Written by AbangNara | May 10th, 2016

Kalau dahulu bersahabat baik, kini Maria Farida dan bekas isteri suaminya, Karen Rayyan umpama anjing dengan kucing. Sejak awal perkahwinannya dengan Datuk Rahman, Maria Farida sehingga ke hari ini seringkali diganggu, difitnah dan diugut oleh Karen. Tidak tahan dengan apa yang dialami, Maria Farida telah pun memfailkan saman terhadap Karen. Namun begitu, Maria Farida kini sedang berada di dalam keadaan trauma akibat perbuatan Karen. Sedihnya.

maria farida

Trauma bukanlah satu perkara yang boleh dibuat main. Silap-sila sampai tahap takut nak keluar rumah. Namun nasib baiklah Maria Farida dan Datuk Rahman telah mengupah pengawal peribadi untuk menjaga keselamatan mereka. Kata Maria Farida:-

Sebelum menjadi isteri Rahman, saya telah diberi amaran oleh rakan rapat dan suami bahawa akan berlaku perbalahan sebegini. Saya sudah bersedia, namun tidak menyangka ia akan berlarutan selepas enam bulan kami berkahwin. Tiada apa yang saya harapkan selain kehidupan yang tenang.

Sejujurnya saya kini berdepan trauma. Selain terganggu fokus sewaktu bekerja, ia sedikit sebanyak menjejaskan emosi. Disebabkan gangguan dan segala ugutan, saya dan suami juga telah mengambil keputusan untuk mengupah pengawal peribadi sejak tahun lalu bagi menjaga keselamatan kami sekeluarga.

maria

Bagi Abang Nara, Karen kenalah menerima hakikat yang bekas suaminya telah pun berkahwin dengan Maria Farida. Perkara yang lepas tak perlu dikenang. Menangis air mata darah sekalipun tak ada apa yang akan berubah. Karen pun masih hot, cun melecun dan menawan. Pasti ada lelaki di luar sana yang mahu mencuri hatinya. Tak gitu? Sama-sama kita doakan agar Maria, Karen dan Datuk Rahman dapat menjalani kehidupan yang lebih tenang selepas ini. Sumber Kosmo.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Maria Farida Kini Trauma Akibat Gangguan & Fitnah Bekas Isteri Suaminya

  1. cassandra says:

    Sendiri cari pasal rampas suami kawan sendiri. Mendapatlah kau acik Maria

    0

    0
    • Karin says:

      Ntahnya.. senang2 kau suruh Karen terima kenyataan kan Nara. Masa dia berlaki dulu ada Maria ni pikir before tikam belakang kawan sendiri. Tu tuhan nak tunjuk duit banyak pun tak bahagia.

      0

      0
      • Anonymous says:

        tulah dah merampas..takut pulak dgn bayang2 sendiri..yg karen nak buat benda2 tu semua nak buat apa? mesti ada sebab…sudahlah maria..dulu kau kata kalau saya mata duitan siang2 lagi saya dah kawin dgn datuk..skg apa dah jadi? skg ini buktinya kau mata duitan ke tidak

        0

        0
        • Ungkai says:

          Dorg dok rebut sbb atok ni berduit klo atok ni jual jeruk petai tepi jln xdenye dorg ni nk rebut bkn takat rebut pandang pon x..tp seriously mmg laki die menggelikan lg geli dr laki Rebecca n jejai kbye!

          0

          0
    • soba says:

      Nasib la weh, dapat ex isteri husband yg psiko. Memang jenuh karen tu nk move on rasenye.

      Bertabahlah maria ye

      0

      0
    • Pedop says:

      Ayam Piru pon dorg Sibok nak rebut kot ye pon nak dato Cari la yg x kecut yg x lunyai..ni x yg dah berketuat berkutil ni gak yg nak direbut.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Sape suruh caras laki bff ko sendiri,nasib ko le…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Karen pun trauma ko kebas kaki dia.. Bgn pg ingt laki rupanya bantal peluk je kt sebelah.. Xyah la ckp mcm suci sgt…sendiri kebas laki org.. Sendiri cari hal.. Sendiri trauma.. Aku x sokong si karen ni ke apa.. Tpi aku ckup anti perampas ni.. Lg2 si Maria ni laki kwn baik pun dikebas.. Adoii

    0

    0
  4. pink panther KHTuah says:

    ini trauma buat2..sebab sampai masuk BN..nampak sgt laa…sebab apa sy cakap buat2? sbb dia filekan saman jadi antara prayers yg biasa disenarai dalam saman adalah “gantirugi akibat trauma, bla bla yang akan dinilai @ ditentukan oleh mahkamah”..
    trauma ni nak dibuktikan adalah dgn dokumen dari doctor (yg berkenaan), mungkin dia dah mendapatkan perkhidmatan doctor berkenaan utk menguatkan konon dia terkesan dgn perbuatan bekas isteri suminya tu, tapi pasal maria farida ni kan actress jd dia buat lah cerita2 bingai mcm ni..org trauma sampai boleh maklum pada media dia trauma, hahaha..nampak sgt kelentong..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pun terpikir camtu..kalau trauma boleh ke jumpa orang bagitau detail lagi tu..orang trauma bukan ke nak kuar rumah nak bercakap pun taknak..wallahualam

