Written by AbangNara | October 28th, 2010

dr rozmey filem 2 alam

Untuk yang tak nampak, kami tuliskan balik apa yang Dr Rozmey tulis wall Facebooknya:-

[note]Keangkuhan dan kesombongan wartawan hiburan sekian lama terhenti dan padam. mereka tidak mampu lagi angkuh , memfitnah , mengkeji dan memaksa ddr mengikut rentak dan resam mereka utk kuburkan industri Filem,maruah bangsa dan negara di hujung mata pena mereka. selepas TSUNAMI ledakan Pecah panggung 40 Juta yg ddr cIpta. Masa utk positif dan hormati hak individu dan menulis dgn amanah dan jujur serta berbudi.[/note]

Nampaknya Dr. Rozmey bengang betul dengan tulisan sesetengah wartawan hiburan yang sudah pun menonton filem 2 Alam dan menulis review yang tidak elok tentang filem tersebut. Ramai wartawan hiburan kurang berpuas hati dengan filem 2 Alam dan menyoal kemampuan filem tersebut mengutip RM40 juta seperti yang disasarkan oleh Dr Rozmey.

Antara review-review wartawan hiburan yang sudah menonton filem 2 Alam ini ialah:-

1. Niezam dari Mstar

[note]Dr Rozmey sebenarnya takut dengan kritikan wartawan kerana dia bimbang filem dia tak laku.Tapi masa dalam panggung memang rasa macam nak pecah juga kepala melihat 2 Alam.Filem itu bagus kalau ia digarap dengan baik. Tetapi sayang, garapannya “hancus”. Pelakon baru yang memegang watak utama dalam filem itu juga tidak hebat berlakon. Kalau dah tak popular, jadi tak payahlah disebut namanya.[/note]

2. Meor Shariman, NST

[note]Menonton filem 2 Alam umpama menyiksa minda dan yang paling mengejutkan ialah masih ada filem sebegini diterbitkan setelah pelbagai usaha dilakukan oleh pembikin filem tempatan menaikkan martabat filem melayu. Filem sebeginilah yang memburukkan nama industri filem tempatan dan mengembalikan tanggapan masyarakat bahawa filem buatan Malaysia adalah filem sampah.[/note]

3. Klubkiddkl – Malay Mail

[note]Sesiapa yang sanggup nak tengok 2 Alam -sedekahkanla saja duit tu pada makcik jual kerepek ke orang buta minta derma. Lebih puas[/note]

Kami tak berani nak komen tentang filem 2 Alam ini sebab tak tengok lagi. Tapi dari segi promosi memang kami respek dengan Dr Rozmey ini. Hebat. Gah semacam promosi dia. Setiap hari pun keluar suratkhabar Kosmo. Mungkin nak panggil seramai boleh penonton bersempena dengan tayangan perdananya 18 November ini.

Dengar ceritanya dah ada Facebook Anti Dr Rozmey. Ish-ish. Takkanlah sampai ke tahap tue kebencian sesetengah orang terhadap Dr. Rozmey. Apa-apa pun bagi kami senang je. Tengok dulu filem 2 Alam ini dan luahkanlah pendapat anda. Kalau tak best cakap tak best. Kalau best suruh kengkawan tengok. Senang begitu ~~

P.S: Comel sungguh telur-telur ini.

271 responses to Mampukah Filem 2 Alam Dr Rozmey Kutip RM40 Juta?

  1. milix says:

    aik…1st ??

    0
    0
    • apa2 ajer says:

      tahniah…sebab ko takder kerja lain..

      0
      0
      • shalee says:

        LER NPE NK BENCI2 DR ROZMEY NI? DIA KAN MANUSIA BIASE JE.. KDG2 TLEPAS CKP KDG2 MCM POYO TP NAMA PON MANUSIA..BIASA LA BT SILAP..

        0
        0
        • ann says:

          akn komen lps tgk cite ni nnt

          0
          0
        • miss_pinky says:

          NI LA SATU2 NYE CITE MELAYU YG I XKN TGK.!
          MENYAMPAH SBB SI ROZMEY NI POYO SGT BUDJET LEH PECAH PANGGUNG SAMPAI 40 JUTA,BERANGAN JE.
          HAAHA.

          0
          0
        • miss_pinky says:

          SATU LAGI SBB I BELI KOSMO ARI2 AD ARTIKEL ROZMEY NI,MMBAZIR N SEMAK JE,XNK I BACE IKLAN KO TU DE.
          :p

          0
          0
        • gemini says:

          mcmni la orang melayu..mcne nak maju….sekurang nye orang tu ada target…4o juta… imposible?takpe tp dia da pasang target…tu beza orang bermotivasi dgn orang yg pikiran kolot mcm ko nih…

          0
          0
        • gemini says:

          ko pegi mampus lagi baek wei pinky..aku paling anti dgn orang mcm ko nih…x penah senang tengok orang berjaya…

          0
          0
        • miss_pinky says:

          HEI GEMINI,AK AD MAKI KO KE.?
          SIBUK2 PAHAL.??
          ROZMEY TU SEDARA KO KE.??
          MENYBUK JE,MULUT AK,SUKATI AK LA,KO G LA SRG TGK CITE DIE TU.!!
          AK AD HAK NK BERCKAP..
          U KNOW WHT.? U GO TO HELL.!!

          0
          0
        • miss_pinky says:

          GEMINI OIT,LU SRG JELA G TGK CITE TU OK.?
          WA X ANTI SI ROZMEY TU,JUST MELUAT NGN POYO DIE BOLE CECAH RM40 JUTA,TU BKN BERMOTIVASI,BUT ORG YG BERANGAN MAT JENIN OK??
          LU YG PI MAMPUS LA WEI!
          AD AK KISAH???
          HUUHU.

          0
          0
        • gemini says:

          har harr..ada aku terkesan..
          ko tu sedar skit…busuk hati

          0
          0
        • miss_pinky says:

          THEN, KO AP.?
          MULUT CM LONGKANG AR KN?? BRU PADAN.
          HAAHA.

          0
          0
        • budak penang says:

          geli la ngan mamat nih,apesal dia cmni hah?bini dia xtgor ke?huhu..kaya je tpi selekeh..pastu perasan lbey..igt malaysia nih hollywood ke???

          0
          0
        • shalee says:

          @ PINKY n GEMINI

          lek la wei ape gado2 ni HAHA.. ape korg dpt gado2 cmni? ^_^

          @ GEMINI

          suke ati pinky la xnk tgk cite ni kan hehe ^_^

          @ PINKY

          sbb kuat berangan la diA da bjaya jd jutawan ubat kurus hehe ^_^

          0
          0
        • tXo says:

          gud one..haha..thumbs up++

          0
          0
        • erk says:

          bla bca kosmo.. tiap2 ari terselak bhagian rozmey tuh… hish.. ayat yg die tulis ntah pape.. byk puji diri sndri.. mmg die bgus sbb die ank mlayu yg bjya.. tp.. pliz b humble.. bkn nk dengki klu die kaya… tp mnyampah sbb die sombong, bongkak, angkuh n poyo… klu kami nk dengki dgn org kaya.. dh lama kami dengki dgn dato syed al bukhari tuh yg jauh lg kaya dr rozmey poyo!!

          0
          0
        • enzo says:

          tuhan bagi kesenangan sikit dah nak takbur

          0
          0
    • binladen says:

      40 juta..tu target tu terlalu tinggi..modal 39juta ker?

      0
      0
      • jokong mas says:

        saja je tu timbulkan kontrovesi banyak-banyak..biar org pakat gi tengok citer dia….org yang anti gi tengok sebab nak kutuk lebih banyak lagi…org yang suka memang lah nak tengok sebab suka..best ke tak belakang kira…makin banyak kontrovesi yang dia cipta..makin org tertunggu-tunggu…dapatlah dia kutip 40 juta dengan cara macam tu…akhirnya dia jugak yang untung…YANG PASTI AKU TAK AKAN TENGOK…

        0
        0
        • AKU PUN X NAK TENGOK>

          korang pegi tengok lah…

          producer laen dpt 10/20 juta pon susah
          dia ni bru nak masuk filem dah angan
          masyuk 40 juta….

          0
          0
        • futuremg says:

          aku rase si doc nie kene pegi bace buku angan2 mat jenin balik lar.sume bende kena mule dr kecik dulu baru lar ker grand..mmg lar idea si doc nie baguih, tp tewos buat filem?..alamak, silap lar bro, kalo die buat drama dulu ker..pastuh duit extra2 tuh amek lar pengarah yg berbakat + pelakon yg faymes + bagus citer drama dia lagi orait..nie tewos2 nak buat filem, pastuh tewos2 letak target rm40k…emm,…ukur lar baju dibadan sendiri…

          0
          0
        • futuremg says:

          lagik satu, aku tau lar nie die nie pangkat nyer datuk doktor..tp perlu ker gune ‘ddr’ tuh memanjang….?..sepandai-pandai gajah melompat kat dlm sarkas…akhirnye jatuh ketanah jugak, dak gituh?..

