Written by AbangNara | December 21st, 2015

Akhirnya setelah berdiam diri  apabila ura-ura dirinya sudah berkahwin dan merupakan isteri kedua kepada seorang VIP bertebaran minggu lalu, Adira tampil ke hadapan untuk mengesahkan perkara tersebut. Adira membuat pengakuan bahawa dirinya memang sudah berkahwin dan merupakan isteri kepada kepada Datuk Seri Adnan Abu. Selaku isteri kedua, banyak hati yang perlu dijaga oleh Adira sebelum memaklumkan perkara tersebut.
adira sudah kahwin isteri kedua
Kata Adira:-

Memang betul saya sudah berkahwin dan isteri kedua kepada Datuk Seri Adnan Abu. Saya berdiam diri bukan kerana nak lari atau menyembunyikan perkara sebenar, sebaliknya saya mahu menjaga hati banyak pihak.

Perincian berkenaan majlis kami, saya tak mahu kongsi kerana lebih baik pihak lelaki yang memaklumkan perkara itu

adira

Adira dan madunya, Datin Red

Tahniah diucapkan kepada Adira atas perkahwinan ini. Tak ada salahnya menjadi isteri kedua asalkan semua pihak bersetuju dan si suami mampu berlaku adil. Yang penting silaturahim dijaga dan selaku isteri kedua, kena banyak bertolak ansur. Semoga perkahwinan ini berkekalan selamanya buat Adira. Tahniah sekali lagi. Sumber Harian Metro.

126 responses to Memang Betul Saya Dah Berkahwin & Isteri Kedua Kepada Datuk Seri Adnan Abu – Adira

  1. geligeleman says:

    Tahniah Adira !!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      tahniah juga adira! but please dont forget your singing career. sayang tau suara sedap high pitch taraf international, kalau sepi begitu saja…

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Ok la…. boleh tahan hensem la datuk seri ni…
        Takde la sampai nak kena padam lampu malam2…
        Jarang Datuk zaman la ni muda dan hensem
        Kah3x..
        Semoga bahagia Adira. Hidup bermadu kena banyak tolak ansur ye.

        0

        0
        • Anonymous says:

          malas nk ucap tahniah. laki orang.. :(

          0

          0
        • melati says:

          bertambah lah species2 perampas di malaysia…
          next? :(

          0

          0
        • cili says:

          tipikal lah datuk2 kt msia neh. bini pertama dikasi rumah sebesar muzium, siap ada maid, driver dan kredit2 card. bila datin dah selesa, carik org lain. datin pun x boleh nk kata apa2. sebab dah terbiasa mewah. kalau dilepaskan, datin bodoh lah. so…senyap je jadi lembu gemuk. makan, kenyang…tidur. sekian.

          1

          0
        • Kak Rock says:

          bagi org perempuan- cinta harus memiliki.
          bagi orang lelaki- cinta x smestinya memiliki.

          pikir…

          0

          0
        • Ayooooo!!! says:

          Eee geli ….lepas sumbat yg muda, balik rumah lama nk sumbat kita plak? Banyak cantik. Yucks…takmo ahhh.

          0

          0
        • datin semah says:

          Maaf iklan. Permohonan BRIM baru dan kemaskini boleh dibuat di LHDN online. Buat sebelum 31st Disember cepat tau. Sila semak.. Januari pakat2. Boleh enjoy dgn suami kita yg setia itu. Seronok bukan? Bersyukur lah….

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah minta digesel tu, memang sangat gatal tu….merenyam pula tu..

          0

          0
        • whatsoever says:

          Seram plak nk fikir mcmna prmpn brmadu bolh Layan sang Suami bt s**s silih2.x Len ker rasanya..yucks…Lelaki untunglh.prmpn?mngis Dlm hti jelah.tipulh Kalo prmpn ckp Bnda 2 x pntg.ksh syg jh x ckup.ksian Kat adira x akn mrasa feel jdi bride,Pakai wedding dress cntk2 etc.impian prkhwinan jdi reality dlm mimpi jer.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau bini muda bersih…x per. silap2 bini muda ada penyakit keputehan….adoiii…hazab nya. jangkit kt kita lak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak rasa bersalah ke ambik laki org?…ada yg tak kekal ikut trend ni..contoh..syarifah haslinda…kalau boleh jgnlah ambik laki org….cuba kita letakkan diri kita di tempat isteri pertama..biarlah bujang..duit boleh dicari dek…

          0

          0
        • katija haron says:

          mmg lah hensem sebab muda cer tua hingin ke?klu tua bukan setakat tutup lampu je,potong bil letrik terus.

