Written by AbangNara | April 5th, 2012

Terasa macam membaca buku Siri Bercakap Dengan Jin pulak apabila membaca cerita tentang Mamat Sepah di portal Murai. Nampak gayanya macam Mamat Sepah terkena gangguan jin atau pun buatan orang. Mana taknya, kalau makan pun terasa macam menelan kaca. Tak ke seram tue?

mamat sepah sakit

Kata Mamat Sepah:-

Saya sudah mula rasa penyakit aneh ini sejak beberapa bulan lalu. Saya sentiasa akan rasa lemah ketika waktu magrib sehingga ke malam dan telah menyebabkan saya tidak boleh tidur.Namun setelah berjumpa dengan doktor, saya hanya diberikan vitamin dan disahkan tidak mempunyai penyakit yang serius.Terus-terang, seumur hidup, saya tidak pernah mengalami rasa sakit sebegini sehingga apabila apa jua makanan yang masuk ke mulut saya akan rasa pedih seperti menelan kaca. Saya harap sangat saya dapat kembali sihat seperti biasa.

Fuh ~~~~~~~~ Nasihat Abang Nara apa kata Mamat Sepah jumpa ustaz-ustaz ataupun Ashraf Muslim untuk berubat secara Islamik. Kadang-kala memang ada penyakit yang doktor tak dapat tahu apa puncanya namun boleh diselesaikan secara tradisional. Yang bagusnya Mamat Sepah tidak mahu kaitkan sakitnya ini dengan kena buatan daripada orang.

Ramai pihak termasuk orang yang mengubati saya di kampung berkata dia melihat saya seperti sudah terkena buatan orang dan orang itu adalah orang yang paling baik dan rapat dengan saya. Saya tidak mahu mempercayai sepenuhnya jangkaan mereka kerana saya sendiri tidak dapat bezakan orang disekeliling saya sedang bermusuh dengan saya atau tidak.Selama ini, saya bahagia apabila bersama rakan-rakan, cuma saya tidak tahulah jika ada musuh dalam selimut

Memang kena buatan orang itu ada logiknya. Sekali lagi Abang Nara berharap agar Mamat Sepah pergilah buat rawatan Islamik. Kang lagi melarat susah pulak nak carik makan. Apa pun semoga Mamat Sepah cepat sembuh dan dapat membuat lawak seperti biasa.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

112 responses to Makanan Yang Ditelan Terasa Seperti Kaca – Mamat Sepah

  1. Cik Kiah says:

    Jiwa kacau dia ni….

    0

    0
    • comei says:

      en mamat…bawa2 la mengaji & ingat Allah selalu. Insyaallah…jin pun takut nak dekat.

      0

      0
      • mamat, waktu2 macam ni, dekatkan diri pada Pencipta. dia ada jawapan dan punya kuasa. you’re going through a hard time, bro..

        0

        0
      • Anonymous Yg Over says:

        ni la rencah dunia artis santau2 nih dah jd benda biasa, xpe la mamat kita sebagai manusia hanya mampu berserah kpd Allah S.W.T krn dia lah maha berkuasa..Kun Fayakun..

        0

        0
      • amira says:

        Propa je lebih agaknya ntah2 dia yg bengong kelahap pi makan kaca sbb dh x der job lagi nk ckp kena buatan org…

        0

        0
      • nini says:

        cerita basi artis…balik2 dengan sihir…campur ngan angau skali…bawak2la berwuduk, bersolat, mengaji ye..jgn asyik merungut mempublisiti awak tu sakit sini sana ada org buat….yg penting dari diri sendiri dulu..

        0

        0
    • Ak yg comel says:

      dah la mamat oiiii…ko mmg xbest,xlawak dan sewaktu dgnnye . ape2 pun sebagai sedara sesama agama ak doakan ko cepat sembuh. next!

      0

      0
    • nonanici says:

      perasan x ayat die (xtau r lau ade musuh dalam selimut)ayat 2 cam nak tuju kat someone jek….adakah jep or syuib??? no komen….

