Written by Bella | March 16th, 2016

Ifa Raziah bukan sahaja bergelar penyanyi tetapi mempunyai bakat dalam lakonan juga. Sering membawakan watak jahat didalam drama kali ini Ifa menerima watak sebagai seorang wanita bertudung dalam sebuah telefilem.

Menerusi portal BH ONLINE, Ifa berkongsi rasa teruja beliau kerana akhirnya dapat melakonkan watak baik dan tidak membuat penonton merasa meluat dengan lakonan jahatnya.

Jika diikutkan, dalam penghujung drama Seindah Takdir Cinta, saya mengenakan tudung. Tapi nampaknya, telefilem ini yang lebih dulu melihat saya menjayakan watak bertudung.

Saya teruja dengan watak bertudung ini. Memang jarang saya dapat watak baik selama ini. Sampai orangpun meluat dengan lakonan ‘jahat’ saya.

Ditanya adakah beliau sudah bersedia untuk berhijrah, ini jawapan Ifa :-

Saya tak mampu hendak menjawab tepat jika persoalan itu diajukan. Insya-Allah, doakan yang terbaik. Mana tahu, satu hari nanti, saya akan ke arah itu (bertudung).

Sebenarnya ramai yang mendoakan Ifa agar terbuka hatinya untuk bertudung apabila beliau memuat naik fotonya mengenakan hijab di Instagram. Mana tahu berkat doa ramai, Ifa akan berubah? InshaAllah.

Sumber Berita : BH ONLINE

21 responses to Mana Tahu Satu Hari Nanti Saya Akan Bertudung – Ifa Raziah

  1. poyos la says:

    xpyh tunggu 1 hari nti mkck ifa sbb smpi mase nti tuhan da panggil mmg ad org akn pakaikn mkck ifa tudung kale putih smpi biler2 .. wish u all d best mkck … haiyaaaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn suka judge org..
      sedangkan pelacurkan masuk syurga..
      doa yg baek..tak perlu nak perli..
      jahat dia nampak, sebab dia artis..jahat kau? sebab kau cover..so nampak baek..jgn sampai terkantoi..setiap org ade dosa

      0

      0
      • poyos la says:

        mne ad perli..kan mmg kenyataan belm ad mayat islam dsempurnakn togel..ape la ko ni ANONYMOUS ..

        0

        0
    • Man Gombak says:

      Betul tu, takut tak sempat sampai ‘satu hari nanti’ tu je. Benda wajib tak payah la tak tunggu tunggu lagi. Zaman skrg budak2 muda pun dah bertudung litup, yg awak tu dah kategori senja pun tak sedar2 diri lagi. Ok apa pakai tudung mcm tu. Elok je.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    mmg smua akan bertudung bertutup satu badan bila dh smpai ajal mengadap Ilahi….

    0

    0
  3. dia says:

    chantek sgt2 bila bertudung, semoga sis terbuka hati tuk berhijab.. aamiin

    0

    0
  4. abcde says:

    cantik dia pakai tudung :)

    0

    0
  5. Anonymous says:

    haaa..kn cantik n manis bila kak ifa brtudung…nmpk muda…moga suatu hari nti trbuka pintu hti kak ifa utk brtudung…

    0

    0
  6. Kolejen says:

    X takut ke ajal yg sampai dlu nek ifa oi…dlm kubur nnt nk nyesal x guna dah..nk tutup aurat pon main tangguh2…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    mana tahu sebelum betul2 nak taubat, Allah dah panggil…mana tahu kan. Kalau dah ada niat, terus kan saja…hidayah dicari bukan ditunggu.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Bertudung tu memang diwajibkan utk muslimah. Kalau bertudung tapi masih pakai baju karung nangka buat apa?? 2×5 juga mcm yg free hair jugak.
    Hendaknya kita doakan dia berhijab sempurna & tutup aurat sampai tak Nampak segala tinggi rendah gunung depan belakang.

    0

    0
  9. Sakura says:

    Takpayah nak tunggu satu hari. Bumi sekarang semakin tenat, semakin tua. Takut tak sempat je.

    0

    0
  10. melati says:

    dh adat Artis2 sekarang…merudum skit jer pakai tudung…jalan nk meraih simpati…kiki

    0

    0
  11. melati says:

    pastu …dh pakai tudung , buka plak jenama tudung sendiri…maner tahu boleh jadi Jutawan cam Neelofa bt Mat Jenin…..

    0

    0
  12. ku says:

    kak ifa,..sya mnta maaf.
    dlu sya pun tdak brtudung, solat pun ke laut,..
    sya tahu dlm quran,..malah agama islam sndri menuntut supaya kita bertudung. tidak menanti doa dripd sesiapa. Hidayah itu dtg dgn sndri.
    Bukn k.ifa seorg shja…sesiapa pun bila kenakn tudung nampak cntik sgt..tak ada cacat celanya.
    bertudung, solat, puasa, zakat fitrah itu yg sememangnya wajib.
    iye itu hak masing2 tiada siapa yg boleh pertikaikn.
    org sering berkata,..nak buat umrah dan haji nk minta ampun di sana,..sedangkn dlm al quran juga sudah mengatakn mintalah ampun dari Allah di mana sahaja. sebelum kita ke sana, taubat dulu itu yg utama.
    umrah dan haji pertama kali itulah yg wajib. jika boleh pergi berkali2 itu mngkin mereka berkemampuan.
    Jadi bertudunglah. awak dah memang cantik.

    0

    0
  13. miss opppssss says:

    “mana tau satu hari nanti saya akan bertudung” TAPI YANG PASTI SATU HARI NANTI KAU PASTI AKAN DIKAPANKAN….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    serius cantik n nmpk muda bile k ifa pki tdg..

    0

    0
  15. Bkn sape2x says:

    Pn ifa x perlu mintak doa org lain tuk buka hati utk bertudung yerk sebab Bertudung n menutup aurat2 wajib bg yg beragama Islam yerk.. rsenyer pn ifa tau .. so pn ifa harus fikir Api Neraka n secara automatik insyaallah .. dipermudahkn segala2xnyer. Skng pun yg menangung dosa x menutup aurat ialah suami pn ifa tau.. x kesian ker kt dia??? Bantulah dia supya pn ifa n suami ke syurga nnti.. Aminnn

    0

    0
  16. jgn jd mcm nekta pki tudung tp nud says:

    sy harap kak ifa tutup aurat sepenuhnya bkn mcm nekta baju sumer terbonjol2 dgn baju2 color nude kat tetek,,,lg pun kak ifa best berlakon bkn mcm nekta tb2 muncul dlm industry from no where…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    x perlu tunggu 1 hari nanti la mak cik… bertudung tu mmg wajib bila dah akil baligh.. ada akal fikir.. umur kita pon tak tau panjang ke pendek.. tah2 esok Allah tarik.. sekian…

    0

    0