          0

          0
      • Anonymous says:

        kamon la. adira ni mcm hilang arah hidup. baru je putus tunang 6 bulan sudah dah kawin. dia ni tengah “rebound” ni, bak omputih kata. harap berkekalan lah…

        0

        0
        • Tijah says:

          akak paham dik situasi adira ni. artis mee segera keluaran astro lah katakan. dah makin sendu. mcm mana nk survive? nk harap duit show dan single….brp byk lah sangat. ekonomi malaysia pun x berapa nk elok. so..kena la pasang strategi lain. kena cari yg datuk2 yg boleh support. tak ghito?

          0

          0
      • Anonymous says:

        Hukkk alohhhhhh..

        0

        0
        • bini original says:

          ya, itu la kata2 aku bila laki aku kawin lain. lepas tu balik nk buat baik. terus terang hubungan kelamin x sperti dulu. rasa mcm lain dah. kepercayaan tu dah kurang. tawar hati….

          0

          0
    • Anonymous says:

      ada spy2 sini cakap…adira balas dendam sbb ex tunang dia pun ada penganti. make sense jugak.

      0

      0
      • Dafi Nurgayah says:

        Datuk ni gatal lah. Tu ha, pelakon Ardell Aryana. Difahamkan, ada peminat terserempak dengan pelakon berusia 25 tahun bersama datuk ni November 2015. Baru lagi tu…tetiba kawen? Silap2 Adira pun akan jadi bini tua esok lusa.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kesian bini first…kita fhm apa perasaan dia..senyum dlm tangisan pd pendpt sy biar ilang reta dri laki kita d pluk org skit tuu…

          0

          0
      • Anonymous says:

        Oooo..patut la ribut xde apa xde tetiba je kawen. Hurmmm.

        0

        0
        • Anonymous says:

          nak tgk lame mane btahan adira oiii..mcm buat keputusan tburu2..klu boleh kwen bagi pmpuan tu biar sekali

          0

          0
      • Anonymous says:

        Balas dendam kat ex? Tapi bini orang lain yg kene tanggung?

        0

        0
    • Corse 848 says:

      Pada yg tak suka..tak setuju..jgn ckp lebih2..nnti tanpa sedar apa yg dicakapkan mmbuatkan terkeluar dari Islam kerana Islam tidak melarang..xde Istilah jijik..geli..

      0

      0
    • Saya comel says:

      Tahniah adira syg…yg pnting die brbaik dgn madu die…trasa mcm nk hidup brmadu jgklh..hehe walaupun umr 23 thn…x de mslh slgi maduku ok..hiiiii

      0

      0
      • Radlyn says:

        Muka Kau tu ada comel sangat ke..hei dua-dua Ekor ni Tidak comel langsunglah…Si adira tu Kau ingat comel ke? Dalah penyakit putih..
        Hantu tepong komak saja…Dan engkau pula comel ke…qiut sangat ke
        Tengkorak….

        0

        0
    • Gelige Jibaook kau says:

      Sokong Pontianak tu ya

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tahniah adira, datuk dan datin.. mcm ni baru betul.. takkde sapa merampas siapa.. isteri pertama redha kerana Allah.. doa yang terbaik buat pasangan yang membahagiakan. moga menempuh alam perkahwinan yang mendamaikan.. nama pun madu.. mesti manis macam madu jika semuanya berjalan berlandaskan syariat islam..

    0

    0
    • Anonymous says:

      memang lax merampas, bini datuk pun dah x boleh kata apa2. takut kehilangan title datin…relakan je lah.

