Written by Bella | June 16th, 2017

Suami kepada penyanyi Adira, Datuk Red bukanlah seorang selebriti tetapi semalam memang ramai juga yang hangat membicarakan tentang isu beliau “kantoi” bermesej dengan wanita lain dan ada dakwaan mengatakan ia berlaku sebelum Adira bersalin.

Tidak mudah melatah dengan isu panas itu, Datuk Red akui memang perkara itu terjadi tetapi ia adalah kerja-kerja nakal kakitangan beliau yang turut mempunyai kata laluan akaun Instagram dan Facebooknya.

Itulah, salah seorang staff saya ada tunjukan screenshot pasal cerita tu. Apa yang boleh saya katakan cerita itu memang benar terjadi. Saya percaya, ini mesti kerja-kerja ‘nakal’ staff saya. Buat pengetahuan ada dua orang staff yang memang tahu kata laluan akaun Instagram dan Facebook saya. Biasalah lelaki memang gatal, saya faham, ada masa mereka ni memang nakal sikit.

Tetapi setelah gadis tersebut berikan gambarnya dan kami rasa ia agak tidak ada apa yang menarik jadi kami pun tidaklah panjangkan cerita dan habiskan di situ sahaja.

Datuk Red juga enggan terlalu serius memikirkan isu tersebut dan memberitahu beliau sudah menjelaskan hal tersebut dengan isteri pertamanya dan juga Adira.

Waktu tersebarnya cerita ini saya bersama isteri pertama. Dia memang sudah masak dengan perangai saya. Dia langsung tidak mengambil kisah kerana tahu suaminya ini macam mana. Tetapi dengan Adira, saya perlu berjumpa dan slow talk dengannya terlebih dahulu sebelum dia tahu daripada mulut orang lain.

Cuma isu ini berbangkit sebab saya menegur seorang gadis. Cuba kalau saya tegur seorang makcik rasa-rasa akan jadi isu tak? Mesti tiada siapa peduli kan? Tapi saya tak ambil pusing tentang isu ini.

Pada masa yang sama, Datuk Red menegaskan beliau memang seorang yang peramah dan suka untuk bergurau. Oleh itu beliau suka bersembang dan menegur semua orang.

Sumber Berita : Media Hiburan

46 responses to Memang Ada Mesej Gadis Itu, Biasalah Lelaki Memang Gatal – Datuk Red

  1. Cendol Manis says:

    “”Saya percaya, ini mesti kerja-kerja ‘nakal’ staff saya”” HAHAHAHHAHA Dulu bekas laki aku pun cakap mcm ni last2 kantoi mmg dia yg buat hahahhaha makan hati la kau Adira nasib baik aku dah dapat laki lain yg lebih bagus

    78

    0
    • Anonymous says:

      Kreatif laki kat Malaysia ni. Tuduh staff plk. Tapi DR ni better dari Shukri Yahya & Suhaimi Elfira tu yg menggatal tp tuduh pmpn yg attention seeker.

      34

      0
      • Anonymous says:

        “Tetapi setelah gadis tersebut berikan gambarnya dan kami rasa ia agak tidak ada apa yang menarik”

        Takde apa yang menarik? What were you expecting in the first place? Gatal you tu jangan publicize boleh tak? sebab menyampah lah. Dahlah tak handsome. Yihh!

        59

        0
        • datoredTAKhensem says:

          Im with you on this! Asik asik hashtag kat IG #datoredhensem yeah keep telling yourself that. Apa yang hensem pun tak tau. Acapan tu jauh lagi hensem dari dato red

          10

          0
    • James Dean says:

      Nara, tak perlu kot utk publish cite mamat ni? Dia bukan artis & we dont need his story, not entertaining at all.
      Sape je la yg suka mamat ni, dgn prangai mcm ni, mmg free2 kena maki dgn pembaca blog saja.
      The fact that adira sudi nak kawin dgn mamat ni pun aku tak phm, why would you agree to settle down with such a bast*rd, tak boleh nak imagine how’s her life right now.
      Tolong lah, kami takmau cerita2 mamat red, anis idrus, semua tu takmau & tak penting.

