Written by AbangNara | June 4th, 2009

manohara dan pakwe

Malam ini kami dapat satu email yang katanya adalah cerita sebenar tentang Manohara. Sayangnya email tue dalam bahasa Indonesia. Pening bangat kami membacanya.

Jadi untuk tidak memeningkan anda, kami amik point-point penting jer. Kebanyakan isi email tersebut cerita tentang emak Manohara. Kesimpulan dari email tue bolehlah kami katakan yang ibu Manohara nielah punca segala kemelut yang tengah berlaku sekarang.

Oh ya, gambar di atas katanya gambar Manohara dengan pakwenya di Indonesia. Kebenarannya tak taulah betul ke tak.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk mengetahui cerita sebenar Manohara:-

P.S: Dah ramai dah letak gambar masing-masing untuk ditengok kat ruangan komen. Anda bila lagi? Daftarkan di http://www.gravatar.com dan pampangkan wajah anda!!!

  • Mak Manohara yang bernama Dessy dari dulu lagi banyak kawin dan cerai, kawin dan cerai. Jadi background dia dah tak elok dah.
  • Kalau betullah ibu Manohara nie fikirkan kebaikan anaknya, takkanlah dia sanggup bagi kebenaran Manohara berkahwin pada umur 15 tahun. Dengan lelaki umur 30-an pulak tue.
  • Katanya setelah menjadi besan orang besar Kelantan, maknya Manohara nie ngan muka tak malu cuba mengorat ayah Tengku Petra. Nasib baik ayah Tengku buat derk jer kat dia.
  • Nie lagi panas. Dengar ceritanya lepas kawin, Manohara bagi alasan datang bulan setiap kali diajak tidur ngan Tengku. Sampai 2 bulan Tengku tak dapat-dapat nak tidur skali. Tue yang naik baran tue.
  • Anaknya yang kawin dengan Tengku, tapi maknya yang mintak lebih-lebih. Nak keretalah, apartmentlah, handphonelah. Macam-macam lah ragam si mak nie.
  • Yang paling tak tahan masa Manohara ngan Tengku Honeymoon pun si maknya nie mengikut jer. Padahal masa honeymoon kenalah berdua. Baru romantik gitu.

212 responses to (GOSIP)Manohara, Dera Dan Kisah Di Sebaliknya

  1. Penari Poco2 says:

    yeah…aku first…

    0
    0
  2. ehem says:

    mana yg betul pun xtau la….

    0
    0
  3. redrum says:

    aku yang pertama ker…
    Dah agak dah minah ni reka2 cerita

    0
    0
  4. cahayachenta says:

    yea..yea… aku yg ke-3… slalunya aku msti ye ke beratus2… pesal la nak sangat kat minah indon ni… tak la cantik mana pun… banyak lagi org malaysia yg cun2.. baik2… hai… tak paham….

    0
    0
  5. redrum says:

    hahaha semua perasaannn…kekekeke
    termasuk aku…
    aku nombor 3…

    0
    0
  6. catalina says:

    tembun semacam ja manohara tu … kalau kena dera takkan gitu ???

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      xder lar cantik sgt…

      0
      0
    • ija says:

      konon dia sebenanya tak dibagi cukup makan..or tak lalu makan lepas kena dera..
      so katanya nak bagi tembam dia disuntik steroid.
      oleh org kat mesia

      0
      0
      • catalina says:

        byk ikut ckp mak ni …. nampak tengku mcm baik tp tk tau la kot2 …………..

        0
        0
        • ija says:

          kecoh la siap libatkan US embassy..sebab dia ada kewaganegaraan US gak

          0
          0
        • catalina says:

          kes ustaz rebonding pun kalah dgn manohara :)

          0
          0
        • mien.. says:

          kes ustaz rebonding 2 kalah sbb prangai die yg wat org nyampah…punyelaa slame ni aku admire die…skang ni jd cm ni plak..adoyaiiii

          0
          0
    • ami says:

      tembun semacam ja manohara tu … kalau kena dera takkan gitu ???
      ________________________________________
      tembon sebab kena,,,,,,,

      0
      0
  7. ija says:

    tu la..kecik2 da nak kawin..ingat sedap nak duit je..
    tak pikir protokol istana semua..bila tak bebas..nak kata kena kurung pulak
    dari aritu kata nak buat medical check up tak buat2 lagi..
    kata kena suntik steroid..

    0
    0
    • tyrabanks says:

      wah!!! dah main streroid2 plak… biar betui!!!!! dia ni cntik la… kita kene akui, org cntik kene le ckp cntik, tpi peel tu je yg xcntik
      aku ari tu ada baca kat malaysiakini psl dia ni.. kat situ ckp dia dikawal ngan mak dia. mak dia suke nak interframe pkahwinan dia.
      kalau xsalah aku,mak dia ni jnda..

