Written by AbangNara | July 19th, 2012

Akhirnya seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini, majlis merisik Shah Jaszle dan Redzwani Puteri telah berjalan dengan lancarnya pada 15 Julai yang lalu. Nampaknya mereka berdua kini telah maju setapak lagi untuk mendirikan masjid. Semoga segala urusan mereka ke arah itu dipermudahkan lagi selepas ini.

majlis merisik shah jaszle

Redzwani Puteri nampak sangat anggun di dalam pakaian serba hijau manakala Shah Jaszle tetap maintain hensem dengan pakaian berwarna krim. Sekali tengok, mereka berdua memang seperti pinang dibelah dua. Diharap selepas ini, tiada lagi kontroversi di antara Shah Jaszle dan wanita-wanita lain.

majlis merisik shah jaszle

Abang Nara rasa tak sabar pula nak menunggu majlis pertunangan dan perkahwinan mereka berdua. Kalau majlis merisik pun dah semeriah ini, pastinya majlis yang lain akan lebih grand. Marilah sama-sama kita doakan agar mereka cepat-cepat bernikah. Orang kata, tak baik tunggu lama-lama. Tak gitu?

Baca Yang Ini Pulak:-

53 responses to Majlis Merisik Shah Jaszle Dan Redzwani Puteri Berjalan Lancar 15 Julai Lalu

  1. chah jazli says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 84
    • blackberry says:

      korang ni kalau kate kat orang no.1. cube la pikir positif sket. kalau jodoh die dengan pompuan tu tak kemane.biar kat die la die ade duit nak pasang khemah ke ape ke. haihh tak paham la orang cam korang ni, mengate je keje, dah nak masok bulan pose, bawak bawaklah betaubat

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
    • enw says:

      mulut kau!!! kau ke yg tentukan jodoh dieorg nie!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 6
    • Ada Aku Kesah says:

      adehh….adehh…adehh…anak siap lah ni..kesian

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Mas Joko says:

      mas joko secara terus terang cakap, mas joko tak minat si shah jazle ni…mmg tak minat langsung..

      tapi mas joko tak kesah pun pasal pasang kemah ni semua…masa anak mas joko kene pinang dulu, mas joko pasang khemas gak. pasal rumah kecik, sedara plak datang sekali, yg merisik pun sudah 4 kereta. maka masjoko pasang aje kanopi utk org duduk minum dgn selesa. so takde kesah la.

      lagipun sekarang ni orang suka buat majlis makan-makan sekali. ape la salahnya family dia nak bukak khemas untuk kemudahan dan keselesaan tetamu….

      yg dok komplen2 tu, cuba fikir, kalau rumah kecik, nak letak cawan pun tak muat tau..

      P/S: mas joko orang susah, tak mampu beli rumah besar.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 0
    • alyah says:

      best gile kalau ape yg kau cakap ni kene kat batang hidong kau sendiri…dasar melayu pendengki

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  2. kicap manis says:

    aku xminat pun ngan shah jaszle nih..tp nk say tahniah lah jgak..moga cepat2 kawen la yer..nant xdan nk nikah dh timbul2 mcm2 gosip plak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  3. bini zed zaidi says:

    merisik pn pasang khemah? curlass!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 7
  4. sengal says:

    Akhirnya..mudah2an berkekalan.amin.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  5. Jazzzulaikha says:

    Cgrats to both of u..;-)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  6. cincin emas says:

    x baik la nk doa kn buruk2 kt org..kte doa kn je la yg baik..mnat x mnat kte xde hak ckp yg bkan2 tau x dosa pham to- chah jazli

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  7. nz says:

    merisik dah pasang khemah..baik tunang je terus…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 11
    • enw says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 48
      • Anonymous says:

        Bagusla pasang khemah, dia nak ajak ramai orang hadir meriahkan majlis. Put aside cerita tak baik sebelum ni (Shahz kaki perempuan atau apa sahaja), bagi orang makan besar pahala nya ;) InsyaAllah.

        Turn kita nanti ntah apa la jadi ye dok? Doa yang baik sudah la.

        -Not a fan of Shahz anyway, thank you.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • nz says:

        xde masalah pun.bknkah merisik lebih baik dibuat sederhana atau xdihebahkan lg.’merisik’ lebih pd berbincgn antara family.aku x mengata pun ko nk emo apesal.ko sepupu @ sedare die ke???

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 10
      • Anonymous says:

        Siapa yang emo ntah ni? Macam tuan yangg cakap je, HAHAHA.

        Biar dia la, pilihan dia.. Takyah la kutuk benda yang dah jadi, tak baik ;)
        Dia nak ke arah kebaikan dah tu.. InsyaAllah.

        Yang couple semua tu tapi dah heboh kat FB twitter semua korang taknak bombard pulak ;)))))

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
      • enw says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 43
      • nz says:

        marah nmpk siap ckp org xde akal.ko ade akal sgt ke ckp org mcm tu.aku bg pendpt jer.enw nie dah terlebih pulak.ko dulu yg sibuk kat komen aku apesal.terase hati nape nie?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
      • enw says:

        pendapat la sangatttttttt……..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
      • nz says:

        pendptla ko jelez nape haha…dah sah2 komen ko org lain xsuke n dahla kene hidden due..kesihan..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • enw says:

        hak elah,tah ape2,mcm bdk2!!! ada aku CARA!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • nz says:

        haha kesihan2..ko lglah mcm budak tadika.marah sokmo.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • enw says:

        la bdk sekolah rupenye kau nie… mengarut je aku layan budak hingusan nie…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • nz says:

      laaa bdk xsekolah rupeyer…lg kesihan…hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  8. awan biru says:

    aissh..xpaham ak..npe xbertunang teros…papepn semoga selamatlah segalanyer

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
  9. Maria says:

    Tak elok doakan yang tak baik pada sesiapa pun… takut nanti doa tu terbalik pada kita semula…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  10. LOLA says:

    cantik nye baju diaaaaa. nice babe. good job

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  11. LOLA says:

    cantik nye baju diaaaaa. nice babe. good job

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  12. sakit hatiku... says:

    aku ske jgk mamt nie…da jumpa dia da…baik….korang jumpa dia..dia tak sombong..banyak cakap…..bab personal dia…dia punya hal..tapi aku da jumpa dia..ok..tak somong..ske borak ngn peminat..ske begambar lagi…ske artis cmnie..hapy sentiasa..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  13. saya lagi says:

    Semoga cik Redwani telah membuat keputusan yg tepat. Cantik baju hijau tu and she looks pretty. Tp si Jabel tu nampak selekeh. Rambut kusut masai…misai janggut tak cukur..cam kene paksa je senyum dlm gambar tu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  14. alda says:

    elok lah tuh.dari kejap dgn pmpn tuh pmpn nieh,sembang kali ni nasib baik lah jadi ,huu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. sakit hatiku... says:

    aku ske jgk mamt nie…da jumpa dia da…baik….korang jumpa dia..dia tak sombong..banyak cakap…..bab personal dia…dia punya hal..tapi aku da jumpa dia..ok..tak somong..ske borak ngn peminat..ske begambar lagi…ske artis cmnie..hapy sentiasa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  16. sakit hatiku... says:

    aku ske jgk mamt nie…da jumpa dia da…baik….korang jumpa dia..dia tak sombong..banyak cakap…..bab personal dia…dia punya hal..tapi aku da jumpa dia..ok..tak somong..ske borak ngn peminat..ske begambar lagi…ske artis cmnie..hapy sentiasa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  17. faridah akafera says:

    owh okeyy…1st step sudah merisik…next step will be bertunang and aqad nikahh…faridah akafera hrp langkah2 strusnya akan berjalan dgn lancar ye dik…my heartiest congratulation to both of you…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. layang-layang hitam says:

    merisik neh adat..org dulu2 merisik neh perlu sbbnye anak dara zaman dulu x keluar rumah so tkt la yg nk dipinang tu sudah berpunya..tp mak aku ckp merisik neh dh x relevan pslnye yg nk dtg merisik tu kita dh tau sape orgnye..pg,ptg siang mlm dtg berjemput kt rumah..awal2 dh bincang brape hantaran,tema ape,nk wt kt ne,khemah nk psg brape,etc..trs bertunang lg senang..lagik afdhal klau trs bernikah,jimat belanje :) tp ape pun marilah kita sesama umat nabi muhammad mendoakan yg baek utk dieorg neh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  19. mail lambung says:

    kecewa la gadis2 kt luar sana bila tau shah jamban dah nk kawin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  20. rainbow says:

    rse nye klau merisik tu cume ibu bapa @ wakil je yg dtg bertanya..
    apa pn, tahniah!! semoga berkekalan.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  21. Kurus says:

    terlihatlah sisi kebaikan pada diri shah jazzle

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  22. mazida says:

    apa lh korang nih…biarlh nk bekhemah ke apa ke…siapalh kita yg nk sebok2…im not shahz jaszle fan tp ikot lh gak perkembangan dia..aku rasa dia ni sorang yg commited dlm perhubungan..sbb tu dgn miera dulu dh nk brtunang tp jodoh x smpai. Dulu ngan maria parida, minah tu x nk war2 kn pd public..sapa yg tau jer…ngan neelofa pn sama..nk sorok2 gak..so redzwani puteri ni rasanyer mmg dh jodoh dia kot..doakn yg terbaek je lah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. cpt2 kahwin yer :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. Makan Crew says:

    Nak kawen jugak lah..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. wan kedah says:

    merisik????tak kena gaya laa pulak…dah ke hulu ke hilir berduaduan nak merisik buat appa?????? yg eloknya terus aqad nikah kahwin je…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. saje je says:

    Sekarang ni, tunang dah macam kawen, merisik macam bertunang.
    Mudah-mudahan berkekalan.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  27. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    sweet n cute tunang shah ni semoga sampai ke jinjang pelamin ye amin…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. [...] Akhirnya seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini, majlis merisik Shah Jaszle dan Redzwani Puteri telah berjalan dengan lancarnya pada 15 Julai yang lalu. Nampaknya mereka berdua kini telah maju setapak lagi untuk mendirikan masjid. Semoga segala urusan mereka ke arah itu … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. nolley says:

    KAN AKU DAH CAKAP ARTIS LELALI KLU NAK CARI WAT ISTERI MESTI PILIH YG BUKAN ARTIS NYER….ARTIS POMPUAN KITA MANE LEH PKAI SGT SEKSI JE LEBEH KLU YG BERTUDONG TUE PON PILIH LELAKI YG BUKAN ARTIS GAK….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  30. tahniah der..harap jadi kahwin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. saya kata says:

    dah itu jodoh die.dri bcnte bgai nak rak tp x jadi lbih baik mcm ni. bcnte x lame tp die da msk mrisik.mknenye die serius la dgn yg ni..doakan je la untk kebaikan mreka

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. sha says:

    kan baik Tunang terus….eh tak…baik nikah terus, kalau dah rasa serasi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0