Written by AbangNara | April 13th, 2012

Pada mulanya Abang Nara agak skeptikal dengan program realiti terbaru yang diberi nama Mania ini. Namun apabila konsert yang mengabungkan kesemua peserta minggu lepas, Abang Nara memang sangat teruja. Bukan senang untuk melihat penyanyi-penyanyi yang sudah memang dikenali mencabar diri sendiri untuk menjadi lebih baik di bawah tunjuk ajar M. Nasir, Ahmad Dhani dan Aubrey Suwito.

mania

Untuk anda yang tidak tahu atau buat-buat tak tahu, konsert Mania disiarkan di Astro Ria (104) pada setiap hari Sabtu jam 9 malam. Antara penyanyi-penyanyi yang bertarung di atas pentas Mania ialah Hazama, Shila Amzah, Estranged, Atilia dan ramai lagi. Namun feveret Abang Nara tetap si Awan Nano, Hafiz.

mania

Minggu kelima Sabtu ini bakal menyaksikan lagu-lagu yang sangat menarik dan mencabar akan dinyanyikan oleh peserta Mania. Abang Nara paling tak sabar nak saksikan kumpulan Kristal menyanyikan lagu Di Ambang Wati. Lagu feveret zaman muda-muda dulu tue. Tapi bagi Abang Nara, kumpulan Estranged mendapat lagu yang paling mencabar iaitu lagu Rolling In The Deep nyanyian asal oleh Adele.

mania

Jadi kalau anda tak ada buat apa-apa di malam Sabtu, pastikan anda melekat di depan TV untuk menonton Mania pada jam 9 malam di saluran Astro Ria (104). Setakat ini, Hafiz masih mengungguli carta undian. Namun daripada apa yang Abang Nara dengar, peminat-peminat Shila Amzah sudah mula bangkit untuk mengundi penyanyi kegemaran mereka. Adakah takhta Hafiz akan dirampas oleh Shila Amzah minggu ini?

mania

Kalau anda persoalan atau ingin meluahkan pendapat anda tentang Mania, boleh layari laman web Mania atau follow Twitter Mania.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

67 responses to Mampukah Hafiz Kekalkan Kedudukan Pertama Untuk Konsert Mania Minggu Ke 5?

  1. Ijan Alonso says:

    Shila Amzah ada package. Tapi vokal Hafiz masih terbaik!

    0

    0
  2. love fazura says:

    sokong hafiz always….awan nanoku

    0

    0
  3. bonda jejai... says:

    ya allah….bonda first……yuhooo..
    hope pasha epy dngan anaknda jejai…itu sahaja yang bonda harapkan,,,,,bonda senantiasa berada dan berdoa bersama kamu….iklas…bondamu

    0

    0
    • Naim says:

      Bonda jgn nak perasan sgt la bonda.. si Ijan Alonso yg first.. pasti bonda menyesal tahan cirit kan.. x dpt jugak first.. wakakaka!

      0

      0
      • jiran cikgu tuisyen says:

        bonda jejai ni baik..tp jejai dan pasah ni syaitan yg direjam!!!

        0

        0
      • zaia says:

        hahahhahaha!

        0

        0
      • cikgu tuisyen says:

        jiran cikgu tuisyen, ko jgn pandai2 nak guna trademark aku tu, lepas tu engko gunakannya utk mengutuk fasha sandha, engko ngan pengomen bonda jejai tu sama shj, SYAITAN YG DIREJAMMMM…!!!!
        Binasa lah kamuu…binasalah kamuu…. SYAITAN YG DIREJAMMM…. KAMU TAK BOLEH DIMAAFKAN, SIALAN…kamu lah iblis ronggeng!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        muahahaahhaha,… bongok btulll jiran cikgu tuisyen, kan dah kene iblis ronggeng ngan cikgu… padan mukaaa… ahahah

        0

        0
  4. Rooney says:

    Boring

    0

    0
  5. poker face says:

    top ten kah aku…hehehe..jgn mare.. slalu pengomen nak first dan last je kan.. apa pun GO HAZAMA GO!!!!!

    0

    0
  6. Jul Rahman says:

    sokong…M.Nasir dan kuncu2 nyer..

    0

    0
  7. mizz madam says:

    go urang2 sabah! ;p

    0

    0
  8. huh nk korek idung pun tak senang says:

    Ingat ke apa yg dahyat sgt..ek e leh!!!!

    0

    0
  9. mizz madam says:

    hazama, hafiz and jaclyn! :D

    0

    0
  10. kim kard says:

    to mizz madam: Err…urang2 tu mende weh??wahaha
    anyway, go go Hafiz!!!goodluck,u’re the best!

    0

    0
  11. bonda jejai... says:

    bonda di sini wahai setan2 pengomen bn…..bonda di sini!!!! babi…..fucker….cibai……..

    0

    0
    • pujit says:

      Woii mabuk ke..?

      0

      0
    • cikgu tuisyen says:

      hoi, pengomen bonda jejai…engko la syaitan laknat iblis ronggeng!!
      engko ni syaitannn….syaitann…. kau lah syaitan yg direjammm…..
      binasa lah kamu..binasa lah kamuu… SYAITAN YG DIREJAMMM….
      BODOH LAKNAT SEPERTI ENGKAU BOLEH BERAMBUSSS…!!!

