.cuba natural tengok camne…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kenapa nak jadi artis.. kejar glamer ke… perempuan yang baik tinggi sifat malunya.. kecantikan bukan untuk ditayangkan.. kecuali buat suami.. jangan jadi murah.. note to all the muslimah

    0

    0
  7. minah gomen jer says:

    tunggu apa lagi mira…kawin jelah kalau jantan tu ada kerja yang stabil.
    kerja sbg artis malaysia ni x ke mana lah .

    0

    0
  8. mira kakak says:

    laaaa…. umur baru 23 ke dia ni aku ingt 27

    0

    0
  9. anon says:

    tak payah bagi tau org pn, artis or selebriti mmglah ramai yg nak tumpang glamer, ramai yg nak…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    betul..saya bukan maksum sgt tapi tahu kecantikan tu tidak bole di tonjol sgt..pernah jumpe perempuan pakai purdah..saya Tanya kenapa dia pakai purdah..org cakap sbb ramai lelaki berebut dia smpai bergaduh..dalam hati kata cantik sgt ker..masa dalam surau dia buka purdah dia..MasyaAllah…saya percaya kalau ada lelaki yg sanggup bergaduh sebab dia…

    0

    0
    • Gadis Pemalu ~~ says:

      Kerana tu la hikmah kenapa berpurdah. Wanita muslimah akan berlumba2 untuk tidak menonjolkan diri dan memelihara maruah diri. Percayalah wahai wanita muslimah semua, kalau kita jaga keperibadian diri, jaga hubungan dengan Allah… InshaAllah hati tenang, dipandang baik oleh masyarakat dan tentu sekali Allah redha.

      0

      0
  11. aaakulahhh says:

    aku rasa die ni depan kamera jek…gaya lemah lembut…konon2 ayu semua ni..
    bape kerat jek org perangai camtu nak masuk dunia hiburan dek oi..
    mostly yg kejar org kaya, bitches etc jek..

    kecuali la yg btol2 ada bakal dlm nyanyian etc tu.
    kalau dunia lakonan ni..semua geng2 perasan lawa jek..pastu gile glamour nk masuk tv..

    0

    0
    • Anonymous says:

      alaa depan camera kena la tunjuk gaya muslimah pilihan pandai apa dia berlakon

      0

      0
  12. Puteri Jelita Rupawan says:

    Nape ramai cakap dia cantik? Aku tengok biasa je…muka cmni bersepah kat mall2 or pasar mlm…Nape ye…

    0

    0
  13. melati says:

    jgn Berlagak lah Mira , konon Resume pelbagai..!!!..ko tahu Lelaki dh Kurang sekarang ni, byk yg mati Xcident, Penjara , Dadah..kebanyakan lelaki…Nasha Aziz 20 tahun yg lepas camgini lah gak….takder masa bercintalah, tk matang lah & ko plak antar resume lah…tgk aper dh Jadi gan Neelofa, Fazura , Nasha Aziz..??? mereka2 ini bakal bercakap gan Kucing bila tua nanti..!!!.(sebatang kara)…

    0

    0
  14. nasihat je says:

    mira filzah ni kaki selpie…bole follow kt fb dia sehari bapa kali dia selpie… selalunya upload gambarnya yg sama…kecantikan bukan utk ditayang dik non esok kena santau baru taw…..akak pesan sebab akak respect lakonan kamu….moral of story kurangkan selpie ye…kdang2 tgok jadi muak juga

    0

    0
  15. Nanhado says:

    Mira filzah ni selfie tu satu hal, satu lagi suka upload video yang suara manja manja. Lelaki memang suka la dik. Saya pun perempuan, nak pesan, sama samalah kita jaga maruah dik. :)
    Heboh beno die ni anak yg taat pada mak dan ayah, kalau betul2 sayang ayah kurangkan tarik perhatian lelaki dlm media social.

    0

    0
  16. Jiji says:

    Boring tgk yg nak jadi muslimah tapi asyik selfie.hari hari…nyanyi manja..dok bomerang mata besar kecik..bile kene tegur trrus block..sama satu model nama ape ek model farah anim ke ape keje ngacara al hijrah tu.tolong la jaga imej muslimah tu dik non…selfiee ari ari makin cantik ke nok…chilek suda…citer wedding planner tu pun bohring mak ai…

    0

    0
    • CAKE COKLAT says:

      FARAHANIM TU? CUBE TENGOK BETUL2 SEMUA GAMBAR SELFIE FARAHANIM TU. SEMUA MAKEUP. TAPI TANGAN GELAP. FAKE BETUL. KALAU RAJIN GOOGLE JE, KELUAR GAMBAR LAMA. TAPI HAIRAN SBB SEMUA KATA DIA CANTIK GILA. SENANG JE NAK JADI FAMOUS SKRG. SELFIE + MAKE UP TEBAL. HAH PASTU FAMOUS LA.

