Written by AbangNara | March 4th, 2014

Hanya tinggal lebih kurang 4 hari sahaja lagi sebelum majlis pernikahan antara Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana berlangsung. Agak sedih juga apabila Abang Nara mendapat tahu mengenai Syamsul Yusof yang telah dimasukkan  ke Pusat Perubatan Gleneagles kerana disyaki menghidap demam denggi. Sesungguhnya ini adalah satu ujian yang besar buat Syamsul.

syamsul yusof denggi

Ibu kepada Syamsul iaitu Datin Patimah Ismail memaklumkan yang anaknya itu sempat bergurau untuk bernikah di hospital sekiranya keadaan dirinya tidak bertambah baik. Kata Datin Patimah Ismail kepada Mstar Online:-

Saya bawa Syamsul ke hospital pagi tadi lepas dia mengadu sakit kepala dan suhu badan dia sangat panas. Pada mulanya saya ingat hanya demam biasa sahaja, tapi bila sudah dua hari demamnya semakin teruk, saya terus bawa dia ke hospital dan doktor syak ia mungkin demam denggi.

Setakat ini doktor masih belum buat pengesahan rasmi tentang penyakit ini dan baru sahaja ambil darah untuk pemeriksaan lanjut. Syamsul juga ada berseloroh untuk bernikah di hospital jika keadaan belum sihat menjelang hari pernikahannya nanti

syamsul yusof

Sama-samalah kita doakan agar keadaan Syamsul Yusof bertambah baik dan dapat meneruskan perancangan untuk bernikah seperti biasa. Untuk makluman, majlis pernikahan mereka bakal berlangsung Sabtu ini di Masjid Sri Damansara sekitar jam 10 pagi. Semoga Syamsul sihat sebelum hari pernikahannya. Insya Allah.

48 responses to Menjelang Hari Pernikahan, Syamsul Yusof Disyaki Demam Denggi

  1. sentap habis says:

    kesiannye baby i ni. urmmm

    0

    0
    • Fakta Perkahwinan says:

      ni mesti Hanez Suraya punya angkara…. :)

      0

      0
      • Ritu vs Aya says:

        Minat giler ngan Shamsul Yusof ni.. Bukan sbb dia hensem jer, tp ciri2 maskulin dia tu mmg melengkapkan lelaki sejati yg mmg dah ade pada dia. Dulu tertanya2 gak siapa wanita bertuah yg terpilih jadi isteri dia. Akhirnya Puteri Sarah sajorrrr… Tapi okey la, at least berhijab dan mengurangkan bebanan dosa yg di tanggung Shamsul nnt. Semoga cepat sembuh Sharkkk!

        0

        0
        • Kak Fab says:

          sembur ubat nyamuk…..kes denggi makin naik Tijah dan Joyah hoi.

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Hanez Suraya jauh lagi cantek dari Sarah

          0

          0
        • ahkak puaka says:

          cantik luaran tp dalaman busuk macam bangkai tak guna juga cik maria hoiii

          0

          0
        • zaia says:

          Hanez suraya yang original, tak cantik. Mungkin boleh tahan la..
          Dulu masa aku masih budak baru nak up, si hanez ni pelakon sampingan yang tak up2. Bukan saja tak up, malah muka besar,hidung tak macam sekarang,kulit tak putih. Drama yang dia berlakon tu aku rasa drama yang ibu2 n nenek suka tengok sebab masa tu nenek aku memang suka tengok drama dan pernah nampak muka macam hanez sekali dua kat tv.
          Bila dah popular sekarang,baru aku teringat dia memang pernah berlakon cuma rupa,badan dn kulit dia lain.
          Tak kisah siapa lebih cantik,cantik tu subjektif tapi yang paling penting kau tu original ke tak.Tulen bang~.
          Best ke orang puji atau kita berbangga kat bukan diri sebenar kita.
          Tiada kepuasan pun dan buat malu je.
          Aku menyampah ni,dia dari tahap cikai2 je,sekali popular sikit,cantik sikit(walaupun palsu),overnya bukan main fefeeling best,melekat dengan suami orang dan cakap macam bagus.Orang kalau kau dari cikai dulu,Tuhan dah upgrade sikit,patut bersyukur dan menjadi lebih baik. Ini amek kesempatan dengan kelebihan yang ada.Kesian baru nak merasa popular n cantik,dulukan kat tahap buku lali je,tu yang culture shock.
          Aku memang menyampah gila kat orang yang diberi kelebihan tetapi terus bertukar jadi perangai macam setan..Sama jugak dengan bf dia,kategori fefeeling dah kot,tak boleh pakai dan tak boleh respek jenis suami macam tu.Masa takde apa bukan main mithali susah senang bersama lah konon,sekali berjaya sikit,lupa semua..hmm
          Sekian.

          0

          0
        • zaia says:

          komen tak kuar lagi..nape selalu camni..gggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!

          0

          0
    • Fahrin Ahmad says:

      semua itu ujian Allah,
      bersabarlah..klik me..

      0

      0
    • Fahrin Ahmad says:

      banyakkan minum air nesketum ya..
      gurau..

      0

      0
    • Aaron Aziz says:

      kawin2 cepat,
      nanti kalau demam snang ada orang nk jaga…

      0

      0
    • Neelofa says:

      rumah yusof haslam besa sangat,
      sampai tak dapat nk detect tmpat pembiakan nyamuk..

