Written by AbangNara | September 8th, 2011

Terkejut beruk dengar berita Marsha Milah Landoh yang dimasukkan ke hospital pagi tadi akibat menelan 30 biji pil. Rasanya Marsha masih tak sedarkan diri lagi. Agaknya apa masalah yang menekan Marsha sehingga sanggup menelan 30 biji pil. Kesian la pulak. Tekanan jadi artis kot.

marsha telan pil

Semoga Marsha cepat sembuh dan janganlah makan pil banyak-banyak lagi. Makan seketul dua tak apalah. Kalau yang jenis makan banyak-banyak nie selalunya orang nak bunuh diri. Harap-harap Marsha tak berfikiran begitu.

UPDATE: Ini bukan gimik Marsha tetapi benar-benar berlaku. Ini serius.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

113 responses to Marsha Masuk Hospital Akibat Telan 30 Biji Pil

  1. mushiMoro says:

    pulak dah. kenapa kontroversi ni? gaduh dengan BF ke? marsha2. tak habis2 lagi masalah. hahaa

    0

    0
  2. pokok klapak says:

    nak mampos sgt ker ko??

    0

    0
  3. jue says:

    ciannyer.. get well soon..

    0

    0
  4. esah says:

    sendiri cari penyakit!

    0

    0
  5. hafiz says:

    agak2 le kalo nak wat rekod artis malaysia bunuh diri makan pil banyak2 pun.

    0

    0
  6. kum kum says:

    la, nak mati sgt ke ? bodoh….

    0

    0
  7. musume says:

    gimik hape lagik laaa si gedik nih… biasanye yg hilang akal telan pil byk2 nie..org yg dah lama sgt hidup…

    0

    0
  8. bhairan says:

    Bagaimanapun, berita itu hanyalah gimik untuk pembikinan video klip terbarunya.

    0

    0
  9. anaie says:

    yekr??? ingatkan gosip je,rupanya betul..harap marsha sembuh cepat..:(

    0

    0
  10. suhana senan says:

    yeker??? ingatkan gosip je.rupanya betul ye..harap marsha cepat sembuh..:(

    0

    0
  11. zani says:

    dah tebiat ke apa??? muka lawa..akal pendek…

    0

    0
  12. munut says:

    kalo betul la dia telan 30bijik pil sbb dia yg nak sendiri dan bkn sbb doctor yg bg prescription salah, ini menunjukkan bahwa, orang chantek lawa hot and fofular juge ade masanye ade masalh menimbon… tak rase nikmat sebenar duniawi…. Jadiknye, Pada org yg x cantik, gemok, rendah dan huduh, korang lenyapkan la rase rendah diri and merasa ketidak adilan duniawi korang tuh, sbb kalo korang jadi lawo, hot, chantek, dan fofular pun, blom tentu korang rase dunia ini kamo yg punya… bersyukur lah kamu-kamu.. insap skjp. tsk! pepun, marsha, get well soon ya~org chantek pun tetap gak ade masalah. name pun idop kan… kalo tak mo hidop tanpa masalah, sila doublekan jumlah pil yg tesebut.

    0

    0
    • selebet says:

      ala…xksh pn dia nk bunuh dr pn…klau dia islam aku ksh ar…stress terlampau kot si marsha 2….

      0

      0
      • "shoot me to da moon" says:

        tat is y so many akan mula mempersoalkan agama islam. u islam pd nama jer ke? i dun bother y bnyk malay muslim/muslim convert christian sembunyi2. u sepatutnya tunjukkan ajaran islam itu baik.bkn dgn hnya org tu kafir u tak peduli.

        0

        0
        • muffin says:

          marsha bukan Islam. Die kristian r…

          0

          0
        • "shoot me to da moon" says:

          i knw.n kita sbgi islam ni la kena tunjuk teladan yg baik dkt bkn islam. bkn sebab dorg ni kafir kita tak peduli. pastu label dorg mcm2.tak baik

          0

          0
        • leeya says:

          marsha mmg kristian..tapi sebgaai org islam kita ade sifat humanity kan?kita xtahu apa masalah dia..cuba kita tolong org tu kerana dia manusia bkn kerana agama dia?kristian pon aku rasa,kalau yg jenis ortodoks akan ajar bende2 baik..drg pon larang manusia bunuh diri..

          jadi berbalik pada isu kemanusiaan,kita jgnla hentam marsha ni..dia ade buat salah kt korg ke?biarlah dia setel sendiri masalah dia..dan menghentam org bukna cara yg baik nak perbetulkan keadaan.

