Written by AbangNara | November 5th, 2015

Ingat tak lagi pertandingan tafsirkan kod yang menawarkan hadiah bernilai RM100,000? Sayangnya sehingga ke tarikh tutup pertandingan, tiada seorang pun yang berjaya memecahkan 3 kod di bawah.

tafsirkan kod

Pertandingan ini sebenarnya telah dianjurkan oleh Zipit Chat, sebuah applikasi permesejan yang menggunakan penyulitan (encryption) gred tentera AES256. Apa maksudnya? Nampak macam complicated kan? Maksudnya ialah semua mesej yang anda hantar menggunakan applikasi Zipit Chat adalah amat sukar untuk dipecahmasuk. Ini bermakna segala apa yang anda hantar termasuklah SMS, email dan chat adalah rahsia serahsia-rahsianya.

tafsirkan kod

Abang Nara dah try download applikasi Zipit Chat ini di Google Play Store (untuk pengguna iPhone tak ada lagi). Salah satu feature yang cukup menarik bagi Abang Nara ialah self-destruct. Contohnya macam Abang Nara hantar mesej yang berisi password akaun bank kepada wife. Sudah tentu bahaya kalau orang lain baca kan? Jadi Abang Nara boleh settingkan agar mesej tersebut dihilangkan selepas jangka masa tertentu. Power kan?

tafsirkan kod

Dengan kemajuan teknologi sekarang, mesej-mesej yang kita hantar kepada rakan-rakan, ahli keluarga, rakan kongsi perniagaan dan sebagainya haruslah selamat agar ia tidak digunakan sebagai ‘bahan ugutan’ oleh orang tidak bertanggungjawab. Applikasi Zipit Chat ini menjamin kesemua itu. Dengan Zipit Chat, kalau email yang korang hantar kena hack pun, kemungkinan besar (99%) si hacker itu tidak akan dapat mengetahui apa isi kandungan email korang. Selamat tahap tertinggi!!!

tafsirkan kod

Jadi kalau korang nak rasa lebih selamat ketika bermesej, menghantar email dan berkomunikasi di Internet, Abang Nara cadangkan gunakalah applikasi Zipit Chat ini. Sekarang ini tengah ada free trial selama2 bulan, jadi memang sesuai sangat untuk kita mencubanya.

tafsirkan kod
Layari www.zipitchat.com.my atau search “Zipit Chat” di Google Play Store untuk muat turun applikasi awesome ini hari ini juga.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 responses to Mahukan Privasi Dalam Mesej Anda? Applikasi Zipit Chat Adalah Solusi Terbaik

  1. Anonymous says:

    zipit zipit..dah macam bunyik zip tersepit jer…

    0

    0
  2. 1119 says:

    Pakai Blackberry Messenger je Bang Nara. Polis negara mana pun tak dapat pantau. Confirm secure.

    0

    0
  3. BungaDaisy says:

    bgs apps ni bg nara….tp bg org yg main kayu 3…apps ni yg paling dorag suke…hahaha

    0

    0
  4. Anonymous says:

    zipit kepit menyepit menyelit mengepit kapit mengulit pipit

    scandal uolsssssssssss!!!

    0

    0