Written by AbangNara | June 15th, 2009

meet uncle hussain
Apalah nak jadi dengan artis-artis industri hiburan Malaysia nie. Baru nak popular ada je masalah yang mendatang. Memang susah nak tengok artis berkumpulan tahan lama. Selalunya vokalis sesuatu kumpulan tue compem akan naik kepala bila dah popular.

Itulah kot yang terjadi kat Meet Uncle Hussain(MUH). Dengar ceritanya Lan MUH(vokalis) tue memang dah tak sebulu langsung dah ngan ahli-ahli lain. Dari dulu lagi pun Lan memang bawak banyak prob. Datang lambat, tak datang latihan, tidur terlebih dan banyak lagilah.

Kesian kitorang kat ahli-ahli MUH yang lain. Iyerlah mana nak carik vokalis suara macam Lan. Lan still boleh wat album solo ke apa ke. Yang lain-lain tue macam mana pulak?

Harap-harap MUH dapat la pikir-pikirkan apa yang terbaik. Bukan senang nak femes tapi lagi susah nak kekalkan kefemesan. Kalau boleh janganlah berpecah. Buat rugi semua orang jer.

140 responses to (GOSIP)Meet Uncle Hussain Berpecah?

  1. badboy says:

    aku pertama lagi

  2. mcD_Kfc says:

    ye2…sy kedua….cian muh hheeheeh

  3. badboy says:

    mcm mana la industri hiburan kita ni nak maju..
    klu tak lama tubuh dah bubar..dah kuar n sume dah la..
    lantak korang la..
    priuk nasi korang..

    • DelimaSaraa says:

      biarlah artis penuh onak dan duri..banyak sikit boleh kak nara tempek kat sini..byklah citer aku boleh bergosip ngan ko dan kengkawan yg lain..

      kalau artis baik semua, macamanalah aku nak hdp tnpa mengutuk…uh uh uh

      • Penari Poco2 says:

        ko nie mmg kaki mengutuk lar saraa…
        keyboard ko tu pun 2×5…dua2 hangus tebakar lam kubor…wakakaka…

    • trAnsForMers says:

      diorang dh xde vokalis…apa kata ko jerk yg jadi vokalis MUH….mmm mesti gempak

  4. redriben says:

    huh…pe la..wat rugi je jadik femes, pastu berpecah..erm..

  5. OnEy says:

    la.. lgu2 semua best… alih2 nak pecah.. moga2 pk2kan jln supaya x bpecah.. korng best.. xkan la nak hancur kebestan korng nie.. susahh oooo.,..

  6. Kak Su says:

    Kenapa lak nak berpecah ni..Ni tentu dowang dah tak tahan ngan si Lan ni…tak ada disiplin dengarnya..
    Kak Su minat gak ngan dowang ni.

  7. Akak says:

    klu nk maju, jgn malas…

  8. Darkshed says:

    x bepecah lg kot…gosip ja…

    • Kak Su says:

      Harap gitu la..Suara Lan tu unik..

      • trAnsForMers says:

        hmmm.. masa diorng underground dlu x lak nk brpecah…. dh femes,…dh kuar tv,…dh mnang bnyk wit baru nk brpecah….apalah…cam2 cite………

  9. kuntilanak says:

    hrp2le xberpecah…minat sgt kat diorang nie.lagu2 pun best

  10. nurul says:

    jgn la pch….nti susah muh nk cari mkn…lan ok la….suara die klass.

  11. DelimaSaraa says:

    berpecah jua akhirnya….la la la..kat malaysia ni kumpulan apa yg langsung tak berpecah??tak bertukar ahli, tak tukar nama kumpulan??

    • Kak Su says:

      emm panca sitara?..

      • DelimaSaraa says:

        saper tu??

        • Kak Su says:

          Tak tau ke? Kump arwah P.Ramlee..tarakucha2..
          dowang tak pecah tpi ahli2 dah ‘berkurangan’..

        • jed hijau says:

          aku rasa lebih elok kalau kumpulan musik ni tak payah banyak kuar tv sangat…nanti…mesti berpecah….lebih baik…buat show diam2…

          aku tetap suka ellycat….tima kassihhh!!!!

        • DelimaSaraa says:

          mana boleh…femes tu penting..kang album tak laku plak..aku rasa kumpulan yang pakai topeng tu belum berpecah2 lagi dr dulu sampai skrang..pebenda dh namanya…yang tutup mata macam ultramen tuu

  12. eclipse says:

    salam…

    • DelimaSaraa says:

      w’salam…

    • Kak Su says:

      w’slm eclipse

      • eclipse says:

        kak su, delima pekabar?

