Written by AbangNara | June 3rd, 2009

gambar manohara

Pertamanya kami nak akui yang Manohara(nama penuh:Manohara Odelia Pinot), isteri kepada Tengku Temenggong Kelantan, Tengku Muhammad Fakhry Petra nie memang cun melecun. Putih melepak kulit dia. Ternyata tinggi jugak taste orang-orang istana Kelantan nie.

Dakwaan dia didera sehingga menampakkan kesan seterika di dahi dan kesan luka di dada memang menyeramkan. Khabar anginnya deraan nie semua dilakukan oleh suaminya semasa nak melakukan hubungan seksual.

Maknanya si Tengku Petra nie suka melakukan hubungan seks secara ganas kot. Tue yang Manohara nie tak tahan nie. Ala yang jenis sebat pakai cemeti, gari kat katil dan macam-macam lagi la. Tapi tak pernah pulak dengar teknik pakai seterika. Boleh tahan garang jugak Tengku Petra nie.

Oh ya lupa nak bagitau yang Manohara nie baru jer berumur 17 tahun(bukan bawah umur ke untuk berkahwin?). Ahad yang lepas, Manohara berjaya melarikan diri ke Jakarta dengan bantuan kedutaan Amerika Syarikat dan imigresen Singapura.

Tak tahu nak cakap siapa yang betul dalam hal nie. Kalau betul kena deraan seksual, memang tak patutlah. Rileks-rilekslah. Walaupun suami ada hak sepenuhnya kepada isteri, tapi janganlah sampai mencederakan dia pulak.

Apa pendapat anda? Betul ke cerita Manohara nie? Atau dia saja reka-reka cerita sebab tak tahan kena paksa makan budu tetiap hari? Hehehe. Jom kongsi-kongsi pendapat sama-sama.

356 responses to Kes Dera Manohara, Ganas Jugak Tengku Kelantan Nie

  1. singa ganaz says:

    kena bancuh budu dulu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zatul says:

      x pe kita tngu 9 june ni…tt bg masa kat mano ni tunjuk proof, g la check kat mana2 hospital luar dari malaysia n indon…klu dia salah undang2 yg akan tentukan.klu x minta maaf secara terbuka……mak mano ni mata duitan…tp aku lg geram kat indon yg judge org malaysia secara membabi buta….sucks…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • zatul says:

        baca dlm malaysiakini…lain yg ditanya lain yg c mano ni jwb…apa kes???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • berry says:

        nak geram apa?? pkra sedemikian pun tak nak ngaku ke rakyat malysia?? once negeri mlysia kena kutuk dah lah nak meradang..yg salah tetap salah,,saya tetap sokong mano wpun saya bukan warga indonesia…katala awk yg kena mcm tu, baru awk tau!! bodoh betul

        Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
        • Lovelyvic says:

          ko ni asyik memanjang bodoh je. Sekali terbukti dakwaan dan tuduhan manohara tu palsu semata2 nak mengaut keuntungan.. berpuluh2 bodoh yg ko kuarkan tu balik semula kt ko… terus jadi bongok….

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • nha says:

          ko tak nengok tv endon. siyes bile dah org dah sangsi kenapa tanak wat medical checkup, kamera tv yg dikejar dulu.. die wat citer lain pulak. nikah tak sah la, bpk die tak setujula..

          hello?? bapak die KRISTIANLA. mmgla kene pakai wali hakim. bodoh punye endon!!

          taksedar diri betol!

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          waaah!!!
          pagi2 ni aku masuk nara buat sekian kali nya setelah satu setengah hari menghilang, tup2 banyak pengkomen pamer wajah kat dlm nie…
          ooooh love, gitu uper ko yer…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • askymyway says:

          berryy..jangan sokong membabi buta ok..sebelum dibuktikan bersalah, sesiapa pun tak bersalah. Saya tahu Tengku Temenggong tak bersalah. Macamana pulak org yg jena dera sihat walafiat cam manohara tu. banyak kesangsian yang saya dapat tengok dalam kes ini. Pihak indonesia pun ada yang sangsi dengan pengakuan manohara ni disebabkan gagal memberi bukti yang secukupnya.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • askymyway says:

          baca ni :

          Dikatakan, pada awal kasus itu diangkat, Ratna pernah dimintai bantuan advokasi dari Daisy, termasuk ketika melaporkan kasus itu ke pihak kepolisian pada April 2009. Namun kemudian Ratna mencabut bantuan itu, karena pihak keluarga Manohara tidak mampu memperlihatkan bukti-bukti yang kuat.
          “Saya stop bantuan advokasi itu, karena pertimbangan tersebut. Bahkan saya menduga Daisy sudah melakukan kebohongan publik,” katanya.

          selanjutnya lawati:

          http://id.news.yahoo.com/kplg/20090602/ten-ratna-sarumpaet-keluarga-manohara-ha-671f3bf.html

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • zatul says:

          bukan nak geram membabi buta…tp apasal habis semua rakyat ,malaysia dikecam…ko mgkin x buka blog indon or youtube kot…diorg sedap2 kutuk malaysia, melampau la tu…tngu la kes ni dibicarakan…mano g la wat medical check up cpt2 klu betul cepat2 la dakwa…nak tngu watpa lg….yg mak dia tu apasal bg anak bwh umur kawin…gila harta or gila glamour?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • ONCET says:

          hmmm…ni baru si mano kene dera, kite orang malaysia abis2 kene maki…

          abis orang dia gi sepak2 ank majikan tu pekekdahnyer??

          aku geram nih…geram dengan pihak sane…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • hothotheat.. says:

          alo berry..
          asl ko bangang sgt..
          ko bkn ta tau indon nye style mcm mne..
          da tebukti2 nye..wrgenegare die sndri ckp y mano n fmily nh bkn dr kalangan y baik2..
          mate duitan semate2..
          lg nk menangkn mano..
          poyo la ko berry..
          jgn jd bodoh..incik berry…
          lau mcm 2 ko join la jelate2 indon nun..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • pinky_girl says:

          hbs tu awk ni warga pe…si mano tu wat cite je..xkn kna dera lps tu blh hpy2 pulak kat parti..biasa la nk kawin ngan ank raja kna la ikt adat istiadat..kalu nk bebas cri la org biasa..apa punya olang laaa…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Senorita says:

      agknye lh kn.. si Nohara ni x thn dok sane kne ikut protokol di raja… x leh bebas b’party… dye pun mude lgi… yg Tengku Kelantan ni pun 1 hal… pgi cri org indon tu mcm dh xde org kte je… yg tau adab…. si Nohara ni nk duit jeee….mak dye yg tukang ajar…. klu kne dere msti lh kurus cekeding… ni bkn men semangat lgi badan tu ade lh… mkne nye dye suke mkn budu… tpi xsuke dok istana sbb trkongkong… kte xtau live diaorg kt indon cmne… PIKIR LHHH….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. cikmekcomel says:

    sedap tu budu..hohoho

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      yer… kalau makan nasi kerabu takde budu…
      tak kick!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        love…. dpt gak nengok muke kau…ekekeke..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          hahahahahahahah….
          ko nyer muka bila nk upload?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          cammane la..puas aku cuba,, dia tulis nickname already exists..apasal ek??? risau plak aku takut diklon lgi.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          si jernih tadi pun gitu gak….
          tp camna tah dia setelkan..
          cuba ko tanya dia lik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          aku xnak lar upload…
          korang just imagine jer muke aku seakan-akan wajah Juhi Chawla, pelakon hindustan…belah mak aku ada peranakan Arab sikit…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. pim says:

    kesiannya manohara…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • mien.. says:

      ntahla..x tau nk ckp sape yg d phk bnar…tp mgkin mano 2 mmg x ssuai msuk dlm glongan krabat ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lovelyvic says:

        mano2? ekekekke…
        ko rasa2 la kan….
        org kat malaysia takde yg lebih cantik dari mano ke?
        aku rasa kalau wat pertandingan ratu cantik utk melayu aje… beratus2 pmpn malaysia lagi cantik dari mano tu..
        ngape la kerabat raja malaysia nak gak ambik indon la, thailand la…. Ntah dari mana asal usual. lain bangsa, lain budaya, lain serumpun. hishhh bila jadi lagu ni…. bukan rumahtangga dowang je yg masalah… 2 negara pun leh gaduh. Nyusahkan tu la..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          betui le tu…ni ni… rmai lg org pempuan yg cntik2.. xkawing2 smpai larr ni xde plak org nak..!!!dkejar org luar.apa kebendenye..

          aduh love… aku x boleh letak gmbar ni…. CAMNE WEY!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          betul…. salah satu contoh tyra ni…
          setakat mano tu… senang2 je dia pukul..
          ko letak sket gambo ko tyra bagi ternganga sket putera kelantan tu….
          kat post ustaz akhil tu ada si aries tu ajo…
          aku follow step dia je smlm.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          mmg camtu ker kalo nak buat s**s?
          main ganas2…ish, x reti aku…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mien.. says:

          alaa,bg aku rmai jer yg lbh cun dr si mano tuu..mmg x dnafikn mano mmg lawa tp x msmtinyer xde pmpuan dlm m’sia ni yg lbh lawa dr die…aku jamin ar,klu si tgku tgk muke2 pngomen2 kt cni trus trlupa muke si mano 2….hehehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. apple_merah says:

    bukan ke ari tu nara de kuarkan cite sal dowang ni g kenduri..
    elok je aku tengok…
    mesra jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  5. rosh says:

    tilik nyer tilik tak nampak kesan kena dera kat dahi tuh..
    licin jer…
    iskkk….mgkin ah kot tak larat nk makan budu hari2..
    takpung mak manohara tak suke ank dia mkn budu kot..
    psl dia takleh nak makan sama…
    hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      bkn setakat makan budu jer,
      anak sultan kelantan bukak kilang budu sekali dan suh
      mano jadi pembuat budu, tue yg dier x tahan tu…
      hari2 kene buat budu, dah lar muka lawa…
      hilang lak femes…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ONCET says:

        sedapnyer budu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hothotheat.. says:

          lawa ke monohara 2..
          mcm mke pecah jamban je..lisa surihani lg cntek..
          secantek cantek nye..
          liyana jasmay ke..scha ke..ala poyo la spe y ckp manok 2 lawa..bkn mano tp MANOK
          keh2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. flowerHoRn says:

    ya ke cam x caya jerk xkannlah Tengku nk wat cam 2 ntah2 dia yg demand lebih pas 2 nk buruk2kn laki dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      kenapa istana Kelantan diam membisu?
      Orang Indonesia dah bersuara dan menghina mcm2 pada kita…
      Sbb Manohara dh bercakap bg pihak dia..
      kata org diam tu lebih baik…
      tp dalam hal ni aku rasa diam tu mmg konfem bersalah…
      bersuara la sesiapa dalam istana kelantan.
      bersuara!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • berry says:

        dia diam kan…tentula dah salah,

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • nha says:

          kerabat diam sbb sultan kelantan tgh tak berape sehatla..

