Written by AbangNara | July 13th, 2009

memey suhaiza

Ke hadapan Memey Suhaiza,

Pagi Ahad adalah hari berehat saya. Saya memang suka beli sampai 2 3 suratkhabar hari Ahad sebab nak baca info-info tentang dunia hiburan. Selalunya hari Ahad mood saya memang baik. Maklumlah hari rehat. Otak pun tenang tak fikir pasal kerja semua.

Tapi sayangnya Ahad semalam otak saya jadi kacau dan serabut. Panas hati saya tengok gambar Memey jadi cover Pancaindera. Tersenyum manja, berbaju pink, dan berposing ngada-ngada. Menyampah sungguh saya melihatnya.

Oh ya lupa nak bagitau yang saya sememangnya anti dengan awak. Maklumla, saya pun dulu ada kisah luka dengan suami saya. Perempuan macam awakla yang menyebabkan saya sekarang memegang status J. Kalau boleh saya nak siat-siat pompuan macam awak bila kisah cerai Norman dan Abby bercerai keluar kat suratkhabar.

Saya kuatkan ati untuk membaca cerita pasal awak. Manala tau awak dah insaf. Tapi macam yang saya agak. Awak dah tak segan silu nak mengaku si Norman tue kekasih awak. Siap awak cakap awak lebih selesa keluar dengan si jantan tue sebab dia bukan suami orang lagi sekarang. Sesungguhnya kalau awak ada depan mata saya, akan saya lempang-lempang pipi awak sampai bengkak.

Oh ya dan satu lagi benda saya bengang. Awak cakap awak makin dapat banyak tawaran berlakon sebab bakat lakonan awak? Awak jangan nak wat lawak. Geli ketiak saya dengar. Awak tue pemes sebab awak perampas laki orang. Kalau tak sampai sekarang nie la awak jadi pembantu tambahan jer.

Kadang-kadang saya terpikir. Awak nie sengaja ke jadi orang ke 3 dalam cerita Norman dan Abby? Maklumla nak cari jalan singkat popular cepat. Kalau nak ikutkan bakat, sampai mati pun awak takkan popular kot.

Itu ajerla luahan hati ini. Cukupla sikit-sikit. Kang tertekan plak awak kalau kutuk lebih-lebih. Kata-kata terakhir dari saya ialah, nanti populariti dah jatuh jangan wat skandal ngan laki lain plak.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

125 responses to Surat Kepada Memey Suhaiza Dari Seorang Peminat

  1. BUZZ says:

    aku 1st
    memey bengong

  2. ~EclipsE~ says:

    aku 2nd..

  3. BUZZ says:

    yang aku pelik wartawan2 jgk yg femeskan memey bengong ni!!!.

    • BumBLeBee says:

      ha ah….wartawan ngokngek…..produser2 drama pun samer….sumer menangguk di air keroh….. cuberlaaa gam sket minah ni…bru dier sedar sket yg berkhalwat tu perkara yg terlarang…ini tidak…dok bg pin-up lg kt minah ni…mcm nk mendorong artis2 lain yg bru nk naik tu amik jln singkat utk melakukan perbuatan keji yg sama…..ntah hape hape….

  4. tamazula says:

    bakat dia mmg hampeh…surat khabar ada kepentingan sendiri…nak bagi laku….tak pa…biarkan jer….satu hari nnti mungkin dia balik yg terkena…..insyAllah….

  5. ~EclipsE~ says:

    aku xsokong memey…
    tp aku pelik la…ape keadaan rmh tga runtuh…cerai berai…
    org slalu slhkan ppuan…
    mmg la ppuan slh satunya puncanya…tp klu laki xmelayan…xkan jdnya…
    lg2 norman tue…dh tau dh kawen..pttnya otak dia bleh pk yg dia dh ade isteri dgn anak…knape prlu nak layan???memey mmg la…bdk2 hingusan lg…ble ade yg take care…suke lah dia…bg aku cara norman tue xbtl…ko dh tau ko dh kawen…yg ko g mgtl layan memey tue pehal..nmpk sgt ko laki x bguna…

    • tyrabanks says:

      hidupppp eclipse!!!!!

    • BumBLeBee says:

      tapi smlm baca satu satu newspaper….ade 1 kolum tu tulis tentang bekas laki sorang pelakon ni dok tdo rumah ex-isteri dier…dier bagi hint dulu masa sah suami isteri x balik rumah, skang dh terbalik pulak….then jiran tetangga tgh sakit mata tngok…..hint yg terakhir dier ckp pelakon ni dh byk tawaran duit masuk pun x kan tak mampu nk sewa rumah smpai kene tdur rumah ex -wife….. ho ho ho….

    • abu says:

      Setuju! jangan lupa ya! bertepuk kene dua belah tangan. anggap je la norman sama si abby takde jodoh. jangan la kita orang luar cuba buat2 macam kita tau je apa yang terjadi antara ketiga-tiga parti tersebut. ingatlah, nanti bila kat akhirat kita akan ditanya pasal apa yang kita buat dengan nikmat yang dikurniakan. bukan apa yang orang lain buat dengan nikmat yang diorang terima. dalam erti kata lain, sedangkan Allah lagi mengadili kita pada hari kiamat, siapakah kita untuk mengadili sesama manusia lebih awal dari hari yang spesel itu?

