Written by AbangNara | January 1st, 2011

maizawati tidak meninggal dunia

Tak ada angin tak ada ribut, tiba-tiba ada berita kononnya Maizawati, bekas isteri Akhil Hayy telah meninggal dunia. Terkejut beruk kami. Dengan pantas dan lajunya kami cuba mengesahkan berita ini. Khabarnya ada sebuah blog yang mengeluarkan berita tergempar ini. Cari punya cari, blog tersebut telah pun mendelete entri Maizawati meninggal dunia tersebut.

Untuk makluman, Maizawati TIDAK meninggal dunia seperti yang dikecohkan. Maizawati dan suami sebenarnya terlibat dalam sebuah kemalangan. Akibat kemalangan tersebut, Maizawati patah tangan kirinya. Namun daripada apa yang dilaporkan, Maizawati dan kandungan kini berada di dalam keadaan selamat.

Jadi sesiapa yang berani buat cerita Maizawati meninggal dunia itu, harap-harap insaflah. Bab hidup mati ini jangan dibuat main-main. Kalau dah betul-betul sah barulah publish kat blog. Nie bab nyawa beb. Harap jadi pengajaran untuk kita semua.

39 responses to Maizawati TIDAK Meninggal Dunia, Fitnah Di Tahun Baru 2011

  1. mujur baik2 aja….

    kepada yg buat fitnah tu insaflah…. kita hidup di dunia ini bukan nya lama…..

    akhirat jua kekal abadi…..

    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/apabila-siti-nurhaliza-bercantum-dengan.html says:

      KEJAM GLER SI PENFITNAH TUH… ISHK3….

    • Farah says:

      Alhamdulillah la mereka selamat, dan buat si penulis fitnah, moga2 dapat dijadikan pengajaran, nanti karma pulak tah tah mak pak kau mati (tu dah ajal la)

    • Blog Sensasi says:

      ishk…ishk…ishk…..jangan buat2 main benda gini..sah kan dulu…kesian kat mangsa..apa jadi kalau kena atas kita lak kan

      Ni satu la gi yg dok kecoh sekarang ni “Safee Sali akan ke Manchester United atau Arsenal?”

      Betul ke?

      apapun ada cerita kat Blog Sensasi

  2. fezal says:

    baru 2011 dah orang buat fitnah .

  3. BlackBerry00 says:

    mudah2an semuanya selamat….sama2 kita doakan, yer..!!

    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html says:

      dunia x kan telepas dari perkara fitnah…. belum datang fitnah dajal lagi (-_-“)

  4. Anabobo says:

    Tu la namanya pendek akal.

  5. JeJAI says:

    Adeyy..satu pengajaran kepada blogger

  6. miss R says:

    bab mati pn nak main2 jgk ke??? dh xde kerja agknya….

  7. Puteri Sejinjang says:

    entahlerrrrrrrrr…

  8. arieiza says:

    awal2 tahun dah kumpul dosa..
    tahniah maiza n suami!

  9. hak hak says:

    Aduh patah tangan. Kesian. Nasib baik baby ok..Harap2 cepat sembuh.

  10. MuJE says:

    wow! tak sampai sejam masuk tahun baru dah ade cite panas… seb baik baby tak jadi pape

  11. Reena says:

    Bab mati ni janganlah wat memain…lenkali jgn ghairah sgt publish entry. Check dulu fakta. Tak pasal2 je bikin gempak.

  12. alfablue7 says:

    ‘berita terbaik dari kilang dan ladang’ hakhak..

  13. mat gosip says:

    alhamdulillah…semoga selamat..

  14. mmmmm says:

    mcm2 pe’eh manusia sejarang la…….

  15. Kak Su says:

    Konon blog pertama update beritalah tu…

  16. gosipgurl_fea says:

    wat… BERITA TERBAIK DARI KILANG DAN LADANG???????? apa itu… pelikla… by the way.. alhamdulillah kira bersyukur dan selmatlah tu.

  17. lolyat gang says:

    semoga cepat sembuh ye awek manis maizawati

  18. mekar says:

    Blog mana tu? ini mesti nak naik kan trafik blog mereka. Bagus sgt la tu kalu blog dia yg pertama dapat publish info2 mcm ni. Tak baik tau…! Bab2 mati ni jangan dibuat main.

  19. cikgu nor sheila says:

    Menurut sumber di twitter dan pesanan Blackberry, pelakon, Faizal Yusof, yang juga merupakan bekas suami Siti Nordiana, telah menghembuskan nafas terakhirnya di ??Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, akibat serangan jantung, sekita 2.30 petang tadi.

    Jenazah Allahyarham masih berada di lokasi berkenaan.

    Bersama-sama kita sedekah Al-Fatihah buat Allahyarham Faizal Yusof. Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang beriman dan diberikan keampunan dan rahmat dariNya.

    Al-Fatihah

    Sumber dr pihak Siti Nordiana.

  20. lalola says:

    nara, kuokan lah cite faizal yusof exhubby ct nordiana meninggal..

  21. jon says:

    what a way to start a new year…may god bless us all!

  22. syuhada says:

    pasal kematian pun leh wat memain..ape laa..

  23. siti says:

    blog ini pun apa kurang nya..kadang2 menyebar fitnah…tidak baik membuka pekung org..life is short!

  24. happy go lucky says:

    orang2 ni memang mulot dia gatal nak kena sental ngan cili padi kalau perlu sumbat kan ngan ………..” orang tu baik2 cakap yg bukan2 cuba cakap yg baik2 untok wati semoga cepat semboh mari sama2 kite sentalkn mulot2 diorang ni ngan cili padi pasti gerek..

  25. Puteri Sejinjang = MisspocO says:

    ermmm…dah baca dah kat kosmo online arini…

  26. publisiti murahan tino nih

  27. semoga Maizawati tabah dgn ujian ini…dan Alhamdulillah kandungannya selamat

  28. alamak ai…dia ni artis ka?hahaha

    kecoh plak abg nara minat maizawati kerr hehehe glh ziarah dia hehehe;p

    drpd wat citer psal maizawati bek wat citer psal bekas makwe mawi yg kahwin ngn salah seorg kump. inteam oklh juga lg pekdah…

    • pisau cukur says:

      ex gf mawi tu artis ke smp nk kena tulih cerita dia tu aaiihhh…

      • eh kira artislh gak tuuu kn dia pernah menyanyi xkn xtahu kot…

        lglh dh kahwin ngn artis nasyid kira bleh gak amik tahu

        drpd maizawati ni…sapa bkn artis pn…xpernah nyanyi pon stakat cop bekas isteri akill hayy pn…perlu kerr ambil tahu?

        klu cmtu bersepah gaklh abg nara kene amik tahu yg maner artis bercerai yg maner isteri dia bkn artis kene ambil tahu;p tp maizawati ni yg lebih pulak wah2..

  29. MINAH CYBER says:

    huhu .. ank maizawati dgn ustaz dulu brape ek?

  30. sweet sour says:

    alhamdulillah semuanya selamat….moga maiza & husband tabah hadapi ujian hidup…