      0

      0
  5. poyos la says:

    yela abg Nara..nk tgk gk nti bini BN kot abg Nara kawen len ..jgn jd mcm karen jgk hahaha.. bff tu BN oii .. blh plk dia caras erk.. isk isk

    0

    0
  6. maya karen says:

    aku pn trauma nk buka BN, asyik2 gosip ko ngan karen. lg trauma tgk gmbr pakai seksi2, muka botox sana sini. hewhew. nk kena mtk gntirugi dgn BN ni. hihi

    0

    0
  7. Maria Mariana says:

    BN cerita takyah nak backing Cik Maria (bajet DATIN) sangat laaaaa….kalau dah dengar cerita berat sebelah…

    0

    0
  8. kk says:

    kalau still bley selfie kat ig tu blum tahap trauma lagi, klu trauma sure xkn nak kuar bilik nye sbb trauma lg dasyat dr ketakutan. besfren2 last2 laki org tu ko kebas sure laa org tu naik hantu.

    0

    0
  9. tuataksedardiri says:

    dear maria farida bukan maria mercedes hokey,

    tahniah kerana berjaya rampas laki kawan baik………tepuk sebelah tangan takkan bunyi…..what u give u get back……!! so takyah nak berderama sangat……….simpan jelah trauma ko tuuuuuuu….aku taknak tengok drama minggu ini, featuring Maria Farida aka dahtuataksedar2 ……….rasalah sendiri kalau dah amik hak orang…..takyah nak kicoh #ajaksuamipsuraungajiagamajelagibaik

    0

    0
  10. Anonymous says:

    kesian tak cukup dgn minta cover dgn suami trpksa habaq satu dunia cerita peribadi yg aku tau whatever masaalah peribadi only close related jer y tau offcoz dia ni public figure tapi tak kan nak ceritakan hal peribadi mcm surat berantai kot…kesian sape y punya bini dan close related mcm tak confident by herself lak..

    0

    0
  11. Orang tengah says:

    Tu la akibat nya jolok sarang tebuan, gatai sgt

    0

    0
  12. nenek sheme says:

    kalo ak jd keren pon ak wat mende same kot…ajar spisis perampas camni…igt boleh idup tenang ke..”seluruh keturunanmu akan menerima pembalasan ku..(ayat ucop dubsmash)…”hahaha

    0

    0
  13. sue says:

    omg! TAK HABIS LAGI?! Nak put a stop to this?
    Court action. At the same time, the three of u (the ex, you and the man) need to stop talking as well. Let the lawyers do the talking lah please. Aiyo!

    0

    0
  14. huh says:

    bunyi lagi..
    nak dengar juga apa kata si karen tu.
    nak kena sumbat baru diam agaknya.

    tdak dinafikan dlm islam tidak melarang suami bernikah lebih dripd seorg. tetapi perlu tengok dripd segala sudut. kita sukar utk melihat seorg isteri pertama itu betul2 redha & ikhlas dlm mengizinkn suaminya bernikah seorg lagi. jikalau boleh, biarlah habis usia hanya ber2 shja. namun kita jgn menolak qada & daqar Ilahi. kekadang jodoh ni kita yg cari,..dpt pula yg tidak tepat (maksud sya bukan dri petunjuk seperti solat istiqarah, restu@redha ibu bapa) inilah akibatnya.
    yg kawan baik dirembatnya. inilah yg jadi masalah. berkahwin tempat lain, buang ibubapa buang keluarga adik beradik dan sanak saudara)

    tiada apa yg kekal di dlm dunia ini,..kita jgn bersikap tamak.
    tapi tngok drpd air muka suami dia pun mcm suka je benda tu berlaku.

    0

    0
  15. And1 says:

    Nasihat untuk makcik maria kita ni ” Jaga Baik-Baik”..Tunggu pembalasan mu kelak

    0

    0
  16. Mek Ti says:

    Just nak bagi tau.. kenapa lagu Janna Nick mcm lagu org buta selalu kat tepi jalan tu ek? muzik keyboard tu………… :(

    0

    0
  17. faezah ngilai ngilai says:

    hmm akibat terung kedut si rahman

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Ad ap dgn datuk ni..klu kaya n baik sekalipon..xmgkn aku nak.. :___)

    0

    0
  19. Katy says:

    Segan nk cakap tapi blh tahan jgk muka datok ni .
    M semm jgk awww

    0

    0
  20. anon says:

    Nilah perempuan, masa jadi laki dia, tak nak jaga laki betol2, asek duk clubbing. Tapi bila org lain amik, dia jeles pulak & wat khianat…

    0

    0
    • Shutup says:

      Karen p clubbing ke ape ke…kalau dah suami tu ceraikan isteri pestu kawen ngn ustazah solehah takpe jugak…ni tup tup kawen dengan bff si isteri dan kaki sama2 p club! Buat hapeeee….