      0

      0
      • Zack says:

        datok kan kaya wey. business hartanah tu. rumah sah2 tak payah beli. tanggal kasut…masuk duduk je. x payah pening2 buat bank loan mcm uolsss. hehehe.

        0

        0
      • ina says:

        Bukan saya membela adira or datin/dato red ni but please lah jangan buruk sangka. Berdosa kita berburuk sangka kalau ternyata tidak benar. Ucap tahniah suda la jangan kecam sana sini. Masalah dia kan bukan kau. Lainlah kalau kau yang bermadu. Satu lagi, kalau betul dia merampas atau datin red terpaksa mengiyakan perkahwinan mereka, biarlah mereka uruskan hal mereka. Kau nak ke org masukcampur ursan kau? Ok itu sahaja hahahaha smoga berbahagia Adira dan suami serta madunya. Semoga kita semua mendapat hidayah untuk tidak berburuk sangka. Huhu

        0

        0
        • Anonymous says:

          tak nak madu….tak nak…
          lain la kalau laki i kasi banglow sebuah, kereta, maid dan duit shopping atau kad kredit. mungkin boleh dirunding…hehehe. kereta I nk ferrari, banglow 2 juta. kalau camtu baik cerai tinggal dgn emak I. at least boleh jaga mak masuk syurga tu. drp makin hati bernanah.

          0

          0
    • Anonymous says:

      artis byk bercinta bagai nk rak tapi bila clash putus terus jadi bini no 2. banyak…ni bukan kes pertama. kat luar pun bnk. barangkali penat menanggung frust derita mental. bermadu pun xper lah, janji duit x kering datuk sediakan semua. dah penat nk cari yg lain, mungkin ya?

      0

      0
  3. anonymous says:

    tahniah..benda yg lepas xguna dikenang lagi..harap banyak belajar pada zarina zainudin macam mana nk hidup bermadu ye

    0

    0
    • Anonymous says:

      betull… aku pun tpikir zarina zainuddin.. sejak bermadu x pnh timbul kontroversi berat sebelah atau apa2 yg x adil.. zarina pun pndai kawal situasi.. demi mnjaga hati pihak madunya..

      0

      0
    • Anonymous says:

      zarina zainuddin, amelina, zizie izette dan ziela jalil bagus. dah tahu ambik org punya, buat low profile je. zj bila datuk xde baru keluar balik. semuanya aman….bini tua pun tak terguris. bijak..bijak.

      0

      0
  4. sotong hitam says:

    pulak dah?!!

    0

    0
  5. tepuktepuk says:

    isteri kedua pon isteri keduala.janji husband aku pangkat dato.sng betol jadi retis ni.huhu.lps tu try bukak ex tunang die punye ig.pon dah ade awek baru.ai mcm berlawan je dua ekor ni.haha

    0

    0
  6. non says:

    nk doa yg baik2 je tp dlm hati tetap nk ckp yg buruk2

    arrgghhh..setan..nyahh kau dr sini..

    0

    0
  7. Mirai Suenaga says:

    Dato nye muda… tahniah Adira
    masa mula2 aku dgr mesti org2 tua sebaya bapak

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Dato ni umur berapa? Mcm nmpk muda lg,nasib la sape nk bersuamikan Dato2 ni mesti pasang 2 3 punya….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Semoga bahagia la yer…

    0

    0
  10. Miss Fake says:

    biasanya No.2 tetap akan dikenali sebagai ‘Perampas”, ‘Pengacau’, ‘Pemusnah’ dan segalanya yg jahanam

    0

    0
  11. followersmisskepoh says:

    klu gosip ni mmg betol, so gosip neelofa isteri ke 3 tu betol ke tidok???huhu

    0

    0
    • minah jambu gerek says:

      betol la gak Nye kalau tk tkan orang ada cakap2 pasal lofa kawin jadi bini ketiga pulakk..