          0
          0
        • mr N says:

          Tunggu je cetak rompak… tu pun kalo ada…hahaha~
          be humble is good what….

          0
          0
        • gabun says:

          cetak rompak pn x de dlm senarai aku nk tgok…geli arr..sian kt pelakon2 dia…

          0
          0
      • havockerz says:

        orang meniaga mane nak rugi bro.. kehkehkeh

        0
        0
        • jane says:

          hmmmm tak tau nak komen ape sebab belum tengok lagi…. tapi aku pon memang tak pernah tengok citer melayu kat cinema…jadi tunggu keluar kot tv je la……

          0
          0
    • tak dapat lah nak pecah panggung 40 juta kalau mcm nie…DDR ni banyak duit..dia silap memilih pengarah…pilih pengarah yg betul2 berkaliber..next DDR pilih U-Wei..k.

      0
      0
    • budakbaru says:

      Salam,saya budak baru kt sini,
      Pasal encik rozmey ni bagus sbnrnya cara dia,pandai menggunakan pluang yg ada,opportunist
      Sbb dia btol btol bsmrngt tuk promote filem dia,walau btol tntu dpt targetnya,tp saya rasa
      Org cm dia jenis yg susah nk mengalah,mungkin review yg ditulis hanyalah rekaan smata smata,sudah ditetapkan bgitu oleh rozmey sndiri,ditulis bgitu hnya mguatkan aura pada smua org agar menonton sndiri lihat bgaimana filem tu,kita xtau kan..
      Kalau tak sampai target,mungkin rozmey sndiri luarkan duit die beli tiket tuk smpai 40juta kan,jgn terkejut la ada org borong tiket nti..
      Apepun kita xleh serang dia..kutuk penampilan dia..tu mungkin cara dianwalaupn bg sy sndiri org kata spertinya boleh lg kacak dri itu..tgk dia promo,jual barang dia,memag dasyat,mane nk cri org promot filem gitu,david teo paling galing ganas pun promot cite hantu seram dia hnya state org mengandung,sakit jantung dilarang menonton,walau filem nya org penyakit taun pun xtakot tgk..akhirkata,moga rozmey brjya,bike lg nk tgk kutipan filem kita lebih dri filem transformers..stau sy transformers pun dpt 10juta je kt malaysia..
      Ps:sy bukan dr.rozmey :p

      0
      0
  2. anieamer says:

    hoh????

    0
    0
    • nanaTHeWitch says:

      bagi sye dy bkan angan2 mat jenin.. dy suda bjaya skrg dri hdop susa dlu so angan2 mat jenin ke? bia la dy bwat target sbb mybe tu cara dy nk uji kmmpuan dri to the maxie.. xpyah la pertikaikan org laen sbb as lon dy brusaha it doesnt seem to me that he was just a mat jenin..org yng berjaya kena mulakan dengan angan2..!!
      that was a fact.. tnye la spe pon yg da bjya…

      0
      0
  3. yanz says:

    suker ko la labu….

    0
    0
  4. abg rambut segak says:

    dr sokong ddr!!
    peace =b

    0
    0
  5. Gegeh says:

    hehe, caiyok Dr Rozmey.. I like

    0
    0
  6. rOmzEy says:

    kte tgok la dlu cte neh cane..klau rmai yg dtg tgok dpt la 40juta kot..haha..

    0
    0
    • miss_pinky says:

      CMNE NK DAPAT ROZMEY OI.
      KALO SPONSOR PN ORG MLZ NK G.

      0
      0
      • detective conan says:

        yg ko dengki ngan rozmey ni pehal…dia kacau mak kau ke?

        0
        0
        • kikilala says:

          hahhaha.mybe die benci sebab die tak kurus lepas makan jus mate kot

          0
          0
        • erk says:

          bkn nk dengki klu die kaya… tp mnyampah sbb die sombong, bongkak, angkuh n poyo… klu kami nk dengki dgn org kaya.. dh lama kami dengki dgn dato syed al bukhari tuh yg jauh lg kaya dr rozmey poyo!!

          0
          0
      • mr N says:

        miss_pinky, u pun tukar jantina jgk ke? tu yg xnak tgk sgt crita 2 alam ni (transverse/tukar jantina)… ;)

        0
        0
  7. Reena says:

    RM40 juta? Agak2lah nak wat statement. Walaupun itu part of his marketing strategy, tapi kita kena realistik.

    0
    0
  8. nur arin says:

    kenapala dr rozmey ltk target tinggi sangat yea….

    0
    0
  9. waniejjang says:

    all the best je.. :P

    0
    0
  10. Lovelyvic says:

    Tak tahu nak kata apa… sbb belum tgk lagi filem 2 alam ni… tp smlm tgk cerita Cuti2 Cinta…
    walaupun cerita tu tak le hebat sgt tp ia cukup untuk merehatkan minda… santai dan menarik… Gelak jugalah satu panggung…

    0
    0
    • Bukan artis says:

      Aku yg nk tgk Cuti2 Cinta pn x g tgk, inikan plak 2 Alam yg mmg xde perasaan lgsg nk g tgk….so dh x ckp RM10 kutipan ddr tu sbb aku xkn g….hehehe

      0
      0
  11. lylyezora says:

    kena g tgk dulu br leh ckp n komen…=))

    0
    0
  12. emilda says:

    tatau nak ckp pe…tp aku mmg tak suke die..cite poyo je lebey…40 juta??kalah cite adnan sempit and magika??best sgt keee…..yang adooooo!~

    0
    0
    • miss_pinky says:

      TAHU XPE,CITE MAGIKA YG MENANG AWARD TU PN XREACH LG RM PULUH JUTA,NI CITE APE BNDA TAH.
      XTGK LG PN DA TAHU,KUA IKLAN ARI2 KAT KOSO PN GAMBAR MUKE DIE JE YG BESAR.
      POYO JE LEH DPT RM 40 JUTA,TAH2 XSAMPAI SEJUTA PN.
      JUST WAIT N C.
      I MMG DA LAME PENDAM NK KRTIK SI ROZMEY NI,MELUAT.

      0
      0
      • emilda says:

        same laaa….buat dulu…br poyooo…ni cite lom kua..pastu muke die je kt poster tu…ishhh…meluat jugak!~

        0
        0
  13. nobody says:

    ntah…mmg la Dr. Rozmey tu agak poyo..tapi tak payah la sampai nak benci dia.. kesiannn…

    0
    0
  14. ad_hoc says:

    target tingi sbb percaya sumer stokis n pengguna produk dia akan menonton…cuma tiket beli atau free….entahlah

    0
    0
    • aku bukan mak ko says:

      biar kan je mamat tu … pelik ..korg taknak tgk tapi ye2 jek komen .. hehehe ..die pun tak heran ..rugi pun die kaye kot ..

      0
      0
  15. Dr. tu just ‘over confident’ ,,yg wartawan2 bg statement taraf bdk2 tu apa hal plak?
    to Dr, good luck sbb lam dunia ni nothing is possible tp lam Malaysia, penduduk plus minus 20 juta org je…
    otherwise filem ni dpt sambutan tak hengat kat luar Malaysia, rerasenye boleh kot… KALAU, mak saleh kate IF….

    0
    0
  16. Dr Rozmey ngok ngek says:

    Silakan klik kat cni and anda akan tahu rahsia Dr Rozmey
    http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Kami-tak-suka-Dr-Rozmey-yang-angkuh/147705378593103

    0
    0
    • miss_pinky says:

      DA BACE DA SUME COMMENT.
      SAH ROZMEY NI POYO NK MAMPUS,SUKE DELETE KOMEN NEGATIF,BELAGAK.!

      0
      0
      • jusmate5 says:

        bkn komen negetif je, komen teguran n nasihat pn kene delete….sbb rase dri bagus sgt la tu kot..hehe

        0
        0
  17. nightmare says:

    bercita-cita tinggi bukan satu kesalahan
    perlu ada misi dan visi untuk berjaya lebih dari orang lain.
    wartawan pedulikan golongan ini
    mereka golongan kuat mengumpat dan menabur fitnah
    suka menjatuhkan orang sedangkan diri sendiri pakai sepender koyak

    0
    0
  18. nuri says:

    apa2 la labu… jgn over confident sgt takut tersembam kat tanah nanti..