      0
      0
      • catalina says:

        riuh la media indon …. media kita sunyi basi

        0
        0
      • ija says:

        korang tak tahu…2 hari lepas..tv semua tunjuk dia live..pagi..petang ada dia..mlm pun ada..siap joget2 lagi..
        happy la konon dah bebas..
        tapi kalau betul kena dera kesian la..

        0
        0
      • Lovelyvic says:

        pasal mak dia janda tu mmg tak salah lagi. Eii aku dh tak tahan sama mak dia… weh indon kang mmg terel bab ilmu hitam ni, ngapanya org2 indon yang dh tau mak dia jahat giler tahap babun setan tak mau pi sihir mak dia tu. Biar mak dia mampos… cepat sket kena sebat ngan malaikat!

        0
        0
        • tyrabanks says:

          rctv….sctv…wey..kau org johor ke… sama ler kita…. salammm salam…

          0
          0
  8. catalina says:

    rasanya dia nak bebas tu mcm ko kata terkurung ja… boring la ….. jiwa muda lg …

    0
    0
    • tyrabanks says:

      dia nak kumpul $ malaysia la.. tu yg kawing ngan org raja2 ni.. duit Rp kan x beshhh!!!

      0
      0
      • catalina says:

        mmmmm …logik juga

        0
        0
        • tyrabanks says:

          aku kalau jd org indon..aku pun nak $ kita ni… mcm bibik aku.. balik sana dah boleh beli sawah!!! kita kat cni… hmmm alahai….

          mana plak poco2 ni…smjak 2menjak ni, poco asyik keluar mlm la…

          0
          0
        • catalina says:

          mgg dpn bcerai la tu .. agak2 org istana bg apa2 dk kt minah indon tu .. harta sepencarian :) ntah2 motif dia kawin dgn org kerabat nk $$$$$

          0
          0
        • berry says:

          ngatkan muka awk ne mcm tyrabnk betul..:D

          0
          0
        • berry says:

          oi cik kak CATALINA~~klu dia nak kan duit, knapa tak tungu lama lagi nak cerai?? kan baguii dapat kaut smua duit dia..dok piqi la betuii2 yaa~~ wahaha..jgn cakap tanpa pakai otak ye cik kak ye~

          0
          0
  9. nmk says:

    mak manohara ni dah kawen 4 kali.. yg first je org indonesia.. yg kedua (bpk manohara),ketiga, keempat omputih sume..

    mamat dlm gmba kt atas tu org indo dok spore..

    0
    0
  10. nuci says:

    testing

    0
    0
  11. flamemantis says:

    hai orang malaysia jangan pandang enteng orang indonesia kalo mau perang mari kita perang.

    0
    0
    • mm.. says:

      tu je keje yg bapak tau.. perang-perang-perang.. mcm mana negara nak maju.. mmg dah takde keje lain ke kat indonesia sana tu pak?? kami disini byk lagi keje yg lebih produktif utk negara… sempit tul pemikiran! klu dah xde kerja, baiklah bapak bersihkan negara bapak, sedap sikit mata aku memandang bila gi melancong.. aku gi melancong pun tolong naikkan ekonomi negara bapak.. so, say thanks to mesian.. okeyyy????

      0
      0
      • flowerHoRn says:

        yea aku sokong ko………..

        0
        0
        • Lovelyvic says:

          betul…
          aku masa pergi melancong ke medan…
          5 hari je, rasa macam 5 tahun…
          aku dah tak tahan nak Malaysia…
          negaraku yang indah, aman, makmur, damai, cantik, maju..
          pastu pergi Danau Toba yang mmg unik…
          tapi tak dikomersialkan secara sempurna oleh Indonesia..
          aku bayangkan… kalau la Danau Toba ni Malaysia..
          Danau toba akan jadi 100 kali lebih popular dan lebih cntik dari ni…
          Bila jejak je kaki kat bumi Malaysia… terus aku nangis… bersyukur dilahirkan sbg rakyat Malaysia…
          So Indonesia… kalo kowang tak nak ubah mentaliti kowang yg kijenya nak cari gaduh je ngan Malaysia… sampai bila2 pun negara kowang kat takuk tu je ar…. Benci2 kowang kat Malaysia pun, kitorg ni yg terhegeh2 jadi negara pertama yang hantar bantuan kat kowang bila kowang susah tau tak. Hish…. jangan jadi manusia tak kenang budi!!

          0
          0
      • tyrabanks says:

        mm……. best lar ko ni..mmmmm….

        0
        0
    • peace tempe says:

      hai orang indonesia, lho kalau mahu perang.. ayuh..
      pergi balik..asah parang di rumah lho dulu.. kesian ama lho..senjata perang lho kayak hampir expired… ha ha ha..

      sombong begok lho..