      0

      0
  21. johnny bravo says:

    Zaman skrg manusia duk sebok nak guna nama glamer. Guna jelah nama yg mak bapak korang bagi., lagi sedap di dengar… Ni….karenlah, vida lah…. sanjung sngt budaya barat dgn nama2 kristian…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Sekarang pikir pun tak guna juga pasal ape .belum tau ape nak jadi jangan ingat nak seronok je pangkat atau duit tapi hidjp melarat.asek2 pikir ape nak jadi seterusnye .kite ni kalau boleh cari dunie dan akhirat jangan cari duit dan pangkat.tak boleh bawa mati

    0

    0
  23. ....... says:

    Sekarang nak pikir pun tak gune .ape nak jadi pun kite tak tau .kebanyakan sekarang orang ingat duit dan pangkat je.bukan pasal akhirat.bukan kite boleh bawa mati pun semue tu

    0

    0
  24. jejai says:

    takpa tunggu 5-6 tawun lg (kot sempat la 5-6 tawun), bila hang dh kedut mcm karen, laki hang lak kena caras ngan artis baru lagi hot dari hang maria….yg datuk tu pn aduhhh kuat lagi ke? tak krem ke pinggan ko datuk

    0

    0
  25. melor says:

    dua2 pompuan ni bodoh ..yg untung si datuk tua kerepot juga..kalo lah datuk tua ni x kaya.. takkan ada kejadian caras2 ni…tak kuasaa

    0

    0
  26. melati says:

    saya ni lagi Trauma tgk Suami & bekas suami korang…….!!!!! katak Katak terjumpa laki korang katak akan kater….Daddy..daddy, daddy….kikikiki..

    0

    0
  27. mak ko ney melati oi..hormat skit says:

    Ko sihat melati dah mkn ubat..

    0

    0
  28. Sam says:

    Dah makciknya pon….gi amik laki kawan. Kene la plak kawan yang sama bitchy. Memang hamik ler. Apa, hang pikir after buat mcm tu boleh hidup aman damai ke? Derrrrrrr.

    0

    0
  29. Yekeni says:

    Jadi, maria dapat bayangkan tak betapa sakitnya hati karen bila suaminya dirampas.

    Yg perampas, bff pulak tu. Betrayal. Bertambah sakit hati.

    She’s a woman scorned. You just gotta face her hell.. Don’t cry for sympathy. You don’t deserve any at all.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Aku baca comments Pn Karan ni kat FB, dia ckp dia langgar ex laki tu SETELAH ex lakinya tu cuba menceroboh ke dalam kereta dia. Mcm si laki ni nak terkam masa tgh gaduh la. Tu yg Karen defend and at that time langgar je la yg bole dia fikir paling patut.
    Tgh gaduh mana nak fikir rasional ye dak?

    Pastu, Karen cakap, title Dato laki tu bukan genuine pun. Laki tu tipu title dia.
    So, xde dato-datinnya. Nama dia Encik Rahman je.
    So xde datin Karen, xde datin Maria, xde dato Rahman. Yang ada cuma 3 orang tua yang sedang bergaduh…
    Kesimpulannya, orang tua bergaduh xde beza pun ngan orang muda bergaduh.
    Kesian nya tertipu….

    0

    0
    • Bedol says:

      Yg ade cuma datuk telur kedut kulit telur boleh Tarik buat balut btg paip bocor di pijak kambing.

      0

      0
  31. liza says:

    Korang rajin2 la pegi ig @karenrahman69 and @shazleen_rahman bace ape yg maria ngn laki die ni dh buat kt karen ni. Maria ni pelakon weh…ape sgt daa berlakon dpn wartawan.

    Dhla kau caras laki bff ko sendiri pehtu ko ngn laki ko duk meroyan pasaipaaa…insecure la tu
    aku rase karen ni pon x hadap la rahman ni…duet die lagi byk woiii

    0

    0
  32. mariah karan says:

    bila atuk dan nenek bergaduh…mengalahkan org muda

    0

    0
  33. Anonymous says:

    perghtttt…. rampas suami kawan baik sendiri rupanya…. gila brand apa pompuan ni?… eh salah org tua dah mcm nenek kebayan….ni dasar pompuan tak guna…dgn kawan baik sendiri pun carassss…bohsia!

    0

    0
  34. Wan Tom Bt Wan Pa says:

    Datuk Rahman? Bila dapat anugerah ini? Negeri mana yg bagi?

    0

    0