    0
    0
  19. ENCIK TIKUS says:

    kadang kadang confident sgt pun tak boleh kan

    0
    0
  20. OKBEB says:

    ubahlah rambut sebelum anda mengubah orang lain..hahaha

    0
    0
  21. ez0ra says:

    aku mmbr aku suggest page “Kami tak suka Dr. Rozmey yang angkuh” kat fb.. mmg tergelak aku baca comment & pic.. korg try usha.! dorg benggang dgn dr rozmey sbb suka del comment.. mmg pecah perot.. stiap pujian & kritikan sure org yg jaga fb del.. tp walup0n aku x ingin tgk cter 2 alam x delah aku like p0n page tersebut. cuma pesanan aku pd ddr jgn berangan terlalu tinggi.. nnti jatuh sakit..

    0
    0
  22. drramzey says:

    hahaha..power tak perang psikologi dr??hebatkan??cite mmg xbest pon..tp sebab dr pandai psikologi, konfem cecah 40 juta pnye..terimaa kasih kepada semua

    0
    0
  23. hmmmmm says:

    ahahah… poyo tak poyo… ‘taste’ wartawan ni pun, bukan leh percaya sgt… ala2 muvi rempit/ drift tu pun depa kata best? ahemmm…. bior dulu 2 alam ditayangkan… saya secara jujur akan pegi tgk… and barulah best wat liputan.. ni tgk pun idak… kecoh dah ni… haizzzzzzz………

    hal dr rozmey nak konpiden.. biarlah dia.. sama la ngan david teo… konpiden jugak… tak sume film dia best kan? so kita bagi peluang dulu.. pi tgk, pastu kutuk ramai2… ahahahahahah

    0
    0
    • AIDA says:

      YA AKU SETUJU BAGI LAH PELUANG KAT ORG KITA JUGAK…WEH AKU BUKAN DOWNLINE KE OR SAUDARA ROZMEY KE..AKU CUME SAYANG KAT BANGSA AKU..

      0
      0
      • xxx says:

        betul tu..1st filen kut..tu yg teruja..drpd prof madya tahpape tu..ade pulak org yg nk tgk citer dia..lg sengal kut.biar ratus2 muvie dia buat pn..quality, jalan cerita, pelakon semua sama…xde perubahan..

        0
        0
  24. Aku says:

    Wahai wartawan dan masyarakat sekeliling, dia ingin berjaya, dia pasang strategi, dia ada visi, biarlah dia kita patut menyokong dan mendoakan, bukan terus mencoretkan yang negatif dari situ dah secara teori mepisikologikan pemikiran penonton.
    Kenapa dia dibenci keran terlalu confident orang nak berjaya mesti begitu ada target dan sasaran jika tak dia tx akan disitu, kita pun tx kenak siapa DDR ni, semangatnya patut dicontohi dan bukan dikeji, mcm mana melayu nak naik kalau bangsa lain masing-masing menyokong. Tengok konsert adam lambart kenapa mesti diagungkan sedangkan tiada apa yang mesti dibanggakan. Begitu juga filem dari barat seperti TITANIC ke apa ke apa motif sebenar, memang kesan visual, prop hebat tapi apa kita dapat. Filem lumba haram, bohsia, gengster, musical itu ke yang diagungkan..Renungkanlah mampukah kita seperti DDR keluarkan duit hari-hari masuk paper..maka sokonglah dia bagi dia peluang, ibarat budak baru nak belajar berlari..

    0
    0
    • hilmi says:

      kamu cakap berdegar2 macam ni tak guna jugak.
      pergi tengok dulu.
      baru sokong.

      0
      0
      • AIDA says:

        AKU AKAN TENGOK…SOKONG SOKONG SOKONG BIARLAH ORANG MELAYU NAK MAJU!!!!MALAM NI AKU PATRIOTIK LA PULAKKKK…

        0
        0
        • futuremg says:

          aku akan sokong filem dua alam dgn menontonnye malam nie..pssst, ader tak sesaper kat sni yg dah beli dvd cetak rompak dua alam,..meh pinjam sat….

          0
          0
  25. aries_april says:

    dr rozmey ni gila glam..tu yg jdi cam ni…

    0
    0
  26. ai yu says:

    dear dr.roz.. nnt bila dh dpt 40juta jgn lupa potong rambut ye.. i rimas la tgk rambut u -_-

    0
    0
  27. man says:

    biarlah..itu kan strategi dia….dia x kacau kita pun…mana tau mmg bleh brjaya

    0
    0
  28. istika_nadiyana says:

    bagi akula..better die fokus kat jusmate tu…sbb die da lari dari matlamat asal..nak jgk masuk dunia seni ni…filem dr produksi terkenal pn xbapa laku skrang ni..ni plak dr. rosmey..aku bukan ngutuk die…tp nila sikap manusia da kaya nak kaya lagi…xpela…ikut die la asalkan die bahagia……baik g wat rambut..watla rambut yg kemas ckit…..baru org leh respek..hehe..peace…

    0
    0
    • hothotheat says:

      heheh..rmbut die ta bole blah..keh3

      0
      0
    • pascual says:

      Dr Rozmey ni tamak sgt.filem nak buat,biz lain nak buat.kalo ye pon slow2 la dulu.dia pon msh baru dalam bidang ni.xtau selok belok dunia perfilman terus je nk redah.bl org kritik nk marah lak.nk tergelak la kalo dia promote produk dia..kalo dia ckp sume nya tggi xda yg rendah2..FENOMENA DR ROZMEY..hahaha..

      0
      0
  29. anieamer says:

    rambut die mcm bulu ayam tebalik je…
    hmmmmppp…….

    0
    0
    • emilda says:

      wakakakakakakak…..cmne tu bulu ayam terbalik??

      0
      0
      • AIDA says:

        MEMANG RAMBUT DIA PERLU CUT LEBIH PENDEK PASTU GI FACIAL N BERSIHKAN BLACKHEADS AND SO ON ..SURE PENAMPILAN DIA IMPROVED…AND BAGUS JUGAK KALU DIA PEGI PUTIHKAN GIGI N BUAT SCALING..MAAFLAH AKU CUBA BAGI KOMEN MEMBINA….

        0
        0
  30. pja says:

    filem ni kuar 10 nov ke 18 nov?
    klo tiket release je 19 nov tu nti, kompem aku trus booking tiket seat tgh2 panggung… mne lh lepas peluang…
    dah tentu kat IMAX.. tengok 3D…. weh, jom ramai2.. kite penuhkan panggunng teangok filem Harry Potter 7..

    0
    0
  31. RamBuT PaCaK says:

    Target 40 juta? Tu bkn impian tp angan2 yg xkn jd kenyataan. Agak2 la.. jgnkan 10 juta,1juta pn xtentu kot. Promosi bagai nk rak smpi org naik menyampah. Ayat berbunga2, nk muntah ak dengar..

    0
    0
  32. jeng2 says:

    aku tak salahkan ddr ni nak target cite dia ni pecah panggung ke ape..tp aku yg xble blah sgt bila dgr dia cakap kat radio sinar tu..ada sekali dia tgah wat promo cite dia siap dia ckp jgn lupa bwk tisu lah..n khebatan filem ni leh buat org pengsan kuar panggung.tesembur ape yg aku mkn bila dgr dia ckp mcmtu..xsalah nak ada target mcmtu..tp rasanya melampau sgt..pengarah yg bpgalaman pun blum tentu dapat kutipan mcmtu..nikan dia yg baru nak berjinak2 dlm industri perfileman.

    0
    0
    • ez0ra says:

      betul tue.. aku bknnya anti ddr sgt tp cara dia tue yg buatkan org benggang je.! filem terhebat diabad inilah, mcam baguz je.. klu dia ckp rambut terhebat dizaman ini leh lg aku trima..

      0
      0
    • hothotheat says:

      btul la tuh die ckp jgn lupe bwk TISU…….tgok tesembur ko mkn..lap r ngn tisu..tuh bru kate2 bunge die je ko da tesembur2..lom tgok filem die lg..sure..ko kua pngung..makin jadi r jeng..jeng..jeng…jeng..jeng’s ko..

      ekekekekekek….

      0
      0
      • ez0ra says:

        kalau kuar panggung confm namgis bkn sbb cter x best tp sbb abes duit tok cter aper2 enth….

        0
        0
        • jeng2 says:

          tau xpe..yg mjadi mslahnya ni..aku tgk bkn dlm promosi 2 alam je..tp nak promo produk dia kat tv3 tu kdg2 berapi2 ckpnya..yg aku plg xble blah dulu tgk mhi,whi..ade je tntg produk dia..produk lain ada gak..tp aku xkisah pun..ni cara pyampaian tntg produk dia,siap tunjuk baru keluar dari kete dia lh..pegang laptop lah..cara dia tu aku xle tahan..pastu asik tekankan dia cipta produk tu..dlm dunia ni xda lg produk seumpama tu.

