Written by AbangNara | December 13th, 2010

maria farida shah jaszle

Waduh. Apa sudah jadi? Katanya hari itu Shah Jaszle ini tak minat sama awek Melayu. Mungkin Maria Farida ada darah kacukan maka tak layak digelar awek Melayu. Dan dulu diorang berdua nie pun beria menafikan yang kononnya diorang bercinta. Mungkin mesej sayang-sayang di Twitter di bawah ini sekadar suka-suka je kot?

maria farida shah jaszle
maria farida shah jaszle

Kalau nak berahsia bercinta jangan main bersayang-sayang di Twitter. Itu poyo namanya. Gunakanlah DM. Sekian terima kasih.

Kredit berita Mstar.

185 responses to Maria Farida Dan Shah Jaszle Bersayang-Sayang Di Twitter

  1. miss suka masak says:

    hurm………..

    • miss suka masak says:

      kalau ye pon bkasihan mengaku jela..

      terus terang jek…

      biar public tau..

      ni deny plak…ikot la…

      tapi sweet apa couple nie…

      umur xmhalang cinta sejati…

      • Miss pocO says:

        miss suka masak…

        sblom lbh parah lg, baik miss tunggu si buluh perindu tu dtg bg komen kat sini…

        dh dua tiga ari ni asyik carik ko je…

        • comey says:

          tOL tuh..biar encek perindu je datang aku
          xnak dok bc Komen G.A.D.O.H kat sini sudehhhh~!
          #peacE#

        • miss suka masak says:

          comey………..

          miss pon xsuka gak gadoh2 nie..

          tapi masih confius nie

          nak tau gak sape encik perindu 2..hurm

        • Kasih says:

          poco, btl tu… miss ko tgg jer komen jiwang si perindu tu.. kesian dia kang xlena tido lg ingt kan ko hihihihi….

          perindu oo perindu, muncullah ko ni miss dh dtg haaa ;)

        • miss suka masak says:

          kasih…

          ko kenal ke ngan perindu 2???

          aku masih menunggu dia gak nie..

          nak tgk gak camne orgnya..

          hope tol2 wujud la yek encik perindu 2..

        • Kasih says:

          miss, kasih xkenal la gan perindu tu just tegur2 kt sini smtr miss menghilangkan diri…

        • Statement Puaka says:

          “Bukan saya tak suka tapi susah bila bercinta dengan wanita Melayu. Pengalaman sebelum ini buatkan saya takut dekati mereka”- Shah Jaszle

        • Ratu Dangdut 40an says:

          Ha..dengar tu Kasih & Miss Poco.. :)

        • Ratna Sarumpeat says:

          Dasar loh, kenapa takut mau mencintai seseorang? Cinta itu kan datang dari hati yang luhur dan Maha Esa.

          Barangkali kacang lupakan kulitnya ya. Waduh sik, harus aja ku ambil obat… rasa mau muntah aja dong !

        • Mat Jezal says:

          ‘wanita melayu susah”..janda Melayu tak kisah lah pulak..?

          Hipokrit lah artis2 Malaysia ni kan? Muka dah la macam Mynmar campor Utopia.

        • miss R says:

          nak bikin panas lah tu..biase lah artis suam2 kuku…

        • Mariah Curry says:

          Ini lah masaalahnya dengan artis2 Msia. Diaorang ingat peminat2 hiburan bodoh macam diaorang jugak.

          Kalau dah cinta sangat tak tahan, SMS aje lah. Dak tak cukup duit beli Top Up kad ke si minah Maria Peria nie? Masuk Twitter saja nak buat2 feeling konon. Eh, kitaorang tahu lah tektik Cik Maria Peria oiiiiii..

          Nampak sangat gila kontroversi…Podahhhh!

        • momoe says:

          2-2 akai takdak.

        • Granite says:

          Mungkin dia rasa Maria tu omputeh kot..

        • Kasih says:

          Ratu dangdut… apa yg kena mengena gan kasih lak nie dear huhuhuuhu…. kasih xtulis papepon :p

        • 100kg says:

          ish3 kenapalah bt statement yg membodohkn diri sndiri.. dia pn org melayu kan.. perasan hot la tu..entah2 masa couple yg dulu2 tu dia yg brmasalah.. pastu nk kata kt pmpuan melayu. yg dia bcinta dgn awek ukraine tu bgus sgt lah? pilih stok model2 je.. last2 break gak. ntah pape jela kau ni asmara

        • miss suka masak says:

          buluh perindu???hahahhah

          sengal lah…………

          yela miss tunggu gak dia nie…

          masih dlam penantian………

        • perindu misssukamasak says:

          poco .. kasih
          thanx ye sgt2
          ak hargai usaha korang.thanx

        • Kasih says:

          most welcome my dear :)

      • comey says:

        ha kan dah datang missukamasak..
        mana encek perindu kamu..???
        hehehe

        • Miss pocO says:

          tgh cari buluh kot…ooopppss… jgn mara aarr… :-)

        • ttdi says:

          mungkin kah ada penyakit giler babi kat sini? sedih la… ade yang hilang identiti… penyakit yang berleluasa di kalangan pengguna cyber….. nak kena cari punca penyakit nie…. bosan… kalau yer pun nak cari populariti.. jangan kat sini…. dulu rasa macam best jer… skarang… hampeh…. bye bye BN…

        • miss suka masak says:

          nama pon perindu erk………..

          seram miss…………hahha

      • zangga zhanghurry says:

        agak bodoh jugak artis2 kat malaysia nih kan?

