Written by AbangNara | August 31st, 2010

Hari Ahad dan Isnin kira-kira sebulan lepas, dengan ehsan Malaysia Airport, saya telah menghabiskan masa di KLIA dan LCCT bersempena dengan program Indulge Till You Fly.

indulge till you fly

Banyak benda-benda yang selama ini saya tak tahu wujud di KLIA dan LCCT telah dapat saya ketahui sepanjang pengembaraan saya selama 2 hari di sana. Dan kebanyakkan ceritanya telah saya tulis di entri:-

1. LCCT Pun Tak Kurang Hebatnya Berbanding KLIA
2. Bershopping Dengan Harga Lebih Murah Di KLIA
3. Macam-Maca Ada Di KLIA, Kagum Abang Nara Dibuatnya

Nasihat saya, sekiranya anda ada penerbangan ke mana-mana selepas ini, pastikan anda hadir lebih awal sekurang-kurangnya 3 hingga 4 jam untuk bershopping di kawasan Duty Free di KLIA dan LCCT. Harga barangan memang LEBIH MURAH daripada shopping kompleks disebabkan pengecualian cukai.

indulge till you fly

Untuk penggemar barang-barang berjenama, jangan risau sebab hampir kesemua jenama-jenama barangan sepert Burberry, Coach, Habib, Lancome, Victoria’s Secret ada kedai mereka yang khas di KLIA. Kesemuanya menunggu anda untuk membeli mereka. Mungkin gambar kasut di bawah nie boleh membuatkan anda teruja.

indulge till you fly

Untuk ulat buku dan penggemar gadjet, anda tak perlu risau sebab berlambak kedai-kedai buku di KLIA dan LCCT. Di KLIA ada satu kedai yang diberi nama Electrical & Electronic. Namakan je apa benda gadjet yang korang nak. Confirm ada kat dalam tue. Oh ye buat yang beragama Islam, anda tak perlu risau sebab surau memang ada di dalam dan di luar terminal untuk kemudahan anda menunaikan solat. Shopping tue shopping jugak, semayang jangan lupa.

indulge till you fly

Tapi jika anda tanya saya apakah yang terbaik di KLIA dan LCCT, sudah pasti jawapan saya ialah “kedai makan dan minum dia banyak gile”. Coffee Bean, Starbucks, OldTown White Coffee, Food Garden, Burger King, KFC, Satay Club dan macam-macam lagilah. Semua jenis masakan pun ada. Semuanya sedap-sedap belaka. Roti canai pun ada tue beb. Yang penting kedai coklat memang bersepah.

indulge till you fly

Ini pulak gambar saya kekenyangan selepas meratah GCB Mcdonald. GCB tersebut telah selamat di dalam perut dan tiada dalam gambar.

indulge till you fly

Kalau nak ceritakan keseronokan dan ke”best”an KLIA dan LCCT sepanjang 2 hari saya menggembara di sana, rasanya tak cukup dengan 1 entri nie. Itu sebabnya saya mahukan anda semua cuba try sendiri. Try to Indulge Till You Fly. Banyak sangat benda baru untuk diterokai. Sebab itu korang kena datang awal sebelum flight untuk merasai kesemua benda yang ada di KLIA dan LCCT.

indulge till you fly

Khas buat Nor Azita, Famous Amos ada kat KLIA tau . Untuk makluman anda semua, anda tidak akan pulang dengan tangan kosong kalau anda bershopping, makan ataupun pergi spa di KLIA, LCCT, KIA(Kuching), KKIA(Kota Kinabalu), PIA(Penang), LIA (Langkawi). Bersempena dengan program Indulge Till You Fly ini, ada 10 pasang tiket untuk dimenangi.

1. 2 keping first class tiket ke Cape Town, London ataupun Sydney.
2. Penginapan 3 malam di salah sebuah hotel 5 bintang di bawah:-
(i)    The Table Bay Hotel di Cape Town
(ii)   The Landmark Hotel di London
(iii)  The Blue Hotel di Sydney

Selain daripada tiket kapal terbang dan penginapan, pemenang bertuah jugak akan dibawa mengalami pengalaman yang mantap. Antaranya:-

1. 1 hari Safari di Fairy Glen, Cape Town
2. Minum teh petang di Langham, London
3. Tour tengok binatang laut kat New South Wales Coastline

indulge till you fly

Bab makan jangan risau sebab kalau korang menang diorang akan sediakan makanan dan jugak spa untuk korang bersantai. Cara nak join contest ini tersangatlah senang. Korang cuma berbelanja minimum RM250 (maksimum dalam 3 resit) di mana-mana airport kat atas tue. Tak kiralah shopping ke, makan ke, pergi spa ke, yang penting minimum dia RM250.

