Written by AbangNara | December 22nd, 2009

Memang dah lama kecoh pasal cerita Maya Karin akan jadi host untuk NONA tv3 hari ahad tu. Hmm, apa pendapat korang, Nona yg dah di-host kan oleh berpuluh pengacara tv3, tiba-tiba digantikan oleh artis. Eh, sebelum ni pernah tak ada artis yg mengacarakan Nona ek??

Cuba kita tengok, apa kata anda…sesuai ke idak Maya Karin jadi pengacara Nona??

[jetpack-related-posts]

405 responses to Maya Karin vs NONA

  1. EclipsE says:

    morning all..

    0

    0
  2. EclipsE says:

    mn yg lelain ney?xmsk lg ker??
    kaka nara status gathering cmne?jd ker x??

    0

    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      asal slow jerk sambutan bn pagi nih…
      boringgggggggggg…

      jadi lar tuh eclipse, 2 jan nih…
      aku jerk yg xdpt pegi…
      g daki gunung santubong…

      0

      0
  3. pEnArI pOcO2 says:

    x minat kat maya…

    0

    0
  4. pEnArI pOcO2 says:

    aku minat kat norjuma habib…
    dier mmg sesuai dan layak…

    0

    0
  5. hantupensil says:

    erm..mcm xde orang lagi harini..
    hurmmmm…

    0

    0
  6. petra@dubies says:

    page ni masuk tak tesusun ler lari2…. 2 aku x juper umah maya ni……

    kalo p home umah maya ni terus ilang hampeh tol…

    0

    0
  7. anNeDeSiLva says:

    Morning semua….

    0

    0
  8. petra@dubies says:

    mana poco2 p pulak

    0

    0
  9. cili says:

    x sesuailah. nona kan rancangan kewanitaan.mementingkan penampilan yg sopan. maya ni seksi klu berlakon.terdedah sana sini.x sesuai aaarrr.

    0

    0
  10. pEnArI pOcO2 says:

    agaknyer ko nyer pc nk sekat komen ko x pet…?
    tu pasal aaar dier xnak layan sgt ko bukak page baru…
    bosan agaknyer…
    hahahahahaha…

    0

    0
  11. fifie says:

    knape mcm suram jek arini..
    kat umah2 smlm pon suram jek..

    0

    0
  12. petra@dubies says:

    gantok

    0

    0
  13. petra@dubies says:

    AKU X KOMEN PUN LAGI PASAL MAYA NI,,,,,
    xkesah maya mcm mana dia tetap lawa n kalo dia boleh jadi pengecara dengan baik no hal le dia jadi pengecara tuk rancangan ape….

    orang yang cakap xsesui orng 2 jeles sebenarnya,,,,
    kita sepatutunya doakan dia biar berjaya n 2 mungkin rezeki dia,,,,,

    mungkin ader kebaikan jika dia jadi pengecara nona….
    ramai artis yang x bertudung n seksi bila jadi pengecara dorang bertudung… mungkin dalam masa dia jadi pengecara 2 dia dapat hidayah dari ALLAH sapa tau……

    jadi sesama la kita doa kan….

    lari baik kita doakan tuk kebaikan dari terus mengutuk artis…..

    wah3…. buat yat baik cket ari ni

    0

    0
  14. anNeDeSiLva says:

    ngantok..
    batuk2..
    tekak saket…

    0

    0
  15. petra@dubies says:

    Fauziah Datuk Ahmad Daud, Jalil Hamid dan Normah Damanhuri
    belakon dalam filem ANU DALAM BOTOL….

    ape pendapat korang KAK OGY BELAKON BALIK

    0

    0
  16. pEnArI pOcO2 says:

    errrrrrmmmmm…
    bohsan tul…nak kuar g jalan2…jpa kawan…
    lg ader pekdanyer…

    0

    0
  17. Nona says:

    Loghat melayunya saja suda ok sih…apa-apaan saja yg tidak menyokong….