      0
      0
  12. mien.. says:

    kpd anda sume,truna2 mhupn gadis2 jgnla crik psgn dr negara brsekutu…plhla psgn buatan mlysia..djamin berkualiti & brmutu tggi….hua3…”ikln jap”

    0
    0
  13. berry says:

    booooo~~~~~~~ nak cover storey ke rakyt ‘M’~~~ dah la…dah memang salah..mengaku je la…

    0
    0
    • mm.. says:

      ko ni indonesian eik? patutlaaaaa…..

      0
      0
    • flowerHoRn says:

      kite org bkn nk cover storeylh weh…tp klau diaorg dr background org bek2 kite org simpati juga…tapi ni dh terang lagi brsuluh….harap muka jerk cantik prangai ntah apa2……….

      0
      0
  14. ayiem says:

    cuba masuk sini… http://boraksakan.wordpress.com banyakgak citer2 terkini artis2 n isu semasa…leh download mp3 pun….

    0
    0
    • glory...glory man utd says:

      ape la nak jadi sekarang nie……….
      mcm2 kes kat malaysia ni kan.
      kisah artis la,kerabat la…..
      pas nie ape citer lagi tak tahu laa…..

      0
      0
  15. beautifulmind says:

    no wonder la indon asyk kene bala ye flamemantis.. hati busuk, x tau b’sykur.. dtg negara org pn msh bt keja t’kutuk mcm d indon.. Peratus jenayah t’tinggi kat malaysia ni pn korang yg pegangkn.. msh x sedar diri ke???

    0
    0
  16. now_tea_boy says:

    aku x tahu sapa yg betul,tp..pd pendapat aku ,pompuan ni kita jgn paksa dye syg kat kita ,kalu x kita yg akan merana..

    0
    0
  17. eclipse says:

    nielah akibatnya kawen muda…otak x matang lg…mak dia pk kan dia xmatang tue la yg mybbkan mak dia sibuk2 hal dia…

    0
    0
    • jernih says:

      pagi kawu rini ya!
      kawen muda tu ntah2 mak dia yang suruh.
      yer lah yang dtg nak tu bukan calang-malang weii

      LT: kawu pun kawen muda gak kan eclipse?

      0
      0
      • tyrabanks says:

        ada gak kawen muda dia yg carik psal… dia yg menjongket dulu sapa sruh.. la ni.. dah kene tibai dek laki dia.. hahaha… sapa yg tenganga.. mak dia juga.. mak dia nak tumpang sekaki.
        time umur muda tu, gi la belajak… cari pengalamang…
        kawan ramai2… nanti dah kawing, xde lah tringin nak bsosial sanasini.

        cewah.. terer aku kalau bab nasihat2 ni….

        0
        0
      • eclipse says:

        aku blom kawen lg lah…sape yg ckp aku kawen?huhuhu

        0
        0
        • tyrabanks says:

          tu laaa… aku pun rasa kau ni blum kawen!!!! hahaha… seru dah smpai lerr tu…

          0
          0
        • eclipse says:

          aku bdk2 lagi tau?sek pon x bis lagi…cmne nak kawen?hehehe…ko dh kawen ker tyra????????

          0
          0
        • now_tea_boy says:

          ermmm….x kawn lgi…yg penting niat kena betul lar,tapi yang paling penting!!! ape yg penting?? kerjasama,apa yg penting?kerjasama( nyanyi ala2 wonder pet taw)

          0
          0
  18. eclipse says:

    tyra muka ko tue ker?

    0
    0
    • tyrabanks says:

      nasib abik aku ni xde sblh kau.. kang aku sepak2 buntut kau tu.. aku blum kawin…belum3x…

      kang smlm aku ckp hal boipren aku.. kau ni.. cepat lupa kawan la eclipse..

      tu gmbar aku yg tbaru..hahaha..

      0
      0
      • tyrabanks says:

        kelakau la now-tea-boy…..jom minum tea dulu….

        0
        0
        • eclipse says:

          minum la milo tyra…bagi sht dn kuat….

          0
          0
        • tyrabanks says:

          aku nimum kacip fatimah alicafe.. kasi kuat luar dan dalam…
          persiapan utk kawen nanti.. manalah taukan.. xde laki aku cari lain…kakakakakakakak…….a…………

          0
          0
      • eclipse says:

        aah la..terlupe smlm statement ko tue…aku terlebih mkn asam la ney….huhuhu…
        tyra…xbek ko nak sepak bontot aku…dhlah kecik..mau patah tlg aku nti…hehehe

        0
        0
        • tyrabanks says:

          eeehhh.. kau dah makan asam sebelum waktu nya ke…
          treng teng teng….

          0
          0
        • eclipse says:

          huh!…mlt xde insuran…ko jgn pk bkn2 k…kang aku plak sepak bontot ko…hahaha

          0
          0
    • eclipse says:

      noti boy…nawaitu aku dh btl la ney…klu xbtl dh lame jd mcm munna n mano…muahaha…nama nk dkt same daa…adk beradik pe?huhuhu…

      0
      0
  19. ONCET says:

    amik skit stetment dia kat press….