        • Miss Congo says:

          Artis tak ade kelas …rimas mak!

        • Minah Panausonic says:

          Mak nie kan…buat2 xpham lak. Ini kes perigi cari timba mak. Kalau artis tu ade kelas kan mak, dia tak buat perangai macam nie mak oiiiii… Ini artis versi Ulu Daerah Pendalaman mak tarafnya…IQ kurang sket..tak minum susu Dutch LADY waktu kecik. Otak bengap sket.

          Mak dah tua ,,,jangan stress ya, nanti naik pulak darah tinggi mak tu. Mak pergi carik je lah Pak Ayob duda kampong sebelah ye mak.

        • Sakinah Wakaka says:

          artis gersang mak !!! ;)

        • sweet 17 says:

          artis yang dah nak masuk senja (tapi tak sedar diri) nak kalahkah Madonna, Demi Moore dan juga Jennifer Lopez ketandusan belaian kasih, sayang dan nafkah batin…

          *walaupun..kan?*

      • Mak Andam Rimas says:

        Tolong lah artis2 tak laku Gred F macam gini…..nak bertwitter-twitter..pergi je lah Tasik Titiwangsa..sewa hotel ke.. bermadu asmara..Nak kasi tunjuk orang pahal?

        Lakonan dan bakat dah le…tak seberape..”yang ado”..sensasi je lebih..Bila cerai tahu pulak pergi overseas…larik lintang pukang..

      • eliz says:

        saya tak rasa mereka bercinta

        THEY JUST HUNGER FOR GOSSIP. GLAMOROUS.

        just to hell u two.

        • Oh Nenek says:

          Macam kera dapat….. Twitter! Baru celik IT lah katakan artis Malaysia..

        • aku sha says:

          stuju wat eliz says… kalo org bcinta nak2 artist xmgkin dorang terang2 ckp syg mcm tu…
          tu namanya sajer nak publisiti murah…

          xda nye bcinta… mcm tuh…

          kalo tol bcinta… umo bkn alasan la… lgpun Maria tu bkn tua mna pun… cantek dan bgetah lagi…

          cuma doarng tu sja nak panaskan stori… bikin panas jer tu…

        • silentgirl says:

          true! xpon scandalous je..just stok layan je.. shah ni poy sgt la…dlm melodi dorg ni jwpn nk same je..cm da planned…x bape ske mamat ni..blakon agak kayu.

          sy ske love and faith..FAHRIN AHMAD. ;)

        • farapink says:

          ai pon suke abg FA.

          Love & Faith ^.^ (caer ati)

        • hidung ala2 jambu air says:

          yang aku tak tahannya abang..si maria tu panggil si mamat tu..patotnya makcik dengan adik dah..haha

        • Hmmmm says:

          Kalau panggil “baby” ok kut.

      • Erin says:

        umur just numbers

        • buang tebiat says:

          Ye la tu …number.

          Nanti dah mula masuk 45… sakit lutut, menopause…dah berkerut mula lah nak suntik sane sini..

        • Sayang Plastik says:

          suntik dan sedut …….(lemak) :)

        • Mariah Curry says:

          Statement ni kalau tak salah statement si Ella waktu bercinta dengan Hans Isaac dulu kala.

          Nah, sekrang mana dia? Tersepit diantara angka emas 40 dan 50 an..

          Kahahahahahahahaha…

    • apa kes ngan mamat melayu yg x nak pompuan melayu

      tapi janda melayu nak. gak….eeeee.. biar betol !

    • 3H says:

      murahnya cinta..diperagakan kat twitter.. or mahu wat wartawan x senang duduk dgn gosip suam2 kuku badak tu?

    • red says:

      bodo btol….ramai2 pompuan yg ni jgk dye pilih…

    • lala says:

      dulu maria kawin ngan sape eh??

    • mitchie says:

      aikk….bcinter ker dia orang nie????klau yer pon mai lh citer kat public.jgn main ttup jer. tak psal2 plak nnti jdi parah…ha..kn naya dah……

    • wani says:

      anyway,maria farida mmg cantik…:)

  2. zuarxpdc says:

    melepas aku..hahahahaha

  3. Miss pocO says:

    syg jenis yg camne tu…? hehehe…

    • Kasih says:

      cam i syg u x mngkn lah kn poco sbb drg siap ada pnggl ‘abg’ bagai lg kn hihihihi….

      xpa kita saling sayang sbg sesama saudara islam kan sis…. bkn nya ada perasaan cinta yg cam drg rahsiakan tu kn, kn, kn….. oppppssssss :p

  4. coco says:

    dua ekor cipan…’zeeee’ berkasih sayang

  5. taksukareporter says:

    sayanggggggg

  6. BlackBerry00 says:

    adat artis…mana nk mngaku…!!!!

