Written by Bella | July 10th, 2015

Nama Nabila Huda terpalit lagi dengan kontroversi apabila beliau memuat naik foto berpakaian seksi dan menampakkan lurah di akaun Instagram miliknya baru-baru ini. Ramai yang “sakit mata” melihat foto tersebut kerana Nabila nampaknya tetap tampil seksi di bulan Ramadhan apatah lagi di 10 malam terakhir Ramadhan.

Foto tersebut mendapat respon negatif peminat dan tidak kurang juga yang mempertahankan serta berpendapat tiada apa-apa yang salah dengan imej berkenaan. Malah ada menyamakan beliau dengan arits Hollywood, Kim Kardashian iaitu  bintang realtiti dan isteri kepada penyanyi rap Kanye West.

Memang hak Nabila Huda untuk berpakaian macam mana sekali pun, tetapi tidak salah untuk menghormati bulan mulia ini, bukan selalu pun kan? Kalau nak disamakan dengan Kim Kardashian sudah tentu budaya mereka berbeza dengan kita.

Apa-apa pun harapnya Nabila terima teguran peminat itu sebagai panduan untuk menjadi insan lebih baik selepas ini. Kita tidak boleh paksa seseorang itu untuk berubah.

50 responses to Makin Seksi Di 10 Malam Terakhir Ramadhan: Nabila Huda Dihentam Peminat

  1. Anonymous says:

    dia ni dah mcm yahudi….bila kutuk tahu plak rasa pasrah. padahal dia yg x reti bawak diri.

    0

    0
    • Puii says:

      dh jd mak budak pun, bawak2 la bertenang nabila hoi. malu mak ayah kaw.

      0

      0
      • Fixie says:

        ini lah geng2 yg kononnya fashionista/urbanista sgt. byk kat KL ni. padahal, belakon drama tv3 je. kim kardashian west la sangat kan padahal duit dlm bank 1 juta pun belum tentu. huhuhuhu

        0

        0
        • baby Larat says:

          malas nk komen hanya….

          .. anda lebih mudah dimaafkan jika perbuatan anda menunjukkan anda benar2 layak utk dimaafkan!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Wahai Puan Nabila Huda,

          Tolong simpan la sikit kejahilan dan ketahian awak tu. People are laughing at you; not with you!

          Okbai..

          0

          0
        • Anonymous says:

          nak hormat bulan ramadhon pon payah..sebab tu lah org pon payah hormat hengko abil..

          0

          0
        • Enough La says:

          mcm mana orang2 kafir nak hormati islam. org2 islam pun xreti nk hormati bulan ramadan. kalau nk seksi meksi sekali pun, tunggu la lepas ramadan weyyy. dh mcm biadap sgt dan xde pegangan agama ko ni. please, smarten up la sis!

          0

          0
        • Encik Sahdo says:

          office mates abang berbangsa cina dan india pun kekadang pakai baju kurung datang kerja di bulan ramadhan ni. yg awak ni, lahir dan ic islam…tak reti2 juger?

          0

          0
        • Irfan says:

          benarlah kata imam as-syafie, hanya jin dan syaitan yang bengis dan power sahaja dibelenggu dan dirantai, manakala yang lain2 masih bebas di bulan ini. kerana itu masih banyak yang membuat maksiat, nista dan dosa di bulan ramadhon ni. sekian…..

          0

          0
        • Anonymous says:

          kesian papa amy search, niat nak berubah tetapi diduga oleh anak perempuan sendiri. good luck papa amy. may god bless you and your amalan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          nasib ko la abil…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Attitude problem la mak cik ni. Apa yg dia cuba buktikan aku pun x paham!

          0

          0
        • Mana tanda Syukurmu says:

          Satu shj yg perlu Abil ingat …
          Kemalangan hampir2 meragut anak Abil, Allah sdh selamatkan. Knapa masih kufur nikmat?. Mana TANDA SYUKUR mu krn di beri peluang kali ke dua dpt memeluk ank Abil wangian syurga dr Allah itu dn diberi nikmat mempunyai anak yg sngt comel. Wlpn Abil beri Pendidikn Agama dr Sistem Prsekolahn tp sistem yg utama adalh dr Ibubapa spt terdpt dlm Al Quran. Berilah cnth yg baik kpd anakmu.

          0

          0
      • Kiah says:

        susah bila ego dah mengatasi akal. menjatuhkan pahala orang ramai dgn berpakaian seksi lebih2 bulan ramadan ni berdosa tau ke? takut nanti tuhan turun musibah kt famili ko je. relaks2 la sikit kupu2 hoi. take it easy.