    “mano itu dikelantan itu, kalau dibilang kayak princess, benar2 enggak ya, i’ve been treated like an animal…………………………………………………”

    entah ler, samada betul atau tak stetment dia tu….kite tunggu dan lihat…

    tungu di sana sana sana sanaaaaa…………………………..

    0
    0
  20. eclipse says:

    krg ajaq pnye tyra…mrh ney…mrh ney…

    0
    0
  21. eclipse says:

    tyra…bes bahulu cuti kan?aku gak yg keje…huhuh…aries pon xde…nsb aku ade gak kwn mental mcm ko….muahaha…

    0
    0
    • tyrabanks says:

      ha ah le.. kau kat opis yer….
      mentol aku ni ada masa ok, ada masa x.. tngok ler, brand apa bpk aku beli…kene yg branded ckit,mnjadi2 terang nye.. meletop pun penah….
      ehhh.. kau ckp mental ke mentol??? oooohhh mental…

      kau xyah baca le statment aku kat atas tu..sbb xde kene mengena ngan mental…..

      0
      0
  22. yussady says:

    Test lagi…hargh….

    0
    0
  23. eclipse says:

    xde maknaya ko nak cover2 de…aku dh tau pekung ko tyra…ahahaha…

    0
    0
  24. afissy says:

    testing…….

    0
    0
  25. afissy says:

    dh jd…kuar pn gmbr ice age akuu….hihihi…sukanye…

    0
    0
    • Kak Su says:

      afissy..cam ne ye..Kak Su tak kuar2 pic lagi ni. Cuba eksplen sket. Step by step ke…pleaseeee…..

      0
      0
      • x-not-x says:

        biar xand terangkan…cara dia,masuk kt website avatar tu–> http://en.gravatar.com/. then register.then akn keluar icon mcm kotak segiempat kosong.kt sebelah icon tu ada ayat yg suruh kita klick add image kat bawah.kak su klick kt add image tu,dia akn bagi pilihan kt mana image yg kak su nk amek. dh download pic tu,dia akn suruh crop pic tu ikut suka hati kak su. then dia suruh pilih jenis utk pic kak su tu.kak su pilih yg G tau. lepas tu, kat icon yg kotak segiempat kosong tu,ayat dia akan berubah kepada —->You have selected this email address, now choose an image, below, to use for this address…kak su klik je kt gambar yg kaksu download.tp kt atas gmabr tu ada ayat ni tau –> Choose an image (below) to use for the selected email (above) or add a new image…kalau kaksu dh klik kt gambar tu,akan keluarla gambar tu kt kotak segiempat kosong yg xand ckp sblum ni…insyaAllah bila dh ada pic kaksu kt kotak segiempat tu,mesti dh ada gambar kaksu kt beautiful nara @ mana2 page yg kaksu komen guna email yg kaksu register td..selamat mencuba kak su..kalau tak berjaya,jgn marah xand yea….

        0
        0
        • Kak Su says:

          TQ xand..Kak Su dah buat sebelum ni cam tu tpi tak dpt gak…last2 Kak Su buat email baru pas tu try avatar smula…baru ok..A/way tank u….

          0
          0
  26. tamazula says:

    Kalau siapa yang benar….dia berani beri keterangan siap dengan bukti…kalau nak bagi kenyataan pun takut….apatah lagi benda yang kita tak tahu didalam istana….Imigirisen malaysia kejam juga….seorang ibu nak jumpa anaknya….tak dibenarkan masuk ke malaysia…patut ker?
    http://www.adajalancariduit.blogspot.com

    0
    0
  27. tamazula says:

    testing…

    0
    0
    • gula says:

      xpatut kena dera

      0
      0
      • lili says:

        mak mnah indon ni xsedar diri kalu dah bangsa indon tu indon juga xreti bahasa

        0
        0
        • eclipse says:

          uiks!statement xhengat…ade xsesape org indon kat cni…sila angkt kaki.huhuhu

          0
          0
        • Kak Su says:

          Bab ni setuju betul. Kak Su ni dah berbelas pem. rumah indon ni. Tak tau diuntung. Dah kita layan dia cam sedara sendiri. ngada2 buat hal. Dowang ni klu keja ngan melayu tak respect. Tpi klu keja ngan cina ke india ( sori ya bkn sentimen pkauman ) kan main takut lagi. Kena suh masak babe pn dowang sanggup asal gaji mahal.