          and ni bukan kes cerai akhil hayy.. selebriti. ni sultan kite woi.. n libatkan 2 negara.

          kalau betulla dakwaan minah ni.. kenapa pemimpin diorg yg tengah ketagih undi rakyat tanak tolong??

          pikir ikut logikla..

          kalau betulla trauma, nape kamera tv yg die kejarkan dulu? kenapa takwat medical checkup? kenapa tak repot polis? ckp je bukti ade, mane bukti??

          stkt lebam kat dahi, makeup pun leh wat..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          diam kdg2 tak bersalah dan kdg2 bersalah…
          errmmm…ade dua kemungkinan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. nekounam says:

    wajah manohara tue sama laa dgn kwn ku.. mcm ain..
    ain, ko mane?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nekounam says:

      aku rindu kat ain.. Poco-poo, ktk blh 2long kmk x?
      2long dptkan ain utk kmk…heheh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        iboh diingat lagik si ain ya…lawa nya kinek tok…
        dah dpt adiah dari kak nara, terus menghilang.
        budak genius pun cney ndak tujunya…ish…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. jojio says:

    Mau sangat abang botak….
    Org botak memang ganaz…hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. kiki says:

    xde kesan pun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mien.. says:

      ntah..si mano ni sngaja gembar-gembur kn cter je kott

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • berry says:

        bodoh, nak sebelahkan rorang malaysia tu agak2 la nak pkir,,

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Kenapa la asyik nak kata org bodoh? Cadangkan la jln penyelesaian klu dah pandai.Ni asyik bodohx3. Ape la awak ni.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          betul tu kak su…
          saya sokong…. lepas ko hentam tu kasi la
          pendapat ko yg bombastik tu… ni setakat maki hamun je…
          anak sedara aku yg baru pandai taip pun leh wat.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          aku xde nasihat yg bombastic sgt…
          aku cume leh bg nasihat power of love jer…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • 123 says:

          berry.. ko sapa yg tau smua hal.. asyik nak bodohkan org je.. aku rasa ko yg bodoh.. sbb asyik sebut bodoh je.. ke mak ko letak nama ko bodoh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Kah..kah..kah..lawakx2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ONCET says:

          kite tak tau lagi sape yang salah…dan pihak istana kelantan pun masih berdiam diri…tapi jangan ingt diaorang diam, sbb diaorang takut or salah..diaorang ada protokol diaorang…orang istana beb..takkan nak kecoh2 pulak….bak kate nha…diaorang ni bukan artis….dan melibatkan dua negara…

          ingt, sekali kite maki orang, berkali2 mende tu terpantul pada kite balik…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mien.. says:

          amboi2 berry…sdpnyer ko ckp org len bodoh…ko rse ko 2 dh ckup pndai ke..???sdp2 jer fire org len bodoh…agak2 ar klu x ske komen org len pn…lgpn bukti si mano didera pn x de lg…kte just wait n see je kbnran nye nati…!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mien.. says:

          oooo,ko ckp org len bodoh..yg ko 2 dh ckup pndai ker???klu x ske ngan komen org len pn agak2 ar…trus fire bodoh ape kess…si mano pn x de bukti pape yg tnjukkn die 2 didera…just wait n see when the truth comes out soon!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Sniper says:

    Bole pecaya ke cite Mano ni… aku x caya…cuba g kat http://toughlane.blogspot.com/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Firdaus says:

      Toughlane ni, atau Truth Appeared ni bukannya orang istana. Cuma kawan baik Tengku Temenggung ni je.

      Cuba pelbagaikan sumber berita, baca jugak laporan2 dari Indonesia, kalau boleh video interview media dengan Manohara.

      Aku cari jugak.Yang aku dapat, cuma perbualan dalam telefon. Dengar suara dia, ada gaya-gaya plastik ke tak..
      link ada kat blog aku, sila-silalah tengok eh..

      http://firdausrosli.wordpress.com/

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      ye la…
      aku dah baca page yg ko kasi tu..
      mcm ada dalang yg nak pisahkan dowang..
      tp dari gaya penceritaan mcm org m’sia yg dituduh…
      sbb dia ckp “tak mahu ada rakyat indonesia dalam istana kelantan”… hmmmm *thinking*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. iza says:

    Ngade-ngade je kot…..dah boring dgn org tua, nak la barang baru…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      bkn per, agaknyer dah x tahan tinggal kat msia lamer2,
      nak balik indon x dibenarkan suami, tue yg buat mcm2 ceta tue…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. flowerHoRn says:

    2la bila kwin umur muda sgt cam nilah jadinya….sikit2 nk lari da masalah jerk lari bkn ke dia ni baru diambil leh Tengku dh lari lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. bahulu hangit says:

    ntah2wife die xpandai bt budu..tu yg kene dera tue…ahakss..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      wahhh.. aku pun tak reti wat budu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mien.. says:

        bkn stakat budu jer..ntah2 msk air pn x pndai gak…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          eh…. masak air aku pandai la…
          letak je air dlm cerek
          tekan je la suis…
          tolak butang…
          kang dh masak…. butang naik sendiri…
          itu… kucing aku pun pandai wat
          ekekekekekek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          ko main tekan pastu tolak ker love…???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          tolak papan, tarik papan
          buah keranji dalam perahu
          suruh makan aku makan
          suh masak aku tak baper tahu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mien.. says:

          hehe,ko jgn ar slh sgka love..aku mksdkn si mano,bkn ko…klu bab masak 2 aku pn kureng gak..dlm proses pmbljran la skang ni…ekekeke

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Zaza Muhammad says:

    eh! bukan ke dah setel kes ni…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      dah mcm setel aritu.. ni timbui semula la ZM..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        lor..plak doh…isk isk isk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          hai za…gney upa ko ya…cute gak…
          balik swak esok jgn lupa carik aku k…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mien.. says:

          korang sume mmg cun2 n lawa2 la…poco ko ble plak nk tnjukkn kcntikan & keaslian ko 2?hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. aries_april says:

    i smua….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      eh…pesal akak punye x kua lai avatar….hmm tadi katnye kompem…? ke ade kesilapan teknikal?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        eheheh,,,dah ade dah….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Wah best la dpt kenal muka Aries, Zaza,Dark dan eclipce. Tdi dah tgk pic sape ar.tak ingat plk Jed ke…sape? Nak tgk muka Poco2 dan Tyra plk..Klu dpt tgk pic singa ganaz & buaya tembaga lagi best kannnn..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia says:

          tu yg aq pun terk0zut gak tuh…byk sgt pic ari neyh…h0kh0kh0k…besh besh…kak su biler lagi??? h0k0kh0k…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          hai kak su…. tyra td panas jerr,.. ada plak langau2 bkeliaran kat page sblh…ni lps ni nak cek plak apa yg tjadi lps tyra blah tdi…. kak su…aim nickname tyra k…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          aku dah besa tgk muka singa ngan buaya kat dlm nasional geo…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          Kak Su, Tyra…
          Camna agaknyer muka si kelentit sakit tue yer…
          kalo dier upload kat sini, aku agak2 jer kan saling x tumpah cam muke kelentit dier kot…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Darkshed says:

    aku rasa org kelate tu mmg selera ganaz…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      Darkshed tnye la sape org2 kelantan kt dlm page ni…mmg selera kelantan ni ganaz ker…ingt singa ganaz jer yg ganaz…eeerrmm…sedapnyer mkn budu…rugila kalo mano ni tak pandai bt budu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      haaaaaaaaaaaaaaaai darkshed……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. bahulu hangit says:

    hai kengkawan…jom kite bergosip secara berhemah nnti kene sembur lg mcm kt page akhil hayy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      aku dgn aries dh kena td…siot jerk…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      bahulu….. kau xnak letak pic ker??? nanti hangit lagi baulu kau tu…hehehe….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. futurelawyer says:

    cuba try test tengok pasnie,Mano nie nanti nak claim duit tak? kalo dia mmg nak melarikan diri,nescaye pasnie dia tak claim,kalo claim pon cipot jer,sbg byaran perubatan,tp kalo tahap biliion2,logik gak kalo dikatakan pompuan nie nak duit,tp dia nak duit byk2 pon watper…dia dh kaya,chantek lak tuh,kalo miskin cam Fasha dulu yer lar..kwang,kwang,kwang,,,Fasha,jgn saman sy,sy olang susah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      ko kan lawyer..kalo kene saman ngan fasha pun ko xpyh upah lawyer…ko carik hakim jer lg

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Darkshed says:

    oit peguam masa depan…mcm na nak jd peguam msa depan klau bhasa tuan berterabur..hehe..’cuba try’…maknanya cuba cuba…huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      lawyer pd name jer Darkshed..takut kalo ene saman ngan fasha..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        huhuhu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          hai..eclipse… now i see your face!!!!
          alahai… aku ni dari td asyik hai hai je… dah mcm majalah urtv plak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Darkshed says:

    keh keh…lawyer buruk……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      hai kwn2…kite jmpe lg kt page ni…
      futurelawyer jgn la marah.gurau senda di ptg hari…tggu saat kecemasan nk blk umh…nk menghadapi jln jem..kite gelak2 la dulu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. arif says:

    tapi takkan kat bilik tengku ni ada sterika..biasa sterika ada kat tempat khas,sebab ada orag gaji yang buat keja gosok mengosok pakaian org2 besar mcm tengku ni…confius lah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      A’kum semua…Tul tu Arif. Kak Su dok caye la cite ni. Tok kae la Teku Kelate buak lagu tu. Bini come lagu ni gak. Ni tetu Mano ni ado masalah komunikasi dan pakaian ni. Sebak di Kelate mano bulih paka seksi2. Pah tu make budu. Iye mana tahu nok make budu ni.. He..Kak Su dah blh kecek Kelate ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. jed hijau says:

    Manohara ni yang sebetulnya dah tak tahan duduk dalam sangkar emas….bersosial hanya ngan husband dia je….ngan husband org tak dapat…..

    Wartawan indon asyik nak salahkan org malaysia je… mak manohara ni kurang cakap yg tak baik sangat…cuma wartawan indon ni dok hentam kite org malaysia ni perangai macam buruk sangat….

    Si manohara ni jiwa muda….17 tahun dah kawen…org macam manohara ni gaya hidupnya masih nak enjoy lagi…. sebelum ni dia mmg mewah…tapi dpt enoy lagi..

