Written by Bella | June 28th, 2016

Segala keringat, usaha dan penat lelah penyanyi Yuna untuk mengembangkan lagi bakat beliau didalam bidang nyanyian akhirnya telah mendapat perhatian majalah hiburan bertaraf antarabangsa, Rolling Stones mengiktirafkan album Chapters milik Yuna antara album genre R&B terbaik pada tahun ini.

Buat penulisnya Reeves, Yuna memiliki bakat dalam menulis lirik dan lagu yang hebat. Malah, kerjasama beliau bersama bintang antarabangsa popular seperti Usher dan Jhene Aiko menaikkan lagi hits album Chapters.

Menurut majalah tersebut, Yuna hanya memerlukan satu atau dua lagu popular dalam aliran mainstream, untuk membolehkan beliau mencipta nama yang lebih kukuh dalam kalangan peminat muzik.

Senarai 20 yang terbaik itu didahului oleh album Lemonade oleh Beyonce, selain turut menyenaraikan beberapa penyanyi seperti Rihanna, Robert Glasper dan Eric Belinger.

Rolling Stone merupakan antara majalah hiburan dan pop culture paling popular,  dan diterbitkan bukan sahaja di Amerika Syarikat, tetapi juga di sekurang-kurangnya 20 buah negara.

Satu berita yang boleh dibanggakan apabila Yuna mampu membuka mata orang luar terhadap bakat anak Malaysia apatah lagi beliau terdiri didalam senarai yang sama dengan beberapa penyanyi terkenal antarabangsa yang lain. Tahniah! Kami harap Yuna akan lebih berjaya selepas ini.

Sumber Berita : Astro Awani

33 responses to Majalah Rolling Stone Iktiraf Album Yuna

  1. melati says:

    aduiii..minah suara itik ni……muka pun dh macam itik pulang petang..!!!

    0

    0
  2. Linzy Longkang says:

    Congrats Yuna, buktikan kemampuan anda menjadi international star

    0

    0
    • jiran skodeng says:

      suara dah sedap…semoga tabah nak jadi international star…u know kan yuna…

      0

      0
  3. huh says:

    Astaqfirullah…
    melati..bawa mengucap melati..
    what happen to you..?
    if awak sakit,..pilah cek klinik dan hospital berlambak…jumpalah pakar motivasi.
    sorry to say melati..
    awak tahu tak…if awak kata mcm tu kat yuna samalah awak mencaci@menghina ciptaan Allah swt. nak ke awak merangkak di padang mashyar cari dia minta maaf.
    tak suka@minat pun please lar…jaga bahasa tu sikit.
    bulan mulia ni kita tambahkan ibadat..ni makin menjadi awak ni.
    bnyakkn ingat Allah melati,…
    sya rasa jiwa awak mesti ketandusan@kekosongan kasih syg, bukan?…

    sya mnta maaf..

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Relax Huh… Melati tu kategori pondan yang dah patut kena hukum tembak..
      Sebab tu biasanya komen dia… takat baca aje la..
      Itu pun kalau rajin nak baca….

      0

      0
    • Mimi Yang Divine says:

      melati is being melati…tak pnh pun baca apa2 yg positif dari dia…mesti boring jd melati ni..her life is soooo perfect

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        I think it should be ‘his life’ instead of ‘her life’.
        Don’t recognized her as part of your gender please.

        0

        0
  4. Anonymous says:

    Congratulation Yuna. Biasanya penyanyi Malaysia popular di luar negara tak popular di Malaysia.

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tu. tapi takpe. the world doesnt revolve around Malaysia. bagusla dia mencari rezeki kat luar. yg terkenal sgt kat malaysia ni pun gosip je lebih. tahniah yuna. teruskan usaha anda!!

      0

      0
  5. minah jambu say no to DRUG says:

    semoga yuna sakses n semoga Allah bersama mu selalu..

    0

    0
  6. bodopiang says:

    tapi sayengggggggggggg…
    dia xbawa imej org islam

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      tkan yuna nk berjubbah n main bowling pulak kt america tuuu huh ! mengarot !!

      0

      0
      • Mandatory to drugs trafficking says:

        org Arab.. kerja pakai jubah..
        kalau setakat main Bowling..
        berjubah apalah masaalahnya..
        yg rolling bola……
        so kalau kat america..nak kena pakai 1/2 badan aje ke..!

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku pun pelik..tak habis2 perli kes si yatt pakai jubah main bowling..so what??? mana tahu dia kuar jalan2 ttiba rs nak main bowling..haram ke main bowling pakai jubah?? yatt pakai jubah main bowling korang gelakkan korang pakai baju fit suar fit pakai tudung tu ingat cantik sangat la

          0

          0
        • minah jambu says:

          tu orang arab tk sama idup orang kt mlysiaaaaaaaa…!