          0

          0
        • Rara says:

          Masalahnya marsha tu kafir la ngok.

          0

          0
        • aku bukan kafir says:

          wah…sedapnya mulut cakap dia tu kafir..jadi kau tu pn kafir lah ye?atau islam pada nama jer?smbahyang 5 waktu tapi teguk kncing setan..buat maksiat gak.hahahha

          0

          0
        • budak nakal says:

          rara, ko la NGOK!

          0

          0
        • sabunfab says:

          memang la dia non muslim, tapi xkan la bila non muslim nak biarkan camtu je ? pandang dari sudut kemanusiaan, cakap humanity kang xpaham plak..

          marsha, ingat tuhan awk, tuhan kepada agama kepercayaan awak pon mesti larang pengikut dia buat tindakan macam ni.

          Offer Sempena Raya – Samsung Corby II Murah

          0

          0
      • ntah apa2 la says:

        xde kaitan ngan agama la..ko tau sgt ke psl agama org lain. sy x tapi sy tahu agama islam ajar yg baik2..

        0

        0
    • btol tu munut,marila bersama2 bersyukur dgn ap yg ada..

      0

      0
    • jantung says:

      ape masalah dgn rendah? rendah laa yg slalu jd perhatian sbb comey lambat nmpak tua. Contoh isteri aaron aziz rendah tp dpt suami kacak. Eva longoria, reese witherspoon, jada pinkett, jennifer love hewiitt etc tu sumer kategori rendah…ok jer. Mentaliti jer..

      0

      0
      • leyla says:

        haih… nak jgk sebut org rendah yang hot2.. diorang tu hot and cantik mmg la still lawa eventho rendah.. yang dia maksudkan ialah org pendek2 yang gempal… mmg la rasa rendah diri.. haih..

        0

        0
  13. kirana says:

    bunuh diri mati sesat wooo..agama mana pun larang mati bunuh diri… jgn le ko buat keje bodoh… mati jadi antu kum.kum dah menakutkan org lak karang..

    0

    0
    • hunny says:

      lantak la, ddia bukan org islam pon

      0

      0
    • pizza says:

      Kalau Marsha ada niat nk tamatkan riwayat sendri, ada baikya buat wasiat siap2 kasik derma mata, hati, kidneys dan organ dalaman yg lain. Supaya kematiannya diiringi rasa kesyukuran, ko tidak musti kena kutuk kaw2. Ada beribu2 pesakit kronik yg x berduit tgh tggu ihsan dari penderma utk menyambung nyawa mereka. If u cant find something to live for, its best that u could benefit others that appreciate life, to die for. Enuff said.

      0

      0
      • Dalam masaalah suicide kita x bolih mengira bangsa dan ugama, sama2 kita tolong individu tersebut. Elak dan cegah dari bunuh diri, sekarang ni bilangan orang Islam juga meningkat untuk membunuh diri.

        Sebagai masyarakat kita kena prihatin terhadap masaalah ini.
        Jangan kita kutuk dan biarkan keadaan tersebut.
        Untuk menangani masaalah ini masyarakat keliling serta org. terdekat adalah penting.

        Mereka ini perlukan moral support dari org. tersayang, sahabat serta keluarga.
        Org. bermasaalah x bolih dibiarkan bersendirian.
        Mereka perlukan nasihat dan bimbingan serta kaunseling.
        Kasihanilah mereka yg. mengalami masaalah depression ini. Mereka perlu dirujuk kpd. pakar psychiatric untuk rawatan selanjutnya….kasihan Marsha…

        Semoga beliau selamat dan sedar semula.

