Written by Bella | May 28th, 2015

Walaupun lakonan mereka dikritik oleh sesetengah pihak tetapi drama Hati Perempuan masih mempunyai penangan yang tersendiri sehinggakan pelakon utama Mia Ahmad terpaksa mengaku beliau sedang bercinta dengan Syarul Ridzawan kerana harapan peminat.

Saya terpaksa mengaku selepas ditanya Kak Sheila. Saya hanya anggap ia sebagai gurauan dan bukan perkara serius. Saya memang tidak tahu Syarul ada teman wanita atau tidak. Lagipun dia tidak pernah kongsikan hal peribadi dengan saya.

Mia yang memberitahu selesa berkawan dengan Syarul bagaimanapun menjelaskan tidak ada istilah bercinta dalam hidupnya dan hanya akan berkongsi mengenai hubungan istimewa beliau jika ingin mendirikan rumah tangga kelak.

Apa yang saya tahu, dia selesa berkawan dengan saya. Dalam hidup saya, tidak ada istilah cinta. Saya hanya akan berkongsi soal hubungan jika mahu berkahwin kelak.

Terbawa-bawa dengan lakonan mereka yang kelihatan agak romantis dalam drama tersebut, Mia dan Syarul sering digosipkan bercinta meskipun sebelum ini Syarul pernah menyatakan mereka berdua tidak lebih daripada rakan sekerja.

Kami tahu ramai yang ingin melihat Mia Ahmad dan Syarul Ridzwan bercinta, tetapi jika sememangnya tiada hubungan istimewa diantara merek tidak perlulah terlalu obses bukan?

 

 

34 responses to Mia Ahmad Terpaksa Mengaku Bercinta Dengan Syarul Ridzwan?

  1. Anonymous says:

    Terpaksa mengaku bercinta tu hal kecik. Mcm sy ni terpaksa byr GST dan income tax. Brim pun tak dpt

    0

    0
    • amoi says:

      lohhhhhhhhh…poyonyaa…mcm la dia berlakon tu bagus sgt…dah la berlakon mcm kayu…pehtu plak bajet lawa plak…pehtu duk buat ala2 diva nye jwpan…wadahekkkk!!!!

      0

      0
      • HAMBA ALLAH says:

        KENAPA NAK KATA TERPAKSA MENGAKU PULA BERCINTA NI MIA OII? DAH BESAR MACAM NI TAKKAN HAL SIMPLE MACAM NI PUN MASIH NAK DI PAKSA UNTUK MENGAKU? TAK ADA ISTILAH TERPAKSA BILA BERKAITAN HATI, MELAINKAN MIA NI BETUL2 DAN SUKA DAN JATUH CINTA KAT SYARUL TU. KALAU DIRI SENDIRI PUN TAK TAU TUAN TUBUH DAH BERPUNYA PUN TAK KENAPA NAK KELUAR KAN STATEMENT MACAM NI, TAKUT NANTI TERGURIS PULA HATI ORANG LAIN. DAN SEBAGAI LELAKI AKU TAK RASA YANG WATAK KAU NI CUKUP ROMANTIS DENGAN SYARUL DALAM HATI PEREMPUAN SEBAB KAU MEMANG NAMPAK KAYU SANGAT DALAM LAKONAN TU MIA. TOLONG LAH WAKE UP DAN JADI PELAKON YANG JAJA TENTANG BAKAT BUKAN HAL CINTA LOKASI BASI NI.

        0

        0
        • Kak Timah Janda Kaya says:

          Terpaksa mengaku?? aiyoo dik non… statement Cliché… nak cover syok sendiri lewtuwww

          0

          0
        • AdaKuKesah says:

          BRIM peringkat kedua masuk hari ni….Yehhhhawwwwww!

          0

          0
        • Anonymous says:

          UPACARA “SEMBAH DAN CIUM DUIT” (YG KONON MENGAMBIL AURA DUIT) YG DILAKUKAN OLEH SEGELENTIR ORANG2 DLM SYARIKAT MULTI-LEVEL MARKETING (MLM) DISIFATKAT KURAFAT OLEH MUFTI NEGERI PERAK.