          0
          0
  33. Hana says:

    market startegi dia gempak, skang ni pn org dh sibuk2 nk gi tgk hebat sngt kee citer tu..untuk pengetahuan u dr, lau nk sampai 40 juta kena laa sorang tu pi tgk sampai 3 4 kali br leh dpt, lau sekali jeee 1 juta cukup laa wat target. tapi lau dh filem mcm SAMPAH berangan je laa ngan rambut serabai tu ok..

    0
    0
  34. anisa says:

    dari segi komen ni mesti korang tertanya-tanya,terok mana criter ni??betul ke buruk??and at the end korang p un pergi panggung tgk citer ni..pahtu dy pon dapat la rm40 juta tu.hahahaha..amcm???

    0
    0
  35. ez0ra says:

    dah tgk belum kat fb “Kami tak suka Dr. Rozmey yang angkuh” makin ranck aku tgk dorg kutuk ddr.. tak yah like just jln2 je..

    0
    0
  36. sayang salmah says:

    korang ni macam budajk kecik yg bodoh…
    biarlah die nk berangan ke nk bervisi ke..itu hal bisnes die..
    kalu korang xnk tgok xyah lah nk kutuk,,
    mcm ne lah golongn melayu nk maju kalu bru je berangan mcm ni da kne hina n maki,,
    come on la beb..
    jgn ingat diri tu bgus….kepada wartawan,kalu xbest citer tu skalipun xyah la dicanang…kami tahu kerja awak nk beri informasi kpada rakyat..tp jgn lah nk menjatuh kan org…yg aku kesal semua wartawan tu MELAYU…knape la MELAYU ni nk menjatuhkan MELAYU yg berjaya…g la sokong david spielberg ke david teo tu,….

    0
    0
  37. zuriey says:

    sampai camtu sekali komen klubkid.. nampak gaya cam xbest je

    0
    0
  38. mys abby says:

    haaa..aku rasa la kan mesti leh cecah 40juta nih..mana taknye, aku baca komen kat cni sume nk pi tgk dlu baru komen pasal filem tu kan…hahaha..

    0
    0
  39. ee says:

    wartawan hiburan yg jahat .. siang2 dah kutuk dr rozmey ni .Biarlah dia nak cakap apa pon.Citer melayu semuanya sama .. b o r i n g …

    0
    0
  40. pascual says:

    Dr.Rozmey lps ni keluarkan produk untuk rambut tau.testimoni nya Dr sendiri.tunjuk gambar sebelum dan selepas..

    0
    0
  41. aaron aziz ade bgtau, filem ni byk lagu… bercerita ngan lagu.. camne tu? klu mcm filem Lu PK lah sendri De Muvie yg byk sesgt lagu tak hengat tu (no wonderlah Nabil leh komen camtu, aku pun bosan tgk cite tu, mmg tak puas hati), rase mcm leh membosankan je… tatau le kena tgk lu..

    0
    0
    • TOK WAN says:

      OK lah tu banyak lagu, tak suka tengok gambar, dengar lagu. Layan je…

      0
      0
      • suke erk.. taste masing2. tp dgr Ramli Sarip nyanyi smula lagu kump apa ntah Indon punye, seriau gak dgr, lagi best dr lagu asal dia… lagu ni.. ‘andai ku tahu, akan tiba ajal aku’… lagu sape tuh?

        0
        0
  42. tailor says:

    hope the dreams come true…succes ddr

    0
    0
  43. RamBuT PaCaK says:

    Tahniah la buat DDR. Bkn xleh nk target 40 juta, boleh sgt. Tetapi kalo xdpt capai 40juta tu lg la ramai org kutuk DDR. Promosi sane sini situ, iklan sini sana ada. Pastu dgn riak+bangga+bongkak+sombong . Masa tayangan nnt mintak sume panggung standby anggota medik..pasal takut satu panggung pengsan pas tgk citer terhangat x hengat tu. Pihak panggung plak sediakan stok tisu. Layan je la DDR tu..t majuk plak dia..

    0
    0
    • jeng2 says:

      tau xpe..ni aku xbleh blah skali bila dia kata mcmni..DDR ni xpayah tgok muka dia..dgr je dia dah bkata2 dah nak teburai isi perut aku ketawa..ni kan tgok muka dia n dgr dia ckp mcmtu.

      0
      0
  44. RamBuT PaCaK says:

    Pengumuman tarikh tayangan filem 2alam tu pn dah mcm pengumuman raya je. Pertama kali dlm sejarh filem tanahair yg pasti buat org x kering gusi. Layan je la DDR tu.. Thn dpn suh dia msk RAJA LAWAK..dia mmg lawak. Tgk gaya rambut pn teman dh nk ketawa pech perut 40juta..Hahahahah….

    0
    0
  45. chix says:

    dr rozmey ni yg cipta jusmate tu ke?….teruk sgt ke filem dia tu, sampai reporter kate cam nak pecah kepala tgk filem dia tu….sape2 yg dah tgk tu, komen ler kat sini, best ke x best….

    0
    0
    • RamBuT PaCaK says:

      xkuar panggung lg la. kalo nk tgk t jgn lupa g panggung tau..n lg satu bwk tisu sebb DDR ckp leh menangis tnpa kata-kata..DDR ckp la..teman smpikn je..

      0
      0
      • jeng2 says:

        mslahnya dia kata filem tu mginsafkan lah..aku akan pcaya n tgok filem tu kalo btol2 filem tu mginsafkan sampai pelakon2nya pun menginsafi diri akibat mghayati jalan cerita dan lakonan..gerenti kalo mcmtu aku tgk 40 juta kali pun sanggup

        0
        0
        • catzz says:

          tulah psl..setau aku citer ni menginsafkn…psl lelaki jd pmpn pas2 idop pnuh sosial…yg menginsafkn mase mati nk kebumikan die..tanah xterima die..apehal plak wartawan nk pecah kpale tgk citer ni………

          0
          0
        • catzz says:

          papehal pon aku t’tgu2 citer ni……xsabar nk tgk…………

          0
          0
        • Memangla… sepatutnya jalan cerita ni bagus… Baik… tapi dah biasala jalan cerita dia…… taraf drama je pun. Wartawan tu dah memang tugas dia. Kalu takda kualiti tetapla dia komen takde kualiti. Buat ape nak kona – kona plak. Tak guna menjual maruah semata – mata nak tolong orang Melayu cam Dr poyo ni.Target merepek. Pastu takbur. Inila DR Rozmey taik kucin.

          0
          0
  46. Qiena says:

    agaknya dr ni sasarkan customer dia pegi menonton 2 kali sorg kot.. mmg betul leh meletup panggngg.. bravo..

    0
    0
  47. Nara cha says:

    SAYA sempat menonotn filem tu…tak puas tgk sekali..nak tgk lagi….mmg hebat dan tak pernah lagi dibuat dlm mana2 filem melayu sebelum ini… saya pasti bukan 40 juta tp boleh capai 100 juta bukan rupiah tp RM…

    Wartawan buat komen pun berdasarkan cita rasa mereka tgk lah filem yg mereka komen baik dan tinggi melangit pun dpt anugerah kesian ja…dan byk yg tercicir di FFM23…itu menunjukkan betapa wartawan Malaysia kena byk belajar dlm menilai sesebuah filem….tak ikhlas sgt…

    0
    0
    • Tiffany says:

      Bila kau tengok? Mesti kau ni salah sorang dealer produk DDR kan?

      0
      0
      • uikzz says:

        mst die ni org kanan ddr..bodek lbey..

        0
        0
        • jokong mas says:

          eleh..mcm tak tau..dia ni DDR…kepada DDR…pleaselah..kl bercakap tu boleh tak kl tak payah guna bahasa “doktor”..cakap je “saya”…orang lain pun ada pangkat “doktor” jugak..takde pun nak bahasakan diri tu “doktor” setiap kali bercakap…ini “doktor yakin filem ini bla..bla…” MENYAMPAHLAH…

          0
          0
        • miss_pinky says:

          SAME2.DEN PN MENYAMPAH.

          0
          0
        • jane says:

          ye ke dia cakap macam tu jongkong??? eeee gelinye…

          0
          0
  48. peace says:

    pelik dengan manusia ni,tak senang tgk kejayaan orang lain..

    0
    0
    • RamBuT PaCaK says:

      DDR xberjaya lg tp ckp saje lebih. Tu sikap yg xsepatutnye dia lakukan kalo ikhlas dlm hasilkan filem. Belum ape2 lagi dh buat target..ape mknenye? Maknenye dia nk pecahkan rekod kt malaysia n nk kn keuntungan yg sangat besar. Buat filem atas nama kesedaran, keinsafan tp dia sedar ape yg dia buat?? Filem pn xdpt tarikh tayangan tp promosi mcm minggu dpn je nk tayang. Renung2 kan la wahai peminat 2 alam…jgn smpi ada yg terikut sgt ngn watak 2 alam tu ye….