        0

        0
      • RedRuby says:

        Selalunya, org yang nk suicide telan pills mcm nie, kalau survive pun mesti ader effect kat organ dalaman.
        Like kidney, lungs…

        Inilah akibat kalau tak pikir panjang…kesian kat family and yang tersayang. Trauma tau!
        Semoga Marsha dibimbing ke jalan yg betul..

        0

        0
        • bujang says:

          Kalau ubatan selalunya efek kat hati dan kidney.
          Dihatilah dalam tubuh kita menerima segala2nya benda2 asing spt. bahan kimia dsbnya. eg. peminum alkohol bahan2 ini akan merosakkan hati…jadilah liver cirrhosis.
          Hati peranannya dalam tubuh kita seperti depo imigresen, buah pinggang fungsi sebagai filter menapis darah, jadi toksin2 yg. berada dalam tubuh akan kesini, termasuk bahan2 yg. x diperlukan selepas penghadaman dan penyerapan makanan berlaku.

          Bayangkanlah telan pil 30 bj., jika disepital x dilakukan stomach washout …bahan2 ini akan merosakkan fungsi hati dan ginjal.
          setengahnya kesannya dalam j/masa panjang baru pesakit akan mendapat simtom2 ini.
          Hati2lah jugak dalam pengambilan ubatan2 untuk menguruskan badan, kesannya kegagalan pada ginjal serta kematian.

          0

          0
    • fapfapfap says:

      hantu kum kum…lama siot aku x dgr perkataan tu..heheeh…tapi, if marsha ni kojol, dia jadi hantu hot and vogue gitu…..seksi wei!!….hehehe..

      0

      0
  14. zaia says:

    nape dh dia nie,ade masalah besar ke..semoga cepat sembuh..

    0

    0
  15. Anys says:

    hahaha, abang nara ni apa lahh. typo :p nama dia Marsha Milan Londoh laaaa =) pape pun, get well soon kay marsha. macam kesian pulak tengok diaa :| korang janganlah panggil dia bodoh bagai tuu. agaklah sikit -.-

    0

    0
    • aku sukha marsha says:

      tu lah…suka sgt ngutuk org..marsha sepjg karier artisnya, takde pula buat hal mcm memek suhaiza ka..fasha sendat tu…jd pesal yg lain tu hangin sebadan pastu betempik gmbira mcm monyet bla tau marsha msuk spital?perkauman ker keagamaan ker korg jeles dgn kecantikan smulajadi marsha tu?agak2 lah wei..

      0

      0
  16. Jamal says:

    Cepat betul makhluk2 di ruang commet buat kesimpulan

    0

    0
  17. NenekPenne says:

    mati lagi bykkk masalah ooo… masalah dalam kubur tu tak boleh nak lari dahhh…. hadaplah sorang2 dalam tu….

    0

    0
  18. jue says:

    kesiannya… cepat cepatler kahwin.. ada orang juga.. ada family yg boleh membahagiakan kita.. dunia artis ni hanya gah di mata tapi byk duka.. semoga marsya cepat sembuh… tabahkan hati. susah juga jadi orang cantik ni.

    0

    0
  19. hamte kale ae says:

    sebab itu la khidmat kaunseling tu penting

    0

    0
    • Kacang Soya says:

      tak kisah agama pon, ambik nyawa sendiri tu adalah dilarang & perbuatan yg salah. aku harap marsha tak de la sampai nak ragut nyawa sendiri. semua org ada masalah. besor mana pon, jumpe la org2 pandai yg boleh menolong membaik pulihkan. bukan yg bijak menjahanamkan. aku harap marsha cepat sembuh.

      0

      0
  20. Jejari Kontot says:

    Tekanan pasal gambar microfon celah bontot kot.haha

    0

    0
  21. kris dayanti dayonto says:

    aduyaiiiii si pokok kelapak ini……….bikin hati kris risau aja..

    0

    0
  22. Wuiyo! says:

    apa pill dia telan?

    0

    0
  23. aku,akulah jua says:

    gimik je ni..baca kat budiey.com

    0

    0
  24. liza says:

    tp kt budiey kt ni untuk video klip terbaru die..abg nara tlg cek btol2…tq

    0

    0
  25. mama hawish says:

    dia tertekan kot..semoga cepat sembuh

    0

    0
  26. Jejari Kontot says:

    Kat Berita Harian dah keluar lah ngok

    0

    0
  27. MR_RIGHT says:

    Marsha berbakat besar kott.. walaupun nampak gediks, tapi berbakat dan aded pakej. bukan macam artis laen. buat kontroversi je pandai. lakonan hampeh !!

