Written by AbangNara | August 31st, 2009

maizawati zainal

Rupa-rupanya Maizawati Zainal nie memang berbakat dalam dunia seni. Patutlah sekarang nie dia tengah terpikir nak terima ke tak tawaran menyanyi nasyid. Dulu masa muda-muda banyak jugak rupanya Maiza menang pertandingan menyanyi. Silap betul AF tak buat time sekarang. Kalau tak mesti Maiza boleh masuk. Mesti ramai yang AFUNDI Maiza nanti.

Bagi kami yang ilmu rendah nie, kami rasa Maiza patut grab ajer apa-apa peluang yang ada sekarang nie. Lagipun Maiza dah bagitau yang duit nafkah Akhil bagi untuk anak-anak dia cuma RM250 jer sebulan. Mana nak cukup tue. Lebih-lebih time nak raya nie. Baju nak beli baru, kasut nak canggih ngan macam-macam lagi lah. Sementara ada orang nak offer jadi duta ke menyanyi ke, amik jerlah selagi boleh. Yang penting duit untuk hidup dan duit untuk anak-anak cukup. Tak gitu?

Baca-baca info pasal Maiza tadi rupa-rupanya dia kawin time umur 17 tahun. Lepas SPM tue dah kawin. Memang terbaik orang kata. Cuma yang time tue bukan ngan Akhil. Nie ngan bekas suami pertama. Dapat 2 orang and lepas 3 tahun bercerai. Time tue plak Maiza berjumpa balik ngan Akhil yang dia dah kenal time sekolah lagi. Jadi diorang dua pun berkahwin la. Gitulah ceritanya.

Untuk Maizawati, life must goes on. Teruskan hidup anda. Untuk Akhil pun life must goes on with your new wife. Bahagiakanlah mereka-mereka yang sepatutnya anda bahagiakan. Semoga episod buruk dalam hidup anda berdua akan menjadi satu pengajaran yang bermakna di masa hadapan.

487 responses to (TERBARU)Maizawati Sekadar Mahu Mencuba Industri Seni

  1. aein says:

    askum………..

    0
    0
  2. violet says:

    2 maiza truskan je la ikut ati sendiri..
    maiza ssh cder pn org tlg..
    so cr lah wet utk dri sendiri dn ank2.
    tkt 250 mane la ckpkan…

    0
    0
  3. Penari Poco2 says:

    sejak menjanda btmbh cantik lak…mata pon dah bertukar kaler…

    0
    0
  4. violet says:

    sok2 law ank2 dye nk nek sek ckp ker eg duit dye..
    ish kesian la…

    0
    0
  5. Penari Poco2 says:

    aiiiikkk…
    ari merdeka pon keje gak ko yer violet…
    errrrrrrmmm…mmg x merdeka langsung…

    0
    0
  6. rasionalisme says:

    entahlaaa napa aku memang tak minat arr dia nih… nampaknyerr senang pompuan nak femes kan… kawen dgn artis then jd janda… takyah kawen pun ok cam ina naim tunang putus pun femes… laku nanti… mcm bini ac pun femes gak.. asalkan wat kontroversi.. mcm fasha sendat popular sungguh sebab banyak kontroversi.. yang unung dorang gak dapat job melambak lambak.. makin banyak kontroversi makin laku… nyampah lak aku

    0
    0
    • violet says:

      law cm pasha tu mmg la artis kontroversi…huhuhu

      0
      0
    • Kakitido says:

      Ramai kata dia ni cantik, bagi aku biasa2 je. Bab diorang kawin cerai tu jangan sekali2 salahkan jodoh, itu adalah berpunca daripada tindakan sendiri. Sendiri mau ingat. Aku memang tak minat langsung ngan Akhil Hayy, & aku tetap tak rasa si Maiza ni bagus sebab pegi dedah kisah dia kat tv & kalau nak mencebur bidang seni plak, alamat lagi lingkup la janda sorang ni.. Sekadar pandangan ikhlas.

