Written by AbangNara | September 6th, 2012

Amboi. Macam boleh buat lirik lagu pulak tajuk entri ini. Hehehe. Miera Liyana yang baru berumur 19 tahun mengakui yang dia bersyukur tersedar daripada lamunan cinta bersama Shah Jaszle selepas mereka berdua putus hubungan. Kini Miera sedar cinta bukanlah segala-galanya.

miera liyana

Biasalah tue masa bercinta memang segalanya manis. Kalau remaja umur Miera Liyana nie, orang kata itu cinta monyet. Namun cinta monyet pun bagus jugak. Boleh dijadikan pengalaman dan pengajaran di masa hadapan.

Masa bercinta dengan dia (Shahrizal Jaszle) saya rasakan dia adalah segala-galanya sehingga saya lupa tentang perkara lain namun kekecohan dalam perhubungan kami akhirnya memberi saya hikmah yang cukup besar. Saya mengakui sebagai seorang yang masih muda, saya tidak sepatutnya meletakkan soal hati dan perasaan cinta sebagai keutamaan kerana masih banyak perkara yang boleh saya lakukan selain terlalu memikirkan soal berkenaan.

miera liyana
Yang paling penting, Miera Liyana tidak ada menyimpan perasaan dendam terhadap Shah Jaszle. Kata Miera kepada wartawan Mstar Online:-

Saya harus berterima kasih kepada dia kerana berjaya buat saya sedar bahawa cinta bukan segala-galanya dan saya kini gembira dengan kehidupan sekarang. Saya tiada apa-apa perasaan dendam atau marah kepada Shahrizal kerana hubungan kami telah pun menjadi sejarah dan apa juga keputusan yang dia buat adalah untuk masa depannya. Saya doakan yang terbaik buat dia.

Kan bagus gini? Putus cinta tak bermakna kita kena membenci seseorang. In a way matang juga pemikiran Miera Liyana ini. 10 lagi gambar Miera Liyana yang terbaru dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada BuahMulut.

miera liyana
miera liyana
miera liyana
miera liyana
miera liyana
miera liyana
miera liyana
miera liyana
miera liyana
miera liyana

73 responses to Miera Liyana Bersyukur Tersedar Daripada Lamunan Cinta Bersama Shah Jaszle

  1. Mat Kaypoh says:

    budak baru nak naik mmg mcm ni..

    0

    0
  2. JeggaSimple says:

    Posing sama je, gambar yang nampak belakang ada tak?

    0

    0
  3. nelufark says:

    jongang ke ko ni mira?

    0

    0
    • UstazahTerlampau says:

      kalau uols nak tau gigi paten mcm miera ni busuk tau…..ye la banyak sgt ruang untuk daging, sayur, nasi n belacan nak sangkut……ustazah ada 4 org kwn yg gigi paten mcm ni….masya allah busuk sungguh doh! gigi mcm ni kena selalu gosok n flosssssss..

      eh gigi nara pun mcm ni kan?hahaha

      0

      0
    • aku says:

      berani ek korang kutuk ciptaan tuhan..

      0

      0
  4. akuwanitasolehah says:

    come lagi aku pado budok ni.. ngudoh laaa..

    0

    0
  5. miss lala says:

    ala.. biasa la.. pngalaman mendewasakn~

    0

    0
  6. joyah minah kepoh says:

    canteqqqq pulek kaler cekelat gi ni..

    0

    0
  7. nenetBurberry says:

    jadi retis gigi kena cantik dik.. pi pakai braces dik…. :)

    0

    0
  8. ina says:

    Miera Liyana ni ke yang pegang watak Thea dalam Kau yg Terindah tu? Muka macam dia tp nama lain.

    0

    0
    • comei says:

      bila ko sebut pasal ni, semalam tgk nama pelakon yg jd thea tu. nama dia farah liyana. adik beradik dengan miera liyana ke?ke tukar nama macam ex boy dia dolu?

      0

      0
  9. ayamgoreng says:

    this post gave me cancer. ARGHHHH.. my eyesss!!!

    0

    0
  10. lisa says:

    makin tembam lak die ni tgok..bhagie kot..bgus la cmtu..

    0

    0
  11. Sya says:

    ok jugalah lakonan dia. tgh citer2 yg tayang time raya tu. not bad..

    0

    0
  12. mamacija says:

    Aku dah agak dah…takde ke mananya klu bercinta dgn mamat hidung penyek tu…

    0

    0
  13. mamacija says:

    Aku dah agak dah…takde ke mananya klu bercinta dgn mamat hgidung penyek tu…

    0

    0
  14. […] the original article here: Miera Liyana Bersyukur Tersedar Daripada Lamunan Cinta Bersama Shah Jaszle Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!Abby Abadi Persoal Kenyataan Hudud Dr Asri Di Twitter(21 GAMBAR)Majlis […]

    0

    0
  15. nasib baik la adik tak tersadung ke lubang najis. risau abang…

    0

    0
  16. kudabelang says:

    KEMBANG SEMANGKUK GAK IDUNG DAK NI

    0

    0
  17. tudungsaji says:

    Sorry to say, x tau mana cantik nya pompuan nih.. Cane la bleh jadi artis.. Belakon x best pon..