    0

    0
  28. hmmm says:

    aku tak tau la samaada dia ni nak bunh diri ker,ker TERtelan ker…atau gimik semata mata…tapi kalo telan 30 biji tu….ermm pikirla sndiri…

    tuhan dah bagi nyawa ni..bersyukurla,mana2 agama poon ,.mana ada yg mnghalalkan bunuh diri~

    0

    0
  29. miss diey says:

    muahaha,,stres sgt kot ko ni smpai overdose

    0

    0
  30. sesiapa sahaja says:

    kenapa 30 biji saja? why not 100 biji terus..

    0

    0
  31. iman says:

    bila jiwa kosong ..!!!

    0

    0
  32. nama saya says:

    kalau betol nak buno diri nape x kelar leher? telan pil kalo x mati kan da menyusahkan orang..nk buno diri, buno diri la ngn sepenoh hati..

    0

    0
  33. aenn says:

    Artis… Nasib baik aku bukan artis…

    0

    0
  34. ak adlah ak says:

    peliknye…
    balak dah kaye raye…
    certain org je knl balak dia, tp meme poket tebal2
    muka cantik…
    blakon pon ok…
    isk3

    0

    0
  35. adira hafiz says:

    ok bah kalau kau terjun bangunan saja! senang bah……terus mati…ngapa bah kamu mau mkn pil sampai 30….wat malu org sabah!

    0

    0
  36. hanny says:

    asal bibir marsha nmpk mcm tu..?? xcntiknye…!

    0

    0
  37. mister says:

    sumber aku yg dipercayai kata 30 biji ecstacy… sebab frust putus cinta… mesti dehydrate kow2 tu

    0

    0
  38. scorpioncat says:

    eleh…minah propa ni… yg aku baca kt budiey tu utk video klip..ntah hape ntah…. len kali kalau jadi betul, mampos org x caya.. bosan la minah ni…

    0

    0
  39. MatGat says:

    Mak aih, 30 biji sekali telan.. nih nk bunuh diri ker..
    apelah masalah dier kan..

    0

    0
  40. Semoga marsha cepat sembuh. ke ini hanya gimik sahaja? kalo ye pun 30 bijik, bnyak tue. Putus cinta ngn vvip kot..hahaha.Artis oh artis

    0

    0
  41. sojubi says:

    bang Nara ckp telan 30 biji pil je. pil ape pun x betau. pil chi kit teck on kot. marsha ada ceret beret.

    0

    0
  42. elfyna says:

    aku ni x la minat sgt ngn marsha ni.. tp ku harap marsha… get well soon ya…. stiap mslh ader jln penyelesaian nya… kalo pts cinta tu mmg la sakit.. tp jgn la smpai wat benda x senonoh… :)

    0

    0
  43. jade says:

    aku menyampah tol dgn statement 2 yg ” ala x kisah le..bukan dia islam pon”..mcm pantat anjing jer …ape perasan ko kalw the other way round plak….baik ko jer yg mati..pastu..x de yg kesian and kisah….kalw dia berlainan agama sekali pon…mana pergi perikemanusiaan ko? dia bukan binatang..dia manusia…le bodo!!!!…..perlu sgt nk tunjuk ke-dangkalan..mcmana le le org nk hormat islam…krn molot ko seorg je longkang..rosak susu sebelanga.

    0

    0
  44. pinky mix says:

    loorr, GIMIK jerr laaa… benci betul si marsha nie…. kalau nak mati betul pun, lantaklaa.. asek nak menipu public ja…..

    0

    0
    • kakmimah says:

      konpem ke gimmick?