    Pulak tu…kawen ngan kerabat raja…segala-gala nak kena jaga…silap2 nak buang air pun ada gaya…habis camne…

    Kes dalam kelambu tu..lantak diaorg lah…nak main tepok amai2 ke…tekan2 buzer ke… ikat2 kaki ke…itu masing2 punye citarasa…

    cuba taip : rcti manohara,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      ye ker??
      ermmm tatau la nak kata per
      tp mungkin betul gak la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nha says:

      aku punye teori pun same ngan ko. setuju!!

      org endon mane tau adat resam istana. ade protokollah.

      dh tak tahan cabutla.

      mak die pulak asik mintak duit tengku, kate nak settle hutang. bila tengku mintak resit hutang biar tengku yg settlekan sendiri, mak die melenting. sah nak duit.

      salah mak die la ni. JUAL ANAK. bile tak dapat duit, buat citer, burukkan malaysia.

      percayelah.. diorg pandai putar belit cerita. sama macam sinetron.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        cayalah nha….mesti kau suka bawang merah bawang putih kan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. beautifulmind says:

    x tau cite sbnar, tp kalo baca dlm lman blog jakarta mak pd mano sorang pisau cukur and background yg x baik.. cr llki kaya, khwn and cerai.. dh byk kali mak die bt cm 2.. ni pn kes lbh krng, duit n harta dah byk yg deorang kaut, skang bt cite mcm ni spya dpt cerai.. pas2 dah ada plan kot nk khwn org kaya lain.. dgr2 die dh blik pd pakwe lama die Bakrie.. org kaya gak.. accrding to org2 indon, mano ni mmg baik tp mak die mmg teruk, sume yg die bt ats srhan mak die.. srba slh lah kot kalo x ikt ckp mak die..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      biasanya mcm tu lah…mak hidup lebih lama dari anak….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nuci says:

      aku setuju pendapat ko tu…mmg mano dah sepakat ngn mak dia..dorg mmg nk kuar dr kepompong istana..tp 1 je aku nk komen…si fakhry ni xder pmpuan lain ke nk kwn..aku sbg rakyat kelate malu rs ngn dia..cr la org yg lg matang sket..org kelate pn bnyk lg yg 1000% jauh lbh baik dr mano tu..lg cntk dr mano pn bsepah aku jumpa..dah la kawin dl xheboh..huhu..malu..malu..insaf la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Su says:

        Kak Su setuju tul Nuci! Cik Mek kelate ni come2 belaka. Kulit putih lepok. Guano gak Teku nok sangak ko Mano ni. Mano ni payoh nok kecek Kelate ni.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • whitelily says:

          pape pun…cik mek mana2 pun pikir berkali kali sebelum nak terima dia jadi somi kot…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          mek kelate nih.. bekeng wOOooo :-P

          p/s: bukan sumer harap maklum

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      patut ar mak dia yg lebey2 bising2 panggil wartawan whatsoever… rupanya hati busuk, hitam mcm bontot khinzir. hish

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • x-not-x says:

        tak selamat dunia akhirat la dorg yg memfitnah tu. ini pengajaran buat semua org terutama tengku2 ni! jgn pilih cantik je.biar cantik peribadi,sifat dan budi.YANG PENTING WARGANEGARA MALAYSIA!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. jed hijau says:

    kita tengok je..life manohara lepas balik ke jakarta…hebat ke tak hebat…tu je….

    bye…sok jumpe lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. boxer hugo bosss says:

    hahaa..mak idup lbih lme dri anak…mcm2 ar korg nie..da kalo bground dorg porak perande npe si tgku tue gatal2 nk ank dare indon tue?kan da tggung risiko..nk yg cntek tp api mala petake mnggu..ha!rasekan ler…dok kltan tue kne la kuat agame tp kalo da kawen kacuk2 nie ke laut ler sumenyer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Kak Su says:

    Hah..terlopong mulut Kak Su tau cite korang kena klon dlm page ND. Ngerinye.Patutla ramai letak gambar. Nnti Kak Su nak letak pic gak klu dpt sbb mentenet dkg ni slow sgt. Tpi kawan2 ingat ye Kak Su pnya ikon ni kaler cam pink2 unggu ye..persegi cam lambang Nazi. Out dlu mlm nnti jupa lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Akak says:

    tak tau la nk komen camne….sbb x tau sape betul sape salah..tp bila tgk kt youtube, indonesian bkn main lg maki hamun malaysia…ewah2… x sayang mulut nampak…
    tp bila akak duk perhati…rasa cam lawak pun ada ..sbb apa;
    -si mano ni kata kena dera tp x nmpak pun kesan deraan, dh tu montel semacam jer… lepas tu ada ke logik dikatakan dberi injection nk suh gemok
    -indonesian punya la emotional, kt youtube letak wanted for putra kelantan tp pic nya letak gambo agung..aduyaaiii…shame on you
    -pastu time interview mak si mano yg dikatakn x dpt masuk msia, ada ke patot pengacara tu direct ckp pm kita penipu? ohh, plzz la…bahasa x diplomatik lgsg..
    -media indonesia mewar2kan si mano ni kena culik? akak x faham la ‘culik’ ni ada makna lain lg ke? kn dh sah2 mak dia sndiri yg bawak ank dia ke kelantan untuk dinikahkan…
    -mano ni kawen umo 16+, berkenalan dgn suaminya tu 2 thn sblm…mak aih…mudanya mak dia dh kasi kawen..sdgkn orgnya cantik jelita

    akak ni bkn apa…hangin jer tgk media indon bkn main mensensasikan cerita ni, memperburukkan kerajaan malaysia….sblm ko cite byk, baik ko bwk si mano tu check up, setakat duk press con memperburukan neg jiran ko ni, ada ke selesai mslh?

    tp kan, klu betul2 la si mano ni kena dera….kesiaaann..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gula says:

      entah la dunia sekarang

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      nama pun indon..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nha says:

        setuju!!

        sape2 dok jb dpt channel endon, rajin2la bukak rcti or sctv.. 730 pagi mungkin setiap hari.. tiap2 ari ade citer die.

        yg takde tu, carikla kat utube..

        judge sendirila..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dada says:

          u aku block you tube.. so xdapat la aku nk tgk..
          teringin gak nak dengar suara si mano nie..
          merdu ke tak?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. damia says:

    x patut dera2 neyh…owg mendera neyh ada mental pr0b ar…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. iqa_artqa says:

    kuang ajar tol la indon neh..
    ske sgt nk bruk2kn malaysia eh..
    yg si mano 2 ag r…
    blaja pon x abeh,gatai nk kawen..
    hah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. patrick says:

    tak tahulah mana yang betul,,kalau baca pun tetap tak tahu juga sapa yang betul,, aduuuhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. nuci says:

    hurmm..aku rs kerabat sultan kelate ni akan jd porak peranda mcm lagenda putra charles…yg fakhlry tu agaknya mcm william kot..huhu..aku pn heran nape la kerabat leh plh org camtu..cr la org pdidikan..tp trustrg la..pmikiran sultan kelatn jauh ktinggalan dr putera mahkota nazrin…bygkn..phd vs upsr? apa kes…sultan pas upsr je..hish..geram haku,..dlm smue kerabat tu..sorg je aku respek..faris petra..dia tu slalu g dgr ceramah tuan guru wpn bkali2 dmarah oleh bonda dia..gua salut kat tengku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • afissy says:

      betul tuu…aku sokong…anak raja kelantan ni wat perabih boras jee…..cr lah yg matured, berpelajaran…xlah jd camni….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • csm says:

      salam nuci
      will it better kalau sedara/i siasat dulu knapa sultan klntan ada upsr je. and sedara/i ni pjaga dokumen sultan ke smpai qualification pon tahu? are u sure?

      almarhum ayahanda sultan ismail mangkat awal, reason kenapa sultan ismail xbljr tinggi. tp anak2 sultan ismail semua bljr tinggi2. for instance, tengku faris was an oxford scholar

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • no name says:

      komen aq, kite tak payah pilih owng indo jadi bini atau laki. sebab kat sane nikah siri atau nikah kontrak halal..padahal dalam agama islam tak wujud…..mraka ni sejenis bangsa yang pandai menokok tambah hukum allah….semoga orang2 macam ni allah swt laknat.amin. TENTANG KES MANO…..AKU YAKIN DIE TIPU…SEBAB NI RANCANGAN MAK DIE….KITE DOAKAN LAH BIAR YANG HAK TU AKAN TEGAK DAN YANG BATIL AKAN TUMBANG…TU LAGI BAGUS…KAN.DARI KITE MARAH2 KAT BELAKANG..MANO TERSENGIH GAK KAT INDO….TAPI JUJURLAH ORANG INDO TAK RASIONAL BILE BERHAPADAN DGN MASALAH MACAM NI.MEREKA MUDAH KUTUK RAJA DAN NEGARA KITE….KORANG PERCAYA TAK KALO AKU CAKAP DULU TANAH INDO DITURUNKAN ALLAH 9 ORANG WALI KRANA BANGSA TU BANGSA YANG BERLEBIH2AN…SEJUJURNYA GAMBAR BUKTI TU SUPERIMPOSE AJE…..TU RANCANGAN MAK MANO…..PELIK TAK…MANO CANANG GAMBAR DIE KENE DERA…TAPI KENAPE TAK BERANI PULAK DEPAN TV SANA G TUNJUK BADAN YANG KENE DERA…..JADI RASIONAL NYA ORANG LELAKI JANGAN PANDANG CANTIK JE NAK PILIH WAT BINI….PILIH YANG CANTIK DAN ADA AGAMA TAK PE….KAWAN2 PEMBACA YAKIN LAH DOA BERAMAI2 TU PASTI ALLAH MUSTAJAB KAN…JADI KITE DOAKAN JE YANG BENAR AKAN TEGAK..OK…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. rileks semua…xlama lagi kita akan tahu siapa yg betul dan siapa yg salah..apapun manohara tu memang cun giler la..memang tangkap leleh bro…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      org malaysia takde lagi lawa dari mano ke??????
      takkan takdeeeeeeeeeeeee??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mien.. says:

        alaa,ade punyer..cnthnyo ko love,cun ape….x psl2 si tgku g crik gak org asing…gram tul aku…aku yg tggu die pinang aku smp skang xde brite…hehehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. x-not-x says:

    padanla muka tengku tu!pilih yg luaran je.sifat peribadi dan budi pekerti tak tengok.tau tgk cantik je.padam muka!punyala banyak mek kelate cantik kt malaysia ni, tak nak!nk jgk org indon!rasakan tengku!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mien.. says:

      haah..tul3…bakpola tgku nk plh si mano 2..mek klate len lg rmai yg cun2…si mano 2 gak yg die nrkenan..konpius aku…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. tempedijakarta says:

    isk2..kitorg student kat sini jenuh nak jwb soalan org2 indon..huhu..cepatlah amik tindakan whatsoever~ budak tue dah la tak matured..mcm2 skrg kat TV indon..laku cam pizza hut jek!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nha says:

      ckp je ngan diorg. kalau org ade respek, ade maruah, takkan jaja citer cerai kat public, sedangkan bapak mertua die sakit.

      tanya diorg, diorg tau tak istiadat istana? diorg takde raja jgn byk songel.

