Written by AbangNara | November 12th, 2014

Walaupun memiliki wajah yang jelita, Marsha Milan Londoh kurang bernasib baik dalam percintaan. Sebelum ini rasanya sudah beberapa kali percintaan penyanyi ini berakhir di tengah jalan. Namun kegagalan tersebut tidak menghalang Marsha untuk terus mencari cinta sejati, lebih-lebih lagi apabila umurnya hampir mencecah 30 tahun. Memang usia yang amat sesuai untuk bercinta dan seterusnya mendirikan rumah tangga.

marsha

Kalau tak silap, bekas kekasih Marsha sebelum ini adalah lelaki Melayu. Kali ini Marsha mengakui yang dirinya sedang mengenali hati budi seorang lelaki Melayu. Mungkin ‘taste’ Marsha memang lelaki Melayu kot. Lagipun Marsha berasal dari Sabah jadi sudah biasa dengan adat resam orang Melayu. Kata Marsha:-

Ya, saya memang sedang mengenali hati budi seseorang dan dia lelaki Melayu. Hubungan kami sudah berlarutan setahun. Semua orang di muka bumi ini mengimpikan untuk hidup bahagia dengan pasangan masing-masing.

Saya tak terkecuali dan ada menyimpan hasrat yang sama. Tambahan pula tahun depan usia saya akan menginjak 30 tahun. Cuma buat masa ini, saya hanya serahkan pada takdir. Saya hanya merancang, selebihnya biarlah waktu berjalan mengikut keadaan.

Apapun saya berharap supaya peminat juga turut mendoakan kebahagiaan saya. Itu yang lebih penting

marsha

Semoga percintaan Marsha kali ini akan berakhir di jinjang pelamin. Taknaklah putus-putus cinta lagi. Kesian pula kalau hati Marsha dilukai sekali lagi. Sama-samalah kita doakan semoga lelaki kali ini adalah yang terbaik buatnya. Semoga berjaya Marsha. Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to Marsha Akui Sedang Kenali Hati Budi Seorang Lelaki Melayu

  1. Leha says:

    30 puluh? Tua dah…kena cekup kawin. Nanti susah nak pregnant.

    0

    0
    • zain says:

      lelaki melayu ke??? anak kau nanti jadi anak schwal la. gitu2 je nok.
      hehehehehe

      0

      0
    • MARSHA MEMANG CANTIK ,,, TAPI ??? says:

      TAU KE TUGAS2 SEBAGAI ISTRI N BAKAL IBU YG BAIK ???
      JIKA SESEORANG PEREMPUAN DAH KAWEN ,
      JANGAN KERJA NAK MELAWA JE !!! NAK GI SHOPPING CENTRE JE , MAK AI MAKE UP BAGAI NAK GI ABPBH !!
      MARSHA NI GENG2 ND , SARIPAH SAKINAH , BETTY JONGGRANG , ND SISTER NADIA GEMOK !!!
      PEREMPUAN JENIS CAM NI , MANA BOLEH DOK DIAM EVEN DAH BERGELAR ISTRI NANTINYE !!!
      LAKI MEMANG SUKA BINI CANTIK , TAPI KLO DAH BERSELFIE BERPARTI BETJOLI 24X7 SEHARI , MEMANG HADAP SETAUN JE LA KAN LAMANYE !!!

      0

      0
      • yoyo says:

        free hair boleh lah kata cantik. cuba pakai tudung,?? ingatkan kembar kak mah tadi.

        0

        0
      • Tipah Kurma says:

        MARSHA MEMANG CANTIK ,,, TAPI ???
        perempuan jenis macam ni mengadap blog gossip hari2 mengumpat mengeji mulut mengalahkan loji kumbahan macam diri tu sempurna sangat… eeuuuwwww……. keji jah!

