Written by Bella | September 20th, 2016

Keputusan Uqasha Senrose untuk membuka hijab bukan sahaja menerima pelbagai kritikan daripada netizen tetapi beberapa ahli agama juga.

Malah, pelakon Mia Ahmad yang merupakan teman rapat Uqasha juga kurang setuju dengan tindakan berkenaan. Namun, sebagai rakan beliau tetap memberikan sokongan moral buat Uqasha yang setiap hari menerima kecaman yang agak hebat daripada setiap sudut.

Selepas isu buka tudung, saya juga ada menghubungi Uqasha. Sejujurnya, saya tidak menyokong apa yang dia buat. Cuma sebagai seorang rakan, saya mahu dia kuat, terutama apabila berhadapan dengan komen-komen segelintir peminat yang ‘maha dahsyat’ pedihnya.

Kita manusia biasa. Masing-masing ada buat silap. Seperti Fathia Latiff dan Elfira Loy, kami bersependapat yang semoga Uqasha dapat menempuhi hari-hari mendatang dengan baik. Mana tahu, dengan kata-kata nasihat dia akan fikir mana yang lebih baik.

Berbicara soal istiqamah, Mia yang sudah tiga tahun berhijab tidak mahu memberikan komen lanjut mengenainya kerana bimbang ia akan menyentuh sensitiviti sesetengah. Buat Mia, soal istiqamah adalah antara individu dengan Allah SWT.

Saya takut untuk bercakap tentang istiqamah. Takut jawapan saya akan menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Kalau hendak cakap tentang kekuatan, saya akui kita semua insan lemah yang mudah terpengaruh.

Dulu saya suka sangat buat rambut. Macam-macam gaya saya cuba, tapi apabila sudah bertudung perasaan itu lama-lama hilang. Malah sekarang, semuanya seperti perkara biasa dalam hidup saya.

Berubah kerana orang ataupun berubah kerana Allah SWT. Itu sahaja sebenarnya yang membezakan penghijrahan seseorang. Kalau terpaksa mungkin hati tidak kuat untuk terus kekal berhijab apatah lagi berada didalam keadaan sekeliling yang tidak semua wanita menutup aurat.

Sumber Berita : Utusan Online

__________________________________________________________________________________________

 photo Beau Nara Blog Post Picture.jpg

Korang dah melabur tak? Kalau belum, kenapa ya? Takut? Tak paham? Tak tau nak tanya siapa? Kalau macam tu, apa kata korang gi InvestSmart® Fest 2016! Bertempat di Mid Valley Exhibition Centre Kuala Lumpur, InvestSmart® Fest 2016 akan berlangsung dari 10 pagi hingga 9 malam pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad, 23 hingga 25 September 2016!

Kalau korang rasa cam pernah dengar nama InvestSmart® nih, dulu kan Abang Nara ada post pasal seminar diorang. Tak kiralah kalau korang minat saham, unit amanah, skim persaraan swasta, dana dagangan Bursa, pendanaan ekuiti ramai, InvestSmart® Fest 2016 ialah sumber maklumat pelaburan terbaik untuk korang! Diorang buat event ni ala-ala karnival sikit tau, ada ferris wheel la, carousel la, tembak itik la. Ais krim ngan popcorn free pun ada beb! Dahla pegi memang dapat goodie bag, cabutan bertuah (lucky draw) pun ada tau, ada iPhone la, Samsung la, TV la, macam-macam la!

Korang boleh call 03-6204 8127 atau Like FB “InvestSmart SC” untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang InvestSmart® Fest.

Bukan nak cakap ape la, retis pun dah post pasal InvestSmart® ni kat IG dorang. Check out IG dorang: Shaheizy Sam, Scha Al-Yahya, Awal Ashaari, Neelofa, Abam Aaron Aziz dan Elfira Loy. Abang dengar kan, mungkin satu atau dua daripada retis nih akan turun InvestSmart® Fest 2016! Ops, cakap pasal turun, korang tau tak Abang Nara pun gi InvestSmart® Fest 2016 nih tau, so kalau kelapangan datang la lepak ngan Abang Nara! Tapi hari apa ya Abang Nara turun? Ha, kalau nak tau kenalah gi InvestSmart® Fest 2016 nih, kita sama-sama sakat retis jom!

?Excited nak tahu teknik betul dan smart untuk belajar melabur secara sah! Tunggu ape lagi, jom ramai-ramai ajak mak ayah adik kakak abam semua pre-register untuk InvestSmart® Fest 2016!

11 responses to Mia Ahmad Akui Kurang Setuju Uqasha Senrose Buka Tudung

  1. trevor h says:

    Shut up and dont impose your shallow religious values unto others. Religion is a personal relationship between man and god. Therefore you have no right telling people what is right or wrong. Anyway pakai tudung is not wajib and all those in tudung are so ugly and that is why your husband or boyfriend are cheating behind your back. High number of divorce cases among muslum couples due to infidelity incomparisonto nonmuslim and they dont wear tudung

    0

    0
    • melati says:

      Mia Ahmad , saya tak kenal awak Lelaki @ Pompuan, dan saya pun tk suka Uqasha Senrose ..tapi cara cara awak menegor org buka tudung seolah nk jaga kubur org..!!! Mia Ahmad awak tu bercinta dgn Team bola JDT…!!! bukan nya bercinta dgn CR…!!! tk payah nk promote2 diri biar lew Uqasha Senrose tu..!! dia tgh marah gan Tuhan tu sebab bakal tunang dia hilang kat lautan dh 7 purnama tu, ..hihihi

      0

      0
    • Anonymous says:

      hellooo trevor h

      u also shut up and dont impose your stupido nonsense talking bout tudung is not wajib plzzzzz men…… i think you’re blind person do you think who wearing tudung is ugly helllo my dear.. that mean Siti Nurhaliza is also ugly… think before u write….

      0

      0
    • nuyu says:

      your statement is funny….hihihi…prejudice person i guess?

      0

      0
    • bbycumil says:

      uqasha akui kurang bersetuju mia ahmad pakai tudung tapi tak tutup dada.

      0

      0
  2. I'm Back says:

    Lantak dia la Mia .. Biarkan dia …
    Sat lagi karang tak pasal2 kamu kena sound dengan uqasha pulakk …

    Tapi tak abis2 la pasal kes Uqasha lepaskan hijab dia …

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    kalau ko nak sgt nasihat kan uqasha lbh baik secara personal…x payah masuk dlm laman sosial..kang x pasal2 ko pulak kena kecam…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Poyo je punya statement…sendiri tak sempurna, nak kondem org…puih…

    0

    0
  5. mira says:

    sibuk je la pompuan ni. ada org kisah dgn pendapat dia..

    0

    0
  6. hcubeshop says:

    Jangan sibuk menilai keburukan orang lain^_^Sebaliknya sibuklah dalam memperbaiki diri kita sendiri^_^

    0

    0
  7. Anonymous says:

    berkata benarlah wahai semua…walaupun yg benar itu pahit….
    tegurlah kesilapan sahabat…jika tidak mampu dgn lisan..tegurlah di dlm hati….jika tidak mampu kesemuanya..tegurlah di dlm doamu..

    0

    0