Written by AbangNara | April 9th, 2013

Kalau tahun lepas MasterChef Selebriti Malaysia diserikan dengan kehadiran Azwan Ali, nampaknya untuk musim kedua ini juga akan penuh dengan dramanya yang tersendiri. Seramai 19 selebriti akan bertarung di dalam musim kedua MasterChef Selebriti Malaysia kali ini.

masterchef selebriti
Abang Nara tak sabar nak tengok kehandalan Rozita Che Wan memasak di dapur. Dengar cerita Che Ta siap hadiri kelas masakan untuk persediaan MasterChef Selebriti ini. Pasti hebat. Kehadiran Zain Saidin pastinya akan mewujudkan suasana romantik antara mereka berdua.
masterchef selebriti19 selebriti yang akan bertarung ialah Afiq Muiz, Datuk Aznil Hj. Nawawi, Cat Farish, Celina, Enot, Kenchana Devi, Keros Nazri, Lydiawati, Michael Ang, Norish Karman, Radhi OAG, Rozita Che Wan, Sabhi Sadhi, Sathia, Sharifah Shahora, Syanie, Syura, Yahya Yassin dan Zain Saidin. Banyak juga nama-nama yang hebat kan? Namun hebat ke mereka memasak?

masterchef selebriti
Abang Nara pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk menonton MasterChef Selebriti Malaysia musim kedua ini. Anda pula bagaimana? Siapa yang anda akan sokong? Siapa yang akan tersingkir? Sama-sama kita saksikan bermula 20 April ini di saluran Astro Ria.

Baca Yang Ini Pulak:-

87 responses to MasterChef Selebriti Malaysia Kembali Untuk Musim Kedua

  1. Hurm says:

    RWC ade ?????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 9
    • Mak Jemah says:

      Mak ta, jangan sampai bulu mata jatuh dalam makanan dah ler..tercekik nanti pulak pihak pengadil.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 7
      • Aishah says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 104
        • Tukar says:

          Nurul Izzah tak ader..? :)

          Hot debate. What do you think? Thumb up 35 Thumb down 27
        • V says:

          DSAI masuk master chef selebriti jugak Ke???

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 3
        • Tengok Lah says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 64
        • Lembu Gemok says:

          Perlu kaa che ta dgn zain masuk?perlu kaa?ni program masak2 ok..jangan nak merendek2 plak dalam tv..pakai tu tutup sikit,kang termasuk bulu paha kat makanan, jadi secret recipe lak nanti!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
      • keledek says:

        cantik betul lydiawati. muka tak dimamah usia.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 3
      • Rita vs Ayu says:

        Che Ta, kami nak tgk kemahiran memasak awak ok. Bukan peha awak, dada menonjol awak, punggung lentik awak atau bulu mata palsu awak. Apatah lg nak menonton aksi geli-geleman antara awak dan Zain. Pls take note!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 7
      • Selena Gemas says:

        Di harapkan pihak astro tolong letak sign besar2 “DI LARANG MEMAKAI BULU MATA PELESU DI KAWASAN INI”

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • mahaguru says:

      RWC? rozita wan che?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 5
    • kak timah says:

      AKAK SOKONG SYURA LAH LAMA XDGR BERITA PASAL SYURA . .SITI NORDIANA XDE KE?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 1
    • kak timah says:

      ABBY DGN YATT XDE KE?????

      Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 13
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      NEELOFA,ANZALNA N TASHA SHILLA XDE KE??????????

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 6
      • kak timah says:

        WATPE NAK ADE MINAH 3 EKOR NI, DIORNG RETI MASAK AIR JE KOT YG DIORNG TAW MENONGGEK MENDADA JE KOT, LAW MASUK NANTI HABIS LAH TERBAKAR DAPUR MASTERCHEF TU

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 3
    • kak timah says:

      NK PON ADA JUGAK ,HATI2 YE CHE TA NANTI TAKOT SI NK TU CARAS ZAIN AHAHAH

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
    • kak timah says:

      RWC(ROZITA WAN CHIK)

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • kak timah says:

      FINAL NANTI MESTI ZAIN DGN CHE TA KAN BTOL X????????HAHAHA

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 6
    • joyah.. says:

      jumpa press utk master chef pun, cik ta still pakai bling bling macam perempuan dangdut indon murahan… aduyaiii…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
    • gegurl says:

      sngt pelik la che ta nih naper tiap kali snap pic mesti dok pose sblh badan dia (right side)… nmpk kurus ker.. nmpk lebih vouge ke… xphm.. xphm…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • LULU says:

      cik ta masak tetekk pas nieeee.. haha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • lina says:

      Hai mimpi cinderella baru je nampak ke kat chef punya perlakon ehh….bahagia kau yang terima tetap di dalam hati mu tapi dah malam dan dah tak apa APA LAGI KAT HATI KAU TU PADA ENGKAU LAH APA HATI AKU yANG TeLAH DICAKAP PADA MU TU JANGAN HARAP kAN DRAMAE INGAT KELUARGA JUGA KALAU kau TENGAN KERJA INGAT ALLAH JUGA JANGAN PENTING kAN
      DIrI kan kau aje faham ingat apa aku cakap ni okay bye jaga elok elok.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. mahaguru says:

    ehh ade syura.. lama x denga psl dia

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  3. Anonymous says:

    Rozita Che Wan “nak tumbuk lesung” Zain Saidin…. ahaks

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 5
  4. divaz_sha says:

    waaaaaahhhhhhhhhhhh….AZNIL ader…..dier blh jd pengacara rncgan ni…boring skit biler time chef2 bercakap….
    harap aznil menang

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
  5. Lalola says:

    Best laa peserta master chef kali ni.. Semua best kecuali RCW.. Confirm dia duk guna slang utara dia tu.. Trademark sangattttt..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 25 Thumb down 16
  6. Atiqah says:

    Apasal aku tengok macam tak best je.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 6
  7. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    Azawana, Abg Pa, Roslan Shah takder ker

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  8. Rcw bajet hot says:

    Rcwnada? Zain pun ada?

    Choyyyyy

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  9. fyna says:

    hurm…. artis yang akan jadi perhatian kompem pasangan che ta ngn zain saidin.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  10. Anonymous says:

    Dlm photo berkumpulan tu knp dgn makcik ta…org lain pandang depan dia pula 1 badan pusing ke Arah lain…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  11. Anonymous says:

    jgn x tau, cik tasha shila sbnr nya pandai msk ……….. aku yakinnnnnnnnnnn !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  12. ace says:

    kenapa che ta ngn balaknya perlu ada bersama?!!
    why?..arghhhh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • kepohcie says:

      astro kn suka ambik selebriti yg ada kontroversi..br up rating diorng…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  13. Anonymous says:

    rasa2nya aznil @ lidyawati boleh menang

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  14. Cik ta ti tu says:

    Afiq quiz pagi2 dah bg Salam kat anak aku hr tu. Baiknya..
    Pernah sekali anak aku nangis dia pujuk..kenapa nangis kan x chomel.
    Tu masa suam2 kuku..sejak popular dah x nampak dia..bz barangkali.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • kepohcie says:

      afiq quiz?sapa tu…x knal lh…hehe…afiq muiz lh..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  15. MENDE LA KORANG NI says:

    N BLOG INFO ARTIS..BUKAN POLITIK..HAIYAAAAA….SEMOGA NEGARA KITA AMAN SENTOSA…AMIN

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  16. Anonymous says:

    Bosan ada RCW…nak masak pon mekup tebal alam, bulu mate lentik gn skirt pendek die..haissh…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  17. nek ta tua tak sedar diri says:

    wadehel RCW & zain ada skali? nanti org sebok memasak, dorang sebok berasmaradana plak. kalo kat dapur pon ko pakai skirt nampak betis kedut ko, tu x tau la nek ta oiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  18. mutiara says:

    yasin ade?? wah best neh mesti lawak..lydia neh mesti lembut2 anggun je nanti..
    che ta? minggu pertama dah tersingkir bersama kekasih hati..nak lawan che lah la tu, ‘ wanita cantik pandai masak’….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  19. YNA says:

    harap sgt che ta kuar mgu pertame…fuh fuh fuh….xsuke,mse abp nmpk btl mke sombong..bajet…….tp…tp….xmgkin la kan astro nk kuar kn die awl2………..cm azwan ali dl…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  20. MAkcik Hahaha says:

    Korang ni x payah babitkan isu politik kat sini boleh x? serabut kepala makcik ni…kite kat sini nak hiburan..nak info…sudah2 lah cite psl politik…korang x bosan ker? Tv citer politik..paper citer politik…sini pon korg nak citer politik? time mngundi sok..gi je pangkah mana yg patut..ni dok canang itu ini…buat sakit kpala..kite ada akal dan fikiran..bleh bfikir mana ok mana yg x ok..so cukup2 la citer politik kt sini..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  21. jozaners says:

    kalau ada jozan, mesti meletop letop masterchef celebrity ni..lagi2 mulut johan suka sgt parody chef wan dia,, hahhaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  22. anne says:

    cik ta & zain? okeh, semak!

    nak tengok celina khor & datuk aznil masak. kompem best!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  23. peah says:

    confirm enot atau shani yg menang, bukan sebab badan. tapi memang pandai masak. dah macam juri pulak aku ni,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. lala says:

    syura cantiknya bertudung.. lama dh die x muncul.. ayu sungguh x mcm dulu..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  25. cici says:

    serius aku meluat aku tgk cek ta…zain pun xperlu kot…harap tersigkir laaaa..melainkan both of u boleh proof yg korg terer masak…or else cter ni just nk naikkn rating jer aaa…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  26. aliza says:

    Teruknye ceramah BN kat atas tu. naper tu… orang mabuk ker??
    Maki2 ckp cm2..
    Tak malu tul. tak profesional langsung

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
  27. ape2 says:

    abes la..cik ta ngan boyfie die ade.. msti bnyk drama nnt..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. mrs.sheikh says:

    nak tgk makcik norish dan makcik ita masak dan bergaya sakan sapa paling vougeeeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  29. mieoww says:

    mesti che ta pakai seksi nnt..yela kan buah ati ada sekali kene la jg keseksian klu x lari lak anak ikan keli sekor ni..huahaha

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  30. YNA says:

    mmg nek ta tu pkai skirt pndek pn,yg dok bsimpuh sebelah zain tu….ha mse mstrchef la tu….die kan ne leh pkai labuh2,panas nnt ruam….sian die…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. kukumas says:

    Keroz Nazri dan Michael Ang tu siape? Tak pernah kenal pun.. Yang tak fofular ni tak payahlah nak sengal masuk bertanding. Minta-minta kena out awal-awal.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  32. ooh la la says:

    Super spontan bila nak kuar musim baru?

    *ok mmg x ada kaitan dengan tajuk tp aku mmg rindu superspontan*

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  33. badut says:

    sy suka dengan semua peserta terutama pak nil..tapi yang wat mood spoil ni.. org tua tak sedar diri, tak reti malu ..sape lagi klu spesis yang tak boleh terima makin tua klu bukan rojita che wan..awat dia ni adooo?..dpt bayangkan..time juri nak test masakan dia..dia wat la ala2 gedik dia..dgn pakaian yang tak cukup kain..confirm.. juri bagi menang walaupun masakan dia tu tak sedappppp.. che taa.. plss..terima hakikat hang tu dah tua..tak yah berangan pakai pakaian ala2 baby doll..sudah2 la, jgn wat sesuka hati badan ko..kang kat akhirat nanti tak de sape boleh tolong..zain pun tak leh tolong..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. Fish Fairuz says:

    Jgn plak auntie Ta meroyan tgok zain rapat2 ngn peserta wanita laen kah3!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. JDew says:

    Keroz jgn plak wat dapur mcm sains comot..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. Cikcumil says:

    Siapa kata orang cantik xpandai masak?? ~ che lah

    Siapa kata orang tua seksi xpandai masak?? ~ che Ta

    Kahkahkah…..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  37. Betik says:

    perghhhhh pperrrrgghhhh dan perrggghhhh~!!!

    belum start lagi dah byk ramalan2 kurapat sapa yg menang nk tersingkir awal2?!!!!

    hebat u olls semuaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. mak c kina says:

    penah tgk cik ta masak dlm program yg ogy host tu,xigt plak apa program dia…mcm pandai masak..n team dia menang time tu…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. miss s says:

    che ta pandai masak tu zain suke..dah kawin org gaji plk masak..lg zain suke.hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. zul says:

    pernah makan cik ta masak sedap sangat sampai menjilat jari bila tu biarlaah rahsia k,, sedap sangat,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Anonymous says:

    minggu pertama, SINGKIRKAN ROZITA CHE WAN….minggu kedua ZAIN SAIDIN…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. bOYA says:

    wahhh….Sathiya ada….rindu dgn aksi komedi dia….tapi sume candidate musim kedua nie best la….1 Malaysia……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. sue says:

    taun depan bagi r mereka ni masuk masterchef selebriti
    zizan razak
    lisa surihani
    safee sali
    ac mizal
    syamsul yusuf
    scya alyahya
    black
    zed zaidi
    jepp sepahtu
    lee chong wei
    adlin aman ramli
    wan maimunah

    mesti gempak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  44. sue says:

    jamal abdilah
    hasbullah awang
    david teo
    mak mah
    amy search
    stacy
    gambit (hanya utk myakitkan ati blhlah..suka tgk dia tersingkir…xpayah kasi menang kalu dia ikut)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  45. shantini says:

    aku rase sathiya masak paling sedap.huhu
    nek ta tu xpyhla.pompuan cover cun.cun ke??ratu arbok siam.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. akakkk lg hari ni says:

    astro kan kafir punya.. tu psl ‘dorang’ masuk kan cekta nga zain tu.. nk bg org lain byk dosa lagi.. mcm xde selebriti lain lg dh kat Malaysia ni.. bangang tol!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Anonymous says:

    cinta kami makin mekar di dapur masakan master chef 2 – cik ta n zain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. ana says:

    salam…rasa peserta kali macam main2,, tak ada displin…peminat tengok tu…apa pun tahniah pak nil….tentu sedap rasa ‘stew iti ‘ tu ya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. TokeyAiskrim says:

    Abg aiskrim x tahu nak komen apa malam ni.. Baru jer tgk MC2 terkejut pulak insiden td..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. TokeyAiskrim says:

    Aba layan jer.. Agak terkejut insiden MC2 tadi.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0