      0

      0
      • Quaira says:

        bukan gimik… betul pasal pill tue.. mmg dia ader kat PPUM skang…
        percayalar… berita tue betul…. doakan dia ok… jgn kutuk… orang tengah bertarung nyawa tue…. ader sebab jadi macam tue…. kalau nak bunuh diri bek dia makan paraquat…

        0

        0
  45. mamee says:

    I kopipes dr budiey:

    Sementara itu, bekas pengurus Marsha, Syada Fiza mengesahkan penyanyi itu dimasukkan ke hospital, namun menafikan tindakan Marsha yang dikatakan mengambil pil secara berlebihan sebagai satu cubaan membunuh diri.

    “Marsha memang sering sakit dan ada kala dia tidak dapat menerima undangan persembahan disebabkan faktor kesihatannya itu,” katanya yang hanya mengetahui berita itu daripada rakan. Penyanyi yang terkenal dengan imej seksi ini pernah menggemparkan industri hiburan dengan berita perkahwinannya yang diadakan secara tertutup di Kepong, Jun lalu. – Via Berita Harian

    Bagaimanapun, berita itu hanyalah gimik untuk pembikinan video klip terbarunya.

    Tak habis-habis nak buat gimik. Sebelum pun Marsha ada buat gimik cakap dia dah kawin untuk war-warkan pembikinan video klip terbarunya. Jangan pula nanti orang muak dengan gimik macam ni dan menobatkan Marsha sebagai Ratu gimik of the year

    0

    0
  46. Amier says:

    Janganlah mempersia-siakan kecantikan anda dengan memilih jalan kematian.Marilah kepada aku Marsha, biar aku kauseling….sakit/sedap luar atau dalaman,

    0

    0
  47. aku says:

    KESIAN KO MARSHA LONDEH…KO BT PE ,CKP PE ORG DA MULA KELIRU..BTL KE TIDAK….SKRG SAPE YANG TANGGGUNG…MEREKA DAN KELUARGA MEREKA GAK…

    0

    0
  48. Crriticizer says:

    adoi.. lu kne kencing la bro nara… gimik je ni… lu musti nk tarik pembaca2 ni kan… :p

    0

    0
  49. sikalaok says:

    orang begini dah ade fikiran yang waresss… tak kenal dunia kot… tapi tunggu jeee penjelesan beliau nanti, kenapa ye? so jangan cari publisiti murah demi kejayaan. artis adalah model untuk masyarakat,,,,

    0

    0
  50. Mia Mizuki says:

    Just want to share.. Perasaan “suicidal” is one of penyakit mental yg bahaya dan sah.. Jgn cepat tuduh dia gedik nak publisiti.. Mungkin dia depress and dapat sakit mental.. Zaman skarang nearly 80% org sakit mental.. Banyak sikit je simtom die.. So kita tunggu penjelasan dia dan sebagai manusia.. Dari mencaci apa salahnya kita mintak agar dia cepat sembuh.. Kan? :)

    0

    0
    • sape la yg bertuah dlm 20 percent tu..20 percent je ke org yg x skt mental

      0

      0
      • 1/2 tiang says:

        Sakit jiwa….tapi dapat mengawal diri dengan cara sendiri dapat lagi membuat pertimbangan yg. waras .dan x membahayakan diri sendiri.

        – suka gaduh
        -hasad dengki
        -paranoid
        -was2
        -prasangka buruk
        -cemburu buta
        -cepat marah/ suka marah2.
        – suka menangis
        -sering murung/ sedih.
        -dan pelbagai lagi berkaitan negatif terhadap perasaan kita.
        jika dibiarkan berlanjutan dan serious akan menjadi penyakit mental.
        Bilangan org. sakit mental meningkat setiap tahun.
        Penyalah gunaan daadah dan ubat perangsang lebih menyumbang kpd. penyakit mental.

        0

        0
    • 1/2 tiang says:

      Betul Mia cuba tengok perangkaan di WHO berapa ramai yg. mati dalam setahun….menggerunkan bilangan org. yg. membunuh diri.

      Masaalah ekonomi….financial problem ramai yg. bunuh diri dan pelbagai masaalah lagi.
      Putus cinta, perceraian, kematian org. tersayang.
      Gagal dalam pelajaran,
      Hilang pekerjaan.
      Mengidap penyakit kronik….eg. cancer.
      Hilang / cacat anggota badan akibat kemalangan.
      Bangkrap atau muflis.
      Penyakit mental….dimana pesakit mengalami halusinasi dan delusi ( Mendengar suara menyuruh bunuh diri.)
      Pengambilan dadah dan pil2 khayal.

