Written by AbangNara | July 16th, 2010

maya karin sah bercerai talak satu

Takziah kami ucapkan kepada Maya Karin yang kini sudah disahkan bercerai talak satu dengan suaminya, Muhammad Ali Abdullah. Nampaknya jodoh mereka berdua sampai di sini sahaja. Penceraian Maya Karin ini telah disahkan hari ini (Jumaat, 16 Julai) di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur.

Maya Karin dan suami telah hadir berasingan ke mahkamah untuk mengesahkan penceraian mereka berdua. Penceraian Maya Karin berlaku genap selepas sepuluh hari mereka mengesahkan perkahwinan mereka. Dalam satu statement yang dikeluarkan, Maya Karin dan suaminya berharap agar penceraian ini tidak menimbulkan sebarang spekulasi daripada media.

[note]Keputusan kami untuk berpisah dilakukan selepas membuat banyak pertimbangan selain mencari penyesalan mendalam. Kami percaya keputusan ini menandakan masalah ini ditutup dan kami sangat menghargai jika privasi kami dapat dihormati tanpa sebarang spekulasi oleh pihak media pada masa hadapan.[/note]

Takziah sekali lagi kami ucapkan kepada Maya Karin dan suaminya atas penceraian ini. Semoga ada sinar baru untuk anda berdua di masa hadapan.

130 responses to Maya Karin Sah Bercerai Talak Satu Dengan Suaminya, Muhammad Ali Abdullah

  1. siti glamor says:

    no more secret….

    0
    0
    • Tra a.k.a. c toncet muchuk says:

      ciannya….sabar jole…

      0
      0
      • itulah yg terbaik

        0
        0
      • dealova says:

        bukan nya senang nak melayari bahtera rumahtangga tanpa ada kesepakatan dan ketelusan…itu semua dugaan dan asam garam….sapa yg tak terdaya maka jalan penyelesaiannya …perpisahan….tapi sayang …..satu lagi institusi keluarga roboh…..hanya Maya dan Muhammad Ali sahaja yg tahu Apa sebenarnya…..

        0
        0
    • az says:

      rasenye ex husband die hensem gak kan…
      ape lg….x de sape2 nk usha2 ex husband die ke?

      0
      0
  2. milala says:

    takziah..

    0
    0
    • Anis says:

      My god…kalau dia pakai “macam tak pandai…”, kalau tak pakai pun salah…what the heck. Can we stop judging others? ARE we perfect?

      0
      0
  3. ana says:

    cam tak pandai pakai tudung langsung si maya ni…

    0
    0
    • miera says:

      ape plak..ok je..yg pnting sesuai je ngan muke die yg cute tu..anyway hope maya tabah..

      0
      0
    • BumbleBee says:

      oklaatuh..tutup habis. Aperlah ko ni Ana….xde keje lain ke selain nk carik salah je kt mata ko tu?

      0
      0
      • aku says:

        sbb p mahkamah syariah..

        0
        0
        • x kenal maka x cinta says:

          rasenye ok jer maya ni pakai tudung, at least die cube tutup sume, nmpk la die hormatkan mahkamah, n xmain2… pandai x pandai, yg pnting die mencuba… bak kate org, nk tutup biar tutup hbs…. drp sstgh artis yg duk naik turun mahkamah stkt dgn selendang yg tersembul jambul kalerful + nk show off handbag brand lv, gucci, channel n bla3 tu…. better kc support kt die, moga2 satu ari nnti pintu hti die terbuka terus nk pakai tudung, tutup aurat sume…

          0
          0
  4. siti glamor says:

    first time komen dpt first pulak ahaks!!

    0
    0
  5. miss annur says:

    siti glamor: 1st apenye?? kihkihkih

    0
    0
  6. miss annur says:

    xpe la,maya x nak.. saya ada.. meh la muhd ali..

    0
    0
  7. girl over flower says:

    nape ley cerai ni….sedey lo….suke tgk maya ngan ali….adoi….

    0
    0
  8. putry sarah adlyeeyana says:

    no divorce!!!!!!..ni la artis…ckp x serupa bikin tp apa2 pn tabah la maya …..