    0

    0
  18. petra@dubies says:

    mana geng kta yang lain ni

    0

    0
  19. aMmey says:

    hohohoohohoho…………..
    mery crismas
    (aku ajuk je santa claus)

    0

    0
  20. petra@dubies says:

    xxde cter hangat ker…

    kisah tok ti, azwan ali tau nek jah ker

    0

    0
  21. Apin Opin says:

    dari segi kecantikan sesuai la kalau pengacara nya memang cantik & berpenampilan…tetapi pakaian tu biarlah sopan sebab Nona kan tontonan umum, lelaki & perempuan..

    0

    0
  22. pEnArI pOcO2 says:

    ish…boring tul…
    nak tanya skit…

    HIDUNG KORANG SAIZ BRAPE…?

    huhuhu…xder soklan lain lg dah…

    0

    0
  23. petra@dubies says:

    ape nak di cter kan ari ni ni

    0

    0
  24. pEnArI pOcO2 says:

    jom sbg balik ceta pasal negeri msg2…
    aku lak k…

    SARAWAK :

    1. Lebih 30 kaum (Melayu, Iban, Cina, Kelabit, Kenyah, Murut, Bidayuh, Kayan dsb…….)

    2. Popular ngan produk kek lapis bertingkat2…

    3. Saiz negeri sama besar ngan saiz tanah semenanjung…(tolak negeri Perlis)…

    4. Mempunyai sungai terpanjang di Asia Tenggara, Sungai Rajang terletak di Bahagian Sibu

    5. 71 Dewan Undangan Negeri

    6. 11 Bahagian…

    7. Kaya dengan hutan tebal, kayu balak

    8. Kaya dengan buaya sungai (saper nak offer diri leh jumpa ngan buaya2 tuh…silakan..)

    9. Pengeluar kapal terbesar di Asia, terletak di Sungai Rajang, Sibu

    10. Amalan berkunjung ke rumah2 semasa Raya berterusan sampai 2 minggu…

    itulah SEBAHAGIAN drpd keunikan negeri aku…

    korang plak…???????

    0

    0
    • petra@dubies says:

      ko keturunan ape poco

      0

      0
    • blackberry00 says:

      aq nang sokong menar2 apa nak dipadah ktk tok….

      lom termasuk ngan

      11. Femes ngan ikan terubok masin

      12. Laksa Sarawak

      13. Mi Kolok

      14. Org2 yg kacak kedak aq tok.. huhuhu!!!

      0

      0
    • hantupensil says:

      aku? aku xde negeri…
      hehehe

      0

      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        oooooooo…
        kiranyer ko dah kene BUANG NEGERI lar nih antu…
        ko kat mana skrg nih…
        afghanistan…? pakistan…? tanjong rambutan…?

        0

        0
      • blackberry00 says:

        keturunan aq ko tak nak taw ker pet..??

        UNTUK MAKLUMAN…
        AQ NI KETURUNAN MELANAU-MUSLIM

        Melanau ni asalnya dari Mindanao-Filipina

        0

        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          yerk…mindanao…?
          melanau tok setauk kmk dr wilayah tgh…
          cam mukah, matu, daro, dalat dan seangkatan dgnnya…
          ktk dr sia kah…?

          0

          0
        • blackberry00 says:

          poco..

          FYI, asal nenek moyang org melanau
          tok mmg dari Mindanao-Filipina
          (yalah datangnya perkataan MELANAU-mun kmk sik silaplah..)
          then nowadays kebykan msykt peribumi melanau tok
          mmg diam kat wilayah tengah…
          tp kinek tok dah mengarei org melanau tok
          termasuklah kmk tok dh sesat stay kat putrajaya dah…

          ktk tek origin malay kah..????
          kmk, mak bapak org melanau
          so, pure melanau….

          0

          0
      • aMmey says:

        ko antu alam kubor
        huhu

        0

        0
    • fifie says:

      poco part mane?
      dkt x dgn brunei?

