Written by AbangNara | September 21st, 2011

Akhirnya Mamat Sepah mengakui yang punca penyebaran gambar Fida di bawah ialah silapnya. Gambar di bawah diambil semasa dia, Fida dan beberapa orang rakan sedang pergi bercuti ke sebuah destinasi. Menurutnya, semasa gambar tersebut diambil, dia tidak perasan sebahagian rambut kekasihnya itu terdedah kerana tidak memakai cermin mata ketika itu.

fida bukak tudung

Kata Mamat Sepah kepada Mstar:-

Saya mengakui itu adalah salah saya tetapi sejujurnya saya tidak berniat untuk mengaibkan nama baik Fida pada mata masyarakat. Dia adalah seorang gadis yang baik. Semasa kejadian Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah tambahan pula saya tidak memakai cermin mata. Tanpa berfikir panjang saya terus memuat naik gambar tersebut di laman Facebook milik saya. Saya sangat berharap perkara ini tidak melarat kerana takut orang akan mengatakan saya telah mengubah Fida melakukan perkara tidak baik sejak berkawan dengan saya.

.

Harap-harap Mamat dan Fida selepas ini lebih berhati-hati dan tidak mengulangi kesilapan yang sama.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

340 responses to Mamat Sepah Mengaku Salah Dedahkan Rambut Fida

  1. ME says:

    first ke?

    0

    0
    • mamat poyoks says:

      bagus juga mamat upload gambar fida ni.. at least kita dapat tau, pangai fida ni sebenarnya kat luar sana.. hipokrit je lebih.. da tau gi kluar, yang ko x pakai tudung tu kenapa?

      0

      0
      • ade aku kesah says:

        alasan x logik…xkn la fida merelakan gambarnyer di ambil dlm keadaan die x bertudung..xkn x perasan rambut dh jatuh kt bahu..x sangka plak mamat nie mengalahkan org tue umur 86 tahun ade rabun dekat yer..sedekat itu x leh nk beza rambut ngan topi….menyampah..sma2 hipokrit..memg sepadan ko dua org…penipu beso…ngaku je kan senang x payah wt alasan x logik…

        0

        0
        • lolypop rainbow says:

          2 la psl….alasan mamat mmg x msk akal lgsg…hangin je aku…kate x pkai cermin mate…die rabun giler ke…x kan i2 x pasan…kalo rabun nape mase amik gmbr seperti di ats die pkai spek htm plak…x logik la punya alsan….pas2 kate x perasan plak upload gmbr fida…mmg x logik…aku elok2 dh minat ko…skrg…hampeh je….

          0

          0
        • Suci says:

          Kelakar lak aii dh mcm org bute plak sampai x leh nk nampak bila x pakai spek..abis tu yg ko ambik gambar tu pakai apa ? hidung ek ?? alasan mcm org bodoh. sah2 la si fida ni mmg x pakai tudung kalau x belakon. lg 1 ak cukup x berkenan tgk dia belakon siap pegang2 tangan sampai leh plak berpeluk ngan lelaki dlm citer kasih alia. hipokrik sngt

          0

          0
        • Dinda says:

          Poyo la korang ni…cari publisiti murahan…
          Fida ko patut makin tutup, bkn makin tak cukup kain
          nyampah gler aku dgn gagak 2 sejoli neh…

          0

          0
        • lily says:

          setuju sgt2 dgn lolipop..ape bangang dn t’sgt la dangkalnye akal dn pemikiran si mamat nih! tolong la..mengalahkan org tua umo ats 75thn xnmpk smp mcm tu skali. xperasan nmpk rambut konon!wei, peminat ni sume xbuta mcm ko la… dh sah2 fida tu free hair kt dlm kete tu…aih..ape nk jd la dgn artis m’sia skrg…!mmg btul kata korang2 sume,ms upload gmbr xkan xpkai spek?ms amik gmbr nmpk lak ko kn..?pkai spek mata hitam lak tu.apa nye ngok la statement ko bg.ko menampkkan kebodohan ko sendiri.

          to fida, ko bukak je la tudung tu..mcm menghina org2 yg bertudung aje. attitude ko ni akn buat org len berfikir, oh..bleh plak dh pakai tudung pastu kuar xpkai tudung..pastu org akn hina org2 yg bertudung ni. hish,nauzubillah.. mntk dijauhkan la..insaf la wahai korang berdua.. dunia dh akhir zaman. fikir2 la

          0

          0
        • HIPOKRIT says:

          H….I….P….O….K….R….I….T..
          H….I….P….O….K….R….I….T..
          H….I….P….O….K….R….I….T..
          H….I….P….O….K….R….I….T..
          H….I….P….O….K….R….I….T..
          H….I….P….O….K….R….I….T..

          0

          0
        • fiza says:

          teruk btl rabun si mamat ni….rambut pn xleh nk beza..tp ckp rabun, pkai lak spec hitam…hurm nt teraba2 la si mamat ni…hahahahaha…time upload pic tue pn xpkai spec jgk ke mamat…..xkisah pn if nk free hair ke pe..but jgn la bg komen yg stupid…lg la nmpk diri tue stupid…

          0

          0
        • shanaz says:

          alasan mmg xlogikk gile….RABUN sgt kah awkk tuu mamat??ermmm,,

          0

          0
        • mayramo says:

          oklh katakn mamat tu rabun… cfida yg xrabun tu knp biarkn mamat tu ambil gmbr…. sama je dorang tu…. hpkrit…. alsan yg xlogik

          0

          0
        • ehem2 says:

          ntah la. bile aku tgk gambar ni aku speechless. honestly, aku agak suke kat fida ni sbb dia cute. aku penah terserempak dgn dia kat Wangsa Walk time tu dia baru kuar dari kedai buku Popular dgn seorang lelaki ni. tapi bukan mamat. aku tak kenal sape laki tu. dia dgn laki tu jalan berdua je. tp kalau nak wat conclusion relationship dia dgn laki tu pun tak boleh. fitnah plk.

          0

          0
        • fida poyo says:

          mmg hipokrit la fida nie benci sungguh laaaaaaaa memalukan wanita2 yg bertudung jer huhuhu

          0

          0
        • don says:

          ntah2 fida mmg sengaja nk tunjukkan rmbut ‘pantene’ dia tu kat mamat..

          0

          0
      • wak lu says:

        kesimpulannya..fida ngan siti sama2 hipokrit..sedara la kata kan..sekali ngan saidah…

        0

        0
      • akubukanmamat says:

        “..saya memang playboy..” – mamat. hahahahaha kesian, bila mata bertunjangkan akal yang dikokot nilai sikuda kayu..maka hasilnya adalah TOKEY + MAMAT. :) ( err tgh google kut2 Brad Pitt, Amir Khan atau Tom Cruise penah ngaku dorang playboy) hahaha

        0

        0
      • kimainie says:

        ehh alasan yg mmg x leh masuk akal… betullah ckp wardina, artis nie x layak dijadikan idola… kat tv bkn main baik lg pakai tudung… ingt yelah artis muslimah, kat luar hampeh…
        yg peliknya artis2 zaman skrg nie, jadikan tudung tue cam fesyen je. suka2 atie nak pakai ker nak buka… tak hormat langsung pd tudung.. dah naik menyampah aku tgk…

        0

        0
        • daud says:

          its even more stupid untuk cakap ‘tak hormat langsung pada tudung’. yang kita perlu hormat dan ikut adalah tuntutan allah untuk pki tudung dan bukannya hormat tudung.

          0

          0
      • APAM TEMBAM says:

        Saya percaya dengan MAT SEPAH-SARAP ni. Dia cakap benda yang betul…Memang betul dia tak nampak “RAMBUT BAWAH” FIDA….ha ha ha sebab tu dia kena pakai cermin mata gelap biar kasi macam malam sikit….

        FIDA, tolong tunjukkan “RAMBUT BAWAH” awak pulak…ramai yang nak pakai cermin mata lepas ni…ha haha ha.

        0

        0
      • gold999 says:

        kecerdikan mnyerlahkan kebodohan…. blah la ko mt poyo. bajet baik konon, rabun la, x sengaja la… uwekkkkk….

        0

        0
      • sarah haha says:

        ish.. aku benci fida.. bertopeng-topeng!

        0

        0
      • kantoi says:

        siap boleh senyummm….perhhh!

        0

        0
      • sape2 je la says:

        tak payah nak kutuk org . ramai lagi yg tak bertudung kat luar tu . tu dosa dye la nk dedah ke ape . korang jugak dapat doa kutuk2 korg . dosa korg lagi besar laa . haish

        0

        0
    • blitzenius says:

      ok, here’s my contribution : ALL UR BASE AN ANYTHIN KLINGON R BELONG 2 US

      sapa thumb down, dia gay.

      0

      0
      • gula_melaka says:

        ko tu yang gay, vangang!
        all your base belong to us.

        0

        0
      • hah sempottt~ says:

        dah lme tgk gambar2 fida kat fesbuk dia..byk gambo x tutup aurat smpurna,nmpk leher, snggul tinggi la ap la..peminat2 tegur langsung x dipedulikan..cube tgk cam heliza, mkin lme makin labuh tdungnye..

        0

        0
        • SHaRKFiQ SSM says:

          btol btol btol..
          Heliza dulu, tudung biasa2 ja, tp skrg makin labuh, ddah la cute.. terbaek~

          btw, Fida nih sbnrnya pkai tudng utk blakon je ke?? tp dy bleh plak pegang2 n peluk2 ngan laki tyme blakon?? ish3~ jom la kita doakan dia kembali ke jalan Islam yang benar~

          0

          0
        • suka ati aku says:

          x ada akai yang yang x suka pendapat sharkfiq ssm ni..

          0

          0
    • kemain siap bercuti sesame ye? phewwittt !! aku dulu mmg suka fida ni, comel je tak mcm makcik dia, tapi rerupanya? LOL sama dua kali sepuluh jugak ! and nasib baik SEPAH DAH DIBUBARKA kalau tak, confirm mamat ni memalukan kumpulan sepah and buat ramai benci sepeh, and sorry la mamat and fida, kauorg mmg sesuai sgtttt !!!!!!!!! :”))

      0

      0
      • ayu says:

        aduhai, sedihnya…kalau awak tu SUAMI dia takpelah nak dedahkan dan emngaku..ni boipren je..sedih2…jangan rasa tak bersalah pula TENGOK dan SEBAR ya mat.

        0

        0
    • budak botak says:

      Punya penipu Mamat ni.. tak pakai cermin mata konon.. tak perasan nampak rambut.. oii kalu rabun pon, mesti nampak lg kalu x pakai cermin mata pon.. bukannya buta lgi.. padahal dalam cermin tu jelas dia pakai cermin mata hitam..

      0

      0
      • rooney macaroni says:

        yang korang cakap belum kawen dah kuar bercuti tu aku x setuju sangat sebab aku rasa diorang bukan bercuti berdua..ramai2 kot…lagipun xkan lah korang x pernah gi bercuti ramai2 ngan kawan2 kan? tapi pandai la jaga batas, jangan bergaul bebas, jangan sampai bukak2 even bukak tudung sekalipun..adoiii apa nak jadi fida ni…

        0

        0
        • hahahahahah says:

          alahai nenek ak pon yang rabun leh nampak beza org pkai tudg ke x… ni kan plak s\c mamat nih….nak buat lawak budus tgk tempat dlu bro….

          0

          0
      • zazmi says:

        kalau mamat tu rabun sekalipun, org sekeliling dia pun rabun gak ke x nampak aurat dia? ginila artis, bila kuar gambo bukan2, mintak maaf dengan masyarakat. Padahal dorang tu bdosa dengan ALLAH. Takut dengan pandangan masyarakat tapi tak takut dengan ALLAH. camna? Pendapat aku, sume artis wanita patut diharamkan dari industri seni sbb segala2nya mengenai wanita dikhalayak bukan muhrim adalah aurat.

        0

        0
        • jabun says:

          fida ni terkejut
          baru dpt balak
          balak dh mcm beruk.
          untung ko mamat dpt karipap free..

          0

          0
        • hmmm says:

          c mamat ni rabun JAUH ker rabun DEKAT dia nie…tak kanla tak nampak koooOT..ker ko ni rabun tahap BADAK dah nie??…JWPAn ko ni poon ..ala~ tak masuk akal tool la mamat…! nak jgk aku tolong ajarkn ker?

          aritu psl cincin,lah ni psl tak nmpk pUlok dahh…ermm..suka ati ko la mamattt

          0

          0
        • snowy says:

          yer saya sokong anda…. alhamdulilah setakat ini artis yang cukup saya kagumi adalah wardina saffiyah,

          0

          0
    • hantubonceng xde motor says:

      x pakai cermin mata ke??ekeke reflectionjelas2 pakai spec nipuuu je keje ko ye mamat..bosann

      0

      0
    • chacoolate says:

      aku ske mamat sbb die ada natural sense of humor..dia mmg de bakat semulajadi…no wonder die menang Maharaja Lawak aritu..mmg patot die mng..pasal ko mmg pandai buat klaka la mamat..

