Written by serenity | October 10th, 2011

Bekas isteri Lan A To Z yang cantik jelita, Marcella Shariff mendoakan yang terbaik buat Lan untuk perkahwinan yang terbaru ini. Dia telah dihubungi oleh wartawan Harian Metro untuk mendapatkan kenyataannya berhubung perkahwinan Lan dengan Siti Nur Ain November ini.

Gambar terbaru Marcella

 

Saya doakan siapa yang jadi isteri dia di masa depan akan gembira dan semoga murah rezeki dan bahagia sampai ke anak cucu. Saya tahu mengenai hal ini kerana dia dah cerita dan saya suruh dia kenalkan kami sebab dia (Ain) akan jadi ibu tiri anak-anak saya. Dan saya suruh dia (Lan) jaga budak itu elok-elok. Tiada masalah kerana kami tetap keluarga walaupun bukan suami isteri. Saya gembira untuk dia.

Mengakui dia masih berhubung dengan bekas ibu mertuanya kerana bagi Marcella, ibu Lan seorang yang kelakar, dia menambah:

“Lan tidak jemput saya lagi tapi nanti bakal isteri dia tidak selesa pula. Lagipun bukan murah nak ke sana. Tapi Lan dah janji yang budak-budak (anak-anak) akan berkenalan dengan Ain melalui skype sebelum bernikah.”

Marcella pernah mengeluarkan kenyataan yang dia meninggalkan Lan dan membawa anak-anaknya ke England kerana hidup susah bersama Lan. Setelah bertahun-tahun cuba mempertahankan rumahtangganya Marcella mengalah dan memulakan kehidupan baru di England. Perkahwinan Lan November ini juga khabarnya ditaja sepenuhnya oleh Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia (KKDSTTM).

2 keping gambar Marcella bersama anak-anak, Puteri Nur Aqmar, Puteri Nur Syafiqah,  dan Puteri Nur Farhana,  akan dapat anda lihat dengan membaca gosip ini sepenuhnya.



60 responses to Marcella Doa Yang Terbaik Buat Lan Untuk Perkahwinan Baru

  1. Luna Maya says:

    1stttttttttttttt

    0

    0
  2. Luna Maya says:

    1ST

    0

    0
  3. Ariel Peteporn says:

    2nd……..

    0

    0
  4. mizz malay says:

    no komennn….

    0

    0
  5. cik wiwin says:

    gamba first tu mcm die x pkai bju je…heee.. ilusi..

    0

    0
  6. Anne says:

    Good girl.. :)

    0

    0
  7. e says:

    she’s bruneian =))

    0

    0
  8. jade says:

    for info:

    Belum pun menginjak setahun perkahwinan aktres wanita & atlet negara ini, sudah kedengaran pula desas-desus mengenai hubungan mereka berdua yang bagaikan retak menanti belah. Dengar cerita, seluruh kampung sudah sedia maklum dengan perkhabaran yang tidak enak mengenai mereka berdua. Ada pihak yang berspekulasi kononnya faktor orang ketiga menjadi penyebabnya. Maklumlah, kedua-dua pasangan ini mempunyai rupa paras yang cantik & molek belaka.

    Paling tidak enak didengar, ada pihak yang mendakwa kedua-dua pasangan ini sudah pun bercerai. Huh, minta sangat dijauhkan perkara itu. OHBULAN! masih lagi terbayang-bayang akan kemeriahan majlis perkahwinan pasangan ideal ini satu ketika dahulu.

    Apabila spekulasi penceraian ini tersebar, ada pihak wartawan yang cuba mendapatkan penjelasan daripada aktres wanita ini. Namun, aktres wanita ini telah melarikan diri dan enggan dihubungi oleh mana-mana pihak. Mungkin, aktres wanita ini mempunyai alasannya tersendiri.

    Andai kata masih ada cinta lagi dalam hati aktres wanita & atlet negara itu, OHBULAN! harap mereka cepat-cepat merujuk semula dan maklumkan kepada pihak berkaitan. Biasalah darah muda, darah panas. Dalam berumahtangga ni, kena ada give and take, okay!

    diambil dari ohbulan…

    0

    0
  9. Cut Tari says:

    Cun gak ex wifedia…..

    0

    0
  10. HUMMER69 says:

    SEXY JUGAK JANDA SI LAN NI YA….
    feewiiit! :-)

    0

    0
  11. botak says:

    Belum pun menginjak setahun perkahwinan aktres wanita & atlet negara ini, sudah kedengaran pula desas-desus mengenai hubungan mereka berdua yang bagaikan retak menanti belah. Dengar cerita, seluruh kampung sudah sedia maklum dengan perkhabaran yang tidak enak mengenai mereka berdua. Ada pihak yang berspekulasi kononnya faktor orang ketiga menjadi penyebabnya. Maklumlah, kedua-dua pasangan ini mempunyai rupa paras yang cantik & molek belaka.

    Paling tidak enak didengar, ada pihak yang mendakwa kedua-dua pasangan ini sudah pun bercerai. Huh, minta sangat dijauhkan perkara itu. OHBULAN! masih lagi terbayang-bayang akan kemeriahan majlis perkahwinan pasangan ideal ini satu ketika dahulu.