      0

      0
  17. jajaja says:

    Kau rendahkan diri kau bila kau jadi pelakon. Masuk dunia bergelumang maksiat untuk apa?

    0

    0
  18. salmah says:

    biasa lah muda lagi. mesti nak tgk2 dulu
    kerja apa bagai

    0

    0
  19. kori says:

    hahaha..harap2 mira bacalah beautifulnara ni dan hadam ape yg org tulis tu kt atas tu..ko ni perasan je la..perasan cantik..berpura2 baik…org baik2 tk masuk industri hiburan mcm ni laaa weii…

    0

    0
  20. anonymous says:

    Drama cinta c wedding planner mbosankn sbb plakon dia kontrol ayu kontrol cun…

    0

    0
  21. Kesian Kat Awak says:

    Ye betul mira,,, post yg lepas pasal mira filzah pun bang nara dah delete sbb bnyak sgt komen2 yg awk akan terasa hati , kann bang nara? Oleh itu, MF… Percayalah, 1 day awk akan menyesal sebab terlibat dlm industri ni.

    0

    0
  22. Becoz i luv u says:

    To MF : jangan tertipu dgn dunia glamer. Duduklah rumah bersama ibu bapa. Jadilah anak yg solehah. Kurangkan selpie mepie ni. Takut lebih banyak mengundang fitnah nanti. Hanya nasihat becoz i luv u

    0

    0
  23. lolita says:

    aku ingat aku sorang je yg fikir dia ni bajet2 cun, kontrol ayu. rupanya ramai jugak sama pikiran dengan aku.

    0

    0
  24. belinda says:

    Out of topic, general statement. I think perempuan yang betul2 jaga diri dia and betul2 pakai tudung tak macamni. Selalu selfie, video manja. Ada tu pulak yg pakai tudung tapi bila bukan dgn parents, semuanya berbogel. Minum alcohol, clubbing. Sayangnya, dorang2 ini suka judge perempuan lain yang tak pakai tudung. Tapi segelintir mereka sendiri pun lagiilah. :) #justmytwocents

    0

    0
  25. Benali bf mira says:

    Benali tu siapa pulak??asyy sian benali nampak ko jela tepuk sebelah tangan,si mira ni gunakan ko je..biasalah skg industri kita nazak..haha pelakon tangkap muat pon boleh jadi heroin lagi2 guna pengaruh..dik mira boleh x nk request dik mira boleh x amek cite siaran RTM?? Jgnlah channel yg popular je..ngeee jgn mara ye bella..??..

    0

    0
  26. Ros says:

    Jap yang siap anto resume tu, adi putra ke? Hahahah. Mana la tau kan, ari tu siap bergambor rapat rapat. Hahahahahahah

    Whatever la Mira oii. Ingat orang peduli sangat ke ko jadik rebutan ? (kalau betulla). Orang orang bengong je yang akan jeles dengan mende camnih. Orang yang tetibe jadikan ko idola sebab mende ni samalaaaa mengong jugak. Apalaaa nak jadi dengan bebudak zaman sekarang, dahla super materialistic, over perasan pon ya jugak.

    0

    0
  27. Gementar Tulang Sulbiku says:

    AKu xpaham. Si mira filzah ni asik kena kutuk je. Cerciter kat aku.. Kenapa ekk…

    A – korang dengki ngan Mira
    B – korang nyampah ngan mira pasai dia acah2 alim tapi kuat selpie
    C – korang terpengaruh dgn orang2 kat atas yg ngutuk dia lalu terjebak sama
    D – korang memang musuh dalam selimut si mira filzah ni

    0

    0
    • Ubahlah diri mira!! says:

      Mira ni selalu dikutuk sebab perangai dia sendiri..kalau betul nak jadi baik macam yang dia tunjukkan,hentilah bergambar berkepit dengan lelaki2 kat malaysia ni..macam tak taw adab je..laki orang pun jadi..aisyy bukan nak compare tapi tak boleh ke bergambar jauh macam heliza helmi..lepas tu berhenti buat video yg tak ada motif..Cuba tengok siti nordiana, buat video tak ada pulak gedik,perasan cantik macam mira ni..hmm ubah ye dik,jgnlah rasa semua orang suka orang gedik!..JANGAN PERASAN DIRI TU CANTIK SANGAT..

      0

      0
  28. Wawawa says:

    Itulah masalah dia: sbab kawan ni dah terlebih perasan diri dia tu cantik sgt… Berselfie & upload video tak habis2.. Sedangkan Tok Ti (zaman muda2 dulu) yg jauh lebih cantik & berbakat pun tkda perasan tergedik mcm ni; smpaikan lelaki hantar resume nk masuk meminang.. Stakat muka mcm filzah ni bak kata org; pat mall pun berlmbak, sebiji mcm muka anak peruncit pat kampung aku! Perasan betoi!

    0

    0