        0

        0
    • markonah says:

      tau dah bf dia nama sepol ali org penang hahah. anak org kaya laki tuuu. untung kau marsha. sambaqqqqqq :D

      0

      0
  2. melati says:

    …ingat kan dia ni nak berhijab. next? :(

    0

    0
  3. Mak Jemah Terlondoh Kain says:

    besarnya hidung…

    0

    0
  4. […] Kalau tak silap, bekas kekasih Marsha sebelum ini adalah lelaki Melayu. Kali ini Marsha mengakui yang dirinya sedang mengenali hati budi seorang lelaki Melayu. Mungkin ‘taste’ Marsha memang lelaki Melayu kot. Lagipun Marsha berasal dari Sabah jadi sudah biasa dengan adat resam orang Melayu. …read more […]

    0

    0
  5. waniey says:

    tak salah aku anak datuk laki tu

    0

    0
  6. ubi says:

    ameen, semoga marsha terbuka hati untuk memeluk agama Islam

    0

    0
  7. jiji says:

    hepi bila taste marsha lelaki melayu. at least kita tau mmg dia da sedia nak peluk islam.bertambah umat islam. alhamdulillah.

    0

    0
    • semalu says:

      peluk islam semata2 nak kawin buat ape. Nama je islam tapi pakaian & perangai mcm bkn org islam..

      0

      0
      • Bedah says:

        Doa yg baik aje tak boleh ke?
        Busuk naw hati uols jahhhhh

        0

        0
        • Semalu tak malu prasangka buruk says:

          Kak bedah … budak semalu ni ckp mcm tak skolah. Salah satu utk sebarkan agama adalah melalui perkhawinan. Ko saper nak kata org ? dia belum pun revert to islam lg. Mulut ko ni mcm kumbahan. Takut masya punyer tafsiran org islam ni semua suka mengutuk jer keje dan klu lah dia demotivated .. ko berdosa tau tak. Bila masa pulak islam ajar prasangka buruk. Masa mula2 mmg lah susah nak nampk berubah tp lama2 bila dah bnyak blajar agama berubahlah dia spt Pembaca brita tv yg revert to islm ambik masa berhijab skrang ni bnyk beramal dngn ilmu agama.Ko plak?

          0

          0
  8. Melati says:

    Lawa pebenda nya B Nara….dah macam muka Tikus kena kejar Kucing , ko kater lawa…hehe..

    0

    0
  9. Jenab says:

    Marsha ni gedik sikit la .. jenis menggelibas gitewww

    0

    0
  10. badang says:

    Marsha no emmang jelita dan masih perawan …untung lelaki melayu tu dapat marsha …dah lah cantik..bergaya berbudi bahasa yg paling penting masih suci dan dara…geram kat marsha

    0

    0
  11. Baik2 aje says:

    Suka if marsha memeluk islam…bertambah umat Islam di bumi ini…inshaallah..

    0

    0
  12. Jiwa Lara says:

    Semoga Marsha dan abg Epul berbahagia la hendaknya..hehehehehe
    abg epul kasik diet cikit bdn tu nanti senang nak naik pelamin…

    0

    0
  13. anon says:

    Jelita ke gini, tengok mcm biasa2 je. Tapi cousin dia Linda nanuwil tu lawa & suara lagi sedap dari dia ni. Neway baguslah kalau nak masuk islam tapi jgnlah kerana nak kawin je. Nanti jadi mcm si marion tu. Pakaian makin teruk, islam pd nama je,,,

    0

    0
  14. Mak jemah pemalu says:

    Pelik yer…belum lagi marsha ni peluk Islam dah macam2 org tohmahkan pd die…tak salahpun die masuk Islam sebab die nak kawen sebb Allah memang jadikan kawen itu penyebab die masuk Islam..yang penting tengoklah kesannya, bukan sebabnya…bukan senang seseorang apatah lg yg dh berumur 30 hendak mengucap kalimah Lailahaillallah..berikanlah galakan padanya..InsyaAllah..

    0

    0
  15. Bedah says:

    laki kak bed kokesen uols… masuk Islam pon pasal tergila2 nak kawen dengan Kak bed (nampak penangan wanita melayu??) Bila dah peluk Islam, dia punya sayangkan Islam lebih dari org kita yang lahirnya Islam.. sebab diaorg baru nak belajar, diaorg rajin ke kelas agama untuk mendalami Islam dan tak malu untuk bertanya.. mungkin kalau jodoh Masya dan dia peluk Islam sebab berkahwin dan terbuka hatinya untuk beribadah ke jalan Allah.. kita mana nak p taw kaannn..
    Makanya, Jangan kutuk dia hanya kerna kita ni dilahirkan Islam…Tetapi adakah kita betul2 memahami Islam???