    Apabila spekulasi penceraian ini tersebar, ada pihak wartawan yang cuba mendapatkan penjelasan daripada aktres wanita ini. Namun, aktres wanita ini telah melarikan diri dan enggan dihubungi oleh mana-mana pihak. Mungkin, aktres wanita ini mempunyai alasannya tersendiri.

    Andai kata masih ada cinta lagi dalam hati aktres wanita & atlet negara itu, OHBULAN! harap mereka cepat-cepat merujuk semula dan maklumkan kepada pihak berkaitan. Biasalah darah muda, darah panas. Dalam berumahtangga ni, kena ada give and take, okay!

    0

    0
  12. HUMMER69 says:

    SEXY JUGAK JANDA SI LAN NI YA….
    feeeewiiiiitt! :-)

    0

    0
  13. hehehe says:

    cute la x wife dia…bestnye kalo dpt jd cantik mcm dia…wakakaka

    0

    0
  14. Reena says:

    Cantiklah muka marcella pakai tudung..hopefully anak2 terjaga kebajikannya walaupun berlainan ibu.

    0

    0
  15. Rafifi says:

    jap2..dia ckp hidup susah dengan lan, kenapa..lan tak keje ke apa..repeat baca 3 4 still x paham

    0

    0
    • krump says:

      dia bukan kata lan x keja,tp ikut apa yg dia kata dulu,lan ni cpt give up. marcella ni snggup jual zhulian n mlm semua utk cari duit tp lan pulak cpt patah smgt bila ada financial problem. dah teruk sgt keadaan diorg, so marcella amik jalan mudah balik UK duduk dgn mak dia,anak2 pun dia angkut cos lan memang dah x terjaga pun dgn diorg. lama2, hati dia pun dah tawar. nak buat cmna, kalau kita sendiri jd marcella pun kita sendiri mungkin lg teruk

      0

      0
      • biskutmery says:

        emm.. hope kawen baru ni dia berubah laa. jgn laa biarkan wife pikul tanggungjawab yg sepatutnya suami pikul…

        0

        0
  16. moin says:

    gmba die pakai tudung tu muka cm noris karman pon ada

    0

    0
  17. abby abadi says:

    ayu raudah la tu tp i x rapat dgn ayu. i rapat dgn zul je. itu pn dh jd x i je. kpe gossip pasal i dh jarang keluar skg. x puas ati la. asik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memeyasik2 memey

    0

    0
  18. tasya says:

    ala ppuan cm ni.. g luar negeri lari tinggal lan ..tah2 jd pelacur kat sopiah yusuf kat sana.. choyyy

    0

    0
  19. kak la says:

    macam kena plak dengan lagu Lan…

    beza antara kita…
    rupa darjat dan harta…
    sudikah terima…

    0

    0
  20. safa says:

    bukan dulu si MARCELLA ni bertudung ke?? kompius????

    0

    0
  21. redcarpet says:

    dulu bertudung skrg free hair..so dlu btudung sbb ape erk??hmm manusia2 smga Tuhan msh mnyayangi kamu…

    0

    0
    • aku bijak says:

      dulu pernah nampak gmbr dia dlm satu majalah lama auntie aku,sangat cantik la dia dulu…gambar dia dgn Lan ex husband dia tu la,x silap,zmn bercinta kot masa tu….waktu zmn remaja dia free hair…dah lama berkahwin,dah pakai tudung….skang free hair blk la pulak…

      0

      0
  22. bujang says:

    perceraian kerana financial problem——–isteri setia rela bersama walau dalam susah dan senang.
    kadangkala wang dapat menguji seseorang, begitu besarnya peranan wang dalam kehidupan.

    0

    0
    • krump says:

      habis tu isteri tu patut duduk diam2 n jadi cheerleader lah bila laki dia tu asyik menonggeng je frust tak ada duit,padahal laki tu sendiri tak mahu usaha cari duit? sabar marcella ni bertahun2 cik abang oi,ye lah,memang patut dia bagi lan wake up call dgn cara mintak cerai cmni, kalau tak sampai bila baru lan nak sedar diri. dah terhantuk baru terngadah, percaya je lah semua ni rahmat besar utk diorg berdua walaupun rahmat tu kita tak nampak lg

      0

      0
      • yana says:

        ntahnya Cik Bujang ooii…..larat ke nak tgk anak2 hidup tak cukup makan pakai segala .setia pun ada hadnya,,,kalau dah sampai tahap melarat,better do something sbb suami pun still tak berubah…….

        0

        0
  23. lalalala says:

    Mne terbang tdung ex wife dye nih..alahai ruginyer…pkai tdung sbb pe diorg nih…

    0

    0
  24. Demi anak2 mereka berdua mesti terus baik, jangan masam2 muka.

    0

    0
  25. innasshi says:

    mak aih perkahwinan ditaja kelab kebajikan?? ak yang wat program kebajikan tuk org awam susah pulak nak dpt sponsorship.. tp si lan nih kwen pun kelab kebajikan taja.. huhuhuh hameh punye kelab.. byk lg org yg lebih memerlukan instead nak taja perkahwinan lan a to z ni.