Pada hari yang sama, terus pergi isi borang Indulge Till You Fly. Kaunter dia banyak kat setiap airport so tak perlu risau kalau tak carik jumpa. Kalau anda pengguna MasterCard, anda akan dapat 2 penyertaan untuk setiap borang yang dihantar. Inilah peluang anda semua untuk pergi melancong secara PERCUMA ke Cape Town, London ataupun Sydney.

indulge till you fly

Ada lagi promosi hebat Indulge & Win bersempena dengan Karnival Mega Sale Malaysia lebih-lebih lagi kalau anda pemegang kad kredit MasterCard. Meh ushar meh ~~

Syarat Pemegang MasterCard Bukan Pemegang MasterCard
Belanja Minimum RM250 2 entri  Indulge & Win dan percuma  RM10 voucher Indulge masa tue jugak 1 entri  Indulge & Win RM10 voucher Indulge masa tue jugak
Belanja Minimum RM350 2 entri  Indulge & Win, percuma  RM10 voucher Indulge masa tue jugak dan dapat Recycle & Indulge Green bag 1 entri  Indulge & Win percuma RM10 voucher Indulge masa tue jugak

Dengan setiap entri yang korang hantar, korang berpeluang untuk menang 2 voucher membeli belah berharga RM500 setiap minggu. Untuk setiap 3 minggu, pemenang bagi pakej Ultimate Indulgence Holiday akan diumumkan.

indulge till you fly

Dan sekiranya anda pengguna MasterCard dan mendapat Recycle & Indulge Green bag sebab membeli minimum RM350, anda bakal mendapat diskaun 20% (kalau bayar guna MasterCard) di mana-mana kedai Body Shop di airport. Kalau tak bayar guna MasterCard pun still dapat 15% diskaun. Menarik kan?

Kesimpulannya, terlalu banyak keistimewaan, diskaun, promosi dan macam-macam lagilah sempena dengan program Indulge Till You Fly ini. Korang kena pergi airport dan explore sendiri. Marilah ubah persepsi kita tentang airport. Airport bukan hanya untuk naik kapal terbang sahaja. Kita boleh shopping, makan-makan dan rileks di airport.

Untuk makluman lanjut sila layari website Malaysia Airport.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to Menangi Percutian Antarabangsa Percuma Dengan Indulge & Win Contest

  1. din says:

    assalamu’alaikum saudara,
    baju tu kurang sesuai utk dibawa bersolat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. aReaL says:

    Bestnye.. Tapi Nak Kena Spend RM250 baru Bleh Join.. Kalu Tak, Bleh Join Contest Yang Best Ni… Hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. ashfar says:

    betul tu.gmbr setan.berdosa tau.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. jeri says:

    mana hang tau tu setan?penah tgk ka? p tnya ustaz mana2 tgk..sedap2 ja buat fatwa seniri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jaja says:

      lambg 2 besar jadi berd0sa,haram..
      law kecik jadi makruh..
      klau lmbag brazil mmg k0mp0m haram..
      try search ustaz azhar kt u tube
      hukum memakai jersi mu..
      slain dr mmbaca g0sip,jgn lupa mmbaca tntg ilmu2 agma..=)

      SBLUM TDUH 0RG REKA FAKTA,BAIK KAJI DULU..
      ABG NARA BEST..x mudah mlatah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • myzip says:

        aku sokong jaja!!!! jeri tak ikut perkembangan semasa la tu…buat bro Nara better check tentang perkara ni..

        all the best to you Bro Nara

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. ashfar says:

    ko ni mmg bodoh. dah terang lagi bersuluh.tanya budak kecik pun tau.takkan gambar kambing pegang serampang tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fiza says:

      ye btul tu.. tu gmbr lambang syaitan yg dilaknat..mmg la syaitan xpenah tgk. sbb syaitan xde ic or passport.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. hajarul says:

    betul tu abg nara buang la baju tu…xsesuai buat solat
    jeri kan da kena sebijik..byk sikit membace hal agama