    0
    0
  9. Blackberry00 says:

    pasni konfem ramai datuk yg syok kat maya
    ompuan plak ramai yg akan kejar mohd ali…

    0
    0
    • Hehe.. says:

      Owh.. Yg konpem syok kat maya Datuk je eah? Yg bukan Datuk x layak syok dia..? Lawak ke ape?

      0
      0
  10. Duniaku says:

    Takziah dan all the best cik maya.

    0
    0
  11. Amber says:

    takziah… buah tangan, eco friendly lightbulb korang bagi masa bersanding haritu pun belum expire lagi korang da expired… apa nak buat ek….

    0
    0
  12. tengokdandengar says:

    sedeynyer dengar!!!! semoge takdir Allah menyatukan mereka kembali. Harap Maya dan Steve bersabar dan cuba rujuk balik (kalo ade harapan), Insyaallah. Semoga dalam masa edah ni Kak Maya dan Abang Steve fikir2 semula tujuan mereka berkahwin suatu ketika dahulu. Aminnn.

    0
    0
  13. tongkat ali pure melayu says:

    Sabar la MAYA..dah tak ada jodoh la namanya tu. Baik juga cerai belum ada anak, kalau ada kesian kat anak pulak. Lepas ni Maya ..carilah org lelaki yang baik punya. Jangan la menjanda lama-lama……jiwa kacau ooo maya…

    0
    0
  14. Ct tanjong says:

    Lepas 3th kawin takde zuriat elok cari pasangan baru. Mcm era fazira dh bahagia skg . Siti nonghaliza bile nk ikot jejak era?

    0
    0
    • erm says:

      x baik ckp mcm tu ct tanjong, zuriat ditentukan oleh Allah. tidak kira lah lbih 3 thun ke ape ke x ade zuriat.rumahtangga perlu dikekalkan hingga ke akhir hayat

      0
      0
  15. elya says:

    laa cerai jgk akhirnye emm.. Ada rezeki dn dgn izinNYA..mngndung la dato ct.. Jika blum ada kne brusaha lg.. Kita sbgi manusia kne ikhtiar,sabar dn b’doa..

    0
    0
  16. kutu says:

    mesti ramai datuk dah tunggu tu.. x caye kite tunggu sesame…

    0
    0
  17. buaya2 besar dan sedang menunngu masa ini ja

    0
    0
  18. Sweet_lady says:

    Jodoh setakat itu… nak buat macam mana.. dah ketentuan Allah.. semoga mereka berdua tabah menghadapi hari2 yg mendatang…

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Adakah perceraian / bercerai-berai ni ketentuan-Nya, atau berpunca dari diri sendiri?

      Allah sgt bencikan talaq, lalu Allah mentaqdirkan sesuatu yg Dia benci? Adakah begitu konsepnya?

      0
      0
      • cikedi says:

        tidak sebenarnya…seperti yg kita tau cerai tu HALAL..tp sangat di benci ALLAH…semua keburukan dtg dari manusia itu sendiri…ALLAH tidak menzalimi hambanya…tetapi hambanya yg menzalimi diri mereka sendiri….semuanya berpunca…puncanya manusia itu sendiri…maka akhirnya menjelma lah talak…

        0
        0
        • Fact-oriented Person says:

          That’s more like it cikedi. Good answer..;-) Harap semua faham sptmana yg cikedi jelaskan di atas, mudah & jelas tp ramai tak faham2..

          0
          0
  19. uspa says:

    biasa la dh jodoh tk pjg.just wait pasti dh ade yg nk jinak2 ngn dia.maklumlh masih cantik cari datuk je boleh jd datin.

    0
    0
  20. miss_hujan says:

    nape la sebahagian kehidupan artis ni mudah sgt2 lah bercerai..hmmm

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Sebenarnya zaman skrg keFASIQan adalah menjadi suatu kebiasaan..terlalu ramai yg fasiq termasuk antara kita di sini. Perilaku2 FASIQ adalah antara yg menyumbang kpd berlakunya perceraian.. Setiap hari, beratus2 umat Islam bercerai di Malaysia, atau mencecah ribuan..sy ulangi, ratusan pasangan Islam di Malaysia bercerai SETIAP HARI. Boleh check statistik perceraian di mahkamah syariah seluruh Malaysia.