      byk benda yg boleh buat kat indonesia, takleh wat kat mesia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. mien.. says:

    isshhh,ble mule2 dgr cter ni cm x cayer je..x knla tgku 2 nk wat cm 2 kt mano…x ke aniaya diri sndiri..die gak yg ssh nati..dhla dkenali rmai sbb ahli krbat diraja..x logik tul..rsenye msti mano ngan mak die yg reka2 cter ni supaye jd hottt…LBH PANAS DR BIASE

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Ueto says:

    17 thun?ok la tu..umo minimum kwin kat msia ni klu ppuan 16..llki 18..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      aikk….. kerabat di raja malaysia…
      MALAYSIA… kan negara kita ni kaya…
      pada diorang syurga rezeki…
      bukan kata 16 tahun
      kalau putera malaysia nak kawen ngan anak dowang yang 6 tahun pun…. dowang willingly kasi punya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. jed hijau says:

    dari sumber yg boleh dipercayai….memamg betul la manohara kena dera mental n fizikal….sumber kata tengku mmg ganas sikit….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Nenek Kebayan says:

    Herm bagi sayakan,kalau lah boleh bab isu istana ni janganlah kita sebagai rakyat nak masuk campur.biarlah diorang jer bukan aper,kita ni bukan orang kaya sangat nanti kena saman masuk dalam lokap putih bijik mata..huhuu..takutnyer saya..tapi sya mcm tk percaya la plak c manohara tu bukan aper..bukan nak jadik “racist” u knw kat negeri sya pon klau bangsa mcm ni mmg susah nak percaya..mintak maaflah yer,kepada sesiapa yg tersinggung…terutama sekali mcm pembantu rumah kite tu,kalau 10 pling bnyk pon 4 jer boleh kite pecya…yang lain tu tk boleh pkainyer…anyway,apa pon yang terjadi kite mesti sokong negeri kite sendiri..saya pasti semuanya terjadi mesti bersebab…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Nenek Kebayan says:

    sekali lagi saya nak mintak maaf…okay!!ini hanya pandangan dari pengalaman diri saya sendiri…

    p/s:harap2x tak ada org nak klon lak hari ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ewiezz says:

    mana ilang avatar aku nih….x kisah aaaa. Muda2 lai dah kawin, maybe x cukup kot ilmu di dada camne nk handle mslh… last2 ngadu kat seme2 press smpi satu Asia Tenggara tau… Tp respek aaa pasangan diraja brunei… muda gak umur 17 kawin, tp alhamdulilah stakat ni xde aaa dgr2 cite yg kurang sedap, dah dpt baby pun. Biasa aa seme umahtangga ada mslh tp bergantung kpd kebijaksanaan menhandlekannye….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Zaza tukar nick ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        aduhai….asmekum semua…. aku ni drpd smlam bwk ke pagi ni xdpt nak masukkan pic aku… frust betoi larrrr……. camne nih.!!!huhuhuhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        ye kak su… nk test power je..ingatkan effect psl avatar tuh,,,sbb tulih nick ewiezz masa daftar

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      ha’ah
      kenapa zaza jadi ewiezz plak
      klon lagi ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • x-not-x says:

      ewiezz, cam ne ek u letak gambar kt icon u tu?i tak tau la..boleh tlg ajar x?thank u…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ewiezz says:

        tol..zaza ni.. ewiezz tu sama gak. nk test sbb kat pc ni x kua aa i punye avatar..sbb silap tulih nick kat avatar tu sama ngan email eheheh… pastu tgk cni x kua avatar, tu yg tulis ewiezz… tatau aaa apa kes pc ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        http://www.gravatar.com pastu ikutlah arahan berikutnyeee

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. mm.. says:

    aku risau la.. jgnla tergadik tengku kelantan n Mano, negara kite lak berperang ngan indon.. negara kite ni dah aman damai, negara depa xpela.. mmg dah kucar kacir pun.. knpla indon ni xsedar, masa dia kena tsunami dulu, kite tolong.. tapi rakyat dia xberterima kasih.. adeke patut dia kata kita malingsia.. depa dtg keje kat sini, buat hal.. pastu, bawak matawang kite balik indon.. so, sape yg curi sape?

    hai la indon.. mcm mana la korang nak maju.. kerana sekor nyamuk, kelambu ko bakar.. (ker peribahasa ni indon yg punye gak.. diaorg sibok claim lagu rasa syg kot, dia kata lagu dia.. pasal lagu pun dia boleh nak hackker system kite.. pelik tul aku.. dah xde keje sgt la tu)..

    klu benar la tengku dera mano, hai la tengku.. kerana tengku, buruk nama mesia n kesultanan.. tapi klu mano penipu mmg nak curi harta kekayaan kelantan, mesia bukan malingsia, sebaliknya indon la malingworld-indonk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zatul says:

      yg geram pasal tu la…sebab hal tu abis dia kutuk…suka2 ati je mengata…diorg ckp ye mmg cari makan kat malaysia, tp berapa ramai rakyat dia ditindas kat cni..wah3….bkn aku tgk kat malaysia ni diorg bersenang lenang ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. eclipse says:

    very gud morning to all…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      salam.. eclipse.. pagi kagi ko.. hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        kwn2 jom bfast dlu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        eclipse……aku nak gak letak gmbar… xdpt2.. betui le aku buat… apasal ek???/

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          engkau x tukar bju ke??? kau pkai bju smlm ye!!!! hehehehe…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aku org miskin…duit xde nak beli baju…ko tlg la sponsor aku…hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          semalam aku bt pon xdapat…slow giler…pic muka aku pon xmnpk…ko bc bismillah byk2…sure bleh krg…hehe

          try…jgn pts asa…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          aku dah try giler2 ni.. apsal plak pasword aku dia xtrima….pelik + ajaib plak aku.. kak nara dah bagi kes baru pun aku bo layan coz aku dok buat bnde ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. aries_april says:

    morning smua…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. eclipse says:

    muka aries mcm familiar lah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. aries_april says:

    dh….
    garlic bread….
    eclipse dh mamam?

    tyra, e2 la…
    smlm orng sbuk2x kna klon,
    tyra xda…
    kn dh ssah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      dh…minum air jer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      aku ada hal ckit.. lagipun smlm ada org cuci a-cond bilik aku, tu yg aku x bukak labtop aku ni…
      risau la aku…nnti langau dtg balik, eh… kau aim kaler ikon aku ni yerr…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. aries_april says:

    eclipse dpt lihat pic yg mna?
    ni gna pc slow ker pickup lju pnya?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      pic aries pakai baju putih..tgh tersenyum..pic eclipse aries nmpk x?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. aries_april says:

    klau gna pc sblah,
    nmpk la…
    pkai bj clour ptih jga…(alh, yg tk lwa tu…)

    klau pkai pc aries, mmg tk nmpk…
    pickup slow….
    pic aries pn yg lma pnya klau pkai pc aries…
    yg tu blur skit…
    xsyok tngok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      morning everybody….bahulu pon xdpt tukar lg avatar…sme la kite tyra…sabar yerk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. aries says:

    love mna ar?
    tk nmpk pn pgi ni….
    xkn xbngun tdur g kot…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      tdi aku nmpk btg idung dier.. mana tah pi…
      ish..aku rasa lain mcm plak nengok korang ltak pic tu..aku plak yg invisble.. korang dah berpic2 ni, cntik kalau buat perjumpaan tahunan..biar brpnjangan..hehehe..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        aku nak g mndi jap + bfast k.. nanti aku dtg balik.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        aah la tyra…bleh eratkan silaturrahim…raya bleh dtg umah…hehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      bahulu pon mn?tdo lg ker?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. eclipse says:

    tyra smlm pon rmi yg complain p/word xbleh…ko try masu kan p/word mcm ney…eg : abc123

    try la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. aries says:

    slow2x la tyra…
    nnti2x ok la…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. aries says:

    bhulu xmncul sbab dia frust xleh bt…
    sian dier….
    nnt kta sma2x pjuk dia k?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. tyrabanks says:

    aduhhhh…mana lak muka aku yg cntik ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. eclipse says:

    mcm mana lah nak jd gebu mcm mano ney…aku dh puas mndi susu…xgebu2 gak…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. jernih says:

    hehehe.. BH frust wat pe..
    baru dugaan sikit jer ni..
    sok kalu jadi cam kes ni..
    kes ustaz.. kes dato siti
    kes ND.. amacam?

    ahakzz aq ilek jer pic x kuar.
    nak wat cemana dah x mao kuar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. tyrabanks says:

    ehh.. korang guna apa..G ..X…PG ATAU R… kau dah comfirm G..tpi xleh pun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. eclipse says:

    nama ko jd ryra plak..typo error..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. tyrabanks says:

    ….Please allow 5 to 10 minutes….bla..bla…bla.. pastu apa yg akan tjadi ha eclipse???
    hishhh..bdebar2 plak aku rasa..
    aku dah dpt dah masuk pword.thanks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      YEAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        pic dh kuar pon…xpyh bt pape dh…dh bjaya la ko bt…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          suka aku.. suka aku..korang nak caye ke x.. aku xpduli… janji ada muke kat ikon aku… ha…tenang rasanya…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          nk tnye,,apa kes ni aku xnmpk muke aku…huhuhuhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          comeyyy nye gmbr eclipse….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. aries says:

    ARIES LTAK G JGA…
    BUT STIL SAME LA…
    CANNOT CHQANGE MY PIC…

    ALAH, JERNEH PN FRUST JGA…
    TPI COVER JA BNYKKK…
    TUL X?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      ana kalu bleh nak settle perkara ini dgn cara paling maaruf… (eh cam penah dgr ayat neh.. )
      hehe

      pokes..pokes..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. nha says:

    diorg ni cam tak tau adat. harap2 tengku carik lain la.. bila takde bukti penderaan keluar, ceraikan aje c mano tu.

    die ni dahla belum cerai.. dkt indon dh boleh cerite laki idaman camne die nak untuk dibuat laki sterusnye..
    die ni still bini tengku.. leh cerita die nak try berlakon, menyanyi..

    siapa2 yg nak salahkan pihak tengku.. tolonglah. tengok dulu interview2 mano n ibunya kat endon.. mmg takleh nak caye, kalau ikut logikla..
    sedangkan AKTIVIS perempuan pun tak percaye kan mano.. aktivis yg memperjuangkan hak2 wanita, n die pernah bercakap ngan mano tu pun tak percaya citer2 die. aktivis ni ckp.. takde kesan2 trauma langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. jernih says:

    kawurang nampak aku tak? (sambey lambai2)

    p/s: weiii pokes2 tajukk… :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      jom rmi2 komen mano…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        mano ni katnye model erk…. x kenal pun dia, sure x glamer. la ni kemain lai glame wpun dah kawin…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. bahulu hangit says:

    wey…aku dh kembali ni tp xdpt2 tkr avatar lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      salam bahulu…sht x pg ney?hehehe

      ko try lagi skali…xbleh gak…habaq kat aku…tyra dh berjaya bt…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        kau jgn bt..bt.. aku amik gmbar ni kat facebook aku.. boley larr.. agak2 aku boring nanti aku tukr lerrrr…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          ok… aku skrg nak komen..dari smlm aku x komen pepe… nak stat dari mana ek???

