Written by AbangNara | December 7th, 2008

pestagaydimalaysia

I do not about this festival, party or whatever you guys called it. But from what I read from JustKhai blog, recently a Malaysia Gay Party was held for Malaysians.

Wow, I just got the feeling Malaysia has become more open than before. I am against gay, pengkid, lesbian or whatever that relates same gender, but from what I’ve seen from these pictures, there are a lot of Malaysian who applying this kind of life style.

More pictures of Malaysia Gay Party if you read the full article.

pestagaydimalaysia2

pestagaydimalaysia3

pestagaydimalaysia4

pestagaydimalaysia5

pestagaydimalaysia6

95 responses to Malaysia Gay Festival, Party Pictures

  1. ERPIK says:

    AIDS
    anunya ia dimasukkan sembarangan

    0
    0
    • ALIM says:

      EH BODOH JGN CAKAP YG BUKAN BUKAN TENTANG GAY TAU…
      LU HANYA TAU HISAP PANTAT BUSUK PEREMPOAN YG KOTOR DGN DARAH HAID ,,,,,NAK MUNTAH RASA SAYA…….
      KALAU HISAP KONEK LAGI SEDAP DGN AIR MAZI,,,,,,

      0
      0
      • arman says:

        yes i agree to u.tak baik ckp gay cam 2.e2 nafsu yang mereka ada kan.

        0
        0
      • alim bodo says:

        weh alim..name je alim
        tak alim lgsg..
        ko ni mst sbhgian dr dorg
        tu psl pikir cam budak xde otak

        dah kalo naluri tu lembut
        bwk2 la blaja jd laki..
        ni lagi nk bcampur kaum camni
        buat bnda tak senonoh camne

        barallll

        0
        0
      • yula says:

        bodo la ko alim
        ko pun datang dr lubang yg ko ckap busuk tu
        n kotor tu.
        kalu mak ko bc sedih die

        0
        0
  2. flower says:

    geli aku tgok..

    0
    0
  3. ni says:

    eeiiiiiiiiii
    x sesuwai la

    0
    0
  4. hani says:

    Bawa sial!!! kat bumi malaysia ni. Melayu Cina, India pun sama… sebelum Allah terbalik kan bumi/ turun bala taubatlah manusia. pembawa bala aids. kalau boleh hukum tembak. aku tembak dah kepala gay ni satu2 dngan anu2 nya sekali. mana gay jawab la sial!!!

    0
    0
  5. hani says:

    u all gay pembawa mala petaka kat bumi Malaysia. tak payah nak bangga jadi anak Malaysia kalau golongan gay ni hidup. Anak Melayu Islam sungguh memalukan balik kg baik muka… kat bandar jual bontot jual telur …ee pergi mampus buat malu generasi. semua gay adalah sial! sial adalah gay! jawabla gay

    0
    0
    • who says:

      MALAPETAKA? KO YNAG BAWA MALAPETAKA! HARAP BAIK LA KONON…CAKAP ORANG LAIN X BAIK KONON ! DIRI SENDIRI ADUH,……..

      0
      0
    • aku gay intelek. says:

      kenapa u macam terancam hani? mesti BF u kena rampas ngan mamat gay kan?

      em, sabar, jgn sbb die sorg u mencarut gay ni macam2.

      mesti muka u tersangat la hodoh, dan u mesti gemok dan hitam.

      xpun, u mesti kepam n busuk gila, tuh yg bf u lari, n lari ke jantan lain.

      jgn sedih, bukan u sorg jer yg macam ni. ramai lagi kat luar tuh yg bf die lari ke jantan. i dah pernah dapat 5 bf perempuan yg lari ke i.

      so u jgn sedih sgt. jgn salahkan gay bila bf u lari, salah kan rupa paras u yg hodoh itu, ok?

      sekian sahaja nasihat dari saya.

      0
      0
      • ainul says:

        MCM LA GAY TU SEMUA ENSEM……MUKA CAM SIAL POWN ADA GAK…….

        RUPA IS 2ND THING….GOLONGAN KORG PIKIR NAFSU SYAITAN JER…SBB TU JD MCM NI…..SYAITAN POWN TAU CR SYAITAN BETINA…….

        0
        0
      • amy lailee says:

        Y A ALLAH…KO BUKAKAN LAH PINTU HATI DIORG NI TUK KEMBALI KE PANGKAL JALAN..

        0
        0
      • anti gay/lesbian/bisexual says:

        ko name jer gay intelek tp bangang sama mcm BABI,ada otak tp x guna,binatang pun tau pasangan masing2,bila nak mengawan jantan cari betina,betina cari jantan,binatang ada otak tp xde akal,ko manusia ada otak & akal tp tetap bangang jugak…x tau nk berfikir….dasar ko ngan geng2 gay ko tu saki baki kaum gay nabi Luth yg dh mampos terbenam….