  7. saya comei says:

    hek eleh..tahmendemende r dorang ni…kalau btul nk berahsia jgn lar bersayang2 kt twitter..bangang ker apa

  8. Miss pocO says:

    Ya Allah…sorry to say…

    rapat sgt dada tu…

  9. mys abby says:

    gmbr atas tu melekat terus maria tu kt badan shah…
    geli pulak tgk..hoho

  10. ain says:

    poyo la tanak ngaku tapi show kat public gak…dah tentu nye follower die baca…gedik ah artis ni..

  11. misskenyalang says:

    umor bukan penghalang di antara mereka. biarlah

  12. toti says:

    aq dh aqgk dh koma berdua ade hubungan sulit ntah dh kawen dh ahha ..

  13. Kancilbiru says:

    abang ke adik….? ekeke

  14. laila junhyung says:

    hmmmm….smoge bahagiee ……:p

  15. luvlavender says:

    bercinta xnk ngaku..ble da putus bru nk kecoh.

  16. kurus says:

    knapa lelaki muda skang ske pmpuan lebih tua ek?

  17. Gosipgurl_fea says:

    sweet~

  18. donut_cute says:

    ari tu beria-ria menafikan dlm Melodi. entah apa2…

  19. hhahahaha..Maria Farida kacukan filipina, kaum kerabat melayu gak tuh… sejagat keh3x.. konon tak minat gadis melayu. jupe sorg jenis camtu then jump to conclusion seme camtu.. tak elok. klu tak suke apa2, diam je, jgn obvious sesgt, silap ari bulan terjadilah sebaliknye….

  20. bukan manohara says:

    motif?????

  21. fairyjue says:

    hurm mmg tgh in love pon dorg ni….last weken dorg ni mkn kt TGI FRIDAY’S kt curve….sebelah meja i je..so x heran la lau dorg couple……sweet je

  22. AIsha says:

    maria ni cantek..kenapalah tak cari yg seusia, bukan nk menidakkan qada dan qadar, tapi sekurang- kurangnya carilah yg bersesuaian dg diri tu, mamat ni pulak, mungkin sebab maria tu lawa, tu yg nak test market agaknya….ermm, kalau bercinta ngaku jelah, takde sapa yg nam marah..

  23. zf says:

    huhuhu..lawakle dorang ni…naseb bek dua2 ni aku x minat..

  24. lylyezora says:

    mmg poyo mamat bangla nie…ckp x suka couple ngan awek melayu…tp janda bdarah melayu nk pulak!!!
    dasar idung kena sabit!!!

  25. zuanzuan says:

    ……dah jadi taste zaman skrg…yg dah dt title j**da minat kat yg laki bujang lg teruna…..mcm musim buah-buahan pulak….ada ikut musim2 tertentu…..dulu musim artis kita minat laki @ bini org….pasni musim ape pulak….

  26. ghadisk says:

    first wa mmg hangen dgn statement mamat tu xsuke awek mly…
    la ni bcinta xnk ngaku pe kess…
    anyway xksah la awek dia tu tue dr dia ke ape ke…
    but xyah la nk gediks2 kat twitter cmtu skali…
    balaks wa pon mude gak dr wa…
    xde la ber’abg2’…
    sah la mamat tu mude…
    klau dh kawen xpe la gaksss…
    huh!

  27. oren says:

    yg lelaki tua cr gadis muda.. yg ni miang pandai! bujang cr mak janda.. alahai.. ape lembab benar budak2 zaman skg cr yg danak expired!

  28. zuanzuan says:

    ……..xsekufu lar!!!!!

  29. konpiusaku says:

    bkn ke si Shah Jaszle ni couple ngn Anzalna finalis dewi remaja tu ke?? mcm2 dorg ni…x caye cube nengok dlm blog ni…http://dydybanod.blogspot.com/2010/08/ayangs-reception-dewan-perdana-felda.html

  30. ikuP ayaS raseB says:

    Poyo punya Sah Leleh!! masa kena interview dgn melodi x mgaku konon….aku paling benci artis mcm ne….talam 2 muka….xde pendirian….bangang….org yg mcm ne, yg suka main rahsia2, tkkan kemana juga hubungan tu sb dia x jujur!!….becinta setahun pas tu break or kawin 2 tahun cerai…bangang punya artis….

  31. chenta says:

    poyoz nye la mereka yg bergelar artis ni kan…
    aduyai
    :D

  32. dutchers says:

    si maria ni apa aku kisah,dulu aku rajin teman adik aku shooting istana idaman diselayang,sekali tu mata aku terkejut tgk si maria ni berpeluk sakan&bercium bermanja2 dgn si azhar sulaiman..semua krew nampak tapi diorg buat x kisah sebb katanya hari2 tgk..dasyatkan dunia artis ni.

    • Bukan Artis says:

      Biar btl…azhar sulaiman? dh ada anak bini cium pompuan lain lak? pantang berlakon sekali ek? semua nk sambar, filem abang, si azhar, drama asmara si shaz…ish3.

    • tenang, tenteram hidup bahagia says:

      uit depan2 org cam itu, kalo kat blakang? azhar, antarla wife grooming kasik cun melecun, jgn mulut kata xkisah tp blakang main lain. b**lol

  33. kak nam says:

    tapi suka tgk maria farida ni… dah 40an tapi body macam anak dara… aku pun x macam ni… cantik…..

