Written by AbangNara | September 15th, 2010

marion kecewa disindir

Oh nampaknya entri kami tentang SM Faisal yang menyindir Marion Caunter melalui Twitternya akhirnya sampai ke telinga Marion jugak. Seperti yang sudah dijangka (macam lagu KRU pulak), Marion kecewa dan agak tak puas dengan hati sebab SM Faisal tak berani cakap direct dengan dia. Kata Marion:-

[note]Saya agak kecewa dan kurang puas hati dengan sikap beliau yang menyindir saya secara terang-terangan menerusi Twitter selepas saya membuat pengakuan terbuka untuk mengahwini adiknya. Kalau beliau ada masalah dengan saya, boleh jumpa terus dan berbincang tetapi bukan dengan cara seperti ini, jika sekalipun beliau ada tentangan mengenai hubungan kami.[/note]

Nampaknya makin hangat isu nie. Kedua-duanya taknak beralah. Yang kesiannya sudah tentu SM Nasaruddin sendiri. Ditelan mati mak, diluah mati bapak. Nak marah pun tak boleh. Sorang abang sendiri, sorang lagi awek tercinta. Last-last duduk diam-diam simpan stress.

Nasihat kami tak payahlah nak komen bab-bab kahwin nie depan-depan kat wartawan semua. Hal keluarga setelkan la kat belakang. Anda tue orang ternama, bukannya orang biasa macam kami nie. Cubalah selesaikan cara baik. Pasti akan ada jalan keluar kalau bincang elok-elok. Tak gitu?

153 responses to Marion Kecewa Disindir SM Faisal

  1. bunga kiambang says:

    yes… first!!

    • TakkanMelayuHilangDiDunia...MyPointOfView says:

      Wahai Marion, Hot Chicks Teen’s Choice…

      Mereka Yang Tua Kau Pinggirkan
      Adat Melayu Tak Kau Hiraukan
      Bila Terasa Dimalukan,
      Mengapa Faisal Yang Perlu Berdepan?
      Berjumpa dgn Kau Mohon Penjelasan?
      Bukankah Semua Ini Kau Yang Mulakan?

      Bukankah Kau Yang Patut Tahu
      Junjunglah Dulu Adat Melayu
      Perkuatkan Dulu Kiblat Imanmu
      Jadilah Contoh Kepada Gadis2 Melayu

      Apa Nak kata Dah Nasib Badan
      Jodoh Pertemuan Tuhan Tentukan
      Yang Baik Jodohnya Yang Baik Juga
      Tanyalah Nasa dan Marion Di Mana Berjumpa?
      Pasti Bukan Di Masjid Atau Majlis Agama
      Kenapa Dikesalkan Rakyat Jelata?

      Biarlah Nasa Terjun dengan Labu2nya
      Yang Perlu Dikesal Sekiranya Ada,
      SI Asyraf Imam Muda Yang Jadi Begini
      Pasti Generasi Islam Yang Akan Rugi
      Setakat si Nasa Yang Marion Cari
      Biarlah Mereka Dengan Kubur Sendiri…

      • anak melayu says:

        hebat sgt ke adat melayu?
        apa yg hebat nya jadi melayu?
        takkan melayu hilang didunia?
        hey wake up lah brother…siapakah melayu itu sebenarnya?

        • tania says:

          the real malay…was taken by the colonial british empire to isolated places such as africa ie south africa and many more uninhibited islands in the pasic…maybe some survive ad some might not! Read your history my people!

        • kurus says:

          we r talking about malay in this country (fullstop).

        • kurus says:

          keluar topik.

        • kurus says:

          ADAT dan AGAMA dan BANGSA sesama bangsa, dalam zaman british lagi tdk boleh diperdebatkan. ru not civilised anak melayu?

        • TakkanMelayuHilangDiDunia...MyPointOfView says:

          Wahai ‘anak melayu’…JUST DONT BE RACIST

          “Takkan Melayu Hilang Di Dunia”
          Tak Pernah Tahu, Atau Kau Lupa?
          Lafaz Azimat Semangat Waja
          Dari Hang Tuah Pahlawan Melaka

          Takkan Ku Canang Hebat Melayu
          Kerana Itu Bukan Lagak Bangsaku
          Kalaupun Kini Melayu Semakin Layu
          Dihasut Syaitan Tak Pernah Jemu
          Cukuplah Aku Megah Di Kalbu
          Bangga Ku Lahir Sebagai Melayu
          Akan Ku Junjung Adat Bangsaku
          Akan Ku Pasung Iman Taqwaku

          Namun Sukarku Tepis Persoalan
          Kiranya Kau Siapa Gerangan
          Mengaku ‘anak melayu’ Sebagai Gelaran
          Mengapa Dipersoal Yang Bukan2?