      0
      0
      • xxx says:

        at least dia dh berjaya n mampu buat filem tu..drpd hasil kejayaan n titik peluh dia..kau ape ade?nak buat ape2 mmg kena ade target..kalo x jadi macam ko la..dok jatuhkan org je tau..

        0
        0
        • Nara cha says:

          SAYA tengok filem tu pun korang mrh ka?….itulah korang ni tak tau perkembangan tau nya kutuk ja….hehehe…filem tu dah ditayang pun masa FFM23…bersama filem ESTET yg dpt anugerah kesian tu…..tu psl saya berani ckp…maknanya selera masing2 tak sama….actully saya suka filem tu…..satu dimensi baru….tahniah utk DDR….aaron aziz dan pelakon yg lain nya….

          0
          0
  49. AIDA says:

    AKU CUBA MENYELAMI ??BETULKA ROZMEY NI MELAYU YG ANGKUH ? ATAU OVER CONFIDENT ? ATAU GRANDIOS? ATAU ADAKAH DIA MENGGUNAKAN PERANG PSIKOLOGI SUPAYA ORG TENGOK FILM DIER? OR ADAKAH DIA JUST A SIMPLE MAN WITH SKYHIGH AMBITION ?ATAU INIKAH YG DIPANGGIL MARKETING STRATEGY??

    0
    0
    • jeng2 says:

      btol2..mungkin gak tu satu strategi dia gak..mungkin ptama kutipan drpd..orang yang betul2 nak tenguk filem dia akibat terpengaruh dgn iklan yg ala2 gempak..k2..kutipan dari org yang nak pg panggung utk tgok semata2 nak kritik filem n tertawakan dia.

      0
      0
  50. AIDA says:

    AKU BIASENYE SILENT READER..CUMA MALAM NI MACAM MEMBUAK BUAK PLAK THEORY AKU…OVERDOSED AMITRYPTALINE KOT…

    0
    0
  51. hanie says:

    daripada kenyataan dr rozmey dengan 40 juta menampakkan beliau tidak tahu bagaimana standard harus dicapai.Bukannya salah untuk bercita-cita dan wawasan…tapi bayangan saya jauh terpesong…saya ingat filem ini berteknologi tinggi jauh daripada filem yang ada di malaysia… eheh///.

    0
    0
    • TOK WAN says:

      Kiro nasib ekau baik, sobab ay masih boleh bayang. Ada orang tu, nasib tak baik, dah lah tak boleh bayang, nak nampak bayang pun tak dapek, termasuklah bayang sendiri.

      0
      0
  52. Tiffany says:

    Ok, skarang mari kita kira skit, bolehkah mencapai RM40 juta seperti yg dia harapkan.

    1) Rakyat Malaysia ada dlm 25 juta, tolak baby, kanak-kanak, orang-orang tua yg mmg ramai giler tak tengok wayang, tinggallah lebih kurang dalam beberapa belas juta orang dewasa.

    2) Daripada beberapa belas juta ni pulak, kita bahagikan mengikut kaum. Melayu mungkin lebih kurang 7-8 juta, Cina 4-5 juta dan India 3-4 juta.

    3) Setakat ni MAJORITI Cina dan India tidak meyokong filem Melayu, sebab aku pernah kerja part time kat GSC One Utama, tak pernah ada bangsa lain selain Melayu yang beli tiket citer Melayu. Cina dan India lebih berminat menonton filem English, Cina atau Tamil sahaja. Itu dah tolak berapa juta orang dah tu.

    4) Ok, then kita tolak pulak orang Melayu yang tak minat tengok cerita Melayu, maybe dalam beberapa ratus ribu orang.

    5) Tolak tambah bahagi darab sumer, ada la balance dlm 5-6 juta orang. Dlm 5-6 juta ni pun, belum tentu semua dapat pegi tengok movie. Busy kerja, outstation, so tinggalah 2-3 juta orang.

    6) 1 tiket harganya RM11 la, lebih kurang. Kalau 2-3 juta orang ni pegi tengok movie dia ni,…WOW!!! Mencapai 20 juta jugak ye.

    MALANGNYA…statistik pengiraan aku ni hampir 95% tidak tepat. Kesimpulannya, mmg bagus ada strategi, misi, visi, cita-cita, impian, angan-angan…tapi kita kena berpijak di bumi yang nyata.

    Kalau kat US, maybe boleh capai target tu sbb penduduk diorg pun berapa ratus juta orang. Tp kat Malaysia ni, target sikit-sikit dulu cukuplah. Tengok prestasi 1st movie camna, then betulkan mana yang silap, baru la leh target lebih tinggi.

    Aduhai…kesian dia ni…

    0
    0
    • uikzz says:

      best komen kau ni..berlandaskan fakta..kesimpulannye nak dpt rm40 juta mmg mustahil..

      0
      0
    • xxx says:

      bijak2..komen camni lebih baik dr komen2 yg cuma nak jatuhkan org n kutuk rambut or appearance org..it is rude to say such thing..macam kau dh cantik sgt nk kutuk org..not that i say i akan g panggung tgk citer tu.wayang sini xtayang citer melayupulak..huhu…tp kesian dia kut, dh labur duit pastu wartawan buat tah*k..

      0
      0
    • able says:

      u are rite……….

      0
      0
  53. barbie says:

    ntah,,perasan jer lebih dr rozmey ni,,,
    dgn blazer ketat n jambul cam x normal jerk,,,
    dah la poyo smcm,,tiap2 hari trpmpang gmbr poyo die 2 kat kosmo,,,dah berbulu mata tgk,,kalau hensem xpe gak,,

    0
    0
    • xxx says:

      gile..komen semua berdasarkan appearance..don’t judge a book by its cover..xbaik..kalo org ckp cmtu kat awak cane?

      0
      0
  54. anyss says:

    korg nk mengutuk bagai ni, korg dh hebat sgt ker???
    xyah nk kutuk2 laa… bleh kritik tp jgn kutuk..
    bru jer melayu nk sasarkan pencapaian korg dh bnyk bunyik! biarlahh… 2 strategi bisnes dia.. korg tau jd kuli batak jer.. dats y xtau psl dunia bisnes.. dunia bisnes bnyk melibatkn strategy.. xkire dr segi marketing plan or pskologi,.. ni sume cre meningkat pncapaian dlm pniagaan…
    yg korg anggap angan2 sbnrnya adalah 1 cita2 n matlamat..klu korg bpegang dgn nawaitu n ikhlas dgn dri korg pst bjya!
    begitulah jgk dgn DDR..memg agk over cnfident tp ini adalah strategy tuk menaikkan semangat dia utk bkja keras..
    xtau dunia bisnes lebih baik diam!

    0
    0
    • RamBuT PaCaK says:

      Masalahnye pencapaian yg DDR target tu xmasuk akal la bro. Memalukan je..david teo pn cmpm gelak je tgk org kita sorg ni(DDR)..semua pengusaha filem terkejut sgt ngn gimik DDR tu. Bkn xleh letak target tp berpada2 la. Bkn 2 alam tu ditayangkan di seluruh dunia. Kalo tayang kt seluruh dunia skalipn, rasanya 40juta pn xtentu.

      0
      0
      • xxx says:

        apek tua tu gak yg ko sokong eh?

        0
        0
        • hanie says:

          emosi…tanda org yg kalah..kuang..kuang

          0
          0
        • sayang salmah says:

          kepada rambut pacak-sedar2 lah diri tu..kamu ni melayu..xyh nk kutuk ape yg melayu buat…at least DDR tu da byk bantu org yg ada masalh berat bdn,,kamu ape ada,,?
          tahu nk menghentam org je,,,dah2 la nk jadi melayu bodoh!!p sokong david teo n film owg putih sane..kalu xnk tgok xyah nk bising2..DDR xmati kalu ko tak tgok film die..yg pasti aku menyokong industri filem tempatan..sybas DDR…

          0
          0
        • Bull#$T. Jangan jadi pak lawak. Nak tolong Melayu tu boleh tapi jangan sampai jual maruah bodoh tahap cipan.

          0
          0
  55. bangiperdana says:

    pendapat aku ttg dr ni..dia ahli dalam bidangnya iaitu kedoktoran sbb tu produk2 dia macam jus-mate 5 boleh meletup…

    utk buat filem plak …dia tak boleh nak samakam kejayaan dia mcm buat produk tu…dia kena byk belajar…cuba terima kritikan…jgn cepat melenting….benda kalau tak bagus ..terima hakikat tak bagus …perbaiki….itu lebih baik…

    0
    0
  56. anyss says:

    nk wt cmne…itu hak dia…duit dia..filem dia..
    biarlah dia target lagu 2…kte sokong jer laaa…
    ank melayu nk maju kte bg peluang.. dunia bisnes dh bnyk org cina pegang..klu cpai target alhamdulillah…
    xcapai target usaha lg…
    kta xbleh nk mengutuk usaha org..
    bisnes is bisnes..strategi n gimik memg ade dlm bisnes.. .