  34. leha says:

    biarlah dorang nak bercinta punn…tak ganggu bini laki korang pun….masa rakam melodi tu dah lama kot, yg ni maybe baru je dorang decide nak ngaku…kotlaa….umur bukan penghalang ape. janji boleh kahwin, bukannya si maria farida tu lelaki pun sampai shahz jasle takle kawin gn die. umur setakat tua, tgkla marianya macam mane, kalah aku agaknya

    • kiskis says:

      tu la..aku pun rse cmtu,masa melodi tu dorng blum brsedia nk ngaku,mgkin awl2 prhubungan bru nk kenal ht budi. skg mgkin la dorng dh brsedia dn tk kisah klu dh ramai yg tau hbungan cinta dorng ni. mgkin dorng tknk ngaku2 ni, biar kite yg baca twitter dorng ni boleh faham2 sendiri..yela,asyik ramai je yg tnye2,diaorng tnjukkn la melalui twiter..artis ni kdg2 klu diorng mengaku hbungan yg baru trjalin cmni, jap lg bnyk la pihak situ sini sinun yg akn mnambhkan perisa kt hbungan diorng..belum lama nk brpanjgan,dah mcm2 hal msalah timbul..baik peminat faham2 sendiri,dh confirm nak kahwin baru ngaku,mengaku bagai nak rak klau tk jadi sape yg malu,dorng gak..nak mengaku awal pun bukannye ade org nak support belanja khwin dn bulan madu..huhu

  35. Mem Besar says:

    yg ni pun taktik nak glamer cam “Mawi Nafi Gosip Kahwin Lagi Dengan Orang Temerloh” kot.haha.uppss

  36. rayn says:

    demmm that maria farida hot giler

  37. inas ilham says:

    sepatutnnyer shah 2 pggl maria farida kakak n maria farida pggl shah adik… bru romentik..weeee.. cam aku la.. ak pggl my hubby adik yunk.. n my hubby pggl aku akak cayang.. tp tue 2 hr je.. huhuhuhu

  38. Dauspozi says:

    hak3… nak menunjuk je kat peminat2 dia tu… huhuhu…. Artis!.. apa la sangat.. nak tarik perhatian je lebih… :)

  39. leyna says:

    wahhh abg sayang 2 babe.. haha romantik siot..
    ngaku jelah..

  40. Rin says:

    x kuasalah dgn shah jaszle ni,, meluat plak.. mcm jntan gedix!

  41. Erin says:

    I like them together…

  42. yna says:

    sok kalo si shah ni tggl kan maria parida baru la dia guna balik statement tak minat gadis melayu kot.

  43. lolyat gang says:

    mamat ni nak ramas mesra dgn maria farida jek
    da puas esok tinggal la
    carik awex muda plak
    hehe

  44. phreak-id says:

    siapa abang siapa akak ni? tak faham aku.. :p

  45. Budak says:

    Abggg???..Goshh!! tumpang lalu2…nk muntah jap…bwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

  46. fizaluvinz says:

    mcm citer oh my lady….

  47. hajimaru says:

    uwek..pasan..x suka gadis melayu kunun..padahal ari2 dok sarapan tempe + jengkol..ishk2..pak mat tempe punya olang…cit pooodah la padaiyappa..deyyyyyyyyy

  48. BumbleBee says:

    artist msia xde lain…kisah cintan cintun, gmbr terlampau, aksi terlampau etc… tp xde plak product yg dikeluarkan tu smpai tahap luar Asia pun…(kt barat tu xyah cter laa ek). Berlakon tangkap muat jer…sebok berlagak diva peluk2. Cehhh~

  49. Halim says:

    macam la dia je tahu sayang2..

  50. ROKOK_surya says:

    dunia artis biasala banyak yg hipokrit…

  51. aku&dia says:

    bikin panaslah mamat yg xsuka wanita melayu n janda terhangat nih.. (hangat kerr??) @_@

  52. hahaha says:

    diorg saje je tu. diorg tau beautifulnara mesti ternanti2 tweet yg berbaur kontroversi nak tempek kat sini.

    diorg saje la kasik bahan nk letak kt website ni. haha. nnt takde gosip, boring pulak website ni kan.

  53. Azura.Z says:

    Biarlah kalau diaorg nak bersayang2. Napa nak marah2 lak. Itu kan hak mereka. Jgn lah nak cakap Maria tu dah senja x sedar diri. Fitrah manusia. Dia juga ada keinginan utk di sayangi dan menyayangi.

    • BumbleBee says:

      dah yg org marah nyer sbb diorg x ngaku biler di tanya… tp jenjalan kt shopping complex mcm org bercinta…skang dok bersayang2 plak. Takkan buat skrip reading through twitter kot…kalo x nk di gossip, guna laa SMS, MMS, BBM or guna ape2 medium lain yg hanya boleh utk tontonan mereka berdua jer. Ini x…so diorg ni mengader-ngader namanyer. Gelenyarr~

      p/s: Aritu ade gossip dlm akhbar ckp yg dier demand utk drama asmara II …(pengaruh kekasih hati suruh demand)…x kemana laa kalo bru nk naik pastu wat mcm ni.