      0
      0
    • jang nara says:

      btul..sy sokong awk..byk lg keje lain klu dia nak wat..klu nk menyanyi nasyid ni,xpttla…suara 2 kan aurat..pokoknye..aku mmg x minat pompuan ni..xrasional lgsg tindakan dia..

      0
      0
  7. Penari Poco2 says:

    skali pandang muke maiza nie cam muke noraniza idris lak…cantik…

    0
    0
    • rasionalisme says:

      noraniza dah takk cantek banyak sgt collagen.. muka dah bengkak bengkak tulaaaaa….. ubah ciptaan tuhan.. sker sgt org pompuan ni nak cucuk sana sini… muka dah cam badut memasing… umie aida pun dah buruk

      0
      0
  8. Penari Poco2 says:

    wanita BOLEH…ayuh maju ke depan maiza…

    0
    0
  9. Penari Poco2 says:

    nyanyi nasyid…sebijik cam kesah ina naim…
    harap2 x lesap pastu…cam ina…

    0
    0
  10. aein says:

    bagus gak lau maiza nyanyi…………….

    0
    0
  11. aein says:

    rasenye die leh blakon tak?????????????

    0
    0
  12. violet says:

    poco kt kt ner.
    uma ker?

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      yup…aku kat umah…
      ader per leh aku bantu…???
      ko nak tackle akhil…boleh…anytime aku leh bantu ko…
      huhuhu…

      0
      0
  13. violet says:

    kesian wanita yg diceraikan..
    nafkah dh lah ckit..mcm mana eg drg nk tanggung ank2 drg…
    ish2 zalim tol la lelaki…

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      x sume k…ko tgk datuk k…nmpk cam zalim ker…
      ish…no komen lak aku…dier kat smjung aku lak kat swak, manelah nak nengok diorg tiap2 ari…
      kuuuuuuuuusss smgt…

      0
      0
    • ctzen says:

      betol apa, den skong apa dia buat.
      sian dia. zaman skang mana cukup nafkah banyak tu.
      lain le kalau encik akil yang bela budak2 tu..
      tapi puan akil pulak tak nak kot..

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        ana x tau lak bab2 mcm nie…
        yg ana tau ana buat taik mata jerk lam bln pose nie…
        ada faham kar ente…jgn mkn taik unta sudah…

        0
        0
      • violet says:

        tu xpasti lak..
        sape yg bela ank2..
        biasa bkn ank2 ikut ibu ke law cerai..??
        aku pn x terer bab agama..
        hehe

        0
        0
  14. LaLuNa says:

    kedekut rm250 jek..!!tak per maiza selagi leh cr rezeki yang halal teruskan jek la..!!

    0
    0
  15. Penari Poco2 says:

    boleh ker dier nie nyanyi…???

    0
    0
  16. lanToK LeW says:

    hmmm…..kalo niat nk cari wit tok ank2 bagus laa…
    hampeh punye akhil…ko kedekut tol…buat anak pandai je…tapi bab blanje…hmmm…takat rm250 tu barang dapur je lepas laa kot…mana nk blanje skolah g…raya tahan g…tp bab skolah tu…ko ingat sikit blanje skolah??ank sorang 2 xpe gak…agak2 laa….6 anak tuuu….memang patot laa maiza cari wit…tapi ingat jgn terpesong niat tu udah laa….moga bulan ramadhan ni memberi sinar baru wt maiza….anak2 adalah pembawa rezeki….

    0
    0
  17. ctzen says:

    poco, sori arr kuat tajuk.
    den bukan nak tau kome keje apa, walaupun nickname kome cam tuh.
    tapi den ada dpt cite ttg tarian poco2 nih..
    agaknya kome pun dh dapat kot…
    klu cam tuh…sblm dimalukan,
    aku isytiharkan aku malu sendirik dulu..
    heheh..

    0
    0
    • aein says:

      malu2 gak………….hehehe….

      0
      0
    • ctzen says:

      eh wrong. kuar (keluar le), bukan kuat.

