Written by AbangNara | August 1st, 2011

Hari Sabtu 2 minggu yang lepas, Abang Nara menjejakkan kaki ke The Curve untuk melihat siapakah yang akan dinobatkan menjadi juara Dentyne Terrar-Oke. Ini adalah pentas terakhir untuk kelima-lima finalist menunjukkan bakat, persembahan dan keyakinan mereka di hadapan khalayak ramai. Perlu diingatkan yang hadiah wang tunai bernilai RM15,000 menanti juara Dentyne Terrar-Oke ini.

dentyne final

Inilah kelima-lima finalist yang bertarung untuk bergelar juara Dentyne Terrar-Oke sekaligus menjadi senasi internet terkini. Gambar diambil sebelum persembahan bermula jadi kita boleh nampak kenervousan mereka di situ. (dari kiri Soong Mei Lin, Keana Reinu, Nyna, Abang Nara kacak, Hanis Zalikha, Shazz Rin dan peserta feveret Abang Nara, Megat Zahrin)

dentyne final

Dan untuk menjadi juri bagi finale terhebat ini, kita ada 2 selebriti yang mantap iaitu tak lain tak bukan Afdlin Shauki dan Juliana Evans. Dua-dua seriously kelakar gila sepanjang konsert finale ini berlangsung. Dan sesungguhnya Juliana Evans lebih kurus daripada apa yang anda tengok di dalam gambar.

dentyne final

Selepas sembahyang Maghrib (thumbs up kepada penganjur kerana prihatin), persembahan yang dinanti-nantikan pun bermula. Depan stage yang lengang tiba-tiba dah penuh dengan manusia-manusia yang datang menyokong finalist favourite diorang. Tak percaya? Cuba korang tengok gambar kat bawah:-

dentyne final

Memang dengarlah jeritan, laungan kata-kata semangat dan sokongan padu peminat-peminat dan ahli keluarga kelima-lima finalist nie. Selaku pendengar, Abang Nara dengan bangganya boleh menyatakan yang kesemua finalist ini sememangnya sangat-sangat confidence berada di atas pentas. Persembahan mereka sememangnya mantap-mantap belaka.

1. Shazz Rin selaku peserta pertama mash up 16 lagu pop popular

dentyne final

2. Soong Mei Lin yang membuat persembahan penuh feeling dengan lagu khas buat ayahnya

dentyne final

3. Nyna yang sempoi dan rileks je membuat persembahan dengan vocal bertenaganya

dentyne final

4. Keana yang mendapat jeritan terkuat daripada kawan-kawannya membawakan mash up lagu-lagu popular sekarang ini.

dentyne final

5. Megat Zahrin yang jiwang karat menyanyikan lagu ciptaan sendiri khas buat tunangnya

dentyne final

Kalaulah pihak Dentyne suruh Abang Nara pilih pemenang, serious Abang Nara tak tahu nak pilih sapa. Kesemuanya ada kelebihan masing-masing. Untuk pengetahuan anda, markah sebelum finale ini adalah gabungan markah daripada juri dan pengundi Internet di Facebook Dentyne Terrar-Oke. Inilah markah mereka selepas minggu ke 4.

dentyne final

Dan untuk konsert finale ini, selain daripada markah juri, mereka yang hadir menonton turut serta boleh mengundi. Memang havoc gila masa undian dilakukan (kena letak LIKE di dalam box peserta feveret masing-masing). Semua orang bersesak-sesak untuk memastikan kemenangan peserta kegemaran mereka. Abang Nara pun undi jugak tapi undi adalah rahsia. Hehehe.

dentyne final

Dan sementara menunggu keputusan diumumkan, semua yang hadir dihiburkan dengan persembahan tarian, The Azenders (vocalist- Sam Bunkface) dan juga daripada Justin Bieber Malaysia. Justin Bieber Malaysia ini baru berusia 10 tahun dan dia memang sangat-sangat comel. Seriously tepukan untuk persembahan dia ialah yang paling kuat. Sila tengok video di bawah dan jatuh cinta dengan kecomelan Mohd Bin Laden.

Dan setelah berehat hampir sejam, masa yang ditunggu-tunggu oleh kelima-lima peserta telah pun tiba. Pengumuman pemenang untuk Dentyne Terrar-Oke. Siapakah yang bakal membawa pulang RM15,000 selaku juara Dentyne Terrar–Oke? Cuba korang teka dengan melihat gambar di bawah.

dentyne final

Yeah ~~~~~~~ Peserta favourite Abang Nara iaitu Megat Zahrin akhirnya merangkul gelaran juara Dentyne Terrar-Oke. Tempat kedua dimenangi oleh Keana Reinu, ketiga oleh Soong Mei Lin, keempat Shazz Rin dan kelima Nyna. Bagi Abang Nara, menang atau kalah perkara kedua. Perkara paling utama ialah kelima-lima peserta ini telah berjaya “Refresh Your Confidence” dengan menyertai Dentyne Terrar-Oke contest ini. Tak gitu?

So jom kita layan video persembahan Megat Zahrin, juara Dentyne Terrar-Oke di bawah. Suara dia memang padu babe.

Megat sememangnya layak bergelar juara bukan sahaja vokalnya padu tetapi dia juga menunjukkan keyakinan yang tinggi di dalam setiap video persembahannya.

Layankan recap untuk video minggu terakhir Dentyne Terrar-Oke di bawah. Tahniah sekali lagi kepada Megat!

Abang Nara memang kagum dengan keyakinan dan confidence dalam diri setiap peserta. Walaupun kebanyakan finalist tak pernah ada pengalaman buat live show di hadapan khalayak ramai. Namun dengan bantuan Dentyne ternyata mereka berjaya membuatkan aksi penuh bertenaga dan penuh keyakinan.

Jangan lupa layari Facebook Dentyne Malaysia untuk lebih info tentang Dentyne Terrar-Oke.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 responses to Megat Zahrin Dengan Konfidennya Bergelar Juara Dentyne Terrar-Oke

  1. encikazuwan says:

    cantek nye jue….auwww..

    0

    0
  2. hahah its was a good day that day. nasib baik la tak hujan, kalau tak sesia je equipment atas stage!

    [tehtarikmemoirs.com]

    0

    0
  3. next time jumpa lagi kat event camni bro!

    0

    0
  4. alcatraz77 says:

    tahniah diucapkan buat pemenang…

    0

    0
  5. zuan says:

    waaaa best nya.. congrats to all the winners

    0

    0
  6. hpmurah2u says:

    salam…jom tgk handphone kat blog sy…

    0

    0