    0
    0
    • TOK WAN says:

      Setuju!!!

      0
      0
      • sayang salmah says:

        setuju…sokong industri melayu!!!jgn jadi melayu bodoh yg suke kutuk2 ape yg ddr buat

        0
        0
        • buek says:

          jgn lah terus tuduh org yg tak suke ddr ni tak sokong melayu. kalau ko sokong sangat melayu,tu ha,mat rempit tu melayu jugak,sokongla sangat..

          tak semua melayu kita kena sokong,kalau dah melayu yang dah tak mcm melayu,nak sokong cane(ni aku bukan cakap pasal ddr ek)……asyik2 komen sokonglah melayu sokong lah melayu

          adooo..tu mona fandey tu melayu jugak!

          0
          0
      • Agak agakla kalu target pun cik kak. Target taknak kaleh dr rambut mop ni….. Nak tolong Melayu dan agama tu memang niat yang murni tapi orang yang al takbur wal berlagak ni wat ape!!!!!! Banyak lagi bende yang kita boleh tolong untuk orang sebangsa kita. Tapi bukan dengan menonton certa bodoh ni.

        0
        0
  57. bangiperdana says:

    satu lagi pasal target 40juta…

    cuba kita kira:-
    katalah harga tiket di TGV RM15 …utk seorang…
    so rd rozmey perlukan 2.7 Juta pengunjung utk ke panggung

    apakah 40 juta itu untung bersih? kalau untung bersih Dr Rozmey perlukan ramai lagi pengunjung…

    dan berapa banyak panggung ???.

    sbb TGV panggung ni cuma ada 15 seluruh malaysia…

    Katalah..Dr Rozmey ni mampu tayangkan kat 60 buah panggung seluruh Msia…maknanya dia kena dapatkan
    seramai kurang lebih 45000 penonton…

    dan katalah filemnya mampu bertahan selama 2 minggu….maknanya secara purata seramai 3175 penonton dalam sehari….

    So dari kiraan diatas…kalau betul Dr Rozmey mahu pecah panggung 40 juta itu…dia kena jugak pikir macam..mana nak dapatkan seramai 3175 penonton dalam masa 14 hari di 60 buah panggung/???

    Mau pecah kepala pikir???? Diharap Dr Rozmey terus maju….

    0
    0
    • sayang salmah says:

      Bukan di Malaysia sahajA…tp die ditayangkan di BRUNAI,SINGAPURA & INdonesia..anda kne ingat jgn asyik tau nk menjatuhkan org je..

      0
      0
  58. bangiperdana says:

    Dr Rozmey…macam mana nak dapatkan 3175 penonton dalam sehari selama 14 hari di 60 buah panggung????

    0
    0
  59. haz says:

    aku terpikir apa akan jadi kalau targer Ddr tak tercapai, semakin teruklah orang hentam dia, sedangkan belum tayang lagi orang dah cakap negatif mcm2.

    0
    0
  60. RamBuT PaCaK says:

    Tu la pasal..nk letak target tu len kali logik la ckit. Promosi bagai nk rak…nk muntak baca ayat DDR kt kosmo smpi naik menyampah plak nk tgk. PAda DDR..buka mata dan pandang ke hadapan.. Opss…agaknya jambul rambut depan DDR tu yg tutup mata DDR kot..

    0
    0
  61. Gosipgurl_fea says:

    aku selalu langgan akhbar bahasa melayu – kosmo, dalam tu agak membosankan jugalah related to Filem ni, asyiksampai berbulan2 lamanya, dari bersiap untuk ditayangkan ,dicancelkan tayanggan dan yang terbaru baru lulus ja tayang, semua aku dah tau. tapi aku tak tahu hebat ke tak filem ni tapi dari ulasan dr.rodzmey ni, macm hebat. ulasan ni digarap dengan bahasa melayu yang baik, tapi jagan harap kenyataan aja yang hebat/bagus/takda kelemahan langsunglah bahasa melayunya ni tapi filem hancur org akan gelaklah.. lagi satu..DR ni ckp, 1 malaysia maksudnya berbilang bangsa akan berebut2 tgk filem ni, aku bukan melayu, so aku tanya kawan2 aku juga yang bukan malay, mereka LANGSUNG TAK TAHU DAN TAK MINAT nak tgk walaupun iklan ni.. sorry bukan nak mengutuk tapi ni kenyataan.

    0
    0
  62. BumbleBee says:

    surat khabar skang jd tebal sbb iklan dier kot…huhu

    0
    0
  63. me says:

    filem ni byk adegan lucah..tgk la komen2 org yg dah tgk..sana sini adegan lucah..pasal tu dia tak nak through finas..mmg tak penah lg dibuat kat mesia ni..filem lucah pertama di mesia…hahahaha

    pecah panggung wei…berjuta2 RM…kahkahkah

    0
    0
    • TOK WAN says:

      Banyak lagi filem kat Malaysia ni diwarnai dengan adegan lucah – dari tahun 1960-an hingga sekarang. Tak lama lagi, “Anu dalam Botol”. Bunyinya pun dah lucah. Kalau cerita dia mengisahkan Anu seekor jin yang duduk dalam botol, gerenti tak lucah sebab cerita tu boleh dibuat cerita fantasi lawak.

      0
      0
  64. eyna says:

    x tgk lg filem ni, jd x blhlah nak komen…apa2 pon all the best…

    0
    0
  65. kon.. besar says:

    40 juta rupiah kot..????

    0
    0
    • buek says:

      aku pun pk camtu gak…..kalau dah habis tayangan sume org tanye,dapat ke 40 million…die jawab…TADAAA…40 mil rupiah brader!

      0
      0
  66. anyss says:

    3175 xmustahil…klu shri 2x or 3x tayangan bleh cpai gk…
    selalunyer tyngn bmula blah tghri, ptg n mlm…
    smoga bisnes melayu tetap unggul d tanah melayu…
    Gud Luck..!

    0
    0
  67. Matt says:

    Shoot to the moon, you will fall among the star.

    0
    0
    • adik kau says:

      how come? bintang lagi jauh dr bulan la. jatuh kat bumi baliklah atau terapung-apung di angkasaraya kalo umur panjang terapung sampai ke bintang atau dilanggar tahi bintang xpun tersangkut dekat satelit atau bahagian roket yg dilupuskan SMS sblm mendarat di bumi

      0
      0
  68. bulan says:

    sesetengah wartawan hiburan kat malaysia sebelah kaki dah masuk neraka kalau tak insaf tak tahu

    0
    0
  69. TOK WAN says:

    Cakap lah apa-apa pun. Yang penting, dia banyak duit dengan usaha gigih – bermula dari bawah. Allah murahkan rezeki dia. Mungkin kutukan orang terhadap dia hanya akan menambahkan saham dia di dunia dan akhirat. Wallahuawalambisawab…

    0
    0
  70. macam mustahil jew….. 40 juta tu…
    macam berangan macam pak jenin,bajet
    apew nk jadi law org tua ni..

    0
    0
  71. eyda says:

    tinggi sangat angan2 tu….akak nak g tgk pun sbb aaron aziz..

    0
    0
    • more says:

      ooo aaron aziz, pandaila dia pilih pelakon… ada harapan la kot 40juta tu. kena plak kalo heroin nya marshanda… meletopla panggung… masalahnya bukan marshanda

      0
      0
  72. more says:

    sebut pasal juta2 ni, teringat pusara rm56juta

    0
    0
  73. me says:

    dah mmg btl “byk sgt” adegan lucah…bukannye satu dua scene jek..ape dia igt org mesia ni desperate sgt ke nak tgk bende2 camtu…nak memartabatkan bangsa melayu pun tgk tempat la…klu melalui filem,buat la yg senonoh & menunjukkan objektif nak tingkatkan anak bangsa..setakat buat filem lucah camni pastu heboh 1 dunia..nak buat ape…

    0
    0
  74. ape ape jelahhhh.. says:

    hah..tengok dlm page ni je dah bnyk yg bagi komen..apalagi wayangnya tu..meletop la lagi..hehe..pikir2kan..dan slamat beramah..

    0
    0
  75. RiRi says:

    kihkih…biar kn dia dgn angan2 nye..kihkih..tgu je pecah panggung ke..pecah punggung..or pecah kepala tgok cite tu..hihihi…

    **aku pnh tgok kt blog mane ye yg org tu komen dia nye poster de sama dgn poster filem org putih yg len,,hehehe..sabo je le..

