Written by AbangNara | February 2nd, 2015

Macam Akademi Fantasia. Hehehe. Terkejut juga apabila Mentor Legend semalam ada penyerapan semula berlaku. Seumpama kejutan yang sering berlaku di Akademi Fantasia. Namun ini adalah berita baik buat Aina dan Tuah kerana kini mereka berdua akan kembali berentap untuk separuh akhir Mentor Legend. Kedua-duanya telah pun diserapkan kembali. Kemungkinan besar kejutan ini dilakukan selepas banyak pihak tidak puas hati dengan penyingkiran Tuah minggu lalu.

tuah mentor legend

Menariknya, kredibiliti para juri minggu ini mula dipertikaikan oleh para penonton Mentor Legend. Ramai yang tidak berpuas hati dengan markah yang diberikan para juri. Seperti ada berat sebelah. Luahan rasa tidak puas hati ini banyak disuarakan di Facebook TV3Malaysia. Malah ada yang menyarankan agar juri ditukar. Fuh~~ Sampai ke tahap itu.

mentor legend

Diharap juri sentiasa mengamalkan sikap profesional dan tidak mempunyai sikap pilih kasih ketika memberi markah. Walaupun pengalaman dan ilmu para penonton tidaklah sehebat para juri, namun mereka tidaklah pekak telinga. Sekurang-kurangnya masih boleh bezakan yang mana sedap didengar dan yang mana suara pecah. Tak gitu? Apa pula pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

33 responses to Mentor Legend: Tuah & Aina Diserap Balik Ke Pentas Separuh Akhir

  1. ssss says:

    macamanapun depa mmg x kan lepaskan tuah n aina ke final..
    tengok persembahan depa hebat tp markah seciput.. nmpak sangat….

    0

    0
    • neffs says:

      sudah2 la tgk rancangan yang melalaikan nie.. tak ada satu faedah pun kecuali hiburan lagha semata2.. layan masterchef lagi best hohohohoh

      0

      0
      • kesian says:

        baca gosip lagha jugak kot.. maybe neffs bole stop baca gosip.

        0

        0
        • Anonymous says:

          tuah nyanyi biasa je, suara dia macam sangat plain dan takda color.
          pengamatan aku sebagai pendengar la kan.
          nadeera nyanyi bkn guna suara sendiri, mcam guna suara besar.takdelah best mana.
          aina pun sama.
          sarah lagi kelaut.macam mana boleh dapat markah tertinggi.
          sebab suara sarah lg common gila.

          0

          0
    • Anonymous says:

      COMPARE AINA N SARAH !!!

      AINA = MEMANG SUARA POWER , SEBUTAN PON JELAS BAIK ENGLISH N MALAY , MEMANG SANGKUT JE AKU DENGAR !!!

      SARAH = THE NEXT MAK LAMPIR !!! TERJERIT JE KERJA , ENGLISH KE MALAY , SIKIT PON TAK SANGKUT APA YG DIA DOK JERIT KAN TU MEMANG SAMPAI PENANG PON STILL TAK PAHAM !!!

      COMPARE FAHMI N TUAH !!!

      TUAH = SUARA N BAKAT NYAYIAN DIA MEMANG NATURAL , SEBUTAN SEMUA JELAS . YG PENTING DIA TAK SOMBONG !!!

      FAHMI = THE NEXT GAYAH !!!! MUKA DIA AJE YG DIPERTARUH KAN !!!
      PEGI SAMPAI GYM MAHAL2 , TP KLO MEMANG THE NEXT GAYAH , PON TAK GUNA JG !!!
      KLO TV3 TAK BG MUKA PD AJAI , TU HARI DH BOLEH JUAL KARIPAP KAT KAMPONG LA FAHMI NI !!!
      FOR SEPARUH AKHIR NANTI , KLO MASIH FAHMI NI TAK TERKELUAR , MEMANG SOMETHING FISHY LAHHHH !!!

      NADEERA = SUARA DIA MEMANG BAGUS , AWAL2 DULU PON DH TAHU YG SUARA DIA BAGUS N SEBUTAN PON JELAS !!! TP TYPICAL MALAY , SUKA PANDANG RUPA DARIPD BAKAT !!!

      AZMIL = DIA ADALAH FINALIS YG PALING BANYAK KEMAJUAN !!!
      LG DIA TAK SOMBONG MCM FAHMI YG BELAGAK TU !!!
      TAHINAH DAYANG …
      BCS BOLEH BAWA AZMIL YG ZERO TO HERO !!!