          **bahulu, kau punye problem pe? kau habaq, meh aku plak ajarkan.. cewah!!! kau letk plak pic beyonce..hehehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bahulu hangit says:

        wei,aku nk ngadu smlm aku kene sound ngan nama cam haram…die ckp “apa benda la kau ni baulu. kau minta la nara buat chat box kat tepi kalau nak citer pasal benda mengarut yang lain”..ade ke aku ckp pasal ikon avatar ni die kata ngarut…die xbt ckp ngarut..dh mmg mcm haram

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. eyncukk says:

    ntah btol ntah x…org skarg muke jerr nmpak bek..tp ati busukk glerr…huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      dunia mmg begitu..mau yang cantik..
      kalu tanya aq pun.. kata nak cantik jer..
      hehe..
      busuk ati ke apa ke.. mana nak tau.. dah dunia
      kan yang cantik2 saja.. x caya gi tgk luar.. pandang sekeliling kan sume cantik… :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. aries says:

    jerneh ada sound dia blik tk?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. bahulu hangit says:

    aku dh beralih ker entri baru…aku mls nk komen byk kt page ni sbb ni pasal raja2..nnti aku kene tulah..sultan murka.mujur aku bkn duk kelantan…kalo x nnti kene buang negeri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. mokcik says:

    Mokcik mmg tak brape berkenan Manohara tu. gatal sangat nak kawin muda dgn anak sultan, si anak raja tu pun tak chek dulu ke latarblakang bini dia nak kawin..ni main sangkut je!! tu la padahnya…diorg ni sume indon interframe laaa…tak seshuaiii…tak seshuaiiii…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. baloon says:

    wah, berani mati posting ni. jaga2 sikit bab2 istana ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      tu aaa…agak2 nk sound tuh.. kang x psl2 blog ni yg kena banned

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. x-not-x says:

    tak tukar2 pun icon aku ni…dh mcm2 gambar ni letak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. x-not-x says:

    eh,dh ada dh…yahuu…thank u zaza….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. badboy says:

    tentang kes ni..
    meh aku bg tau korang cite sebenar..
    klu korang nak tau..dah terang lg bersuluhla
    mak si manohara ni yang bersalah
    korang jngn terkejut.
    cite ni cam ni
    manohara ni mmg dah ada p.we kat indon sana.
    tp mak dia ni bombastik sngt nk anak dia kawin ngn org kaya n ternama
    kononnya nak pangkat n cam2 la
    tp raja kita ni tak la bodoh sngt.
    so mak dia ni angin la sbb tak nampak apa2 hasil pun bila anak dia ni kawin ngn raja.
    tu yang merusuh sini
    merusuh sana.
    jd sokonglah rakyat m’sia..
    aku tak nak la cite sume n abis2
    RAHSIA KERAJAAN M’SIA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zatul says:

      mmg sokong rakyat malaysia…drama indonesia ni over sangat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Rin says:

    yer.. sila kemaskinikan citer ni.. nk tau gak..
    ada yg kata cmni ada yg kata cmtu..
    asik crite artis jek hr2 bosan gak..
    nk gak santap citer2 krabat ni..
    ini bkn mslah status.. tp mslah moral.
    x kira lah model ke, krabat raja ke.. yg salah tetap salah.. we need to know.. hehee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. mokcik says:

    Aloh…cito la awe badboy kat mokcik ni..mokcik sebagai rakyat pong nok ttau jgok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. now_tea_boy says:

    testing

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. beautifulmind says:

    Betul ckp ko badboy.. x sume org indon sokong c mano ni sbnarnya, yg melenting 2 sume yg x b’tamadun je, deorg melenting bkn tau apape pn, juz main ikt je..ramai gak yg tahu sapa mano ngan mak nye ni, mmg pisau cukur hbis, kalo x, xkan mak die bleh khwn cerai beberapa kali, sume pn ngan org2 kaya.. msti plan gagal, 2 yg bt cite mcm ni.. sblum khwn ngan tngku ni die dh ada pkwe, tp mak die srh plak khwn ngan tngku ni.. tgh hot ngan kes ni, die blik ngan pkwe die.. dgr dr sumber trkini mano ada kat cannes tnggl ngan x pakwe dia.. x taula, kt tnggu la kes ni selesai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Akak says:

    klu ikut logik, mcm x logik je mano tu kena dera, tp air yg tenang jgn disangka xde buaya…
    apa yg akak harapkan, sape yg bersalah tu, akan terima pembalasan atas perbuatannya sama ada yg mendera atau yg membuat fitnah.
    poning kepala aku menengok, maknya claim anaknya kena dera, pastu maknya pulak dikatakan pernah mdera pembantu rumahnya masa kt france…adoyai..banyaknya kes dera mendera nih…

    tp dasyat jugak mano ni, x-bf dia ada pesawat peribadi lagi…perrhh…kayonyer…pinjam kejap bleh? akak nk balik mesia nih….hahahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. flowerHoRn says:

    lebih jerk minah ni jgn dsbbkn dia hbungan bek antara malay-indon trjejas….eeee geramnya aku ngan mak dia klau ada dpn mata aku dh cekik2 dia…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ONCET says:

      gambo mak dia si daisy tu tak de ke?

      nak tgk la pulak, macamane rupenyer makcik tu……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. wiguna says:

    sepertinya LOVELYVIC yang paling ganas menulis di forum ini, apa yg terjadi dengan kau…. ?
    sepertinya kau sangat cemburu dengan MANOHARA, apa karena kau tidak secantik MANO?
    apa karena kamu punya ambisi ingin kawin dengan FACHRI tapi tidak terlaksana?
    kasihan sekali kau ini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • x-not-x says:

      wiguna,cantik sj tidak cukup, yg penting budi bahasa dan sopan santun.apa ingat c MONA sj yg cantik?banyak lg lho org2 yg cantik dr si MONA.utk pengetahuan wiguna,si LOVELYVIC tu lagi cantik beribu kali dr si MONA di sisi Tuhan yg Esa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. mckelate says:

    1-Mano, muda banget, suka liburan, clubbing dll, Semua itu mana ada di Kelantan
    2- Mano tidak dpt/pandai sesuaikan diri dengan istana, protokol dll. dia anak wayang sekarang dah jadi princess, dia enggak cocok
    3. TT tu memang sayangkan Mano sebab tu sanggup bawak balik Mano selepas umrah nyata sekali Mano dan ibunya cetek fikiran, hal ini boleh diselesaikan cara terhormat tapi dibuat ‘murah’ kerana mereka tidak ada kelass.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. wiguna says:

    saya sangat setuju sekali dengan X-NOT-X, budi bahasa dan sopan santun jauh lebih penting dari kecantikan ragawi, saya mempunyai beberapa teman di malaysia mereka bisa menghormati dan menghargai saya sebagaimana saya menghormati dan menghargai mereka sebagai sahabat. tapi apa yang telah ditulis oleh LOVELYVIC dan sebagian teman2 di forum ini, seolah-olah mereka tahu kejadian yang sebenarnya, banyak dari mereka berfikir harga diri seseorang ditentukan oleh harta dan tahta. banyak dari mereka mancaci maki manohara seolah-olah mereka hakim yang berhak menghakimi manohara. (walaupun ada juga teman-teman disini yang menyikapi peristiwa ini dgn tidak emosional dan berfikir proporsional, saya hargai itu)
    bagaimana perasaan kalian jika nasib manohara ini menimpa saudara-saudara kalian?
    bahkan bagaimana perasaan kalian jika kenaasan manohara menimpa kalian?
    saya tahu ada sebagian saudara-saudara di indonesia yang menyikapi peristiwa ini dengan emosional sebagai bentuk solideritas karena mereka tidak rela saudaranya didera dan dianiaya.
    tapi perlu kalian tahu, lebih banyak lagi kami disini menanggapi peristiwa ini dengan lebih arif dan bijaksana. saya fikir teman-teman malaysia yang menulis di forum ini adalah orang-orang berfikiran cerdas dan obyektif serta mengutamakan solusi daripada emosi dalam menyikapi masalah.
    saya fikir tidak perlu lagi menyikapi peristiwa ini dengan emosional, sepatutnya kita sikapi peristiwa ini dengan kepala dingin.
    kami berharap peristiwa ini dapat diselesaikan dengan baik tanpa ada pihak yang merasa dirugikan dan dipermalukan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      Sebetulnya kami diMalaysia juga bersimpati atas apa yang terjadi keatas manohara…jika itu benar2 berlaku….walaupun TT itu org istana, jika yang bersalah itu tetap bersalah….cumanya…cerita istana ini, umpama api dan unggunnya….payah untuk orang kebanyakan mencampuri urusan-urusan sebegini….

      Pada fikiran saya….pihak kerajaan Malaysia bukan tidak mahu untuk turut serta menyelesaikan masalah ini…tetapi…Apakah Masalah Peribadi Rumahtangga Perlu Melibatkan Pihak Kerajaan Dua Negara…?????

      Mungkin sebelum Manohara bernikah dengan TT dia sudah diberitahu tentang protokol apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan dalam istana…cerita didalam istana itu jarang sekali menjadi santapan orang-orang kebanyakan seperti kita atau pihak media. Mereka itu mempunyai konsultan-konsultan yang menguruskan perihal perjalanan kehidupan mereka sendiri dari segi apa pun…samada bergambar, perjumpaan atau sebagainya…itu adalah salah satu privacy orang-orang istana….. Manohara itu adalah wanita yang tepat untuk TT kerana perwatakannya sesuai berada didalam istana…orangnya juga berbicara dengan lemah lembut dan hemah sekali…Mana-mana permaisuri yang bakal menduduki tahta suatu hari nanti memerlukan keperibadian yang sebegitu..(negeri Perak, Terengganu, Kedah, Kelantan dan negeri-negeri yang beraja)

      Walaubagaimanapun, ada kemungkinan privacy yang mereka inginkan sudah tidak wujud lagi…disebabkan campurtangan pihak ketiga yang sepatutnya mengatasi dengan baik, berhemah dan saksama. Akan tetapi ia menjadi bertambah meruncing.

      Begitupun…sebenarnya kami juga bersyukur bilamana Manohara sudah kembali kepangkuan ibundanya…. Permasalahan antara TT dan Mahohara biar saja mereka menyelesaikan dengan cara terbaik yang berlandaskan hukum-hukum agama…saya percaya perkara ini tidak akan berlarutan dan akan selesai dengan baik, tidak kira samada mereka itu bersama kembali atau tidak. Apa yang penting kedua-dua pihak tidak bermusuhan kerananya kita ini bangsa yang serumpun, saling perlu memerlukan.