    **pastu aku de tgok video pengumuman ttg tayangan filem dia…

    mmg dasat dia nye promo…

    0
    0
  76. Rooney says:

    Actually boleh je dapat 40 juta macam dia cakap tu.

    Sebab dia siarkan filem dia to all available cinemas di Malaysia ni.

    Belum masuk thailand, indonesia.

    So it’s about marketing dia.

    Tapi aku tak nak tengok pun filem tu. Sampah.

    0
    0
  77. damia says:

    Marketing strategi & perang psaikologi yg sgt bgus….aku nk tgk dlu bru komen. Filem2 melayu sblm ni pon byk yg sampah, yg mmbodoh2kan org jek.

    Doktor ni kan dh bukak spa dia….aku harap pas ni dia bukak pulak bisnis Gunting Rambut Mall…ada slimming center dia 1 floor+ spa & facial 1 floor + tpt gunting rmbut berserta hair stylist skalik 1 floor dan CSC utk dealer dia 1 flr….baru gempak! amacam doktor?? sebab aku rimas ssgt dgn rambut tuan doktor ni, mcm nk bg je dia sepit rambut evita peron aku tuh..

    0
    0
  78. kemakemo says:

    Dr. kerat rambot leh??haha nnt sy g tgk kalau ddr kerat rambot,,nak2 yg dpn tue!
    adehh
    hahahhhahaahahahhhahahahhahahahaahhahahahah

    0
    0
    • jane says:

      heheheh….yg depan tu yg org ramai tak tahan tu…… dia nak buat jambul p ramlee…rambut tak nak ikut kata heheheh….

      0
      0
  79. tenukliar says:

    dr rozmi bkn org ada motivasi tap angan 2 mat jenin . nak optimis pon tgok la camana muvie camana kalo dah tahap cam muvie hollywood gila2 pula standard mmg la bleh pecah panggung . hai camtu la melayu filem x de kualiti tap marketing je lebih kalo pecah panggung pon harap kontroversi saja

    0
    0
  80. tenukliar says:

    alah doktor ni pon jad jutawan pon sebab wife yg pertama

    0
    0
  81. IkhlasDariHati says:

    korg ni…x abis2 kutuk dr..ak pon xdela suke sgt dkt dr rozmey ni..tp xde la smpai nk mngutuk…jage la sikit mulut korg ni…korg tau x korg ni da kiren mngumpat..btapa byk dosa yg korg da kumpul…ak pelik la ngan korg ni…

    1.yg korg kesah sgt dgn target 40juta dr tu ap hal..tu biarla urusan dye..yg korg nk pning2 pikir asal..byk lg bende laen yg korg boleh pikir…buang masa je..baek korg smyang ke zikir ke..kalau rase nk tngok,pergi tngok jela..kalau xnk jgn la pergi..jage mulut tu..jgn asyik nk tmbah dosa je.,.

    2.yg korg x puas hati sgt dgn appearance dye ape kes..rambut dye,so ikot suke dye la…pakaian dye..ikot suke dye la nk pakai ap..korg ingat appearance korg tu bgus sgt ke..cermin diri tu dlu..skurg kurg nye appearance dye tu x salah di sisi islam…yg salah di sisi Islam tu korg xde plk nk kutuk…korg agungkan lg adela…sekarang belambak bdk2 pakai bju cam xde duit nk bli kain…ppuan plk suke2 je tnjuk rmbut sana sini..tp korg xde la kesah psl tu..subhanAllah…

    ak nk mntak maaf kalau korg ad yg trase dgn komen ak ni…ak cuma nk tgur attitude korg..ingat Allah..ingat Islam..x salah kalau korg nk tgur or beri nasihat..tp bkn mengutuk a.k.a mengumpat a.k.a memfitnah…

    0
    0
    • cha says:

      i loike!!

      0
      0
    • erk says:

      lg skali sya sckp…
      bkn nk dengki klu die kaya… tp mnyampah sbb die sombong, bongkak, angkuh n poyo… klu kami nk dengki dgn org kaya.. dh lama kami dengki dgn dato syed al bukhari tuh yg jauh lg kaya dr rozmey poyo!!

      0
      0
  82. mimi says:

    memang org melayu x vision,org melayu sendiri lebih suka tengok anak bangsa jahanam,seb bek aku mix….

    0
    0
    • Cangkul says:

      jangan la ko nak bangga sgt dgn mix ko tu…entah betul, entah tidak…. ko ingat golongan celup ne smua suci ker?? pemikiran ko memang sempit la….kesian…..ada juga org bodoh mcm mangkuk tandas kat malaysia ne…

      0
      0
  83. muluthaku says:

    Majoriti yg mengutuk…mencaci kat sini semua org melayu. Dan yg di kutuk itu saudara seagama Islam…bkn nak menyebelahi mana2 pihak cuma cuba berfikiran secara rasional. Cuba kalau yg dikutuk itu saudara @ keluarga sendiri, apa perasaan korg? Yg menyampah kononnya yg sbb DDR tu sombong..bongkak…angkuh dan poyo…pnah ker berjumpa sendiri dpn mata…melihat sendiri dgn mata yg Allah berikan tu yg DDR tu perangai nya begitu? Kalau hanya berlandaskan comment @ statement yg dia buat tentang Dua Alam, rasanya tak adil. Dia ada vision dia sendiri…impian dia sendiri…mcm kamu semua msti ada impian dan angan2 sendiri cuma mungkin tidak setinggi DDR. Jadi drpada membuat fitnah…dosa…mengumpat …mengeji biarlah DDR tu dgn caranya. Kita tak perlu susahpayah nk bergaduh pasal DDR kat sini. Apa korg dapat? Award ? Kalau kamu rasa nak menyokong anak Melayu…sokong lah. Tp kalau tidak mahu menyokong….biarkan. Tak payah buat statement merepek2.. Tak malu ker kalau bangsa lain tengok org melayu berfikiran macam ni? Paling senang…ADA MATA PANDANG…ADA TELINGA DENGAR…ADA MULUT DIAM….tepuk dada tanya selera **peace**

    0
    0
  84. diriku ini.... says:

    Dah sinonim masyarakat melayu keja nya mengumpat, dengki, fitnah,suka bergaya, joli sana joli sini, malas, betina, jantan, minum, melayari intenet, chat dan mcm2 lagi. Termasuk lah diri ku ini… Bangsa lain sibuk cari duit dan jadi kaya raya….org melayu juga suka jadi glamour…jd artis dan celebriti…suka kawin datuk, kawin anak raja dan ada yg kawin dgn sultan juga…..nak kaya dgn mudah…suka rebut laki /isteri org pun melayu juga….

    Tapi semua ni tak akan berlaku jika tiada saluran yg memudahkan utk berbuat demikian…salah guna telah berlaku di sini……

    Kenapa berlaku?…kerana itulah identiti org melayu..pemimpin kita pun mcm tu…ckp tak serupa bikin..jd siapa yg kita perlu contohi lagi..utk motivasikan diri kita menjadi maju mcm bangsa yg lain….

    Kalau dah sampai mengutuk fizikal org itu nama nya dah menghina tuhan yg menjadikan kita….knp kita sendiri tak tgk cermin dulu ya…tp sedap ja kalau kutuk kekurangan org lain…mana ada manusia di dunia ini yg sempurna….ada kelebihan dan kekurangan masing2….

    0
    0
  85. diriku ini.... says:

    pihak media pun sama ..kalau tak suka dgn karya c polan c polan tu jgn lah bersikap sedemikian..bagai mana bangsa melayu nak maju…kalau awal2 dah matikan semangat org…..ingat apa yg media tak suka belum tentu lagi org lain di luar sana tak suka sama…

    Media ni ckp mmg lah senang kalau anda yg buat karya tu pun blm tentu sempurna sepenuhnya…. jadi kalau DDR nak berangan pun biarlah bukannya susahkan hidup kita pun..dia yg kuar duit buat publish kat paper…itulah kita ni sampai bila pun melayu tak akan maju kalau asyik nak tgk kesalahan org ja….

    Melayu oh melayu…..lihat dari mat burung bukan dari dalam tempurung…

    0
    0
  86. real says:

    lantak la dr rozmey oii.. ko nk target rm40 juta ke.. rm40 billion ke.. kalau tercapai, alhamdulillah.. kalau dh ditakdirkan x sampai target tu, terima je la dgn hati terbuka yek..

    aku dh state awal, aku xde sikit keinginan pun nk tgk crita tu.. bknya xnak sokong org melayu, tp aku tgk pada kualiti je.. x guna gak sokong membabi buta, tp kualiti hancor..

    pada yg nk pegi tgk, selamat menonton.. jgn sampai panggung tu betul2 pecah sudah..