        0
        0
  6. hani says:

    dgar cite artis, eksekutif, ptd , lawyer macm golongan gay… nanti ada wakil rakyat gay.. balik la ke pangkal jalan… mungkin sekarang muda… dah tua ntah macam mana. kalau mati suruh gay ni yang mandi mayat ke!! gay yang baca talkin??? gay macam2. parti hisap kepala butuh ko orang paling terror. memang sial la tengok gambar u all. sapa la mengandung anak sial gay. menyesal maknya. tau msa kecil picit kasi mampus!!!

    0
    0
    • AKU says:

      apa la ko ni ckp mcm tu? kalo ko nak salahkan golongan gay tu jgn la babitkan mak dia skali. kesian mak dia kat umah terbatuk2. salahkan mereka yg buat benda tu la.

      0
      0
  7. hani says:

    konek melayu masuk lubang bontot cina. mulut india kulum konek melayu. cina india shuck konek melayu. lubang bontot india konek melayu masuk. memang pengotor gay ni, taubat la rakyat malaysia

    0
    0
    • aku gay intelek. says:

      pakar la u nih hani.. hebat. u pulak describe terperinci. u lupa, bapak2, suami org, bf u or bf org kat luar sana termasuk dalam senarai org yg gayboy nih dpt tau. jgn jeles nyah!

      0
      0
  8. bobolia says:

    astaghfirullah……..sungguh jijik perlakuan artis2 malaysia yg terikut dengan budaya barat freemason……sedarlah Armageddon dan kiamat dah dekat …….berapa tahun je lagi nak Perang Armageddon….masa tu dajjal keluar korang nak ikut sapa?????

    kelab malam ni mmg punca maksiat habis……wahai org ramai….mari kita bersatu hati pergi membakar semua kelab malam pusat segala punca maksiat…..kita2 pergi ramai2 kump ribu2 org dan bakar……

    baru aku paham sekrang kenapa Amrozi bom kelab mlm kat Bali

    kalau aku tau ada pesta gay camni….aku takkan teragak-agak nak bom pesta tuh….

    aku akan bunuh semua gay……..

    0
    0
  9. Who am i says:

    terok terok terok

    0
    0
  10. minah nympah says:

    Astaghfirullahalazim…xnk ak ckp lbih2,coz ak ada 2 org adk llki..yg ak nk ckp,taubat ler bg org2 yg trsesat,sblum pintu taubat trtutup..pintu taubat skrg masih trbuka untuk hamba2Nya..ya Allah,jauhkanlh perkara begini dr keluargaku n semua umatMu yg Engkau kasihi..Amin..

    0
    0
  11. iris says:

    taubatlah sebelum terlambat.dunia akhir zaman….

    0
    0
  12. who says:

    u againts gay ? so , you have a right to do that ? this gay people have their own way to live a life , don’t you bother much, think about yourself is enough. SO nice a talk like you are better…look around, look at a mirror….you saw some wrinlkes in your face , so stop commenting on others people lifes, whores.
    Let it be , it’s does not affect you much……
    most of western countries have gays people, but where is your books come from? Western is it ? Where is your favourite movies come from ? Western is it ? And where you gonna persue your study ? western , don’t be…u hate gay…! so , might be you will be in trouble if got there….da…..da…..da….
    and not forget , stop commenting . I AFRAID I COULD BE HAPPEN TO YOUR SONS AND DOUGHTERS….!

    0
    0
    • khalifah says:

      al-quran dan hadis diturun kan untuk dijadikan panduan agar tak sesat kat muka bumi nie..

      klu sekadar belajar kat barat semua pemikiran dan tulisan buku yang ditulis oleh manusia yang dah sedia tahu bahawa manusia tu sendiri lemah maka mesti hasil penulisan dari pemikiran manusia ni ada kecacatan dan kelemahan.

      so kenapa mesti nak ikut.. klu di ikutkan juga maka sesat macam ni lah..

      tak kenal jati diri..

      cuba fikir apa tujuan kita dilahirkan di dunia hingga kita di matikan..?

      fikir siapa diri kita.. sebab kita x kenal siapa diri kita, maka kita tak kenal pencipta kita.

      fikirlah dunia ni buat sementara..

      jangan bangga dengan apa yang ada dibarat..akhir zaman akan tenggelam segala yang ada di barat tu…

      0
      0
    • antigay says:

      hah.kalau Allah turunkan bala macam kaum luth tu,satu negeri ditimpa musibah.kalau korang yang gay ikut nafsu syaitan ni je yang kena takpe.ni tak,orang lain pon terbabit same.
      kat dunia ni,boleh la kau cakap banyak,bila datang malaikat maut,tercungap2 la kau masa tu pintu taubat dah tutup.
      and kalau kau kapir,for sure kau memang jadi kayu api neraka.so who cares la kan.