          Andai Kau Terlebih Dibuai Rasa
          Ku Yakin Aku Tak Silap Cara
          Antara Marion dan Nasa Yang Diperkata
          Kenapa Mengungkit Hebatnya Melayu?
          Adakah Aku Kata Begitu?

          Wahai Tania…

          Asal Melayu Dari Afrika?
          Atau Pulau Di Mana Berada?
          Jangan Kau Cetekkan Ilmu Di Dada
          Mengeluarkan Hujah Sesedap Rasa
          Pernah Membaca “Majalah MILENIA”?
          Dapatkan Edisi Ogos/September Sekarang Juga
          Akan Terbongkar Segala Rahsia
          Melayu Itu Kiranya Ada
          Berasal Dari Sebuah NUSANTARA
          Nusantara Melayu Diberi Nama
          Malay Archipelago Bahasa Inggerisnya
          Terlalu Luas Jajah Takluknya

          Teruskan Kutukan dan Cercaanmu
          Aku Tetap Bangga, Aku Melayu…

        • GIGISIFU says:

          kau tulis panjang2 untuk apa? Nak tarik perhatian ke? Kau balas eh panjang utk aku, aku nak tengok kreativiti kau menunjukkan kau ni orang yang kurang diberi perhatian. Takyah lah nak tarik perhatian. Takda orang nak kisah la. Dah ar tak kena mengena langsung dengan gosip ni haha. Bodoh

        • GIGISIFU says:

          balas panjang2 *

        • anak melayu says:

          junjung dulu adat melayu….takkan melayu hilang di dunia.. ayat ni lebih racis

          hang tuah , hang jebat, hang kasturi, hang lekiu….agak pelik bagi nama org melayu tapi agak sinonim dgn hang li po…

          benarkah pahlawan2 yg kau junjung ni melayu? atau sebangsa dgn hang li po

          bukan adat yg patut dijunjung..tapi addeen

        • sitmer says:

          cetak rompak n ubah sini sana…
          isk malu ler sikit

        • n says:

          melayu tu hebat kalau agama islam dipegang kukuh..kalau x,memang hampeh la melayu.adat bukannye ape sgt,tapi adat,nilai2 murni tu lahir pun dari agama jugak kan.nk kawin ngan org melayu,kne la belajar adat org melayu.paling penting kne mendalami agama islam,dan harapnye bukan sebab nk kawin je nk peluk islam,tapi biarlah perasaan tu datang dari hati,kalau x..islam pada ic je la.amalnye tidak.xde maknenye kalau gitu

          mungkin itulah maksud tersirat pemuisi di atas

        • sweetie says:

          yeah true……

        • tak boleh nak unlike 2 kali. anda tak kisahkan? hakhak

      • Hani Bunny says:

        suke nye kat pantun nih…. thumbs up!!

  2. […] Panas, Marion Kecewa Disindir SM Faisal Submitted by selebriti on September 15, 2010 […]

    • kurus says:

      face to face??? yang dia tu tak jumpa n bincang dgn famili orang face to face to naper lak? aiseyyy..
      awal2 lagi dah tunjuk k.a.

  3. Reena says:

    Apa lagi…g la collect hadiah kat bang nara..kuikui…

    Awek boleh dicari ganti, darah daging mana nak cari. Jangan kerana seorang wanita, hubungan saudara terputus. Jangan dibuang keluarga hanya kerana menyintai seseorang yg kita pun tak pasti sedalam mana atau sekuat mana cinta dan kasih sayangnya. Sayang abang tak yah kuar duit juta-juta..sayang awek kena byk wat pelaburan..returnnya lum tentu dapat.

    • haniezz says:

      betui gak tu…jgn hanye kerana kasih yg selama 6 tahun tuh mengatasi kasih abg yg dh berpuloh2 thn…pd abg cubela menerima pilihan si adik…nasihatkan perkara yg baik…pd marion…awk nk msk kuarga tu..kenala ikhlaskan hati…jgn pulak nt jd punca terputus 2 saudara…tau tak saudara tu aper………..lu pikirla sendri =D

      • sweet_lady says:

        Setuju ngan Reena… Marion ni pun satu hal jugak.. tak payah la nak bagi tau satu dunia yang awak kecewa kena sindir dek bakal abang ipar… baru kena duga skit dah melatah macam nak rak…belum lagi dugaan yg lebih besar lepas kawin…

        Bukan tak suka Marion nak kawin, tapi fikirla…awak nak jadi sebahagian dari keluarga yang ternama, jadi belajar lah rentak mereka.. jangan ikut kepala sendiri je…pandai2 la bawak diri…

    • tania says:

      reena saya setuju dgn saranan kamu…tp personally saya mmg kurang minat marion..nie cam meme plk..inila kut malaysian…igt org kite jer cam ni depa pun sama noh…

    • syazwanie says:

      wah eden sokong 100%………ish ceta depa nie cm dlm novel la plak kawin ngan owg kaya nie,,,,,,,,,,pas2 byk halangan las skali x jadi

  4. bunga kiambang says:

    jodoh maut di tangan Tuhan… kalau dah jodoh takkan ke mana… tak gitu??