  54. Amoi says:

    Choi….Shah ni sure nk wat maen je si janda monoposs ni…pancut dlm hari2 pon takpe…kenapa kaum kita terlalu bodoh kadangkala…selamatlah amoi masih sedar diri….

  55. miss suka masak says:

    salam semua…

    bagi miss kan xsalah lau makhluk dua kt ats nie nak bcinta sekalipon…

    faktor usia bukanla phalang utk bcinta..

    s long diorg ikhlas dan saling menerima sedanya i2pon da cukup….

    bagi miss…

    selagi keikhlasan 2 ada…

    kejujuran dan sikap toleransi wujud lam suatu phubungan 2..

    mang sgt2 indah la hubungan 2…

    usia bukan penghalang…

    ,maybe hati da bpaut pada mak janda..

    agpon ramai jejaka bujang skang cepat bselera pada mak2 janda kan..

    maybe salah satunya sbb pengalaman,,

    pengalaman adalah cikgu pling bguna utk kita mharungi kehidupan nie…

    kesimpulannya kat sini…

    nak bkasihan pon teroskan la

    tapi xperlu la nak show off 2 public..

    xindah la beb..

    cinta y sepatotnya kita share ngn patrner nak show kat public..

    n if sekalipon couple xperlu nak deny2…

    xkan jatohnya pepolariti bila umum pada public y korg couple..

    bila deny gini jadi kes owg bencii 2…

    so 2 akak maria n pasangan..

    hope u all bbhagia lah…

    lau xtahan kawen cepat2 yer,,,hehhe

    ps : ingt lagu suhaimi meor hassan.. kalau bpacaran..

    • perindu misssukamasak says:

      gadisku…
      kalau kita plak yang bpacaran miss setuju??
      perindu sentiasa di sini..menunggu miss
      dgr kata hati ye miss

      • Miss pocO says:

        setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu… :) ….!!!!!!!!!!!!!

        • perindu misssukamasak says:

          poco.
          gadisku 2 mcm xlayan jek ak.

        • Miss pocO says:

          biasa aar tu… mula2 mmg gitu…

          lama2 hati dia lembut gak, pompuan kan…

          bersabar dulu k…

        • perindu misssukamasak says:

          wah ko nie buat ak bsemangat jek
          thanx sgt2
          aku cuba
          ko nie mesti byk pengalaman kan
          aku tgh keje nie tapi sempat lagik dok comment2
          tngu ko ngan miss reply comment

      • Kasih says:

        setuju sgt2…. jgn menanti sj perindu kena usaha gak tau… memula mmg lah cam tu, lama2 dh serasi ok lah tu :)

        • miss suka masak says:

          kasih.thanx dear.
          hehe dalam proses nie
          aku usaha
          kena marah ngan miss pon xpe
          yang penting aku usaha.hehe

        • miss suka masak says:

          kamo sgt gila jika pikir saya akan jatoh hati ngan kata2 kamo nie perindu..

          ah tension aku…

          poco ,, kasih..

          tlg akuuu

          nape ngan ayat2 dia nie

        • miss suka masak says:

          miss dah copy paste byk kali pon ayat2 dia..

          mcm xpaham2 jek org xsuka

          susah lah camnie…

          miss xsuka

          mcm miss lak yang gedix2..erm

        • Kesian Perindu aka Miss suka masak gila glamer & kurang kasih sayang... says:

          Hahaha..! Kantoi..!!! Arghh malu la cikit…!! Huhuhuuuuu…!!! Lawak betol lar..!!!

        • erin says:

          bodoh.miss suka masa = perindu miss suka masak, apa motif ko pakai nickname byk2 n konon2 ada org suke kau?gedik sgt ke nk cintan cintun dgn diri sendiri kat sini.pathetic

        • perindu misssukamasak says:

          kasih.thanx dear.
          hehe dalam proses nie
          aku usaha
          kena marah ngan miss pon xpe
          yang penting aku usaha.hehe
          misssukamasak dah marah2 kat aku 2

        • laila majnun says:

          hi perindu…..go get her ……aja aja faitin (ala korea gitu)

        • gurly says:

          wehhhh!!!! loser! kantoi ke xtukar nick tu?

          [miss suka masak says:
          December 14, 2010 at 1:42 pm

          kasih.thanx dear.
          hehe dalam proses nie
          aku usaha
          kena marah ngan miss pon xpe
          yang penting aku usaha.hehe]

          dengan….

          [perindu misssukamasak says:
          December 14, 2010 at 1:44 pm

          kasih.thanx dear.
          hehe dalam proses nie
          aku usaha
          kena marah ngan miss pon xpe
          yang penting aku usaha.hehe
          misssukamasak dah marah2 kat aku 2]

          PERGHHHHHHHH!!!! DA KANTOI ABES DA NI! HAHAHAH….KLU KO KATE KO COPY AYT PERINDUMISSSUKAMASAK..KOMEN MISSUKAMASAK YG MASUK 2 MIN AWAL!! BODOH SIAL HARAM JADAH NI! MALU JE WEHHH! DA KANTOI DA!PASTU NK BACK UP BALIK KATE COPY PASTE KOMEN PERINDU..WEHHH!! TLG LA POMPUAN GILE!