      1st ko ckp,ko mtk adda pulang cincin, pastu sbb ko sedeh sgt, ko pegi buang cincin tu.time tu ktowang da gelak cket da..

      2nd ni lak ko ckp,ko x nmpk rambot fida tekuar sbb ko rabun tahap maksima gaban..(aku rase msti ramai nk pecah perot dgr alasan ko..)

      aku nasihat kn ko, jgn la lg ko kuar kn statement dr mulut ko lg..makin byk plak benda2 mengarot n lawak yg kuar..kami bukan budak kecik,bole pk..

      papepn, ktowang wish yg tebaik jek utk ko..hrp ko lebih matang pasni.

      0

      0
      • urukhai says:

        memperkenalkan……pasangan paling hipokrit bulan ini……Mamat Sepah & Rafidah Ibrahim!!!!

        0

        0
        • aku_sokong says:

          Kasik up lagi pasangan paling mengong of the year!!

          Mamat, aku sanggup blanja ko pegi cek mata dan aku brani cakap mata ko tu taklah rabun mana. Ko pakai spek bukan sebab rabun…tapi sebab nak nampak macam K-pop. K-pop kera hang!!!

          0

          0
    • Arda says:

      hipokrit

      0

      0
    • diel says:

      yg dia kata dia rabun tuh time dia tgh upload gambaq dalam fb la.. bukan time tgh amik gmbar. phmkan ayt dia betul2 dulu.. ehe

      0

      0
    • aku kat opis says:

      kompem2 dh la kntoi kuar n mamat tu xpkai tudung kn.. opps, yek la pkai serkup kepala, senang nk bukak senang plak nk cover blik kn. tup2 gmbar len cover lak dia pya rmbut. ngok ngek tul.

      0

      0
    • Anonymous says:

      urmm,,,,alasan yg sgt x bmunasabah and x logik di akal,,,think properly la,,,

      0

      0
  2. suarapeople says:

    alah kalau gambar ni tak diambil pun..dah tentu si fida ni terang2 lagi dah dedah kat aurat kat mamat dia dengan org2 sekeliling kan…so

    0

    0
    • artis sampah rakyat says:

      betul sangat tu, kan dah bukan muhrim..pergi bercuti lagi..adoi… nanti tunggu la puak2 yg komen guna ayat quran nak back up dia ni…

      nanti ade la yg komen jgn salahkan dia, xperlu panjangkan… hairan salahkan wardina lak kata artis xble jd ikon, itu mmg btl, dr kecik lg dah dididik oleh mak bpk spaya jadi org berguna bkn artis yg sampah kkdang makn luch pun xde duit…

      aku knl2 sngt si artis nih… tomok tu dl bdk flat je kat BTR tu… mkn gerai2 tp jln je..sjk mng OIAM tu yg nampak loaded skit…

      0

      0
    • Dilah says:

      mamat ngan fida dua2 bodoh!!! mmg la mamat yg dedahkan…tp pendedah sebenar adalah fida…yg ko kuar dating ngan mamat, ko bukak tudang sape suruh??? mamamt suruh ke?? Lau mamat suruh, laki mcm tu ker ko nak buat suami?? ishhhhh…..

      kononnya dia ambil gmbr fida, tanpa disengajakan..tgk betol2 gmbr fida…mata dia pndg camera hokkayyy… WE NOT BODOT LIKE U ALL BERDUA !!!

      Ni la antara2 artis lupa daratan….huhhhhhhhhhhh

      0

      0
  3. hihi says:

    ntah ape2 je

    0

    0
  4. fida says:

    kelako la abg mamat ni.. tak pakai cermin mate rupenye..

    0

    0
  5. Baby Blur says:

    Idiotic guy with an idiotic explanation. MAMAT, leave Fida alone. u r ruining Fida’s reputation as a good girl.

    0

    0
    • Izat says:

      Fida yang ruin her own reputation,dont put the blame on the other people,bukan aku nak sokong mamat,aku pun tak minat dua-dua orang tu,,atleast yang tak bertudung tu bukan mamat,si Fida sendiri,tak kisah lah Mamat tersalah ke,tertakpakaicerminmata ke..salah tetap salah..

      0

      0
    • mamathampas says:

      yes fida is good and still virgin.

      0

      0
  6. mummy maira says:

    apa2 pun mamat…dia x patut dedahkan rambut dia depan mu jugak…

    0

    0
  7. Granite says:

    Nampaknya Fida tak kisah dedahkan rambut pada mamat… Special betul mamat ni yek.. Sampai aurat pun Fida rela korbankan..

    0

    0
  8. Awan says:

    Mat, oh mat, jangan lah bagi jawapan yang menampakkan kebodohan diri sendiri. Fida pulak, jangan lah berkawan dengan orang yang memperbodohkan awak. Ok. Peace!

    0

    0
  9. haha says:

    tidak memakai cermin mata?rabun ke..rabun2 ayam..ahha..lawak2..

    0

    0
  10. AKU AKI AKO says:

    ALORHHH………..TAUBAT LAH U OLL ALLAH MAHA PENGAMPUN..TAKE CARE

    0

    0
  11. blacktie says:

    alasan membohong.. tidak boleh diterima langsung.. kakakka

    0

    0
  12. teanafa says:

    eh..jawapan dia sgt menarik la…ape2 pun..fida mmg x pkai tudung an sbb dia pakai topi mcm tu..lg pun da byk gmbr fida yg cara pemakaian tdungnye makin terdedah…

    0

    0
  13. bencibukaktudung says:

    argh…xde alasan…BUKAK TUDUNG TU PERKARA BAIK KE????????????JANGAN SALAHKAN SPEK MATA PULAK….
    yang haram tetap haram…
    salah tetap salah…

    0

    0
  14. Hyemi says:

    Firman Allah s.w.t. yang bermaksud: “Wahai Nabi, katakan kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu, dan isteri-isteri orang mukmin, ‘hendaklah mereka melabuhkan jilbab ke seluruh tubuh mereka. Yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali sebagai wanita baik agar mereka tidak diganggu.’”

    0

    0
  15. mamat jongos says:

    SAPE SURUH KO PAKAI CERMIN MATA HITAM…..nanti lau keluar lagi gambar fida TERBUGIL ke…..agak2 apa jawapan ko ek….(jawapan yang stupid like little cow)….makin nyampah aku tgok mamat nih…

    0

    0
  16. makjah says:

    biasalah kalau hati n iman belom tentu kuat,mcmnilah jdnya,xboleh salahkan mamat jgk,fida tu boleh fikir jgk baik buruk…y pakai tudung tetiba nk buka kan??mybe dia ckp”oh xpe,dato ct okeh je.pastu mesti dia ckp,sebebnrnya iman fida belom kuat lg,nnti dh smpi seru fida pakailah”:P TAK PERCAYA……..tgklah nanti….mamat tu rabun erk???if rabun pakai kaca mata hitam okeh lak kan….owhhh,lupa bila dh rabun pakai kaca mata hitam lg lah xnpk kan..kelakor ler mamat ni…hahahhahahahah

    0

    0
  17. cucu mak nyaii says:

    sian mamat..rabun di siang ari. raba di malam ari. mcm sial. tui!!!!

    0

    0
  18. mamat jonget says:

    SAPE SURUH KO PAKAI CERMIN MATA HITAM…..nanti lau keluar lagi gambar fida TERBUGIL ke…..agak2 apa jawapan ko ek….(jawapan yang stupid like little cow)….makin nyampah aku tgok mamat nih… lalalalalal~

    0

    0
  19. bintang says:

    hahaha….. alasan yg paling bangang penah aku dgr…. nmpak sgt dua2 bodoh…… yg fida bg mamat amik gmbar dia x pakai tudung dah 1 bodoh…. yg mamat plak g tmbah bodoh upload gmbar fida xpkai tudung….

    0

    0
  20. duniakini says:

    emmmm ayat “Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah “…yeke spontan???sempat posing lg tuh..takpelah..ape2 jelah…

    0

    0
  21. nanabanana says:

    hahahaha.. kelassssss ALASAN ko mamat! terbaek!!!

    0

    0
  22. shikin says:

    spontan ker gamba yang mamat nie amik..aku tgk fida mcm ready jer cara dia bgamba n pase…hmm…x tau la nak cakap ape…terok sgt ker rabun si mamat nie sampai langsung x nampak rambut yang hitam n panjang mgurai tu…tak pe la…pape pon ambil ikhtibar dr kejadian ni…pengalam akan mengajar kt lebih dewasa walaupon kita tgk dr pgalaman org len….chowwww….:D

    0

    0
  23. Agogo says:

    lorh cne nk pkai cermin mata sebab ko pakai ray ban dlm gmbar tu..hahaahaaa lawak la alasan mamat ni, masih lg nk tegakkan benang yg basah..
    to mamat…plez belajar bg jwpan yg nmpak bijak n matang ckit yer, mcm zizan wat tu..minta maaf dan mngaku salah..it’s better dari ko bg jwpan melalut cmni

    0

    0
  24. farah says:

    mmg tah ape2 tah alasan xpakai spek…~sengal jerkkkk…~~huh

    0

    0
  25. geramnengok says:

    hmm, fida ni pun kalau kuat iman sangat xde la nk bukak sana sini. dua dua pun bangang.yg sorang x reti jaga aurat konon untuk suami saja yg lg sorang pi tayang bg 1 dunia tengok dosa yg bakal ko tanggung nanti.itupun kalau mamat ni jd suami fida la. kalau x jd, ko nanggung la sendiri fida oi. ak gile respek kat fida. puiii, sme gak ngan yang lain. wth.

    0

    0
  26. daus says:

    nampakkkkkkkkkkkkk…..
    la sangat awak 2 sosialllllllllll…………..

    0

    0
  27. saya says:

    dia saja2 nk wt bg kantoi kot. so, org x tkjut sgt klu dia dh berubah nt. skrg pn dh ada je gmbr nmpk leher. selamber je. pastu, dlm lakonan pn, dh berani peluk. last episod kasih alia smlm pn pegang tgn iqram dinzly dkt KUBUR pn slmber jer..

    0

    0
  28. lolita_lempickha says:

    erm..da pegi cuti sesama..
    maknenye…
    apela si fidah ni,nape mesti nk hipokrit
    aku suk dia ni..tp lepas aku tgk pics dia ni, aku mmg meyampah gile..!

    0

    0
  29. minah PG says:

    semputttt lagiiiiiiii tg fida & mamat………. harap2 jep tak lah wat hal cam mamat… i love you jep….!

    0

    0
  30. sya says:

    bodoh punya alasan mamat….x nampak sbb x pakai cermin mata?bodoh.. bukannya kau buta sampai tak nampak rambut fida meroyan tu..dah sah2 fida meroyan tu tak pakai tudung,apa nak dikatakan lagi…

    0

    0
  31. rimbun says:

    adui,,,, sian budak fida nie, naper lak macam tu fida???

    0

    0
  32. basshunter says:

    mamat …u are so pathetic…. xpayah la nk bodohkan org dgn alasan bodoh ko tu…org kalo da kantoi, mmg merepek meraban je ckp..sampai tak sedar apa yg dia ckpkan tu logik or tak..
    punye terang nmpk rambut masih rabun ke? hello..nak menipu agak2 la weyy…pikir logik sket..mmg la ko ni big loser la mamat..aku gelak guling2 baca reason ko.

    0

    0
  33. zalin says:

    sandiwara minggu ini..

    0

    0
  34. adoi says:

    “Semasa kejadian Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah tambahan pula saya tidak memakai cermin mata.” Kebodohanmu mu terserlah wahai MAMAT.. 2lah sapa suh pakai spek hitam.. Kan dah xnmpk helai2 rambut FIDA yang terdedah 2.. ish3..

    0

    0
  35. Anti Mamat says:

    Amboi tak pakai cermin mata alasan ko??

    Yang masa ko upload tu takkan le depan laptop tu bijik mata ko dah dekat tu rabun gak.

    Tak payah le menegakkan benang yang dah berendam dalam air laut.

    Fida tu bertudung atas fesyen jer. Kang sebulan dua lagi keluar lak pulak kat youtube video yang tak sengaja upload jugak agaknya atas alasan mamat lupa pakai spender. Wakakakaka

    0

    0
  36. Minah Tak Kepoh says:

    Touch & Go….ok byeeeeeee

    0

    0
  37. hahahah baikkk punya alasan……

    0

    0
  38. AKU BENCI HIPOKRIT says:

    such a BITCH girl.. menyampah, meluat..HIPOKRIT.. baik tak pakai tudung, org pun tak kutuk..

    0

    0
  39. kentut says:

    yang si Fida ni pun satu, jagalah maruah sebagai perempuan tu… boleh bukak2 pulak…memang dia ni jenis yang boleh main2 gaknyer, dulu kena “BANG” dengan si azwan melodi, sekarang ni kena bukak aib pulak….