      0

      0
    • manje says:

      betul tu.. adlin nampak sangat tak suka aina.. dari konsert first lagi.. antara semua protoge aku rasa aina paling layak sekali menang and bagus.. tapi adlin sentiasa komen aina semua xkena pastu bg markah ciput… hasad dengkii sangat kau adlin oii.. TUKAR JURI LA. JURI BERAT SEBELAH

      0

      0
  2. Anonymous says:

    suara meletop pon x masuk semi final, korg tarik diri jelah, at least save maruah… dah sah2 suara korang lagi bagus, blh pg jauh, x pyh harap sgt kat show sampah cam mentor yg just nak gunakan korang je utk rating dan kepentingan sendiri…

    0

    0
  3. Bunga says:

    juri2 utk final ke separuh akhir ke sepatutnya ada 5 org.. lagi best dan adil aku rsa.. Kak Ogy, Adlin, Ramli MS, Azmeer & Farenhiet.. baru gempakkk..

    0

    0
  4. Dayang-Dayang says:

    Kumpulan B memang tdak di nafi kan semua hebat2.. tough fight.. kumpulan A aku rasa tuah saja yg best.. ada fight dgn kmplan A. Sarah dan Fahmi.. hmmm no comment.. lets see!!

    0

    0
  5. cik piNgu says:

    PROGRAM MENTOR BOLEH JD TAHAP SAMPAH JE LAH KALAU MCM TU RESULTNYAAAA…. AINA BOLEH TERSINGKIR?? AKU BUKAN BIAS TP PENONTON TAK PEKAK WALAUPUN TAK HIDUP DI BIDANG SENI MCM JURI.

    JGN JADIKAN MENTOR NI PROGRAM SAMPAH, JADIKAN MENTOR NI PROGRAM UTK CARI PESERTA YG BENAR2 BERBAKAT, BUKAN SEKADAR ‘LAKONAN’ MCM AF. SUARA TAK SEBERAPA TP BOLEH MENANG, ITU AF. SO, MENTOR SILA BUKA MATA JGN NK BUAT MCM AF JUGAK.

    0

    0
  6. adlin aman ramli says:

    aina dr minggu pertama dah hebat yg lain2 minggu ke 2 baru bangkit… nampak sgt juri tak nak aina sebab tu bg aina markah sikit gile supaya nadeera bole bit aina.. kalau persembahan aina teruk ke laut kita boleh terima .. ni maintain pun dpt markah sikit .. menjawab la ko besok juri yg adil lagi bijaksana…

    0

    0
  7. noknokgorgeous says:

    kelakar betul tgk fans bergaduh kat ig/twitter/fb tv3 pasal mentor ni, aku setuju mostly ape yg adlin cakap, ade yang tak setuju juga, tapi kan, persembahan fahmie dengan tuah last week memang beza kot, tuah punya 2nd song memang hancuss, arrangement kelam kabut, memang fahmie nampak peningkatan dari tuah dan layak fahmie ke semi. azmil pun sama semalam, memang power dan nampak peningkatan, beza sangat dengan aina dan nadeera, 2nd song tak sehebat performance minggu sebelum ni,

    memang la adlin tu kekdang macam melampau, tapi markah tu kan bukan dia sorang je, die ade markah die, azmeer ade markah dia, dah campur mmg la dapat macam tu ..
    aku tengok persembahan setiap minggu, sokong tuah tapi last week memang aku tgk xde harapan tuah nak ke semi, sebab fahmie mmg layak malam tu, kes yang sama untuk aina dan nadeera, nadeera still konsisten dari aina actually ..tak sabar nak tengok semi final, mesti berentap kaw kaw punya .. dan aku tak setuju tb3 masukkan kesemua enam enam tu balik, aku undi kot .. ggggrrr
    bye

    0

    0
  8. Anonymous says:

    sy ingat sy sorg sj yg perasan kata adlin mcm xsuka dkt aina.. adlin xsuka aina atau x suka ella.. sbb tgk adlin mmg brt sblh… x ada yg elok ttg aina

    0

    0
  9. noknokgorgeous says:

    aku tgk every week, favourite protege pun by week,
    team a memang fahmie patut ke semi sebab tuah 2nd song berterabur, tak sedap langsung, fahmie memang nampak meningkat dan bagus pun
    team b, azmil semalam punya persembahan memang power, beza sangat dengan aina dan nadeera, dorang dua lagu 2nd round tak power mcm minggu sebelum.
    markah adlin dan azmeer kan campur dua, berat sebelah celah mana weh, aku setuju mostly apa yg adlin cakap, memang kekadang ade yang melampau tapi kebanyakan nya betul,
    aku sokong tuah tapi dah mmg tuah tak layak ke semi malam tu, nak buat macam mana, aku sokong aina, tapi semalam mmg die tak boleh fight dengan azmil dan nadeera, nak buat camne, tggu semi final, mesti gempak seyh ..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    YANG PASTI TUAH DAN AINA JE BEST…DIORANG TAKUT RATING MERUDUM LA TU YG SERAP MASUK BALIK TUAH DAN AINA KAN….

    0

    0
  11. kelas mengaji says:

    ahhhh!!!tb3 pon dah cm astgho dah..drama byk!!!! ni sume nak telan duit je!!!