      0
      0
    • Penari Poco2 says:

      aritu aku dah baca dah…
      selagi fatwa dan undang2 mengharamkan tarian tue blm kuar selagi tular aku x tukar nama nie (dah familiar sgt dlm blog nie…)

      kalo ko nak tau, tarian poco2 skrg dah mcm2 bentuk dan gaya langkahnya, muzik pon dah byk mixed…lgpon, org slalu wat tuk senaman ptg2…nie baik tuk kesihatan gak…

      so, thanks for ur info…kite tgk lar aper undang2 agama negara kita akan buat selepas nie…lgpon dah lama aku x menari poco2 atas sebab2 kesibukan…cume tinggal nama jer…hehehe…

      0
      0
      • ctzen says:

        betul le den agak orang lain dah tau..
        aah, ye lah, nama kat sini pon dah familiar sangat.
        tukar kang, cam ade kurang je sorang ahli.
        apa ada pada nama, kan kan kan kan kan…
        bukan kerna nama bak kata ramli sarip.

        0
        0
  18. Penari Poco2 says:

    aku lak nak nyanyi nie…

    apakan daya
    masa tak akan kembali
    hancur musnahlah semuanya

    impian yang murni
    tinggal menjadi kenang-kenangan
    hanya rangkaian kata dan laguku
    dendang perantau

    0
    0
  19. violet says:

    adeh.
    awt boring jer…

    0
    0
  20. aein says:

    ujan blum turun lg lah………

    0
    0
  21. gud luck maiza………aq nih sian tgk pompuan traniaya cam dia nih…..sobssss……

    0
    0
  22. aein says:

    jgn lah nangis………….ciwek nyer…..

    0
    0
  23. Penari Poco2 says:

    ehem…maiza mkn cantik…

    0
    0
  24. pingkypanthers says:

    fuyoh dh makin cun si maiza ni…
    patut ar ada org nak..

    0
    0
  25. aein says:

    apsal koang diam …..

    0
    0
  26. aein says:

    kome kat ner??????????????

    0
    0
  27. Penari Poco2 says:

    aku out dulu japs…
    td dah masuk waktu zohor…
    lalai lak aku nih…
    astaghfirullah…

    0
    0
  28. violet says:

    hermione..
    ko dh kwa ker??

    0
    0
  29. aein says:

    hermione……………..where are you……………

    0
    0
  30. aein says:

    koang sht tak???????????????

    0
    0
  31. aein says:

    aku plik ar…………..nape si pnari poco2 nie suke pakai tudung?????????????

    0
    0
  32. ko x silap aq kan…
    aq penah bace majalah yg maiza nih dulu memang peminat akhhil hayy nih mase zaman akhill hayy nih rocker..
    setiap concert akhill nih mesti die pegi……
    last2 kawen ngan si akhill nih……

    0
    0
  33. aein says:

    stahu aku,pnari poco2nie takde lah alim sgt cam die…..

    0
    0
  34. pingkypanthers says:

    xde ke citer yg best2 sikit…

    0
    0
  35. aein says:

    tak kan tu pon ko tak pam…….

    0
    0
  36. aein says:

    wei,koang tak nak masuk ruang so-sialnya artis mlysia ke??????????aku ade komen kat situ……….

    0
    0
  37. Guess says:

    ari2 cuti nih bn memang slow ckit update cite baru…;. All the best!!

    0
    0
  38. aein says:

    mane poco2 nie??????????

    0
    0
  39. aein says:

    kat so-sialnya artis mlysia…

    0
    0
  40. aein says:

    mane koang nie?????????????

    0
    0
  41. pingkypanthers says:

    kesian kat maiza ni plak..
    tapi jgn ar ada yg amek ksempatan kat dia..

    0
    0
  42. pingkypanthers says:

    lalalalalalalala…….

    0
    0
  43. aein says:

    dah2…………….nak wat cmne…….

    0
    0
  44. aein says:

    anak jay jay tu pon tak tau malu ar……………

    0
    0
  45. aein says:

    aku nak ckp rupe apa kan dose………….

