Written by Bella | April 1st, 2015

Fynn Jamal adalah nama yang menjadi topik hangat dalam minggu ini dek kerana beberapa peminat tidak setuju dengan kenyataan Damian VE yang berpendapat Fynn tidak boleh menyanyi meskipun beliau seorang penulis yang baik.

Selepas kenyataan itu keluar,  haters Fynn turut menggunakan peluang tersebut untuk mengkritik cara beliau menyanyi termasuklah juga dari segi kehidupan peribadinya. Walaubagaimanapun, penyanyi tersebut tidak cepat melatah dan tidak ingin memberikan sebarang komen mengenai isu tersebut.

Terbaru, Fynn telah  memberitahu bahawa beliau akan berangkat untuk mengerjakan ibadah Umrah pada hari ini. Dikesempatan tersebut, beliau ingin memohon maaf kepada semua pihak juga telah memaafkan segala salah silap orang lain terhadap dirinya serta keluarga.

Mengambil kesempatan ini, izinkanlah saya memanjangkan salam pada semua dari kami sekeluarga. minta halal semua salah dan silap. Andai ada hutang piutang yang tidak kami sedar, lekas2lah diingatkan kepada kami. insyaAllah dalam beberapa jam ini, sempat lagi kami langsaikan. segala salah silap ke atas kami, telah kami lepaskan. kalau2 ada di bahagian kami yang masih belum sudi dimaafkan, di bila2 masa satu hari nanti, redhakanlah agar semua kita aman bila dicabut nyawa nanti.

Cita2 dunia saya adalah disolatjenazahkan di kaabah. kalaulah diizinkan yang kuasa, ketahuilah saya cukup bahagia dengan kesempatan nyawa yang dibagi, dan betapa saya berterimakasih kepada setiap kalian– yang buruk dan yang baik– kerana tidak mungkin ada satu2 kejadian itu terjadi tanpa izin ar-rahmaan. Saya manusia biasa, penuh cela, penuh dosa. apa2 dari saya, tapislah ambil yang elok dan tangguklah buang yang buruk.

 

Meskipun ada salah silap Fynn Jamal yang mungkin buat kita rasa menyampah dan sebagainya, doakan sahaja beliau selamat pergi dan selamat pulang daripada mengerjakan ibadah Umrah.

Sumber Berita&Foto: Instagram Fynn Jamal

 

44 responses to Mahu Tunaikan Ibadah Umrah: Fynn Jamal Mohon Maaf Pada Semua

  1. lia says:

    Alhamdulillah.. semoga diberkati. Selamat pergi & balik..

    0

    0
    • Anonymous says:

      selamat pergi dan selamat pulang. semoga diberi kerendahan hati dan keterbukaan untuk menerima apa2 yg baik untuk anda bila pulang. semoga berubah lebih baik dari sebelum ini…

      0

      0
    • roke says:

      alhamdulillah. harap2 lepas balik umrah tak ulang perangai sombong yang sama.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    ONE WORD!! HIPOKRIT! NAK PERGI, PERGI JE LA.. TAKYAH LA KECOH2 NAK BUAT IBADAT.. NAK MINTAK SIMPATI.. ZZZZZZZ

    0

    0
    • laira allaina says:

      hallo Anonymous..
      kemain sedap ko mengata orang mcm tu kan? Aku rasa kalau ko yang nak buat umrah..kemain lagi ko begambo kan..ambik gambo passport bagai ..pastu buat caption berdoa kat tuhan..tiap saat kau akan haplod! pegi jalan2 dalam mesia pun kemain kau dah menunjuk kan..inikan pulak nak pegi obersis.huh!^__^”: pandai cakap orang.nanti terpalit diri sendiri yang buat! kesian! yang haddddooo

      0

      0
    • wreckingball says:

      Anon………kenapa sakit hati dgn dia? ramai je artis2 yg canang ke seluruh malaysia and sebok duk post gambar2 masa wat umrah, mcm si neelopa, rozita che wan… kenapa tak hentam sekali dia org ni. Lbh2 lagi si rozita tu, sebok duk berposing berpouting. Niat ke sana kan nak wat amal ibadat tapi dia org ni duk sibok tamakkan pujian…

      0

      0
  3. cik mek molek says:

    pegi umrah dgn kasut converse merah yg tak basuh ke tuuuu??

    sudah2 lahhhh..xpayah nak konon2 rare… nak pergi beribadat jgn laa selekeh sgt.

    selamat menunaikan umrah..