      0

      0
  25. blackberry00 says:

    pet…
    ko crk aq eq..???

    aq br on9 nih…
    dr pg sibuk sbb thari nnt ade function

    0

    0
  26. blackberry00 says:

    talking about maya….

    aq mmg minat giler kat ompuan nih…

    dye taklah seseksi maner pun
    tp klau dibagi peluang untuk jadik mc nona
    asenye dye ni xder masalah
    baik dr segi penyampaian maupun bab berpakaian
    sbb aq dr dulu follow maya ni
    orgnyer kuat berdisiplin
    n alwayz do the best…

    wish her good luck…

    0

    0
  27. blackberry00 says:

    tadi kat atas kak nara dah confirmkan bn gathering ni…
    anne, blh update sikit…
    dah betol2 confirm ker nak wat kat tasik perdana?

    0

    0
  28. pEnArI pOcO2 says:

    pet, aku ANAK JATI MELAYU…
    xder campor2 nyer…

    0

    0
  29. blackberry00 says:

    poco..

    FYI, asal nenek moyang org melanau
    tok mmg dari Mindanao-Filipina
    (yalah datangnya perkataan MELANAU-mun kmk sik silaplah..)
    then nowadays kebykan msykt peribumi melanau tok
    mmg diam kat wilayah tengah…
    tp kinek tok dah mengarei org melanau tok
    termasuklah kmk tok dh sesat stay kat putrajaya dah…

    ktk tek origin malay kah..????
    kmk, mak bapak org melanau
    so, pure melanau….

    0

    0
  30. pEnArI pOcO2 says:

    errrrmmm…abg black nk round satu msia…
    aku dah round hbs dah…
    korang jerk yg xnak round hbs kat swak nih…
    x TERround lak korang nnti masuk utan keluar utan…
    last2 korang jdi ORG UTAN…

    0

    0
  31. violet says:

    emm…
    maya?
    ok la.

    0

    0
  32. petra@dubies says:

    huhu mana yang lain p u alll

    0

    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      putri santubong putri sejinjang
      menjaga gunong negri sarawak
      manis sik ada dapat dilawan
      anak dak dewa tughun kayangan…

      ooooooo putri santubong
      sejinjang sayang….

      0

      0
  33. petra@dubies says:

    lapar le pulak ari ni

    0

    0
  34. pEnArI pOcO2 says:

    abang blackkkkkkkkkkk…
    ney ktk ney……………
    alu ilang………
    menjelma lah abg black……………….

    0

    0
  35. violet says:

    weh sume mana p ?

    0

    0
  36. Heroes season 1,2,3.... says:

    tengah ari…

    0

    0
  37. Heroes season 1,2,3.... says:

    im back…

    0

    0
  38. Heroes season 1,2,3.... says:

    volet………

    mne smue ni…

    asl aq msuk korg kuar..
    asl aq kuar korg msuk…
    (pnjm ayat dri kak ldy)

    0

    0
    • hantupensil says:

      erm..diorang pg main salji la tu..
      kan krismas nak dkt…

      0

      0
      • Heroes season 1,2,3.... says:

        antu nyayi lgu kimis satu plese…..

        0

        0
        • hantupensil says:

          jap…

          “Setahun menghilang
          Sekarang menjelang
          Hari yang bahagia
          Selamat hari raya

          Selamat hari raya
          Aidilfitri mulia
          Ampun maaf diminta
          Mensuci hening dosa”

          0

          0
        • Heroes season 1,2,3.... says:

          aik….
          asl laen mcm jer lriknyer….
          ko ni bia btul antu….

          0

          0
        • hantupensil says:

          eh salah2… yg ni plak..

          Twinkle, twinkle, little star,
          How I wonder what you are!
          Up above the world so high,
          Like a diamond in the sky!

          When the blazing sun is gone,
          When he nothing shines upon,
          Then you show your little light,
          Twinkle, twinkle, all the night.

          Then the traveller in the dark,
          Thanks you for your tiny spark,
          He could not see which way to go,
          If you did not twinkle so.

          In the dark blue sky you keep,
          And often through my curtains peep,
          For you never shut your eye,
          Till the sun is in the sky.

          As your bright and tiny spark,
          Lights the traveller in the dark,
          Though I know not what you are,
          Twinkle, twinkle, little star.