      0
      0
  13. boxer hugo bosss says:

    cam pesta ladies nite gak…
    party tok pmpuan..tp laki ler jd penari bogel nyer…hehe..
    tast life goes on…xleh nk ckp lbih la broo…nie sume dtg dri diri sndri…dose ttp dtg n pnyakit dtg menyambut…
    pas2 sebarkan kat pmpuan lak..yg betine dok bg di tale..
    renung2kan la yek..
    no body perfect….:D

    0
    0
  14. airin says:

    i was a lesbian b4 maa…last time i was a straight too!!sometime tuhan nak tunjuk kt kita bila kita mengata org lebih2 last2 kita terjebak..cam i lahhh.. tp dah pulang ke pangkal jalan coz my tomboy left me for another galz…suck!!!anybody straight..lesbian or gay out there setiap apa yg kita lakukan kt dunia pasti ada pembalasan d akhirat..so i just live the life..cari sapa diri i n kembali kepada Allah…baru rasa tenang kalau x asik nak marah ja dgn dunia nie…

    0
    0
  15. airin says:

    heeh…ada sapa nak balas msg dgn i???right now i buat bznes nak hilangkan stress…bercinta ngan lesbian n gay ni lebih teruk dr bercinta dgn straight..but to be true fucking dgn galz mmg best..xyah pk ngandong n etc..but i felt paranoid bila dia dkt dgn pompuan lain…so i sugest pd yg baru nk jd lsebian pk betol2..n 4 the galz out there jgn suka2 bg jantan kongkek dgn u…mengandong luar nikah then u gugur kan…lagi sial!!!

    0
    0
    • Xxtremeboy says:

      pada pandangan saya, kongkek tu boleh, tapi cara halal lah.. jangan kongkek cara haram. tu sebab jadi haram jadah dan anak haram

      sekadar pandangan

      0
      0
  16. mamat kuantan says:

    setiap perkara ada buruk ada baik.di dalam diri kita sendiri pun ada keburukannya.Jadi guna lah cara berhemah,TOLAK LAH KEBURUKAN DENGAN KEBAIKAN.jangan hina atau cemuh mereka,guna pendekatan yang baik,pujuk dengan lemah lembut. kekasaran tidak membawa kesan baik.Sebagai contoh andaian; “seorang gadis sanggup tinggalkan keluarga tercinta setelah di pujuk rayu oleh kekasih” Peranan PUJUKRAYU sangat berkesan.Gunakan pendekatan yang sama seperti ini,pasti berjaya.

    0
    0
  17. yann says:

    EEE……insaf aku bila ngok gmbar dn bc komen enkorg dh hmpir sgt rupanya kita dgn akhir zaman,jdi marilh sama2 kita fikirkn dn renungkn prkara ni dlm2 erk..

    0
    0
  18. airin says:

    ape kejadahnya tuhh???he..he..yan agaknyer ko ni belum cukup umur….dulu aku pun naif sgt…bila tgk org buat benda bukan2 mengata2..skrg Tuhan nak tunjuk dia suruh aku terjebak supaya dpt rasa apa sbnrnya yg terjadi dlm hdup drg..xpalah didiklah anak kita dgn panduan agama…

    0
    0
    • yann says:

      hello airin syg,pmbtulan ya aku x prnah nk ktuk2 gay @ LES.mmber aku 1 ofis pun LES juga tpi aku geng dgn dia apa,aku respect hbs kat dia sbb org kat ofis 2 slalu ktuk2 dia tp dia ttp cool,dia bek sgt ngan aku sgala msalah dia msti cite kat aku sbb dia tau hnya aku yg x ngutuk dia,aku dh prnah pjuk dia ajak dia blik ke pngkal jln tp dia ckp ngan aku yg 1 hari nnti dia psti akn brubah aku pgang kta2 dia dn aku x sbar mnunggu….

      0
      0
    • KRULIZA says:

      Betol….btol….btol……

      0
      0
  19. jiwang says:

    ok la tu jgn gadoh2…he he… nti dia berubah latu… mgkin dah dekat kiamat tak…

    0
    0
  20. dilla says:

    cik alim …t.. yang keluarkan awak kat dunia ni…. jgn ckp ikut sedap mulut nanti senget mulut 2. Dan klu anda tahu nikmat bila bersalin anda x akan bukan-bukan.

    0
    0
  21. mizazone says:

    kalo kita ada pegangan agama yg kuat , kita x kn terglong org2 yg jahil. kita kita lawan diri kita , jgn ikt hati n persaan ja……….

    0
    0
  22. Gay says:

    sesiapa di antara kamu yang tidak pernah berdosa, melontar baru terlebih dahulu… jangan menghakimi sesama…hanya Allah saja yang hakim…

    0
    0
  23. Gay 2 says:

    Baca balasan Hani sungguh ku sedih. Rupa2nya dunia bnyk org pikir mcmnya. Jadi kalau kami x dpt balik ke pangkal jln, lebih baij kami mati ke?