      Namun artis adalah public figure yg menjadi buah mulut semua..oleh kerana majoriti dari mereka bercerai, maka tak perlu salahkan org awam bila mengaitkan artis2 dgn perceraian kerana mereka (artis2) sendiri yg membuktikan perkara ni..bukan tuduhan masyarakat semata2.

      0
      0
      • hem says:

        nak tahu sebab senang bercerai? sebab senang jer nak cakap..aku ceraikan engkau….dengan talak satu, dua atau tiga….kan..kan…

        0
        0
  21. sis says:

    kcian lah plak sabo yer..

    0
    0
  22. kutu says:

    rayban wayfarer: bukan buaya besar tunggu.. naga yg tunggu tu… klu x caya kite tgk la nnti.. artis skrg tangkap datuk2 je.. baek artis pompuan mau pun artis lelaki.. dah tau mat salleh tu pegangan agama kurang dia kena ambik kire perlu menambah ilmu agama… baru la ada panduan hidup… cth situasi lain minum arak tu blh membawa penyakit tp ramai gak artis tonggang.. cth situasi berpasangan, artis tau datuk tu dah kawen dan bahagia, tp still nk himpit gak.. oppss sori terlebih sudah…abaikan kate2 ku yg hanye memberi peringatan beringat2 wahai umat nabi muhammad kiamat tu sudah dekat ingat2 la tuhan dari ingat artis yg x ada haluan…

    0
    0
  23. pokkosss says:

    Dah agak dah…bila repoter deh detec…lama2 pecah ler…tp maya still cun…Bare baik lg tu…

    0
    0
  24. aries_april says:

    dh xda jodoh..nk bt cam na g kan?
    smua ni dh trtlis…

    0
    0
  25. Anis says:

    Divorce is not an end to life. There’s nothing wrong kalau jadi janda pun.

    0
    0
    • cikedi says:

      benar…pandai jaga diri dan maruah…maka ia lebih baik dari anak2 dara yg dok buat maksiat…( bukan semua )

      0
      0
  26. acemm says:

    ehm 2la len kali kwen ngn mt saleh ag…….pape pun 2 sbg pengajaran la cik maya oi

    0
    0
  27. luth textile says:

    ermm artisss

    0
    0
  28. nex year mybe bole jadi “datin maya karin”….hehehe

    0
    0
  29. miz elda says:

    lantak lar die nk pakai tudung cner pun janji tutup aurat dari pakai tudung jz tutup sanggul hehehe

    0
    0
  30. miey says:

    la btul la ni cara dia pkai tudung.janji tertutup aurat dia n bukan pkai selendang nampak rambut bla nk ke mahkamah syariah

    0
    0
  31. malaysian says:

    mmmmm……..takziah..
    try next year ngan dato’,tan sri,dato’ sri,bla….bla…..
    comel jugak dia pakai tudung…

    0
    0
  32. rin says:

    betul la maya pakai tudung, tutup depan , bukan mcm ssetengah artis tutup sanggul@ jambul tp terbuka di bhgn dada

    0
    0
  33. azy says:

    setiap apa yang berlaku ada hikmatnya…moga maya karin tabah hadapi mase dpn….

    0
    0
  34. zaky says:

    kumbang bukan seekor..pasni mesti yg ramai da tgu maya karin…..

    0
    0
  35. harap maya dapat bersabar..jejaka melayu ramai lagi yg baik2….