  5. sushi nova says:

    nak kahwin bulan disember tp tk nampak pn perubahan tuk jd wanita muslim. at least tukarlah imej tu perlahan2, tutup aurat, blaja agama, barulah dpt menambat hati keluarga pihak lelaki. nak kahwin restu keluarga no 1, barulah bahagia..

    • nurul says:

      tu la psl. die ni islam ke? klo bukan, da masuk islam ke?? klo skrg xmasuk islam lagi, dah ready ke nk jadik muslim. ish3. knp aku lak yg tolong risau..

  6. nur kasih says:

    jodoh x kemana

  7. ashlee says:

    marion tu islam ke???kenapa tak guna nama islam dia???kenapa tak tutup aurat???dedah sana…eiii

    • anoynomous open minded says:

      nak tutup apa kalau yg ori pun lebih kurang je..:) …thats the reallity…

      • aku plak says:

        betul ckp anon di atas. yg ori pun ada lagi dasyat dressingnye. marion bkn Islam, tp nanti dia convert la bila kahwin ngn bf dia. kita doa yg terbaik je la utk semua org.

        • tania says:

          its ok..klu marion tj tutup aura, itula yg membimbangkan…future abg ipar dia..so mungkin psl tue dia tak senang hati…baik cari yg da tutup aurat… :D

        • buek says:

          takper la kalau taknak tuka nama…tak kesah la

        • fire_place says:

          nk tggu dah kawin baru nk blaja tntg islam ke??sepatutnya sblum kawin sedikit sbyk dah tau tntg islam..kalo dah nk kawin tp xbsedia lg tntg islam nmpk sgt kawin sbb ape..walau xpakai tdung pun tp skurangnya jaga lah pmakaian biar sopan sikit..

  8. Kita says:

    gedik la perempuan ni. kok ye pun nak kahwin jutawan, simpan je cerita tu. tak payah kepochi. dah la awak tu rasanya mcm x diterima je, lagi mau warwarkan kahwin. kok jadi tak apa, kok tak jadi,malu sendiri!

    • tania says:

      marion suke melayu…dia byk kwn2 melayu…itu dia katela..
      tp de yg ckp dia ni mate duitan rupenye…awat hang tak kawin dgn taukey cina…myb bukan taste dia or myb tauke pun tak minat dia ni..sb dah tau perangai dia…mak2 depa pun meluat dgn marion noh…ish2

    • ali cu' says:

      byk lgi org cine yg kaya raya…tp..ooopppssss…cume leh jd pompuan smpananla kan.depa x leh kawin ramai

  9. bunga kiambang says:

    korang ni macam jeles pulak tengok dia dgn si hensem tu… meletup gitew… ape2pun, suatu hari nanti dia pasti akan berubah imej… sukar utk brubah sekelip mata… ruang dan waktu diperlukan….

  10. semut says:

    klu aku jadi abang atau keluarga dia, pun tak berkenan dengan si Marion nih… sorry to say, kalau nasaruddin tu bukan keluarga Naza (jutawan) sebelah mato pun tak dipandang eh…huhuhu!

  11. long says:

    amboi….main sindir pulak….

  12. romeo says:

    mungkin ada sebab sm faisal sindir marion tu.dh tegur tpi buat2 x paham ka..apapun sm nasarudin kalau keluarga dh x restu x perlu nk dteruskan lg..jgan krn cinta awak snggup pinggirkan keluarga..arwah ayah ko pun dh lma x ada,jd baik ko dgr nasihat abang ko sbb dialah ketua keluarga ko sekarang….
    SM NASARUDIN INGAT JGN PINGGIRKAN KELUARGA HANYA KRN CINTA.

    • hoho says:

      btol2 romeo.. jgn lak ptuskn prhbungn dgn kluarga dan adk bradik hnya krn cinta..bunga bkn skuntum.. lgpn dy ley dpt yg lbih baik drp marion 2.. x brmkna kalo msuk Islam hnya utk kawen tp amlan pas msuk Islam hampeh.. tgk2 kalo dy nk sgt marion 2, pas kawen suma hrta dy kna trik blik.. hoho..