          0
          0
        • eclipse says:

          so kpd majikan2 melayu…sila byr gaji tgi kat bibik2 endon ney…tp kan kak su…klu dia nk bt perangai…dia bt gak…xkire la kite anggap dia mcm anak sendiri ker…sedara ker…bagi gaji byk ker…

          0
          0
  28. eclipse says:

    hye kak sue…

    0
    0
  29. eclipse says:

    lum lg la kak su…kul 1 karang…

    0
    0
    • Kak Su says:

      Ye eclipse..Kak Su siap beli kan mcm2 spy dowang ni baik ngan kita sbg mana kita baik kat dowang. Last2 nak berhenti gak. Mcm2 alasan dowang bagi. Sakit kpla. Last2 Kak Su ambil yg keja sekerat ari je dan dah berkeluarga. Biar la Kak Su penat blk keja tghri & mlm take over jga anak.

      0
      0
      • damia says:

        kwn2 bukn melayu aq..suma amek bbik ind0n neyh..d0wg garang giler…tgk tv pun tak leh…kene suh buat keje jer ar..
        mahal si0t nk jamin d0wg neyh…ader yg smpi 5k lebih… da kene jamin tus cabut lari…tu ar beter simpan pasp0rt n d0kumen2 d0wg neyh…

        0
        0
  30. mokcik says:

    Manohara punya hal, mokcik dah anti orang Indon.kat negara diorg tu dah berapi2 dh diorg..kita still relax je coz tak banyak berita sampai kat kita…geram seh…

    0
    0
    • lili says:

      aku bkan ja anti benci meluat smua ada smalam aku g kemas kdai kat s.alam ade la mat2 indon kdai sblah mai
      k aii..die punya gedik xpnah tengok pompuan cun maki lebih2 manterem pl

      0
      0
    • Kak Su says:

      Betul tu mokcik. Sbb kita ni masih lagi berhati perut & bertimbang rasa. Tak macam dowang tu. Geram gak ni mokcik..oi..

      0
      0
    • eclipse says:

      hai mokcik lame xnmpk…hehehe

      0
      0
    • mm.. says:

      YELAH MOKCIK.. EKK.. CAPSLOCK LAK.. kite pun mcm dah anti ngan indon.. kalau kite jenjalan kat taman klcc tu, muka rakyat dia bersepah.. klu kite jenjalan kat jln TAR ke, kat mydin ke.. muka rakyat dia bersepah.. rimas tul.. klu sesekali kite gi opis xnaik kete, kite naik komuter, muke diaorg pun ade dlm komuter… dah tu, xberadab.. prong-prang-prong-prang.. dgn baju xsemegah.. rakyat kite yg mengandung berdiri, dia leh duduk borak gelak2.. rasa nak sumbat ngan kasut jer.. la ni, kat sana depa kutuk kite mcm2.. mmg jenis xsedar dek untung!!! ishhh.. ter-emo lagi….. kang kena marah ngan y lak.. ampun pakkkk… (y xlayan cite mano, dia layan cite akil je kot.. hikhikhik)

      0
      0
      • jernih says:

        apa yang kecuh2 ni…
        biarkanlah derang nak berantakan satu indon.
        jangan kaco anak dara BN sini sudah.. hihihi

        0
        0
  31. flowerHoRn says:

    eeee…jeles la pulok sume dh kuar gmbar ni……..

    0
    0
  32. Kak Su says:

    Kengkawan minta diri dlu la…nak makan tghri. Jumpa lagi nanti…

    0
    0
  33. mbaukm says:

    umm..busan2….nak tau siapa pelakon drama seram dan mistik yg kene tangkap basah n pas2 nyamar org asing tu…???

    0
    0
    • mm.. says:

      nak.. (ni kire gosip tghr jumaat..) astagfirullahalazim..

      0
      0
    • x-not-x says:

      ha?ada ke pelakon kena tangkap basah lagi?hm…artis skrg dh makin teruk ar…

      0
      0
    • eclipse says:

      aah la…aku pon nak gak tau sape artis tue…puas aku dok pk…xdpt gak gambarannya…erm…

      0
      0
      • mbaukm says:

        btol3…tak dapat pk..lagi2 sbb tak tgk drama mistik n seram….bekarat gak la nak cam….yg ak ingat razali tu, zamarul (mustahil la die)…waa…..tu je yg tau…siape pelakon tu???

        0
        0
  34. x-not-x says:

    sekali pandangkan muka si minah indon ni mcm muka si bawang merah yg penjahat tu pulak.kan..kan..kan…

    0
    0
  35. lili says:

    ye ke kene dere nie ni

    0
    0
  36. jed hijau says:

    comey tul muka kau tyra…..tapi apasal perwatakan kau kasar je…. tak sealiran dan senada dengan muka kau yang sopan tu…. he..he…he..

    0
    0
    • damia says:

      jed…maner pic k0 neyh? nk kenal k0 gak..x pic k0..pic m0p k0 pun jd la…h0kh0k

      0
      0
    • jernih says:

      JH pi masak anak kawu nangis mau makan tuh..

      0
      0
    • tyrabanks says:

      arghhh… malu aku.. aku mmang suka ckp kasar2 cam tu… dulu, masa kat se2 dulu, kalau aku xdtg, semua kawan aku badmood.. xde aku.. aku ni katagori mngembirakan org je.. yg sedihnya, bila aku sedih aada problem sorang pun xcaya.. esp problem $$$$!!!