    X pernah ko pikir mungkin sapa2 antara keluargamu gay ke lexbian ke. Ku mmang ingin nampak mcm mana ko bunuhnya.

    Sungguh kecewa sama segelintir orang.

    0
    0
  24. straight says:

    to Alim and sekalian gay2 and lesbian…

    to be honest korg mmg berpikiran singkat… klau mak ayah korg homo, korg xidup atas dunia ni… n xmerase nk isap konek.. klu jijik sgt ngn pantat, korg xsedar ke mak korg lahirkan korg dulu kuar ikut mane? klu bukn pantat? korg kuar ikut mulut ke? lagi satu, tlg tukar name… buat malu je name alim, perangai xpadan lansung ngn name.. tau x nabi xmengaku umat?

    0
    0
  25. sedih says:

    kenangkan kembali kisah kaum nabi luth yg mengamalkan hubungan sejenis (homoseksual) dan balasan yg menimpa mereka.
    saudara2ku, kembalilah ke pangkal jalan sblm terlambat.
    Astagfirullah…

    0
    0
  26. gai says:

    palui.

    0
    0
  27. gai says:

    tanda2 kiamat.

    0
    0
  28. hamba Allah says:

    Ya Allah Ya Rabbi..apa sudah jadi ngan rakyat Malaysia ni?bwk2 la bertaubat,jangan sampai bumi Malaysia kita ni dapat malapetaka seperti ditempat2 lain..Amin

    0
    0
    • eric says:

      wah.golongan gay ni pandai pulak igt ALLAH ye?masa buat maksiat sesama jenis tak igt plak?

      0
      0
  29. karipap says:

    bodoh!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  30. xreactorx says:

    astarfiruallah……..pengikut kaum nabi luth,jgnlah malaysia ditimpa azab dan bencana.

    0
    0
  31. mila says:

    aku rasa nak muntah…uwekk

    0
    0
  32. faiz says:

    kaum gay ni tak ade beza dgn babi….cilaka punya kaum..

    0
    0
  33. faiz says:

    korang tau tak..yg korang hantam tu lubang taik…otak macam lembu….

    0
    0
  34. sindora says:

    sebenarnya kaum gay and lesbian ni tau apa yg mereka buat tu salah, tapi dek kerana nafsu menguasai akal, mereka turutkan bisikan nafsu syaitan tu. biarpun lawyer, ahli politik, cerdik pandai (kononnya), mereka telah jadi bodoh kerana hilang akal dek nafsu… semoga suatu haru nanti mereka kembali ke pangkal jalan…

    0
    0
  35. iz says:

    salam kepada semua muslimin/ muslimat.. x kiralah ko gay ke idak… kita hidup nih sementara.. kubur memasing… nak cerita baik buruk rasa-rasa eh semua dah tahu…. tapi yg aku pasti ini semua sebab atas galakkan kerajaan pemerintah… selagi hukum hudud x dipakai.. buat la kesalahan maksiat camna pun… abih tinggi kena denda jer… nak basmi kes buang anak konon.. (sedangkan kelab malam/ arak dijual bersepah2)….sedangkan inilah punca segala masalah kat dunia ni… lupa diri dan x tahu baik buruk perbuatan terhadap orang lain…
    …mak bapak pun satu hal… buat anak pandai… tapi anak dibiarkan hidup tanpa bimbingan akidah yg betul…
    .. tgk ler kt malaysia nih… denda yg lain lebih mahal dari denda maksiat nih…
    harap2 kaum nafsu songsang nih cepat pupus dari malaysia…
    Ya ALLAH ya tuhan kami timpakanlah azab bencana yang dasyat terhadap kaum luth..

    0
    0
  36. iz says:

    opss… mak bapak yg aku maksudkan ialah segelintir mak bapak yg tidak bertanggungjawab..

    0
    0
  37. iz says:

    Untuk renungan…..
    KIsah nabi Luth dan kaum Sodom yang homoseksual Feb 3, ’06 11:17 PM
    for everyone

    dari ceramah Anwar Al- Awlaki

    Nabi luth di utus oleh kepada kaum sadum atau kaum sodom. Beliau bukan penduduk asli kaum sodom. Nabi Luth adalah keponakan dari nabi Ibrahim, belaiu tinggal bersama kaum sodom karena mempunyai tugas dakwah dari Allah. Sama seperti halnya para nabi yang lainnya, misi dakwah beliau yang pertama adalah menyerukan kepada kaumnya Laa ilaha illallah. Tapi kata Laa ilaha illallah ini bukan hanya diucapkan saja tapi merupakan the way of life, ketika mengucapkan Laa ilaha illallah tidak ada tuhan yang patut disembah kecuali Allah SWT, dan tidak ada tuhan yang patut ditaati kecuali Allah. Ini berarti perintah, hukum dan larangan harus diambil dari Allah.