    • true_love says:

      salam…bkan nk mgata tp just nak bg pandngan je…sbagai org islam..melayu xsemestinya islam..ada yg nama je melayu tp gaya hidup lebih dari org barat..bt SM nasaruddin kalau bacalah apa yang saya tulis ni…kalau nak cari isteri biar lah yang dpat restu dari keluarga,yg ada pegangan agama..jangan terburu2 nak kawin…bagi tunjuk ajar tentang islam dulu kepada marion..kita orang islam berpegang pd janji Allah..bkn nak kebahagiaan dunia je tapi akhirat jugak.harta hanya pinjaman yang Allah bagi untuk kita sahaja..untuk ukur sejauh mana kita guna apa yg Allah pinjamkan..jangan kerana harta dan nak kawin masuk islam last minit..siapkan diri saudara dan marion tentang ilmu agama..jangan lepas kawin ada yg mnyesal..kawin untuk seumur hidup..pikir habis2…baru buat keputusan…buat marion kalau saudari dah bersedia tuk menjadi saudara seislam dengan kami..saya doakan jodoh saudari dengan SM nasaruddin termakbul..islam bukan untuk dbuat main2…salam..

      • sweetie says:

        salam…
        betul 2 msuk lah islam dengan kerelaan hati bkn sbb kawen….semoga niat anda untuk menjadi seorang wanita muslim ikhlas dan jika begitu kita doakan jodoh berpanjangan hingga hujung nyawa….amin…..

  13. Kuih samperit says:

    Gaun pengantin by VERA WANG tuuuuu..

  14. mualaf gurl says:

    Jodoh ketentuan di tangan Tuhan…

  15. nightmare says:

    halo

  16. nightmare says:

    tak abis lagi lagi si marion nie, dah sah orang tak suka blah je lah, tapi memang dia takan blah sebab duit beb, sanggup bakar orang…

  17. Amber says:

    hahahaha..kelakar la minah ni…. ko sorang je ke tersinggung… yg ko pi pandai2 announce kat wartawan tu ada ko nak berbincang ngan family derang dulu? Sedar la sket ko tu siapa… stakat minah2 cam ko tu… sekali start enjin Ferrari derang…. berlori2 datang …

    • Kita says:

      ye tak ye. nape tak face to face konon. yg kau announce satu malaysia tu, ada bincang dgn family dia org? stmt tak fikir… memang jodoh di tgn Tuhan tapi cari lah perempuan yg semenggah sikit.. tak sakit mata, tak sakit hati, tak sakit family..

    • ali cu' says:

      sudah2la 2…org dh x mau x yahla nak trhegeh2 lg kan.wat malu je.marion lawa msti ramai lg yg kat lua sana yg still nak kat minah hot ni..

  18. scorpioncat says:

    kesian pun ader, kelakar pon ader.. pa pe pon, kalau dah jodoh tu tak kemana.. belajarlah terima kekurangan seseorang tu dengan hati terbuka, tiada manusia yang sempurna di dunia ini.. bawak la berbincang.. korang masing2 educated…tapi pat sindir dlm twiter tu mmg kesian la.. terus dpt publisiti murah…

  19. lipan besi says:

    Dlm EAsia pon Marion confident ckp yang soon she’ll be married, knp nak go public sgt..Tak sangka gak dia mcm tu..ingatkan dia akan secretly hold the ceremony.
    jadi perempuan kenalah ada class sikit, tak rugi rendahkan diri anda.
    org mcm mana kaya pon manusia gak, bkn tengok agama, rupa & warna, tapi tengok hati & budi.Abngnya tu sayangkan si adik sbb rasa responsible take care of the family when the late father passed on
    thats the least he can do, to confess his feelings..semoga Allah my God will show them the right path..

    • tania says:

      i have respect for the brother…tk malu betul si marion…hihihi spi kt tv pun ckp…inila betul perigi cari timpa..or mybe longkang cari penyodok sebab da tersumbat hihihi apa2 marion..ikut suka hati hang la…

  20. hans kacak says:

    aku harap Marion tu masuk Islam sebab ikhlas bukannya sebab nak berkahwin dengan orang Islam jer

    P/S : Air Tajam Memang Sedap

  21. jon jenun says:

    byk lg pmpuan melayu yg comel2 dn baik dlm dunia ni…nk jgk cri keturunan lain..wtpe..aiyooo…

    • tania says:

      jon..marion buang air da tak paki tissue kut hikhikhik okla tue!

    • Carilagi says:

      True. Aku ada kenal satu-dua. Bkan setakat lagi sexay cun je- berdarah kacokan, fasih dlm bbrpa bahasa, bijak- berdoktorate lagi, dan juga a good musician . Can be elegant and stylish when called for and best of all sopan and really fun to be with. Tapi tu la bila usik tanya – no thank you katanya . Im fine n happy where I am. Prefer gi main sports dia. Org cam ni dont care pasal glamer sebuk kluar masuk paper, tk minat part-marti although tau to have good fun.