      53

      0
      • wekkkkkkk says:

        bagus jugaklh nara bgi tau perangai si suami si retis ni…kalau x di bagi tau..sah2 nnti ada alasan pada bini2..ada outstation meeting overseas selama 2 minggu..padahl…..honeymoon…
        bila dh dibagi tau maka si bini2 dan kita natizen akan menyedrkan si polan ni.

        7

        0
      • datinredmerahmubara says:

        i think adira sees him as a cool handsome Bad boy.lol

        7

        1
    • rosmah benci lelaki miang says:

      DASAR LELAKI MIANG BAJINGAN. PLEASE, SAPE LA YANG ADE SELERA TENGOK MIANG KELADI NI????? BUTA KE?? MATA DUITAN KE???
      KALAU SEBAB DIA BANYAK DUIT, MEMANG BODOH LA SAPA YANG KAWEN NGAN DIA NI.

      11

      0
    • Anonymous says:

      Datuk red main pancing2 mcm dia pancing adira dulu..lebih2 lagi adira baru lepas putus..si adira cepat2 terima nk ubat hati yg luka.tak sedar skli dapt yg miang..
      Ni datuk red buat cubaan lagi..mana tahu melekat..nasiblah pompan yg sangkut dgn dia..

      7

      0
  2. ohAku! says:

    ehh tetiba staff ko pulak lahaiiiiii

    7

    0
    • wekkkkkkk says:

      kalau dh Boss yg kata mcm tu, staff dia yg buat, tapi dia x mksudkn sapa staff tu nama dia..cuba kalau DR ni sebut nama staff dia..adakah staff dia akan buat repot segala bagai..mmfitnah dn resign dn minta pmpasan sbb dia x buat. Tapi nk menyelamatkn diri…katalah staff..tapi nama x ada. Dh kalau boss..staff mengakujelah dlm keadaan trpksa..(padahal bukan) maka akan selamatlah dari perang2 gn bini2 dn media2.

      Sbgai staff mengiyakan je..sbb kita keja cari duit dn boss byr.

      7

      0
  3. Anonymous says:

    Terbaik..bakal ada yg ketiga la kalo cmni..

    2

    0
  4. Anonymous says:

    Yang penting kaya dan berharta…

    1

    3
  5. greenfingers says:

    Bini pertama mmg tahap redho dh ye, sb dl pon dia amik hak org, bgusla. Setiap kali timbul psl gosip datuk red ngan pompuan lain, datuk red mesti ckp dia kne slow talk ngan adira compare ngan bini first. Adira dh ambil hak org tp cemburu jugak ye. Datuk red mmg gatai na. Tgu jela dia dpt yg ketiga n keempat ;)

    16

    0
  6. pelik says:

    “Tetapi setelah gadis tersebut berikan gambarnya dan kami rasa ia agak tidak ada apa yang menarik”…wow nampak sgt melihat rupa..nak dahi licin melepakkk..kalo buruk reject teruss..good job DR..dasarr buaya..

    23

    0
    • c says:

      bukannya melihat rupa sahaja, tapi “kalau staff” buat apa nk tgok rupa, rupa staff kn dh di tgok masa interview, sudah tahu kata laluan Inst, Fc ni, ada mcm tu meh staff tau apa je hl peribadi boss, setau saya peribadi boss bini je tau dn family..x kan secretary / PA pun tau…podah…lelaki miang mmg mcm tu, ayat2 dulu, gula2 dulu, kalau gula2 tu ada kena, maka akan brtmbhlah cawangan…

      3

      0
  7. Datuk RED HOOOO says:

    alasan biasa sgt tu..
    muka ko pon xmenarik sgt klu ppuan tgk..
    muka pon sekangkang kera.

    13

    0
  8. iahb says:

    kalau mampu untuk kahwin 3 dan 4.. go ahead je la…

    1

    2
    • fromthe_truestory says:

      ya la kawen je la, sapa yg tahan bini2 tu nnti..saya penah terdengar, kalau kawen ramai, umur kurang panjang…susah nak sampai ke 60 tahun…aku trdgr jelah..bukan aku kata…bukan aku membuat citer..ada bbrpa org yg penah brbini byk dn meningal cept..entah la.