      P/s:: mood aku brubah ikut angin.. kau kene le nengok ramalan kajicuaca…. mood aku blambak2 kat citu..ekekeke…

      0
      0
      • eclipse says:

        hai…dh blk ker?cmne dating?ok?bapak ko ade escort x?ekekeke…

        0
        0
        • tyrabanks says:

          aku ingat aku nak clash le… kedekut lahabau bf aku ni… malas le cite…

          0
          0
        • eclipse says:

          aku sokong!aku sokong!yeay…yeay…clash jer…aku cr kan ko bf br…nak?ala2 bangla…saya pun banyak duit apa…hahahaha

          0
          0
      • tyrabanks says:

        eclipse… kau mkn gaji buta yerr!!! asyik tukar baju je keja kau ari ni….hehehe….

        0
        0
        • eclipse says:

          aku makan gaji bute n suke mbute…ekekek…ape guna aku ade asst…blagak lah pulak…hehehe…

          0
          0
        • eclipse says:

          ney dpt duit lbh…br pas shoping kat pavilion beli bj br…tue yg trs tkr…nak tayang kat ko..

          0
          0
      • jed hijau says:

        mmg aku agak jugak….org macam kau ni…kalau takde dalam hidup diaorg….diaorg cepat boring…tapi..aku boleh agak….kalau kau berkawan ngan org yang tak ngam kau boleh tinggalkan org tu sendiri2 dalam hutan….betul tak…betul kan…

        sbbnya aku dulu pun cam tu gakkk…kemana aku pergi dia nak ikutttt aje…aku nak gi jumpe pakwe dia nak ikut…aku nak gi toilet dia nak ikut..aku nak gi tracking pun dia nak ikut…last2 aku tinggalkan dia dalam hutan….lepas tu dia tak ikut lagi…kha..kha…kha… tapi sekarang takde la macam tu…sekarang aku baik….kha..kha..kha…

        0
        0
  37. jed hijau says:

    pompuan indon kalau dapat kawan ngan lelaki malaysia..diaorg seboleh-bolehnya nak lebih rapat lagi…

    aku pun tak tahu tang mana yang silapnye…samada lelaki malaysia yang mmg bernafsu bila tengok pompuan indon atau pompuan indon yang kuat menggoda tu… bagi aku dua2nya sama…sebab niat tu tak baik….

    aku jadi fobia, bila bercakap tang pompuan indon…mereka ni mmg ade niat yang tak baik..diaorg tak kira apa perasaan isteri org lelaki malaysia…yang penting diaorg dapat ape yang diaorg nak…

    bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi…maknanye org lelaki malaysia ngan org pompuan indon kalau ada peluang mmg jadi je…

    bagi diorg takde halal haramnye….negara diaorg pun boleh kawen campur tanpa tukar agama ….eeiiii……ngeri dengarnye…

    sbb tulah aku tunjukkan kat laki aku bahawa aku lagi hebat dari kris dayanti ke, luna maya ke…yang penting aku puas hati dan husband aku takut nak buat perangai…

    0
    0
  38. nenek kebayan says:

    aku tak nak komen pape,tapi sini aku nak kasi u all,walaupun aku bukan rakyat malaysia,tapi aku sokong malaysia…sebab aku percaya sebodoh2x anak raja taklah sampai nak dera isteri sendiri.aku sokong malaysia hingga ke akhirnya….lepas ni aku tak nak komen pasal isu istana ni lagi kalau ada yang komen pkai nik aku.erti nyer dia bukan yang ori okay!selamat maju jaya~

    0
    0
  39. badboy says:

    hu3..
    bukan nak bangga..tapi betul tak apa yg aku cite kat episod yang lepas..sebijik cam aku cite kan..tntg kes dieorg ni..so korang jngn terperanjat sbb aku lg laju dari internet k..
    n jngn tany aku mana aku tau cite2 ni..
    so sokonglah rakyat m’sia..

    0
    0
  40. badboy says:

    itu belum lg cite2 lain lg…
    so klu ada nara ni buka cite..baru la aku cite..
    yg penying aku tak nak la letak gambar..tak pas2 buat dr smlm..

    0
    0
  41. diknon says:

    test

    0
    0
  42. beautifulmind says:

    ???

    0
    0
  43. Rin says:

    cantik ke pd pndangan sume org manohara tu.. nama pon dh x cantik.. prangai lg lah x cantikk…
    ntah la.. kalo dh masuk bab mak ni, bkn pcaya sgt..
    phm2 je lah.. kbykan rmhtgga runtuh mmg d sbb kan cmpurtgn mertua.. aku nk tau sgt feedback dr krabat klntan ni.. heehee

    0
    0
  44. flowerHoRn says:

    eeeeee.minah ni pencetus huru hara…..