          0

          0
        • Ye Ke says:

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          pompan BODOH !

          0

          0
    • Mia Who? says:

      Adoiiii pmpuan ni bknnya best pun nape citer dia je blk2 kuar. Sendu sesendunya.
      Citer pun bnda sama je, skehati la bercinta ke x, x femes x best x ada yg menarik.

      0

      0
    • lalala says:

      aku tgk muke die ne mcm Jihyo pkai tudong..cantikk..tapi lakonan die dlm Hati Perempuan tu soo annoying..tak tau laa character die dlm ceta tu ke ape, tp mkin tgk, mkin mluat ade laa..soo lacking that ‘likeable’ factor..

      0

      0
    • Kurus says:

      dah lah drama guna 360..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    dgn kak sheila? tu bkn pminat.. then awk pun x tau dia ada teman wanita atau x.. klu ada tentu tguris hati dia.. hati2 ble mnjawap.. x mati la kalu awk nafikan klu ianya x benar.. jgn sbb nk naikkn nma buat cite apa2 mcm ni.. tunjukkn bakat bkn tunjukkn crita basi..

    0

    0
  3. Shhh says:

    Wahai abg nara tolong lah tapis setiap komen2 kat sini..dh mcm2 komen yg tak sanggup sy baca..Wardina Safiyah baru tegur pasal blog ni dlm fb dia (pasal isu rotan)..komen2 tak kiralah post apa pa pun..semakin sakit mata baca komen2 kat sini …dan da yg semakin biadap..rezeki Allah pun dipertikaikan..artis pun manusia biasa..nk ckp atau tegur tak perlu kuarkan kata2 kesat ke…lepas tu cakap plak pasal benda2 lucah..tak da kena mengena dgn pa yang dipost dalam blog ni…kita bukan lah alim mana..tpi setiap apa yang dipost tu akan jadi perbalahan sesama sendiri…

    0

    0
    • Psttt says:

      Bnyk plk kje dia nk menapis..Seeloknya tgglkn ruangan komen yg kamu x tahan nk baca ni..Dh ruangan komen, siapa pn boleh komen..Dislike je la smpi terkatup..
      Pd yg mngomen fitnah tu, jgn smpi artis trsbt detect ip korng dn cri korg saman dh la..Pd yg mengomen amat biadap jht giler tu, hrp2 nnti ada org buat serupa kt korng sbb yg buat jht tu msti dpt blk x pun ank korng yg kena buli. X apa, teruskn, hslnya tngok la nnti..

      0

      0
    • Anonymous says:

      skali hang yang kena dislike dan komen hang yang akan tertapis… hahahaha… kalo tak suke, pi berambus.. pi baca blog lain ok?

      0

      0
  4. Poppy says:

    Poppy rasa dia ni prasan glamour jer. Mcm suka plka buat publisiti murahan ..

    0

    0
  5. mai says:

    its either kau bercinta atau tidak…mana ada istilah ‘terpaksa mengaku bercinta’… kan merepek kan….bongok!!! .takut nnti bila putus cinta semua org tahu kang malu..ckp gitu kan lagi senang…hamlau.

    0

    0
  6. cik mek molek says:

    lantak kau la bcinta ke x….
    Dah masuk kelas lakonan belummmmm? Tu je aku nak tau.
    Berlakon dua2 ke lauttttttttttttttttttttt

    0

    0
  7. elkyra says:

    adoyaiiii… mcm ni pun bole ke?? kahkah.. wake up mia.. matang la skit.. dh jd artis tu, cuba jgn bg jawapan mcm budak2.. sebabnya, ramai yg menilai

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Kalau dah rasa ada keserasian dan rasa boleh hidup bersama hingga ke akhir hayat, teruskan je la hasrat berumahtangga. Artis sekarang bila berlakon je terus jatuh cinta. Sebab tu la bila berlakon boleh pandang2 , jangan pegang2, duduk rengang2 , biar malu2, biar segan2 , kerana malu tu perisai orang beriman.