          MISSUKAMASAK=PERINDUMISSUKAMASAK=EXMISSUKAMASAK…N BBRAPE NICK YG BLUM DPT DIKENALPASTI BYKNYA..BETINA NI MMG LOSER! HAHHAHA…..WEHHHH!! AYT KEJI N JIIJIK KO TU SGT ANNOYING LA…KOMEN2 KO YG KONON2 ADE PMINAT TU! TAIK KO LA! KO NK CKP APE LG SKANG? OUH..BY THE WAY PLS HIT DISLIKE BUTTON AS USUAL YA BABY..

        • laila majnun says:

          hey gurly
          you ni kasar betul lah bahasa, perlukah mengeluarkan kata2 kesat dan maki hamun org lain to make yr point
          walaupun you betul sekalipun, apa you dapat..ada habuan ke menunggu
          tak perlulah ambil perkara ini begitu serius…it will only create tension to yourself…rilek2 udeh lah
          ini blog hiburan….berpantun, bermadah, berpuisi…even berkarya spt apa yg perindu itu buat adalah sebahagian dr seni….
          you are missing a point here….these people yg kau hentam ni….they know how to have fun….pity you

        • perindu misssukamasak says:

          laila majnun..sila abaikan jek gurly 2.dia mmg suka cari pasal dgn aku..abaikan jek

        • xx says:

          gurly punye komen cepat betul dislike 320 tu..baru seminit td ak tgk takde yang dislike pon..like pon tak de…sapo lah punyer keje… =)

        • gurly says:

          hahaha..ko pon tau kan xx..aku da ckp da..jap je dislike bratos2..sbb die ni ade byk gle nick wehh! tu yg smpai terkantoi tu..hahah! laila majnun ni pon org yg same gak ni..kemain back up lg.haha! xpa..die saje xnk org tau die da kantoi..klu komen die bole delete, msti die delete da..hahah! msti die glabah nk mampos mse tgk tslah name tu..hahahhaha! kasiannnnnnn!

        • Kesian Perindu aka Miss suka masak gila glamer & kurang kasih sayang... says:

          Sah diorang org yg sama.. 1.sbb bila sorang x komen.. Yg lain sume x muncul.. ex miss suka masak, gyuri, perindu, miss suka masak, anti caldina & lawak la korang tu org yg sama…! 2.Bila sorang komen yg lain ngikut cuma jarak masa tu ada skit.. Cth komen gyuri ngan perindu dekat2 time dia.. Ada satu tu perndu komen 2.30am, bpe min gyuri reply plak.. Wahh ‘sepakat’ yek layan bn smpai 2 pagi..! Bley refer time diorng komen.. Huhuu.. 3.Cara perindu komen tu memang mcm pmpuan.. Jarang lelaki komen pmpuan kaw kaw especially bab pose, muka plastik etc.. n jarang laki nk tgok citer melayu (mcm komen perindu) cuba korang baca komen dia.. X nmpak ayat lelaki pun, excpt dia pggil Nara ‘kau’ atau dia sebut pasal ‘peluh jantan’ yg memang saje dsebut utk pbodohkan org… Lain2 komen dia psal entry memang obvious ayat pmpuan.. Aku tau la sbb aku pmpuan… 4. Komen sokong dia atau komen dia sume bnyk like, komen hantam sume dia dislike bnyak2.. Bukak browser bnyak2 then kau bley cuba click like bnyk kali.. 5.miss suka masak suka type sbaris then x hbis komen dia type lain2 baris.. Cuba tgok perindu nyer komen pun camtu.. Hmm jarang org nk type style camtu kan.. Soo obvious lar.. Kalo nk nyamar pun jgn over la tnjuk mcm angau gila saje.. (gaya komen mcm Aries April) kalo korang pnah tgok dia komen.. dia pun gila glamer n gedik jugak cari boypren kat bn ni… Agak lar…! Haha… Sah x logik nk angau sakan kat bn dah tu siap letak nick nama Perindu MSM.. Gila syok sendiri la budak nih…! Dh kntoi lgi xnk ngaku..!

        • Kesian Perindu aka Miss suka masak gila glamer & kurang kasih sayang... says:

          Dia dh kntoi.. Satu aku x paham.. Miss tu nape nk copy paste komen perindu… Sgt x logik.. kalo
          komen tu dah ada kat situ wtpe nk paste bkn xley baca.. Normally kalo copy paste org tulis cmni.. Perindu kata “bla bla”… Ini dah kantoi nak cover balik lah tu.. Adehh… Dia create nama baru.. Laila majnun pulak.. kononnya minat perindu “xpelah perindu, kalau miss x suka aku kan ada…” Sume komen perindu dia defend.. sakit mental minah ni.. Sah budak hingusan nih.. Ntah baru pas skolah agknya budak nih.. Nak main wayang tpi x pandai… Ingat org lain BODOH mcm dia agaknya….