    0
    0
  45. kira-kira says:

    ape yg aku tau c manohara nie bkn nk sgt kt tengku..
    dia nk harta tengku jer..same ngan mak..

    0
    0
  46. Akak says:

    alah…lawyer derang pun dh surrender x nak handle kes ni sbb bila suh wat check-up terus je menyepi……

    0
    0
  47. Anne says:

    test

    0
    0
  48. rumahtangga org woi..jgn sibuk..kan dah kuar metro smlm ..degil la korang ni….

    0
    0
  49. ZSAL says:

    KERABAT DIRAJA KELANTAN NI MMG MEMALUKAN NEGARA TUL…ADA RAMAI RAKYAT JELATA MALAYSIA YG COMEY2 APASAL INDON JGAK YG DIA NAK HUH?…PANTANG TUL TOK NENEK AKU NIH…DH JADIK CAM NI…RASAKAN LAH…NAK CARIK BINIK PON MEMILIH..NK UYG MODEL2 JER…YG MENTAH2..
    MANATAK KENA DERA..LAU SI SUAMI TIAP KALI NK BERSAMA ASIK BG ALASAN JEK, DTG BULAN LAH APA LAH..CALON BINI PLA MODEL..TAU JER LAH SOSIAL DORG TU CNE?…NTAH SI SUAMI NI KELEBEK2 KAT BADAN TU PENUH TATU KE? SMOKING KE?..NTAH2 DAH X VIRGIN…MANA TAK ANGIN SUAMI TU….NAMA PUN SUAMI…

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      sedapnyer ko kutuk kerabat aku..aku ni salah seorang dari kerabat seltan kelantan yer…mama aku masih menerima elaun kerabat..jgn nak mengutuk2…

      jodoh kan ditgn DIA…dia kawin dgn orang bukan kambing..takdek plakk agama halang tak boleh kawin orang dari negara berbeza…

      marahnyerr aku, biar betulll

      0
      0
    • hothotheat.. says:

      WEYH…WEYH…
      SESKE JE KO EK..
      TAH2 KRABAT RAJE 2 KNE GUNE2 GAKNYE..
      KO TAU LA ORN INDON KAN SUKE BENDE2 MCM 2..
      TGOK LA..KE MNE2 PON MK MANOHARA N AKK DIE IKUT JE..
      NAPAK SGT PAKAI GUNE2..
      KALAU MAK N AKK DIE TAK FOLOW SKALI…UBAT GUNE2 2 HABIS..T KRABAT RAJE 2 TERSEDAR..
      MCM BAWANG PUTI BAWANG MERAH 2..
      KAN DA TUNJUK..

      0
      0
  50. elgoog says:

    Mano ni rasa dia cantik sangat ke? Piraahhhh.
    dasar perempuan sundal..

    0
    0
  51. Kevin K. W. Ng says:

    The only option for an abused spouse is to file for divorce in the Courts and take the decision of the Judge as the Supreme authority on the matter in terms of Lawfulness; but nothing can be done to undo the damages caused by the traumatic experience except to take the monetary repayment for the damage done.
    Isn’t this almost like the oldest profession practiced from time immemorial?

    0
    0
  52. ika says:

    salam semua..kt cni sy nk cter sket la kisah yg terjadi kt family sy..lbh kurang cter manohara ni la..cuma bezanya fmily sy bkn kerabat diraja..
    mula2 minah indon yg diberi nama dewi ni berasal dr palembang..n dia ni suka berpindah randah dr umah org..dia cuma cr org kaya2 je..sblm dia jumpa dgn ayh sy,dia duk kt umah org india..pkai sari n msk kuil 2 perkara biasa..india 2 janji nk kawin dgn dia pas2 tgl dia cam2 je..dan dr situ bermula la episod hitam kitorang sekeluarga..ayh sy selamatkan dia dr india 2 n dia peluk islam..tukar nama jd suherni(indon boleh tukar nama sesuka hati je.jd india letak nama dewi,jd islam nama suherni)pas2 nk jd ceritanya ayah sy nk tlg dia utk jd pembantu umah kt cni..sblm 2 ayah sy pegi palembang nk tgk keadaan kluarga dia jnis cmner..rupa2nya ms ayah sy pegi 2 fmily dia dh siap tok kadi sumer..last2 kena gak kwin(kalo x kawin kena pancung kepala.org palembang jahat2).tp ayah sy berkawin dgn syarat si suherni 2 mesti kena trima kalo ayah sy x myentuh dia n x bg nafkah..surat perjanjian 2 still ada lg..pas2 bermula la hidup diorang..dekat setahun gak la baru kitorang tau ayah kawin dgn dia..mak sy x kira la punya mngamuk sbb ayah kawin dgn indon yg mak sy kenal(mak kenal sbb dia penah mnumpang kt umah kitorang kejap 2thn sblm kes ni).masa kitorang g serang betina 2(kat umah lg satu),betina 2 dgn muka x malu mengaku semua 2 hak dia..mak sy tunggang langgang wat keje nk siapkan umah 2,tetiba dia dtg mngaku hak dia..mmg nk mampus la 2..nsb baik ms 2 dia kunci umah,kalo dia buka pintu mmg mati kitorang kerjakan..pas2 mak bgtau ptt la selama ni ayah asyik serabut psl duit je..rupa2nya nk tanggung betina 2..betina 2 dh la x keje.duk kt umah saje2..umah pon x kemas.pemalas.mmg niat dia dtg malaysia nk duk goyang kaki je..xnk keje..mak sy suh ayh ceraikan betina 2..dlm sebulan ayh pon hntr la betina 2 blk indon..betina 2 cam tau2 je ayh nk tglkan dia.ms turun kt airport indon,betina 2 wat2 histeria n msk wad..tpaksa la ayh sy tggu dia 4 ari..dlm 4 ari 2 ayh g umah fmily betina 2..Ya Allah..fmily dia dh la x semayang,pas2 jahat2 plak 2..bergaul laki ppuan suka2 ati je..mmg truk btol..ms 4 ari ayh duk sana ayh x duk kt umah betina 2(umah diorang xde bilik pas2 panas).ayh duk kt masjid je..ayh ada terniat nk bg derma nk renovate masjid 2 tp mak betina 2 lebih2.dia suh ayh renovate umah diorang plak..banyak cantik muka dia..dlm surat perjanjian mmg betina 2 xkn dpt ape pon..ada ati nk mntk ayh renovate umah..pas2 ayh x bg..nk tau ape jd?mak betina 2 selak kain smp nmpk hbs yg sensored2 tanda nk protes la 2..yg si abg betina 2 angkut geng nk bunuh ayh..nsb baik la ada satu teksi selamatkn ayh..kalo x mati katak je kena pancung..ms kitorang g bersihkan umah satu lg 2,kitorang jumpa mcm2 benda khurafat..mmg betina 2 dh jampi ayah..nsb baik x kena ape2..cuma ayh serabut je la..

    ape yg sy nk smpaikan kt cni org indonesia yg susah/miskin kebanyakannya mcm ni la..org malaysia yg x reti nk pikir la yg slalu kena tipu dgn diorang ni termasuk ayah sy..cr pasal sgt sape suruh..pas2 ckp pon berbelit2..tipu sana sini..mcm mak manohara 2 la..dia banyak utang,bila jumpa tengku jd aset besar la utk dia mntk duit..dia ingat org malaysia yg kaya2 ni bodoh sgt ke nk pecaya cam2 je..sy harap cter sy ni jd pengajaran utk semua rakyat malaysia..jgn la pilih org seberang jd pasangan hidup lg2 org palembang..susah ms depan nnt..sekarang pon dh banyak cter2 kt paper yg warga tua yg pencen kena tipu dgn indon..diorang bwk blk org tua 2 kt indon pas2 kikis harta smp hbs n then org tua 2 blk malaysia sehelai sepinggang je..beringat la wahai sahabat2 sekalian..xyh la melibatkan diri dgn indon2 x guna mcm 2..menyusahkan org je..yg jantan keje mencuri merompak..yg betina rampas laki org pas2 kikis harta..mmg jahat yg amat2 jahat la..

    0
    0
  53. fida says:

    2lh, org selalu nk carik yg muda n cun melecun. skang amacam bro…?

    0
    0
  54. josh says:

    entah lah tapi ORG PEREMPUAN KENA INGAT..DUNI SURGA ADALAH KAMU WANITA JGN LAH MEMARAHI SUAMI MU KERANA 70 ISTERI BELIAU DI SURGA PASTI AKAN MEMAKI MU…DAN INGAT WANITA WANITA DI BUMI ADALAH KAYU API DI NERAKA….JADI MEMANG SEBAGAI WANITA PENDERAAN SEK ETC ETC KAMU WANITA WANITA MESTI TERIMA SEMUANYA..IKUT LAH SEPERTI DI IRAN DAN AFGHANISTAN….ISTERI SILAP JER PUKUL PUAS PUAS…DAN DI IRAN TEMBAK JER KEPALANYA…ITULAH HAKIKAT KAUM WANITA..JANGAN NAK LAWAN ORG LELAKI ISLAMMMMMMMMMMMMM

    0
    0
  55. hothotheat.. says:

    ala poyo la ko manohara..
    lau depan ak da bling taik da..
    wat busuk name malaysie je..
    fxxk yuuuuuuuuuuu….

    0
    0
  56. c says:

    dulu mano ni ex gf bakal husband nia ramadhani…
    pastu setahun couple da break then mak dia terus kahwinkn dengan tengku..
    then now ex bf dia tu kahwin plak dgn nia ramadhani..

    0
    0