    0
    0
  87. angah says:

    hahahahaha..
    kelakar jugak dengan DDR nie..mental jer lebih..sengaja mencari publisiti.yang pasti aku takkan bazir duit tengok cerita kualiti tahap longkang..aku suka dengan jusmate,tapi aku tak suka dia buat filem..cukup la buat bisness produk kesihatan

    0
    0
  88. anisa says:

    HAI!!!TAHNIAH SEMUAAAAAAAAAAAAAAAA..ANDA MENANG TIKET KE SYURGA!!!!TAHNIAH..TAHNIAH.TAHNIAH!!SELAMAT BERGEMBIRA!!YEAY~~~~~:p.PEACE NO WAR …TAHNIAH..

    0
    0
  89. muluthaku says:

    hmmmm…si ERK yg komen berdekah2 tu da terkedu ker??? erkkkk……????

    0
    0
  90. ermmm says:

    x salah kut die nk ckp 40 juta ke 50 juta…mmg rakyat kita xseramai tu..tp sukati die la nk target bape..xnyusahkan korang kut die punya target…hehe..

    biarlah die dgn poyonye,korang nk maki2 marah die knape..haiy0o…korg melatih diri sendiri mnjadi busuk hati+hati kurang cantik…lalala~

    anggap je 40juta rupiah kalo rs skt hati dgn statement beliau..hik3~

    0
    0
  91. pe ni? says:

    pd yg asek ckp ‘think positive’, ‘die berusaha’, ‘sume ekjayaan start dr angan2’:

    korang kne igt yg kjayaan start dr angan2 is ONE SMALL STEP. the next step is TRY TO PASS THE 1ST STEP STONE. korang tgk blk ape 1st step stone die? nk kalah kn sume producer yg pnah ujud kt m’sia ni.. that’s not positive thinking.. tu pndang rendah.
    pk sndri kalo korang jnis pk positive, n korang nk buat film sndri, korang nk pk ke mnde yg cruel mcm tu? mle2 target die 12juta aku da respect da. tp skang pe cer?

    jual herba ngan buat film laen oke. ktorg as film making student ni rse mcm di kecik2 kn oleh org yg bru ngengade nk masok bidang ktorg sbb bisnes jual ubat malas-nk-g-gym die mnjadi. (aku pn kdg2 mkn gk ubat2 ni.. mmg ade time2 die mls gle nk g gym >.<)

    0
    0
  92. silentgirl says:

    hihihi..u ols jgn kutuk dia hokayy! i loike dr rozmey! ahahaha..btol la die ni ckp brapi n poyos abes..mmg la itu target n mission die..sume org idup msti kne ade mission..tp its better if u are the only one who knows ur own mission..xyah dok canang satu dunia..wat malu je kalo x achieve target…tp maybe its one of his way to motivate himself to succeed..no doubt, die sgt ambitious ++..

    p/s: dr rozmey, g la salon..oter rmbut tu..sakit mate ble selak paper npk wambut u yg auwww…;p

    0
    0
  93. mangkok pongkok says:

    APA BEZA PECAH PANGGUNG DENGAN PECAH PUNGGUNG?

    ADAKA FILEM 2 ALAM BOLEH PECAH PANGGUNG ATAU PECAH PUNGGUNG?

    RM40 JUTA PECAH PANGGUNG PLUS PECAH PUNGGUNG……….FANTASTIK….

    AKHIRNYA…DDR PECAH PUNGGUNG KENA HENTAM KIRI KANAN…..HEHEHE….BRAVOO

    0
    0
  94. wan says:

    rozmey ni psyko la… perasan memanjang… layan jer…

    0
    0
  95. pia says:

    dr.rozmey memg optimis…kau….
    kikiki…xpe la weh…bio la die nk target bpe juta skali pn…filem die…modal die…mst ngarap pulangan juta2…kan…
    kite tgk kn jek la….nti yek…
    dpt ke x 40juta tuh…sume panggung men cite die tuh….
    haku x kuase nak nengok…..

    0
    0
  96. jingga says:

    yg penting dia org kedah !!!
    hahahaha xD <3

    0
    0
  97. Awi Dichu says:

    Tahniah Datuk DDR, Kalau datuk dapat 8 Juta pun …datuk dah berjaya ….orang yag kutuk ..jangan kata jutawan ratusan pun tak de….Dulu cikgu aku selalu pesan , Target besar …kalau target 100 kalau tersasar mungkin 80 ..70 ..kira ok jugak tu. kalau DDR target 40 Juta , kalau tersasar pun dapat 8 juta …kira oklah tu…sapa nak kasi…lagi pun dia buat filem ni pakai duit sendiri bukan duit pinjaman ….kalau rugi pun tak ada ALONG yang nak kejar…hormatilah pendapat orang.

    0
    0
  98. Naceriy says:

    Saya baru saja tengok cerita 2 alam. Sangat kecewa dengan jalan ceritanya. Pelakonnya mungkin bagus, tapi jalan cerita yang kosong, terlalu banyak flashback…skrip yang lemah…sesuai untuk buat vcd karaoke je. sorry guys..

    0
    0
  99. Jimmy says:

    Rasenye si Rozmey x kisah pun kalau tak cecah RM40 juta. Nampak sgt yg mamat ni sbnarnye cuba utk ‘branding’ diri drpd nak capai target RM40 juta. Bukti? Gambar dia kt paper je dah mengalahkn poster 2 Alam.

    Bila die dah branding diri, org akn lebih ykin dgn produk JusMate dia. Senang2 je boleh kaut berpuluh2 juta nnti.

    0
    0
  100. nonop says:

    Pembetulan…DDR…,aksud aku mamat peeasan ni bukan orang kedah..tapi kuala krai…orang Kelantan

    0
    0
  101. SyuQ says:

    ada aku kesah mariana???

    0
    0
  102. ada otak.. says:

    ;korang kutuk kutuk pon…dia dah kaya la,,,,buat penat je korang kondem dia,,,hahaha

    0
    0
  103. aemanxkisah says:

    review by Ezekiel Lee Zhiang Yang

    Should anyone be thinking of giving this a go, based on the incredible hype that surrounds its producer, Kedahan MLM entrepreneur Che Rozmey Che Din, the simplest recommendation this writer could offer would be to just buy the soundtrack.

    Why? Well, it’s essentially an 86-minute music video of two songs by Amy Search and Ramli Sarip! The tracks are actually quite decent but the movie proper is such an outrageous insult to Malaysian cinema that the more we talk about it, the more embarrassing this review gets. Roundly rubbished by the Malaysian press at the 23rd Malaysian Film Festival at [email protected] where it first premiered, “2 Alam” is a pointless attempt at didactic moral values in a drama, plagued with poor production values together with a story and script that can be written only by that man Imran Ismail (he was behind the ridiculous 2009 catastrophe “Jalang”).

    “2 Alam” probably shot itself in the foot when its producer boasted a target gross of RM 40 million at the Malaysian box office through self-paid ads in the papers, and then engaged in a futile standoff with the unforgiving Malaysian pressmen. With such substandard content, it is truly a wonder how this movie about the mysterious problems in burying a transsexual could even attempt such a feat through proper means. Bad acting, intrusive music and very poor lines are the first things one would notice about the film 15 minutes in. Truly a black mark on the acting CVs of Faizal Hussein, Aaron Aziz and even veteran Kuswadinata, “2 Alam” is a regrettable effort that fails to showcase a credible, entertaining story at every front.

    The less said about this movie, the better.
    Cinema Online, 03 November 2010

    0
    0
  104. kecix says:

    Huh..aku pelik la korang nih sibuk dngan isu DDR nih..pada aku dia seorang yg sangat berani..macam dlm buku “Berani Gagal’ @ ‘Dare to Fail’ tuh..kini terbukti dia seorang yang sangat berjaya..korang kutuk dia pon dia skang dah kaya raya dah..korang tuh kaya ke?..berjaya ke?..kalau dia nampak macam berlagak tuh..itu sebenrnya impian atau harapan dia dan mungkin marketing strategi dia..papepon jangan la bermusuh tak tentu pasal..dia bukan ade jentik korang pon..ok calo

    0
    0
  105. Hi! I discovered your website by accident this morning, but am actually pleased that I did! Not just is it entertaining, but additionally straightforward to make use of compared with lots that I have viewed! I was attempting to discover what theme you had employed, – everyone have any clue? I’ve utilized a similar overall page layout myself, but find out that your world-wide-web web site loads a great deal additional swiftly, even though you seem to have a fantastic deal further material. The only issue I’ve had is with the header, which appears less wide that the actual page in Opera v8.0, despite the fact that it appears Okay in IE and in firefox… maybe it’s time to swap! Superb website website, incredibly tidy occupation, along with a fantastic inspiration for my simple try! I’ll be searching to boost my very own web internet site and will absolutely check out again soon!

    0
    0