      0

      0
      • Ak yg comel says:

        apsal la nk mention jgk name jep ngn shuib?? xberbaloi kot dorang nk buat mamat camtu sbb dorang lg lawak dr mamat ni..klu tgk dlm mharaja lawak pun lawak si mamat xbanyak mane pun.huhu

        0

        0
      • icha says:

        aku xcaye jep ngn shuib sanggup bt mcm tu kat die.depa byk keje len laaa dr bt mende yg bwk kpd dosa besar nie…sendiri mau ingat laa

        0

        0
      • NONANICCI says:

        MAKCIK AK YANG COMEL………MAKSUD PE SY TULIS 2 BKN NK TDUH JEP NGAN SYUIB…TPKN AYAT MAMAT 2 CM NAK MENUDUH KWN2 DIE.XKN R DIE NK TDUH TRNG2 ,,PE R……2 YG DIE TULIS (SELAMA NI SY BAHAGIA NGN RAKAN2 XTAU R LAU ADE MUSUH DALAM SELIMUT…)

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        “musuh dalam selimut” tak semestinya Shuib & Jep. Maybe member kampung, member sekolah, pengarah, kru produksi, wartawan hiburan yang memilih jalan hidup sebagai gay, pelakon extra dan ramai lagi lah. Bila ko gi mention nama Shuib & Jep, ko dah buka peluang segelintir makhluk2 jahil dalam blog ni untuk bergosip, mengumpat, mengfitnah Shuib & Jepp.

        0

        0
      • Anonymous Yg Over says:

        yep betol tu..klu bole jgn sebut nama ckp jer tuuppp..galaksi pun x celopar mulut longkang mcm u..

        0

        0
      • Pendekar Bujang Lapar says:

        kuat no pikiran ko melayang nonanici oi.. sampai ke bulan dh perginye.. aku rse ayt die biase2 je…

        nara, ko suh mamat teruskan wat lawak..
        ayat ko lawak seh… sbb aku tgk mamat ni xlawak mane pon…

        0

        0
      • Referee says:

        Nonanici, ko ingat member die jep ngan syuib je ke dlm dunia nih? ape la punye sempit pemikiran ko nih. Xyah la nk sebut2 name org..xpasal2 menyebarkan fitnah.

        0

        0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      mamat boleh jadi ahli silap mata….

      0

      0
    • kenot go la.. says:

      haishh.. udah2 la tu.. sikit2 alasan artis skang ni kena buatan orang, sikit2 benda2 mistik.. paling x lojik pasal xboleh bangun pagi pun babitkan buatan orang.. adoila.. apa ni? x ada ka cita best pasal artis2 kita ni? asik2 buatan orang, belasah orang.. kalo tamau benda2 mcm ni jadi, dah.. p balik kmpung atau wat keja lain selain jd artis.. magkuk tingkat tol..

      0

      0
      • akak manja says:

        btol2.. akak setu ju ngan kou nok…. hehehe
        saje je nk budget mcm mangsa keadaan. nyampah…

        0

        0
      • pizza says:

        kenot, kalau dah rasa telan makanan pedih tekak mcm telan kaca, tu bukan dia dah. Jangan memain ngan sihir. Perubatan moden jarang yg dpt kesan. Yang nmpak dlm x-ray cuma bayang sipi2 jer. Jangan ckp takbur cmni, takut patah balik kt diri sendri. Bagi sapa yang pernah kena or pernah tgk org yang menderita terkena sihir, pasti paham dgn kata2 Mamat.

        Aku ckp pun sbb aku ada pengalaman. Adik aku menderita hingga ke hujung nyawa dia akibat penangan sihir (perghhh sayu gila aku time dok teringat la ni, menitik air mata).

        Nasihat aku, hang Mamat cepat2 la pi berubat. Then, rajin amalkan solat sunat and al-Mathurat. Kena ingat, sehebat2 sihir ni, kuasa penyembuh hanya pada ALLAH. Hang kena sihir ni pun sbb ALLAH jua yang izinkan. Byk2 bersabar supaya dosa2 hang lebur. Pi mintak maaf kt sapa2 yang pernah hang sakitkan hatinya, yang terdaya hang ingat la.

        Sabar byk2 ya Mamat…

        0

        0
    • apa pun tak bleh says:

      Biasalah artis.. Asyik nak salahkan orang jer.. Bawa2 la mengaji dan berzikir banyak2.. Suka sangat percaya benda2 tahyul.. Itulah bahananya kalau kat tv banyak sangat cerita hantu..