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. bell says:

    jeri:-
    abes mufti y buat fatwa baju jersi ape tah yang xleh pakai sbb ada lambang x elok mknanya diorg nmpk setan la eh???
    nak jugak mengidak kan yang salah…. huh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. canistal says:

    me selalu dtg awl b4 flight tuk merayau kat KLIA/LCCT… hehe.. bestt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. abangnara says:

    uish. jgn gaduh2 pasal baju tue
    kalau salah, mmg betul salah
    maaf sebab tak terperasan plak bab baju time tue
    main sarung jer ~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • narasetan says:

      gambar punya besar tak perasan…salahkan “tak perasan pulak’…ko tu yang tak sensitif bab agama…main internet tiap2 hari. tapi amik tau hal hiburan je. pasal agama tak amik tau langsung…jenis bodoh ke ape? baru2 ni je mufti keluarkan fatwa. jangan jadi lembu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. AIDA says:

    teguran yg baik kena ambik adik nara ooiii…jangan pakai baju cam tu lagi k..anyway like ur wsite…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. haHa says:

    dah2, abg nara dah ngaku slh dok sah ungkit daa..^.^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Bitty Defender says:

    Abg Nara, tersedak Nor Azita bila nampak gambar abg Nara kat Famous Amos tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. xoxo says:

    abg nara pakai baju lambang setan. hari tu mufti kata x leh pakai kot..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. dba says:

    xpe abg nara kn da terima teguran.peace ^__^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. rocco says:

    mufti da sepakat mengaharamkan pakai baju yg ader simbol syaitan or salib, nara..aku dlu ader jersi portugal..lps mufti da ckp haram,aku buang baju tuh..harap ko blh la buang or bg bju tu pade yg bkn muslim..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. SWEET says:

    ENSEM
    BANG NARA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. SWEET says:

    UPSSS BANG NARA
    SIMBOL TU CAM
    TOKONG INDIA JE
    KALAU SWEET X SILAP LA
    X GITU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. SWEET says:

    SEDANG PAKAI BAJU T
    ADA SIMBOL
    CALBERG PUN HARAM DI PAKAI
    BANG NARA
    X PEKA KOT
    ATAU TERLUPA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. anti-kecoh says:

    korang ni psl setan pn nak kecoh. xpaham tajuk post ke. otak sempit. korang lak gadoh cam setan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Wawa~* says:

    uiks… bnyk komen psl baju lak ye…
    huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Warga KLIA says:

    alahai, tak pasal post lain, komen lain lak….ermm bagus kita bertegur dan abg nara pun dah akui silap dia…kira dah ler.
    Sian tau kat abg nara gi wat post pasal KLIA tetiba bab baju yg jadi hot issue nyer. sian kat KLIA dan Malaysia Airport

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abangnara says:

      hahaha.betul2. citer pasal KLIA jom ~~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ashfar says:

        betul tu.pjg sgt dia punye isu baju ni.kira dah settle dah sbnrnyer.tp diorg ni ada yg x bc komen previous.all the best to nara.jom klia.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • narasetan says:

        woi babi..dah salah tu salah la..tolong delete plzzzz…ko ni asalkan blog ko masyuk je kan. halal haram lain cite….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Abe G says:

    Komen untuk Abe Nara yang pakai baju Devil tu… Sila baca Blogpost dari Ustaz Zaharuddin berkenaan hukum pakai pakaian berlogo “Setan” :

    http://www.zaharuddin.net/content/view/944/72/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. SWEET says:

    BANG NARA
    PUN KENA KOMEN
    KESIAN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Kk says:

    abg nara ni manusia plg poyo ckp x seupa bikin bulan2 puasa blog masih aktif mencaci maki orang…hina betul kemudian salahkan pembaca

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abangnara says:

      erk? lari topik ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteri says:

        ustaz jgn kata jgn pakai…jgn pakai lah….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • narasetan says:

        lari topik apa bro…baik ko delete gambar ko pakai baju setan. gambar punya besar gedabak lagi tak perasan. bodohnye manusia…kata infon terkini? tapi pasal maksiat je. main internet hari2. tapi duk bukak pasal artis je. pasal islam xnak tau langsung manusia syaitan ni. baru je mufti keluar fatwa….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. ProfHariz says:

    Xsangka aku ada duty free kat sana..
    xyah g langkawi lepas nie :)

    New Entry ProfHariz
    Malam Lailatul – Qadar Lebih Baik Daripada Seribu Bulan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. puteri says:

    abang nara…ustaz marah pakai baju, lmbang syaitan bertongkat…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Adeh says:

    Dh la korg,Jgn la lari topic..abg nara tk sengaja pakai bju 2,tk prasan gaknya…heh..i slalu gak g klia,tmpt shopping die byk,tapi…mahal dek non…bankrup..poketku tiap2 kali melabur duet kt c 2..tp tkpe pueh ati..lg 1 tuk azita ngek 2,cm abg nara ckp kt ats 2,fames amos 2 byk kt klia,pe kate ko mintax keje kt c 2,kompom tiap2 ari ko mkn benda 2..tk yah nk memekak kt fb..(..jgn mara..ni nasihat..)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. sharinginfoz says:

    memang seronok betul le bro…..

    Sekolah Pelajar Hamil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Rooney says:

    Korang ni sibuk kenapa? It is just a baju, ok?

    Tak sesat ummat kalau pakai baju tu.

    Baik kau nasihat kan cik bedah cik kiah yang pakai susuk, tudung bagai tapi amal ibadat sesat.

    Faham?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ashfar says:

      dah la tu.baju tu mmg salah, dah ngaku salah pun.mmgla wajib tegur klau x btul.kn dah ok ni.xyah ckp2 lg psl bju.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. mr jizz says:

    muka kesian lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Dee says:

    abang nara comel tapi tak photogenic, tp xpela..x dosa pun..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Yuzz Dzain says:

    Tulaa…sana sini gossip tentang aib orang..sendiri punya xnak lak selidik..sedar la..Tambah2 bulan puasa nie.Dah2 la jaja cter orang sana sini. sok2 larat ke nak tanggung dosa tu.. kat alam sana nanti nak mintak ampun ngan siapa.. Buat la cter lain plak ye.sekadar teguran.. mintak maaf kalau terkasar bahasa. Assalamualaium.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. narasetan says:

    bodoh nye ko ni. mufti da bagitau jgn pakai baju lambang setan…macam celaka la ko ni. suke sgt duk cite pasal org. tu la tuhan nak tunjuk. rupenye ko ni syaitan ye nara. takpe asalkan masyuk kan. jahanam ko pakai baju setan…tak sensitif langsung…dasar manusia bodoh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rocco says:

      ko ni btul la bodoh..ko nk nasihat ke nk menghina?
      klu nk nasihat, nak tegur..berhikmah la sket..
      pernah Nabi ajar kite tegur org dgn hina?
      tp tegur la dengan perkataan yg baik..jgn nnt org nampak ko tu yg hina..

      mmg Nara salah dlm ni..dier x sensitif psl hal² berkaitan agama kot..terlalu fokus kpd dunia hiburan semate² aku rase..
      padehal isu ni isu besar..dari world cup aritu da dibincangkan..

      harap Nara amik iktibar lah..hiburan, hiburan jgk..
      agama jgn ditinggalkan terus..utamakan agama dari hiburan..salam..peace..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. narasetan says:

    paling best..siap gi tangkap gambar depan surau tu…janis manusia jahil..pasal agama dipandang enteng…

    dunia hampir kiamat…bagi nara celaka ni, artis diagung2kan…fatwa mufti boleh jalan…sikit xnak amik tau.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. porno izle says:

    Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Hey I just wanted to let you know, I really like the piece of writing on your web site. But I am utilising Chromium on a machine running version 9.04 of Ubuntu and the layout doesn’t seem quite proper. Not a strong deal, I can still basically read the posts and look for for information, but just wanted to inform you about that. The navigation bar is kind of challenging to apply with the config I’m running. Keep up the superb work!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Can I just say what a reduction to find somebody who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know how you can convey a difficulty to mild and make it important. Extra folks must learn this and understand this side of the story. I cant believe youre no more standard because you positively have the gift.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0