      • beezeebowdy says:

        salam, abu… sbb aku & jiran2 kat ofis tu sanggup jadik saksi tu.. samada kat dunia ni mahupun di akhirat… kami tak main2kan nama Allah sbb kami tau apa yg dah jadi lama seblm diorang kena tangkap khalwat tu lagi… tapi diorang tu jek yg tak bersyukur.. tak ingat.. tak insaf2… asyik dok bergelumang dgn syaitan tiap2 malam tido sama2… diorang tu jek yg lagi brann guna nama Allah tiap kali bg statement ke media… skrip pun hampir sama jek dua ekor ni… ko nak tgk ke… meh la ke ukay perdana.. aku tadahkan tikar mengkuang besor2 kat ko… hehehe… in fact malam tadi pun si memek tu tido kat situ… dia ingat jiran2 takdek kot… tapi keta dia ada malaun mana ntah tolong sorokkan… tak pecaya…?? siapa la aku & jiran2 kat situ manusia biasa nak menipu… buat dosa je…

        • abu says:

          salam kembali beezeebowdy,
          pergh, congrats sebab tau cote sebenar. tapi, bila dpt insider information tu, diam2 udah la. kitorg yg dr jauh ni tak tau ape2, biarkan la kita tak tau ape2. sbb kalau anda dpt menutup malu org islam lain, besar pahalanye. dan kalau anda kasi tau org, lepas org ke 3 atau ke 4, mesti cerita banyak tokok tambah. dah jadi fitnah dah.

          takyah la pegi sane, aku amik cerita kau face value. cuma, aku kurang gemar bila aku tgk org lain cakap mcm diorg ade hak je nak jatuhkn hukuman sesedap hati dan perasaan. macam kau lain, ade first hand experience, so aku tak dpt ckp. tp yg spesis lain nih, macam la diorg mulia sgt.

          dan jangan lupa ye, kalau ada cerita pasal siti, aku terign jugak tgk standard yg sama terhadap memey diberikan kepada datuk k dan siti kerana, aku sbg org yg ada insider info, tau macam mana ramai org msia diperkotak-katikkan oleh senyuman menawan puan dato siti nurhaliza yg kita kasihi sangat.

        • beezeebowdy says:

          salam, abu… salam pagi jumaat yg penuh berkah ni…
          tu lah… aku dah lama pendam jek cite ni… tapi sbb aku tgk makin melampau2 2 ekor tu..dan bukan sesaje aku nak citekan keaiban diorang tu.. tapi niat aku nak sedarkan sume jgn la biarkan org2 terdekat kita jadikan diorang ni idola bagai.. tau la org2 melayu kita ni kan.. pantang sikit.. arttis2 yg teruk2 camni yg selalu jadikan IDOLA.. issyyyy.. lagipun mmg lepa sni aku kena lebih zipkan info aku ni.. melainkan ada yg aku rasa boleh bgtau kat sini… sbb kes diorangkan tgh on.. baru 1 saksi jek tu… tapi 2 ekor ni tetap brannnn… hehehe… matlamat yg menghalalkan cara tu…

          pasal puan dato’ siti @ datin sri tu… aku gelak jek la abu… aku rasa aku dpt agak dah ko nye insider info tu apa… dr ukay perdana ni.. tak sampai 10 minit pun nak drive ke istana juta2 diorang tu… entah la kuasa apa diorang ni ada nak pukau sume mostly org2 melayu ni yg boleh nangis pasal diorang.. tapi payah betul nak nangis kat tikar solat… aku takdek apa cite pasal diorang ni yg sah2 sahih depan mata aku & pengalaman.. so aku tak boleh la nak kata apa2.. aku taknak lah menghalalkan cara… taktau aku kata taktau… taknak tambahkan dosa.. hehehe..

          anyway abu.. thanks bro.. kita sama2 lah sedarkan sume ye dgn apa yg kita tau yg sahih2 ini sahaja… salam..

  6. badboy says:

    kepada kkk yg menulis surat.. terima kasih..patut surat tu di edarkan ke serata pelusuk malaysia..
    dalam kes ni memey n norman dua2 salah..
    aku tak suka..

  7. Datuk Usop says:

    Mamang la jadi janda kalau garang macam ni..
    Hahaha..

  8. tyrabanks says:

    crita memey ni dah basi..nyampah kat dua2 ni..lagipun dia xbeshhh!!!