    0
    0
  46. aein says:

    violet kat ne????????

    0
    0
  47. aein says:

    poco2 solat bape rakaat??????????/

    0
    0
  48. Penari Poco2 says:

    salam zuhur guys…im back…
    aiikkk…kesah maiza lg…???
    maiza lg…lg lg maiza…yeeeeeeeehhhhaaa…

    0
    0
  49. aein says:

    kitoang wait ko lah….salam………lupe nak jwb…..

    0
    0
  50. aein says:

    kurma kat rmh aku lg manis……….

    0
    0
  51. pingkypanthers says:

    bila nk ada page baru ni..

    0
    0
  52. aein says:

    tak lame lg………………………..

    0
    0
  53. pingkypanthers says:

    petang ni berbuka apa yg best?

    0
    0
  54. aein says:

    aku nak out……..bye2……………..

    0
    0
  55. Penari Poco2 says:

    hermione…aku nasihatkan ko lbh baik jgn tarok muke ko kat sini…kang ramai yg ilang ingatan kang…asyik teringat kat ustaz sorang jer nanti…takottttttt…
    wakakakakaka….

    0
    0
  56. Penari Poco2 says:

    kawan2…kita wat2 topik baru lak…boleh kan…
    k, aku cdgkan kita citer pasal taik lalat kat muke or bdn kite…
    biar kite berimaginasi skit…
    jgn asyik2 cakap pasal taik mata jer…lalat pon ader taik gak tau, siap landing kat tubuh bdn lak…kekekekeke…

    0
    0
  57. aries_april says:

    hi smua…
    da orng x ni?

    0
    0
  58. violet says:

    ader org x
    …….

    0
    0
  59. aries_april says:

    u all…
    napa kak nara tkr b/ground blik?

    0
    0
  60. Penari Poco2 says:

    ooooiiiiiiii….
    jgn bukak topik pasal makan lar…
    kang batal lak pose kang…
    AKU DAH BUKAK TOPIK PASAL TAIK LALAT…kite layan jelar…huhuhu…

    0
    0
  61. aries_april says:

    alah………
    mn korang ni….

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      diorg tgh mbilang brape jam lg…wakakakaka…

      0
      0
      • pingkypanthers says:

        kita org lbh krang 4 jam lbih lg nk brbuka poco..

        0
        0
        • Penari Poco2 says:

          lg2 nak buke baju ko nie pingky…
          wakakakaka…
          dah 2 ari x bjual, arini x bjual gak…alamat x bjual lar sampai raya sok…hehehehe…

          0
          0
      • aries_april says:

        aries 1 kat ats kning blah kiri
        1 kat ats pting tetek blah kanan…
        1 kat leher blah kanan…
        1 kat …………………………….
        1 kat dada…………
        1 kat bwh bibir……………
        1 kat tngn kat ketiak tu…
        1 kat peha….
        1 kat dada……….
        1 kat bahu blkng…
        tu ja lah yg smpt nmpk……
        lain xtau la…
        nnt ariees p cri g.

        0
        0
  62. aries_april says:

    la…dh xda orng rpnya…

    0
    0
  63. pingkypanthers says:

    aries ptg ni berbuka pe?

    0
    0
  64. Penari Poco2 says:

    errrrrrrrrrm…
    mak aku masak ikan masin masak lemak td…

    byknyer taik lalat kat bdn ko aries…
    yg dua paling besar tue ko x sebut ker…
    wakakakakaka…

    0
    0
  65. pingkypanthers says:

    alahai bila laa nk tukar topik ni..

    0
    0
  66. pion says:

    Hai pingkypanthers,skr kita tukar.Nak cite psl ape?

    0
    0
  67. pingkypanthers says:

    raya ni aku x tau nk lek kg ke x?

    0
    0
  68. Penari Poco2 says:

    eerrrmmm…hermione ngan aries…
    cube ceta skit camna suasana raya kat tmpt korang…
    brape hari sambutan…???