  22. meow says:

    betul la ap kate SM tu, mybe marion ni xjmpe ag kot family SM..tup2 heboh kt wartwn nk kwin.. kalau aku adik SM tu pn aq marah! yela kenal pn x.. dgr2 camtu je.. org kate ap.. nk syok la kn… ada sbb SM ckp camtu… fikir2 kn lah…

  23. intan says:

    aku harap tak jadik lah kawin…kessian keluarga NAZA tu..bab aku pun pakai 3 biji kereta semua dari keluaran NAZA…..memang frust la dia kawin dgn marion ni…carilah org islam….ramai yg cantik jelita dan bijak…terlalu ramai….kayakanlah wanita islam dan keluarga….

    • saya says:

      aku nak warisan naza ni nanti pure melayu..sebab diorang yang akan ambik alih kampung baru tu..so aku tak nak ada ape2 percampuran..ni pun aku dah nampak sikit macam nak runtuh je naza ni..once dah masuk dunia hiburan , public figure macam ni..aku dah nampak keretakan jutawan melayu…dah bergoncang

  24. Ouch!! says:

    Kita ni amatlah bangga dengan kemajuan famili ni, satu2 nya anak melayu yg berjaya sangat . Bila cam ni aduh…rasa macam kena betray . Aku adik beradik pun ada membeli beberapa bijik kereta dari company ni. Ouch!!

  25. azialysha says:

    Marion mesti faham, org melayu ada adatnye tersendiri dan bukan boleh main buat kenyataan akhbar tanpa restu dari kedua dua belah pihak. Mungkin si abg tidak membenci Marion cuma tindakan Marion menghebahkan berita tersebut kurang manis dan mungkin tidak tepat pada waktunye.

  26. student bandung says:

    abg dia tu jeles kot..adik dpt awek cun..ngahahaha..

    tp betul ckp azialysha..mybe sm ni dia ikot adat sket..rasa tak manis nk heboh2..bg die nmpk terdesak..hihi..

  27. pascual says:

    biarla diaorg..

  28. MisS PocO says:

    mcm2 hal je time raya…

    aiyaakkkk bang nara, org tgh happy beraya…

    yuuuhhhuuu…lantak diorg la…

  29. meriam says:

    kawin lari je la.. kalau semua tak setuju. abis cerita.

  30. cutrollaction says:

    Kawin je la, asalkan jgan datang kat aku mintak pinjam duit bila nak becerai besuk cukup : ))
    .

  31. kawin says:

    marion tu bukan kluarga dia pon so bukan masalah kluarga la, buat statement nk kawin kat media ada bincang dulu ker ngan kluarga lelaki…

  32. AntikakiPengutuk&jeles says:

    susah btl lah jdi selebriti,tk bagitau salah,bagitaupun salah.semua salah,dh asyik ditanya dia jawaplah,kenapa hendak entam marion je,dia umum kan macamana tu?dia buat press cfrence ka?bagi yg dengki2 o jeles2 tu,simpan je lah dengki korang tu dalam hati,aku tgok c marion ni tidak lah seksa mana,artis melayu agama islam lagi banyak yg seksi,dedah sana sini,apakata kau org yg alim tu pergi nasihat kan dulu artis beragama islam yg pakai lebih terdedah dari marion ni sebelum nak nasihat kan dia.sebab dia kwin org kaya kauorg mula lah cakp demi duit lah itu lah ini lah,SUKA ATI dia lah nak kwin demi duit,kauorg sibuk kenapa???tu laki kauorg ka?dan lagi tk payah nak mpertikaikan apa nak jd gan dia pas kwin nanti,itu urusan dia gan tuhan bukan kauorg,tkpyah nak risau2 pasal laki dia bimbing dia,tkpayah pening pasal dosa org,kau org tu pun berdosa juga,dosa myibuk n mgumpat org,mgajar org menegur org bukan main,sendri alim sangat ka?

  33. MisZ NoNi says:

    Dipetik dari DailyChilli http://dailychilli.com/buzz/6022-marion-and-nasarudin-confirm-their-wedding

    Marion and Nasarudin confirm wedding
    By Noorsila Abd Majid

    It’s now an open secret that Marion Caunter and her corporate figure fiance, SM Nasarudin SM Nasimuddin will wed in December. But the shy couple say they wish to keep their nuptials as private as possible.
    In an exclusive text message to The Daily Chilli, Nasa – as the group executive chairman of NAZA Group is fondly known among his media friends, reveals that he and Marion will wed in Kuala Lumpur.
    “No date has been fixed yet. But it’s definitely going to be in December. Our parents, brothers and sisters are very happy and give us their blessings,” he SMSed.
    In a separate phone call, Marion says they’ve been planning their wedding for the past one year.
    “But because he is a very private person, I’ve got to respect his decision to keep things as low profile as possible,” the E! News Asia host dishes.
    The cute pair dated for five years before they got engaged recently.