    0

    0
    • Jngn prasangka buruk says:

      Kak bed terharu criter kak bed. Betul tu sbb kluarga kami pun multi racial gak. Tp kak bed dugaan org yg revert sbb ada org melayu tak suka dorang. Mrk suka buat lawak klu kita bkn melayu tulen. Tak sunat lah ect. Granny sy mthr in lw tak suka sbb bkn mlayu. Pelikkan?. Asal islam sudah lah wlpn bkn melayu. Klu caucasion dorang panggil mat salleh celup @ harap putih. Ada kata mmglah cantek tp ugama ntah mcm mana? Sy tngk dorang solat pun terjun lombong. Atleast sy suka gak tuntut ilmu agama. Smoga akak mnjd sumber insprsi kpd hubby utk menuntut agama islam. Smoga akak bahagia till Jannah ngn hubby.

      0

      0
  16. x-klasmate marsha says:

    belum tau lagi…sbb marsha ni kuat agama dia..apa yg agama dia x suruh dia tak buat..agama dia lg banyak pantang larang..udang ,ketam,pun x leh makan..babi lagilah
    tp taktaulah kalau dpt hidayah utk memeluk Islam

    eleeh..mak kita pun kadazan mcm marsha gak ..kawin ngan bapa kita
    peluk Islam dpt 9 anak 5 anak perempuan sume menutup aurat,kerja cekgu nurse,kawin n beranak pinak..ok hapa
    anty kita yg masuk Islam pun mula2 tak menutup aurat…dpt anak perempuan jd ustazah,pastu dia ngan 3 anak perempuan dia tutup aurat..keja bagus2 sume..takde yg memalukan agama

    0

    0
    • Bangga dngn ibu dn bapa awk .. says:

      @xclassmate … Alhamdulillah krna awk mnjd seorang mukmin bkn stakat terhenti pd muslim shj. Awk lah yg sbnrnya memahami islam bukan hnya pd asal keturunan. Smoga awk di berkati dan di rahmati dunia akhrt olh Allah swt. Salam mahabah dan ukhwah buat awk skluarga terutama yr mom n dad krn tlh berjaya mendidik ank2 mrk dngn agama n dunia dngn baik. Kisah awk ni sungguh menyentuh perasaan.

      Ramai yg kuat agama asal tp bila revert to islam mrk lbh memahami islam krna mrk blajar. Mrk yg berfikiran sempit shj mengatakn memeluk kslam melalui perkhawinan merosakkan agama. Pdhal zaman rasulullah pun memeluk islam cara begini adalh salah satu cara dakwah. Malah dr nabi sulaiman dngn ptri balqis pun bgtu.

      Ada jg kisah isteri memeluk islam tp tdk di pimpin dn didik dngn baik olh suami yg asal islam masih pertahankan agamanya wlpn susah bg dia malab tetap berusaha tdk balik kpd agama asal. Pengorbanan mrk ini spttnya dihargai bkn di kutuk krna yg salah suami mrk. Kdg2 tu istri revert islm ini lbh beragama dr suami mrk yg asal islam.

      Spttnya masyrkat beri sokongan moral jk saudara yg tdk fhm lg dlm agama di beri tunjuk ajar. Malang skali yg mengutuk itu asas agama mrk pun sbnrnya sngt2 menyedihkn. Peljrn asas spt Tauhid Fikh Akhlak pun mrk tdk fhm krna tdk habis blajar. Pel akhlak atau tasawuf lah paling menyedihkan bg muslim sbgini. Sikap sifat watak kononnya islam tp tdk melambangkan Islam sbnr. Islam melarang umatnya berprasangka buruk tp itu yg mrk lakukan kpd saudara islam baru ini.

      Apa2 pun kita sbg yg muslim yg dilahirkan lbh berhati2 dlm tindakan dan kelakuan kita terhdp mrk yg revert to Islam ini. Skiranya mrk rasa tertekan krna terlalu kecewa atas tindakan kita krna melayan mrk dngn buruk dn mrk tdk tahu kpd siapa perlu mrk mengadu setrusnya mereka kembali kpd agama asal atau murtad. Mk kita lah yg bertanggungjwb di dpn Allah kelak. Rasa2 boleh jwb tak ?. Wallahu a’lam.

      0

      0
  17. Jangan says:

    Marsha. jangan tuka agamamu boleh? think twice or thousand times. berbaloikah demi sorang jantan? pikir ttg kehidupan lepas tu. hailah artis!

    0

    0