          0

          0
        • minah jambu says:

          kalau ye pon nak main bowling pakai la pakaian yg sewaktu dngan Nye jangan asal bolehhhhh aje hahahaha..jangan nak buat klakar la main bowling pakai jubbah hahahaha..! kalau nk swimming berjubah jugak ke ? bulan2 puasa tk boleh marah2 tau..

          0

          0
        • Anonymous says:

          tak payah nak gelakkan orang sangat le minah jambu..selagi perbuatan tu tak haram..ingatkan manusia zaman moden ni takde lagi benda yang nak di herankan rupanya zaman makin moden tapi fikiran makin cetek

          0

          0
      • bodopiang says:

        imej org islam tu..
        tutup aurat dengan sempurna …
        tahu makna tutup aurat ..???
        syg la.. dia sebagai org melayu islam..
        bawa imej yg salah kepada donia ..

        0

        0
    • kendall jenner says:

      oklah tu…kita doa dia pakai tdung lpas ni..yuna ni oklah, kalau retis lain rasanya dah terbang turban atas kpala dia tu, kain pun dh mkin ckit…mana taknya becampur ngan omputeh yg takda batas pergaulan…

      0

      0
    • Tokiooo says:

      artis msia yg album takat pasaran tempatan tak pakai tudung, tak bawa imej org Islam xde plak bising

      0

      0
  7. huh says:

    Maaf smua,..sya juga bukanlah seorg yg smpurna atau baik.
    sya tegur melati tu sebb sya rasa kasihan kat dia.
    anda ada baca tak komen dia,..di page zizan pi umrah tu..sampai mcm tu sekali status melati ucapkan pada zizan.

    sya pun tertanya2 yg like komen dia tu..org lain ke atau dia sendiri yang like.andai ada org yg like komen dia..entahlah tak tahu nk kata apa.
    kita muhasabahkan diri ye.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    melati kerani yg xad kerja..sbb tu die mental..bosan sgt kot tempat kerja ko.. cuba ko cri keje yg boleh menjana pemikiran.. jadi stokis tudung nealofar hijab ke..pn bgus jugak..dpt la ko buat matematik drpd ko meroyan mengumpat org.

    0

    0
  9. Neeo says:

    Mcm nila berita artis yg aku nk dengar. Kejayaan album, kejayaan filem di peringkat antarabangsa..sekian

    0

    0
  10. kiut miut says:

    cantik yuna ni sebenarnya .asli dan ori tak mcm artis lain yg tak ori…melati tu maknyah ke

    0

    0
  11. Anonymous says:

    mmg laa iktiraf sbb fesyen dh mcm org afrika daa…kah kah…org afrika kat US tu rmai y pkai turban cam si yuna ni…mau nye x iktiraf…di tambah kulit sawo2 matang tu mmg sebijik cam afrika…tgk je laa y byk menang award penyanyi sume org kulit gelap termasuk si yuna ni…

    0

    0
    • minah jambu says:

      Alhamdulillahh syukur yuna mempunyai kulit ala ala orang Africa hanye Allah yg lebih mengetahui segala Nye..

      0

      0
  12. Ramy says:

    Aku sebagai peminat Siti Nurhaliza selama 24 tahun (dan akan setia menyokong Siti sampai bila2) pun sekarang dah ter-minat dgn Yuna. She is just like Siti (though I admit not vocally. But she’s uniqueee). The way she carries herself in the industry nampak ada persamaannya dgn Siti. Rendah diri and x cepat melatah. Siti pun akui yg dia sukakan Yuna.

    Good luck YUNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  13. Sam says:

    Cayalah Yuna. Ni barulah ARTIST! Bukan retis bimbo bergedik sana sini pastu gossip je lebih, tapi bakat nanhado.

    0

    0
  14. fake muslimah says:

    congrats to yuna..semoga sukses slalu. Harap boleh la IMPROVE lagi imej tu sbg seorang wanita muslimah..yerla biar org luar taw culture seorang wanita islam yg sebenar. Dah jadi femes, berpengaruh, harap digunakan peluang tu utk memartabatkan lagi agama islam di mata dunia. Kita nie kejar akhirat skali, bukan dunia semata2.

    0

    0
  15. Pick a point says:

    Da dlm dunia seni ni imej islam apa yg nak ditonjolkan. Dia penyanyi komersial bukan nasyid so xyh la asik nk concern sgt psl islamic issues. If she wants to expose or practising the real islamic value dia x pegi amerika nun tu… Ke mekah ke kita… What she did and achieved now mmg ptt dibanggakan as an artist but as a muslimah jgn amik sbgai contoh.

    0

    0