      0

      0
    • hoho says:

      maria ni hanez suraya ke? hahahah . muka cantik tapi perampas buat apa ? haha takde guna la cik maria oii . lagipun sarah ni tutup aurat . takde pun tayang sana sini . hohhhh

      0

      0
  2. Baby AA says:

    dugaannnn….

    0

    0
  3. Nureza Aida says:

    Semoga cepat sembuh bakal pengantin baru

    0

    0
  4. Magdelen says:

    Kalau betullah syamsul tu kena denggi,sini saya nak kongsi petua yang berkesan untuk penyakit demam denggi,malaria dan chikukunya.Ambil pucuk dan daun pokok betik,tumbuk sampai halus dan perahkan daun/pucuk yang di tumbuk tadi untuk ambilkan airnya sebanyak 1 sudu besar makan.Minum sekaligus,dan minum air sejuk banyak-banyak.Saya nak kongsi petua ini sebab saya sendiri sudah mencuba dan amat berkesan,tetapi kenalah minum seawal yg mungkin.Kalau demam denggi sudah merebak susah nak pulih,dan petua ini tidak berkesan.Kalau dah tahu itu memang penyakit nyamuk sila lah mencuba petua ini.Memang berkesan.

    0

    0
    • yaya says:

      pahit gila weh…

      0

      0
    • jiha says:

      pernah kena denggi jugak dulu. mak bagi makan sup ketam + nasi lembik hari2 (sbb gigi rasa mcm nak tercabut, sengal2 tulang), nak bantu bina balik sel darah yg pecah. kena minum air banyak2. tapi saya tak pergi hospital, guna ubat2 homeopati. dengan izin Allah boleh sembuh.

      0

      0
    • malik says:

      satu lagi petua atuk aku punya abah.
      sorok kasut atau selipar. nyamuk mesti ingat dekat
      rumah takde orang.
      selamat mencuba !

      0

      0
  5. Nurul Elyn says:

    Innalillah wa inna ilaihi roji’un.. Semoga cepat sembuh. Setiap dugaan pasti ada hikmah. In shaa ALLAH, dapat dilangsungkan jua. Moga dipermudahkan.. :)

    0

    0
  6. Semoga cepat sembuh
    Saya tahu penawar denggi yang berkesan
    Sila klik link saya

    Sharing is caring to save others

    0

    0
  7. swetty says:

    sayang cepat sembuh ye…semoga dipermudahkan semuanya

    0

    0
  8. Sharnaaz says:

    Sabar ley. Wa doa lu cepat sembuh ley.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    ….tak dapat kulom… :p

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Betul tu petua magdelen dh ramai saya dengar bila kena denggi buat mcm tu…satu lg petua bg org yg kena denggi tu makan sup ketam…insyaallah cuba lah….

    0

    0
  11. MAXMORA says:

    perkara yg baik mesti akan ada dugaan..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    semoga cepat sembuh…harap majlis nnt berjalan lancar….aminnnnn…..

    0

    0
  13. Melati says:

    Tak padan , macam putera Raja gan monyet, sebab tu nyamuk marah kat Syamsul …cari lah yg sama cantik.

    0

    0
  14. Melati says:

    Nyamuk marah kan Syamsul sebab mata Syamsul rabun…pilih tak sama padan..tak semesti nya pakai tudung tu baik…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    sekurang2nya dia dh bertaubat….

    0

    0
  16. claudia says:

    semoga diana danielle dtg nti

    0

    0
  17. kisya says:

    melati bodoh

    0

    0
  18. sufia says:

    melati ohh monyet
    ooppsss…
    melati ohh melati…
    maaf yer tersilap… hahahahahahahaha

    0

    0
  19. apa cerita juliana banos says:

    SABARlah syamsul ..di uji di saat2 akhir ..InsyaAllah bahagia menanti .Sarah pun sabar k ,dugaan ..harap tabah !

    0

    0
  20. minah jambu merah biru says:

    nikah kt hospital aje sudahhhhh kt sana ada doctor yg jaga..kalau badan tu belom sehat sangat baik nikah kt hospital sama jugak macm nikah kt rumahhh cuma suasana aje yg lain nikah tetap samaaaaa tol tk …..semoga bahgia n semoga cepat semboh…lepas ni rajin2 panggil orang foging kt keliling rumah tu jangan ada banyak nyamok ..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    kawen je kat sepital. pas tu makan beradab pakai je makanan sepital. katil pengantin pun katil sepital. jimat belanja.hehehe

    0

    0
  22. […] Menjelang Hari Pernikahan, Syamsul Yusof Disyaki Demam Denggi (43) […]

    0

    0
  23. […] Menjelang Hari Pernikahan, Syamsul Yusof Disyaki Demam Denggi (44) […]

    0

    0
  24. […] Menjelang Hari Pernikahan, Syamsul Yusof Disyaki Demam Denggi (45) […]

    0

    0
  25. […] Menjelang Hari Pernikahan, Syamsul Yusof Disyaki Demam Denggi (46) […]

    0

    0
  26. […] Menjelang Hari Pernikahan, Syamsul Yusof Disyaki Demam Denggi (47) […]

    0

    0