    Snippets of their private engagement ceremony were aired over E! News Asia on Astro Channel 712. [The infotainment show is aired every Sunday at 9.30pm]

    When asked if she would quit her glamorous career after marriage, Marion says TV will always be her other love.
    “Aside from my conversion to Islam, nothing else will change,” she assures her fans. “Nasa is a very open-minded guy. He supports what I do.”

    Published Aug 31 2010

    nampak x last paragraph?

    “Aside from my conversion to Islam, nothing else will change,” she assures her fans. “Nasa is a very open-minded guy. He supports what I do.”

    Nothing else will change!! Nasa is a very open-minded guy… so maksudnya, leh lah marion ni minum arak and makan daging babi lagi walaupun dh peluk agama islam?? org cam ni buat semak agama je..

    • adab says:

      Dia tak cakap pun macam tu. Hang je yang buat kesimpulan sendiri. Jgnlah buat cerita, awak org islam tunjuk lah adab org islam jgn nak buat cerita.

    • tania says:

      Setuju!!

      • pizza says:

        Adab, she doesnt really have to throw sharp exact words to explain. Her words clearly show that she gets to model two-piece, partying around, wears what she’s been wearing in public / voice jockying (correct me should I make errors) after being married to Nasimudin because her husband will be supporting her like before. Aku la antara org yang akan bersedih, bole lingkup empayar kalau mcm ni. Apa pun, semoga ALLAH memberkati niat Marion memeluk Islam, bertambah la umat Muhammad, menangislah para syaitan dan sekutunya dgn satu lagi pengakuan mengEsakan ALLAH SWT.

    • TallMalayLady says:

      ish, merapu la Miss Noni ni.

  34. nanananana says:

    ehhhh kjap2.. marion engaged????boleh ker klo dia engaged?klo lom plok islam?just checking…btw bnyak lg yg sm faisal ckap kt twit dia sal marion nie….siap cakp disrespectful-no class lg…huhuhu…so poor marion..i did love her..but tak boleh hilang klo sikap manusia yg di judge gold digger…..

  35. pizza says:

    Frankly speaking, aku bole paham kerisauan family members SM kalau perkahwinan ni jadi kenyataan. Derang cuak, takut2 adik kesayangan gagal membimbing saudara baru. Yang paling merisaukan ialah jika dia sendri hanyut dgn lifestyle Marion yang lepas bebas dan sgt bertentangan dgn garis kehidupan yang ditetapkan oleh Islam. Faisal must very pissed with this girl, sbg saudara tua, mungkin dia nampak apa yang kabur di mata Nasimudin. Bukan sorang dua yang berat hati dgn wedding ni. Ntah la, harap Nasimudin mantapkan ilmu dan iman di dada kerana there are hell lots of things to guide with this lady of yours. Marilah kita sama2 berdoa…

  36. Reena says:

    Sebagai abang, dia bertanggungjawab melindungi kepentingan keluarga. Ni lum lagi masuk kes saman family bini kedua arwah bapak dia. Faisal ni mmg low profile. Dah g haji & dapat award memacam tapi takde pun berlagak. Isteri dia pun stakat ni pandai bawak diri. Mmg patut family nasa risau. Si marion ni betul kecoh la. Org melayu ni ada adab. Kalau lelaki lom putuskan apa2, jgn lah pukul canang dulu. Kang jdi cam fasha sengal tu, awak gak yg malu. So keep it low. Patutnya biarlah nasa announce dulu. Ini tidak. Takut melepas kot. Sedangkan org biasa pun ada masalah penerimaan ahi kuarga baru biar pun sebangsa dan segama, inikan pulak ko marion. Lebih baik jgn kawin daripada kawin tapi makan hati kena pulau kaw-kaw. Jgn sok dr NAZA..pasal ko jadi NAZAK.

  37. realistik says:

    kalo aku kan, dah kena marah2 maki cam ni, org tk suka, aku quit je. Bab bad vibes ni nanti memang merebak dlm hidup. Bad for bisnes mah, juga cian kat anak2 nanti kalo ibunya dah image cam ni.

  38. aidi says:

    korang ni sibuk macamlah korang baik sangat!.. biarlah die nak kawin ngan sape pun..

    • pizza says:

      Aku ni baik, sbb tu aku kecoh2 mcm ni. Aku takut NAZA melingkup kalau2 pompuan sekular gila babas mcm ni tanak berubah kearah kebaikan atau menolak hidayah ALLAH. Aku sayang dgn saudara seIslam aku yang berjaya hingga ke tahap ini, dan aku tamau satu empayar perniagaan super konglomerat ini terjejas. Sbb tu aku kecoh, bole?