        • DelimaSaraa says:

          aku baik jer aclipse..hr ni aku byk kerja sikit…aku skt kepala skit hari ni….public tak puas ht gunakan adun, adun fwrd ke MB..waduh2, pening sih…last2 aku penat memikior, aku dok melekat dekat BN..wakakaka..gasak koranglah nak tak puas ht pun..hehehe

        • eclipse says:

          tue la delima…dr td aku tgk dok melekat jer…btl2 jd anaconda ari ney…hehehe…

        • DelimaSaraa says:

          lusa aku tak melekat…hehe…

        • Penari Poco2 says:

          ko kat swak lg ker saraa…???
          ko buat per kat sini…???

        • DelimaSaraa says:

          aku kat kedah lor sekarang dah..lusa aku miting kat wisma darul aman…meh ar sini..pastu aku masuk court

        • jed hijau says:

          DS, kau keje ngan ADUN ke, ngan MB ke, ngan Dato’…

        • Penari Poco2 says:

          dulu ko kate g swak, skrg kat kedah plak…???
          ko buat per sampai masuk court nie…???
          ko mengintai ustaz akhil yer…???

        • DelimaSaraa says:

          aku kerja tukang susun surat ikut poskod dekat post ofice…ada masalah dtglah jumpa aku..aku tak terlibat dengan dunia politik cam poco lorrr…aku org gomeng..hehe

        • jed hijau says:

          aku ingat kau org politik…sbb aku nak risik satu cite…pasal sorang dato’….bukan dato’ gilekan artis….ni dato’ kat kementerian….

        • DelimaSaraa says:

          ko tanyalah poco..aku tak dek kaitan ngan politik..kerja aku dasar2 kerajaan jer…tu jer..kira aku tak dek sebarang warna..neutral..hehehe..TP HT AKU TETAP PAS…yehhhh

        • jed hijau says:

          wah…tulusnye hati kau…siap bagitau lagi….

          aku harap2 apa yang Hadi Awang perjuangkan akan jadi kenyataan….

          Aku tak suke BN…tapi pun tak lah benci kan PAS…cuma sekarang ni BEBAS…

        • DelimaSaraa says:

          alaaa..terpulanglah pd sesaper yg ko rasa betul..aku rasa PAS sebab aku selalu miting ngan MB kedah..aku rasakan Ustaz Azizan sgt2 smart..sgt2 bagus…yg lelain, aku tak tau..sebab aku tak pernah miting ngan Mb lain selain ustaz azizan n Dato’ shahidan (bekas MB Perlis-dh luper nama apa ntah)

        • jed hijau says:

          aku paling tak suka KJ…bagi aku dialah pembawa masalah….

        • DelimaSaraa says:

          KJ tu pebenda plakkk..aku ni intel celeron..lambat..baik ko jgn shortform sgt..cian eku

        • jed hijau says:

          khairy jamaludin la…romeo satu malaya….

        • DelimaSaraa says:

          ohhh..aku tak tau lar betul ke tak..kakak kwn aku buat liputan briter kat kampung aku..tpt cik khiry bertanding….mula2 kira undi dia kalah..lepas tu kira balik baru menang…

          peapun, anak khiry comey gitu..cam atuk dia..hehehe

        • jed hijau says:

          kau org negeri 9 ke????

        • DelimaSaraa says:

          yup..rembau…bukan org sana lar..just papa aku transfer sana..buat masa ni aku menetap kat sana lar..

        • Kak Su says:

          Kabo bek…

        • jed hijau says:

          kak su…dah pandai yo cakap nogori…

        • Penari Poco2 says:

          mano susohnyo cakap nogori…
          jang ooooooooo jang…
          den tak suko KJ jugok…den suko MM…Mukhriz Mahathir…

  13. jojio says:

    Kalu bpecah last bila boring dia cari band dia rujuk balik….

  14. wawa says:

    penari poco2?????

  15. Darkshed says:

    meh aku g amik kau delima..aku dok alor setar…kita g mnum2..

    • DelimaSaraa says:

      ko bawak aku gi minum tak per..jgn ko promote SKIII suruh aku beli udohhh….aku tak mampu wehhh..cukuplah aku gunakan bedak jonson n jonson sebagai penyeri rupa..wakaka

  16. jed hijau says:

    kotak baru lah DS…
    panjang bona dah…payah lak aku nak baco….dah la tikuih aku ni meragam yo…..

    apo tak cakap dari dulu laiiee….kau roti ko orang cakap nogori 9 ni….alahai kau ni…

    rindu lak aku nak makan daging masak salai….sodap nyo lahai…

    kau dah minum potang ko bolum….