    0

    0
  40. dhia says:

    adda mmg cun melecun…x sesuai dgn mamat…ok la tu kalo skg fida ngn mamat…fida nmpk tua skit la…..kalo brlakon klakar je time sedih tu dia buat muka…hahhaha x bleh blah

    0

    0
  41. Kuntum says:

    Jwpn Mamat Sepah amat bodoh & membodohkan diri sendiri. Fida pulak, JGN NAK PERMAINKAN PEMAKAIAN TUDUNG! Sekejap bukak, sekejap tutup!

    0

    0
  42. Komen says:

    My comments:
    1. Mamat dah buat kesalahan, dedah kan rambut fida, kenapa abg nara, mstar dan blogger lain ikut jejak langkah yg sama? Patutnya jgn disebar2 kan.
    2. Mungkin Allah nak tunjuk pada kita semua tentang Fida, now dia dh pun dpt balasan, tanggung aib xterhingga atas kejadian ini.
    3. Fida mungkin jawab: sebenarnya saya xsedar rambut saya terkeluar dari topi tu, sebab saya dh masukkan semua rambut dlm topi saya… Heheheh :p

    0

    0
  43. senyumm says:

    pandir pny alasan..xpki spek xkan xblh nmpk rambut terkeluar..lgpun si fida tu apsal x pakai tudung lak time tuh,bkn muhrim la ngn si mamat tu..kt public lak tu..dulu minat fida tp sejak 2 menjak ni x minat,lbh2 lg kapel ngn mamat…hopefully fida istiqamah bertudung

    0

    0
  44. mamat sampah says:

    adui…sari suntuk ko kua ngn fida xkn kau xnmpak yg fida tu xpakai tudung…lawak lawak..maharaja lawak btl ko ni

    0

    0
  45. mimi says:

    tumpang tanya, mimi nak tanya dosa dekat Allah kalau tunjuk rambut dekat boyfriend dengan tunjuk rambut dekat cousin/pakcik2 sama tak hukumnya? mimi rasa sama tapi………….

    0

    0
    • basshunter says:

      kalo rasa was2 baik pakai je ye cik kak?selamat sket,..

      0

      0
      • NH says:

        Dgn cousin kita mmg kena jaga aurat.. tapi pakcik2 kita.. ada yg kita boleh bersalam… ie.. bapak mimi punya abg or adik… and ada yg tak bleh .. ie.. husband kepada makcik2 mimi.
        topic ni mendalam. lebih afdal kalau tanya pada org yg lebih berilmu. mungkin saya silap tapi this is t what i know n what my fam have been practising.. ;-)

        0

        0
    • MN says:

      mimi,untuk soalan pertama awak, mendedahkan aurat kepada yang bukan muhrim hukumnya HARAM.bila dilakukan akan BERDOSA.
      jadi timbul soalan kedua.siapakah yang dikira muhrim?boyfriend memang dah sah2 lah bukan muhrim. pakcik2 yang bukan adik beradik kandung ibubapa (menantu2) pun dikira bukan mahram.
      dan dengan bukan muhrim ini jugalah kita tidak boleh bersentuhan kulit/bersalam.
      hope that this will clarify your doubts,insyaAllah.

      0

      0
  46. Kak Su says:

    Kalau nak bagi alasan bagilah yg boleh diterima akal…saya pun rabun juga..tapi masih boleh nampak rambut org yg hitam…rabun konon tapi pakai spek mata hitam boleh pulak…
    Lagi pun yg keluar tu bukannya anak rambut tapi dah semua rambut..sb pakai topi je..kalau pakai tudung tak heranlah anak rambut terkeluar sket…

    0

    0
  47. cucibaju says:

    DA TUH APASAL PEGI UPLOAD?
    MASA UPLOAD PON XPKI SPEK MATA GAK?
    adoi nye hi ponnnnn

    0

    0
  48. Dalea says:

    get real la, x pkai spec konon. X pkai spec tp sunglass pkai pulak? it doesn’t make sense la Mamat. Please la, ingat readers suma x pi sekolah ke? org rabun pun boleh kenal rambut dgn tudung, ko pkai mata hapa? mata batu? sama la ngko ngan Fida 2×5. cpt2 kawen weh, ngko dah tgk rambut dia, tengkuk dia, leher dia. lps ni takut ngko pegang2 pulak

    0

    0
  49. ritot says:

    yang si fida tu bukak aurat dekat mamat kenape ? x kira la si mamat tu tersilap letak dekat fb ke ape. apa y kita nampak skrg kenapa si fida dh dedahkan aurat die. ap dia ingat kalau berkapel nie dah boleh tunjuk sana sini ke ? harap berubah !

    0

    0
  50. redgurlz says:

    fida sooooo siiiiiiiiallllllllllllllll… sial kan

    0

    0
  51. zf says:

    hahahaha…..sungguh x logik alasan itu…

    0

    0
  52. sungguh says:

    Apa punya alasan yg ko bg mamat oiiii..ko ni mmg suka kontroversi2 ni kan..t’lupa pulak aku..dulu ms dgn sepah ko x fofuler..kali ni klas lawak ko nyahhhhhhh…….

    0

    0
  53. my says:

    Fida kena mengaku salah jugak..mengaku salah pada Tuhan kerana telah mendedahkan rambutnya pada Mamat yg bukan mahramnya..

    0

    0
  54. opahroxx says:

    nk tergelak bila dia ckp sbb x pakai cermin mata…pakai sunglasses bleh ar plak…adoaii statement!! >_<

    0

    0
    • ANTIFIDA says:

      hahaha..bodoh nye statement..memang tak leh pkai cermin mata sbb dah pkai sunglasses rupa nya..tang mane pkai nak letak cermin mata..adui bodoh juga si mamat ni..ala biasa la budak kampung yg baru nak glamer..aku tgk xda glemer sgt. arapkan gigi jek

      0

      0
  55. farra says:

    sengal erk…?? rambut fida tu sehelai jer ker..?? bangang jer jwpan ko..xperasan rambut fida…
    yg si fida ni pn satu hal gak..ko bertudung utk apa sbnrnye..? ko ingt dpn mamat yg poyo kentang tu ko tayang rambut xberdosa ker..?? blahh r…ko pn sama propa jugak…

    0

    0
  56. dubdab says:

    sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jua…..dlm kehidupan, apa yg kita lakukan semue bersebab……sebab lapa kita makan, sbb ngantuk kita tido,sebab nk membeli keperluaan harian utk kehidupan seharian kita bekerja…all besebab……tp yg ni sbb ape lak….n ape reason mamat x pakai speck….x kan die tak perasan kot………….xkan pas die snap pic….fida x ckp ” syg…syg…….meh la nk tgk pic i…cantik x”….xkan mamat tak perasan n trus upload pic……………tanpa tapisan…….urmmmmm……nk dgr reason dr fida lak…maaf ye fida..awk memalukan wanita bertudung spt kami……

    0

    0
  57. jeng...jeng...jeng... says:

    alasan yang x logik aje…..rabun nau mamat nih!!!

    0

    0
  58. ANTIFIDA says:

    SIAN FIDA..BOYFREN KO SENDIRI YANG MENAIKKAN PUBLISITI MURAHAN KO TUH..THANKS TO MAMAT LA..KO DAH BUAT FIDA TERSOHOR SEANTERO DUNIA.HAHAHAHA..

    TERIMA KASIH JUGA PADA MATA KO YG RABUN TU ..XSANGKA MATA RABUN KO TU TELAH MENCELIKKAN SEMUAMATA MASYARAKAT MALAYSIA DALAM MENGENALI ARTIS YG HIPOKRIT

    I LIKE U MAMAT..WALAU BERGIGI JONGGANG, .HAHAHA..MAMAT2..MAMAT+FIDA=MAT KELDAI

    0

    0
  59. yaya says:

    haah laaa…..rambut fida tu kan kaler putih. same kaler ngn topi…mane mamat nk prasan. msti die tgk fida cm tgh pki tudung kaler putih. baju pun putih. klu mamat rabun kronik msti igt fida pki telekung kot. bodo la alasan ko xprasan nmpk rmbut. kesimpulan: otak mamat lebih kecik dr lubang idong nye

    0

    0
  60. senyum says:

    kau salahkan cermin mate pulak mamat oii..mase kau letak dkt fb tu pun kau tk pakai jugak ke??? mmg kau ni seorang pelawak yg profesional betul lah..LAWAK KAU MENJADI

    0

    0
  61. ade aku kesah says:

    alasan paling bodoh pernah aku dengar..wahai mamat ko rabun tahap cipan ke sampai x kenal warna rambut ngan warna topi…fida pun 2×5 bongok x kan x terasa rambut dh jatuh kt bahu…PLASTIK………bla la korang…

    0

    0
  62. PSM says:

    bodohnya…alasan yang diberi.
    hai…baik senyap dr berkata2 mamat oiii…

    0

    0
  63. jom baca says:

    apa ke bengapnya mamat ni buat statement mcm tu?mmg kau ni pelawak yg x bpelajaran la.yang si fida plak hipokrit nk mampos.siap posing buat aksi sengih tak kan la x sedar rambut tu dah kuar..ni mmg kes saje nk tayang rambut..dah sah2 la kau ni pmpuan cam apa!

    0

    0
  64. benci mamat says:

    meluat aku dengan si mamat nie, lawak tak seberapa pon, ni kau pandai bagi alasan ko rabun?
    hah?
    bodoh?
    ke kau buta!
    sengal! lagi bodoh lah kau nie!
    mmg tahap maharja lawak jelah kau nie.
    lelaki yang baik, untuk perempuan yang baik.
    tapi?
    baik ke kau! sekian!

    0

    0
  65. Noreen says:

    Tersilap konon…Cuba fikir balik, bila mamat masuk kereta maksudnya mamat nampaklah rambut fida…Yang si fida nih ape kes dah jadi macam nih…Konon cakap nak cari awek bertudung…Tak payahlah

    0

    0
  66. ~ no body says:

    aiii x pakai spek.. spek itam tu bkn spek ke mamat bersepah oiiiii…

    0

    0
  67. komen says:

    alahaiii bodonhnyerrr statment dia tuh…sekolah or x nih???

    0

    0
  68. afissa says:

    cube tgok betul2 pantulan cermin kt sebelah fida, nampak tak mamat tengah snap pict fida pkai hp…. adakah mamat memakai cermin mata atau aku yg rabun….

    0

    0
  69. Jawapan bodoh dari sorg artis…

    nak mem back-up… tp reasonnye..

    perrrrrhhhhh…cam org yg xde otak… hahahahaha….

    0

    0
  70. Student Warwick says:

    Apa ada hal..HARI NI BUKA TUDUNG ESOK BUKA KAIN

    0

    0
  71. ANTIFIDA says:

    eh kalo korang cuba berfikiran sebalik nya..logik nya

    1.fida sudah mula berjinak2 untuk mendedahkan aurat
    2. ini jalan terbaik bg fida supaya masyarat tak terkejut andai kata dia tampil sbgai free hair suatu hari nanti
    3. ini dinamakan couple planning

    0

    0
  72. ija says:

    Jawapan paling baaeeekkk punye…. Tak pakai spec jadi tak leh nk bezakan rambut atau tudung… ekekekekeke…..

    0

    0
  73. iris says:

    MAMAT antara artis yg SANGAT BODOHHHHHHH lahh…eeeooowwwww…..

    0

    0
  74. menyamoah mak!! says:

    hahahah kelakar sioott mamat pnyer statement.. xprasan sbb xpkai cermin mate.. ko bute ke ape….?? xlogik langsung…!!

    0

    0
  75. fiza says:

    ..xsangka mamat ni rabun tahap gaban ea…xkn la xpt nk bezakan rambut kot…time upload kt fb pn xpkai cermin mata jgk ke?makin byk ckp, makin byk la yg tdedah…sgt2 klakar statement”xprasan sbb xpkai cermin mata”…teruk tul rabun tue..dh g jmp specialist lum?

    0

    0
  76. PelikHairan says:

    salam buat semua…
    alasan mamat macam budak2…nmpak sangat fida selama ni xdelah bertudung sangat…pilih tempat jugaklah nk bertudung…n blh kasi insan2 tertentu nk nmpak rambut dia…klu makwe i, sure dia dh jerit if i amik gmbar dia wktu dia x pakai tudung…xdelah kot makwe i nak senyum simpul macam fida tu…yerla…terkejutlah kan org amik pic..sdgkan kita x pakai tudung…ni sah2 fida mmg tgh ready nk amik gambar…
    so…fikir2kanlah mcm mana orgnya si fida ni…
    sorrylah ek fida n mamat…bukan nk kutuk…tp jgnla hipokrit…bertudung tu wajib…jd jgnlah nk main2 ikut suka nk pakai n buka tudung depan insang2 tersayang jer…(yg bukan muhrim).
    dalam Islam xde plak kata boleh buka tudung pada pakwe n tunang…
    mmg pelik n hairan!!!
    jadilah muslimah yang sebenar….wahai cik Fida…berubahlah!!!