      Mereka ini merasakan hidup x berguna, dikala perasaan terlalu tertekan adakalanya ada suara2 yg. mereka dengar/ suara hati..( iaitu syaitan/ iblis)- mengganggu menyuruh bunuh diri.

      Sebab itulah jika runsing dan tertekan ambik wuduk sembahyang atau baca Quran, atau doa2 atau zikir untuk menenangkan hati.

      Semoga kita mati nanti bukan cara itu.

      0

      0
  51. kyle says:

    PETALING JAYA: Rakan terdekat penyanyi Marsha Milan Londoh, 28, iaitu Afeeq Abdul Wahab, 25, menjelaskan bekas pelajar Akademi Fantasia 3 (AF3) itu tidak mengambil pil secara berlebihan sebagaimana yang didakwa sebaliknya trauma akibat kemalangan yang berlaku.Afeeq berkata, Marsha dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada pagi Rabu, setelah didapati rebah di kawasan kondominium yang didiaminya di Jalan Klang Lama dekat sini selepas insiden berkenaan.

    “Saya masih belum mendapatkan penjelasan sebenar daripada Marsha sendiri tetapi difahamkan sebelum dia rebah, dia telah keluar membeli makanan berdekatan dengan kawasan kediamannya dan telah mengalami kemalangan kecil sehingga menyebabkan dahi serta matanya mempunyai kesan lebam dan luka.”Marsha masih boleh memandu pulang ke rumah seperti biasa. Bagaimanapun, selepas meletakkan keretanya di kawasan parkir, dia pengsan ketika berjalan menuju rumahnya.

    “Memandangkan Marsha turut mengalami masalah penyakit tekanan darah rendah, peristiwa itu turut memberi kesan kepadanya sehingga membuatkan dia rebah,” katanya yang dihubungi di sini, Khamis.Penyanyi berasal dari Tamparuli, Sabah itu dilaporkan sebuah akhbar pada Khamis tidak sedarkan diri di rumahnya akibat menelan sebanyak 30 biji pil.

    Dia kini menerima rawatan di wad trauma dan kecemasan PPUM dan masih belum bersedia menerima sebarang pelawat.Bagaimanapun Afeeq menafikan tindakan Marsha yang kononnya mahu membunuh diri sebagaimana dilaporkan.”Laporan yang dikeluarkan mengenai Marsha ternyata salah kerana dia bukannya jenis yang emosional sehingga ingin membunuh diri.”Saya telah bertemu Marsha pagi tadi (Khamis) dan doktor meminta Marsha untuk berehat sebaik yang mungkin.”

    0

    0
  52. no name says:

    klo nk taw sbnarnyer mmg die overdose..gado ngn bf die 2,,pasal pompuan lain…2 yg mabuk2 pastu telan acstasy ngn eramin….leh lg ko stay ngn laki cmtu..adoi..cri lain la…

    0

    0
  53. Diyana says:

    Semoga Marsha cepat sembuh & mungkin itu petanda untuk Marsha berhenti dari kerja buat sementara waktu untuk berehat dan luangkan masa for herself. Girl needs a break. Big time. Harta boleh dicari tapi kesihatan perlu dijaga. Kalau tak sihat, semua benda pun tak boleh dibuat, hati pun tak gembira.

    0

    0
  54. Piston Pecah says:

    errrr… ingatkan gimik drama ke hape… betul2 kejadian eh?

    0

    0
  55. adie says:

    without brain

    0

    0
  56. siti says:

    suka hati dialah lantakkk pilahhhhh….ada aku kesah!!!!!