    0
    0
  36. acu81 says:

    kita doakan maya dapat lelaki yang pior Islam…boleh bimbing dunia akhirat. xhubby maya, kalau dia murtad…tak tau la camana nak kata…

    0
    0
  37. insan biasa says:

    betol tu…xkesah la cane pon dia pakai…yg penting tutup…
    kan….?
    xkesah la kawen ngan sape2 pon yg beragama islam…ade jer yg omputeh masuk islam elok jer umh tggenye… kdg2 same mlayu pon cerai berai…bukan artis jer cerai berai…org biase pon ramai..cume bukan pub. frgre jer…ape nk buat dah jodoh sampai disitu saja…yg penting..kite nih…sentiasa doakan yg terbaik untuk sedare seagama kite…:) maaflah klu tersalah kate..huhuhu..
    sye insan biasa~~~

    0
    0
    • BLaCK MaMBa says:

      stuju sgt2!!

      0
      0
      • Hehe.. says:

        Tu yg komen tu la suke ckp mcm2, kawin mat salih la, artis je cerai la, datuk kejar la mcm2.. Dah kawin mat salih mualaf, bujang lak tu.. Nak bising gak! Bila cerai ucap tkziah je dah la, ingat dia tau ke jodoh dia smpai ke mana..? Yg bukan public figure kawin bukan mat salih pun leh cerai gak kalo xder jodoh… Ape daaa…

        0
        0
  38. Ungu Lavender says:

    dgr citer dia ni tak reti nk pki deodoran…sbb tu laki dia tak tahan bau mcm2…

    0
    0
  39. eyana says:

    dah jodoh sampai situ kita x leh wat pape2 so kita terima hakikat..insyaallah kak maya mst ade jodoh yang punye,^_^
    ape pon kita owng tetap penyokong akk maya k

    0
    0
  40. Zaza Muhammad says:

    simpati kpd maya, dah suratan jodohnya setakat tu je… just move on. harap2 org luar pun tak perlulah buat sebarang spekulasi puncanya, dan tak perlulah nk korek2… mende dah jadi…

    0
    0
  41. fairuz says:

    pnye la bangge kawin dgn mat salleh.. satgi pnye best mat salleh tu sental artis malaysia,, kene tinggal..

    0
    0
    • wak luuu says:

      DULU NAK KWEN MMG BANGGA. BILA DAH BERPISAH AYAT DIA AKAN BERBUNYI CAM NI “CARA HIDUP DAN BUDAYA KAMI BEBEZA’ HAHAHA

      0
      0
  42. Anak ponti says:

    7tahun bcinta..last2 cerai jg

    0
    0
  43. aryesa says:

    ARTIS & BERCERAI….
    (trutame ble kwin dgn Mat Salleh/ sme2 artis)
    slalu kter dgr artis bercerai.tp kwin xsmpai 5thn dah divorce…knp agaknyer..mgkin dah takdir..ape pn doa2kn mreka smua 2 bahagia..

    0
    0
  44. Zack says:

    Salam…

    Ni la kesudahan cerita..cuma terpikir jugak…sian ngan saudara mualaf baru kita tue..baru ja kenal islam..apa tanggapa dia kpd islam n perempuan islam..adakah dia tidak di didik serba sedikit tentant islam??

    0
    0
  45. Kuda says:

    aku baca paper tadi tulis nama husband dia Steven David “SHORTHOSE” hahahaha i hope that is not the reason dorang cerai.

    0
    0
  46. Cherrina says:

    alahai sedihnye..tak jadi lah aku nak carik omputeh jadik husband nih..baru jek aku nak ngorat rob pattinson :-( ..stakat ni aku tgk kak nita je yg leh tahan kawen ngan omputeh ni kot..ke sbb laki dia dh kertu thats y dh takde feeling nak cerai berai ni eh..ish!

    0
    0
  47. manjalara says:

    seperti yang diduga, tak terkejut pun dgn keputusan maya karin, smlm kat dlm harian metro bekas suami maya bagi komen ‘sedia menerima segala kemungkinan yang dilakukan maya selepas ini’, kesian kat mat salleh ni abis duit berpuluh ribu last sekali bercerai, maya karin tak hargai ke cinta 7 tahun tu, tak kan senang2 jer nak bercerai or masih ade hubungan dgn kekasih lama

    0
    0
    • SWEET says:

      RASA2NYA CAM GITU KOT MASIH ADA HUBUNGAN DGN KEKASIH LAMA HEHEHEHE

      0
      0
      • wak luuu says:

        KDG DIA ORG NI BERBELIT2.. BERCINTA TUJUH TAHUN LAH.. BERKWN TUJUH THUN LAH.. SERIUS BARU 7 BULAN LAH…..PELIKK

        0
        0
  48. [email protected] says:

    kak n bang nara bila nak buat GBN 2… cakap bulan puasa, dah nak puasa ni

    0
    0
  49. it's me says:

    artis.. artis.. kawen cerai ni mainan je kan??