          0

          0
        • Heroes season 1,2,3.... says:

          hoi…hoi…
          aq swuh hang nyayi lgu kerimas ni nyayi lgu
          bdak2 tdika lak….
          huhu…
          hmpeh tul antu ni..

          0

          0
        • hantupensil says:

          ntah..mane satu lagu krismas aku pun xtau..
          hehehe

          0

          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          we wish u a merry kismis…

          0

          0
  39. puteriaquarius81 says:

    hmmm tunggu n lihat jer nanti.. tp rasa cam kureng sikit.. x slh mencuba.. give her chance..

    0

    0
  40. petra@dubies says:

    huhu boring nyer

    0

    0
  41. Heroes season 1,2,3.... says:

    wei antu cmni la lgu kismis…

    kismis kismis in the day…
    i wan wish to your
    happy holiday….

    bru la btul…

    0

    0
  42. pEnArI pOcO2 says:

    bohsan bin bohsin…

    jarak lubang idung korang ngan bulu kening brape cm…?
    huhuhu…jwb jgn x jwb…

    0

    0
  43. BumbleBee says:

    kalo setakat pengacara bertukar, set bertukar tp pengisian masih di takuk lama atau x berkembang x guna gak…

    harap2 kali ni…NONA tidak hanya fokus kat golongan berada / kerabat diraja / brang2 mewah dlm setiap episod especially bler dlm slot perkahwinan…

    (asyik nk tunjuk perkahwinan kt hotel taraf berbintang-bintang je)…pastu majlis kahwin org2 kenamaan yg bukan calang2 org…cuber la pi cerok2 kampung sket…tunjuk yg x penah org tngok. brulaa intresting…

    0

    0
  44. pEnArI pOcO2 says:

    weh…
    bung mokhtar tgh watper skrg aaar…
    huhuhu…

    0

    0
  45. petra@dubies says:

    bung
    bung
    bung
    bung

    0

    0
  46. pEnArI pOcO2 says:

    bang bung…???
    hahahaha… x sesuai bunyi nyek…

    aper kata bung bang…
    ehh…

    0

    0
  47. pEnArI pOcO2 says:

    cube korang satukan nama BUNG MOKHTAR ngan ZIZIE EZZETE…
    mari kita tgk idea saper paling kreatif, paling kreatif akan jalan2 7 hari 7 malam ngan kak nara kat Pulau Jerjak….

    JOM….

    0

    0
  48. petra@dubies says:

    mamy KHATY msti gumbire dapat menant kekaya keraya….

    bung2 le dia buat kenduri nant

    0

    0
  49. pEnArI pOcO2 says:

    errrmmm…

    bungzi…?
    tarzie…?
    bungezz…? (hehehe…cantik skit nama nih…)
    zetebung…?
    bungtarete…(ceh, pelik bebebor…)
    mokete…(eh, cam nama jepon jerk…)

    0

    0
  50. petra@dubies says:

    nama sebenar poco korang tau x….

    + aluiya bung ponco

    0

    0
  51. puteriaquarius81 says:

    tenet ni cam hampasssssss….. huhuhu

    0

    0
  52. pEnArI pOcO2 says:

    k guyz…out first…
    will see u later when im free…
    insyaAllah…
    salam…

    0

    0
  53. petra@dubies says:

    MIMO ZIBANG @ ZIBUNG

    0

    0
  54. petra@dubies says:

    aku nak kuar p makan jap nant petang sambung baik ek u alll

    0

    0
  55. petra@dubies says:

    dadada u all

    0

    0
  56. Zaza Muhammad says:

    alaaa..zaman dulu2 pun pengacara nona dikalangan artis apa! mase aku sek rendah lu seingat aku Datin Seri Tiara, ade lagi aaa lelain tp lupe…
    Maya kang memula jadi pengara apa! Wave length kat tv3 lu debut dia wase.. pastu penah jadi pengacara beauty secret from the east…sesuai sgt aaaa…keep on ur good work !!!