      0

      0
    • Ir. Selitone says:

      Sebagai salah seorang pengamal ilmu hitam (yang telah berdaftar) aku nasihatkan mamat segera mendapatkan rawatan dari mereka yang berkelayakkan.

      Mengikut telahan aku, berdasarkan simptom-simptom yang dinyatakan, KEMUNGKINAN ada benarnya anda disihir. TETAPI untuk menyatakan siapa yang menyihir anda… adalah salah dan boleh menimbulkan fitnah. Kerana syaitan akan sentiasa berusaha menyesatkan cucu-cucu Adam.

      Di sini, aku ingin mengajak mereka yang ingin mendapatkan khidmat kami (penyihir-penyihir) agar berfikir berjuta-juta kali akan dosa dan azab yang ditanggung.

      0

      0
      • Kurus says:

        sekali lagi DAJAL sedang menjalankan ‘tanggungjawab’nya sebagai dajal.

        silalah anda semua pergi ke youtube.
        i suke satu siri pengakuan seorang ahli iluminati yg mengatakan bagaimana ‘pemimpin2’ iluminati tersebut kelihatan sangat SEGAK, HANDSOME, BIJAK, AURA, BERJAYA…dan dapat mempengaruhinya.

        GANJARAN yang diberikan untuk menjadi pengikutnya juga sangat LUMAYAN, harta kekayaan, kuasa. akan tetapi, BAYARANnya adalah JIWA dan DARAH.
        alatnya adalah MANUSIA dan segala bentuk medium..u name it.

        hendaklah mereka ini TUNDUK patuh akan segala arahan n perintahnya… bagaimana? dengan menggunakan jin.

        you all pegilah tengok. tp kepada ADIK2 minta nasihat USTAZ2 okay.

        0

        0
    • marris says:

      Dah tak femes la tu…cuba buat citer baru nak bagi orang simpati..perangai dah le seburok rupa…meluat dgn statement mamat ni yang sound so propa……!!!!

      0

      0
    • Nasihah Sakinah says:

      Biasakan diri menghafaz Ayat 33….kumpulan ayat2 Al Quran yang membatalkan sihir dan gangguan syaitan dan juga manusia. Kalau tak tahu ayat2 ini, carilah dikedai buku agama atau tanya ustaz. Insyallah pulih semangat dan jasad.

      0

      0
    • peah pj says:

      aku penah jadi camni. memang pedih la. nak telan air liur pun pedih. hilang selera makan 3 minggu. ko tau sakit ape? tonsil der..
      p/s: setiap penyakit ade ubatnye kecuali mati

      0

      0
  2. Aisahwayar Rai says:

    Dah laaa Mamat oih… Ko ni, ada je kan cerita2 murah pasal diri ko.

    0

    0
    • Lipstick Hijau says:

      Kannn! Bila dah x femes mula la buat2 cerita…tp kalau betl mcm mana 2? Erk!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ni ok lagi la buatan org, logik la jugak! klu xboleh bangun pagi terkena buatan org tu, aku rs nak lempang lempang je.. panggg pangg!!! trus x bgn2 dah, baru tkena buatan org..

      ok ini gurauan semata, skarang nak berkata2 di internet pun kene ade disclaimer..

      0

      0
    • butter says:

      abang nara! aku gelak sorang2 bile ko tulis siri berckp dgn jin! hahaha..coz dulu aku pernah baca buku tu..siap ade koleksi lg! hahaha.sory mamat aku x tertarik dgn cite ko, tp aku suke ‘siri berckp dgn jin abg nara! lol

      0

      0
      • Aisahwayar Rai says:

        Asal x boleh makan je, buatan org…Asal lemah2 je, buatan org… Ko makan baca doa tak mamat? Cuba nak makan tu baca doa makan, baru setonirojim tak join.

        0

        0
      • butterfly says:

        Butter >Siri bercakap dgn jin abg nara versi baru eh.. wakaka marah si Tamar Jalis nnt

        0

        0
  3. Mimi says:

    kenape org suke jadi 1st?