      • Hani Bunny says:

        betul!

        kite semua ni kecoh sebab kite semua ni saudara seislam. kite concern dgn future NAZA. susah nk cari company melayu yg betul2 successful mcm NAZA. and then girl yg sm nk kawin tu mmg terang lagi bersuluh seorang yg mempunyai image yg kureng baik and pernah buat statement panas “nothing else will change” after kawin dgn sm.. saye sebagai seorang yg waras mmg risau gilerr and berharap at least sm kawin dgn gegirl yg sopan santun mcm lisa surihani ke, erm..sape lagi ekh… :)

        • Diana says:

          bukan sopan santun tkvulgar je tapi yg intelligent,smart dan elegant ala2 Queen Rania of Jordan gitew… Aduuuhh… kita ni harapkan yg best sangat utk org tu kot. But as they say, a lady for a gentleman……..

  39. GematriA™ says:

    Hehehehe.. ini mesti kes si abang jeles. pasal si adik dapat hot chick Malaysia yg sorang itu. So, mcm2 lh si abg buat, gara2 frust.

    • iza says:

      awak, jangan lah merepek…hot chiks sgt ke marion tu sampai sm faisal nak jeles2..come on lah, bagi komen tu biar berpatutan sikit ye :)

    • pizza says:

      Abang jeles? Pompuan tu hot? Mybe dia ada persona memikat, tapi hot? Just warm, definitely not hot. Ko penah tgk bini si abang? Far better la bro.

  40. airbrushed says:

    hot stkat pakai sexy je. Cuba tgok muka bila tk pakai mekap tebal artis…aduh… no comment.

  41. Karmakorma says:

    Relax la Cik Marion, no need to kecewa or tkpuas hati lor. Our (notti) wealthy boys PREFER to make the amois happy. Its a *Got money, Got Amoy* thingy complex….uhuuu. Sat lagi bila u sign that surat nikah u will be the happiest amoy in the whole of Msia if not the world. Well, u know this already anyway. So, no worries and best of luck to you both ye.

  42. Reena says:

    Cinta bisa membutakan mata dan jiwa. Kalau dah suka, muka selebet pun nampak cun. Mungkin nasa tak kesah pasal muka. Yelah kalo barang marion dah leh cover muka dia bila tak mekap. Taste memasing.

  43. ALAhai says:

    ala…semua ni kerana DUIT. Huh….jgan sampai bangsa lain mengambil kesempatan ke atas bangsa kita. Cinta konon….cinta duit tu..

    • tom says:

      stuju 100%. Korang je sebuk ugama itu ini. Kalu SM tu tk loaded ,ah moi sexy mana mau punya. Aku pun kalu ada $moral support$ cam ni mau convert jadi virgin nun skelip mata.Ni la masalah kalu pikir menguna si botak mata satu perasan u are too good for gadis melayu. Biarkan. Kes labu.

  44. yen says:

    ko org x faham apa jadi
    keluarga dia org dh b,pecah semenjak bapak dia org meninggal.
    abg sulung b,rebut harta ngan adik2 & mak dia org…
    bini abg sulung nk control semua bisnes.
    actualy marion baik ngan mak & adik beradik dia.. no isu.

  45. mama marion says:

    jgn nanti…kalu cerai..tuntutan harta akan meranapkan separuh empayar yg ada sekarang.padan muka!

  46. suraya says:

    kalau nak tnya sape Marion ni boleh x? x kenal..

  47. makngah says:

    baru2 ni tengok E Asia..seronok tgk costume marion sopan je..quarter sleeves high cut..terkejut pun ada…kan cantik gitu sweet je..tak payah pakai sexy2 pun.adakan lah identity sendiri.pakai cheonsam ke sari ke kebaya ke..seriously…kalau tak mcm copy paste semata2..pakain si guiliana tu..presentation lain la sikit…designer malaysia tak kurang hebatnye ape..

  48. HUHU says:

    bang nara bg lar tunjuk gmbar family sm nasa nie…pls2, mne tau bley jd cm marion gaks…hehhe

  49. rugi-rugi says:

    si nasaruddin tu dah buat solat istiqarah ke belum? nasihat kami supaya buatlah sebelum terlambat.

  50. it's me says:

    hahaha.. takkan marion nak lepaskan camtu je?? best ape naik ferrari selalu.. hehehehe
    lgpun rasanye.. nasa ni yg dah berat ke marion.. yelah open-minded kan?? :)

  51. imsohigh says:

    semua ni hanya persepsi sahaja ..

    dari belah keluarga taikun sm faisal memang betul apa dia ckap..

    tapi dari belah marion pon betul..

    senang senang kalau adiknya nak kawin sangat dgn marion baik get along with each other je.. jadi in law jugak nanti

  52. Aribah says:

    mmg patut pon kau kne sindir oleh SM Faisal….kau kawin sbb apa?