    Para nabi ketika dealing kepada kaumnya, para nabi berhadapan dengan masalah yang dihadapi masyarakat, dan mereka bukan berhadapan dengan masalah yang tidak relevan atau masalah yang sudah lalu. Mereka berhadapan dengan penyakit masyarakat, menganalisa penyakit masyarakat itu kemudian penyakit kaumnya itu dilawan dan ini adalah hal yang sulit dilakukan.

    Sangat mudah berdakwah kepada orang mengenai hal yang disenangi mereka dan mengabaikan hal yang tidak mereka ingin dengar, misalnya berhadapan dengan penguasa yang diktator, kita tidak akan berbicara mengenai pemerintahan, orang yang berhadapan dengan yang senang merokok, tidak akan berbicara mengenai merokok lebih baik bicara hal yang lain, dan kalau berhadapan dengan wanita yang tidak menggunakan hijab tidak akan bicara mengenai hijab lebih enak bicara mengenai shalat atau berbicara masalah yang tidak berhubungan dengan kondisi yang sedang dihadapi masyarakat. Orang-orang akan senang kalau kita berdakwah seperti ini, karena kita membiarkan apa yang ingin mereka dengar.

    Tapi ini bukan cara para nabi, para nabi menghadapi masalah yang dihadapi kaumnya dan hal ini yang membuat para nabi menderita karena tekanan dari kaumnya, karena kaumnya tidak ingin mendengar nabinya berbicara mengenai kesalahan mereka. Orang tidak ingin mendengar masalah mereka dan tidak ingin apa yang mereka perbuat disalahkan, orang hanya ingin mendengar yang membuat mereka nyaman.

    Kaum luth menderita homoseksual. Penyakit yang parah yang diderita kaum Luth, dan bukan itu saja, mereka juga penyamun dan merusak. Dan kaum nabi luth ini sangat jahat. Mereka melakukan homoseksual tidak sembunyi-sembunyi, mereka melakukan di depan umum. Di ayat 27:54 Luth berkata kepada kaumnya mengapa kamu melakukan perbuatan keji ini sedang kamu melihatnya satu sama lain?.

    Dan mereka lah yang lebih dahulu menemukan perbuatan keji ini. Ada yang mengatakan bahwa homoseksual karena gen, pernyataan ini tidak benar karena kaum luth lah yang pertama kali melakuan homoseksual. ayat 29:28. Dan ingatlah Luth ketika berkata kepada kaumnya, “Kamu benar-benar melakukan perbuatan yang sangat keji (homoseksual) yg belum pernah dilakukan oleh seorang pun dari umat-umat sebelum kamu. Apakah pantas kamu mendatangi laki-laki?

    Kaum luth sudah sangat kehilangan rasa malu, mereka tidak punya rasa malu, haya. Kaum luth ketika mendengar peringatan dari ALlah , mereka menjawab 7:80-82, kaumnya melakukan pembenaran terhadap apa yang mereka yang lakukan. Mereka melakukan homoseksual ingin jadi suci, inilah konsep yang memutar balikan baik menjadi buruk yang buruk menjadi baik. Mereka mengusir Luth karena mereka ingin menjadi suci, jika Luth masih di kota itu mereka menjadi tidak suci lagi.

    Nabi Luth walaupun dia sendirian , beliau tetap berkata kepada kaumnya, “saya sangat membenci perbuatanmu.” Kemudian Luth berdoa kepada Allah 26:168-169

    Dan di tempat yang lain, datanglah utusan Allah kepada nabi Ibrahim. Ketika nabi Ibrahim menghidangkan makanan, tamunya tidak menyentuh makan tersebut. Nabi ibrahim terkejut kemudian para malaikat memberitahukan kedatangan mereka untuk menghancurkan kaum sodom. Mendengar kabar ini istri nabi ibrahim (sarah) tertawa (11:71). Kenapa beliau tertawa? karena kita seharusnya di dalam hati membenci perbuatan yang keji, dan harus senang ketika siksaan didatangkan kepada orang yang berbuat keji, melanggar larangan Allah. Dan ibunda sarah mendengar kabar ini hatinya senang. Mungkin sebagian kita tidak memahami dengan konsep ini, apabila kebenaran yang menang seharusnya kita menjadi senang, kita senang bukan hanya karena tim football atau basket ball favorite yang menang.

    Dan hal ini bukan lah permainan, tapi perlawanan antara yang haq dan yang bathil. Hati kita senang ketika yang haq menang dan sedih ketika yang bathil menang. Kemudian para malaikat menyampaikan kabar gembira kepada sayidina sarah, Allah akan memberinya keturunan.

    Tapi nabi Ibrahim gelisah atas kabar yang dibawa oleh para malaikat. Beliau gelisah karena malaikat akan menghancurkan bangsa sodom. Ada dua alasan atas kegelisahan beliau (11:74)

    1. pertama karena luth masih di sana(29:32).