        • Kesian Perindu aka Miss suka masak gila glamer & kurang kasih sayang... says:

          Haii la kasih.. Kau nk kwn ngan org yg syok sndiri nih.. Xpelah.. Tegur la dia elok2 moga brubah perangai pelik dia nih… Dah kantoi camni.. Adehhh…! Malunyer…

        • xx says:

          gila agaknye…atau pon lonely tu

        • Kasih says:

          kesian, bkn cam tu…. gan sapapun kasih kawan disini… xprnh nk cr musuh pon…

          tp walau papepon… sndr wat sndr yg mendapat.. tu jer kasih bleh nasihat :)

        • miss suka masak says:

          kasih………..

          nape lam hal nie miss y dpersalahkan….

          kasih u panggil perindu psiko 2…

          miss dah xtahan…

          serious cakap…

          rasa sakit hati sgt2 nie…

          balik2…

          miss gak yang kena..hurm

        • perindu misssukamasak says:

          gurly.kau buat aku tergelak.mcm selalu.teroskan

        • gurly says:

          kasih : – aku pon xminat nk cr2 gado..aku ske bc gosip kt cni..n bace komen2 org…mgkin komen2 tu bleh bg info kat aku on certain2 bnd yg aku xtau..tp rase semak ble scroll ade org sakai gle glamour..well, u know rite? hahah…

          Kesian Perindu aka Miss suka masak gila glamer & kurang kasih sayang : – ahahah..aku sokong la pe kau ckp tu..byk sbnanya yg mgantoikan si sakai gle glamour ni..wat2 la cm gle xtau pape kan yg nick missukamasak tu..pastu dtg hero ciptaan taik die tu..perindumissukamasak..pastu defend lak by pminat perindu…perghhh!! kronologi baek punye! hahaha…

          perindumissukamasak : – ko nk tersnyum knape eh?ke kau da goyang sbb kantoi? hmmm..xnk explain pape ke psl tlupe tuka nick tu? ko kan ske betah2 balik ni..sakai!cehhhh..wat2 xtau plak..knon teraniaya la? meh aku cirit kat muke tembok kau la! loser! by the way handal gle ko dislike komen aku smpai byk cmtu dgn skelip mate mcm xx ckp..msti ko xde keje kan? slain jd sakai..hahah!

  56. katak kodok says:

    Dah mcm jd satu trend sekarang ni… Mak Janda berkepit dgn budak jambu. Anak dara berkepit dgn Pak Duda. Agak -agaknya payahlah dara nak carik makan dgn teruna sekarang. Salah matching kot…
    Budak kecik br masuk dunia glamer ni, diaorang buat gini pasal tak cukup pakej bakat utk belakon, pasal tu buat kontroversi dgn makcik dulu. Bila dah glamer nanti, tak kemana makcik tu dipandangnya.. Dulu Aqasha pun berkepit dgn Umi Aida masa dia masih suam2 kuku…Skrg ni bila dah glamer, mana dipandangnya makcik tu lagi…
    Payah crita gini…

  57. gayah moden says:

    da test dier.,makcik2 pown still bergetah..awww
    tp pnyudahnye bia DIA yg tentukan.,keghairahan hy smntara.,~kte sbg umat d dunia yg penoh dosa nie mnghrpkan kebaikkan d dunia & akhirat,,,

  58. Kepoh says:

    ala ,diaorg mmg bercinta kot ..
    hari2 aku bukak twitter ,
    syg sne , bie cni , sweetheart la ..
    mcm2 la , shaz ciap ckp u r my soul lah , miss you la..
    Kalau nk bercinta pun , ngaku jeklah kn ..
    ada org kisah ..
    drpd cm ni , knon nk srok tp dlm twitter bersyg2 ..
    baik2 org suka , jdi x suka .. urmm..

  59. Orang Kampung says:

    pergh…… malu tapi mahu lah tu….hahahah
    ” kalau berpacaran memang banyk pantang larang, menjaga susila ibubapa adik abg, kalu berjumpa
    carilah tempat yg terbuka agar tidak mencuba aksi terlarang….” huhuhu

  60. Reena says:

    Kan dah jilat balik ludah sendiri..padan muka..walaupun MF ni mix filipino, tapi dia still ada darah melayu.. stillll… sapa bilang gadis melayu tak menawan..

  61. Orang Kampung says:

    mak janda tak desak nak kawin…. tp nti si teruna yg desak pasal tak tahan… asik dipeluk je… kuikuikui

  62. villa says:

    tlg la mamat nih bajet hot ke hape nk bandingkn ngn artis korea mmg x layak bgai laangit n bumi…ewwwwwwww..xminat aku….xsuke gadis melayu konon da tuh maria farida nih bkn melayu ke?da da statement mkn diri

  63. kamilah says:

    shaz awk ini sukakan org tua ke mcam maria farida awk jadi anak ikan nk kahwin dgn org tua

  64. RiRi says:

    eh??hok aloh… ;p

  65. kodiang says:

    Moga depa dua bahagia lah hingga menikah dapat anak pinak hendakNya.
    jagn dok begatai2 abg sayang lah ap lah bagai tup2..
    H.A.M.P.E.H dok ad.
    #peaCe gak..:-)#

  66. Neutral says:

    well..i guess.. they just wana create public-attention..what that called? “attention-deprived” maybe… haha..

