Written by AbangNara | June 11th, 2012

Baru-baru ini Abang Nara buat sedikit research tentang pembelajaran bahasa Korea. Ternyata memang ramai yang berminat. Ini mungkin kerana demam Kpop yang sedang hangat menular di seluruh dunia. Jadi hari ini, Abang Nara ingin membuka pendaftaran untuk kelas belajar bahasa Korea. Dengan hanya RM199 sebulan, anda akan mendapat:-

1. Kelas 2 kali seminggu, setiap kelas selama 3 jam
2. Buku teks disediakan
3. Guru mengajar daripada Korea sendiri
4. Pengajaran mengikut silibus Language Education Seoul National Universiti
5. Silibus merangkumi percakapan, penulisan dan pendengaran dalam Bahasa Korea

Kelas bahasa Korea ini akan bermula pada 16 Jun (10 pagi – 1 tengah hari) ini bertempat di 8-1, Jalan Putra 3, Taman Putra Kajang. Sekiranya anda berminat, boleh membuat pembayaran sebanyak RM199 ke Maybank 562834617464 (Gudangmy Resourses) dan hantar bukti pembayaran ke [email protected].

learn korean[Sila klik gambar untuk imej yang lebih jelas]

Untuk sebarang pertanyaan, boleh terus menelefon Afizi di talian 03-87405015 @ 019-361-8718. Kalau anda mula belajar bersama kami, Abang Nara berani jamin boleh cakap Korea dengan lancarnya apabila Big Bang datang Malaysia nanti.

90 responses to Mari Belajar Bahasa Korea!!!

  1. mamee monster says:

    dulu ko blaja kt korea skrang baru ko nk daftar kelas bahasa korea nara?….
    hishhh…agak2 la nk iklan pun…

    0
    0
  2. zzz rrr says:

    kelas jawi x de kew ?

    0
    0
  3. ckinoza says:

    ahh ???,, ???? ?? ????.. abg nara, ?? ?? ???? ??? ???.. wish me luck.. =)

    0
    0
  4. lyna says:

    drp bljr bhase korea tu, lbh baik blajar bhase arab.. lg mendatangkan faedah n pahala!

    0
    0
  5. pyonpyon says:

    melayu kalo x sarcastic x boleh ke

    0
    0
  6. apela ko ni says:

    mmg la bahasa arab tu lebih baik kerana dia bahasa syurga… tapi selagi kite nak menuntut ilmu, tak kesahlah bahasa ape pun, still ditunttut dalam islam./ still dapat pahala insyaAllah..jgn sempitkan pemikiran kite ye adik2… :)

    0
    0
  7. Yoona Shhi says:

    Dah la buat jauh nun kt Kajang??? Dah la bayor RM199…tu mahal jgk…xberbaloi dari segi tempat & harga..klu buat dalam area KL byor mahal2 tu,,boleh dipertimbangkan jgk?? nk jgk register tp jauh sgtlah A.Nara…:(

    0
    0
  8. Sagitarius Guy says:

    Sebab K-POP, kita beria2 nk blajar bahasa korea. sikit hari lagi, sebab K-POP beria2 org kita nk wat plastic Surgery.

    0
    0
  9. bungacengkih says:

    ade tak kelas belajar bahasa arab?bahasa syurga tu..

    0
    0
  10. Angel Teukie says:

    Jauhnye kat kajang..kita kat jb…

    0
    0
  11. Cinderella melayu says:

    Ala…why tak buat dekat tempat yang dekat dengan public transport? (baca: Lrt or KTM)

    0
    0
  12. Neelopa says:

    Lopak rase lopak nak belajar bahasa arab dan bahasa badanlah.

    0
    0
  13. TAU MALU says:

    dah ambik bahasa korea masa blaja kt dulu.. haha.. jdi blh baca n tulis korean .. tpi still x betul2 fasih lagi..
    x salah blajar apa2 bhasa pun.. betul ilmu Allah itu luas.. mula2 ni mgkin kita minat blajar bahasa Korea mgkin lepas ni Arabic plak or japanese ke :)

    0
    0
  14. bang nara jauhlah.kt kajabg…dekat johor tak de ke???

    0
    0
  15. cawan says:

    drpd blajo bahasa korea, lagi baek blajo bahasa arab.segan ar jumpa kawan muslim negara lain,,huh

    0
    0
  16. MIssAnt says:

    abg nara…bagussnyee~~tapi MissAnt pun ade suggesttion utk dorg gak~~sape2 yang nak stdy kat sni pun bleh..visit la link ni….stdy hangeul FREE!!!!