    Karena keponakan beliau orang yang baik masih di sana, dan beliau khawatir semua penduduk di desa itu akan dimusnahkan.

    2.Dan juga Ibrahim adalah orang yang penyantun lembut hati (11:75). Beliau membela bangsa sodom, beliau meminta untuk memberi kesempatan kepada mereka mungkin nantinya mereka akan bertobat kembali kepada Allah. Tapi malaikat menjawab 11:76 azab kepada mereka, kaum sodom tidak dapat ditolak lagi.

    Setelah para malaikat menyampaikan kabar kepada Ibrahim mereka kemudian pergi ke desanya kaum sodom. Orang yang pertama kali mereka jumpai adalah anak perempuannya nabi luth. Ketika melihat para malaikat yang menyerupai pemuda yang sangat tampan, anak luth dengan terburu-buru menjumpai ayahnya. Setelah memberitahukan kepada nabi luth bahwa ada 3 orang pemuda yang menuju desa mereka, nabi luth dengan terburu-buru menjumpai mereka dan menyuruh mereka menjadi tamu di rumah beliau, karena nabi luth tau kalau ketiga pemuda asing ini tidak menjadi tamu beliau maka mereka akan menjadi tamu kaum sodom. Kalau beliau tidak take care mereka , mereka akan mengalami masalah.

    Beberapa kali luth memperingati 3 pemuda ini, bahwa penduduk desa ini, sangat jahat, luth tidak tau kalau mereka malaikat. Para malaikat ini tidak memberitahukan identitas mereka , menurut ibnu katsir, ketiga malaikat yang menyerupai manusia ini diperintahkan Allah, jangan hancurkan kaum luth sampai mereka mendengar kesaksian nabi luth akan kejahatan yang dilakukan kaumnya dan nabi mereka menentang perbuatan itu. Setelah mendengar kesaksian nabinya kaum sodom akan perbuatan keji mereka, maka para malaikat akan menghancurkan kaum sodom. Setelah sampai di rumah beliau menutup rapat-rapat rumahnya. Tapi istri nabi luth kemudian keluar pergi memberitahukan akan keberadaan ketiga pemuda yang berada di rumahnya kepada kaumnya. 66:10, Allah memberi contoh orang yang kafir, istri nabi nuh dan nabi luth.

    Kemudian menyebarlah kabar ini keseluruhan kaum sodom, mereka mendatangi rumah nabi luth, mereka sangat senang akan kedatangan ketiga pemuda 15:67. Kemudian Allah bersumpah dengan umur nabi Muhammad 15:72,

    Hanya nabi muhammad saja yang umurnya digunakan Allah untuk bersumpah. Kita hamba Allah yang bersumpah, tapi di ayat ini Allah bersumpah kepada umur nabi Muhammad. Kaum sodom mereka dalam keadaan mabuk , mereka mabuk bukan karena alkohol , bukan karena diracuni oleh alkohol, tapi karena hawa nafsu mereka, nafsu seksual mereka. Nafsu seksual dapat membuat orang menjadi buta dan terobsesi.

    Luth berkata kepada kaumnya 15:68, kemudian kaum sodom menjawab 15:70, kaum sodom melarang nabi luth untuk menerima tamu. Kemudian luth menyuruh kaumnya untuk mengawini putri (pemudi negeri itu). Nabi Luth menghadapi kaumnya yang sudah sangat ribut dan anarkis, beliau menggambarkan hari itu sebagai hari yg sangat sulit 11:77. Beliau membutuhkan pertolongan, karena beliau bukan berasal dari negeri itu, sehingga tidak ada keluarga yang dapat mensupportnya dan dia juga tidak punya anak laki-laki, beliau sendirian. Pada saat genting seperti itu beliau berkata 11:80, kemudian malaikat utusan Allah berkata 11:81. Di pagi hari masih gelap Luth pergi bersama anak-anaknya, dan mereka di larang melihat ke belakang, kecuali istri beliau. Ada yang mengintrepetasikan istri beliau ikut pergi kemudian menengok ke belakang ada yang juga berpendapat istri beliau ditinggalkan.

    0
    0
  38. Inda says:

    Kalau bala datang, kita sume pun kena juga, gay ke, les ke, straight ke..mari lah kita byk2 doa supaya org2 sesat ni pulang ke pangkal jalan sebelum tuhan turunkan bala kat malaysia ni…huhuhu

    0
    0
  39. sL says:

    btul ckp iz 2. even dlm Al-Quran pn hve been mntion bout diz. Allah dh tnjukn blsn kaum tdhlu kt diorg yg hmosex ni. so kta ni amek la pgjrn. knp nk lg skong gay 2. brni ke cabar kuasa Allah???