      5

      0
  9. Anonymous says:

    hahaha dan2 la nak salahkan staff… dah taktau nak bagi alasan ape leteww

    3

    0
  10. Adura says:

    esok2 ank perempuan ko kena mcm2 dgn laki nakal bru ko nk terduduk… patut la byk gejal zina/maksiat sb yg tua2 pon perangai nakal mengacau ank dara org..teruk perangai DR sm staff dia…

    9

    0
  11. nok gebuzzz says:

    tah2 staff dia…………bhahahaha!!

    1

    0
  12. melati says:

    Aduiii… ingat org dh Abis tangkap Pokemon dlm Phone ??? tetiba Pokemon Bercermin mata ni muncul balik..!!! nk kata Handsome muka mcm Getah pemadam , nk kater kaya tk pernah nampak pun Supercar, cuma Kete2 tukun…, Pompuan2 yg terkejor semuanya yg Buta Kereta..!!! just pakai Vellfire Tukun dia ingat kete tu Mewah..!!! pastu yg Dato Red a.k.a ..Pokemon perasan pompuan mengatal..!! yg pompuan mengatal tu semua yg Buta ..!!! Mereka ingat Dato Red ni Kaya..!.. org yg tunjuk kaya ni sebenarnya biasa jer…kecuali D.V @ D .A. sebab mereka terpaksa ..!! untuk product..!! hmmmm

    4

    0
  13. Anonymous says:

    Tetapi setelah gadis tersebut berikan gambarnya dan kami rasa ia agak tidak ada apa yang menarik ….
    amboi kemain nak yg lawa seksi aje ke?????????????

    Cuma isu ini berbangkit sebab SAYA menegur seorang gadis
    kata tadi staff..mana satu ni?

    10

    0
    • wekkkkkkk says:

      byk sgt TETAPI SETELAH GADIS TERSEBUT…………..
      BETUL KE GADIS..NTAH2 BETINA.
      MANA KAMU TAU DIA GADIS SI DR …OOI..SKRG NI BYK BETINA TAU.

      2

      0
  14. sentap says:

    leh plak staff ko yg pakai fb ko…dah kantoi mcm2 alasan bodoh…tp dia ni sapa nara oi nak up citer dia dlm ni…retis ke…pgacara tv ke? dah la bio kat IG tulis Dato Red is Hensem…seorang yang hensem…nak muntah baca

    3

    0
    • melati says:

      Handsome lew ..Sentap June 16, 2017 at 11:26 am. kalau Muka dh Serupa dgn Shuib Sepahtu mesti lew Handsome , kalau tidak takkan Penyanyi kawin gan mereka…wakakakakakakakaaa

      3

      0
  15. nek bom says:

    muka mcm ni pun ada org layan jugak..
    acah2 buaya..geli aku rupa buaya Boyan ni..

    2

    0
  16. akulahpb says:

    ‘Tetapi setelah gadis tersebut berikan gambarnya dan kami rasa ia agak tidak ada apa yang menarik jadi kami pun tidaklah panjangkan cerita dan habiskan di situ sahaja.’
    hahahha burnnnn
    menangis kejap prmpuan tu lepas baca komen ni
    sabo je la

    5

    0
  17. elle says:

    kire ok laa tu DR mengaku die yg buat takdelaa mcm certain artis lelaki dah kantoi pastu menafikan plak, alasan paling x munasabah, akaun kena hacked laa, pompuan tu attention seeker laa, sume nak jage prangai baik masing2 tapi hakikatnye nan hado. cuma aku x paham apelaa dosa2 lepas yg bini2 diorang ni buat sampai dpt laki cmni, nasib badan laa abes nak watpe selain redo kan jela ye dak heuheu

    2

    0
  18. Anonymous says:

    bosan betul gosip zaman sekarang neolopak, nek ta, datok red pulak…pelakon ke penyanyi sgt drg ni…

    1

    0
  19. Miss Shy says:

    Dah mampu sangat pon susah .. Asyik nak cari yang baru je .. Wife 1 & 2 dah cukup cantik , putih gebu dah tetap menggatal dengan orang lain ..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    respek dato red ngaku gatal…
    bkn mcm kebanyakan jantan bagi alasan sunnah lah,agamalah..
    tp solat sunat subuh tak pulak sunnah…

    3

    0
  21. Anonymous says:

    lebih baik gatal mcm dato red, daripada bapok mcm dato terlajak laris, tak abis2 tunjuk harta, tudung 500 600 sutera bagai, mcm dia sorg kaya… dato red berbini 4 pun mampu, tgk la 2 2 bini dia hidup senang. salute bini pertama!