    0

    0
  9. gosip says:

    tapi follower ig dia ramai. bukan main taksub lagi.

    0

    0
  10. kiah kokdiang says:

    kurangkn kontroversi tingkatkn prestasi..berdiri atas bakat sndiri..peace yooo..

    0

    0
  11. mrs karipap says:

    Ewww terpaksa? Mana la orang tak kenenkan engkau berdua, asyik tergedik gedik pastu upload video kat insta. Lepastu kau nak kata kau takda apa2 dengan dia?! Lepastu sekarang ni kau cakap kau terpaksa mengaku?! Oh.my.god. mia, stop it okay, just stop. Its getting sickening okay. Plus, kau ni macam suka bagi harapan palsu dekat fans kau yg shipppppp sangat kau dgn s.r tu. Enough is enough okay.

    0

    0
  12. z says:

    burit gatal

    0

    0
  13. aku cantik says:

    ala ni semua taktik kelangsungan hidup. artis kne ada lime light. kalo drama tu dh habis biasanya peminat drama terus lupa kan pelakon. ni taktik saja. jom kita jgn bincangkan. dia org nak bercouple, bercinta, bernikah ke, gue tau nk tgk drama ‘abg hensem’ yg x berapa menarik plotnya pula. next!

    0

    0
  14. Jemah says:

    mia oh mia…sorry to say harap muka ja bole jual..tapi ko mmg kayu lah… mlm tadi tengok tak program #YeKe TV3 tu??? pi la tengok, kot2 insaf skit…. dah la kejar glamour, pehtu PERASAN GLAMOUR, yg lagi xley blah tu…kami xde pape pon dgn sr..sampai PUTUS la sr tu dgn kawan aku…kurus kawan aku sbb ko! yg lagi best fans ko dok tergila2 ke ko dgn sr tu sampai suh kawan aku putus dgn sr.. malu la sket sbg pompuan wehhh..harap je umur ko **a pada kami…perangai luar alam. puihhhhh

    0

    0
  15. Anonymous says:

    biar la apa pun asl kn mereka bahagia..kubur masing2 jaga..huhu

    0

    0
  16. radin nur syahira says:

    Mia ahmad, best dalam ku tak rrla, romi cinta julia, rindu awak 200% and last hati perempuan. best. sape cakap dia kayu. lantak ko. korang berlakon lafi kayu. dia punua watak memang hati batu. bukan watak colourfull. memanf laa nampk kayu.

    0

    0
  17. putlih emelisah says:

    Insha-Allah..Saya akan doakan yang terbaik :)

    0

    0
  18. huda and sueha says:

    assalammualaikum kakmia dgn syarul patut khawin klw dapt jdadik angkat mia ahmad seronok giler.datang la kat kedah ni.sk.kg.keda kupang,kedah darul aman

    0

    0
  19. owl says:

    saye dah dengar lagu k.mia dan a.syarul dh la romentik sedap punsuara patut jd suami isteri hahahacept cept skt khawin ye nanti p hanimoon naik kapal terbang air asia laaaa jumper memberr2 k.mia hihihi k.mia cantik a.syarul kacak bak kata pepatah bagai pinangdibelah 2

    0

    0
  20. bulat says:

    mia adalah satu² ny artis yg berlakon 1 drama dn menjadi heroin terus popular .. dia ada aura die sendri .. yg v
    ckp dia kayu tu rsa ny korang lagi kayu.. kipidap mia

    0

    0
  21. Burit mia says:

    Ak knl mia ni mke je bek tpi belen dia dh prnh kna men ngn ex bf dia wk2 dia kja kt airasia dlu msa 2 dia x pkai tdung lgi compirm burit dia dh barai…uwekkkk

    0

    0
  22. GTASA TSJEDSMI 1201JSP WQ LOESA BSS GSMAAMIU EWASMJ 1203SSNYAS A FSNJ KE RS ADFJA KUDSJ 1204DNJ ESNU

    0

    0