        0

        0
        • Anonymous says:

          coming soon….in neraka?! :(

          0

          0
        • Pak Tam Suka Hitam Manis says:

          korang ni, dia kan retis uolss, bukan ahli tahfiz.
          paham2 je lah. nanti dia tutup la bila dah berkedut atas bawah. kasi la dia ruang. kamon la…

          0

          0
        • Anonymous says:

          sebab tu la dia jadi artis, mentaliti mcm ni la buatkan industri seni…busuk!

          0

          0
      • #peringatankepadadiri says:

        Tidak ada langsung jin2 yang bergerak bebas di bulan mulai ini. Oleh kerana kesemua jin2 sudah dirantai, maka yang menjadi syaitan pada bulan Ramadhan ini ialah….. nafsu manusia!

        0

        0
    • Tasha Sulah says:

      bila hati telah hitam; sehitam kulitnya!!! :(

      0

      0
  2. Anonymous says:

    kalau iya pun, hormatilah bulan ramadan. awak cari makan di malaysia yg rata2 org islam. kenapa bangang sangat minah bebal ni?

    0

    0
  3. kak nam says:

    susah kalau retis msia perasan anak dara dan setaraf hollywood.
    diaorang ni duduk dlm kepompong angan2 sendiri. 10 tahun lagi ko berlakon jd mak2 je mcm si erra je la.

    0

    0
  4. andi says:

    Ni lagi satu spesis Azwan Ali..makin ditegur makin menjadi-jadi..x pernah mau berubah..

    0

    0
  5. Mimi says:

    Brubah lah

    0

    0
  6. ann says:

    Melayu kan Tuhan, Abil.

    0

    0
  7. nok gebuzzz says:

    sedeyy la,lagi2 dlm bln Ramadhan ni.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    bulan ramadan sepatutnya tutup, dia plak pi bukak2. dunia oh dunia.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Dah le BURUK , BERANGAN lak tu

    0

    0
  10. yayazhamila says:

    although macam tahu asal dia upload gambar cam nih time bulan puasa ( memainkan role dajal.. saje je nak bagi korang korang pembaca Nara banyak Dosa sebab mengutuk , atau kutukan disguised as nasihat), at least kau tahu la.. dia ni memang jenis buka buka mendada, lol. Yang post sebelom ni, pakai tudung, tapi pakai baju ketat kemain, apa beza nya…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    woi biar la kat dia. hampa tu belum tentu masuk syurga mulut dok keji org

    0

    0
  12. Cili Merah says:

    stailista la sangat kan? padahal…pergi spore, nobody knows and cares.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Stylo sgt la tu…padahal hujung kuku Datuk Michel Yeoh pun xde! Hollywood kunun. Delusional la minah ni! Tak kemana lah. Buat orang gelak je. Wannabe be sgt!

    0

    0
  14. Salwa says:

    waktu nuzul al quran ni juga yg kaw sibuk nk tayang lurah yg kelam kaw tu sis…bulan n hari lain dh xde ke? kenapa mcm biadap sgt kaw ni? dah la kaw tu public figure. hormat la sikit org keliling anda sundal! ha, kan dh kena!

    0

    0
  15. starshine says:

    yang mengutuk tak hengat tu mcm lh diri sendri tu dah sempurna dah jamin ahli syurga…x payah lah kot nk tmbah dosa2 sendri sbb konon nak “nasihat” org jahil…x payah nk kutuk2 tmbah dosa sendri dlm bulan ramadhan ni…lebih baik doa kan je dia..mudah2an mendapat hidayah Allah SWT..dh tgk tu diam..tegur je dlm hati..kang tak pasal merangkak kt akhirat esok nk cari org yg nko kutuk buat dosa tu nk minta ampun ngn dia..aku pun jahil agama jugak..tp dr aku cuba elak dr buat sekecil2 dosa..wallahua’lam

    0

    0
    • sanghamba says:

      tak salah menegur.kalau semua mentaliti macam ni musnahla umat islam.kita boleh tegur melalui perbuatan percakapan..melalui hati adalah selemah lemah iman

      0

      0
    • ahli says:

      saya setuju dengan pendapat awak, mari kita doakan je.. anak, bini, adik beradik awak lagi tak kau tegur inikan artis lah sangat kau nak tegur.. hello? jom muhasabah diri ~

      0

      0
  16. nur says:

    Sudah tiada rasa malukah pada pencipta..