    0

    0
    • kenshin says:

      kalo makwe kau, apesal dia x pakai tudung plak depan kau? gila betul!!!
      x pakai tudung depan kau d kira sbagai xpe? kalu amik gambar mkwe x pakai tudung baru d kira sbagai x bleh?
      lahabau betul

      0

      0
  77. anakhothot says:

    eleh, kalau terkeluar rambut tu selai dua logik la… ni beribu2 lai pecer????

    0

    0
  78. panda chomel says:

    to mamat:

    dia lupa nk pakai binocular…mana layan nie spek2x mata power rendah..tak nampak…mamat bek ko diam2x sudah bila ko berckp nmpak sgt benor bodohnyeeeeeeee..

    to fida:

    i used to really respect u because u represent all muslimah DULU…nmpak sweet and sopan santun….but as they say looks can be deceiving…emm aku doakan ko nie bertaubatla…nie teguran utk aku gak…..

    0

    0
  79. NenekPenne says:

    tak kisahlah mamat kata dia tersilap ke apa kan
    kalau tak kerana kesilapan mamat tu tak delah kita tahu yang si fida ni kalau kat luar sebenarnya ada gak tunjuk2 rambut dia tu

    dalam kereta ke dalam apa ker, kalau bertudung, tetap jugak bertudung tak bukak2 kecuali kalau nak mandi..ha ha ha…

    0

    0
  80. nizam ijam says:

    kawan dengan mamat tu kenapa..baik kawan dengan aku..haha

    0

    0
  81. me says:

    aku pn plik…
    ape pnyer stment la cenggini gye nya…
    aduh rosak2…

    0

    0
  82. MeLL says:

    wahhh bagai org tua rabunnya smp x nmpk rambut terjurai di bahu..hahaha

    0

    0
  83. Q says:

    Blog sana alasan lain, blog sini alasan lain .. hohoho

    Yang penting fida ni salah memilih teman, mamat ? anda belum tahu sejarah nya, hanya yg mengenali je tau dia mcm mana .. selagi ada masa ni, cari la org lain ..

    0

    0
  84. amekau says:

    jawapan yg tak relevan .. tak bole di terima pakai .. huhuhu .. poyo mamat ..

    0

    0
  85. Criticizer says:

    dh name “pelakon” biaselar pakai tudung/bukak tudung bukn die pedoli… tgk je si fazora kata nk kekal betudung?? masih lg free hair skrg… tgk faiza ilai kate xde skandal dgn heikall keling??? skrg dh kawen (dh nikah t’lebih dahulu)… 2 X 5 same jgk dgn meimei… dh byk kali korg kne kencing… bergelen2 pulak tuh… biaserlar “PELAKON”…

    0

    0
  86. seseorng says:

    Bukan dia tengah pakai cermin mata kee??

    0

    0
  87. hahaha says:

    gilo ini org!g bercuti sme2…yg ko tu mamat,p baling spek rabun ko gnti ngn spek itam ape kejadah?bkn jauh pon,ko smpi xley nmpk rmbut fida tuh..nmpk beno la korg ni sooosial…klu si mamat ni xuplod pon,dh sah2 fida dh tyng free kt mamat selama ni..xtau la ape alasn fida nti..SY X PAKAI TDNG MSE DLM KERETE JE..MAMAT NK AMEK GMBR SYA BAGI JE LA…TP XSNGKA DIE UPLOD..huhu..budus!

    0

    0
  88. shasha says:

    kalau benda betul mengumpat. kalau benda x betul memfitnah. tp aku nk ckp jugak, kalau dlm drama peluk iqram then kalau kt luar peluk “abg mamat” boley?? =)

    0

    0
  89. Moshi moshi says:

    Alahai..jawapan yg tk masok di akal. Sah2 rambut tu mmg sengaja dikluarkn. Aku ni bukannye bodo berfesyen. Selalunye org klau pkai ‘serkup’ yg fida pkai tu,kebanyakannye drg suka kluarkan rambut dorang. Mmg betullah kwan skola dia ckp dia tu chipsmore. kadang ada kadang takda.(tudunglah).

    0

    0
  90. kidrauhl says:

    Alasan paling bodoh pernah aku dengar. Nuff said.

    0

    0
  91. tipah tertipu bang says:

    mamat buat LAWAK ke???? kahkahkah…geli hati aku baca statement dia…mmg kau PELAWAK HANDAL, aku tabik springgg…

    0

    0
  92. nazerd says:

    alasan paling bodoh dan bangang yang pernah aku dengar… hanye golongan org2 gitu je bleh bagi alasan gitu… peace..

    0

    0
  93. N.N says:

    MAMAT NI MMG OTAKNYE BODOH KOT. ALASAN SEMUA CM BANGANG.

    0

    0
  94. redcarpet says:

    adoii lucu ak bace statement MAMAT sepah ni..rabun tp pkai sunglass pulk..gelak guling2 jp ak dbuatnyer…mmg SEPADAN dorg berdua ni..sorg penipu sorg pembohong!! apepn FIDA bek pasni ko jgn blakon sbb dh myampah ak tgk ko blakon jd ‘baik-baik’…

    0

    0
  95. kucing jalanan says:

    Masa ambik gambar tu ko ckp tak pakai cermin mata.. Rabun tahap naga ko ni mamat.. Lepas tu, masa ko tgk gambar kat henpon ko, mata ko rabun lagi ker.. Pastu ko upload gambar tu.. Tak nampak2 juga ke rambut si fida tu?? Apa punya alasan ko bagi ni mamat??

    0

    0
  96. akubukanartis says:

    kalau artis buat salah ramai je yg nk kutuk ,, tp kalau org2 biase xpe pulak ?? ni la dunia .. ape2 pn semua org pnh wat silap .. moge dapat keampunan ALLAH and insaflah .. kite hidup kat dunia ni sementara je ..

    0

    0
    • budak botak says:

      org kmpg aku wt salah pon, ttp kena balun ngan org kampung.. takkan cerita orang kampung aku nk masuk blog nara pulak..bukan ada orang kenal.. dh dia artis, satu malaysia kenal, memang ramai la yg akan kutuk.. kalu nara tulis pasal cerita org kampung dia pon, orang x nak komen la pasal pembaca x kenal org kampg nara tu…

      0

      0
  97. kambing senyum manja says:

    inila statement paling bodoh pernah aku dengar dari artis malaysia.. arghhh!

    0

    0
  98. Cik Ram says:

    Si mamat ni deeply inrove(love)sesangat..love is blind kannn, psl tu rabun tahap kronik. Ni snap pic tu sukati jer ler yer. Ambik pic mcm org buta. Tau diri tu rabun lagi ler nak pakai sepek itam..Perffhh..mesti ko rasa ensem sangat masa tu kan. Feeling2 best yg amat2 sangat. Emm aku imagine Si Mamat ni pakai sepek itam.. Errkk.. Bkn mengutuk rupa mu tapi tu ler errkk..

    0

    0
  99. PuRin says:

    WTH…RABUN…SUNGGU XBLEH TRIMA DRI ORG RABUN MCM SAYA NI

    0

    0
  100. Haha says:

    Yelaa kamu semuala yg bgus mama,adik,kakak kmu ingt smua perfect jaga aurat,,,, hahahahah diam jerr la x payala nak kecoh sngt nak maki2 org lg,,,, bginila sikap melayu kecoh mcm diri tu perfect,,, klu kritikan membina x pa ni siap maki hamun… I nak ckp u all smua bodoh

    0

    0
  101. HoNey bEe says:

    alasan tak konkrit langsung…

    teruskan usaha mencari alasan yg boleh diterima masyarakat la mamat…

    ni pakai cemin mata itam amik gambar, bleh nampak plak…

    aduhaiiii…

    0

    0
  102. marka comel says:

    patutnye fida kene taw,sblm ni die cmne n skang sme gak kan.x kan la nk kuar x gne tudung.mean tiap kali die kuar die x gme tudung,cume bile dpn camera die bertudung.bgs x yah..dh ko kuar ngn laki gne je la tudung..jap pakai jap x wat pe..tat y owg byk pandang serong pd gadis melayu..tlg la naik kan martabat seorang gadis melayu.

    0

    0
  103. Moshi moshi says:

    Aku ingat lagi statement mamat bila dia putus dgn adda.mamat ckp dia nk wanita yg menutup aurat.so skrang??Nk dikatakan dua2 salah.mamat dan fida dua2 ckp bohong.apakata kita ban dua2 makluk ini.harap tkda lagi pnggil drng kt tv lagi.padan muka.

    0

    0
  104. myaaaa says:

    orang bodoh je percaya reason si mamat ni. we are big enough to think it bro :)

    0

    0
  105. mrs x says:

    wakluuuuu….alasan yg sgt3 BODOH thp cipan(oh je raja lawak je pom haha)..hnye org BODOH je pcaye,,wekk,, mmg seswai ko gn fida yg bajet bagus uh,,,artis2 skg ramai yg hipokrit beb!ciauu

    0

    0
  106. MIAZARRA says:

    NASI LEMAK BUAH BIDARA……SAYANG SELASIH FIDA LURUTKAN…..BUKA TUDUNG NAMPAK RAMBUTKAN…..KERANA BANG MAMAT FIDA IKUTKAN……WAKTU BERCINTA SEMUA MANISSSSSSSSS…..NANTI BILA TERLUKA SEMUANYA PAHITTTTTTT…….HIPOKRITTTT……PLASTIKKKKKKK…..

    0

    0
  107. SPY says:

    MAMAT NIE BELAJOR X TINGGI NIE….BENGONG ALASAN CAM BEBUDAK…LAU MUKE XENSEM PERANGAI ELOK XPE GAK…NIE MUKE XLEY BLAH PANGAI HUDUH…
    CMNE LA POMPUAN LEY MINAT KAT DIE NIE…NTH2 KO MAMAT CUCUK BOTOX TANG GIGI KOTTT ….HAHAA

    0

    0
  108. fida sucks.... says:

    fida ni mg pompuan sial..berlakon peluk2 jantan..kat luar lagila peluk jantan …sah2 bukak tudung sama je cm bitcy kt luar tu….

    0

    0
  109. si sepet says:

    nape takde statement dr Fida ek? patutnyer kena la tanya fida jugak nape dia saje tayang rambut depan mamat..agak2 mesti jawapan fida ‘saya nak buktikan yg saya bertudung bukan sebab botak…’

    0

    0
  110. gadis desa says:

    bila dah kantoi pelbagai alasan di beri.. itu lumrah manusia untuk menafikan selagi boleh .. walau tak semua mcm tuh.. tapi dalam kes ni alasan mamat memang mintak orang gelak je.. tolong la.. tak logik ok.. nak ckp die tak pkai cermin mata.. ok la kalau alasan die ceng gitu.. tapi bagi side fida.. ?? awk tuh di kenali ramai. bermula memang pakai tudung.. alasan untuk kali ni ape fida ?? ape motif awk tak bertudung time tuh.. ? dah tuh siap pose tuh.. lain la kalau dak mamat tuh snap curi2.. kalau awk memang tak bertudung ckp jela.. no need to be hipokrit ok.. sebelum ni aku la kat ko.. tapi bila nampak ko macam ni alahaiiii… hahahahhahah… pikirla.. nak buat orang suka kita ni susah fida.. kalau nak buat orang benci…. sekelip mate je..

    0

    0
  111. feedaaa says:

    u all nie kan..sporting la ckit..xkan la i buat mcm nie pun u all nak marah2 dah..skrg kan zaman moden..korang semua nie org kampungggg btl laaaaaaaaaa

    0

    0
    • anti mamat says:

      Wak luuuuuuuuuuuu!!!!!

      Bukan ke ko yang datang dari kampung celah pahang sana. Datang Kl lupa diri.

      Orang lain pun kampung gak tapi takde alasan kampung macam mamat dan bodoh piang macam ko.

      0

      0
  112. duluminatfida says:

    ari tu mase tau fida kapel ngan mamat aku cakap x padan langsung..ade ke mamat yang dipilih..karektor berbeza..tapi skang aku cakap..hurmm..padan la tu.patot la pilih mamat…2×5…

    0

    0
  113. budi says:

    bodoh nye statement mamat…—-alasan rabun… puihhhh

    0

    0
  114. poyo says:

    agak2 korang lah kan pas amik gambar tak tgk blik ke gambar tu…kot lah terus tutup camera tu…klu sblm upload pun aku tgk lagi..pelik tul alasan…tuk fida hati2…tudung mmg wajib tp klu dah xnak pakai jgn lah bg org amik gmbar tu…bahaya…..