    0

    0
    • Miss Jambu says:

      Alhamdulillah dia adalah insan yang terpilih menjadi tetamu Allah….anda bila lagi…muhasabah diri…tak baik cakap yang bukan bukan

      0

      0
    • illa says:

      Nanti masukdlm masjid buka kasut. biasanya org pakai selipar je ke masjid. takyah la nak over sgt menegur benda2 ygx patut cik mek molek weh

      0

      0
    • anon says:

      cik mek udoh……kasut converse merah??? Mana?? tak nampak pun…..wey…tak payahlah busuk hati kat org. Dia nak pegi wat amal ibadat pun kene kutuk ke. Anda patut bersihkan hati & pergi wat ibadat jgk kat mekah…

      0

      0
  4. pemerhati budiman says:

    Dah la tu nara oiii. tak pasal2 ko yang dapat dosa. ko lah punca bangsa ko sendiri mengata mengutuk mengeji dgn berleluasa skang ni. kental hati blogger2 hiburan ni kan? korang tak rasa ke sebenarnya artis2 kita ni jadi benci dengan korang wahai para blogger semua sbb suka menimbulkan pergaduhan. insaflah nara oiiii!

    0

    0
  5. laira allaina says:

    hallo Anonymous..
    kemain sedap ko mengata orang mcm tu kan? Aku rasa kalau ko yang nak buat umrah..kemain lagi ko begambo kan..ambik gambo passport bagai ..pastu buat caption berdoa kat tuhan..tiap saat kau akan haplod! pegi jalan2 dalam mesia pun kemain kau dah menunjuk kan..inikan pulak nak pegi obersis.huh!^__^”: pandai cakap orang.nanti terpalit diri sendiri yang buat! kesian! yang haddddooo

    0

    0
  6. Din dominos says:

    Jgn lupa minta maaf kat atita.

    0

    0
    • aku says:

      kau tak reti baca headline ke? “fynn jamal mohon maaf pada semua”. bengap nau kau ni din dominos.

      0

      0
      • markonah says:

        Minta maaf straight ke tuan badan sendiri nampak lebih ikhlas dan afdal. Bukan minta maaf umum mcm tu je selepas hacurkan rumah tangga atitah yg lebih cantik dri fynn muka tua tu

        0

        0
        • aku says:

          ko ada bukti ke fynn yang buat semua tu. jangan tambah dosa kering memfitnah orang wahai manusia.

          0

          0
    • laira allaina says:

      khau dah kenapeeeeeee din dominos oiiii??? kau yang mengundang diri sendiri…

      0

      0
    • senah semput says:

      kenapaaaaaaaaaa ? ape cerita atita n fynn ????????????

      0

      0
  7. Teddy Bear says:

    bagus la dia minta maaf.. kita ni dah minta maaf ke..

    0

    0
  8. ubi says:

    pakai kasut converse tu tutup keseluruhan kaki…elok letew..kaki kan aurat…mmg dlm gmbr tu dia pkai kasut converse g umrah…harap2 jgn tunjuk gila2 kat sana2…pegi buat umrah bukan buat perangai gila2 amek gambar melompat kat padang pasir sambil memakai kasut converse..heheh kbai

    0

    0
  9. damai says:

    Bukan main penggomen2 nie semua. I dont know the person personally jgn main hembus aja ckp dia sombong. Dia minta maaf pada semua, yg hang nak mengutuk2 knp, nanti kalau ditakdirkan, dia tak dpt kembali diMalaysia, sempat ker nak minta maaf pad Fyn pd yg menggutuk2.

    To Nara, pleaselah go through your blog and censored the penggomen yg kuran akal comment

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sbb ko x kenal dia in reality la sbb tu ko ckp dia x sombong. Anyway, xyah la backing lebih2, setiap org ada dosa dgn sesama manusia. Doa je la dia berubah lepas balik ni.

      0

      0
  10. minah jambu sayang nenek says:

    idop ni senang jangan di susah2 kan n leceh2kn ..kalau di bikin susahhh…susah la dia…kalau di bikin senang ha senang la idopp…islam mudah jangan di remeh temehkn…idop dengan cool n hepening tk gitu..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    si bella ni kalau menulis mmg sakit hati baca…tak yah tulislaa ayat yg last tu…ntah2 kau yg nyampah kat fynn…apa salah si fynn kat kau bella?

    0

    0
  12. hurm says:

    Dia tak rasa nak minta maaf dekat travel agency yang anjurkan trip uss? 16 ogos sebenarnya dia ada photoshoot family. kesian travel agency dgn peminta kena tipu dgn si kaki kencing ni.

    0

    0
  13. fynn jamal says:

    Akak bangga akak dapat pergi umrah pakai duit followers akak yang tak bagi tanah tu. Korang jangan jeles ok. Lepas ni akak balik Malaysia ni boleh lah akak cakap hal agama lebih2 mcm ustazah instant dan korang suma karatz2 akak mesti lagi percaya kat akak dan tunduk sujud kat akak kan sebab akak dah jejaki tanah haram. harap2 akak balik ni xde sapa nak mengata akak,sebab akak suci sesuci kain putih yang tiada dosa tau..
    *peluk berjemaah*

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      ape yg kau merepek ni ? tk paham minah jambu lah ..sape2 nk gi umrah tu gi aje lah ! tk payah nk pukol canang 1malaysia ..