    0
    0
    • El says:

      Kalau tak artis pun ada jugak, kahwin baru berapa bulan dah bercerai.Tapi dah ada title ‘artist’ tu, yang tu jer lah yang kita nampak.

      Stop judging yo!

      0
      0
  50. syasya says:

    Kawin dulu sembunyi2… mase nak cerai satu malaysia tau.. tak ke malu??? bile nak kawin dah jodoh… bila dah cerai tak de jodoh…(komen artis malaysia)…

    0
    0
  51. Programmer_1111 says:

    Pada pendapat saya, ke semua artis2 ini bkn dari golongan manusia yang berpegang kuat kepada agama dan prinsip taqwa…. Agama pun x pernah nak fikir… Jadi tak heranlah, dah biasa sangat dengar, bila kahwin 2, 3 tahun, paling2 lama pun 10 tahun, terus cerai…

    Bila orang kata macam ni, ada yang melenting.. marah… sendiri fiker la… Kita dah diajar, diberi tahu, dan diberi peringatan yg tidak ada jalan yang terlebih baik dan sempurna kecuali apa yg diajarkan oleh al-Qur’an dan Hadith… Semua masalah yang terjadi di zaman kita sekarang ini kepada ummat Islam adalah di atas sebab berpaling dan tidak menurut ajaran Islam yang sempurna daripada al-Qur’an dan Hadith…

    Fikir2kan lah….

    0
    0
  52. rika sumanto says:

    sbb tula jgn memperkecilkan kursus perkahwinan.dulu dia penah kata tkde faedah.nauzubillah

    0
    0
  53. aku setuju..agama kene letak plg depan skali bile nk brumahtangga ni br aman bhagia…insyaallah…apepun maya..jgn give up…smoga dpt jodoh yg lebih baik… dont wory…bersusun-susun lelaki kt luar tuh yg nak kt maya..cume spt yg aku kate td la cari la yg beragama dan kaya…..huh huh huh

    0
    0
  54. Fact-oriented Person says:

    Mintak maaf semua..cuma kat sini sy terasa utk memberi sedikit teguran..sy bukan pandai, cuma harap supaya jgn kita komen spt pandai tapi sebenarnya kurang pandai..

    Sy agak kecewa bila mana ramai yg mengaitkan perceraian dgn ketentuan Allah..takdir atau qada’ & qadar yg ditentukan-Nya. Janganlah terlalu terikut2 dgn pepatah atau kata2 yg mengatakan perceraian itu adalah kerana ‘jodoh setakat tu’ atau ‘jodoh tak panjang’ etc. Sblm ni dlm entry yg lain pernah sy huraikan ttg hal ini, tapi sekali lg nak peringatkan supaya kita tak menjadikan takdir Allah sbg PUNCA kpd semua perceraian.

    Fahami konsep takdir & perceraian kerana ianya bukan benda yg baik, malah amat dibenci Allah walaupun halal. Bercerai adalah hasil dari tindakan manusia secara sengaja..yakni dari mulut suami. Talaq tidak sekali2 akan sabit melalui paksaan keras, tak sengaja atau tersilap.Biasanya lafaz cerai ni akan terkeluar tanpa dpt dikawal ke..atau dilafazkan kerana bertitik tolak dari benci serta ego & hasutan syaitan?

    Talaq / perceraian adalah hak milik suami & seseorang akan tercerai bila suaminya melafazkan talaq DGN SENGAJA terhadapnya. Perkara sengaja ini datang dari Allah atau dari ammarah lelaki?