  9. maly girl says:

    aku setuju ngan eclipse…kalau hal camni je org salah pompuan semata2…kalau laki tu tak layan tak jadi kan…betul la tu abby serang laki dia…setengah wife tu gi serang yg pompuan tapi tak salahkan laki dia langsung…alih2 pompuan punya nama gak yang busuk…

    • ~EclipsE~ says:

      mmg pon…kbanyakan bini yg serang ppuan yg ade skandal dgn laki dia…bagi aku la..ppuan bodoh…asal dia xserang laki dia dlu?konon syg laki n nak hormat laki la…pdhal laki lg setan dr ppuan tue…pttnya soal selidik laki dlu sblm g hambat ppuan tue…
      aku sokong cara abby…mmg btl pon…org laki jgn bg muka…nti dia pijak kepala…bt skandal sn cni…tp dgn isteri sndr bt mcm kain buruk…beranak stp thn…anak bini xtjaga…pg plak mjage org len…dunia…dunia…
      sory if ade org xsuke dgn knyataan aku ney…tp inilah hakikat yg tbentang dpn mata kite sume…

      • Kak Som Over says:

        Sepatutnyer lar…. Abby jgn lar menggatal sama lepas dah menjanda… ni ada affair gak ngan budak macho tu…La la la…

        • Zack says:

          lor. suke hati dia la dah menjanda. kena la cari pnganti norman bedebah tu kak som oi.. memang over la awak nie..

  10. NoktahHitam says:

    PEDASSSSSSS. Wee~

  11. kokola says:

    memey, dah besedia jadi aunti atu mak tiri ke? norman dah ke…simemey tu? akkk…..

    • tyrabanks says:

      ok.. ni komen aku plak..

      aku rasa norman laki x boley pakai..x jujur.. dah ada title laki org,jaga la title tu..jgn layan pempuan yg gatai merelo tu.. tpi aku memang kompen dia ni gatai xhengat..dulu pun dgn faradhiya..mulut cepat main2 talak tu.. jgn main2 dgn kalimah tu..mkn diri..

      skrg aku rasa abby happy je idup dia..dia buncit ke, gemuk ke..xpeduli..cuba tngok h p.sazlan tu..
      selamba je acting dia..kita ni ass a pempuan zaman 2020, jgn kerna lelaki kita main kayu3, hancurlah dunia..xde dah pemikiran cam tu..
      skrang punya pemikiran…1 pegi…100000000000000000 mari tau!!!

      tuk memey..welcome tu the’ real world.’.. lu buek orang… org laen plak buek kat lu…

      • Kak Som Over says:

        Dah rase ker …..Si Memey tu, Norman?? Best ker…. La la la la

        • Takyahcakaplakot says:

          Aku bukan nak komen sangat pon tapi kan, korang yang banyak bagi komen hentam si memey ngan norman ni patut tahu sebenarnye ape yang terjadi.

          aku punya bibik ni pernah kerja dengan si norman ngan abby.bila cerita cenggini keluar di dada akhbar, dia ula cerita kat aku..

          ” kasihan ya sama bapak norman. saya sudah lama rasa mereka memang tidak boleh hidup sama’

          “kenapa pulak??” aku tanya la dia.

          dia cakap.. abby memang jenis mulut tak boleh tahan.
          laki baru sampai rumah, turun keta, suara dia dari dalam rumah dah kedengaran sindir-sindir ckp gi enjoy la, gi merewang ngan pompuan laa..

          kalo aku jadi laki dia pun, aku pun rasa cam haram gak. balik rumah kna sindir2. ape kejadahnye.

          xkan sebab budak norman balik lewat jadi lesen nak sindir2.. bahasa tu jaga la..

          tgk melodi tu pn cukup la..depan orang maki norman sedap jee.. emosi tak pakai otak.. dengar la dulu jantan ko nak cakap ape.. sampai budak tu xsempat nak menjawab.. aku tau dia sakit ati, terguris tapi memang pompuan la kot. kalo da bengang dok atas kepala, tak hengat dunia menyembur ayat.

          norman pernah kata kat bibik aku ni dia kluar rumh bukan dia sebab dia menyampah dengan Abby tapi xnak gaduh depan anak2..

          penah sbulan sblm benda2 ni kuar kat berita, member aku si xxxxx buat knuri, umah si xxxxx selang 2 buah umah je ngan si Abby-Norman tuh.. norman aje yang slalu datng rumah jiran2 kalau ada knuri ke, majlis ke.. nak harap Abby, haram… siap mintak mahap bagi pihak bini dia yang blagak konon sbuk tuh/…

          sume jiran tahu dia tu balagak nak mampos… memang la dia bertegur sapa dengan jiran2 tapi xreti nak bercampur gaul ngan masyarakat. duduk je dalam rumah jage skin putih dia tuh..

          aku bukan nak menyebelah ke si memey ke hapa.. tapi kalo aku ada bini perangai cam abby pn, memang bukan stakat cerai…………..