    0
    0
  40. REEEE says:

    gays is normal… so stop hate them…LIVE THE LIFE PEOPE

    0
    0
    • aq bah says:

      ye aq stuju dgn ko…tp yg buat org benci gay ni ialah dorang tak istimewa mcm kita nie..kmi nk ubah nafsu pown tk dpt…aq mngaku aq gay..tp aq bukan laki lembt…klu drenung2 mmg sapa2 je yg gay mmg tuhan da takdirkn..cuma kita perlu mnghalangny..ujian bg org2 yg briman….

      0
      0
  41. oprah says:

    alim mulut jage ko pun kuar dari pantat yg ko ckp tu…kla tak kau tak ade kat dunia ni….kla tak merase la ko dunia ni n tak merase la ko jadi gay….megong..tak sekolah…ckp pk dulu..pk mcm binatang…

    0
    0
  42. kasturi says:

    Gay n lesbian ni mana reti baca quran. Kalau depa baca xlah jadi gay n lesbian. Quran relevan higga Qiamat Qubra. Critanya kaum Luth dah lama berlaku. Sekarang, dunia pusing balik ke situ. Agaknya bila dunia ni dah macam crita nabi Adam as, bersedialah untuk Padang Mahsyar. Wallahualam.

    0
    0
    • aku gay intelek. says:

      kalau macam tu u nak cadangkan yang pencuri x reti baca quran la?

      si menteri rasuah x reti baca quran la.

      si saiful kes liwat dgn anwar yg bersumpah depan mimbar x reti baca quran la?

      pikir beb, sebelum bg komen. macam xde akal je bg komen.

      ade ke mudah2 ckp xreti baca quran.

      weh, aku ade kenal ustat kat kl nih, gay jugak, jadi imam segala, ko nak komen ape?

      ustat n imam ni. barangkali, die pernah imamkan ko kut, kat area ,masjid kampung baru kl. ko nak jawab apa?

      0
      0
      • ainul says:

        terima kaseh dgn maklumat anda mr.gay (proud to be)…..
        soooo…..umat islam sekitar kawasan tersebut…..sila berjemaah di kawasan berdekatan yg lain……sbb x kan korang nak berimam kan golongan yang ternyata dilaknat ALLAH SWT ……

        silap ari bulan …pas solat berjemaah, dia tolong doakan semoga makmum dia pown jd gay mcm dia……..nauzubillah …mintak2 ler ALLAH selamatkan umat manusia yg berimamkan ngan ustaz gay nih………..

        0
        0
      • awek KL says:

        bukan xreti baca quran..x faham quran..dan x faham agama islam…dan yang penting xtakut kat ALLAH dan hari pembalasan

        kalau ustaz n imam tu takut kat ALLAH..mesti dia x jadi gay

        0
        0
      • Inteleksgtlakonon says:

        e eh? abis ko ingat dgn jadi imam dan ustaz, Allah dah terima la? hehehe.
        memang terima x terima tu urusan Allah. tp jgn yakin diri tu diterima.
        intelek konon.

        0
        0
    • ainul says:

      diorg bkn x reti baca……tau baca tp x paham……setengah tu paham tapi anggap yang kisah dlm ALQURAN tu cerita dongeng…bg diorg kubur masing2….klu dah ditakdirkan masuk ke NERAKA tu masuk jugak…mengelak cam na pown masuk jugak……

      so…….kita ni yg dah nampak kesesatan tu…berdoalah supaya tuhan pelihara kita dari terjebak menjadi golongan yg dilaknat dunia akhirat………….

      0
      0
  43. prince says:

    nak komen apa ekk….
    lalalalalalalalalalala.
    blablablablablabla…

    0
    0
  44. nANTI SEX says:

    Burit ado yg lg sedap nak tutuh jubo jugok, mmg bodow lar gei.!

    0
    0
  45. nANTI SEX says:

    Lugarr wehh tengok aksi natey2 nih.!

    0
    0
  46. dedikasi.....dan......prihatin says:

    salam….lepas baca sume komen aku rasa nak jugak komen…maybe klu nak dengar tpi jgn takat dengar…pikir2knlah….ok…sebelum aku ckp aku mntk maaf kalau ada pihak terasa….ok aku tak penah kisah nak berkawan dengan sume org termasuklah gay mahupon les…bagi aku mereka sume adalah sama..cuma mereka terlalu lemah dlm menghadapi dugaan hidup…mereka terlalu lemah pda godaan nafsu…..aku tau gak yg member aku ni gay…tpi aku tak penah nak asingkn dia…aku cuba anggap dia mcm mnusia biasa….mmg diorg bodoh…bodoh sbb tk blh pkir tntg nafsu yg betul….bgi aku klu kita hanya setakat menghina dan mencaci sahaja tanpa cuba untuk menyedarkan…kita juga adalah bodoh sama sprti mereka…sepatutnya kita haruslah terus menasihati mereka dgn cra baik…..cuba bawak mereka kmbali kejalan benar…semaikan nilai mulia pda dri mereka..bukan dgn hanya mencaci dan menghamun…ingatlah jgnlah kita hanya pandai bercakap sahaja tetapi takut untuk menggerakkn langkah….selagi apa yg kita dengar tntang maksiat jika kita tdak mngurnya maka kita juga akn mnaggung dosanya….alhamdulillah member aku tu dah boleh tinggalkan dunia hitam dia dlu….walaupon agak lama jga masa yg aku ambil….jdi aku rsa tak guna maki hamun….mencarut kat sini….ingatlah bukan kita yg menilai diri org lain….jadi sebelum anda terus dgn penghinaan anda pikirknlah….buat golongn gay dan les pula jgnlah terlalu gembira dgn dunia anda…ambillah peluang untuk berhenti….mungkin agak sukar tetapi anggaplah ianya sbgai jihad memerangi hawa nafsu…..sesungguhnya allah akn membalas diatas apa yg anda lakukan…