    0

    0
  57. aMmey says:

    ;-)

    0

    0
  58. hantupensil says:

    kak nara..xdok cite baru ke?

    0

    0
  59. pEnArI pOcO2 says:

    salam u all…
    im back…

    uuurrrggg…
    kenyang…
    alhamdulillah…

    0

    0
  60. aMmey says:

    :-)

    0

    0
  61. pEnArI pOcO2 says:

    ohooiiiiiiiiii….
    ohooiiiiiiiii….

    ku seru segala yg ada di langit di bumi…
    keluar lah…

    0

    0
    • fifie says:

      kak poco..kang kua plak misha nt

      0

      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        bila masa plak ko ber akak ngan aku nih…
        terasa diri ini dah tua plak…
        mntg2 lar tahun baru x lama lg nih…
        umur pon meningkat…
        huhuhu…seday aku…

        0

        0
        • fifie says:

          ahakss..bknla yang oii..
          tu kn tnda hormat
          hahhah
          nk msuk thn baru,sume mkin tua la..
          bkn ko sorg jek..diri ini jua..huhu

          0

          0
  62. blackberry00 says:

    i’m back

    br jer hbs mtg kelab….

    fuhhhh… penat makan!!!!

    0

    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      penat makan…?
      uuuhhh byk lah ya…

      abg black, kmk org ceta pasal bung 2 zizie…
      gabung nama nya duak ya…
      sapa paling kreatif cipta, dpt melancong kat pulau jerjak ngan kak nara 7 ari 7 mlm…
      hehehehehe…

      0

      0
      • blackberry00 says:

        aih aih aih….

        gelik ar nak nggabung nama nya 2 ya…
        diat rupa Bung ya pun dah gelik…
        dedek gik nak gabung namanya 2 ya..
        anyway, I’ll try..

        ……ZIEBUNG TARZIE…..

        0

        0
  63. blackberry00 says:

    Adik2…

    Meh layan lagu ni jap
    My princess’s fav song…

    TROUBLE IS A FRIEND – LENKA

    Trouble will find you no mater where you go, oh oh.
    No Matter if you’re fast no matter if you’re slow, oh oh.
    The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.
    Your fine for a while but then start to loose control.

    Chorus 1:
    He’s there in the dark,
    he’s there in my heart,
    he waits in the winds
    he’s gotta play a part.
    Trouble is a friend,
    yeah trouble is a friend of mine. oh oh!

    Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh.
    And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh.
    He sees what I see and he knows what I know, oh oh.
    So don’t forget as you ease on down the road.

    Chorus 1

    Chorus 2:
    So don’t be alarmed if he takes you by the arm.
    I won’t let him win, but im a sucker for his charm.
    Trouble is a friend,
    yeah trouble is a friend of mine. Oh oh!

    Oh how I hate the way he makes me feel.
    And how I try to make him leave; I try.
    Oh Oh I try!

    Chorus 1

    Chorus 2

    Oh, Oh.

    0

    0
  64. petra@dubies says:

    dafi di antara

    # HOME > 4
    # A
    # B
    # C
    # D
    # E
    # F
    # G
    # H
    # I
    # J
    # K
    # L
    # M
    # N
    # O
    # P
    # Q
    # R
    # S
    # T
    # U
    # V
    # W
    # X
    # Y
    # Z
    HOME / Dafi
    Lirik Lagu Dafi – Di Antara

    Di antara hatimu dan hatiku
    Ada sebuah tanya yang tak terjawab
    Adakah kau masih setia
    Menjaga rasa cinta itu
    Pada satu pelabuhan cinta

    Di manakah rasa cinta itu
    Ketika pertama kau mencintai aku
    Di manakah rasa rindu itu
    Ketika kau merindu dan selalu ku ada
    Kau pun ada

    Di manakah rasa cinta itu
    Yang dulu pernah ada
    Saat kau mencintaiku
    Di manakah rasa rindu itu
    Saat kau merinduku dan aku ada

    Di manakah rasa rindu itu
    Saat kau merinduku dan aku ada
    Dan aku ada…

    0

    0
  65. pEnArI pOcO2 says:

    pet…ko g bungkus petpet lam plastic bag ker…?
    antu…ko g mengilai ker…?
    ammey…ko g kedai kain ker…

    huhuhuhu…mana mana…?
    muncul lah…

    0

    0
  66. blackberry00 says:

    any suggestions..
    mlm family day ktorg tema black n red…
    what are the best costume for it..???
    i mean for my family actually..
    bibik not included ya….