    0

    0
    • Mumu says:

      orang yg berebut2 nk jd 1st tu ialah orang2 yg bapuk..cth nye mcm minah jambu…bca 1st diorg taip tu dgn penoh intonasi & ko akn tau betape bapuknye org itu

      0

      0
  4. budak cun says:

    1sttt…..

    0

    0
    • Aisahwayar Rai says:

      Bukan laa…. Cuba lagi tau utk entry yang selanjutnya

      0

      0
      • Cik Kiah says:

        Sori dik non.. Cik Kiah yg berjaya 1st. Tapi Cik Kiah tak kesah pun sebab niat Cik Kiah cuma nak komen je kat entry mamat ni… bukan nak menang utk ‘pengomen pertama’.. ko cube lagi erkk…

        0

        0
  5. Triple_j says:

    sedangkan org yg baik pun kadang2 disantau, malah member pernah cerita hampir disantau masa rehat di R&R oleh seseorang yg dia tak kenal pun just kerana tujuan nak uji dirinya. apalah sgt dgn mamat yg biasa dipenuhi isu ni.

    anyway harap2 mamat dapat bertaubat drp semua kesalahannya, dan ye cepat2 pi berubat, jgn tunggu lama2.

    0

    0
  6. […] Terasa macam membaca buku Siri Bercakap Dengan Jin pulak apabila membaca cerita tentang Mamat Sepah di portal Murai. Nampak gayanya macam Mamat Sepah terkena gangguan jin atau pun buatan orang. Mana taknya, kalau makan pun terasa macam menelan kaca. Tak … Continue reading → […]

    0

    0
  7. anaLOVE says:

    ada2 je la c mamat ni…

    0

    0
  8. malek noor lupa mkn vitamin says:

    Kalau dh gila..donut pun leh jd kaca

    0

    0
  9. kipas adda versi 80 kg says:

    ye..btol kata abgnara..pergilah la berubat cara islamik….

    0

    0
  10. dora de explorace says:

    semoga cepat sembuh

    0

    0
  11. mimi says:

    bengong beno org yg asyik sebut 1st tu…. ntah terhape2 je

    0

    0
  12. yaya says:

    mamat lagi???????????emmmm………xbest2….next story plz…..

    0

    0
  13. […] jin atau pun buatan orang. Mana taknya, kalau makan pun terasa macam menelan kaca. Tak … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ditelan, Kaca, Makanan, Mamat, Sepah, Seperti, Terasa, […]

    0

    0
  14. kakak neelofa says:

    bang nara ni ….kuarknlah cite hangat….ni smua cite suam2…..xsyoklah bang nara…..

    0

    0
  15. ahkak puaka says:

    BILE NTAH JUMPE MAMAT SEPAH NI TGH DRIVE KT JB. TIME TU DIA NMPK SEGAR BUGAR. BWK KETER PUN KEMAIN LAJU MCM PELESIT!

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Apasal ko tak bakor jer? Kalau aku jadi ko aku ajak dia race..

      0

      0
      • ahkak puaka says:

        kipas susah mati lofa ~ AKU LAU DPT NAK BAKOR KO JER. HUKHUKHUK!

        sakura ~ TAK. DAT TIME DIE BWK PROTON SAGA YG BARU TU. KALER PUTIH..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        takper, aku kebal daripada api sebab aku keturunan askar tangan berapi dari Kerajaan Jembal.

        0

        0
    • sakura says:

      kete bmw putih kan? 5 series kalau tak silap!

      0

      0
  16. w says:

    serious benci org2 cmni.. sikit2 ckp ad org wt….. Seriously, u have schizophrenia. You need to go to a mental hospital and get proper treatment. Not some old geezer who claims can heal everything under the sun.. Asshole.. Ko ssh nk telan mknan sbb ko ad dysphagia. Klau stress pn blh dpt. ko rse penat and gelisah sbb ko DEPRESS. take xanax… Fucking asshole…

    0

    0
    • Dinna says:

      Yeap !!! You do have SCHIZOPHRENIA or …Bipolar Disorder that is at this time at ..low mood !!! Muka dah le tak hensom…berlagak macam famous ….kecian… If you lalu depan saya pun tak minat nak minta autograph !!!!