    0
    0
  47. anyss says:

    ape2 pn aku pling bnci ngn makhluk yg suke mengubah2 hukum Allah..benda ni bkn xleh halang…nafsu tu syaitan!!! yg dok btuankan syaitanirojimm tu knpe??? bdoh!!! bangang!!! huh!!!!

    0
    0
  48. awek KL says:

    Masyaallah…perkara salah pun masih nak dipertahankan? Bangga sgt jd gay??
    Hidup kita ni paling lama pun 70thn..kita dah bazirkan berapa thun? sendiri mau ingat la..itupun kalu mati 70thn..kalu mati esok ke jap lg ke… malunya kat Allah..

    0
    0
  49. sejati says:

    Golongan Gay ni, kita nasihat mcmanapun dia ttp pertahankan, lantaklah..janji kita dah bagi nasihat… kita dh lepaskan tggungjawab kita..semoga anak cucu kita dijauhkan dari menjadi gay ke, lesbian ker mak nyah ker atau apa2 yg bertentangan dgn syariat islam. amin….

    0
    0
  50. bodopunyaGAY says:

    Buat bumi sendiri la kalau nk jadi Gay..

    0
    0
  51. Ah! Perlu kah ada individu yang bergelar HATERS…

    PING from KakiKomplen.Com…

    0
    0
  52. Rayy says:

    hmmm… macam2… sbgai umat Islam, kita memang wajib cegah la..
    first, guna lisan, second guna tgn, tgn tu mmbwa maksud kuasa la.. haa.. org yg penting2 kat Malaysia nie kena la mainkn peranan..
    third, guna hati… doa.. ini adalah selemah2 iman..
    apa pon kita berdoa la moga umat2 Islam di sekeliling kita jadi lebih baik..
    kita jgn la trus ktuk gay nie… gunakn pndekatan yg berhemah…
    mna la taw ada kngn pahit yg tlh mnyebabkn diorg nie jd gay..?
    so, lagi baik kita hidup sling mmbantu dan hntiknlah pgadohan n ptengkaran nie…

    0
    0
  53. Roscoe Karty says:

    I do know a whole lot of people today would really like the thought concept and that i also can’t deny I am moreover 1 of them. In case you’ll come across further disccusion about this matter then simply it may be a lot more desirable and i will almost certainly would love to assume of precisely what you’d publish regarding your subsequent document. Inside event that you just could release much more associated write-up, just make me aware as Most definitely i’ll desire to be capable of browse about it.

    0
    0
  54. ape boy says:

    ya Allah binasakan lah kaum gay diMalaysia ini…buat malapetaka je bumi kita ni

    0
    0
  55. tanah airku says:

    melawan nafsu susah….. jadi kalau mcm dah nk terjebak cepat2 berdoa x nak buat.. boleh punye…

    0
    0
  56. Cubadak says:

    Kera pon tak toron bontot…

    0
    0
  57. nazim says:

    aku nak kenal gay

    0
    0
  58. nazim says:

    ada sesiapa yang nak berkenalan

    0
    0
  59. NON GAY says:

    ASTAGFIRULLOH…AKU DO’AKAN KALIAN SEMUA PARA GAY SEMOGA ALLOH MEMBERI HIDAYAH PADA KALIAN SEMUA. AMIEN…

    0
    0
  60. Bobby says:

    ,Sape bodoh..smua puas hati yg smua ada gay utk baik kan2..
    ramai2 pun kt clubbing..
    Gay teen dlm 100%
    sapa bleh kan smua x bleh ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    0
    0
  61. Bobby says:

    ,dan sye nak pindah ke luar negara amerika syarikat di new york…sye suka tempat baru CLUB EBOY dan sye x mau malaysia dan sye ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    0
    0
  62. Hairul says:

    Helo bobby:-
    YE BETUL-BETUL..
    Malaysia bodoh…
    Saya masuk amerika syarikat
    Boleh tak?

    0
    0