    0

    4
  22. Jojoba says:

    Semoga anak2 perempuan pulak mendapat lelaki perangai anjing jantan rabid macam kau

    1

    1
  23. pembaca says:

    “Tetapi setelah gadis tersebut berikan gambarnya dan kami rasa ia agak tidak ada apa yang menarik jadi kami pun tidaklah panjangkan cerita dan habiskan di situ sahaja.” < < < jadi kalau menarik, cerita panjang ke mana?? nak menilai orang.. rupamu???

    5

    0
  24. vroom says:

    this is what happen when a religion allows foursome

    1

    3
    • Adinda says:

      I doubt there’s any religion in this world that allows foursome unless it’s followers do what they were not supposed to do or interpret it to their own understanding.

      Anyhow, the reason Islam allows men to marry 4 is to HELP & PROTECT womenfolk esp widows, single moms and elderly but Muslim men (esp Malays) nowadays love helping themselves to pretty young things and uses religion as cover. Don’t blame religion when the followers are the ones at fault.

      Btw things that spew from his mouth are just downright disgusting and plain disrespect to his wives, regardless whether they are used to his womanising ways or not

      12

      0
  25. Apeapejelah says:

    Yeeeshhhhh!!! Adira, what have you got yourself into???

    1

    0
  26. Beauty and The Beast says:

    Hahaha dato red, mmg curlasss gtu, mengaku…tapi ada tapinya, sebab kenapa, dia tuduh staff dia punya kerja, hahahahaha
    adoyai dato red, mmg gatal lelaki kan, bukan semua la gatal, ada juga yang baik sebenarnya.

    1

    0
  27. peah sendat says:

    Ya Allah, ada manusia yg tak bersyukur mcm ni.dah diberi isteri yg cantik, rezeki dan kesenangan yang banyak, tapi, riak dan bangga dir ttp menjadi sifat pilihan hati. Andai la suatu hari Allah tu tarik setiap kesenangan yg ada, pasti kau akan rasa terduduk, tersungkur. time tu baru la tau langit tinggi ke rendah,takkan ada perempuan2 yg nak kat kamu, kalau dah miskin, muka pun ala2 jer, mmg tak la ada perempuan sibuk nak berhimpit. perempuan sekarang ni pun murah sgt harga dirinya, dah tahu dia ni laki orang, masih tak boleh nak fikir apa perasaan isteri lelaki yg tak sedar diri ni.. apa pun, bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi.
    bawak2 la belajar bersyukur wahai lelaki yg tak sedar dek untung ni. mmg manusia tak sempurna, tapi manusia boleh menjadi sempurna. tolong lah kawal nafsu tu, bini yang ada tu dah terbaik rasanya yg ko ada.. jgn jadi seperti lelaki yg tak pernah cukup denagn seorang wanita… jgn la bertuhankan nafsu.. seeloknya mati picuk lagi bagis, biar tahu menghargai setia apa yg ada sekarang ni..
    kekadang kesian dgn org2 yg mcm ni…..
    peringatan buat diri saya juga…

    0

    0
  28. Mek Ti says:

    Kerana setitik nila habis rosak susu sebelanga. Bongok! tak semua lelaki gatal. ko tu je culture shock sakai mcm tak pernah jumpa pompuan. muka ko tu pun dah mcm cipap tembam .. uwerkkkkkkkkkkkkkkkkk

    0

    0
  29. makcik puasa says:

    KO SORANG JE YANG GATAL!!!!!

    0

    0

Leave a Comment

Optional