        • kokot says:

          takyahcakapalot! ko ni mesti memey kan?tak pon ko ni sedare mare memek kan?well..aku tak kisah pun ko nak ckp ape sal abby..aku ttp minat abby!!yeye..memey suhaiza gileee…

        • beezeebowdy says:

          salam…
          ye aaa… aku mmg tgk abby nye mulut ni ada laser.. suara kasar dia.. cara cakap dia.. tapi aku tau itu dah mmg dia sejak azali.. bukan dibuat2.. masa dia jdik guest dlm anjakan paradigma Dato’ fazilah kamsah pun cara dia ttp sama.. dia tak pura2.. mmg camtu.. kalau lah ko ada kakak ke adik ke camtu.. macamana ko nak ubah dia..? itu hak diri dia sendiri la.. dah perangai camtu Allah bagi..

          tapi aku tetap tak setuju ngan pendapat ko pasal noman.. bibik ko mmg boleh cite camtu.. yg tu aku blh pecaya.. itu hal rmhtangga diorang.. aku cuma nak tau BILA yg bibik ko kata abby sindir2 noman tu… kalau mulai tahun 2007 ke 2008 sampailah time 2 ekor tu kena cekup jais tu… akuterpalsa la kata aku sokong abby 120% !!! sebab rumah yg dlm jarak 5 minit drive jek tak balik mcm seorg ketua rumah & bapak pd 2 anak masa tu..

          sebab si memek dah masuk jarum kat situ actly dr tahun 2007 lagi sejak drama pasrah tu.. masa tu memek ni jalan kaki jek kat area [email protected] tu.. asyik dok himpit ofis MDH tu… kan masa tu dia da start telagah ngan darling…

          aku cuma nak kata aku tak pernah lagi tgk pompuan seburuk2 pompuan dicipta Allah ni yg seburuk & sehipokrit memek tu… semoga dilindungi Allah selalu la pompuan tu.. & diberi petunjuk & hidayah.

          si noman pulak.. lelaki topengkan TIPU, PROPA, LAKONAN, BRANNN GUNA NAMA ALLAH, & mcm2 lah yg aku pun taktau nak ayatkan macamana lagi… dia mmg MULUT MANISSS… mcm yg org2 dpt tgk kat tv segala bagai tu.. tulah lakonan mantap dia… mmg dia jenis hormatkan org… tak nafikan… no. 1 !! tapi tulah dia.. org baik2 ni mmg hebat lakonannya… hehehe… jiran2 kat ukay perdana tu yg hari2 muntah tgk… atau ko nak join ke sekali terima kifarah & bala kat kaw. ofis yg dah jadik rumah si noman tu…? aku jemput dgn segala hormatnya… hanya org2 yg alaminya yg tau.. hhrmm… pastu siap kata.. apa pun org kata.. rezeki Allah tetap bg pd diorang sbb berkat kesabaran & ketabahan diorang hadapi hal khalwat yg tak betul tu… brannnn… tangkap khalwat tu cuma sekali.. yg tido sama2 tiap2 malam tu yg dah bertahun beb!!

  12. jojio says:

    Jangan biarkan diri kita menderita hanya ingin menjaga hati insan lain…bebaskan diri anda…yes! Happy go lucky !!!

  13. glory...glory man utd says:

    tak de citer lain ke????
    dah bosan laaaaaa dgn citer si gedik memey nie………..
    cam hampehhh aje dia nie.setakat popular dgn kontroversi nak wat ape kan.tak kemana punya laaaa………..
    bakat dah la out……….harap muka lak dah mcm sememeh aje aku tgk………..
    memang padan la ngan nama dia si memey yang muka sememeh…………

  14. kecHik says:

    kita kne ingat….
    sebab……
    kehidupan kite nie ibarat roda…
    ape yg kite wat dkt org…mayb kne dkt kite balik…
    so….JAGE2 LA WAHAI MEMEY…
    HUHU……..

  15. alhan a.k. L says:

    ha3…
    hku 1st..
    memey nie menyampah ar hku tgk..
    hipokrit…
    da lah poyo..

  16. pim says:

    aku pun xsuka tgk sememey ni berlakon..tgk muka dia aje turus tukar crita lain kat tv…

    • BumBLeBee says:

      samerlaa kter….tp aku x paham kenape penerbit drama dok sebok nk amik dier….sengal.

  17. badboy says:

    sebelum aku mencampakkan pc aku ni..
    baik bn buka cite baru..
    tahap celcius aku dah naik ke paras mendidih atas 100c ni..

  18. admin says:

    penulis surat ini semestinya seorang wanita yang terlalu sayangkan bekas suami dia sampai x nampak salah suami dia dah.ish, ish

    • ~EclipsE~ says:

      btl kak nara…sygkan suami smpi kslhn suami pon dh xnmpk…even somi mgtl dgn org len…
      maybe nak dpt payung mas….xde maknanya…huhuhu…

      • badboy says:

        tntg kakak ni..mungkin dia kenal sngt ngn suami dia sblm suami dia berubah..kita kene tau bahawa kaum adam ni mudah tercair dengan kaum hawa.sekali 2 boleh la tolak..klu dah hari2..tak terdaya menolak..

        • Penari Poco2 says:

          maklum lar ko nie kan mudah cair…
          panas mendidih sampai ke tahap 100 darjah celcius…

  19. badboy says:

    kadang2 aku bukan nak melemahkan kaum aku sendiri..tetapi hakikatnya..
    kaum lelaki ni kurang manghargai permata yg di depan mata..
    dia terlalu tamak sehingga keliru antara permata n kaca
    sehingga memilih kaca
    bila dah terluka kene kaca
    baru la tersedar dari lamunan..