    0
    0
    • aries_april says:

      best la…
      msh pgang adat2x lama…
      :-)

      0
      0
    • pingkypanthers says:

      masa2 kecik dulu meriah ar..
      dh tua2 ni aku raya umah adk baradik ngan sedara mara dlm masa sehari dh hbis pusing…
      pastu lek umah nengok tv jerk…

      0
      0
      • aries_april says:

        ehm…
        aries pn cam tu akak…
        pg p kubur…
        pas tu…
        ddk umah nenek smpai ptg…
        nnt blik umah blik…
        tnggu kwn2x mai…

        0
        0
  69. aries_april says:

    korang msuk ohbulan x ari ni?
    dah ad la psl ank arts 80-an yg cium ngan pakwe dia dlm keta tu…

    0
    0
    • pion says:

      U,kat bn kan ada!Ank JJ tu kan?

      0
      0
      • aries_april says:

        a…
        aries pn xprsn..
        msk trs lepak sni…
        :-)
        tp sna byk lak citer…

        0
        0
      • Penari Poco2 says:

        alaaa…lupe jelar pasal diorg…nak wat camna…
        x pasal2 kite plak yg bdosa mengata kat dier…
        huhuhu…
        kat swak smbutan raya mmg meriah, satu bln…
        ramah tamah aidilfitri sana sini…

        0
        0
    • pingkypanthers says:

      xpun…
      ada gak lawat ohbulan tp x pernah komen pun…
      tp kat bnkan dh ada pasal ank artis ni..

      0
      0
  70. pingkypanthers says:

    mana lak si poco ni…

    0
    0
  71. pingkypanthers says:

    hmm aku nk out jap…
    nk gi beli ikan masin nk masak lemak cam mak poco masak..
    thanks poco ko ingtkn aku pasal lauk favourite hubby aku…

    0
    0
  72. neneksaloma says:

    salam semua..hehe..nenek dah tukar name ni..hehe..pose ke uolz??

    0
    0
  73. aries_april says:

    ok lah…
    aries nk kluar dh ni…
    mak ajk p brbuk umah nnek…
    ok ya?
    bye…
    love u all.

    0
    0
  74. Penari Poco2 says:

    errmmmm…sunyi blik…
    sat td dah kene bom atom…dh jd pdg jarak
    pdg tkukur…

    0
    0
    • nenekpunkz says:

      salam poco..tdi nenek pkai nick yg atas tew tpi nenek rasa tak sedap hati terus nek cancel tk jdi pkai dah..ni nenek nyer nama baru ok..hehe..no more ninikebayan..hehe awak ape kbr?sehat ke?pose?

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        tgh wat profail nie…lusa kene bentang ngan pengarah…
        sibuk lar skit…smbil2 tue jengah bn jap, xler boring sgt…
        alaaaa nenek, naper leh jd punk lak nie…dulu dah ok per…skrg dah berubah lak, leh jd punk…nek kursus kat mana nie…huhuhu…

        0
        0
  75. pening says:

    Ala..kesian tgk ex Akhil ni…..x pela Maiza.rebutlah peluang yg ade utk anak2 tu…

    0
    0
  76. ctzen says:

    patut le kan.
    dulu encik akil kawin ngan janda..
    la ni nak try anak dara plak..
    wakakaka…

    0
    0
  77. aein says:

    hai poco…………………………………………….

    0
    0
  78. aein says:

    askum…ade oang tak……….snyap jer……..

    0
    0
  79. aein says:

    ade oang tak nak nie?????

    0
    0
  80. ctzen says:

    poco dah siap2 nak masak…
    den pong nak gi masak dah nih…

    0
    0
  81. aein says:

    poco ne??????????/

    0
    0
  82. Penari Poco2 says:

    xder saper lak kat sini…
    antu dimana kah gerangan dikau berada antuuuuuuuu…

    0
    0
  83. Penari Poco2 says:

    SELAMAT BERBUKA PUASA KEPADA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT SEMUA…
    SEMOGA IBADAH KITA DITERIMA OLEH ALLAH SWT…
    AMIN YA RABBAL ALAMIN…

    0
    0
  84. Penari Poco2 says:

    aku kat sini dah mgrib dah…
    sajer jer jenguk korang tuk mengucapkan SELAMAT BERBUKA PUASA…

    0
    0
  85. Penari Poco2 says:

    ctzen…pekabar…???
    xder orglain ker kat sini…???