      0

      0
  14. Anonymous says:

    Itu semua lakonan semata2..yela da kena sound suh bhenti nanyi suara x sedap mestilah nk minta simpati org plak kan…apa2 pun aku x minat kat dia ni coz luaran nampak baik tapi dalaman sombong x btempat..sapa kenal dia ni kompom dorg tau cita dia ni…

    0

    0
    • mak jemah pakai tuxedo says:

      ape cite ngn fynn niyh sbnrnya ? ramai bebeno mcm anti dgn dye ?

      0

      0
      • Anonymous says:

        anti sbb pecah belahkan biras dia atita haris. cucuk mak mertua utk syg dia lebih..fyi anak atita lahir masa dia kalut nak amik juna as anak angkat..dia nak anak dia jd cucu sulung. jd perhatian tok kesayangan..ada phmm??

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku sgt x percaya bila dia start perli tita lari dari rumah kat komen kat ig dia. I lost my respect to her since then..

          0

          0
  15. Anonymous says:

    ada specific kain ke, baju ke selipar ke nak pakai masa pi umrah… allah x menyusahkan kita lerr… dia suruh tutup aurat je… banyak nye dosa org yg kutuk2 ni…. nauzubillah

    0

    0
  16. Anonymous says:

    No komen..semoga Allah tunjukkan kebenaran..semoga atita kembali bersatu dgn adam like before..semoga dibuka pintu hati keluarga ini untuk bersatu ..amin

    0

    0
    • Anonymous says:

      Xpayah bersatu laa, adam pun dh ada pengganti, biarlaa dia dgn hidup dia.. Atita lebih sesuai dgn yg sekufu ngan dia..

      0

      0
      • jiran sebelah rumah atita says:

        betul. tak payah laa doakan atita dgn adam baik semula sebab kalau baik pun, atita tak boleh ubah sikap tamak dia bila dah pegang duit banyak. lupa diri. atita tak puas enjoy lagi tu sbb dulu kawin muda kan. sbb tu dia buat perangai lepas tu bagi kesalahan tu nampak kat orang lain sbb nak lepaskan diri. padahal dr mula dia yg cipta kontroversi ni. yg menyokong dia tu semua kaki ampu je. adam boleh dapat yg lagi baik, lagi bagus lagi cantik budi bahasa dr atita yg nampak cantik luaran je. adam pun dah serik dgn perempuan mata duitan macam atita ni :-)

        0

        0
        • fynn says:

          jiran sebelah rumah atitah, xpayah lah cerita kat orang apa yang kak ping cerita kat engko, akak memang suka buka aib orang, tapi sebenarnya tita xmacam tu, akak saje burukkan die kat orang sebab die cantik dri akak, asik atitah je nampak perfect kat mata mertua sampai mertua bagi umah sebijik tak leh gak, akak pun nak rasa gitu, tu pasal akak burukkan die macam2 kat orang ramai, sebenarnya atitah tu baik, rapat dgn keluarga, rapat dgn family, hormat orang tua, barang2 prabot dan sofa kat umah adam tu atitah yang beli pakai duit sendiri, lagipun ko tahu lah adik ipar akak si adam tu memang playboy, cuba tengok kat twitter die, macam2 pompuan die tweet, lagi satu adam tu baru break ngn tita kejap je dapat bercinta ngn annafeera yang bergambar mandi dlm bath tub tu… nampak x siapa yang bermasalh sekarang. harap engko tak burukkan dan buka aib atitah lagi la ye, sbb ko xtahu citer. ni hal keluarga kami, tolong jgn porak perandakan

          0

          0
        • pin gomol says:

          suke suki ko jekkk…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Elok la atita tu boleh cari duit dia sendiri dari jadi biawak hidup kat rumah! Yang kau nak fitnah atita sgt ni kenapa? Mesti kau maknyah sepupu adam yg acah2 designer tp design baju mcm hantu tu kan???

          0

          0
        • Anonymous says:

          Maksud aku sekufu dgn atita ialah yg banyak duit, yg btanggungjawab, yg x harap mak bapak semua benda, yg handsome dan sesuai ngan atita! Ko dengki kan atita tu lawa dan x bnyk mulut cam kakak ipar adam tu kannn! Puiii..

          0

          0
  17. XOXO says:

    dia bawak anak kecil dia sekali ka, hopefully dgn keadaan org yg ramai and the on going construction anak dia takkan rimas. as i understand anak dia autistik and only 3 or 4 years old kan. semoga dpt melakukan ibadah dgn sempurna because this isn’t like you are going on a vacation.

    0

    0
    • fynn says:

      Tapi die anggap tu mcm vacation je sebab duk post gamba kat insta bagai. Siap pakai purdah nak nampak style suma .gambar berpeluk2 kan laki bini. Juna n laki die pun xbotak kepala. Kalau betul ikhlas ke sana kepala botak dah yang laki2 ni .

      0

      0