Written by AbangNara | December 3rd, 2012

Sedih Abang Nara membaca penderitaan Maimon Mutalib atau lebih dikenali dengan nama Kak Mon ini. Berusia 54 tahun, rupa-rupanya sudah setahun Kak Mon berperang dengan penyakit kanser payudara yang menyerang dirinya.

kak mon kanser payudara

Kini kanser payudara tersebut telah pun mencapai tahap ketiga. Kak Mon kini sedang menjalani rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya. Apa yang lebih mengharukan ialah Kak Mon merahsiakan penyakit tersebut untuk mencari rezeki buat 5 orang anaknya selepas kematian suaminya.

Selama ini, Kak Mon tidak pernah hiraukan sakit pening untuk mencari rezeki untuk membesarkan anak-anak. Selagi ada peluang berlakon, Kak Mon akan pergi. Tapi bila terlantar di hospital itu tetap memikirkan soal anak-anak terutama yang masih lagi bawah tanggungan Kak Mon. Itu yang membuatkan walaupun berehat di hospital, tekanan darah meningkat.

kak mon kanser payudara
Besar sungguh pengorbanan seorang ibu. Sakit-sakit pun masih risaukan makan minum anak-anak. Semoga selepas ini Kak Mon dapat berehat dengan sempurna sekaligus mendapatkan rawatan untuk mengubati sakitnya. Sama-samalah kita doakan. Amin ~~

P.S: Kawasaki Ninja 250R dilancarkan. Adakah bakal masuk Malaysia?

35 responses to Maimon Mutalib Derita Diserang Kanser Payudara

  1. FARIS says:

    Semoga tabah mhadapi ujian….dan sembuh segera……..

    0

    0
    • Anonymous says:

      respek artis yg sakit tp tak meraih simpati dan tak menyalahkan orang bila tak mendapat bantuan…

      semoga kak mon cepat semboh.. klau mcm kak mon ni baru la rasa ikhlas nak membantu..

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      lambatnye ko ni nara… this news is so LAST YEAR!

      0

      0
  2. . says:

    Kesian kak mon..moga tabah menghadapi segalanya…

    0

    0
  3. shhh says:

    Semoga Kak Mon tabah dlm dugaan hidup ni…Insha Allah..

    0

    0
  4. sandrianasiska says:

    So wat is the next course of action from Zed Zaidi……..she is one of the most versatile actress in this era.

    0

    0
  5. waikiki says:

    kesian kak mon..kesian lg arwah suaminya di sana…huhuh

    0

    0
    • takeiteasy says:

      apa motif ang berkata begitu ??????

      0

      0
      • qi says:

        xfaham ke?…kesian la laki dia nk menanggung dosa yang dh tua ganyut xreti ke nk menutup aurat…rezeki Allah tu luas…banyak lg cara ko boleh membesarkan anak2 ko…

        0

        0
        • Anonymous says:

          org tu tgh sakit,korg ni plak duk mengumpat die, dpd dosa x tutup aurat bnyk plak pahala die dpt dr korng. teruskan mengumpat wahai org islam.

          0

          0
        • mama hot says:

          la btol la tu..da taw sakit bile2 je ajal leh jemput..bawak2 la betobat..xpasal2 t heret sekali suami ke neraka..rezeki dtg dr allah…

          0

          0
        • epal says:

          anon oii…kalau xnk org mengata…jgnla buat perkara yg membuatkan org nk mengata…

          0

          0
        • Anonymous says:

          mmg btol. yg x sakit duk mengumpat ni pun bila2 boleh mati. bwk2 istighfar sebelum berkata2. dosa mengumpat Allah x ampunkan tau.

          0

          0
        • Anonymous says:

          epal, kalau xnak aku kata kau mengumpat, jgn la mengumpat.

          0

          0
  6. Prince Noob says:

    semoga tabah dan sembuh

    0

    0
  7. my boo says:

    dulu pernah terjupe dgn dia kt toilet shopping complex..pandang dia tp dia jeling dgn iols..nape ntah…btw semoga tabah menghadapi dugaan dan dipermudahkan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      muka dia kan mmg ala2 begis cmtu.. tp mn tahu klau hati dia baik

      0

      0
      • my boo says:

        yup..rasanya muka dia mmg style mcm tu kan?terpk gak sebenarnya..anyway, semoga dia diberi kesihatan yg lebih baik lepas ni. Insya allah..