  67. xx says:

    biarla..dorang nak bercinta ke tak ke..kita tengok je.

  68. eyda says:

    x lamanya 2….esok lusa melayang la…..

  69. kura2 kecil says:

    maria farida tu cntik ka?aku slalu jeles dgn pompuan cntik. aku ingat bler cntik, laki kita mesti syg kita smpai tak sanggup mrh, apetah lg jerkah. tapi bler aku pk balik, pompuan cntik la plg byk becerai n susah nk setia. aku tanak la cmtu, bia la gado sket asalkan dpt besama seumur hidu. sekian cerita hidupku.

  70. emilda says:

    KELAKAR LA ADE ORANG SEEK ATTENTION KT SNI…MCM MISS SUKE MASAK TU….LAWAK GILE..LEH PULAK KANTOI BODO..HAHAAHAA….DR DULU LAGI AKU TAK SUKE MINAH NI…MMG MCM KURANG BELAS KASIHAN..BDK2 SEKOLAH KOT..SBB SKRG KAN TGH CUTI SEKOLAH…HEEHEHHEEE….LAWAK2…

    • tenang, tenteram hidup bahagia says:

      kat mana dia kantoi? aku tgh carik tp xtau kat ner, nk tgk cara kantoi

      • tenang, tenteram hidup bahagia says:

        dah jumpa, patutla b4 aku baca ayat pmsm tu ayat girl. aku ingatkan lelaki lembut manala, jiwa yg xboleh difahami

        • perindu misssukamasak says:

          yeah?haha,ko silap

        • gurly says:

          wehhh..ko xjmp sbb si sakai gle glamour da dislike komen aku smpai hidden..ahahah! xpe…lg hidden lg org nk bace..troskan lg dislike komen aku ye sakai.hahahha! mmg tgh cuti skola xtau nk wat ape..pastu, xde plak die nk explain ape2 psl kantoi tu..BODOH!!

      • Miss suka masak ni sakit mental & gila glamer says:

        Baca komen perindu, miss suka masak, gurly kat entry rebecca, ngangkung, maria farida etc… Double click mana komen gurly dan lain lain yg hidden tu… Hihi.. Sume kje miss tu la dislike komen org yg condemn dia smpai hidden.. nanti korang paham la… (well aku try, bley dislike bnyak kali tpi kena refresh bnyk kali lar…)

        dah kantoi buat2 tak paham… X malu nyer dia nih…

  71. SAYA NAMPAK says:

    HAHAH~ MMG BTOL PON DRUNK NIH AK RASE~ SBB AK PNAH JUMPE DRUNK SHOPPING SAME2 CARI BARANG NK G HAJI/UMRAH KAY MYDIN SUBANG~ SIYES AK X TIPU~

  72. Nyampah says:

    To tenang, tenteram hidup bahagia,
    ko tgok reply 14dec 1.42pm..spttnye die reply tue dgn nick perindu..tp kuar nick miss..nasib baik kt BN nie xleh nk delete..so leh nmpk jelas kebodohan die..mcm bangang!!..so, tahniah pd gurly and the gang sbb bg bukti yg jelas..kpd miss poco & kasih, xpyh la lyn lg c miss suka masak & perindu die tue…what a shame..

  73. SWEET says:

    DIA X MINAT AWET MELAYU
    CUMA MINAT AWET MELAYU CELUP JE
    POYO JE BUDAK BARU BERLAKON NIH

  74. SWEET says:

    BAGUS PUNYA PELUK
    SI TUA AWET CELUP
    KAT TWITER PANGGIL ANAK IKAN DIA ABANG
    EEEEEE GELI

  75. gomo K says:

    abg ini serupa adik. hihi

  76. ditto says:

    well.. mcm ni je la.. doakan aje yg terbaik utk mrk..
    ada jodoh kawen la mrk.. lau tak de jodoh.. habis peluk shah.. dia peluk diri sendiri la.. hmm..

  77. Baizen says:

    Aku pnh nmpk dorg dating kat kenny rogers the curve kot. Mmg dua2 nmpk sgt cm couple.

  78. ciknonon says:

    kelakarnya baca komen miss suka masak terkantoi tu.gila perasan kot.haha.nk up la tu bajet kot2 nti ade mamat real yg sangkut kt dia.ape pnya olang,ini macam pon ada ka.caiit~

  79. rebak man says:

    circa tahun 2009, MF slalu dtg rebak marina resort. c/in sini dgn big boss org hicom. apa lg paca k la.

  80. rebak man says:

    last2 big boss tu kawen org lain. cian. kena main.

  81. rebak man says:

    dtg rebak belagak nk mampus.

  82. rebak man says:

    btw, ur still hot and hangit.

  83. DANIAL_LOVE says:

    MASIH ADA YANG LEBIH BERHAK DI SAYANGI..DIPUJA DAN DPUJI…DIA YANG MEMBERI KITA BERNAFAS SEHARI-HARI…YANG MENCIPTA KITA PENUH KESEMPURNAAN…CURAHKAN ERTI CINTA ANDA YANG SEBENARNYA KEPADANYA…