    0

    0
  57. student bandung says:

    salah kira kot..nk telan 3 bijik tapi terambil 30..husnuzon ye everybody..huhu

    0

    0
  58. hehehehe says:

    terlampau syg sgt kat bf kot tu yg telan ubat sampai 30 biji tu…rsnye kalo dah cb bnh diri dah jd kes polis kan…coz ms msk wad demam thn lps ada budak sebelah katil mkn panadol 30 biji jd kes polis gak…pe la nak jd…elok2 bdn sihat dah ke skt tekak kene korek nak kuarkan ubat2 tu…tak tau la…

    0

    0
  59. Lagubestbest says:

    Harap dia betul2 telan ubat tu. Best gak kalo ada majlis kematian ala-ala ‘amy winehouse’ di Malaysia.

    0

    0
    • bujang says:

      x baik tau kata cam tu..biar macam mana pun biarlah dia selamat dan sihat.
      sematkanlah rasa ehsan dan serapkan budaya penyayang dalam masyarakat kita. Sepatutnya bantulah dia bila keadaan begitu, macam mana seseorang itu nk. insaf dan jadi baik bila sakit nk. mati pun kita kutuk dan happy .

      0

      0
  60. no name says:

    yup mmg kes polis…kt wad pn die still lalok2 lg…dats why la xleh transfer gi private hosp……

    0

    0
  61. tiya says:

    aii, ini nak jadi macam Harian Metro jugak ke?
    (eja Porsche jadi Porche)
    ROFL

    eja betul2 bhai…
    Marsha Milan Londoh~

    0

    0
  62. sunshine says:

    tu arr pasal…ak pn nk tgor gak td…mayb die nk joke je kan,tp name org kot…kalo ak marah kot org tukar2 name ak

    0

    0
  63. Thumbelina says:

    First time tengok gambar Marsha nampak cantik, beautiful dan natural. I like tuh ..

    0

    0
  64. wiwi says:

    mane tau 30 biji? sapa yg kira 30 biji? entah entah 25 je? entah entah 43? pening la aku pikir

    0

    0
  65. aku says:

    agak nya doctor bagi pil tu untuk dmakan 1biji 3x sehari tapi dia dah lupa makan utk 10 hari kerana kesibukan sebagai artis jadi kerana takut dmarahi doctor dia dgn semangatnya telah menelan keseluruhan yang tertunggak sebanyak 30 biji…kalau tak caya cer tanya

    0

    0
  66. poyo_sangat says:

    weii..Gelinya aku tengok mulut marsha..!!!

    0

    0
  67. aku ajerrr says:

    kamu nie agak2x..la….mo gosip yg x bgs pla..fkr kamu 2…berhak m’ghakimi org ka…kamu jg x sempurna.x layak mpersoalkkn mslh org

    0

    0
  68. illona says:

    yang saya dapat tahu, Marsha ni masuk hospital sebab overdose telan pil panadol. Setahu saya, panadol ni susah sikit nak mati sbb overdose sbb dia hepatotoxicant, so, kena lama sikit dalam badan baru la liver failure.

    Dengar cer dari source kat ummc, dia ni pelik. Nurse and doctor layan dia biasa je tapi mcm nak special treatment. Artis kat hospital adalah patient kat hospital. Apa main2 gedik ni…

    BTW, dah dia attempt suicide, kena la masuk wad psychiatric.

    Ni confirmed. Bukan tipu2.

    Marsha, buat apa nak mati overdose untuk laki tu. Not worth it.

    P/s: panadol adalah ubat yg amat tak sesuai untuk overdose suicide. Lain la depressant ke.. ni analgesic. Aku pun geleng kepala…

    btw, syukur la kat tuhan yang akal tu masih lagi bendul keatas ketoksikan paracetamol.

    Allah bagi nyawa, jangan la kita tamatkannya sendiri.

    0

    0
  69. ocie says:

    hmm..apa sbb marsha makan ubat pil sampai 30biji hah?..

    0

    0
  70. putri antasha says:

    ko ni mmg pecah rekod lah marsha…banyak jugak artis dapat masalah ,xda pun sampai bnuh diri..kau ada akal untuk pikir jauh ke..ish2 sayang je tuhan bg otak kan…tp pendek akal..org smua nak idup lama …kculi ajal maut tuhan yg ttukan,ko x,nak cepat tanam diri pppffffffftttttttttttt…sabar marsha oiii….kalau lapar makn je pil yg ada k..

    0

    0