    Allahu..
    peringatan juga untuk kita semua.. (^^,)

    0

    0
  17. islam lady says:

    NARA OI…. U PUNYA BLOG ADE VIRUS KE?!
    DH LA ADE IKLAN LUCAH!!! THEN ASYIK AUYOMATIC DOWNLOAD ENTAH APE DLM MY PHONE

    0

    0
  18. PEMERHATI says:

    Kite tengok je lah, tak pun dia hipokrit. dia salah ia mengaku, tak kacau orang pon kamu semua yang nak mengata. atleast we know one day kalau dia nak berubah dia betul betul betul ikhlas bukan nak fame je. baru nak pakai tudong dah panggil press sana sini. orang macam ni dia buat semua benda utk diri dia, she understand herself. just be you nabilah huda we love you!!!

    0

    0
    • adoii tak perhati says:

      Cik pemerhati bukan cik jer syg nabilah tau … kite pun syg dia sbb tu kite tegur dia. Klu syg dia tak naklah dia jd cam skrg ni. Cik ni suruh jd diri dia skrng ni?. Maknanya cik ni galak dia pergi clubbing, klupun dia x minum arak tp semeja raikn dgn org minum arak samalh dosa minum arak dn bukak dada. Kesian cik dpt saham dosa dia skali menggalakkn maksiat. Sape kate dia tak kacau org, lelaki tngk tiba2 bernafsu sbb dia .. itu tak kacau org ke?. Zina mata.Ikhlas bkn kena tunggu terkebil2 tp kena cari, kena paksa diri buat apa yg diperintahkn wlu pun tak suka spt tutup aurat. Barulh Allah bg hidayah sbb usaha ke arah tu. Ayo

      0

      0
      • PEMERHATI says:

        attitude and habits are 2 different things cik, just so you know.. lah kan incase you dont know. Nabilah Huda have bad habits tapi hati dia tak busuk. everyone has their own point of view in life which i believe you do too.. and as much as i want to respect that cause somehow, we agree on few things and IF me OR Nabilah Huda doesnt agree with your opinion doesnt mean we are wrong. saya tahu intention kamu menegur suci tetapi ada loopholes juga, kalau di amati seperti kamu mengamati komen pertama saya, komen cik seakan akan mengata Nabilah Huda sebagai seorang yang pergi clubbing, peminum dan pengoda.. tetapi adakah cik pasti atau itu gosip semata? kalau intention nak tegur dia kerana perkara keburukan yang saya sebutkan tadi kenapa cak cermin diri dulu keburukan diri sendiri? hence benda ni dan boleh jadi fitnah dan as a fellow muslim we all know that dosa fitnah lebih besar dari dosa membunuh.. cant we all see the point here? janganlah nak buat assumption walaupun nyata masih membuka aib Nabilah Huda juga. moral of the comment is, jaga tepi kain sendiri.. Allah lebih sayang umatnya dan Allah maha besar. siapalah kita nak kutuk caci Nabilah Huda??? Selagi nabilah huda beruaga islam, i still have faith in Allah :) sekian temakasih cik

        0

        0
  19. melati says:

    Jap lagi tu bila namer nk Pupus ..mesti pakai tudung punya…saya dh perhati kan byk artis2 bila namer nk pupus jer berhijab lah jalan akhir…hihihi

    0

    0
  20. Ramadhani says:

    Kalau siapa2 tjumpa si nabila ni, blh x simbah air atau tolak dia ni dlm swimming pool? Sbb aku tgk dia ni cm x mandi pun ada. Kotor dgn dosa pun ada. Mcm berapi pun ada, neraka bergerak.

    0

    0
    • Sembanh Berak says:

      dalam sembang teh tarik dengan AC penipu dulu dia ngaku dia sempoi, dia tak pakai pun remover, apa pun tak pakai.. Nak nampak sempoi akhirnya nampak kotor, busuk, berkerak

      0

      0
  21. kera sumbang says:

    Iman org Islam makin lemah….syabas! Seksi skit complain. Abistu yg dok kangkang kat bawah sampai buang anak tu korang buat tak kisah plak…tak nampak korang kutuk dan complain pun

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Allah swt saja yang tahu hati kita kisah ke idak…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    dan syaitan bertepuk …

    0

    0
  24. aku says:

    NMPAK LURAHHHHH

    0

    0
  25. Najib says:

    Di hari raya
    Terkenang daku kepada si dia
    Kampungku indah nun jauh di sana
    Ayah serta bondaku

    Di tepian mandi
    Danauku hijau yang aman damai selalu
    Nun di sanalah tempat aku bertemu
    Aku dan dia

    Apakan daya
    Masa tak akan kembali
    Hancur musnahlah semuanya

    Impian yang murni
    Tinggal menjadi kenang-kenanganku
    Hanya rangkaian kata dan lagu
    Dendang perantau

    0

    0