    0

    0
  67. pEnArI pOcO2 says:

    alahai…
    xder topik baru ker…
    ceta pasal bung balik lar…

    korang pk diorg honeymoon kat maner pasni yerk…?

    0

    0
  68. blackberry00 says:

    anyway…. they’re all in my listing already
    tunggu wife blk dr Brisbane mlm ni…
    nak discuss laki bini….plus anak2 sekali…
    sbb ramai gak yg nk wat tema 1malaysia ni….
    aq nak wat lain dari yg lain lak…

    0

    0
    • petra@dubies says:

      PAKI BAJU BATIK 1MALAYSIA 2 BLACK

      0

      0
    • pEnArI pOcO2 says:

      blit dr brisbane…?
      org sinun ker tabeling sinun…?
      keja pa…?

      0

      0
      • blackberry00 says:

        air stewardess….
        yalah nak nyuruh nya resign…
        mtk keja ngn gomen jak…
        sak nya renah dirumah….

        0

        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          oooooo no wonder lar she can fly everywhere in this world and travel the seven seas…
          hehehehe…good idea, isteri renah di umah tuk suami dan anak2…
          panday2 jak kmk tok…

          0

          0
        • blackberry00 says:

          yg problemnya..
          she’s brunei airlines…
          try to apply for d gomen quite some time already…..
          sik pun by end of this year…
          she has to quit from his career..
          dah discuss dah between us
          i can afford my family…
          n d best thing about her… she’d agreed
          yalah nyoh kmk SAYANG gila2 ngn bini kmk ya….

          0

          0
  69. blackberry00 says:

    bowink dahhhh…
    bn xde umah br ker..??

    0

    0
  70. fifie says:

    kawan2,g umah baru..umah scha

    0

    0
  71. maya fan says:

    dulu kan maya hos rancangan konsep melayu nusantara kan? “beauty secrets from the east” tak silap. memang sesuai sangat2. walaupun mix, tapi kemelayuan maya tetap terserlah. kalau tak diberitau yg maya tu mix, orang pun takkan sangka dia tu mix. sebabnya sopan dan lembut je gaya dia dan suka senyum manis. lagipun dia tak ghairah nak putihkan kulit mcm wanita2 asia lain. so memang rupa melayu betul cumanya, melayu yang sgt cantik semulajadi. memang sesuai sgtla. tak sabar2 nak tgk nona kalau mcm ni! hoho~

    0

    0
  72. zawzal says:

    bagi dia chance la. itu aje.

    0

    0
  73. bina badan says:

    ntah..bg la peluang….mana tau lg besh ke apa….
    loghat memang agak pelik sket….tp nona kan ala2 ckp bahasa baku sket…..

    0

    0
  74. lawa gak cik kak kita ni tp aku lg lawa

    0

    0
  75. Maya Karin says:

    mmg sesuai sangat.lagipun maya dah banyak pengalaman

    0

    0
  76. I switched specialists considering that after a few years of laser, I believed the benefits are not worth their expense. Later I purchased the home laser hair. They warranty that after eighteen months if hair grows back again, all the treatments are actually complimentary. They’ve got both laserlight as well as Intense pulsed light, but I am planning to stick with lazer now being Intense pulsed light didn’t seem to reduce the amount of hair returning.

    0

    0
  77. I smoked cigarettes for quite a while. I recognize it affects my overall health therefore I wish to quit smoking however it has been difficult. None of the quitting products helped me. Then I discovered the electronic cigarettes. It has in a literal sense improved my life. No longer breathing in poisons feels terrific!

    0

    0