      0

      0
  17. kamariah says:

    semoga mamat cepat sembuh..sesungguhnye yg baik itu dtgnya dr Allah dan yg buruk itu dr diri kite sendiri…kite manusia biase biasenye kelemahan itu yg akan diperkata oleh org ramai teruskan usaha utk maju ke dpn menoleh kebelakang perlu jg itu krn mengingatkan siape kite sblm2 ini…..

    0

    0
  18. aku diam aje.. says:

    mamat dah kena pahitnya hempedu x-ciwi dia si addha butterfly tu dah kawen kah3…..!!!! Aisehhh, gurau…jan mrh yer…Uiks Mat, lu tu dah kena depress tu…mkn vitamin yg sesuai, better u p la berubat mcm abg nara jambul kata tu cara Islamik.
    Lepas ni, tingkatkan gossip Mat, kurangkan kontroversi. eh?

    0

    0
  19. opah rock says:

    mamat2…….sudah2 la tu…

    0

    0
  20. sakura says:

    “Saya sudah mula rasa penyakit aneh ini sejak beberapa bulan lalu. Saya sentiasa akan rasa lemah ketika waktu magrib sehingga ke malam dan telah menyebabkan saya tidak boleh tidur.”

    statement tak masuk akai! baru berapa minggu lepas nmpk dier dgn cikaro2 pegi karok sampai 3am! mcm mane tuh?

    0

    0
    • apapontakbole says:

      percaya sangat lah cakap si JOKER ni …dari dulu mmg tak minat pun dgn mamat ni bukanya lawak mana pun..nak cari publisiti ja semua ni.

      0

      0
    • kecoh siak says:

      haha. wallahualam. kalau betol dia sakit, harap dia pergi cepat2 berubat cara Islam.
      jika dia buat cerita, harap2 dia sempat bertaubat, insaf kesalahan diri.
      peminat x respect la kalo artis suka buat cerita. nak popular kan balik nama yg suram.
      cuba tgok almy nadia. berapa taun ek dia sakit buatan org? diam je. media je yg lambat tau sbb dia diam kan.
      berhati2 la mamat dalam dunia. ada yg memerhati. :)

      0

      0
    • Apa Pun Tak Boleh says:

      kan dia dah cakap dia tak boleh tidur, pasal tu dia pergi karok dengan cikaro2. kahkahkah.

      0

      0
  21. aku kesah? says:

    mmg la mkn apa pon terasa kaca sbb tau adda dah menikah kan kan kan??hahhaha

    0

    0
    • cantik sangat ke ko? says:

      HAHAHAHAHAHA

      Baik punya entry ni lepas entry Adda nikah!

      HAHAHAHAHAHAHAHAHA

      Bye2 Adda, Bye2 Fida. Loser!

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

      0

      0
  22. Anonymous says:

    artis2 skang ni haishh kerap plak nk war2 yg diorg terkena buatan org… mmg laa wujud ilmu hitam ni tp takyah laa nk canang…pi berubat kat ustaz diam2 dah. Ini pi canang2 silap2 boleh tergelincir akidah sbb terlalu taksub dgn bende2 khurafat ni…

    0

    0
  23. mina cun melecun says:

    Nk pes nak pes!!

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Nah, ambik pes ayam cap Knorr ni dik… Kalau nak cap Adabi pun ada, gi balik bagi kat mak suh dia buat ayam masak merah utk mkn mlm ni.. Dah, shooohhh…shooohh.. gi main jejauh…

      0

      0
  24. Aisahwayar Rai says:

    Sian ko kan… Nanti ko tggu la abg nara post entry lain, ko komen cepat2. Baru ko dapat pes…

    0

    0
  25. Idir says:

    perasan tak..yg selalu claim kene buatan orang ni artis2 yang suam2 kuku gitu atau ntah sapa2..glamer sangat ke ko tu sampai semua orang jeles nak buatkan ko..adoiyaii

    bwahaha

    0

    0
  26. Komeng says:

    Bomoh kampung Mamat kaki bercagu dan ketiak masam

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Warrkhhh…..kah….kah…kahh….!!!!!
      Komeng datang lagi dengan perjuangan ketiak masamnya…
      Huarrrghh….har..har…harr..harr…!!!