    0

    0
  18. huhuhuhuhu says:

    bila close up..nothing special la dia ni….yg lain2 biasa je..mata sepet..hidung kembang.gigi tak tersusun cantik…sexy je kot yg ade..tapi kalau bertudung kompem cantik..mana2 perempuan pun..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko lagi special dari dia kan? special sgt2 bab mengutuk rupa org. harap muka ko xmcm ketiak Miera Liyana…

      0

      0
    • mintun says:

      bab puji cantik bertudung, dah bagus dah.
      Tapi bab kutuk ciptaan Allah tu, kau kena jaga2 sikit.
      Kalau dia kawin, takder aurat dng suami dia.
      Dah fizikal kau kutuk rapat je…ikut logik kau, nak cantik kena pakai tudung la depan laki pun…
      sudah sudah lah.

      0

      0
  19. ss says:

    Kenyang dah si Jaszle tu

    0

    0
  20. adaakukesah says:

    perasan cntk betol miera liyana ni.muka bloated smcm je.kalo dh betol2 pts n tak heran psl ex ko,knp nk sebut lg?dah xade cite ke nk bgtau wartawan?

    0

    0
  21. hana says:

    Kembangnye hidung…

    0

    0
  22. ala…x abeh cite pasal minah ni la…ape xde cite lain pe.mak tau nape…ni mesti sbb nk publisiti murehan.ye la cite da berkurun yg lepas skang kua blik la plak.bese la muke da lame x nmpak kat tv kan…kan..so dia cite kan blik la cite dia,bio pengarah2 malaya tau dia aktiv lg kat dlm bidang seni sbb nk kata fofuler x gak.berlakon jgn kata cm kayu cm besi pun ada.hehehe..ada peminat tegar myra liyana ke kt cini?opppppppssssss sowy2.

    0

    0
  23. Prince Noob says:

    ni ke perempuan yg pakai baju seksi sampai nampak sisi tetek dulu tu?

    0

    0
  24. sara says:

    rambut sama warna ngan baju…..mcm sesumpah…hohohoh :-)

    0

    0
  25. mediasiber says:

    adik2..nape la asyik pakai seksi je…

    Korang mesti baca nie –> [Gosip]Benarkah Nurul Sudah Letak Jawatan?

    0

    0
  26. boni kacak says:

    aik..sebelum ni bukan dorang pernah bercinta pastu terputus ke?

    0

    0
  27. Tak Mahu Seksi Sangat says:

    Aku pernah nampak Miera Liyana tengah shooting kat area Wangsa Walk.. Masa berlakon, elok jer baju dia pakai.. Pas jer director kate ‘cut’, dia terus buka baju, nampaklah singlet itam dia.. Time tue, aku cam nak sound gak.. Tapi member aku kata, toksahlah.. Memang pdiacamtue. huhuhu

    0

    0
  28. tasha bergangnam style says:

    muka adik ni besar mcm pinggan.

    0

    0
  29. gangnam itu budaya yahudi dan penuh freemason

    0

    0
  30. Azra says:

    dulu aku tak suka miera liyana ni sbb seksi sgt tapi bila tgk lakonan dia, erm baru tau dia sgt hebat berlakon, ekspresi muka tu ada dan dia menghayati watak, tak la cam si lopa tu belakon ekspresi sedey ke gumbira ke sama jew..miera liyana berlakon better than si lopa, harap penerbit dan pengarah filem akan nampak bakat pelakon muda ini, sbb aku tak nak la buang masa tgk pelakon yg berlakon cam kayu neh…buat sakit ati je…

    0

    0
  31. EQIS77 says:

    budak ni kalo bergandingan ngan Nasha Aziz, berlakon jd adik dia mmg ngam… kan kan kan…… muka sebijik je…

    0

    0
  32. Awek Melayu sendat wajib baca 'wanitamelayuseksa.blogspot.com' says:

    berhentilah tayang body artis melayu woiii..!

    0

    0
  33. cahhh jazli says:

    ade aku kesah???aku pun menyesal becinta ngn kau!! dala ketiak itam…kelengkang pun itam…

    0

    0
  34. orang kl yg cun says:

    Apsal aku tgk dia ni x cun lansung tpmcm prasan cun? Serious x cun lansung dia nih. Harap kontroversi je. Oh pls lahhha

    0

    0
  35. achai says:

    time bercinta,semuanye indah..awek kentot pun kata wangi

    0

    0