    0

    0
  115. student bandung says:

    hahaha adik punya asalan terpecahkan pasu antik mak aku lagi bijak drpd alasan mamat ni..hahahaha

    0

    0
  116. iezet says:

    apa la punya alasan bodoh si mamat nie bagi…
    ingat org2 kat malaysia nie xsekolah ke..???
    adessssssssss…
    bANYAK pusing la mamat nie…

    0

    0
  117. Bella says:

    Tapi masalahnya fida ni memang bertudung dari dulu. sejak kemunculan dia kat gadis pantene dia dah bertudung.. Tiba2 berhijrah kepada yang x baik pulak. Kalau macam artis lain kejap bertudung kejap tidak tu kita sedia maklumlah dia sememangnya tak bertudung.

    0

    0
  118. Bella calamidades says:

    dont judge the book by its cover

    0

    0
  119. Yatt says:

    pandai die bergaya kn..huhu..
    pandai berpakaian ikut situasi nie..relex lah korg..
    bab dosa masing2 dah thu..tah yah lah duk kutuk2.jga keturunan kita sudah.Biar mnjadi khalifah yang hormat pada Agama.kalau dikutuk pun buang masa…kan?kan?
    (^_^)v

    0

    0
  120. hehehe says:

    memang alasan dia btl2 bdh…kalo ye pun nak backup bg la jwpn yg cerdik skt…kt pegi bercuti gan kwn2 n family…x kan x de sorg pun yg tgr fida nape x pakai tudung…2 la nak dptkan job je pakai tudung…kalo pg jln2 x pakai tdg x nak bg org knl la…x heran pon kat ko kalo jumpe…pdn la tu dua2 benggong…ramai lg org yg cantik n bertudung…plg aku benci org hipokrit mcm nie…

    0

    0
  121. mimi says:

    i know, sbb tu mimi ckp tapi… tapi kenapa dh jd kebiasaan org bila blik kampung dalam rumah xpakai tudung dpn saudara mara. kita yg pakai tudung dlm rumah ni yg org pndg pelik.. hu2 okay anyway thanx!

    0

    0
  122. gilo says:

    errkkk .. tercekik buah khuldi rasenyer bla dengor alasan buduh si mamat ni .. nmpk sgt otak udang ko mamat oii !!!

    0

    0
  123. meeradriana says:

    mamat ngan fida sama² membodohkan diri sendiri..huhuhuhu
    pasni buatlah lagi..
    satu² keburukan korang peminat nmpk…

    0

    0
  124. Nisbatul says:

    Fida ni kesian fake sngt…,,bnyk org x suka kt dia ni…memalukan nama baik sitinurhaliza ja….bodoh2 alang..,hahahha

    0

    0
  125. Duri says:

    Dia pakai tudung dalam tv tak bermakna dia maksum.semua orang pun boleh buat silap.macam korang2 jugak.nak nasihat,nasihat lah,tak payah kutuk2 aibkan dia.lagipun fida tu entertainment celebrity je (tak boleh panggil orang yang tak nampak hasil seni dia as ‘artist’),bukannya peserta ustazah pilihan ke ape.

    0

    0
  126. tasya says:

    alahai alasan mamat… sedangkan dlm gelap pun bole projek maaa…rabun ko m.yalahkan org buta erk.. alasan bodo.. nmpk sngt ko bodo…. m.aku jelah fida pun mmg xpakai tudung…b.tudung utk cari makan je maa

    0

    0
  127. .aku. says:

    Mamat tak pakai spek mase amik gmbr? Tapi bayang kat cermin kete tu mamat pakai sunglass? Setahu aku, kalau org yg memang pakai spek, if die pakai sunglass pun, kene pakai sunglass yang ade power gak. Statement biar selari dengan bukti yg ade. Hehe. PEACE! :)

    0

    0
  128. nama saya rain says:

    muahaha.. dia tak pakai spek mata laa.. dia tak nmpak tu.. muahahaha.. tak bleh blah nye statement.. lg byk ko kuarkan statement lg nmpak bodohnye..

    hipokerek laa 2 ekor ni..

    0

    0
  129. mimo says:

    mcm tak logik. perlu ke seorg pmpuan yg dr awl bertudung diharuskan untuk membuka tudung nye dgn lelaki yg bukan lg muhrimnya?? tak logik bila difikir kejadian tu tak sengaje. padahal siap ber’posing’ lg.. eii tolong la bukak mate luas2.. kalu agak nak jd cm ni patutnye dr awl lg xyah pkai tudung.. haih.

    0

    0
  130. aniruz says:

    Fida, dlm Islam xde istilah org kg atau org bandar tau. jgn jd org munafik la.na’uzubillah…kalau x bertudung, trs-trg jela. x pyh nk hipokrit. niat pakai tudung kn btl dan biar dtg dr dlm hati. sedih + kesian la bl bc kenyataan awk 2. bakat awk dlm lakonan pun x seberapa tmbh plak sikap mcm ni.fikirlah sendiri k.semoga awk dlm rahmat Allah.

    0

    0
  131. xperia play says:

    statement mamat nie nmpk sgt xpnjg akal.xnmpk?ape kmu tgkp gmbr pakai lutut ke?haish..yg xblh blah si fida.nmpk sgt hipokrit!!! dlm drama wah semua jd baik2.pakai tudung.bju sopan.dkt luar…tdung pon terbang!baik xpyh pakai tdung dr awal2 lg.kn senang.bagus sgt la mamat dgn fida nie.hipokrit yg amat.

    0

    0
  132. king says:

    dasar artis.! cakap belit-belit lumrah. pelakon & pelawak terhebat tahun ini =)

    0

    0
  133. antiperasan says:

    1. Dua2 jantan dan betina ni bukan lah tergolong dalam kategori artis popular pon. perasan je top.
    2. Dua2 ni , sorang tu tak lawa mana, kampungan je, sorang lagi pun tak le hensem langsung. bangga mengaku playboy konon, jongos je mana layak jadik playboy…pompuan mana lah yang nak tu..perasan je ..geli aku..
    3.dua2 hipokrit..tapi ada hati perasan baikkk..
    4. dua2 penipu besaqqq..
    kesimpulannya, kalu gua jadik pompuan, gua tok selera si jantan ni, kalu gua lelaki, gua tok se si tino ni..
    so, u all berdua artis yg suam2 ni, jgn perasan bagus lah..masyarakat memerhati kelakuan anda.

    0

    0
  134. muci2 says:

    die amek gambo gune gigi die la tuh…huhui…pas tu kalo betul niat die just nk amek gambo..die x kn nk dedahkan gmbo tu kat umum (fb or pape la)..nmpk sgt die ade niat laen…

    0

    0
  135. ctz says:

    dah pecah tembelang si fida tu….bukannye nak pakai tudong betul2..

    0

    0
  136. ak says:

    korang nie komen orang je pandai…tengok lah dri sendiri sblum komen orang

    0

    0
  137. uui says:

    PE KE SENGAL NYE MAMAT SEKOR NIE…..STATMENT YANG TAK MASUK DEK AKAL…TAK KAN LAH KO TAK NAMPAK SI FIDA NEH TAK PAKAI TUDUNG,,,TERANG2 LAGI BERSULUH…..BOLEH KATA KO TAK PAKAI SPEK…GILA APA!! KE KO NI BUTA MAMAT???KALO KO BUTA, YE MEMANG AKU PECAYA KO TAK NAMPAK FIDA NYE RAMBUT,,,TAPI ORG BUTA PON ADA DERIA RASA,, LEH RASA PAKAI TANGAN PE RAMBUT SI MINAH FIDA NEH…. HAIISHHH!!!

    0

    0
  138. ctz says:

    huhh..dua-dua bodoh

    0

    0
  139. uui says:

    AKU NYAMPAH DENGAN DUA2 EKOR NEH!!! FIDA HIPOKRIT LEBIH!!! PKAI TUDUNG LA SANGAT…CEHH!!!

    0

    0
  140. cik kiah says:

    klu dah si mamat tu rabun,yg fida duk bg tunjuk rambut tu nape…dh tau dah org nk amek gmbr die..alasan x logik tul

    0

    0
  141. cita Gila says:

    sapa yg bersalah… siperempuan tulah fida tak pandai jaga diri… belum kahwin lagi dah tunjuk aurat kat bf…cik fida jaga maruah awak sebagi perempuan yg bertudung …. lelaki suka benda2 mcm ni…awak telah memalukan keluarga……. awak memang berlakon yg hebat di dlm set DAN DILUAR……… CARI YG BOLEH MEMBIMBING AWAK BUKAN MENGHANCURKAN !!!!!!

    0

    0
  142. jojo says:

    tolonglah ye para artis.jgn bagi statement bodoh seolah olah macam orang lain ni tak reti nak berfikir.artis2 kat Msia ni senang cakap majoriti nya bodoh dungu piang.

    0

    0
  143. limpa says:

    tak lawo langsung tak pakai tudung…

    0

    0
  144. kakak says:

    bersangka baik je la…akak yang rabun ni kalo orang tak heboh kutuk, tak perasan jugak rambut si Fida tu….biasa le kalo orang rabun tak pakai spec memang tak perasan pun akan nampak rambut Fida sebab terlindung dek cermin tingkap. Lagi pun tengah matahari terik tu. Silau lagi.Pakai sunglass yang tak de power pulak tu…memang tak akan perasan. Silapnya Mamat lepas snap gambar terus upload tanpa tengok dulu kot…
    harap2 diaorg belajar dari kesilapan.

    0

    0
  145. CASABLANCA says:

    FIDA2… MATI2 KITORG 1 FAMILY INGAT KO NI BUDAK BAIK.. SOPAN.. SANTUN..COMEL.. TAPI RUPENYE.. HAKKKPRAKK!!!.. baik2 ade yg tak tau pangai ko yg kejap tudung kejap x ..skrg da jadi tahu .. da jadi kecoh.. ko tak malu ke jap bukak jap tutup .. macam sangap sgt nak tayang rambut tu kat umum… hahah.. nak tunjuk ko pakai pantene rambut ko bersinar ke? tapi yang peliknye tu.. mamat tak nmpak plak rambut ko bersinar!! hahhahahhaa.. kalau die nmpk msti die tak amek gamba tu die gi upload.. haha ..mamat pon lagi satu hal.. alasan die bg macam budak bukan darjah 1.. tapi da mcm tak berdarjah da aku bace.. mcm seolah2 rakyat malaysia ni bodoh lak takleh pk! kesian kau mamat.. nak backup diri.. tapi jawapan cam bangang!!! hahahhaha.. tkkan la tak nmpak die tak pakai tudung time ko amek tu.. ko berdiri depan die mamat!!! bukan belakang die mamat… ooohh mamat… pergi la ikot jejak WATAK KASIMM SELAMAT mamat!!!!! SELAMAT TGL MAMAT!! AKU NAK PERGI KIPMART DGN MAK KUU MAMAT! HAHHAHA..

    0

    0
  146. zuha says:

    tu la org nak justify kalo dah buat salah..errr..lagi satu si fyda tuh g becuti mmg x pkai tudung ke?heran gak

    0

    0
  147. pom pom girl says:

    dah kalau pergi bercuti,takkan la si fida ni duk dlm kereta je..sah sah la die keluar dalam keadaan xbertudung cmni jugak..

    0

    0
  148. CASABLANCA says:

    MAMAT BUTA SBB DIA KASSIMM SELAMAT!!! HAHHAAHA

    0

    0
  149. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    elehhhhhh baru tunjok rambot dahhhhhhhhh kecohhhhhhhhhh !!!! bukan nye si fida ni tunjok bontot !!

    0

    0
  150. ryza says:

    huhuhuhuhu.. mcm ni pon boleh ka.. bai fida!

    0

    0
  151. uteh says:

    betulla tu..spek hitam, rambut pun hitam..memang tak prasan la tu….mengong

    0

    0
  152. uteh says:

    spek hitam, rambut pun hitam..memang betul tak perasan la tu.. Kalau tak bodoh bukan artis namanya.

    0

    0
  153. Aloy says:

    Tolong la artis2 Malaysia…jgn bg alasan yg menampakkan kebodohan korang bole x?Satu2 aku tgk klu bg statement…xagak2…ikut sedap mulut korang je..sensitiviti x pikir langsung…ni lg 1 cth alasan yg x pakai otak…ape alasan ko kasi nih Mamat????

    0

    0
  154. Ien says:

    mamat memang bodoh..itula pasal jadi pelawak..kalau dia bijak cerdik..Mamat ni mesti ada degree atau masters degree macam saya yang bijak ni…

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kau lagiiiiiiiiiiiii bodoh bahlol dari mamat ni hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiii !!!!

      0

      0
  155. Tailong says:

    xyah sembang ar mamat.. ckp la pakai spek itam, nie cakap xpakai spek.. kantoi ar ko klentong—
    fida lak, dlm pandangan masyarakat sentiasa pakai tudung, bang-bang bom g rumah pon pakai tudung, at-last kuar gmbr xpakai tudung, mesti la org xsuka cz nampak ko hipokrit..

    pape pown good luck to u all lam kerjaya masing2..