    • DelimaSaraa says:

      hahaha…aku baru nak MINUM PAGI….siap bukak kotak baru lagi ko ni….

      aku tak reti cakap N.9..baru dok sana 6 tahun kot…tp kalu kenduri kawin, mak aih meriah + mewah giler..kenduri tunang sebelah umah aku hbs 20K..beru tunang..memang pepatih betulll

  17. Zaza Muhammad says:

    bosan tol ngan artis2 berkumpulan..indie ke x ke… masa lum femes, lama je bertahan… dah menang anugerah sket2..mula aaaa berpecah… ni mesti ade yg jenis lupe daratan, tamak. PHD etc… x sorg pun ade aa kot 2 3 org… eeii diorg ni bwk2lah bersabo… bersatu kite teguh bercerai kite………. pegi stesen TV war warkan pada seantero alam hahahahahahah

  18. trAnsForMers says:

    omak den kalau daging salai tu dio buek masak lomak cili api….lopeh tu boh pulak torung pipit(torung yang kocik tulah)….uuumak ai sodap bonar….

    • jed hijau says:

      alahai….meleleh air liur aku ni haa….sodapnyo lahai…tang torong pipit tu..lagi lah air liur aku meleleh….KHA…KHA..KHA
      pandai tak kau masak macam omak kau masak….tupun kau pandai makan yo…

      • trAnsForMers says:

        tang masak omak den yo yang terer,….den terer makan yo…..

      • Kak Su says:

        Jan kan air liur..hingus pn melelh ape…he..

        • jed hijau says:

          kak su ni lahai…den kalau masak lomak cili api tu…sumo2 meleleh kuar…KHA..KHA…KHA…

        • trAnsForMers says:

          den pagi2 tadi dh ado ekau yo yg takdo….lopeh 2 den poi ar cucu apo2 yg patut…. kan den dah kobaan yg den ni cleaner……hu hu hu……..

        • jed hijau says:

          yo ko…mato den ni dah kabur la niiii…..nak tukar comin mato baru la niii…

          baruuuu nak borak2…laki den dah cokak pinggang…jumpo lah somo2 malam kang yo…

          bye….

  19. Kak Su says:

    transformers..bulih ko Kak Su nok tumpang omak ekau..( nak try ckp N9..jan marah klu silap..he..) jdi omak Kak Su..den nok makan masakan omak ekau.
    Kak Su nok poie pokan..eh..poie rumuh ekau..

    • trAnsForMers says:

      bulih yo di alu2kan…

      • jed hijau says:

        kak su…kalau nak cubo2 tu..hati2 sikit yo..jangan bunyi nyo macam org serawak cakap minang dah lah…lotih lak nak meng’translet’kan…

        cubolah…cubo yo…

        • Kak Su says:

          Kah..kah..kah..nok pocah porut den..
          Ekau tok nampok laih mulut den bino ayat den ni..

  20. bahulu hangit says:

    whats up kengkawan…long time no see…

    • glory...glory man utd says:

      hi bahulu………
      sihat ke???
      tak balik keje laie ke

    • Kak Su says:

      asapx2..sabut kelapa marak tu…kang hangit bertambah hangit…dah balik keje ke BH? Sihat?

    • jed hijau says:

      apo yang what up bahulu hangit…lamo tulll tak nampak kau..alih2 ado muko orang lak…he..he..he…

  21. glory...glory man utd says:

    assalamualaikum…………
    apo koba warehhh………..
    sihat ko???

  22. Kak Su says:

    Pengumumanx2. Potang ni kito belajo dialek N9 bersamo Cikgu Transformers..he..

    • jed hijau says:

      he…he…he….ha…ha..ha… ho..ho..ho…

      • trAnsForMers says:

        bulih yo tapi syarat err. den jadi cikgu kocik….jed hijau kono lah jadi cikgu bosar…sobab dio yg mulokan dulu dialek ni tadi……….

        • Penari Poco2 says:

          SETUJU…SETUJU…
          ari ni belajo bahaso nogori…
          esok plak kecek kelate…
          lusak kelakar sarawak…
          tulat cakap ganu…
          dan seterusnya sampai bahasa indon…

  23. trAnsForMers says:

    oooopssss silap tokan lak keyboard ni den nak tokan “cuci” pi tokan “cucu” lak….
    apo nak buekkn…tak dapek den nolong tu doh….

  24. trAnsForMers says:

    correction kak su…kito tak pangge belajo tapi belaja….belajo 2 org muar johor he he he…..

  25. Kak Su says:

    Maaf yo..den nok minta diri dolu..da nok mogorib da ni. Anok2 nok makan. Jumpo malam nnti la yo…maaf la terkasor bahaso…

    • jed hijau says:

      he..he..he..
      ha..ha..ha..
      ho..ho..ho..

      sakik botul la porut den….nak teberak pun ado gak…
      jan marah yo kak su…

      takpolah…kito kan belaja..kalau salah..samo2 tolong tunjuk an..