  53. nadya says:

    xyah bising2..marion if btul2 masuk islam n couple dh lame masukla dr 5thn dulu..nie nk kawen br nk masuk.yela takut dh masuk nti xjd kawen.ye x…ala sape nk lps ank org kaya….mybe bakal abg ipar xsuka yg bkn islam kot or marion yg bt pc bt kekasih dia…

  54. cinta.com says:

    wah..meriah sungguh kat sini ye… apa2 rilex kalian…

  55. Erin says:

    I jus nk ckp, semoga She akn menemui cahaya Islam like Corienne adrienne.. People should stop doing all this selfish bullshit..,doakn Marion n her bf happy always..

  56. haris says:

    kalau aku jadi marion…mmg pegi mintak ampun mintak maap kat keluarga lelaki…tunjukkan kesungguhan nak menjadi menantu keluarga nie…

    tp kalau aku jadi SM Faisal, “ko boleh kawin ngan adik aku,tp harta kami sekeluarga,jangan harap se sen pun ko dapat…””ko kawin atas dasar cinta kan,bukan harta kna”….hehehehe

  57. zura says:

    guys..sebagai seorg muslim kite doakan yang baik2 aje untuk semua org.. kite doakan segala yg akan berlaku tue baik2 aje… dh2 la kutuk si marion tue… korang tambah dosa tau… dh la kite tak tau bile nk jumpe si marion ckp mintak maaf…

  58. Leila says:

    aku doakan banyak2, kalu ini betul tidak baik untuk SM Nasarudin, insyallah di perlindungi dari bala dan sgla yg bermaksud jahat kpdnya sbelum terlanjur. Amin.

  59. no name,, says:

    apakah yang akan terjadi kepada naza production,,,adakah ia akan jatuh ditangn bukan bumiputera nnt,,,,same2 fikirkan..

  60. no name,, says:

    marian 2 x cantik pon,,,,dahla tue,,,ramai lagi melayu2 diluar sane yang sangt baik, cantik dan mude dr dia,,,buta ke lelaki itu,,,

    • harimau says:

      kena pookau sifu ni . budak lagi pon. skali kena ari2mau. bacin pun bole jadi wangi. sudah angau empayar pun hangus nanti.

  61. If you walked into Netscape headquarters with a plain old modem from CompUSA they’d assume it was a garage-door opener. – Walter Mossberg

  62. marshmallow says:

    heran kan kalau non-muslim berminat nak kawen ngn lelaki muslim, tp tak menunjukkan keikhlasan utk convert walhal da kwn 5 tahun..
    bila da dekat nak kawen baru nak convert..
    CONVERT ISLAM SBB NAK KAWENNN..
    knapa lelaki muslim yg kaya raya yg dipilh, kalau org tu takat biasa2 jer, ada ke selebriti yg cun melecun, mengancam dan seksi yg berminat???
    daripada kawen ngn non-muslim yg hanya berminat dgn HARTA sahaja, baik la kawen ngn muslim Malay yg dah tentu harta tidak jatuh ditangan non-muslim, anak2 pun terjamin agamanya..
    it’s up to him to decide for his own future, and most important for his future kids, and what type of mother he wants his child to be raised by..
    if i were his family, i will asked him to think deeply..

  63. Suzanne Kman says:

    Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

  64. Ja Pageau says:

    I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

  65. TING TONG says:

    ALL OF U!!!MIND YOUR OWN BUSINESS!!!

  66. porno izle says:

    I am shocked at the items I overlooked before I read this post. Thanks for the good information.

  67. mayora says:

    takpelah marion…people will judge mcm tu..
    walau lain bangsa tp muslim,its not a problem..
    but,even other people lahir as a muslim pon,perfect ke?
    ckp ke solat?tingkah laku?kalo muslim pon tp lifestyle sm mcm org agama lain,what for kan…
    so slow2 belajar mendalami islam..tuhan sentiasa membuka hati org yg ikhlas convert islam..sentiasa nmpak NUR kasehnya…lama kelamaan akan ada niat pakai baju elok2,pakai tudung elok2…skrg biar bertatih dulu..yg penting ikhlas,percaya Allah yg ! dan tak menyakiti hati sesiapa..

  68. borneo says:

    patutla kat semenanjung tak ramai kawen campur, byk sgt komplen. Cinta pada Allah boleh dipupuk, teruskan Marion… Guys, jgn judge org by their past only, people do change.. paling penting. jgn jadi racist & mind your own business…

  69. Chantek says:

    kahwin sb lelaki tu kaya jek.. apa da….

  70. azlene says:

    Aku tgk comment pasal marion kawen dgn nasa ni berjela2, mcm mengupas isu ekonomi atau permasalahan dalam agama je.. ;)

  71. Lindy Loach says:

    As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Thank You.