    0

    0
  156. BanganGila says:

    nampak sngat si fida ni bila keluar becuti je..tudung pun terbang….baik ko tayah pakai tudung la fida oi…yg si kekasih nyer pun bg alasan mcm bangang….iskk bodoh nyerrrrrrrrr

    0

    0
  157. kak elle says:

    G T H!!

    0

    0
  158. nampakbenonipunyerrr says:

    SO SKRG NI SEMUA ORG DH TAWU LA YG SI FIDA NI KAT LUAR MMG FREEHAIR LA?????ALKISAHNYERRRRR

    0

    0
  159. NAZARIO says:

    aisshhhh… baru nk respek si fida ne… tapi errmmmm.. xdek makne nyer ko tudung cik fida oit….. jln2 ngan bf x bertudung.. same la macam aku… so aku pon xleh nk kate pe2.. sebab aku xlah perfect sgt tutup aurat.. korang2 yang mengutuk fida ne.. perfect sgt ke tutup aurat nyer… klu x.. pikir2kan lah… tgk dlm cermin.. perfect kah kite n kutuk org..

    0

    0
  160. benci sgt says:

    terus aku dislike page fida kat fb lepas tgk gmbo ni..x minat lg lah..belom ada ikatan dah nak dedah2kan rambut apa sal!!dlm tv kan main lg lemah lembut ko kan!!!aku benci budak 2 org ni!!

    0

    0
  161. insan biasa says:

    Assalamualaikum
    1. firstly, kalau boleh minta abg nara padam artikel ni. tak baik mendedahkan aib org. semua manusia buat silap.rasanya cukuplah pendedahan yang telah dibuat. Fikirkan tentang keluarganya yang menanggung malu. Hanya disebabkan dia seorang artis, tak bermakna perlu di aibkan begini. Tiada manusia yang sempurna.
    2. Hopefully, Fida dan semua umat Islam ambil pengajaran daripada apa yang telah berlaku. Bertudung biarlah kerana kewajipan kita sebagai umat Islam dan ikhlas kerana Allah.
    3. InsyaAllah, niat yang baik akan diperkenankan oleh Allah. Mudah-mudahan selepas ini Fida berubah menjadi insan yang lebih baik. =) ..

    ~ Pandangan ikhlas dari insan yang masih memperbaiki diri ~

    0

    0
  162. putry sarah adlyana says:

    dah aku suka kat fida nie tp dah jadi mcm nie aku benci suda sma dia…lagpn bepeluk2 ngan lelaki dlm drama kasih alia…bencinya aku sma ko dah fida oi..kalo ko baca nie,bagus ko tobat laaaaaaaa

    0

    0
  163. shasha says:

    agak2 la nk kencing pn si mamat ni. alasan cm pe ntah x sngaja konon. fida ni pn mla nk tnjuk belang skrg. artis yg dlu jahil x btudung dh mla btudung. dia plak dh smemangnya btudung x nk btudung plak. org yg alim jd jahil plak. haishhh dunia2…..

    0

    0
  164. Rayy says:

    kihkihkih.. jawapan seorg pelawak.. cmnie la.. lawak.. lawak.. lawak.. xkira isu, semua nk buat lawak..

    0

    0
  165. nama aku says:

    hahaha..alasan tak munasanah langsung si mamat ni..aku rase mmg si fida ni on off time pakai tudung.

    0

    0
  166. dania says:

    x pasan sebab x pakai spek?
    alasan yg paling unik penah aku dengar
    mesti time upload pic fida kat fesbuk pun mamat x pakai
    spek kan mamat xD

    *MAMAT, KO RABUN DEKAT KE RABUN JAUH?

    0

    0
  167. abe says:

    bukan2..patut mcm ni
    muka da la xelok..
    perangai pon sama xelok gak..isk2

    0

    0
  168. fidah says:

    heee perempuan ni loser kat sekolah dulu uols tau taaak?kahkah! tapi motip kejap pakai tudung kejap tak? hari tu iols jumpa dia kat wangsa walk, dia baru balik dari fitness first kekdahnya, tapi sarung key jaah kat kepala. sudah lah uols ni fida! lakonan kau kaku dan kejung. sesuai masuk rancangan national geographic bersama tumbuhan2 dan pokok2 yg lain ok?

    0

    0
  169. watehel says:

    watehel larh wei!..pkai sunglases bley plak kau tgkp gmbr kn?..dan2 jew alasan pown tak pakai cermin mata..haha..lawak apew kau wat nie derrr…
    same jew larh korang berdua tu pown..

    0

    0
  170. wira idaman says:

    mkin lama mkin nmpk kebodohan artis malaysia ni..alasan zaman batu mane dia ambik ni.??

    0

    0
  171. n o n a m a n i s (: says:

    skang ni bkn alasan npe mamat x ‘nmpk’ or x ‘prasan’ rambut fida tdedah n upload kat fb…persoalannya…knpe fida brani dedah rambut kat die…sblm ni cantik je btudung litup…mekaseh la jgk sbb TERupload =B

    0

    0
  172. allieya says:

    mamat sepah penipuuuuuuuuu…..nampak sgt2 ko pelakon murahan..buat pngakuan mcm tu sekali…bodoh tul la ko nie…geram je ak baca ko nye pngakuan tu….

    0

    0
  173. lisa says:

    aku rase mamat saje nk knekan fida..mgkn lepas ex mamat dedahkan perkara sbnr, terus fida mtk putus ke pe n mamat xleh trime..dua2 bodoh!!

    0

    0
    • Chantek says:

      aq setuju.. mgkn mamat sengaja nk kenakan fida.. adoi fida.. cari lelaki yg ada masa depan ckit boleh tak?

      0

      0
  174. cik kunin says:

    rambut rebonding .

    0

    0
  175. rabbit lovers says:

    sedihnya tgk fida kene hentam..bg saya x elok kite kutuk2 fida..mmg la perbuatannya salah, tp sekurg2nya die cuba menutup aurat..mgkn die alpa dgn keadaan semasa..biasalah manusia x lari dr melakukan kesilapn..apa yg lebih baik jom sama2 kite doakan agar fida kembali menutup aurat mengikut hukum Islam yg sebenar..

    0

    0
  176. ijal says:

    ala, dua2 tak se hebat mana. Kontroversi je yg lebih2. cam si pompuan tu, dari dulu smpi s’krg, asyik cari publisity murah je.

    0

    0
  177. Anynomouse says:

    Nara, apa tujuan upload gambar fida?

    Salah tegur, bukan kepoh kat blog ni

    0

    0
  178. Drogba Rooney says:

    SUMPAH DUA2 BODOOOOOOO KAKAKAKA LAWAK GILE RABUN DIA KATE!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  179. pergghhakuxleyblah says:

    alasan xlogik siotttt!!! gile rabun si mamat nih..dh le rabun, xensem plak..sian org cmni kan..lenkali kot nk tarik simpati org, nape xckp je…’MAAF, SY NI OKU CACAT PENGLIHATAN’…isy222..
    si fida pn same bengap..ko lg bikin org muak tgk ko bile wat perangai cmni..mmg dasar HIPOKRIT!!! kalo ko tu mmg xbtdung, aku pn xkesah..ni beriya2 btdung litup segala mak nenek ko tutup, alih2 bru je bape bln kapel dh berani dedah2…tu baru je bape bulan kapel, kot dh btahun2, ntah pe plak ko tayang agknye pasniii…eee…benci gile tgk malaun 2 ekor nihhh…sumpah xminat…bwk2 la BERTOBAT sketttt..

    0

    0
  180. wutever says:

    oii mamat…ni bukan maharaja lawak ko ley bantai wat lawak bodoh ko kat cni….ko ingat statment ko tu ley wat org gelak? hakkk tuuuihhh…nk muntah tgk kapel 2 ekor nihh.

    0

    0
  181. niajianah says:

    bdo la fida niy mse ko kcik mak ko xaja ko kai tdg kowt patu ble blak0n mx pgarah pakai kn ko tdg yek?? rmbot aq lg lwa la dai ko .. btol2 soooo sialan

    0

    0
  182. klaka says:

    mane nk tmph kuah kalo x ke nasi….sepupu/sedare..same je…

    0

    0
  183. Kolot says:

    tak nampak kepala bapak die.. rambut bukan sehelai yg terjojoi keluar. alasan paling bangsat nak mampus.

    0

    0
    • awatif says:

      I like!! sepatutnya si lelaki memberi nasihat kpd si perempuan.. itulah cth lelaki yg baik..pemimpin kpd perempuan..

      0

      0
  184. jaja says:

    TAUKEY JAMBU DGN AWEK DIA YG ABG NARA PERNAH SIARKAN BARU2 NI PUN DAH CLASH..BARU SEMALAM AKU COMMENT2 DGN POMPUAN TU KAT FB..KESIANN..LAST2 KENA CLASH JUGAK..TGK PIC RAYA BEFORE NI BKN MAIN LAGI SIAP BERAYA RUMAH FAMILY SI PMPUAN TU DAH..TAUKEY2…

    0

    0
  185. ke kre koke says:

    alasan paling bahlol tolol..hahhahh bagerol punya statement.

    0

    0
  186. mojo says:

    salam. mula2 aku suka tgk fida ni. ngn bertudung, lembut je. dlm fikiran susah nk cr ppuan melayu skang yg lemah lembut mcm fida. tp tup2 kuar gmba ni. terus aku da xrespek da si fida ni. depan kamera mmg la pakai tudung, complete. tutup semua. sehelai rambot pon xde.. tp xkisah la bcuti ngn rakan ke @ bdua ngn mamat ke.. yg penting ngn gaya, cara & sikap fida, kita tgk seolah2 dia mempraktikkan gaya wanita islam sebenar. tp xkanla bila ngn mamat @ ngn kwn2 lain pi bcuti leh bukak tudung pastu kuar kan kepala kt tingkap keter tu? pastu kalo fida tu xpasan @ spontan je mamat amik gmba tu, nape riak wajah fida mmg gaya org mmg dah bsedia utk di tangkap gmbanye?
    mamat bagi alasan xnmpk rambut fida terurai.. x logik langsung sbb bknnye fida pki cap ngn baju kaler itam yg boleh buat org confuse dia pakai tudung ke x? mmg sah2 dia pki cap kaler putih & baju kaler putih. jadi mmg jelas, nyata & terang kite leh tgk rambot fida. plak tu , siang hari. matahari atas kepala. xkan lah xnmpk. dr jarak mamat amik gmba, xjauh mana pon. mmg leh nmpk sgt. xkanla teruk sgt rabun mamat tu smpi xleh nmpk fida x btudung dlm jarak sedekat tu. mamat ckp dia ngn fida bcuti ngn kwn2. tp btol ke ngn kwn2 @ ngn fida je? sbb kite pon taw dunia artis ni dunia yg penuh ngn wayang & tipu helah. even mamat penah dtg kt ofis company aku.. elok je aku tgk dia. xde rabun pon. :) hmm.. bknla niat aku nk kondem sape2. tp kite manusia. smua org buat silap. jgn tegakkan benang yg basah. berkata benarlah walaupon pahit. fida pon satu. xkanlah biler da couple ngn mamat, boleh ‘membenarkan’ diri dia utk x btudung HANYA kt depan mamat? jgn hipokrit ngn diri sendiri. skang aku tertanya2.. adakah fida yg kite tgk kt tv tu adalah fida yg sebenar2nya fida? Allahua’lam. Hanya Allah yg Maha Mengetahui.

    0

    0
  187. nampakbenonipunyerrr says:

    bila becuti tudung pun cuti…huhu nampak sngt bila fida g dating @ becuti ngan mamat mmg fida buka tudung..nanti alasan fida plak..time tu fida sakit kepala sbb tu buka tudung..pastu x sangka mamat snap gamba…huahuha….yg pasal dlm kasih alia tu…agak2 la peluk sakan…alasan ?????tuntutan pengarah??g mam laaa….masa ko blakon syurga cinta ngan mia tu aku minat giler kot kat ko..respek…kpnon dlm dram tu ko la paling suci…..KONON nyer laaa…padahal…yang hadoooooooo!!!!!!!

    0

    0
  188. montel says:

    syurga cinta bkn dia berlakon ler.. org len.

    sian HELIZA HELMI. nama dia plak yg kna naik…

    HELIZA tu, biar tersembul biji mata.. jgn terburai rambut mcm si FIDA..

    huhhu.. apepon tak boley.

    0

    0
  189. miszLyssa says:

    die ni mmg dr awl2 sepah mnang RL dh tnjuk die cm bodo2 sket..ayt yg kua pas sepah jd jore tu dier ckp kt fmili dier yg die xpat msuk u tp pat piale 2 haaa….mule2 cm sdey jer dgr…tp upenyeee bangang dier ni..hahaha..pas2 pat lak gf bajet crdik..bjngkit virus bodo2 c bf..jd la cngini……..

    wa mmg xskee pidah ni dr dlu cuz KO BAJET AYU WEIIII..cebik2 mlot taem blakon..konon innocent la..mcm HARAM J..