    0
    0
  17. loveydovey says:

    nak join… tp takda transport…. ade ke lrt area situ….. serious interested…..

    0
    0
  18. Aysaka says:

    abang nara jelah yg ngajar kitorang , kan penah pegi Korea . haha XD

    0
    0
  19. Fuad Ahmad says:

    ko hengat blaja korea psl kpop je??kalo keje dpt elaun bahase byk siot..x caye tanye abg nara..ahaa..

    0
    0
  20. See Lan Jiao says:

    Bangnara…. betul ke pelakon Osman Kering dh meninggal? Baru dpt info ni…. mohon update.

    0
    0
  21. hime says:

    dlu aku lyan gak korean drama/movie..
    tp since aku bljr nihon go,
    aku prefer japanese..
    sng sikit aku nk fham..
    bengapp.. biasee laa
    lg pun bila dgr, rasa cm sopannnn je drg ckp..
    korea ckp belit2..
    pening kpala aku..

    0
    0
  22. baik blaja ngaji says:

    sudah2 la 2..

    0
    0
  23. […] Baru-baru ini Abang Nara buat sedikit research tentang pembelajaran bahasa Korea. Ternyata memang ramai yang berminat. Ini mungkin kerana demam Kpop yang sedang hangat menular di seluruh dunia. Jadi hari ini, Abang Nara ingin membuka pendaftaran untuk kelas belajar bahasa … Continue reading → […]

    0
    0
  24. Hallyusurfer says:

    Berminat tapi saya ni jauh sgt, lol.

    ??!

    0
    0
    • boonga says:

      hallyusurfer..
      takpe kalau jauh..saye pn jauh gak nak ke kl stdy bhasa korea,aritu ada mmber suggest ambk online class..best! :)

      0
      0
  25. mimi says:

    x yah nak gebang sgt la haters class abg nara ni.. sbb aku dah g kursus die.. mmg true korean dan ada 2 student m’sia yg mmg lama duk korea.. bila dgr dieorg ckp dh macam ckp bahse melayu fasihnya… even mamat korea tu pun fasih berbahasa melayu… ilmu Allah ni luas,,, pemikiran pun berbeza2 x kemana kalau gebang je lebih tapi xde tindakan dan perbuatan yang mendatangkan faedah…

    0
    0
  26. I says:

    bAguss……….I liKe @ K-pOp ! ~.^

    0
    0
  27. nur afza syakira says:

    saya amt menyukai korea….sarang hea yo!!! oppa!!

    0
    0
  28. aiman aboy says:

    mesti best kan blajar bhasa k0rea;)

    0
    0
  29. muhd danial sazali says:

    mesti best kan blajar bhasa k0rea ;)

    0
    0
  30. acap kohok says:

    blajar bhasa k0rea susah x :)

    0
    0
  31. Anonymous says:

    i love raya

    0
    0
  32. nisha izzaty says:

    macam tiada epe2 aje………….?

    0
    0
  33. tasnim says:

    ok jugak dapat belajar bahasa korea ni best!!!!

    0
    0
  34. farahana says:

    akan saya promo kelas ni………..

    0
    0
  35. Aiman Danish says:

    aku nx baca korea

    0
    0
  36. husna says:

    dah tau………

    0
    0
  37. Tan Xin Ming says:

    Kita mesti belajar Bahasa korea kerana kita boleh cakap dengan orang Korea .

    0
    0
  38. maira says:

    bestnya,nak blajar bhasa korea!!

    0
    0
  39. eyra nazira says:

    Nak join jgakk .. Pleasee . :-)

    0
    0
  40. qisya arena says:

    nux blajar gax, ,tpi xde mse laa

    0
    0
  41. intan says:

    ye ke nk blajr bhase korea tapy kalou nk snang search je lah “TERJEMAHAN”

    0
    0
  42. atika says:

    Bes juga belajar bahasa k

    0
    0
  43. Nadia says:

    terlalu jauh

    0
    0
  44. abe syamimi says:

    hmmm bes gk dpt bljar korea

    0
    0
  45. bob says:

    kat Korean Tourism Organization belajar bahasa korea free jer…

    Menara Hap Seng 7_03 Jalan P Ramlee, Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
    03-2072-2515

    0
    0
  46. semua daa minat korea .

    0
    0
  47. Anonymous says:

    apa tengah awak buat?

    0
    0