      0

      0
  12. nana says:

    awan nano tetap di hati… terbaikkkkk hafiz!!! i likeeeeeeeeeee

    0

    0
  13. AwekKamenRider says:

    aku tak pernah melanggan ASTRO so update kat Nara je

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ow miskin rupanya. Xpe dik, boleh tumpang tgk kat umah jiran. Xpun umah aku. Kesian kau.

      0

      0
      • AwekKamenRider says:

        oo,, xde Astro memang orang miskin ye,,o baru tahu,, oh xpe xnak aku pergi rumah kau, TQ Anon!

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        anon nie mmg sarcastico narsisi,, suke ati dier kata org x der astro tu miskin,,pe dier ingat dia kaya sgt,?,, anon poyo jerr,, abah sy keje telekom pegawai besar n mama sy manager kfc gaji campor 2 lagi banyak tp kami x sombong,, kami ader asro beyond juga

        0

        0
      • AwekKamenRider says:

        yelaa

        0

        0
      • Anonymous says:

        Tu pun nak sibuk ker Irman Hazz? Kau 2 lg teruk..avatar 2 letak muka sendiri. Bajet comel la 2. Haktui. Muka sebijik mcm lubang bontot itik..blah la kau pondan…awww!

        0

        0
      • AwekKamenRider says:

        Anon, biarkan dia nak bagitahu sebenarnya mama dan abahnya kerja apa,dan beliau ada astro beyond,biarkan sahaja,,,lalalaaa

        0

        0
  14. AwekKamenRider says:

    Kat sini pun sikit je orang komen

    0

    0
    • AisahwayarRai says:

      Orang komen sebab tajuk ni tak memberangsangkan. Cuba buat cerita lain wahai BangNara…contohnya pasal gosip Sham Kamikaze dengan isteri keduanya. Itu sahih ke tak BangNara?

      0

      0
  15. tina.jr says:

    Gua pilih Kristal..gempak weh, sebijik mcm Search..pergh, terangkat tocang makcik..wakakak

    0

    0
  16. meeradriana says:

    insyaAllah boleh kot..
    urg swak iboh supan² ngudi nya..
    sidak lepeh tok jaik tauk x??
    sidaknya susah nk merik urg borneo mng..
    kita kenak pandei dikpun..
    kmk nang sentiasa nyokong hafiz..

    0

    0
    • conan says:

      knk kt nunggah cdak lepeh o?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Oi miera! Anak ktk idup g sik??kimak jua ktk tok…

      0

      0
      • meeradriana says:

        Anonymous kawu ya pahal???
        pukek mak kawu berbau sbb ya pelir bapak kawu carik ompuan jalang!!
        sian kawu aih..
        iboh marah ngan urg lain mun idup mak bapak kawu ada urg ketiga..
        kawu ingat aq x kenal kawu kah???hehehehe

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Anonymous, ko pandai cakap Sarawak ke?

        0

        0
  17. […] Pada mulanya Abang Nara agak skeptikal dengan program realiti terbaru yang diberi nama Mania ini. Namun apabila konsert yang mengabungkan kesemua peserta minggu lepas, Abang Nara memang sangat teruja. Bukan senang untuk melihat penyanyi-penyanyi yang sudah memang dikenali mencabar diri … Continue reading → […]

    0

    0
  18. huhuhaha says:

    aku sokong hafiz coz die humble, x meninggi diri & sombong mcm si awi rapael ninja tetel tu, tak over confident mcm si akim, x poyo mcm si aril, x gedik mcm shila amzah…alyah dan jakelin dah x sesuai masuk MANIA…dah basi…yg lain2 semua pun ok.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Paling basi si tua atilia 2. Suara bukan best sgt pun…..harap taik lalat jer besar mcm manggis!

      0

      0
    • langkah mayatnya dulu !!! says:

      aku suka part ‘x gedik mcm shila amzah’ ;D aku tercari2 apa word yg sesuai utk shila amzah ni….yessss, GEDIK ;) byk2 tu aku suka Stacy, talented & very humble.

      0

      0
  19. john says:

    semua aku tak sokong buang karan je.. taktik astro je tu nk kaut untung..bodoh pada yg mengundi.. ;)

    0

    0
  20. chentalove says:

    vote for Hafiz…
    vokal mantap n comelll…alolololo….

    0

    0
  21. peminat tegar kak pah says:

    uols tolong vote for datuk saripah aini yer..i minat sgt ngan die…die masuk mania kn? or kilauan emas ;)

    0

    0
  22. maibiskut says:

    biskut suke hazama… Go paklang Go!!!

    0

    0
  23. Zara says:

    Adira.. Best jgk

    0

    0
  24. sarah_rina says:

    aku baru aje tengok rancangan ni marathon kat 188.. sekarang baru ada masa nak tengok.. itupun sebab mak tak ade kat rumah.. aku suka hafiz dengan stacy.. yg lain2 tu kena tengok lagi.. tang nak vote tu.. aku rasa kena fikir banyak kali lah.. buat masa ni tak kose aku nak sedekah duit kat astro..:P

    0

    0
  25. zai@D says:

    nk bgtau ckt..nk komen2 ar,wt per nk maki hamun@perang mulut..dosa geng,setan1@iblis nk sgt ke…xbaikq k

    0

    0
  26. zai@D says:

    wt ape nk prang mulut..nk maki suke ati ckap kkawen cam2,sytan@iblis tau ke prgai mnusia xkn sma k

    0

    0
  27. siti says:

    I suka irma hazz.. Undi jgn tak undi..

    0

    0
  28. Ayesha says:

    Teringin nak tengok bakal suami Syahrini, penyanyi Indonesia

    0

    0