    0

    0
  190. cun says:

    MAMAT RABUN? DIE NI MANE RABUN PON, PAKAI SPEK POWER TAK DA (ORG PAKAI SPEK TAU LA SPEK TU ADE POWER KE TAK), BAJET HENSEM JE BILA PAKAI SPEK, BTW HENSEM KE?… NAMPAK SGT MENIPU TU.. HIDUP KALO DOK MENIPU TU MMG PAYAH LA, TAK DA SAPA NAK CAYA.. OK LA MAMAT SEMOGA BAHAGIA DGN FIDA, KORANG SECOCOK SGT, DUA2 PON HIPOKRIT…

    0

    0
  191. apo jo la says:

    La… X kan mase upload gambo ni mamat x pakai spek gak kot. Hu3… Layan saje…

    0

    0
  192. Chantek says:

    hahahahahhahahahahahahhahahahhahahaha nak pecah perut aku gelak baca statement si mamat ni.. tak masuk akal langsung !!! alasan yang sgt2 tidak munasabah !! rabun apa si mamat ni smpi tk dpt beza topi dgn tudung.. bukan jauh sgt pun mamat oi… berapa kaki jek dr keret tu.. aduhai mamat.. ko mabuk ke apa msa bagi statement ni…

    0

    0
  193. damn says:

    bongokk pnye mamat

    0

    0
  194. nazza says:

    alahai… dua2 same jek.. si mamat pun sama gak.. klu nak ikutkan pasal dedah aurat ni, bukan si pidah saje.. si mamat pun sama.. tgk gmbar dia yg p bercuti dgn dak pidah ni.. mak aih.. terjojol kepala lutut si mamat pasal pakai sluar pendek.. tu kn aurat gak tu..

    so pidah, pas ni hati2 la.. dulu tak ngaku sedara kak ct,. tup tup ckap sepupu lak belah bapak dia tp tak tau.. cettt.. glemer pun pasal penah menang pantene dulu. klu tak kak ct yg jdk juri takkan menang nye lah..

    0

    0
  195. fida siti says:

    dua2 aku dh x suka…sesuai sangat la kau couple.. mmg serasi bersama.. dh nama pn sedara… perangai sama la….

    0

    0
  196. nini says:

    muka baik je nampak, teringat lagi when fida dlm pantene dulu time kene kejut solat subuh then she s the only one yang senang bgn and boleh ckp ‘oh dh biasa bgn subuh dekat rumah’ time tu mcm salute on her sgt2,then now apa? hmm just doa kan you will back to your path. jgn la bila dh jadi artis nk kene socail smpai buke tudung, you are noy come from that world at first. tudung ttp litup so bila free haor must be an issue fida. jgn la lupa diri.

    0

    0
  197. cekgu says:

    baik korg kawen cepat2 pastu elakkan dr org len ckp byk pasal korg…awek mamat yg dulu pun menggila bagai bila diorg break…kalo xjd ngn fida ni mabe si fida pun menggila gak…dah kawen mamat la pembimbing n penanggung dosa fida andai mamat xbimbing betoi2…hmmm…

    0

    0
  198. pemuda pemudi says:

    abg nara buat gini pn sbenarnye pn menambahkan aib dier, tak perlu sbenarnye upload gamba tu if mende tu da sebar, takkan benda2 yg memalukan dan mengaibkan lagi kite nak sebarkan, kite pn kene hati2 sbgai blogger nih, sedar tak sedar kite sendiri mendorong sesetengah dosa :)

    0

    0
  199. betobat.. says:

    rasenye zaman ni artis mkin byk bertaubat…..tp si fida ni makin tau buat plak….adoi…..apo nk jadi ni…..jgn la jd diva no 1 malaysia (no 1 ke) fida….lame2 tutup jambul belakang je…

    0

    0
  200. fiedodido says:

    HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRITHIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT HIPOKRIT………………………artis2 ne..kte tgk n gelakkn jer dieorg ne.. nk bt role model?? go to hell…!!!

    0

    0
  201. NFI says:

    Fida..fida..aku suka sgt tgk ko..tapi lepas tgk gambar ni..aku rase ko ni dah tak “cantik” .Macamana seorang yg beimej mislimah boleh merelakan gambarnya di ambil sebegini rupe..bukan main posinglagi..Mamat tu bukan laki ko pun ko nak tayang kt dia buat ape?Sebab tu lah ramai golongan yg bertudung ni dipandang negatif oleh sebahgian masyarakat.

    0

    0
  202. sama lah sepupu sepapat ..hipokrit , jap g bye2 lah mamat fida nak ngurat datok lahh dah de publisiti murah .. jap g glemer lah tu datok tekejar2

    0

    0
  203. gedut says:

    HOI BOLEH PULAK SI FIDA NI BAGI MAMAT TANGKAP GAMBAR DIE FREE HAIR. NI MESTI NAK BAGI MAMAT TENGOK MALAM2. BUAT MODAL UNTUK FAP FAP FAP.KAHKAHKAH.BODOH.

    0

    0
  204. gadissopan says:

    ya allah..hipokrit giler kot. murah sgt pompuan skrg. smua nak kasi kat lelaki yg blom tentu jadi suami kita. ngekkkk! alasan paling tak leh nak trima.

    0

    0
  205. wani says:

    SEKARANG NI BKN MSLH KO RABUN KE,PAKAI SPEK KE..KALAU KO CKP KO BUTA PN PEDULIK HAPE..YG MJADI PERSOALAN TU KENAPA SI FIDA TU XPAKAI TUDUNG BONGGOL BLAKANG TGGI MELANGIT MCM SELALU TU????

    0

    0
  206. nanonano says:

    alasan bodoh je tue..

    0

    0
  207. SALINA says:

    aduh mcm hipokrit je …klu x nak pkai jgn pkai….or pkai sb nak glemer je…tlg lah jgn wat malu org yg pkai tdg (wlaupun stgah org akan anggap bukan semua girl pkai tdung baik) tp jgn main2 perintah ALLAH…dl x mcm ne pun ….nape dlm tv or media pkai sdgkan bercuti dgn kwn x pkai..sdgkan org yg pkai tdung nie mndi laut pun dia akan pkai, nie bercuti trus x pkai.nape awak 2 pergi tempat yg x de orang ke….dulu ms kasih alia dipeluk iqram, alasan menjiwai watak.. tahniah lah menjiwai watak smpai rela dipeluk, irma pun berlakon gak cita 2 tp shanaz x peluk dia plak…tlglah fida awak 2 public figure stp apa yg awak buat masy. akan ikut…..semoga fida dirahmati ALLAH

    0

    0
  208. azean says:

    alaihai mamat..nko ingat kita org nie buta ke hape..yg terang2 nampak ko ngan konon2 awek ko tu mmg seje ambik gbar tu..jgn la nk kelentong kate secara x sengaja..alahai bodoh betulllllll…anak sape nie????

    0

    0
  209. tengku muda says:

    Ish… kalo x sengaja, aderlah muka si fida nampak happy je diambik gambar.. alasan yang paling xboleh terima dek akal.. kata rabun, tue yg pakai spek itam apasal?
    Fida, dulu2 bagus je pakai baju yang tutup aurat, sekarang dah pandai nak pakai baju lengan pendek.. pastue dlm t dah pandai berpeluk ngan lelaki yg bukan muhrim.. baik xpayah jelah pakai tudung tue.. bukak je..

    ALASAN YANG DITOLAK HABIS-HABISAN..

    0

    0
  210. Lagubestbest says:

    Dedah rambut je? 3gp lah kalo boleh mamat oi.

    0

    0
  211. Almond London says:

    segeralah bertaubat wahai saudari fida!!jauh lagi perjalanan seni awk.cinta itu ‘BUTA’..as a women, jagalh akhlak&peribadi..

    0

    0
  212. kelazzz ko mamat!! says:

    korang ni mamat wat lawak pn nk ambik ati..dia kan juara maharaja lawak..so layan jelah lawak bodoh dia ni.xnmpk sbb xpki spek tu adalah antara cnth lawak yg plg best drpd mamat ni

    0

    0
  213. mfi says:

    hai mamat, alasan tu kok ye pun biarlah menunjukkan kematangan. Ni bukan sesi nk kuarkn lawak sepah ko tu..ak tgok dari statement yg ko kuarkan pasal cincin ex gf ko si adda tu smpai la alasan yg ko bg pasal rambut fida ni semuanya menunjukkan KEDANGKALAN ko tuh. Memang sesuai lah tahap pendidikan ko ni ye. Lawak2 bodoh sesuai dgn org yg bodoh je. To fida, bagus pilihan hati anda. Smoga pasni TETERDEDAHKAN mende lain plk kt si mamat tu ye

    0

    0
  214. ryu says:

    bodohnya alasan. mamat masa bila mata ko buta masa tgh snap gambar atau masa tgh upload gambar?takkan lah mata ko rabun tahap org yg kena kencing manis

    0

    0
  215. kak semah says:

    moralnya kepada Cik Fida, beringat sebelum kena..skrg dah terkena baru ternganga. fida mula msuk industri, dgn imej bersih, bertudung litup and rmai yg suke penampilan fida. bila dh jd mcam ni, imej pon dh buruk di mate org. minta maap pd pminat pon xguna.yg pntg renungkan n perbaiki dri.anggp ape yg dikate org sbgai teguran jd mnusia lbh baik. doakan supaya fida tersedar n bljr dr kesilapan. ok….;-))

    0

    0
  216. Nana says:

    takkan kluar ngan pakwe tak pakai tudung kot..ko ingat pakwe tu sama status ngan suami ke leh tgk rambut ko..ni siap ambik gambar lg..skunk ni artis x pkai tudung usaha pakai tudung..ni yg betudung nak bkak abis..

    0

    0
  217. hipokrit+penipu says:

    fida = HIPOKRIT (dlm tv bukan main lagi!!)
    mamat = PENIPU (konon tolong nk cover awek yg hipokrit)

    kesimpulan = ENTAH-ENTAH PE LAGI DI BLAKANG YG SI HIPOKRIT & PENIPU BUAT DI BALAKANG TABIR. MANUSIA HANYA MAMPU MENILAI TETAPI………….

    0

    0
  218. anti-FIDA says:

    PATUTLA DIA PAKAI TUDUNG SERKOP NI SEBAB SENANG NAK BUKAK RAMBUT TUNJUK KAT MAMAT KECOH NI. KALAU PAKAI TUDUNG LITUP, SUSAH NAK ON AND OFF BUKAK TUDUNG TU

    0

    0
  219. Waniey Shaari says:

    sayang MAMAT dan FIDA. smoga kamu berdua terus cekal hadapi sume nie. amek GOSIP2 nie sebagai IKTIBAR dan PENGAJARAN ok. kami tetap akan sokong kamu. belum terlambat lagi utk berubah. lainkali jgn tinggalkan SPEK MATA tu ok. =)

    0

    0
  220. bubu's says:

    HIPOKRIT

    0

    0
  221. Reena says:

    Itu bukan rabun..itu buta namanyer…buta hati pasal dok layan chenta hati..taulah pelawak tapi jawapan tu biarlah agak-agak.

    0

    0
  222. nana says:

    mmg x msk akal pe y mamat ckp 2…

    0

    0
  223. lr7 says:

    fida pun satu..dah sah2 mamat tu bukan muhrim..yang pegi gatei gedik nak tetaynag rambut kat mamat tu apsal..FOOOOLLL!!!!!

    0

    0
  224. sayapeja says:

    kurma itu sungguh manis..tp sayangnya prangai kamu kurang manis la…huhu

    0

    0
  225. panda890@yahoo.com.my says:

    mamat dan fida ptut lindungi sesama sendiri…mamat patut tgur fida dri fida nk kluar rumah lg..bukk skrg nk mtk maaf pda smua…x guna la sbb sume dh npk rmbt fida…msa x blh putr blik…fida ptut thu diluar sn rmi peminat ptut jg la rmbt tu……

    0

    0
  226. shock!!! says:

    hahahahahahahahaha….RABUN!!! sekali lagi kita sebut…RABUN!!! apa lagi…apa lagi…g BERCUTI SAMA2….waaaaaa…menarik….hahahaha…lagi2????
    tanpa BERFIKIR PANJANG!!! hahaha..lagi tak bleh blaaa….TIDAK PERASAN RAMBUT TERDEDAH…hax3…sayes lawak otak sempit…n the most memorable reason so not to be blame for year 2011 are
    “Saya mengakui itu adalah salah saya tetapi sejujurnya saya tidak berniat untuk mengaibkan nama baik Fida pada mata masyarakat. Dia adalah seorang gadis yang baik. Semasa kejadian Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah tambahan pula saya tidak memakai cermin mata. Tanpa berfikir panjang saya terus memuat naik gambar tersebut di laman Facebook milik saya. Saya sangat berharap perkara ini tidak melarat kerana takut orang akan mengatakan saya telah mengubah Fida melakukan perkara tidak baik sejak berkawan dengan saya.” the whole paragraph….hahaha…yang HARAM tetap HARAM…no tolerate…jgn biar ISLAM nampak mengjengkelkan cbb kelak kita akan dipersoalkan….peace yaa…+_+

    0

    0
  227. angol says:

    mamat buat lawak bodoh….RABUN konon…!!
    yg c Fida tu posing abes c mamat ambil gambar…pa kes…?? dh sah2 xpakey tudung…hahaaa….mamat mmg nyampah la ko ni…

    0

    0
  228. ManDan says:

    Apa la sikit pnya hal pun nak kecoh?…Trbaru gua baca fida ni dah tk mau jumpa mamat. Putus! Tkkan la sampai ke situ jadinya…Gambar fida tu bukannya nampak rambut pon…tk nampak aper pun! Beriye je smua ni…Tu la pasal mlayu susah nk maju – skit pnya hal pun jd BESAR. Trutama si pompuan; tk matang langsung. Skit2 putus. Piirah!…Tk hormat lelaki langsung. Tp ngaku matang dulu dari lelaki. Tk ada nya…Dtg haid tk brmkna matang. Klau isu kecik mcm ni pun smpai snggup putuskan hubungan, tk matang le jwbnya tu….Ingatlah; sesebuah pertemuan istimewa bukan senang nk hadir dlm hidup. Ia adalah pemberian tuhan. Manusia sng2 nk buang. Tk hargai hadiah Tuhan mahu kebaikan supaya berumahtangga.