  20. BumBLeBee says:

    tp kalo korang belek2 memey ni…pasan tak yg kepala dier besar dr badan? smlm aku belek pancaindera….aku tngok cm x kene jer….gmbr kt atas tu pun sama…kepala dier sgt besar…x sesuwai….hihihi

  21. aries_april says:

    mlas la hri2x citer minah ni…
    dh naik muak aries…
    nk kta lbih pn tkut…
    krng dosa kta ja yg lbih phla…

  22. pening says:

    x pyh la kite nk pening2 kepale lak memikirkan c Memey ni….mngkin arini dia wat org..sok2 nnt org lain lak yg kene kan dia….hidup ni kan ibarat roda…

  23. kisah di sebalik says:

    tapi korang maybe tak tahu kisah di sebaliknyerrr
    sebenarnya mak bapak norman ni tak suka si abby. sebab abby ada buat pasal. aku rasa korang jgn aaa tuduh orang macam ni. cuba selidik dulu. masalah orang kita tak tahu .kita terus tuduh. baik korang insaf la. aku bukan nak sokong memey tapi aku rasa tergerak utk menceritakan kisah sebenarnya. daun takkan bergoyang kalau tak di tiup angin. utk kaum wanita lak kalau suami kawin dua tu kena a terima. maybe tuhan dah tentukan jodoh . bukan nak perampas ker apa.

    • pizza says:

      Majoriti masyarakat tidak menentang poligami jika ianya berlangsung dgn baik, tapi apa yg NH tunjukkan ini jelas memaparkan ketidakupayaannya mentadbir rumahtangga. Dah la nafkah zahir fail, belum kira soal akhlak sebagai suami. Didikan agama apa yg hendak diberi jika dosa besar terus2an dilakukan hingga hilang rasa malu pd masyarakat setempat yg memandang? 80% pembentukan sikap manusia berasal dari genetik, tak risaukah jika zuriat nanti bakal mengikut jejak malah lebih dasyat lagi? Perempuan perampas ialah betina yg menghuru-harakan rumahtangga wanita lain kerana melayan hawa nafsu, bukan kerana hendak melindungi maruah dibawah naungan perkahwinan.

  24. aries_april says:

    x kn dia x fhm g kot hdp ni cam roda…
    mst psing blik nya…

    dia pn ada gak blkon cite RRKL…

  25. aries_april says:

    tu ksah rmah tngga kta…
    kta kna prthnkan even mertua x ska…
    si norman klau nk cerai si abby, cerai la…
    ni bt krja kotor tu sapa sruh…?

    • BumBLeBee says:

      betul tu….kalo tak sker pun…ape kene mengena kan…itu hal diorg….
      yg si memey tu smpai nk kene tangkap khalwat….knaper????? itu yg orang persoalkan sbb dier guna taktik kotor utk dptkan laki org…kalo nk kahwin 4 jalannyer elok…xde sape bising….cm salleh yaakob tu….hehehhee

  26. iza says:

    alaa nape la kuar cite minah senget ni…menghilang kn mood je nk bc….hmmmm

  27. aries_april says:

    xyah bca…
    nengok udh….
    @ jdi cam aries…
    x bca lgsg…
    nengok pn x…
    just ksi cmmnt ja…

    p search bnda lain g best…
    citer tntng natrah maarof…

  28. siss says:

    fasha,memey,rozita che wan..wanita yg hebat dgn gosip2 panas sebagai perampas suami org..tak ada perasaan malu ke pada diri anda sebagai seorg wanita..mungkin anda adalah golongan tak cerdik.

    • BumBLeBee says:

      fasha n memey nampak kesahihan nyer…tapi rozita che wan tu lom kantoi lg kan?????

  29. aries_april says:

    orng bt mcm tu…
    normally orng yg xda hri prut…
    snggp main prsaan kaum sndri krana kpntngan diri…

  30. SEraBUT says:

    korang x nengok MElodo ahad lepas ker? Si Bini NH abby abadi tu cam loving balik je r kar exhubby dier. Cam cinta dah berputik kmbali. N anak dia kata mama ngan daddy dah tak gaduh lagi ke? xmrh2. Erm.. camna lak ngn memey ni ya. Si abby tu xkkan dah restukan kot.? *&%%$$@## seraBUT aku.

  31. SEraBUT says:

    korang x nengok MElodi ahad lepas ker? Si Bini NH abby abadi tu cam loving balik je r kar exhubby dier. Cam cinta dah berputik kmbali. N anak dia kata mama ngan daddy dah tak gaduh lagi ke? xmrh2. Erm.. camna lak ngn memey ni ya. Si abby tu xkkan dah restukan kot.? *&%%$$@## seraBUT aku.

  32. SEraBUT says:

    aii kuar lak aku nya comment.. apa dar. terlajak reply xleh nk undur

  33. SEraBUT says:

    aii kuar lak aku nya comment..sampai 2 kali. apa dar. terlajak reply xleh nk undur

  34. aries_april says:

    bumblebee…
    rsa sapa yg laki dia p tdur rmah x wife dia tu?
    x kan si abby kot?