      :D :D :D :D :D

      0

      0
  27. maruko says:

    tetttt..tettttt…teeettttttt

    0

    0
  28. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tkan shuib…tkan jepp …tapi perkataan ‘tkan’ tu selalu nye terkena ngan kawan sendiri….perkataan ‘tkan’ tu tk boleh di buat main..nk kena hati2 walau pn kawan rapat or kawan baik nk kena hati2….jangan pecaya ngan kawan rapat ape2 pn jangan main dengan perkataan ‘TKAN’

    0

    0
  29. Anonymous says:

    PESANAN IKHLAS DARI AKU YG PERNAH ALAMI PERKARA SEBEGINI:-

    janganlah berjumpa dgn bomoh/pawang.lebih baik berjumpa dgn ustaz.klu kita berjumpa dgn ustaz dia hanya akan ckp,terkena sihir & full stop!! ustaz2 ni tkkn reveal s/ada org 2 rapat or org jauh.sebabnya???? sebabnya ustaz2 ni hanya akan membantu utk menghilangkan sakit kita& apa yg berlaku disebalik sakit kita 2 dia tkkn cerita sbb dia tknk sesama islam bergaduh.klu dah sihat, Alhamdulillah…tk perlu nk bergaduh2 lagi lepas 2.klu ko jumpa bomoh…jwpn standard~ terkena buatan org; dr kwn2 rapat la, sedara mara rapat lah…mcm2 la hai….masa aku sakit dulu aku mmg tk pnh jumpa pun bomoh2 ni,aku terus jmpa ustaz jer.tp dr cerita mak aku,dulu dia tersilap langkah,pernah jumpa bomoh& bomoh 2 ckp buatan orang yg dengki iaitu sedara sendiri.tp bertahun2 berubat tk jgak sihat2,sampai kering duit!! last2 bila k/org dh besar, k/org adik bradik pakat bawak mak jmpa ustaz,rupa2nya bukan sbb buatan orang,tapi sbb keje saka!! dh berubat dgn ustaz 2 br okey…so mamat!! renung2kan lah….

    0

    0
    • me.. says:

      btul sgat2..
      saya ttarik utk share kata2 salah seorg ustaz yg pnah saya jmpa msa saya sakit dlu. bila dtanya apa punca sakit saya..sihir ke..saka ke.. apa ke.. simple je dia jawab..xperlu nk pikir sgt penyebabnya..semuanya dari Allah..Kadang2 Allah bagi ujian sbg peringatan utk kita..spy kita dekatkan diri dengannya.. mmg tkena tepattt kat batang hidung ni wehhh!! dlu b4 sakit smbahyang pun ujung2 wktu..quran dh jarang pegang..bz keje konon..bila sakit baru la tringat kat Tuhan..huhu.
      so kesimpulannya check urself b4 tuding jari kat org lain..mmg keje syaitan nk pecah belah umatnya!

      0

      0
    • rainbow says:

      pnah bace n tgk kt tv psal darussyifa’..ustaz tu ckp xde istilah ‘tahu sebelum d beritahu'(klau bomoh slalu dtg2 dh boleh tau penyakit)..dan xde juga istilah ‘buatan org’ sbb nnt akn buat kn sesama islam bergaduh..dan tiada ‘wang pengeras/upah etc.’..jd klau pergi mane2 yg mengaku berubat cara islam pn, klau ade salah 1 ciri2 yg d sebut td..baek stop n cari ustaz2 yg btul2 mahu mengubati.. =)

      0

      0
  30. marion kaunter says:

    apa?? saka??? mesti buruk muka saka tuuuuuuu

    0

    0
  31. Lagubestbest says:

    La.. adeke orang yang nak santau mamat nih? ape untungnye santau dia ni?

    0

    0
  32. Anonymous says:

    semoga mamat cepat sembuh.

    0

    0
  33. memeycomot says:

    santau apenye… tonsilitis je pon..