      0

      0
  12. LOLA says:

    tahniah Adira=)

    0

    0
  13. izzy says:

    hmmm… watever…
    so semua pembaca wanita kt blog ni, jaga laki anda baik2.. semuga kita dijauhi drp perkara seperti ini. mmg ada hikmah setiap kejadian, tp kalau x terjadi lagi bahagia kot…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau laki kaya…sila panik. kalau laki x kaya…duduk diam2.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kalo yg x kaya pun ada skandal. Ko bc beatiful nara ni byk je yg miskin pun sibuk wechat secret chat bla bla dgn skandal. Teori ko salah bro

        0

        0
  14. minah jambu gerek says:

    mungkin yg kt atas gambar tu bukan laki adira..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    memang tiada wanita di dunia ni yg rela bermadu. tp ia bergantung kepada situasi jg. bermadu dengan restu DAN bermadu tanpa restu itu tak sama ok… kes adira ni, nampak mcm ok je istri pertama tu.. maksudnya istri pertama dia sudi terima la tu… tiada kes rampas-merampas disini okeyyy… semoga bahagia.

    0

    0
  16. oh me says:

    lerrr hari tu sanggup putuskan tunang sebab pikir ex tunang dia tu ada pape ngan elizebeth tan. ni sanggup plak hidup madu. asal??sebab datuk seri?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ex tunang pun same bkn dgn elizabeth. Ngan mak janda. Elok adira kawin dan2 upload pic ngan mak janda wtver sgt

      0

      0
  17. Mia says:

    Ginila lelaki zaman skrg..isteri muda lagi dah gatai nak kahwin lain..pantang duit lebih,gatal..yg si perempuam pon layan..haih..dunia oh dunia..tp dah isteri first relakan,biaq pi depala..janji semua kena tahu jaga hati masing2..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Jawapan cliche artis yg jadi bini no. 2… tak nak sebarkan sebab nak jaga hati banyak pihak… kalau kau terfikirkan banyak pihak kau mungkin tak sanggup nak jadi bini no.2 !!!

    0

    0
    • annoying says:

      yang no 2 always cakap lagu tu ha . even dlm relationship ha . msa da break ngn laki tu bru ckp nk jga byk pihak . msa in relay xpkiaq plak. haish .

      0

      0
  19. Menyampah says:

    Lelaki tak guna
    Tak guna
    Tak gunaaaa

    0

    0
  20. Anonymous says:

    kesian bini tua. mesti pedih…..bohonglah kata rela dan redha. erma fatima..last2 angkat kaki.

    0

    0
  21. mat red says:

    datin red ni sape…red mummy blogger tu ke???

    0

    0
  22. Anonymous says:

    senang la kat atas tu ucap tahniah. cuba kena batang hidung sendiri. meraungggg weiii.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    datin red pun katanya rampas juga dulu….
    hmmm….karma la kot.

    0

    0
  24. melati says:

    Tahniah …! janji jgn kawin gan Hafiz udahhh…

    0

    0
  25. Rooney says:

    Sonokla datuk 2 dpt 3some stu blik adira gnaz kot brpeluhla dtuk 2 tiap2 mlam

    0

    0
  26. Datin green says:

    Ha..camni lah bagus.jujur dan brterus terang.abih cite!semoga bahagia.

    0

    0
  27. Lara says:

    Harapnya dato ni dah ada anak2 ngan bini first dia tu, isteri ni kalau da ada anak2, tak terasa sangat kena kongsi kasih ngan orang lain, lega pun yer at least tak payah nak melayan sangat laki, layan anak2 lagi bagus, laki… bagi si gediks layan.

    0

    0
    • anonymous says:

      aku sokong..ramai pompuan yg dah kawin & pandai bdikari pikir camtu..penat sbenarnya melayan org laki ni..nak2 yg cerewet..kalau mampu biarla g kawin lain..janji tp2 bulan aku dapat bahagian aku

      0

      0
  28. Anonymous says:

    X payah la kita ni komen byk2. Sume bnde dlm donia ni jd atas apa yg telah kita lakukan yakni balasan. Jika kita buat x elok ada la blsn mya nnti. Bkn hari ni, akan dtg pasti dpt balasan. So apa yg brlaku ni ada sbb musaba nya.

    Apa2 pun yg kelihatan untung ialah yg jntn. Tapi jgn anggap kawin byk tu mcm citer P Ramlee. dlm Islam lelaki pegang tanggunjawab mndidik bini2 nya so kawen byk ni sebenarnya amat berat tanggungjawab nya.