    • BumBLeBee says:

      kalo ikut hint…mmg kene kt NH n AA laa….sbb dier tulis hint ” dulu masa sah suami isteri x balik rumah, skang dh cerai x dgr pun ura ura nk rujuk tp balik tdo rumah bekas isteri dier”….jap aku try carik article tu kalo ade dlm online news smlm…hehehe…

  35. lovely says:

    bodohnyer la wartawan termasuk la dgn editor2 n sesaper yg terlibat dalam fotography memey sebagai pin-up. seolah-olah menyokong memey dan cb menaikkan kmbali nama dia. kalau busuk 2, busuk jugak!!!!

    • Ultraman says:

      aku sokong…sepatutnyer mana2 artis yang bermasalah diboikot biar dia rasa…susahnyer nk cari rezeki yang halal nie….lepas nie aku nk htr email kt menteri penerangan supaya gam diaorg yg bermasalah…biar diaorg semua org rasa…ingat jangan main2 dengan benda2 mcm nie….kami yang menentukan seorg artis itu berjaya atau tidak kerana kuasa wang di tangan kami!!!!!!

    • rakyat malaysia yg berhati perot says:

      memey tu memang poyo…perempuan murahan..aku benci perempuan gedik mcm tu..opppsss..salah,,memey tu xpatot dipanggil perempuan…die patot dipnggil BETINE!! muke xtawu malu…dasar betine xsedar diri!!!

  36. aries_april says:

    rsa nya klau dia orng…
    msti time tngh lakon citer skrip 7707…
    kan brlakon skli…
    tul ler tjuk dia?
    aries x ingt la tjuk dia…
    btl kot no?

  37. beezeebowdy says:

    salam sume… issyyyy.. aku jugak la yg terlambat ni… punya la aku bg info kat entree yg ualu sawa 2 ekor ni kat court tu… tup2 BN kuar kan cite ni… aku tau BN..ko mmg hangin jgk sehangin aku kat 2 ekor ni kan…

    dan aku rasa ko kenal aku kan kat OB dulu… krn ajakan ko dulu lah kau kenal BN ni… tenq tenq…

    so.. aku takdek apa nak cakap.. to those yg dah baca info aku kat entree lg satu tu.. cuma aku nak bgtau BUKAN lah aku yg tulis surat kat atas tu.. to those yg belom baca info aku… zassss lah ke entree tu… jgn berlengah lagi…

    pssttt……. semalam berkubang lagi laa.. sampai kul 4 pagi… apa kesss.. informer aku kata cuma renggangkan pintu gril jek.. tapi pintu kayu kunci!! jiran2 kat situ tak panggil jais je… ingat renggang kan pintu gril camtu boleh lepas ke… tunggulah….

  38. aviron says:

    aduh.. keras sungguh suratmu.. sabar kak …..mungkin dah jodoh abby n normat kat situ. memey cuma ambil kesempatan potong kat coner jer..

  39. trAnsForMers says:

    ha ha ha aku tau sape tulis…….
    bapak tiri laki mak engkau…………..
    keh keh keh……………..

  40. azzie says:

    Siap wat gambar norman jadi wall paper lagi,
    bengong tahap gaban pompuan murahan nih

  41. yg menyampah sgt dgn si memey tu knp..dah si norman tu layan dia…bertepuk sebelah tgn takkan jadi beb…bg pdpt aku pulak tiga2 bengong mana xnya yg si abby plak lepas mjanda pun nak pasang badan bergosip sana sini…dah la si norman punya kes x settle lagi…bengong punya org…biasala kan dunia artis…

    • Ultraman says:

      perempuan nie tetap SALAH!!!! dh lah abby baru bersalin….tk ade rasa belas kesihan langsung…trylah beranak kalau rasa nk sangat pastu laki tinggal…ko rasalah seksanyer….

    • rakyat malaysia yg berhati perot says:

      yg ko nk sokong memay tu knape???ade hati ke dgn betine tu???

  42. (^_^) says:

    memey..sememey…waakakaka..

  43. lily says:

    no komen…..jodoh ajal di tangan tuhan

  44. ROSE MAWAR says:

    jangan salahkan jodoh,salahkan diri sendiri yang tak tahan godaan.kalau lelaki yang beriman dia akan fikir 1000kali.dah sumpah depan tok kadi kan.lupa ke wahai kaum adam.poligami dlm islam sungguh suci,lelaki harus memenuhkan istri pertama dengan ukhrawi dan kalau nak kahwin pun janda yang kesusahan bukan anak dara yang tak tahu malu.