    0

    0
  12. Entah la hek says:

    Aina..memg suara power n dh biasa menyanyi…
    Sarah…x best mane pn nyanyi mcm terjerit2 jer…
    Fahmi…harapkn pd muka jer tpi suara ke laut sikit…
    Nadeera…suara ok jugak la tpi aku x minat la kat dia..mcm x de aura…
    Azmil..muka x ensem…tpi suara power n ad gaya y tersendiri…persembahan pn semakin bagus..
    Tuah…suara ok..dia nyanyi kena pandai pilih lagu…klau x abis la..sebenarnya aku suka kat Tuah gak tpi aku x berapa suka kat sifu dia mas idayu…

    0

    0
  13. peah says:

    kemain lg semalam cakap pasal batas2 agama
    jangan malu atas pentas

    ko nak mcmane lg aku pn xtau
    ko cakap pasal lakon layar la persembahan la

    pdhal ko pnya lakonan pn hampehhhh

    0

    0
  14. kuih keria says:

    alaaa..macam laa tak tau permainan program realiti mcm ni..x penah ade betolnya pun..semua nak kaut untung orang undi banyak2..huk alohh.

    0

    0
  15. kakak tiri cinderella says:

    tgk blh.., undi tak yahla.

    0

    0
  16. iziq says:

    seriously juri tak profesional. juri sepatutnye tak boleh orang yang sama setiap minggu. kene berubah2. adlin memang tak profesional dari awal. semalam memang menunjukkan markah tak profesional dari juri. perbezaan yang ketara antara 48 dengan 33. sedangkan nyanyian aina takde beza malah sama mantap dan maybe lg mantap dari nadira dan azmil. tv3, tolonglah buat sesuatu.

    0

    0
  17. dian says:

    juri 2 org saja mgkn tv3 nak berjimat memandangkan skrg ni kerajaan kena pakai banyak duit (banjir, pampasan 2 pesawat Mas, Brim, dsbnya)…sbb juri hnya 2 makanya kena betul2 profesional dan betul2 berwibawa jadi juri…saya yakin azmeer seorg yg berkredibiliti sbg juri profesional, tetapi dgn adlin saya doubt…jgn smpai mentorlegend ni jadi haywire…sebenarnya semalam mmg kami dah boycot nak tonton mentorlegend sejak Tuah tersingkir mggu lepas…rasanya ramai setuju protege yg berbakat dan berpotensi ke final @ Tuah, Azmil, Aina…ketiga2 protege tidak mempunyai masalah mcm natural saja bagi mrk ber3…sarah pula suara biasa2 saja, nadeera seolah2 terpaksa bekerja keras mengeluarkan vokal sehgga dia tampak selalu sedih…fahmi pula sepatutnya tdk berada di pentas mentor…klu berlaku penyingkiran pd akhir semi-final nti fahmi should be the 1st to leave…Remember tv3 tanpa penonton & penyokong tv3 siapalah mentorlegend…so juri kena yg terbaikkk mcm azmeer :D

    0

    0
  18. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Aku pon sama..suka tuah tp bnci si hooker tua mak hayam kejung x sdar diri tuh..dh amelina wat comeback..hooker tua plak sila wat go back blk kampung ye..

    0

    0
  19. minah jambu tk suka scandal says:

    sekejap keluar sekejap masok balek eeeeeeeeee mengarot !! tah happe2 aje mentor ni ! kalau dh keluar tu keluar lah ! buat la keputusan yg betol2 punye ! ni tak dh keluar di pangil balek macm siak ! apeeeeeeeee punye mentor mengarot !! mentor ella pon macm tu sepatut nye kena keluar pe pasal markah rendah eh tk terkeluar pulak boleh masok ni !! walau pon suara power sedap tapi markah sikit kena kelua pe !! eeeeeeee mengarot mengarot mengarot !!! kasi aje si Aina tu menanggggg habis cerita uh !! kalau tk pecaya tengok nanti si Aina tu yg masok final ngan si fahmi yg lain hancur balek kampong !!

    0

    0
  20. dianjas says:

    juri azmeer, syafinaz, dato ramli ms…gandingan juri mantap…

    0

    0
  21. adelheid says:

    azmil, tuah dan aina terbaik…mrk yg patut ke final nti…azmil suara mantap, tuah pengganti m.nasir, aina bak whitney houston…sarah pula suara biasa2 aje, nadeera & fahmi nampak kepayahan esp fahmi yg mgkn bakatnya bukan di pentas nyanyian…

    0

    0
  22. mkbs says:

    tak best pn aina tu..perasan bagus sj.. over confident.. sayang sekali tak tersingkir..

    0

    0
  23. juri gatal says:

    adlin dgn azmeer ni pilih bulu…org cantik gedik2 siket bg markah bnyk la…

    0

    0
  24. mojo says:

    Muka tempe jadi juri..kelaut dalam ler!! nak cari yang sengih 24jam cam dia kot.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Taktik ni cam ASTRO , nak duit lebihhhhh….
    Yg bodoh dan diperbodohkan para penonton yg sms….hahahahaa

    0

    0