    0
    0
  86. ctzen says:

    poco..
    ari tu den baca resepi kek lapis belantara tuh..
    eh betul ke horlicks 1 botol?
    sukat pakai gelas..errr…den guna cawan metrik, sama lah kan..

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      botol saiz kecik jer…
      mlm nie tenet ader slow skit lar…

      0
      0
      • ctzen says:

        kompem den try wat..
        den memang suka wat kuih & kek2 nih…
        cuma kekadang tgk resepi ler..
        cam pelik jer…takat baca je le…wakakaka…
        den ada belajo wat kek lapis srwak…
        tapi blm cuba lg…
        susah le nak cari pewarna cam tuh kat sini

        0
        0
        • Penari Poco2 says:

          iyo ko…
          poi lar corik kat supomaket, kan byk kaler2 tuk buek kek nie…
          lg byk yg nak den bg pasal rosopi kek nie esok…
          den nak kongsi ngan kengkawan…
          eh…den pulok dah…
          bahso nogori mmg den suko…
          ekau kono belajo bhs swak lak iyo…

          0
          0
        • ctzen says:

          den oghang johor le poco..
          tapi den memang suka cakap campoq2 ganti nama diri nih..hehehe..
          yo lah.. nak belajo bahasa swak plak pas nih..

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          ok…esok kite start blaja bhs swak k…tata…

          0
          0
  87. Penari Poco2 says:

    wokeh lar ctzen, hermione…
    aku nak tido dulu…
    SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-52 1MALAYSIA dan SELAMAT BERSAHUR…
    jumpe lg esok, insyaAllah…
    assalamualaikum…

    0
    0
  88. Penari Poco2 says:

    Morning guyz…
    assalamualaikum, selamat pagi malaysia…!!!

    0
    0
  89. Penari Poco2 says:

    KOSMO ONLINE – 02.09.09
    Ally enggan melatah – Pengakuan seorang aktres di MySpace tolak lamaran Ally

    Oleh FERIDE HIKMET ATAK
    [email protected]

    “Perkara ini semakin tersebar di Internet. Saya enggan komen dan tak mahu cerita ini jadi panjang. Saya tahu apa yang berlaku” – ALLY

    TIADA angin, tiada ribut, tiba-tiba nama pengacara popular, Ally Iskandar Mohd. Mardzi hangat diperkatakan minggu lalu gara-gara pengakuan secara terbuka seorang pelakon wanita yang penuh dengan kontroversi. Dalam pengakuan berani dalam Internet itu aktres berkenaan menamakan Ally sebagai salah seorang lelaki yang pernah melamarnya.

    Pelakon itu turut mendedahkan satu persatu mengenai empat jejaka yang pernah melamarnya untuk dijadikan isteri di laman sosial MySpace dengan nama Ally disenaraikan sebagai lelaki yang pertama.

    Lebih mengejutkan, Ally yang dikatakan melamar aktres itu pada tahun 2007 turut menghadiahkan sebentuk cincin.

    Dalam blog MySpace pelakon yang pernah dikaitkan dengan selebriti lain seperti Farid Kamil, Pierre Andre, Yusry KRU dan Hans Isaac itu, dia memberitahu: “Saya menolak lamaran Ally secara baik walaupun Mama dan keluarga sukakan Ally. Saya menolak kerana saya hanya menganggap dia sebagai seorang abang. Dia terlalu baik untuk saya.”

    Namun, ketika Kosmo! menghubungi Ally, pengacara itu awal-awal lagi seperti dapat meneka soalan-soalan yang bakal menerjah ke telinganya.

    Tidak mengiakan, ataupun menafikan, Ally lebih selesa jika tidak memberi sebarang kenyataan.