  45. aries_april says:

    ya…
    brtpuk sblah tngn x kn brbnyi…
    tu sma2x brtpuk la tu….
    pe pn…
    than mmg x mrh klau kta nk poligami…
    tpi mst thu nk urskan nya ja….
    klau x pndai x yah try….
    msnh fmly ja…

  46. Zaza Muhammad says:

    Cian MJ yg tulis surat tu erk… xde jodoh, insyaallah bersabo, Tuhan dah tetap jodoh terbaik utk kite nanti.
    Buat Memey…. aku pun xmo aaa salahkan dia 100% sbb jadi org ketiga, sbb mslh umah tangga ni kompleks.
    Just yg kureng nye si memey ni, over2 laks dia cam take advantage, klu dah wak salah tu ngaku aaa n insaf. klu dah teeeeeeersayang kat norman tu, agak2 aaa jgn nk jaja cite sana sini…siap le ko kllu tetiba x jadi.. tetiba so norman tu teeeeeeeersayang kat org lain plak.
    sbb ari tu, Faradhiya penah dikatakan punca Norman Abby bercerai kali pertama, tp xde aa plak si Faradhiya tu terhegeh2 ke norman tu,
    yg pasti dia berjaya buktikan yg dia tu mangsa keadaan… memey ni,,,, she enjoy it, sanggup take advantage di atas kehancuran hati wanita lain… insaf le…

  47. geng anti memey says:

    ko x yah la ckp ko selesa kuar ngan jantan keparat tue sbb dia dh bkn suami org…. sblm dia suami org pn ko kuar dk mgatal ngan dia tue ape ke jadahnye! kalo x, xkn ko 2 org kena tangkap khalwat???? pk la cik memeh woiiiiiii sblm nk tunjuk baik…. pompuan hipokrit!!!!!

  48. aries_april says:

    memey 2 msih mda…
    that y dia x pikir smua ni…
    suka la klau orng nk take care skit…
    maybe dia x prnh brcnta kot…
    2 yg lyn habis….

  49. ninikebayan says:

    aku rasa mcm nak muntah dgr nama dia ni..dah lah nama memey..e..geli bulu hidung sya…uweks…

  50. aries_april says:

    nma tu x slh..
    orng yg gna nma 2 yg ptt d slhkan…

  51. zai says:

    dah di takdirkan jodoh la yea….
    jangan nak salahkan sesape…
    gi cermin dulu muke tu…
    setiap insan tu bnyk kesilapan nyr..
    yang penting poket mesti penuh beb

  52. simple gurlz says:

    pdn muke ko memey….aq dgr aby n nrman nk rjuk blik,pas nie ko x leh dh ler nk manje2 gan nrman tuh….tp aq cian kt aby klau nrman msih kuar gan ko ag pas die owg dh rjuk blik tkot ko bmoh kt nrman smpai tgila2kn ko….
    *ps: x ckop crmin ke kt umah ko kew???cmin dlu ar dri tuh…ko bajet ko brbkat sgt kew???ko pemes pown coz jntan x gune uh….

  53. caiyok2 says:

    hakhakhakhak 10000x klako gile surat nih.

  54. MissQueen says:

    pada aku la kan….minah ni xlah salah 100%..yg salah…jntn tu hah…tp skg biar ja la…kalau minah ni perosak..sok2 ni…umahtangga dea lak akan kena…jntn ni pon mmg umum dh tau..terkenal ngan sikap mata keranjang…..pantang npk yg ayu..mula la…

  55. Abu says:

    Bosan la korang ni semua. Bila Siti kawin datuk k, takde la plak korang kutuk kaw2. tp bila orang lain buat, salah la salah segala-galanya. at least, biar la konsisten. kalau salahkan memey dan juga fasha, kene la salahkan siti skali.

    jgn korg nk ckp datuk k ceraikn bini dia, baru kawin dgn siti. semua org tau, siti ada affair dgn datuk k, masa tengku zawiyah still lagi kawin dgn datuk k. beautiful nara pon kerek. takde satu pon pasal siti yang kau kutuk. padahal, tu la perampas somi orang paling hipokrit. berjaya memperkencingkan seluruh umat malaysia dengan pakaian dan tatasusila yang penuh sopan dan lemah-gemalai. enough said!

  56. beezeebowdy says:

    salam sume… minah ni tak abis2 lagi la…. heeeeee…… sengal tol….!!!! nyusagkan hidup aku & jiran2 kat situ je….. eeeee…. kalo lah adik aku dah lama aku anta balik kg suh org kampung sula… eeeee……. nape la ada lg umat Islam yg camni…????

    • trAnsForMers says:

      tunggu apa lagi sula jerk…..
      aku sokong………….

      • beezeebowdy says:

        ko, ni transformers… si mikaeel dah arwah dah pun… ko letak gambar dia + nama transformers… aku dapat bayangkan patah riuk seribu tulang rangka dia kalau dia hidup lagi… kalau jadik transformers… hehehe.. al-Fatihah utk arwah Mikaeel…

        ok… ko kata nak sula ye…. eeeeeee….. mmg boleh kalau boleh.. hari2 kene sula diorang ni…

        si memek tido [email protected] tu malam tadi haa… pagi tadi baru kluar dengan selekehnya… muka sememeh sembap… kluar balik rumah dia kat ampang tu kot… aku saja lepak2 kat restoran nalys tu sbb aku nampak keta noman yg gerak khas tu ada, keta pesona JKV5210 si memek tu pun ada… rupa2nya saja yg ADO… entah la… syaitan betol!!!