    Lelaki2 yg berkemampuan pula, jgn tau bino byk saja. Yg paling utama beranak byk2. Alang2 ada dua bini, why stop at two jika sudah mmpu. Bijak x saranan aku.

    0

    0
  29. ctsally says:

    Tahniah utk Adira. Moga rtangga yg dibina berdasarkn keikhlasan. Moga bahagia hingga akhir hayat. Respect pd first wife krna sanggup bermadu wpun hati pastinya terluka. Namun ujian yg terbesar bgi kaum.Hawa ini diterima dgn redha ( wpun utk redha itu susah sbnrnya .. hnya org yg melaluinya shaja yg faham). M9ga rtangga kalian dipenuhi keberkatan dn rahmat dariNya. Aamiin

    0

    0
  30. asal tau says:

    Berfikirlah cara matang yang halal lebih baik dari yg haram maksud main sorok n pakai buang jadi renung2kan lah ya jgn kita menuduh tanpa bukti …..

    0

    0
  31. Cipap adira masih tembam ke says:

    Beszla dtuk dpt merobek dara adira yg tembam 2 dhla kulit halus putih gebu

    0

    0
  32. hannah says:

    Secara umumnya, lelaki ni kalau dia dah gila kt seseorg, kita ckp apapun dh x jln. Walau sape pun pilihan dia, pdanya tetap cantik ( saya x kata adira x cantik), terbaik, bla bla bla .. wpun kita sbgai perempuan pndg sebaliknya .. ya lah klau mabuk … maka ubatnya .. bagi kahwin jer la .. klu x.bagi pun dia tetap akn bersama buah hatinya … so mcm kes saya, saya bnarkan dia khwin, tpi sya yg keluar dr hidup dia. Bahagia juga hidup saya bersama anak2.

    0

    0
    • ffffffff says:

      btol tu..dr merana tngok die celop sane celop sini…org jantan ni mmg x gune..dasar nonek bercabang..(nonek=ehem ehem)

      0

      0
  33. hida says:

    nape bila nk refer suami yg berpangkat datuk, mesti kena sebut title ‘datuk’ tu dulu baru sebut nama? penting sangat ke? jatuh pangkat ke kalau x mention title? aku tertanya2…btw tahniah la..

    0

    0
  34. Waklu says:

    Pastu bg jwpn cliche, ‘dah jodoh’

    0

    0
  35. Anonymous says:

    I know most of reader here perempuan..tp aku lelaki.sesekali nk baca gossip gak..terapi minda…
    typical artis Malaysia..berapa byk lelaki bujang (including me) laki org jgk ko nk..
    oooo I get it…tk de title datuk..tk pakai kete besa…poket tk kembung..tk bole bg rmh besa..at least condo mewah…sian isteri pertama…upload gamba mcm redha..dalam hati meraung tu…husband yg selama ni milik dia je..tetibe kene bygkan bersenda gurau ngan isteri baru yg cun… oucchhh..pedihnya..
    but still doa utk kalian sekeluarga..semoga berbahagia..

    0

    0
  36. mai says:

    org yg komen negatif kat sini macam hilang pendoman dh.. mmg sunnah nabi kahwin lebih dri stu kalau mampu.. terang2 dato ni mampu. bini pertama x menyalak, korg yg menyalak lebih.. puiii!!!

    0

    0
    • Miss Fake says:

      yes, weols mmg marah sbb yang sunnah heboh nak buat, yang wajib diam2..
      U mesti spesis lelaki keparat macam tuh kan

      0

      0
  37. kalendar2015 says:

    artis nikah dengan Datuk korang bising.
    Artis ppuan jd no2 korang bising.
    Artis kapel btaun2 x nikah2 korang bising.
    Artis nikah solo sama solo pun korang bising.

    Memang perangai manusia ni tak boleh xcomplain ek?