        0

        0
  8. nasha sofea says:

    alahai….kesiannnya dgr kak mon ni…suka dia berlakon…, kak cuba mkn double stem cell kak…semoga akak tabah dgn dugaan ini….Ya Allah kau ringankanlah penderitaan k.mon ni…amin…

    0

    0
  9. itulah pengorbanan seorang ibu.. walau dia sakit tetap dia fikir anak. Tp ANAK?? kebanyakkan bila sakit je dia igt mak tp bila mak sakit ada dia ingat?? sedih.. semoga kak Mon cepat sembuh. erkk.. lebih krg sebaya mak kita layak ke nak pggil akak ni. kekekeke

    0

    0
    • aina says:

      xbaik ckp cmtu. kalau anak dia baca cmne. anak dia pun igt mak dia.. ssh payah mak dia anak die igt la. :(

      0

      0
  10. kipas payah mati neelofa says:

    suka tgok lakonan kak mon yg brsahaja

    0

    0
  11. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    mudah2an kak mon cepat semboh dn kembali berlakon …minah jambu suka dengan lakonan nye yg natural paling bagos….

    0

    0
  12. ila says:

    ~berat mata memandang… berat lagi bahu memikul… berat kesakitan yg dialami… berat lg sakit hati bila org hanya pandai berkata2 tp xpernah cuba utk menyelaminya… Moga Kak Maimon kuat smgt utk sembuh dan meneruskan kehidupan yg xseindah n semudah kita semua impikan…

    0

    0
  13. saya ada org yg boleh berubat kes ni…. mmg mujarab…. tlg hubungi saya…. 0176411744

    0

    0
  14. rapunzel says:

    Suka kak maimon dlm drama hilangnya doa seorang ibu. Seperti melihat dirinya..seorg yg sabar dn tabah.

    0

    0
  15. wanayu says:

    patut dah lama tak nampak dia berlakon dalam drama .. kalau tak selalu muka dia ada.. apa pun semoga dia tabah menghadapi dugaan.

    0

    0
  16. benci says:

    tulaaaa….tnjk sngt bonjol dpn dada 2…dh la bsar…len kli paka tdung labuh yeee

    0

    0
    • Anonymous says:

      mcm mana la mak bapak ko ajar ko bdk. kesian mak ayah ko.

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

      tk kerana bonjol tu la bodoh !!!!! dh memang dia nk dapat sakit tu sakit la dia bahlol !!! kau ingat ape kerana bonjol kt dada orang akan dapat penyakit tu sape ajar kau ????? yg tk bonjol kt dada pon kenape dapat penyakit tu !!!!! bodoh sangat !!!! nampak sangat kau ni musoh si maimon ni kan yg tk suka dia tol tak !!!

      0

      0
  17. Alin marlini says:

    Masa buat MRI abah alin rabu lepas jumpa ngan auty mon ni kat situ gak..kesian dia. Smg cepat sembuh

    0

    0
  18. sheikh says:

    pernah jumpa anty mon ni masa 2011 bln november…masa rumah terbuka mariani kat saloma bistro..masa tu gaknye die dah sakit..tapi memek muka die mmg selalu mcm bengis tak puas hati tapi bile tegur die layan sambut baik…kne lah kite tegur dulu takkan die nk senyum meleret dgn semua org kan…rancak jugak die bersembang…apapun semuga kuat anty mon terima ujian ni…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    as salam..bagaimana yer mama nak berhubung dengan kak mon ni..thks jika ada yg sudi menolong

    0

    0
  20. Noridah says:

    last time terserempak kak mon kat onkologi klinik PPUM, may be tengah tunggu giliran rawatan kemo. Masa tu saya tengah tunggu doktor bagi surat refer untuk breast surgery. Kak mon nampak ok banding masa keluar berita tentang penyakit beliau.

    0

    0