    0

    0
    • no name says:

      ko nak suh sapa yg taja? kelab kristian malaysia. bia la dia taja mereka yg xmampu. bg ko yg mampu, kita usahakan lah…

      0

      0
      • no name - ko nang paloi says:

        Tu lah korang Islam ni kan, kalau tak ditegor semakin menjadi aku tengok. Isu kawin camni nak jugak la sangkut2 agama lain kan? Ko bodoh ke apa??? Kalau org Kristian silap cakap (tapi takde cakap pun) bukan main korang melenting! Bagus sgt la tu, kaum lain kena jaga hati korang tapi korang cakap IKUT SEDAP MULUT!! Camana org nak respect korang, nak jaga harmoni kalau mulut korang macam longkang sesuka hati nak kaitkan agama lain????!!! Macamana korang nak org hormat korang, pliz do the same.

        0

        0
        • innasshi says:

          ish2 dh besangkut2 dgn agama lain pulak.. npmk sgt jahilnya… klu nk kwen tue buat stkt yg mmpu sudah la.. buat yg wajib… baik la dibela nsib2 org lain yg lbh truk smpai nk mkn pun tak mampu dr taja artis kahwen.

          0

          0
        • innasshi says:

          komen kt ats tu tuk reply for 1st comment from no name

          0

          0
      • pePetKEtat says:

        hoi…ko sedap mulut nka kaitan agama lain..cuba tgk yg buat hal kat malaysia..org melayu jer ada kes sana sini..ada ker agama lain????ingat yer..og melayu memalukan agama dan budaya…kes rogol sana sini org melayu..pukul org melayu..bunuh org melayu..BUANG ANAK org melayu…..ada ker org mcm org melayu???pas tu nak kaitan gama lain???hairan..malu la sikit dgn agam lain…oleh itu jgn suka nak sentuh agama lain..tgk diri dulu OK..mak cow dulu cuci pepet

        0

        0
  26. kutu says:

    rasa ex bini lan lagi cantik dari yg baru ni klu x silap mata memandang… ada ambik pic mereka berdua(bakal isteri lan)

    0

    0
  27. kelas kau mariamah says:

    DULU KAN DIA DH ELOK BERTUDUNG TAPI KENAPA SKARANG DH TK BERTUDUNG.. KOT YE PON DH BERCERAI NGN LAN, PERLU KE CABUT TRUS TUDUNG TUE..SAYANG BETOLLAH..EMMM

    0

    0
  28. Suri says:

    Mmmm..mmg la sape pun xnak hidup susah, tp perlu ke berubah mcm tuh..mgkin kat sana dah x sesuai pkai tudung, anak2 dia mcmaner lah nti

    0

    0
  29. ririn says:

    dulu masa masih jadi wife Lan dia ni bertudung kan..skrg lain plak..aku pelik la klu org dari bertudung pastu buka….kan lebih baik dari yang tak bertudung pastu bertudung..mcm Irma Hasmie tu..sweet sgt

    0

    0
  30. makcik peah says:

    muka macam wife nabil la :)

    0

    0
  31. jaja says:

    die tu muallaf…kite yg sejak lahir islam ni pun ade jugak yg x patuh suruhan agama. dah name nye pun manusia iman turun dan naik…sepatutnye kite same2 doakan supaya die kembali semula pd ajaran agama bukan menyindir die…Lan sbgai suami dah la gagal mndidik die utk terus mencintai islam, jd kite sbgai masyarakat ni bgla sokongan pd die dgn doa2 yg baik…die balik ke smula ke london pun sbb die rase die xde kekuatan utk terus tggal kt sni…nk ckp ape, msyrakat islam kt malaysia ni lebih suka mengeji dr mmberi bntuan…kene ingat, syurga bukan utk kite seorang dan neraka xpernah berjanji, name kite xde didalamnye….

    0

    0
  32. jongos says:

    WOW….Sexy betul..suka tgk bibir dia..biarpun anak dah 3..body meletop mak..

    0

    0
  33. nak tahu says:

    Khabarnya perkahwinan ditaja oleh KELAB KEBAJIKAN DAN SOSIAL TUN TEJA MALAYSIA?? kenapa ye?

    TQ

    0

    0
  34. zara says:

    shes bruneian and prettier! about that “tudung and no more tudung” thats should not be an issue.

    0

    0
    • ape2 jelh zara ooiiiii says:

      u r stupid!! klu pakai tudung nk buka tutup dh macam mmpermainkn agama islam…ko ni islam ke x????

      0

      0
  35. amran says:

    dia kawen ngan Lan sb cinta..so skrg dh cerai, dia tak rasa bersalah pun buang tudung..mgkn krn cetek dlm agama. Dh nama mualaf, sepatutnya kena bimbing betul2. Bila kembali ke pangkuan keluarga, dia akan ikut cara keluarga dia. Salah sape? Salah Lan sebab ceraikan dia dan tak bimbing. Ingat senang ke jadi suami. Klu anak2 dia tak ikut cara Islam, Lan yg salah. Exwife dia apa tau. Ilmu pasal islam pun takde.

    0

    0