    Mudah2an jgn kita menjadikan Allah sbg musabab kpd berlakunya perceraian kerana merekalah (mereka2 yg bercerai) yg menjadi punca kpd perceraian masing2.. Jika kita terus mengatakan bahawa perceraian adalah dari-Nya, maka akan membuka ruang kpd mereka2 ni utk menyalahkan takdir bilamana perkahwinan mereka gagal..

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Istilah jodoh adalah istilah Melayu..selalunya bila berlakunya perceraian, ‘jodoh’ atau ‘ketentuan Allah’ akhirnya menjadi punca tanpa mengambil kira kuasa manusia & perkara2 atau tindakan2 mereka yg menyumbang kpd perceraian.

      Setiap perceraian itu berlaku dgn sbb yg pelbagai, & biasanya kerana tiada kesefahaman lagi antara kedua suami isteri yg selalunya berpunca dari pergaduhan yg terlalu kerap walaupun pd perkara2 kecil. Bergaduh ini adalah dorongan syaitan supaya manusia berpecah-belah, & lalu manusia mengikut nafsu ammarahnya utk bergaduh dan lupa bahawa sabar adalah ubat terbaik bg mengatasi marah.

      Ingatlah bahawa tiada pasangan yg bahagia bercerai-berai..kebahagiaan adalah kerana atas usaha kedua2nya serta keberkatan dari-Nya manakala perpecahan juga datangnya dari kedua2nya kerana sbb2 yg pelbagai..

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        Sy tak berminat utk panjangkan perbincangan isu qada’ & qadar pd ‘jodoh’. kerana semuanya dlm ilmu Allah ta’ala..ilmu yg kita ada hanyalah amat sedikit. “Wa maa uutiitum minal ‘ilmi illa qaliila”.

        Cuma sy berharap agar ramainya faham konsep qada’ & qadar serta perkaitannya dgn perceraian yg sering berlaku akhir2 ini. Janganlah kita terlalu menjadi golongan Jabariyah..yg menganggap manusia tiada kuasa dlm segala urusan dunia melainkan ketentuan Allah & menolak ikhtiar manusia dlm hal2 duniawi spt jodoh & rezeki. Dlm kata lain, pandangan sebegini seolah2 mengatakan bahawa manusia itu bagaikan robot yg segala tindak-tanduk adalah dari-Nya.

        Jangan pula terlalu ke arah Qadariyah yg meletakkan segala2nya pd manusia tanpa mengambil kira kehendak & izin Allah dlm hal2 yg disebutkan di atas. Kita yg dari kalangan Ahlul Sunnah Wal Jama’ah berpegang kpd konsep taqdir tanpa menolak ikhtiar & usaha manusia serta do’a & tawakkal & akhirnya izin Allah utk berlakunya sesuatu perkara..

        Wallaahu’alam bissowaab wa astaghfirullahal’azim in khata’tu fil kalaami..

        0
        0
  55. pak Imam says:

    Belajarlah dari kesilapan dan tunjukkan teladan yang lebih baik, kerna setiap kejadian itu ada hikmahnya.buktikan masa sekarang lebih baik dari sebelumnya. kembalilah mencari hidayat ALLAH nescaya ALLAH memberikan petunjuk kerna ia maha pengampun dan mengasihani. ( inilah masanya bertindak sebagai mentor untuk peminat di luar sana )

    0
    0
  56. Fact-oriented Person says:

    Harapnya artis2 Malaysia ni belajar dari pengalaman artis2 lain berkenaan kahwin ngan mat saleh ni kerana ada pros & consnya..yg banyaknya cons especially bila mat saleh tu masuk Islam semata2 kerana nak kawen.

    Banyak kes di mahkamah di mana bila bercerai pasangan yg salah seorangnya bukan Islam pd asalnya (mualaf), selesai dari kes terus mohon utk keluar Islam.. Wal’iyaazubillaahimin zaalik.

    0
    0
  57. SWEET says:

    ORANG X BIASA PAKAI TUDUNG
    JADI CAM GITU LAH
    SEBAB X BIASA BERTUDUNG
    MAIN HENTAM JE JANJI PAKAI LA YER

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Pakai tudung (tutup aurat) bukan perkara yg boleh dibuat main2..ianya WAJIB kerana mentaati PERINTAH ALLAH, bukan kerana mematuhi dress-code etika mahkamah semata2..