    0

    0
    • Kalendar2016 says:

      January February March April May June July August September October November December lepas tu masuk bukan 2017 PULA

      0

      0
    • Kalendar Buruk says:

      Ini kalendar sudah buruk..Tak Lama lagi Dah Nak masuk 2016…
      Buang saja kalendar Lama ini

      0

      0
  38. Anonymous says:

    Rata2 komen dr pmpuann2 budus ak bc kat cni. Mmg tak dinafikan org melayu mmg otak sengkek. Dorg kwen okay je..bini pertama pn ok je..apsal korg buat spekulasi mcm korg je yg kne bermadu?? Pls lh don be stewpiddd… Org tu dh elok2 mcm tu, korang nk api2 kn.. cuba korg fkir klu dorg baca komen2 korg.. tak ke nnti trpgaruh ngn hasutan2 korg. Geli lah apa lh..tu kn sunnah nabi.. klu dh lelaki mampu n boleh brlaku adil..tak kn mnjad msalah…dh elok2 dorg ni karang jd lain.. Org melayu BaTU ApI..

    0

    0
  39. without name says:

    xde sape nk bermadu n nk dimadukn ,tp igtlah ttg takdir yg xbole diubah dn takdir yg bole di ubah,tkdir yg dtetapkn dn xbole dubah ialah jodoh,ajal maut,ari kiamat-lari la camne pon xbole ,sejk kite 4 bln dlm perut i/b kite,malaikat da tulis sape laki kite,bile kite cerai,jum ank,rezeki kite……

    0

    0
  40. aku says:

    Alhamdulillah .. jalan halal xpe. Dari buat perempuan simpanan. Isteri pertama redho wpun mungkin luka.. yang caci lebih dalam bn ni bawak lah mengucap. Yang empunya diri takde apa anda semua yang lebih2. Jaga suami anda yang x kaya tu ..jgn smpi kawin lain. dah la x mampu kan

    0

    0
  41. Tika says:

    Biar lah dia nak kawen 2 ke, 3 ke, dia mampu. Biarla korang nak kata bininya ngan adira sanggup bermadu sebab harta je, ingat zaman sekarang ni kenyang ke hidup dengan cinta yang setia. Biarlah mereka. doakan yang baik2. jangan nanti apa yang di caci tu terkena balik kat batang hidung sendiri.

    0

    0
    • Hjh rahmah says:

      Bodoh afira tu yg kena batang idung sndiri….dulu putus dgn sharul sbb namat tu flirt pompuan lain ha skrn adira amik kaki org plak

      0

      0
  42. anonymous says:

    bukan nk sokong pompuan amik laki org tp benda dh jadi so doakan jela yg baik2..takkkan korang nk diorang bercerai pulak..rasanya dosa meruntuhkan masjid lg berat dari dosa jd perampas (tu pun kalu ada la istilah rampas-merampas nih)..ni la sikap kebanyakan orang kita..suka sangat tengok pd satu2 masalah then tuding jari cari salah orang..kan lebih baik cari jalan atasi masalah tu

    0

    0
  43. komen bebaa says:

    Desperate.. malu sbb dh bwk family pindah kl semata2 utk bekas tunang dulu

    0

    0
  44. mimos says:

    aku kucing aku manja2 ngn org lain pun aku jeles lagi kalau nk kongsi laki..memang tak lah…rela forever alone.. lagi bahagia.. lagipun aku x rela jd kuli jantan.. ingat isteri ni utk kuli buat keje mengemas umah masak je ke… nyampah…

    0

    0
  45. che ton says:

    jadi isteri apa pulak kuli… aaa.. mereput la situ ye awak .. jadik andartu

    0

    0
  46. Gosip girl says:

    pssst nara dgr cerita noniswara pun dah kawin skg..dengan dato sri jugak ye..dato seri sheikh namanya

    0

    0
  47. kek lapis says:

    perampas

    0

    0
  48. Anonymous says:

    pengalaman menyaksikan mak sendiri dimadu
    pedih weh…redha la mcm mana pun
    aku lelaki dan aku bertekad untuk tidak memadukan wife aku…walaupun cam bole je….hehehe

    0

    0
  49. Rain says:

    Doa yg baik2…itu jodoh dia…ko kecoh apahal mangkuk.

    0

    0
  50. Rain says:

    Doa yg baik2…itu jodoh dia…ko kecoh apahal

    0

    0