    “Perkara ini semakin tersebar di Internet. Saya enggan komen dan tak mahu cerita ini jadi panjang. Saya tahu apa yang berlaku.

    “Lagipun adakah dia telah membuat pengakuan bahawa dia yang menulis blog itu? Seperti yang semua tahu, laman-laman sosial seperti MySpace, Facebook mahupun Friendster, ia tidak semestinya dikendalikan oleh artis yang sebenar.

    “Mungkin orang lain yang mendaftar menggunakan nama pelakon itu,” katanya.

    Ditanya pula mengenai reaksi pihak stesen TV3 mengenai isu tersebut, beritahu Ally setakat ini TV3 belum lagi memberi sebarang komen.

    Ditebak tentang perasaan selepas membaca pengakuan tersebut beritahu Ally, sukar untuknya menggambarkan perasaan waktu itu. Terkejut, marah ataupun sakit hati dengan pendedahan yang dikeluarkan, Ally mengakui tidak dapat menjelaskannya.

    “Saya tak tahu nak rasa macam mana. Bila nama dikaitkan dengan sesuatu perkara, kita terima tanpa perlu melatah. Langkah terbaik, saya tidak akan bagi sebarang reaksi. Lagipun, hidup perlu diteruskan bukan?” ujarnya yang sibuk dengan penggambaran program Singgah Sahur.

    Beralih cerita pula mengenai bulan Ramadan yang penuh dengan aktiviti kerjaya, Ally terpaksa berpuasa dan berbuka tanpa keluarga di sisi.

    Hajat untuk berbuka bersama sentiasa ada namun keinginan itu perlu ditolak ke tepi untuk menjalankan tanggungjawabnya dalam kerjaya.

    Katanya, setiap kali tibanya bulan puasa, kerjanya akan menjadi semakin banyak. Malah, kerana terlalu sibuk, masa juga berjalan begitu pantas.

    “Kadang-kadang saya tak sedar yang waktu berbuka sudah tiba. Walaupun tidak dapat menikmati berpuasa bersama keluarga di Terengganu, saya tetap menganggap bulan puasa adalah bulan yang menyeronokkan.

    “Bayangkan, untuk program Singgah Sahur, saya akan pergi ke rumah orang dan bersahur bersama. Ia satu pengalaman yang menyoronokkan. Saya akan bertemu dengan orang yang kita tidak sangka akan jumpa,” katanya.

    Kehadirannya dalam bidang penyiaran boleh dikatakan agak lama dan boleh digelar sebagai senior oleh pengacara-pengacara baru yang muncul bak cendawan di TV3.

    Biarpun sudah matang dalam penyiaran, Ally dengan rendah diri mengakui masih banyak perkara yang perlu dipelajari.

    “Sebenarnya, lagi lama kita bekerja, lagi banyak ilmu yang kita mahu cari. Nak kata terganggu dengan saingan orang baru, tidak juga.

    “Untuk menjadi yang terbaik, kita tak boleh nak goyang kaki,” tegasnya.

    0
    0
    • ctzen says:

      sian encik ally kita…
      tapi encik ally memang suka pompuan yg cun2 nih..
      cari le yang lebih baik encik…

      0
      0
  90. Penari Poco2 says:

    silap…KOSMO ONLINE – 01.09.09

    0
    0
  91. Aliffarah says:

    kte sbg wanita ni xley bgntung hidup pd lelaki.
    terutama lelaki2 zmn skg.
    jd sbg wanita moden skunk,
    kte kena bdikari
    wpn ditglkan laki
    xsemestinya kte xley hdp
    wpepn blaku dlm rumahtgga kte
    hdp kte mst diteruskan
    demi masa depan anak2…
    truskn pjuangan kak maizawati..
    lelaki ni bl kte da bjya kelak baru dia nk pndg n thegeh2 kat kte semula..
    da xde maknenye
    jgn pndg blkg!!
    chau…=)

    0
    0
    • Kakitido says:

      Setuju dgn komen ini. Apapun secara jujur saya rasa lebih elok dia buat keje2 yg jauh dari publisiti2 murahan spt mencebur bidang seni etc, kerana mudaratnya lebih besar dari manfaat zaman sekarang nih. Banyak lagi keje2 lain yg lebih mulia untuk terus membela nasib anak2 setelah menjanda.. Bidang seni hanya akan mengundang pelbagai fitnah & kontroversi, so lebih baik elakkan.