  57. MRS MEHDY BOLHASSAN says:

    KHAS UNTUK PARA ISTERI : TIPS UNTUK MENYELAMATKAN RUMAHTANGGA ANDA DARIPADA GANGGUAN PEREMPUAN JALANG SEPERTI MEMEY SUHAIZA

    1. Jika anda dapati suami anda mempunyai perhubungan luar , anda haruslah memaafkan suami anda dan menerimanya seadanya.Jika anda ada terfikir untuk menamatkan perhubungan anda sebagai suami -isteri , berfikirlah lagi . Jangan disebabkan keegoaan anda untuk tidak memaafkan suami anda , emosi anak-anak anda menderita disebabkan penceraian ibubapa mereka.Jangan sesekali mengalah dengan bertindak memohon cerai daripada suami . Jika anda berbuat begitu , anda sudah kalah . Sentiasalah memaafkan suami anda.Jadilah seperti Hillary Clinton , Wan Azizah Wan Ismail dan juga isteri kepada Datuk Chua Soi Lek.Suami anda juga manusia biasa , yang tidak pernah lari dari lakukan kesilapan .

    2.Dalam masa yang sama , cari bukti mengenai perhubungan luar suami anda . Cari identiti si perempuan pengacau itu ( gambar , nama benar , dll .. ).Carilah sebanyak mungkin ekshibit yang boleh membuktikan wujudnya perselingkuhan di antara suami anda dan perempuan murah itu.Jika bukti sms semua telah terpadam , anda jangan bimbang . Ini kerana anda masih boleh dapatkan rekod panggilan/sms daripada service provider iaitu celcom/digi/maxis dll .. ( dalam hal ini anda hendaklah buat laporan polis dahulu )

    3.Jika anda beragama Islam , pergilah ke bahagian penguatkuasa , anda boleh melaporkan kepada mereka bahawa ada pihak yang cuba mengganggu gugat rumahtanga anda.pihak yang berkenaan boleh didakwa dan dihukum penjara jika didapati bersalah ..

    DAN , ANDA TAMPAR SAJA PEREMPUAN ITU KALAU BERPELUANG BERSEMUKA . JIKA DIA LAPORKAN PADA POLIS , ANDA JUGA BOLEH BUAT LAPORAN POLIS BAHAWA DIA MENGGANGGU RUMAHTANGGA ANDA !!! MALAH ANDALAH YANG LEBIH BERHAK KERANA ANDA MEMPUNYAI DOKUMEN PERKAHWINAN YANG SAH . SELAGI ANDA BELUM SAH BERCERAI , ANDA ANDALAH ISTERI YANG SAH DAN ANDA BERHAK UNTUK MENGHALANG PIHAK KETIGA DARIPADA MENGGANGGU PASANGAN ANDA .

  58. wazzup says:

    mnyampah aku tgk si MEMEH ni…gatal sgt nk laki org…
    aii…tunggu jer la sok ko kahwin ngan jantan norman tue x sedar diri tu…ko plak akan diduakn sprti mane dia wat kat bini dia…ko tunggu jer la blsan dr tuhan….

    • rakyat malaysia yg berhati perot says:

      btol!!!aku sokong ko…memey tu pepek die memang dh gatal sngt kot…tu yg die rmpas laki org…pasal yg bujang2 semue dh xsuke kat die….memey lubang besar… agaknye dah berape laki la die tdo…norman je tonggong nk bekas pompuan mcm tu…abby body cntk mcm tu pon still nk cri yg lobang yg dh bnyk laki masok mcm betine memey tu…

  59. Ultraman says:

    Meluat tgk citer PUTERI ARORA tk layak jd puteri….layak jd tuttttt…….

    sorry yer aku mmg tk suka ko sejak abby bercerai…

  60. apoi says:

    Kawan doakan memey bahagia ke akhir hayat kalau ada jodoh ngan si norman…. tp apapun kawan tak salahkan norman kerana dia hamba Allah yang dijadikan normal..ada nafsu…nikah jer dari melakukan zina…lg dosa besar kalau berzina.

    • iza says:

      setuju ngan apoi…dah jodoh dia amik laki org…..yg kita dok marah sgt ngan dia wat pe –datuk ct amik laki org x de pun org nak marah tahap gaban cam ni…..???

  61. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

  62. I’m having a strange problem I can’t subscribe your feed, I’m using google reader by the way.

  63. porno izle says:

    This is a good piece of content, I was wondering if I could use this blog on my website, I will link it back to your website though. If this is a problem please let me know and I will take it down right away.

  64. Hey – good weblog, just looking around some blogs, appears a pretty good platform you’re utilizing. I’m currently making use of WordPress for a couple of of my sites but looking to alter 1 of them more than to a platform comparable to yours as a trial run. Anything in particular you’d recommend about it?

  65. Ive been meaning to read this and just never got a chance. Its an issue that Im pretty interested in, I just started reading and Im glad I did. Youre a terrific blogger, one of the best that Ive seen. This weblog absolutely has some facts on topic that I just wasnt aware of. Thanks for bringing this things to light.