    0

    0
  34. abc says:

    maybe betol dye sakit buatan owg.. kte doakn jer ar yg tbaik tok dye…
    yang kte nk pnggil dye asshole, nak pelempang dye ar.. mcm2..
    kita ni kenal sgt ker ngn dye? dye x wat slah pown ngn kite..
    kte kutok2 dye pown bknnye ade faedah..
    tu jer nk ckp..
    tq

    0

    0
    • Anonymous says:

      dye tu ape?? pown tu ape??? tu jer nk tanya..

      0

      0
    • Anonymous says:

      nama pun abc kan?
      baguslah tu,sila la pegi belajar abc sampai z & belajar mengeja betul2 ye.lepas 2 datang balik komen kat sini
      tu je nak cakap

      0

      0
      • abc says:

        maafkan sy kalau awak sume menyampah..
        dah terbiasa..nanti sy ubah ya (tangan nak menaip pown pown da terketar.. hahaha)
        hahaha= gelak
        pown = pun
        dye= dia
        anyway, nak tegur, tulis elok2.. barulah manusia boleh berubah…
        terima kasih

        0

        0
    • kucing saya nama lulu says:

      woi abc… Nasihat ko tu memang bagus.tp aku cukup menyampah kalau orang type orang=owg. Ko ingat bagus sangat ke tulis macam tu hah???

      0

      0
      • anas says:

        weh korang ni benda cam ni pun nak jadi isu. artikel tu cakap pasal mamat, bukannya cakap pasal ejaan yg annoying. matangla sikit…

        0

        0
    • pukimbek! says:

      Arrgghhhh ABC lancau datang dari mana ni????
      SAMPAH!

      0

      0
    • tolonglah says:

      serious xsuka jgk.. pg bgtau kengkawan tak comel pun tulis gitu.. TAK COMEL OK!!!?? aku = aq, nak pendek selagi blh takpe lah tp apesal q plak.. pejadah.. pastu pon = pown jadi panjang lak. gile ape?

      0

      0
  35. ujang says:

    kat sini ramai penaip retard dan pemalas….nak tekan “a” pun malas, aku jadi ak , aq…hish sakit jiwa aku nengok bebudak sekarang….

    elok2 “pun” jadi ” pown” ….tu bunyinya paun le ….

    0

    0
    • Aisahwayar Rai says:

      Kan… Sakit hati bila baca yang jenis taip bajet comel manja – dye, p0wn, k0wg, owg, aq / ak, aty, neyh, ta, wat / wut, buad, sangad … banyak lagi la.
      Apa masalah diorang ni? Aku rasa nak lempang sambil tempek lempeng kat otak diorang.

      0

      0
  36. meeradriana says:

    dan..dan..lah..

    0

    0
  37. incik says:

    kena belajar ilmu putih la nak counter balik

    0

    0
  38. sy suke dgr ceramah UAI says:

    Jgn menuduh if kiter xtahu..lau betul dia sakit,..doakan tuk dia!

    sy ada kwn yg ada simptom mcm mamat..dr ptg ke mlm,..mmg dia sakit sgt smpai terlantar! merayu2 kat mak dia supaya tidak lg hantar ke hopital, dia kata redha je nk meninggal kat rumah (sbb dh xtahan sgt)..sejak tahun lepas dia sakit mcm tu…bwk ke doktor xde hasil.

    Skrg keje pon x,..mmg syg sgt sbb dia sgt rajin & baik orgnya.. Ikhtiar pergi kt 7 org pengamal perubatan tradisional,..semua ckp kwn sy terkena santau,.terkejut sbb dia pendiam, xkacau org, awek pon takde, baru umur 21 thn, pon jd mangsa sihir ni! nk percaya ke tidak terpulang,.

    last sekali, dia berubat dgn Ustaz Roshan (sy dapat tahu,..dia abg ustaz Sarhan yg selalu ceramah dlm tv tu) di Bukit Setongkol Kuantan! waktu rawatan, tubuh kwn sy tersentak! Wktu pulang dr berubat,..dia bisik kat mak dia, “mak, dlm byk2 tpt berubat, rase lain sgt dgn ust ni”…mmg simptom2 tu hilang,..bile bangun pun, tidak lg berpapah…kwn sy beransur pulih.alhamdulillah…hrp, kwn sy akan pulih kembali dgn izin ALLAH..

    DEMI ALLAH, apa yg sy cerita adalah benar..