      Kalau Maya Karan dpt berterusan sampai bila2 memakai tudung spt dlm gambar di atas barulah wajar dipuji…sekadar pandangan ikhlas.

      0
      0
  58. Roxy says:

    Alhamdulillah…ex husband dia akan kekal sebagai Islam…

    0
    0
  59. Norulhuda says:

    takziah buat maya karin…

    0
    0
  60. at last Maya becomes a widow…

    ya a hot widow

    hehe

    0
    0
  61. Reena says:

    At least dia bercerai cara baik bukan cam stgh artis tu.. bertekak, terpekik melolong cam org hilang akal saling berbalah menyalahkan pasangan. Wat malu jer..yg penting memasing tak bagi komen yg leh membuka aib. Walaupun sekadar bekas pasangan tapi yelah.. memasing kan pernah bersama.

    0
    0
  62. beyond-d says:

    Ape cite azah aziz yg berkawin ngn mat salleh tu…katanya dia dok kat france kan skrang….bahagia dia skrang…

    0
    0
  63. basshunter says:

    ades…sygnye da cerai….aku suke dorang ni…sepadan n romantik…..tp..jodoh x pjg…syg3

    0
    0
  64. soundbass says:

    ermmm…dh jadi janda dh…nanti nk kawin laki mat saleh mana plak….bagi2 tau la kt peminat2 anda yer…..gud luck

    0
    0
  65. shy says:

    meh kawen ngan abg pulak meh..

    0
    0
  66. dah says:

    sian x-husband dia, harap bersabar yer. ramai lagi awek2 muslimah yg baik2. ini dugaan utk anda. semoga menjadi muslim yg tabah. jadilah lebih baik, mungkin maya xcukup baik utk anda.

    0
    0
  67. hahaha

    aku dh agak dh…register perkahwinan untk bercerai ish2…buang masa jerrr yolh nk jimat duwit xyah g luar negara nk bercerai disana…;p…

    kpd korg2 nk kahwin org bkn Islam better korg mendalami Islam tu secukupnyerr yg ko bleh mengajar diorg xkisah salah sorg laki ker prempuan…

    0
    0
  68. Tatoo says:

    badannya bau busuk… semuanya busuk

    0
    0
  69. saham maya mesti makin naik pasni…kawin dgn laki melayu je senang

    ramai lg yg baik2

    0
    0
  70. Pris says:

    Sad to hear about the news. Keep on with life.

    0
    0
  71. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    0
    0
  72. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    0
    0
  73. porno izle says:

    Hello – I must say, I’m impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and information was very easy to access. I found what I wanted in no time at all. Pretty awesome. Would appreciate it if you add forums or something, it would be a perfect way for your clients to interact. Great job

    0
    0
  74. shat says:

    dlu beria2 nak kwen.
    bila dah kawen..
    jdik mcam nie…
    anda dah rntuhkan masjid..
    MURKA!!

    0
    0
  75. Isa Mlenar says:

    I always was concerned in this topic and stock still am, appreciate it for posting .

    0
    0
  76. Ira Haskamp says:

    “We are not human beings having a spiritual experience. We are spiritual beings having a human experience” – Pierre Teilhard de Chardin

    0
    0
  77. gamehosting says:

    This is my first time i visit here. I was impressed with the kinds of discussions that were taking place on your blog.

    0
    0
  78. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really great articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Kudos!

    0
    0
  79. just bookmarked your site. keep up the posts

    0
    0
  80. We would like to let you know which i ‘m beginner in order to running a blog as well as certainly loved your site. Probably Iâm likely to save your site publish. A person certainly possess amazing well crafted content articles. Bless a person with regard to discussing your own web page.

    0
    0
  81. Myself and also my better half have been thinking about this specific subject. However the thruth is certainly, you can not rely on details published in web.

    0
    0
  82. Such a great blog. I spend days on the web reading blogs, about tons of different subjects.

    0
    0