      Insya-Allah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Anne says:

    Wanita adalah tiang negara, rusak wanita…rusaklah negara. Kasihan Manohara…
    terkadang seorang anak yang tidak berdosa..harus menanggung siksa akibat kesalahan seorang ibu. Tentunya seorang anak yang baik akan mendengar perintah seorang ibu. Jika salah yang disuruh ibunya, salah yang dilakukan anak begitu juga sebaliknya. Dizaman sekarang ini… tak jarang kita lihat seorang ibu yang salah mempergunakan kuasa dan simpati untuk kepentingan diri sendiri.
    Ramai juga manusia sekarang yang pandai bersandiwara, mempergunakan lemah lembutnya dengan membolak balik kan fakta. Alias menciptakan scenario. Merekayasa sesuai dengan keadaan. Jangan heran lho! memang wujud karna saya secara pribadi pernah ketemu ama yang seperti itu. Seratus dalam seribu. Sudah di biayain ke umroh malah tidak bersyukur. Hanya Allah sahaja yang mengetahui segalanya. Kebenaran akan terungkap jua kelak seperti cerita di senetron. Semoga Allah melindungi orang yang difitnah dan teraniaya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Anne says:

    I don’t understand why everybody is keep busy about this Manohara issue.
    No body know the real thing is. Maybe the prince is a bad royal prince and having problem with his sex attitude. And maybe this manohara is a “having fun” teenage. Look her pic while in Indo vs to pic in Kelantan. Very diff. I think her pic in Indo, shows who she really is… a party girl. She wore her masks while in Kelantan..guess what just like a spoilled child..with her real new car..
    And this Daisy..is still busy making statement.. of what so ever.. she the only one who knows what inside her brain. Next time think first before making action.
    You might see a big fortune ahead.. but pls understand ALLAH is all the mighty…
    See… now I also been busy talking about them…
    I think maybe Ibu Hani Yudoyono should invite Manohara..to Indonesia
    If mano is truelly happy with her marriage… than let it be..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. halisa says:

    ni tactic diorang nak cari publisiti je ni….!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. katakgebu says:

    Cun betol la manohara nie,tp i x paham la naper die snggup wat cam2 kt tengku.. kalo x nak sgt kt tegku 2 bg kt i jelah,abis citer!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. ANDRY says:

    sape minh ni…opss sory aq x knl la dy..hahah.pepe pun aq mmng benci indon….smua bnyk nuat maalh dtng kat mlysia…artis ke ,buruh kaso ke ,peragut ke .prompk ke…..arghhh bodoh….family aq pnh ada maid indon..mule2 baik pas tu cam setan..nng patut pun kena dera…nasib mase tu aq kat perth kalo x aq bakar maid aq idop…arghhh indon ttp indon….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lie mey says:

      camtu lah orang melayu, tak cume benci indon but benci jua cina…….huh…..

      orang melayu tu rasis. macam hitler saje

      I HATE MELAYU

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • SPY NEGARA says:

        aku akan carik sape ko? identiti ko.. kat mana ko.. aku akan pastikan ko di sumbat dlm ISA.. ko cuba nak memecah belahkan negara.. wait u in court LIE MEY!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsForMers says:

          tangkap jerk org cam ni aku sokong spy negara…
          TERIMA KASIH….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          aku pun sokong gak….si malaun ni kata benci malaysia..pehal guna bahasa ibunda kami???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          betul3..gunalah bahasa engko tu melaun!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          orang bodoh memang mcm tuuu..dah sah2 tak suka MALAYSIA tp dok belajar bahasa kami…mesti kes best bercakap melayu..kami kan penuh adab kesopanan….

          bodh tak leh ajar, cerdik tak leh tupang = liey mey dan lion

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. FASYARINDA says:

    TAK SABAR TGGU KISAH YANG TOI…NAK TAHU DARI MULUT MANOHARA SENDIRI.PENING GAK DENGAR KISAH DIAORANG.LAU PERKARA NI TOI TERCEMAR INSTITUSI DIRAJA KLANTAN.LAU TIDAK CME TUHAN YANG TAHU KEBENARANNYA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. lie mey says:

    camtu lah orang melayu, tak cume benci indon but benci jua cina.

    orang melayu tu rasis. macam hitler saje

    I HATE MELAYU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • danielle fatiha says:

      to lie mey: if all malays are racist..d u think u cn still survived till today? i’m a mix of chinese n malay n yet there’s no problems occured..we respects each other. n please dun juz put tha blame on malays coz evn sum of chinese also doesn’t like malays..it’s juz tha same..so please ya…do mind ur language..tq

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • apple baby says:

      WTH? kau benci melayu tu tak namanye kau racist ke? apeda..tengok cermin la beb..first you need to clean up the mess in ur head lah before saying things..I got plenty of chinese friends, and lots of friends in Indo..Mind to correct the word Indon, because there is no such word in dictionary. Indonesians hate when peoples call them Indon. I am a malaysian. lie mey, u are such an ignorant. get out of ur box la, go get some life, get socialized more with more nations.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lie mey says:

        you Iiar

        if you know, Indonesians hate when peoples call them Indon, why you always calling indonesia in tv and newspaper as indon.

        pretending goodness to chinese, india, indonesia but ko tikam dr blakang.

        camtu lah korang…… huh…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • peace tempe says:

          apa yang ko merepek ni haaa bahalol,

          dah lu orang indonesia, orang panggillah indon ..ngok.
          habis tu yang orang jepun, yang lu orang panggil jepang tu apahal.. orang jepun tak bising pun..

          Apa yang hinanya panggil ” indon” ni..? kenapa lu orang rasa terhina dengan nama sendiri?

          pelik…

          manohara… jangan jadi isteri derhaka.. sampai je ke negara asal, tak tahu nak tutup/ jaga aurat.. celebrate lagi di Bali… tak takutkan dengan neraka Hutomah…

          peace tempe.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. Solitaire says:

    we gotta place this matter proportionately. mano got hurt physically which has been proved by medical record a couple of days ago. there are some criminal matters involved here, outside the domestic ones. not only about domestic violence.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. tembun says:

    Haih..
    macam-macam kan citer psl MN ni
    Aku dapat tau cita yg panas ni ketika aku berada di bali
    Aku bgn2 tido tebeliak bijik mata+telinga jd capang
    host indon yg aku tak kenal sdg ngata negara malaysia
    wey wey….
    bikin panas
    ayat dia lebih kurg gini
    “waduh2 panas..gak sangka ya..negara malaysia yg udah tekenal dgn masyarakat baik-baik,sopan santun namun ternyata lesit.Gimana sanggup tengku fakhry itu sendiri sanggup mendera isteri terchintanya……………”
    (itu je yg aku igt.)

    wait..korg ni apahal?cam iye2 je si MN tu kena dera.
    kalau dgr lah mak si MN ni buat kenyataan
    adeh..tak boleh blah lgsg
    benda yg sama je.
    maksud aku asik nak ckp anak dia kena dera
    pastu nak ungkit2 hal kat singapore tu
    eh macam2 lah cerita yang rasanya di ‘panas-panaskan’
    di indon.

    pendapat aku kan,mybe si MN ni cam tensi,yelah diakan model suka bersosial,bila dah dtg malaysia tekujat.
    tak tahan la beb.umur muda2 dah terpaksa action cam org dewasa.lg2 jd puteri.
    Oh ye kalau tak silap aku si Mn ni patotnya sign contract jadi model tapi dia xley la buat
    sbb dat time dah jadi isteri temenggong.
    so korg fhm2 lah di malaysia ini jaga adat
    lagi pun hal-hal istana lgsg tak sama dgn kebanyakkan.

    ketika aku urut di spa(bali)
    budak2 gurls yg urut tu bertnyakan ttg ni
    (minta penjelasan la konon sbb tau aku org malaysia)
    aku pun cerita lah sedikit2 ttg institusi raja dan sultan kita
    termasuk lah aku cerita apa keistimewaan si MN di m’sia
    layanan terhadap org2 istana sgt beradat dan bukan sebarangan.betul kan?
    nak jalan pun karpet kuning mahupun merah.tapi selalunya kuning.yg penting di jaga rapi.
    dorg terkejut.tak sangka.
    “iya mbak…kok istimewa benar sich..wa…bahgianya…
    kalau di indonesia…anak-anak raja bisa aja pergi ke mana2…………………”
    tgk ternyata kan budaya n adat dia x sama dgn kita?
    hmm….

    takpalah kita tggu keputusan pengadilan.
    hari ni aku baca newspaper Tengku dah buat report sekalian kalinya.so tggu je yeah…
    tak kira sapa salah tapi aku tak suka di indon tu judge sesukahati ttg m’sia or kesultanan kita tanpa periksa.
    mudah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Solitaire says:

    No country named indon, but Indonesia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. danielle fatiha says:

    to lie mey: if all malays are racist..d u think u cn still survived till today? i’m a mix of chinese n malay n yet there’s no problems occured..we respects each other. n please dun juz put tha blame on malays coz evn sum of chinese also doesn’t like malays..it’s juz tha same..so please ya…do mind ur language..tq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lie mey says:

      you Iiar

      if you know, Indonesians hate when peoples call them Indon, why you always calling indonesia in tv and newspaper as indon.

      pretending goodness to chinese, india, indonesia but ko tikam dr blakang.

      camtu lah korang…… huh……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • SPY NEGARA says:

        no matter u endon-act m’sian chiness or m’sian chiness, u will be sue.. i’ll find ur real identity.. tuduhan; statement menghina kaum dan cubaan memecahbelahkan masyarakat majmuk malaysia.. pengajaran kepada yg lain; jgn cuba bangkitkan isu perkauman…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          biar semua reti bahasa BAHAWASANYER tak semua perkara boleh bercakap ikut sedap mulut….

          aku doakan si mangkuk ayun ni duduk dlm penjara…

          utk pengetahuan ko, kami ni memang suka meringkaskan perkataan..cthnya kelantan jd KLATE..Johor jd JB, jd INDONESIA jd INDON….tak salah kalau maksud kami sama..

          kalau hangpo tak suka word INDON, suruh kerajaan hangpo hantarkan satu pekeliling yang menyatakan bila guna word INDON akan berlaku GANGGUAN EMOSI..jd kerajaan kami retilah nak buat apa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          c lie mey ni ada masalah mental agaknye.ape kt kt hantar die pg hospital sakit mental

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          bunuh je..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          ko tak payah layan si mangkuk hayun tu..meh kita ramai2 sumpah dia masuk islam..amin ya allah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          maafkan kata2 aku tuuu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          bikin panasss