    0

    0
  39. Referee says:

    Xyah la nk mara2 kat mamat nih…bkn die yg tuduh sape2 pn…cube bace blk ayat2 tu. Bkn ke die kate die x percaye ngan kate2 org sekeliling die? Korg yg terlebih over sgt apahal?? Kite sebagai sama2 umat Islam sebaliknye kene la doakan agar die cpt sembuh. Bkn lagi nk menghina die. Hai, manusia2…..

    0

    0
  40. lady says:

    Seriously mamat nie…klu btl sakit or kena gangguan jin buatlah amal ibadah lbh sikit & bace doa2 yg berkaitan…mesti ok punya~tapi klu PROPA jek lbh sebab dah tak popular mmg nak kena sepak bertubi2 mamat nie…ape2 pun TAK MINAT dia ni

    0

    0
  41. kasut says:

    1 lg kontroversi murahan dr mamat…

    0

    0
  42. Anonymous says:

    dah suam2 kuku mula la banyak cerita keluar…. dah selalu dengar dah….

    0

    0
  43. […] sumber VN:F [1.9.16_1159]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)VN:F [1.9.16_1159]Rating: 0 (from 0 votes) nuffnang_bid = "868289c6ca815c65c2551438eb6791f1"; Related Posts via CategoriesGAMBAR PERKAHWINAN ADDA BUTTERFLYNADIA MUSTAFA KENA SAMUNPENGACARA TV PIJAK MUKA SEORANG WANITAGAMBAR PERKAHWINAN AZZA ELITEFAUZIAH GOUS BERCINTA DENGAN DATUK SERI BERSTATUS DUDAAZZA ELITE AKAN BERNIKAH PADA 1 APRILGAMBAR PERTUNANGAN LIYANA JASMAYABBY ABADI BERTUDUNG BALIK DARI UMRAHAWAL ASHAARI DAN SCHA AL YAHYA AKAN BERNIKAH 4 MEIRUMAH MAWI DI ROMPAK | MAWI DAN EKIN DI IKAT […]

    0

    0
  44. mie says:

    Dia buat lawak je ni…siapa la sampai hati nak sihir ko tu….bomoh nak buat pun tergelak

    0

    0
  45. oct1883 says:

    terkena buatan orang ke, balasan Tuhan? sekarang ni bayar CASH tau? heheee

    0

    0
  46. MAMAT TAK LAKU! says:

    Aku rasa kebarangkalian si Mamat ni untuk santau Jep/Syuib lagi tinggi daripada kebarangkalian dia kena santau. Santau dia apa dapat?

    0

    0
  47. matju kapok says:

    mamat gilo

    0

    0
  48. CHRISTINA says:

    oii manusia . . Doakan semoga dia sihat cukup laa . . Ini kah islam ? Bila dgr berita mcm ni bkn berdoa dan kasihan malah mengutuk . . Iskhhh . . Sy pernah tgk rancangan di astro prima ttg pengubatan islam , dan hal2 mcm ini mmg terjadi . . Mgkin anda semua tdk pernah merasai bgaimana sakit nya sbb itu anda mngeluarkan kata2 keji dan nista kpd seislam dan sebangsa dgn anda . . Spt anda ckp , setiap kata akn d byr CASH . . Mana tahu , selepas ini mungkin anda yg terkena sihir . . Jgn pula anda minta simpati . .

    0

    0
  49. mawar says:

    erm..mungkin masa dia makan, ade gigi dia yang pecah kot..tu yang terasa macam makan kaca..nway, get well soon Mamat!

    0

    0
  50. adi says:

    myampah tol haku ngan mamat ni. kalau ensem takpe gak nak gosip2… gg mancung pun ade ati nk cari awek lawa…geli haku…sedar diri la mamat

    0

    0
  51. ilmu putih says:

    klu betul mamat jadi cam tu…..padan muka…..jahat sgt suka luka kan hati dan perasaan org…….ni la bahana yg dpt…so taubat la dan minta maaf pd org yg mamat dh wat silap tu…..

    0

    0
  52. nina says:

    aku pelik sungguh la korang ni..keje asyik nak mengumpat org je..xde life eh??dasar melayu

    0

    0