    • trAnsForMers says:

      he he he bulih la 2 loteh lidah den ni hah nak menggayokan…..
      apo2 pon jumpo laei……

  26. tamazula says:

    apo ni…dah jadi tompek komen ko tompek nak blaja bahaso…den pun nak tumpang cakap nogori gak…lamo dah tak balik kampung ni….
    kalau MEET UNCLE HUSSAIN dah pocah….jadi MEET UNTIE NARA la nampak eee…

  27. conan says:

    erm…hrap2 x btolla gosip ni…
    MUH mmg best la!
    syg nye vokalist ni terlebey sudeh… :)

  28. trAnsForMers says:

    ha ha ha dh makin ramai lak warehh……

  29. Kak Su says:

    I’m back yo! Somo2 yo kito mondoakn MUH tok bubar.
    Payoh nok cori makan eh..kang merano bodan..

    • trAnsForMers says:

      mano lak poei er cikgu bosar ni…
      sakit porutlh 2 gak er makan daging salai masak lomak….
      len kali kalau masak yg sodap2 ekau campaklh kat sini bulih makan samo2…

  30. Kak Su says:

    Botul tu. Klu nok campak..campak la sokali ko den di sini. Den bolum makan laih ni..

  31. Gosip Hangat says:

    salam semua ??????

  32. tamazula says:

    masing-masing kopalo bega camno tak pocah…nak jago tompolok dighi sendighi pun lopeh abih otuih air yo..ngabih an bogheh…apo2 pun…tak lamo laie klua lak satu kumpulan namo ee…’JUMPO ACIK UJANG’….ompong bona eeehh….

  33. YONEXBEST says:

    ada sape2nak tubuhkan kumpulan MEET UNTIE AZIZAH MAHZAN???HAHA

  34. bangiperdana says:

    mungkin LAN dah jumpa pakcik dia (uncle Hussein) ..sbb tu dia blah…

    anggota lain ape nak susah cari uncle lain…

  35. SyamZone says:

    Alamak biasa la benda ni….Melayu mudah lupa !!!

  36. jerneh says:

    aq nak bagitau.. aq x minat MUH.. hahaha
    lantak la MUH nak pecah.. nak tungang langang..
    miahaha… jahat x aq?

  37. MUH says:

    plss la jangan la berpecah.u all best sangat.sume ada bakat tersendiri.pls la. ramai sangat peminat u all kat luar sana. aku mmg minat sangat2 kat korang xpecially Lan.Plss Lan.change ur attitude.luv u all…

  38. now_tea_boy says:

    yeah!

  39. nunu says:

    wei ade r,,, pegganti Lan MUH..
    klu LAn xde,,, gantikn degan Black mentor protoge mas idayu…bgus tu vokal die,,,,

  40. ferdy says:

    alahai,.. jangan la berpecah,… best group diiorang ni

  41. eda says:

    kak nara, mane update? dh lame dah takde update ni…huhu…boring tgk MUH ni…

  42. BumBLeBee says:

    alaa…nk berpecah dah plak….tak tahan tak tahan sabar ku tak tahan..melayan sikapmu perawan~~

  43. badboy says:

    eh mana page sebelum ni yg terbaru

  44. LANUNcetakrompak says:

    lan nak bukak kumpulan nasyid kut??

  45. WonderPet says:

    wonderpet x pecah2 lagi

  46. cokecane says:

    bkn lan yg bg masalh… 2 ketua kumpln 2′.. taja.. mane duit yg dorang menang anugerah? klu x kat tunang die an al kisah..

  47. WonderPet says:

    black(mentor)kan ade,suara die sejibik cam Lan..lagi power lak tu..bley ganti Lan,aku harap2 black masok MUH

  48. dr.laila says:

    aku harap MUH terus maju!!!!!!

  49. dj dijah says:

    aku ingin nak bertemu nak tengok kau buat persembahan

  50. eyra says:

    uwaaaaaaaaaa!!!!!!!!cedihnye……nape muh berpisah?????????eyra cedih tau……eyra peminat muh…..tpi,,kalo muh berpisah,x best la…..kta cuke muh sebab muh best.nanti x der dh suara kecik..uwaaaaa!!!

  51. mothers day says:

    Really good submission! Outstanding knowledge about this issue. Unquestionably the latest bookmark.

  52. I had been doing silk’n treatments for over a year now on my mustache. Before this I had an extremely heavy dark beard. I’m excited about the final results. The hairs are quite thin and I have not gone back for treatment in about a few months. Let me mention that it did hurt a tad on my upper lip and there were definitely occasions where I had a bit of inflammation on my chin. I would recommend Ipl to people with thick hairs or currently have big patches of hair they really want to get rid of. For the males who might like to do their own rough facial beard be prepard for patches over the coming several weeks and lots of people saying man whats up with your beard.