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          kuntilanak, apa kata ko mintak tlg ngan kakak tiri ko PONTIANAK, gi serang si bedebah 2 ekor tu..ko suruh dia hisap darah semaun tuuu..ko ajak skali hantu raya….pdn muka!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          ok gak cadangan ko 2 delima saraa..nti aku bw semue geng2 aku pg kjakan c melaun gile 2!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          pastu ko jgn luper, ambik hati diorang tu, kita sental ngan cuka n klorox..biar bersih sikit..pastu tgn dia tu ko kerat nanti kita nak ketuk ngan tukul biar betul sikit….biar reti menaip kat keyboard guna bahasa yg jauh lebih berbudi bahasa dan tak menggila….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          kuntilanak, DS jangan gaduh ngan org tak berupaya…aku cakap gitu…pasal..diaorg tengah takde suara…lebih baik kuar dari situ…

          dok pegi berdebat pasal diaorg buat pe….biar diaorg kuar..nanti baru rentap….

          jom layan…MUH ngan ally iskandar jom..heboh..heboh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. lie mey says:

    you Iiar

    if you know Indonesians hate when peoples call them Indon, why you always calling indonesia in tv and newspaper as indon.

    pretending goodness to chinese, india, indonesia but ko tikam dr blakang.

    camtu lah korang…… huh……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. tamazula says:

    cina ni busuk ati…..muka nampak baikkk tapi dalam hati cam taik babi…indon ni muka cam lah cantik sangat….kalau tak asli…pakai jamu ke hapa ntah…lepas tu duk paki ilmu guna2 dan ilmu hitam..kuning …hijau…ptuiiii..indon…indon sama cina sama jer….tak sedar dek untung…tak sedar diri…..cina ngan indon duk kat malaysia kira beruntung….ko nak 13 mei 1969 jadi balik ker…? orang bagi bunga engkorang bagi apa? taikkk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. lie mey says:

    apple baby says:
    June 13, 2009 at 12:25 pm

    WTH? kau benci melayu tu tak namanye kau racist ke? apeda..tengok cermin la beb..first you need to clean up the mess in ur head lah before saying things..I got plenty of chinese friends, and lots of friends in Indo..Mind to correct the word Indon, because there is no such word in dictionary. Indonesians hate when peoples call them Indon. I am a malaysian. lie mey, u are such an ignorant. get out of ur box la, go get some life, get socialized more with more nations.

    you Iiar

    if you know Indonesians hate when peoples call them Indon, why you always calling indonesia in tv, newspaper and anywhere as indon.

    pretending goodness to chinese, india, indonesian but ko tikam dr blakang.

    camtu lah korang…… huh…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kuntilanak says:

      just shut up!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        apa plak kau suruh dia shut up….kau tumbuk je mulut dia tu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          tak pyh layanlah kawan2…dia ingat dok menaip kat sini ni semua bodoh bendul ker???tunggulahhhh…manalah tau dikalangan kita ada yg boleh bawak perkara ni ke atas….tetiba si SENGAL tu kena sue….mewujudkan isu perkauman……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. tembun says:

    aku pun tak fhm deme ni
    padahei kita bahasa kan ‘indon’ tu bkn sumting yang jijik pun
    benda tu shortfrm
    aku ada member INDONESIA
    kami sembang selit-selit gak words ‘indon’
    xder masalah pun
    nak emo lebih knp dorg ni
    mcm tak ada otak
    tgk tak pasal-pasal dah jadi isu perkauman
    suck gile!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. jimmy says:

    dah lah..malaysia, indonesia, brunei, singapore dll..ialah SATU RUMPUN, RUMPUN MELAYU….jangan korang begadohh jerr….ini masalah dari MANUSIA nyeerrr jerr..xtau cara bersyukur…MOLOYU harus bersatu…!!! MERDEKA…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. pizza says:

    Bole x sapa explain napa org Indonesia x suka perkataan Indon? Pd aku Indon tu short form jer, senang sbb 2 suku kata jer. Mcm Malaysia la, sesetengah org sebut Mesia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. EFA. says:

    ada gambar dia kene dere kat bdn ngan muka..tapi pelikkan masa gambar2 biasa yg ada tak nampak kesan dera.Kenapa gambar medical dia ada ada kesan dera.adakah ini semua make up…satu penipuan.TT mesti buktikan..sebab saya percaya TT bkn manusia yg mcm tu.masi ramai lagi gadis malaysia yg cantik dan bersopan..jadikan ianya sebagai teladan.Perumpuan indon ni ramai yg tak sedar diri.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Kulat says:

    Salam.. bukan lah nak kata apa, but i heard it from a mouth of a person who married an indonesian, the mother asking for money to that person and her daughter cannot follow the husband even though they both are sah suami isteri.. and Indonesian are like that, they like to talk about this non sense thing.. benda ni biar la pihak yg berwajib tentukan.. who are we to judge.. Our Malaysian is much more better… I love Malaysia!! by the way red neck Indon will always try to make us apart..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. haikal says:

    ishh2 ape nk jdi la ngn tengku nie……………….da ade jawtan tinggi pon nk wat hal…….ermmmmmm aku rase an tengku nie mesti x puas sex….kan…aku rase la.ape la tengku nie da ade bini lawa pon..x reti nk jge maruah diri ke!!!!!!klau aku la an aku x tnggal manohara nie….lawa beb spe x nk bini die lawa kan…heheheheheh bye assalamuaikom………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      A’kum…kita tak tau apa yg sebenarnya berlaku…tak adil nak salahkan TT…rujuk http://www.toughlane.blogspot.com

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hothotheat.. says:

      ala bodo la ko ni haikal..
      mne de TT dere mendere..
      FITNAH la dow..
      lau ko kene mcm TT…ape prasaan ko bnge ke?..
      ha3..y pntng ak suspek TT kene gune2..
      bomoh indon kn power..bab tnduk2 kn owg nh..
      tp ta ley lwn bomoh ak dr pataya..keh3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. Kak Su says:

    atau tak baca ni http://forum.detik.com/showthread.php?t=67991&page=1809

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. iwe says:

    hal umoh tanggo ore tok payoh la duk kaca…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Kevin K. W. Ng says:

    There were so many cases of abused women in family matters that were swept under the carpet by the spouces that are Mr Hyde in the disguise of Dr Jekel that went undetected by the authorities as neighbours were told that it is only a family matter and one must not be a nosey neighbour to maintain the relationship of being good so where is the justice?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. NO ONE says:

    FAKTA TTG MANOHARA

    1. Ibu dessy sering kimpoi cerai, awal dari background yg nggak baik.

    2. Mantan suaminya yg Narapidana & mendekam di penjara jadi awal yg nggak baik pula.

    3. Kalau dia ibu yang baik, anak umur 15 tahun tdk akan diizinkan utk mulai pacaran, apalagi dg pria berusia 28 thn.
    4. Ibu dessy jelas mencari pria super kaya utk anak yg masih dibawah umur, apalagi kalau bkn menggunakan kecantikan Mano utk kepentingan dessy sendiri.
    5. Manohara diperkosa TT desember 2007 (Status: Masih pacar Ardhi). Kalau dia ibu yg baik tentu dia akan menjaga baik2 anaknya jgn sampai diambil keperawanannya oleh om2 berumur 31-an.
    6. Setelah Mano tdk perawan, dan dessy juga tahu Mano tidak perawan, Dessy masih mendukung Mano pacaran dg Ardhi. Kemungkinan dessy & dewi tdk mau ketinggalan liburan ke Amerika naik pesawat jet Bakrie.
    7. Masih juga tdk puas dpt calon mantu super kaya, dessy berusaha menarik perhatian bapaknya si calon mantu yg jelas2 sdh beristri. Yg sayangnya si bapak nggak tertarik sama sekali dg dessy, dan yg ada dessy dpt adl teguran keras dr keluarga si bapak & dpt dampratan yg super keras dr istri si bapak.
    8. Stlh gagal dg Ardhi, anehnya, bbrp hari kemudian, dessy membawa Mano ke Kelantan utk dinikahkan.
    9. Saat Mano menikah (berdasarkan pengakuan dessy sendiri) wkt berdandan dengan Mano di ruangan istana, dessy memakai perhiasan kerajaan yg tersedia utk dipakai Mano, saat orang kerajaan meminta dilepas, dessy tersinggung. Kalau dessy tdk kampungan dan tau diri, dia tdk akan berani memakai perhiasan kerajaan tanpa ijin dulu. Ibarat spt Lady Di sewaktu menikah diberi ratu Elisabeth tiara kerajaan yg diwariskan turun temurun, masuk akal nggak kalau sampai dipakai ibunya? Yg ada malu kaliii…
    10. TT sdh menyerahkan sejumlah uang dan perhiasan sbg Mas kimpoi (Yang tentunya sdh diterima dessy)
    11. Setelah menikah, TT menginginkan malam pertama, tapi Mano mengatakan sdg haid, TT masih sabar.
    12. Saat bulan madu Mano & suaminya bulan madu ke Thailand, yg anehnya dessy & dewi ngekor aja. Kelihatan spt nggak mau kehilangan uang sesenpun, selalu ngekor kemana Mano pergi even utk honeymoon yg seharusnya jadi acara romantis berdua saja. TT mulai naik pitam..
    13. Setelah 2 bulan menikah TT belum pernah tidur dg Mano, dg alasan yg sama, Mano lagi haid. Pastinya ini juga tekanan dari dessy krn tuntutan uang dessy baru diberi setengahnya saja. Jelas TT mengamuk. Sdh menikah tapi si istri selalu menolak utk berhubungan intim.
    14. Tdk tahan dg TT yg sering marah2 krn ajakan utk tidur bersama, Mano kabur ke jakarta (tentunya atas desakan dessy), yg anehnya nggak lama kemudian dia kedapatan dugem di Bali.
    15. Herannya lagi nih , status masih suami TT, Mano berhubungan dg pembalap Ryan Haryanto.
    16. Jika dessy ibu yg baik dan benar Mano kabur ke Jakarta bkn krn tekanan dari dessy, saat TT ke jakarta utk jemput Mano, dessy tdk akan mengizinkan Mano kembali ke TT. Tdk ada org bodoh yg mau tertipu 2x jika bkn krn serakah.
    17. Dessy terlalu banyak menuntut. Uang, apartemen dan mobil mewah. Setelah tuntutannya dikabulkan, dessy marah krn jumlah uang tdk sesuai dg yg diharapkan alias tdk cukup utk bayar hutangnya yg menggunung. Serta Mobil dan Apartemen bkn atas nama dessy. Dessy menolak apartemen tersebut, yg saya heran ini mobil Alphard sempat dipakai kemana2.
    18. Dessy sekeluarga beserta TT berangkat Umroh, dimana TT mungkin sgt kesal dg ulah dessy yg mata duitan maka dibawalah Mano ke Kelantan tanpa dessy.
    19. Kalau memang dia mdptkan kesulitan utk dpt penanganan scr hukum krn posisi TT sbg anak raja dan dia pikir perlu bantuan publikasi utk tujuan membebaskan Mano, nggak usahlah soal pribadi Mano diumumkan lewat media massa. Sangat miris sekali melihat ibu yg spt ini.
    20. Setelah melihat tayangan heboh dessy di tv, tiap orang mulai bertanya, lho ini kan dessy yg pernah menipu saya, uang saya ada lho di dia ratusan juta dan belum dibayar. Temannya yg lain juga mulai bertanya, lho dia juga menipu saya, uang saya ratusan juta pun masih ada di dia dan belum dibayar. Kedapatanlah dessy berhutang 5 milyar dari sekian banyaknya orang (itupun yg ketahuan, yg nggak ketahuan??)
    21. Kenapa dessy selalu membawa bangsa Indonesia dalam perdagangan manusia ini? Ini bukan masalah bangsa, bukan masalah Indonesia-Malaysia, tapi masalah individu.
    22. Bisa dimengerti kenapa desy berteriak2 di Indonesia bkn di Amerika (bapaknya Mano org Amerika), krn rakyat Indonesia terlalu mudah diprovokasi, apalagi krn dr dulu hub Indonesia&Malaysia selalu diwarnai ketegangan.
    23. Tidak usah saling menghujat mengatasnamakan bangsa,permasalahan bangsa ini saja sdh cukup rumit, kemiskinan dimana2. Sedangkan Mano? Ibu dan kakak yg ngakunya bergaul dg kalangan jetset, bukannya semua perlu uang yg sgt banyak,pakaian mahal & bermerek? Patut dipertanyakan asal uangnya dari mana.
    24. Dessy harusnya mendengar pernyataan yg bijak dr Christian Sugiono di infotainment.
    25. Suami ke2 dessy org Amerika, Suami ke3 Dessy org Perancis, Mano disuruh kimpoi (dijual) ke Pangeran Malaysia. Giliran susah minta tolong ke Indonesia. Harus dicek apakah dessy ada npwp atau tdk. Sdh ngga bayar pajak, hidup bergaya socialita, ngga bawa devisa spt TKI, maunya kimpoi dg org luar negri terus, pas susah bawa2 rasa kebangsaan.
    26. Anak sdh dijual, mana bisa minta kembali.
    27. Presiden dan Wakil Presiden beserta menteri nggak level urus masalah ini. Banyak masalah yg lebih penting dan urgent yg harus diurus. Daripda mengurus dessy yg doyan ngutang.
    28. Pesawat jet di foto diatas diakui dessy sbg pesawat pribadinya. Mentok2 ketahuan juga kalau itu punya Bakrie. Pernyataan di Perancis dia tinggal di Cannes, mentok2nya ketahuan juga kalau dia ternyata numpang di rumah Bakrie, sekalian numpang tenar, numpang kaya. Persoalan ini juga lagi2 dia dpt teguran yg lumayan keras dr Bakrie.
    29. Persoalan hutang bermilyar2 kenapa orang tdk ada yg melaporkan, itu tinggal menunggu bom waktu yang siap meledak kapan saja, dan sebelum itu terjadi,
    30. Semoga bu dessy segera bertobat. Amien.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. sengal says:

    hardcore gile nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. jann says:

    tu la nak kawin sangat dengan anak raja…kan dah kena sex ganas lain kali kawin la dengan raja gopal ke,raja kapoor ke…tak pun raja petra ok jugak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. Nama Ku says:

    Macam Citer Sinetron.. agaknyer manohara ni kempunan nak jadi pelakon tak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. rAdHIah says:

    weyyyy….x bce paper kew???tengku temenggung nk saman manohara cz wat cter y bkn2….tengku ne de dera n pukul manohara taw..dye jew pndai2 wat cter….FITNAH!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. RITA says:

    kenapa orang2 Indon semua percaya dengan Mano.
    Mano telah manipulasi rakyat Indon yg mana kebanyakan hidup dalam kemiskinan semata2 untuk glamor dan popular kan dirinya dan untuk mengaut sebanyak munkin peluang menjadi kaya dan terkenal
    Aku sikit pun tak caya fitnah Mano, sebabnya kawan2 dan sahabat handai TT bagitahu Mano ditatang bagai minyak yang penuh oleh TT dan semua kerabat diraja berkenaan, malah hidup mano dipenuhi dgn kemewahan. Apa lagi yang tak cukup…tentunya ibu Mano punya agenda tersendiri……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. akuuu says:

    nk komen psl ayat ni

    “Ternyata tinggi jugak taste orang-orang istana Kelantan nie”

    itu anak raja daaa….ish…patut la kalu anak raja dpt yg cun mlecun..tgku TT pon kategri ada rupa ..cuma rmbut je xde..heheh

    patutnya manohara yg layak d sebut

    “Ternyata tinggi jugak taste Manohara nie..bsuamikan anak raja tuuuu”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. 1666 says:

    betina ni gila glamor aje la….
    lepas kena dera balik indon terus ceria..
    siap bole pakai lawa2…cari lensa kamera….
    dasar betina indon xsedar diri…
    kl dah indon tu indon la jgk….
    bibik indon yg dok wat jahat ngn majikan contoh terbaik…..
    betina ni pun sama la ni…
    silap2 bagi nasi kangkang kt fakhry

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. c says:

    xlawa pon si mano ni. biasa ajer, muka berlambak jer, montel bulat lagi, camni ker org kn dera. dera perasaan pon boleh kurus, ini dera fisik masih boleh bulat.

    aiyooo, tt sudah kn jampi ker atau mano ni gedik n sexy lebih, kalo tak camana boleh fall in love ngan mano yg langsung xleh masuk kategori org lawa cam erra or wardina.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. arieiza says:

    sian manohara..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hothotheat.. says:

      nape na sian manohara??..
      pedaa..ko nh..
      lau ko sian manohara tlong la die byr saman TT..
      poyos la lu..
      krane manohara la rakyat mlysie jd pendendam..
      org mcm mano 2 ptut humban kt lonkang y paling busuk!!!!!!!!!..na join skali ke incik arieiza???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. nini says:

    merujuk ke NO ONE..

    mmg aku da agak sbnarnya mano nih bermasalah orgnye.. mcm ada satu niat yg dismbnyikan.. niat tu ialah DUIT…
    masakan org yg kena dera siap leh posing2 snyum dpan media.. awal2 kawin da kaut RM9 ratus ribu… pastu wat alasan kena dera laa.. biasa laa org baru umur 17 tahun pastu bkas modeling lagi.. mana puas lg nk hdup sosial.. msti da biasa kuar clubing sna sni.. mana tahan hdup dlm institusi raja2 yg pnuh protokol nih… aku da phm sgt.. ermm.. mano byr la rm 105 juta.. main2 sgt ngn institusi raja2 melayu kita..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. 3Abdul says:

    aku ni langsung tak caya dengan pompuan indon pasal duit dia boleh buat macam2 .lagi pun elok lah dengan jantan bodoh pi menikah dengan dia dah tau betina indon kaki penipu dok syok jugak.lndon ni jadi amah bolehlah sapa kawin dengan indon low class..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. bedah says:

    hum..knapa nak kwen dgn pmpn tu at the first place..byk lagi pmpn cantik,baik kt malaysia..why have to chosse indonesian…tak selidik latar belakang ke???guy always like that attract to beutiful things only….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. Budu Masam says:

    Orang klate ni memang ganas giler atau orang indon tu suka menipu – nak publisiti ? Dua-dua 2 x 5 kot ?
    Entahlah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. Melayu Jati says:

    Ha…bergaduh2 la….berkelahilah…org2 Indonesia yg kadang2 tu melampau2 emotionalnya suka sgt ganyang Malaysia….sikit2 ganyang Malaysia, bakar Bendera Jalur Gemilang, padahal kita serumpun tp tamak, batik, satay….dia nak sapu semua hak dia…belum lg org dr negara India tuntut adat2 hindu di Bali tu India yg punya bukan Bali Indonesia punya….sekarang Indonesia ditimpa bencana….agak2 negara jiran/ Asean mana yg dtg nak membantu???????Malaysia lagi? Ibarat pepatah Melayu seperti melepas anjing tersepit…seperti kacang lupakan kulit…….tu gempa bumi pergilah daftar hak eksklusif Indonesia, negara2 lain jgn masuk campur!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. lina says:

    nape nak gaduh..udah2 la kata org bodoh..org malaysia kan pandai2..dan boleh nilai mana yang baik dan boleh dipercayai….dah tau dia org berketurunan x elok..kalau org kene dera..mesti ade kesan betul bukan kesan yang dibuat2..bias lakalu tengok bukti mono..ralat betul.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. kerabat Kelantan says:

    jgn nk keruhkan lagi keadaan. Jgn ckp sebarangan. Kau x syg mulut ke? Tunggu keputusan mahkamah je dulu. kalo btl manohara tu xbsalah, knapa dia xdtg malaysia..buktikan yang dia benar…tapi tgklah sape yg salah?
    -daulat tuanku-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  119. amar says:

    nate monohara gila hute dengan tnku temmengong tok bayar lagi mapus gila make duit tok halal patu pege anjing ore islam ko kape

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  120. all reds says:

    nate manohara gilo…koya comey,padeha bolop gitu jah…utey duit tengku bilo nok byr…mok mu tu mato duitan,baso mari alik kapir gak,gitu la…mu xsoh koya mu lepah doh la nate…becaro hangit la mu nati….xdop ko lori2 tanoh hok nok jirik manohara nih…bia mapuh2 laluh…baik mu mapuh drpd mu dok wat fitnah,tuduh2 tengku dera mu..sapa kt indon,mu blh gi parti molek2 ado pulok…manohara nate gilo….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. kembali says:

    manohara penipu. tengku temenggong gong. hidup tengku mahkota!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. girl malaysia says:

    kes ni dh selesai ke blom ye???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. killarney says:

    hotels in killarney brehon,last minute hotel deals killarney

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. Minda Defir says:

    I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. I am just returning right from my favorite hotel room in killarney. There is a lot of intriguing suggestions on this web page. I most certainly will invest some time going through them all now following the vacation in the four star hotel in killarney.hotels in killarney town with swimming pool,hotels in killarney 5 star

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. I’m having a strange problem I cannot make my reader pick up your feed, I’m using google reader by the way.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. nora says:

    Suami ada hak sepenuh nya ke atas isteri? Setakat mas kawin 80ringgit mas kawin, bodoh lah perempuan nk serah diri, menghamba sahaya kan diri utk lelaki. PEREMPUAN ada hak kata NO walaupun dlm perkahwinan. Tak suka boleh cerai ..hak jugak tu! kalau islam kata perempuan kena mengangkang jugak waktu dia tak mau maka saya tak mau jadi islam. Jgn rosak kan imej islam dgn fahaman taliban.,nanti ramai yg lari dr ISLAM.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. Dane Reding says:

    I’m going to forward my sister this article — it’s really helpful and we’ve been discussing this very thing. It should help her make a decision.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0