    Skit2 putus!…Ey blah la…Toksah jd public figure la klau sikap serupa mcm yg bukan public figure. Lu jd artis, tu kerja lu. Kena la pandai handle. Kena la belajar sikap mcm mna jdi artis dan handle keadaan…

    0

    0
  229. adz says:

    x msuk akal lngsng pd dua2 org ni, yg mamat bg alasan x perasan sbb x pkai spek mate, yg fida plk x perasan rambut jatuh…..ish ish ish….mustahil la….mata & rambut 2 kn korng yg pnye, x kn la x perasan, laen la mate & rambut 2 org laen yg pnye….ermm…..agak2 la klu nk bg alasan….alasan alasan alasan

    0

    0
  230. cyux says:

    bg saya la kan law org 2 bertudung utk tutup aurat dia xkan amik gambar yg nampakkan rambut tambahan pulak yg amik 2 org yg belum dikahwini dia.. tudung skadar utk imej kt tv.. n fesyen je kot? bile dah bosan hilang la sume.. wallahuallam.

    0

    0
  231. manusia says:

    kepada semua semua… dah dah le… semua org ada wat silap.. kepada fida… harap ni jd pengajaran… kepada yg lain…aku rasa boleh kot kita stop kat sini… takot kita aib kan org.. nt Allah aib kan kita pulak… haaa… baru padan muka kita… fikir2 kn..cuba beramal.. salam..

    0

    0
  232. nAdiA says:

    x pakai cermin mata???cube tgk betul2 kat gmbar tu. mamat pakai cermin mata itam la..patut la rabun terus..hik3..

    0

    0
  233. org baik says:

    hhaa..woi mamat..kau budget mcm hensem lak..kalau bukan kerana kau artis..tak ada pompuan nak kat kau..bukan hensem pon..elok2 kau dpt awek cun sebelum fida nie,,pastu putus..nemang poyo la kau..dua2 penipu besar..fida pulak bukan cantik sngt kau..barang kecik..budget pompuan pakai tudung konon,,tapi kt luar bukak..poyo la kau org..haha..pasnie org dah tak suka kau la

    0

    0
  234. Karl says:

    Menggelupor la ko Mamat…mende alasan ko nih? Ketiak dah kuar bulu pun pakai alasan cam nih?

    0

    0
  235. azrai88 says:

    aurat itu hukumnya wajib ditutup bagi semua manusia.insyaAllah sama2 kita muhasabah diri

    0

    0
  236. jongos says:

    alamak….fida,fida….apela ko ni wey…jgn suka hipokrit…dpn cmera pkai tudung,blakang bg bukak seme…abis seme mamat jila…aduhai…ape hensem sgt mamat tu fida wey….muka mcm jamban sengetje pon…sbb menang maharajalawak je…ko dh mgelupur ckp mamat baik hatila,ikhlas la…wey fida,kalau cleaner,pjual aiskrim tu ikhlas n baik ati mcm mamat ade ko nak ke?x pandang pn..lu org jgn hipokrit lbihla…gelila weh!!!

    0

    0
    • AAK says:

      anak wayang btol dua owg 2..pasal 2 bley jd plakon..fida ko setakat gah dmata mnusia tp hina disisi allah s.w.t wat pe..nk tnjuk yg kta ikhlas kat allah..biaq btoi2..jgan hipokrit sgt..mamat pasni ko tkar nma malang plak..pasni ko dduk la sorang2..kwan ngan adda ko tggal mcam 2 aje..ngan sepah pon diorang xnk ko..skang msalah ngan fida plak..ko bnyak2 kan solat istikharah mat..smoga ada ptunjuk tok ko..

      0

      0
  237. rozey_tiger says:

    alahhhhhh x payah lah fida nak kata mamat salah…yang dia gatai bukak tudung tu kenape???…
    selama nie org puji dia ..haaaa..tuhan tu dah tunjukan dah sebenar nya dia itu pakai topeng aje…pergi singapore dgn mamat…gi batam pun mamat ikut tidolak kat sane…perempuan ape tu????kalau org yang ada agama x akan bukat rambut kat mamat tu…dia bukat lagi suami fida…bila dah jadi mcm nie salah letak pada bahu mamat…padahal dia yang gatal dan mengedik..harapkan muka je baik tapi HAMPEH..
    SATU JARI TUJU PADA MAMAT..4 JARI LAGI PADA FIDA..SEDAR LAH SIKIT….

    0

    0
  238. bayu says:

    ehhh boring lah cite cite mcm ni…manusia juga…berak kentut segala…

    0

    0
  239. farmys says:

    jawapan mamat tu lawak ke apa..

    kalau ye pun pelawak.. pikir sebelum cakap..

    0

    0
  240. pronoton says:

    betul la nabi kata,,kalu kawan dgn jual wangian akan tercalit wangi,,kalau berkawan dengan tukang besi akan terpecik habuk besi,,,ni fida duk kawan dengan mamat sempah buat apa,,,terbuka la pekung di dada,,bertudung semua hanyalah lakonan,,

    0

    0
  241. promale says:

    sudah terbukti tiada jalan dakwah dlm dunia hiburan,,kononya nak masuk hiburan untuk berdakwah,,,tahi kucing,,cuba tengok artis2 nasyid,,sedikit sebanyak terikut artis2 yg tidak bermoral

    0

    0
  242. Akal yang Waras says:

    Mamat upload gmbr fida nmpak rambut kecoh jadinya..mnjatuhkan maruah dan mengaibkn katanya… alasan mamat pula mmg tak boleh diterima akal y waras..tp hakikatnya Fida sendiri kan mmg dah tayang aurat dia (dgn fesyen tudung y nampak leher dan bahu tu)….takkan dia tak tau y leher dan bahu tu juga aurat bukan hanya rambut je..jd mmg sama padan la mamat n fida ni..

    0

    0
  243. sufi yg prihatin says:

    nara ni bila nak delete gambar ni?suka sangat ke aibkan orang mcm ni?kalau ye pun dia x reti nak jaga diri dia,tp tolonglah jangan nak aibkan dia ye. blog gosip lain dah delete pun gambar nampak rambut fida ni, nara bila nak delete? x beautiful langsung nara ni…. :P

    0

    0
  244. dekat luar xpakai tdung.. apa bnda tuh.. kalau xhipokrit .. mane2 pegi jew mesti bertudung,, aurat tuh hanya untuk suami bukan kekasih smasa pergi bercuti .. fida2.. baik xpyh pakai tudung kalau mcm ney .. buka jew.. snap bebyk pic.. anda malu apabila pblic melihat rambut anda ?? adakah anda xmalu apabila ALLAH melihat anda .. renung2kan..

    0

    0
  245. lehot says:

    Kalau takut gambar tanpa bertudung diambil kenapa keluar dgn org bukan muhrim guna topi,,,,ini semua alasan semata2x

    0

    0
  246. IslamIsMyLife says:

    to fida – x perlu nk marah mamat sbb die upload gmbr ko x pkai tdung..yg ko tu sape suruh x pkai tdung bile kuar?siap buat muke mnje lg nk amek gmbar..baru kenal mamat tu x smpai brp bulan dh tunjuk rambut,tu blum lg da tunang..agknye sume d tunjuknye..

    to mamat – thniah kpd anda sbb dh mngaibkan diri fida & tnjukkan kebodohan ko..

    0

    0
  247. marina says:

    ala………. standart ar kadang2 kite pun bukak tudung……….Fida pun tak terlepas dari sifat macam tu…kekadang aku kuar umah pun tak pakai tudung…kejap pakai kejap tak pakai..tak yahlah memasing nak kata mengata..semua ada khilaff… tak caya tanya diri sendiri

    0

    0
    • Aku sayang Islam says:

      insaflah wahai teman.. tinggalkan larangannya.. jgn di sokong perbuatan keji..dunia pun dah semakin tua. mari la kita sama2 bertaubat. ~~ peringatan untuk aku jua.

      0

      0
  248. hawabayu says:

    mamat tu ade agenda lain yg sebenarnya.. dia bg alasan utk c fida yg mata dia rabun.. bukan di tujukan pada kita ni… tp gmbar tu yg c mamat nak tujukan pada kita yg umum ni… yg s fida tu, ko nak tudung atau tidak itu hak engkau, dosa pahala engkau tanggung. x sape memksa engkau brtudung tetpi bila pilihan engkau sndiri yg nk bertudung jadi jgn la hipokrit, memburuk kan nama org yg bertudung.

    0

    0
  249. brother sucks says:

    asal tak amek gambar bogel fida tu kan bagus..alang2 buka kasi habis..bohsia biasa lah..si mamat tu budak kampung..nama pun mamat ……depan kita bertudung tutup aurat..balakang bukak plk..bertudung untuk peminat ke?bukak untuk allah untuk tutup aurat…

    HABIS LAH KORANG KENE BOIKOT…dah lah mamat sepah dan bersepah…

    lain kali amek lah gambar masa blow job dalam kete kan best,,,ulala……

    0

    0
  250. opss… ter…

    0

    0
  251. x kesah says:

    hahaha~~~mamat sepah~~~memeang besepah laaa~~~xpe laa~~~bgus jgak dpat tngok fida mcm tu~~~msti best kan~~~huhuuh~~~

    0

    0
  252. fidabongok says:

    engkau ni sama mcm cite di bawah lembayung kaabah tayang kat astro baru2 ni.
    menggunakan agama untuk dunia..tak payah la nak salahkan si mamat.t tu sume tuhan nak tunjuk betapa munafik nye ko..tuhan tunjukkan melalui mamat sebagai pengajaran bahawa ko yg dijadikan dari air mani yang hina, tak layak sungguh untuk bermain2 dengan agama tuhan..patutla drama ko dlm cite sheila rusly bulan ramadhan aritu,menyampah3juta kali nye aku tgk ko..patutla aura ko langsung tak bagus..ntah kenapa aku mcm menyampah tgk hidung ko yg kecik tu,dgn sore ala2 manja tiru akk sapapat ko.

    0

    0
  253. adi miller says:

    tgk pada punca nya .. xpayah nak cerita ke tempat lain … salah mang salah Fida .. kalau dah bertudung,haruslah bertudung sampai bila2 .. kalau x bertudung nak ke bertudng lain la cerita .. ni contra jadik nyer … dari situ , kesalahannya berjangkit pada si MAMAT ni .. bertambah lagi salah nya … nak kata x pergi kesekolah pergi kan ? akal fikiran letak dimana ? MAMAT x terkejut ka si Fida x pakai tudung ? X tegur ka kenapa si Fida x pakai tudung ?? kalau MAMAT dah terpegun tgk Fida x pakai tudung memang dia jenis lelaki yg tak tahu menilai seorang perempuan .. yelah kan fida kat dalam tb pakai tudung .. kat luar x pakai plak … tambah2 lagi MAMaT amik gambar dia, dari situ plak terus upload .. MAMAT x der sensitiviti akal langsung !!!! benda kecik boleh dielakkan … sekarang jadik besar … and then MAMAT n Fida merapu bagai pasal benda … salah tetap salah !!!

    0

    0
  254. tumpang skaki says:

    ala biasa la dia kan manusia biasa..pakai tudung pon sbb dr kecik mak yg suruh..dah biasa pakai dr kecik sbb tu la boley suka2 hati pakai suka2 hati bukak bukan sbb mmg ikhlas nak pakai tudung tu..kalau belakon pon blh pegang2 tangan n peluk2 la sbb sendiri paham la ye..hihihihi

    0

    0