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        tol tu… wakpe nk jadi artis erk.. tu dah kire kua mulut buaya msk mulut naga. wak business ke… so better elakkan jadi artis, x kemananye… tgk Ina Naim tu, skejap je. La ni diam membisu…

        0
        0
  92. amelia says:

    Saya amat menyokong tindakan yang di buat oleh mu adek miza….apa pun tindakan jangan menoleh belakang…rezeki yang datang jangan di tolak asalkan ianyanya halal dan mampu menjamin kehidupan mu dan juga anak2 mu…….Pinta akak appunjua jaga segala tingkahmu……..

    0
    0
  93. ROSE MAWAR says:

    Syabas,setiap dugaan ada hikmah nya,dan yang datang pasti yang lebih baik…..sebab dah terbukti ramai dari kawan i yang di tinggal suami …hidup mereka sekarang lebih sempurna …..inshaallah

    0
    0
  94. mamawani says:

    aku rs maiza ni xde la kutuk kat akil ngan waheed tu kan kan…si A&W tu yg burukkan si maiza ni lebih2….rasanya beter p mkn A&W aje dr burukkan si maiza ni…tul tak? sapa sokong? (ape kena mngena lak A&W ni…burger dier sedappp)

    0
    0
  95. Zaza Muhammad says:

    SO kpd adik2 seme… tuntutlah ilmu bile ade peluang. Bkn x bg kawin awal, tp at least ade backup klu ape2 berlaku kpd kite sbb sok2 mana le kite tahu dugaan Allah kpd kite. nk kawin awal ni ble, tp blaja aa plak bab2 kemahiran cam menjahit ke, mana le tahu klu jodoh x pnjng leh bukak butik. Bab2 financial tu insyaallah ade sumber2 yg berkenaan yg ble tlg expecially utk ibu tunggal atau balu yg kena tanggung anak2.. rezeki ade di mana2 insyaallah.. just nk kena usaha …

    0
    0
  96. puteriaquarius81 says:

    naper pilih bidang seni? emm apa2 pun g.luck whatever u do

    0
    0
  97. Zaza Muhammad says:

    lor…patut aa x kua avatar aku… silap email huhuhu

    0
    0
    • ctzen says:

      den setuju tu…
      wahai anak2 suma..pi belajo menjahit…kemahiran tuh…
      kita tak tau apa akan jadi masa mendatang…
      lagi pong dapat save bajet time2 nak raya nih..

      0
      0
  98. Yuhuuuuuu says:

    Amboi2 maiza make up tebal dah pakai bulu mata la pulok

    0
    0
  99. suri says:

    ok la tue..sape lg nak tolong klu bkn diri sendiri..kes mcm ni bkn maiza jer..norish karman kawen datuk pun cerai takder ape2 harta…kat luar sana byk lg…apa la nasib…anak2 gak kesian…kaut la rezeki yg dtg…maiza ni..kawen muda, hidup tak luas la..lahir anak jaga laki.. skrg belajar la bina hidup cari duit utk masa tua…anak ramai tu..satu sumber pendapatan mmg xckup..sabar la

    0
    0
  100. DiNdAkAnDa.. says:

    tang usaha tu dinda sokong ko maiza..tp usaha tang lain arr..takyah nyanyi2.. jadi duta pun dah cukup kot..

    0
    0
  101. Yuhuuuuuu says:

    Kalau terlalu sibuk nak kejar jadi Duta, Model, Pelakon dan jadi Penyanyi bila la pulok ada masa nak jaga anak2.

    0
    0
  102. porno izle says:

    Aw, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate alot and never seem to get something done

    0
    0