Written by AbangNara | March 1st, 2011

maher zain

Selamat sudah konsert 2 hari Maher Zain di Stadium Malawati Shah Alam baru-baru ini. Dengar cerita tiket-tiket konsert Maher Zain habis macam pisang goreng panas. Full house khabarnya. Hebat betul penangan Maher Zain ini. Dan dengar cerita persembahan Maher Zain pun hebat sangat sampai ramai yang teruja dibuatnya.

Tup-tup Abang Nara dapat satu cerita yang kurang enak berkaitan dengan konsert Maher Zain ini. Sumber ini sememangnya sangat boleh dipercayai. Kepada peminat kipas susah mati Maher Zain, jangan risau sebab menurut sumber ini, Maher Zain memang OK. Tak ada masalah apa-apa. Masalahnya ialah manager Maher Zain,

Khabarnya manager Maher Zain ini kekwat orangnya. Semua benda nak ditukar last minute. Dalam latihan dah berlatih nyanyi lagu-lagu tertentu, tup-tup time konsert suruh tukar lagu lain. Habis terpinga-pinga musician dan penyanyi-penyanyi backup. Tahulah anda itu manager tapi janganlah buat sesuka hati anda. Ikut macam latihan sudahlah.

Sampai tahu tahap Maher Zain sendiri mencabut alat perhubungan yang digunakan dengan managernya. Mungkinkah Maher Zain sendiri bengang dengan arahan last minute managernya? Itu tak dapat dipastikan tapi kalau dah sampai tahap macam tue, kemungkinan besar Maher Zain pun stress dengan managernya. Tak gitu?

Yang penting, musician-musician Malaysia semuanya professional belaka. Walaupun terpaksa ikut cekadak manager Maher Zain, mereka masih mampu tersenyum dan rileks je follow apa yang dimahukan. Kalau Abang Naralah, mahu berambus terus daripada pentas konsert tue. Panas jugak hati kalau ada orang yang tukar semua perancangan last-last minute.

Kesimpulannya, dunia hiburan Malaysia terutamanya industri nasyid perlu cipta satu ikon seperti Maher Zain. Tak dinafikan aura Maher Zain memang sangat hebat, tapi takkanlah kita taknak tengok rakyat negara kita sendiri sehebat Maher Zain? Kalau Maher Zain yang bukan orang kita boleh buat konsert sebesar ini dan dihadiri dengan ribuan penonton, kenapa kumpulan nasyid kita tak boleh pulak? Ini satu perkara yang kita perlu fikir-fikirkan.

Apa pun tahniah kepada Maher Zain atas kejayaan konsert ini. Kepada manager Maher Zain, janganlah kekwat sangat. Anda tue bertandang ke negara orang lain. Hormatilah budaya kami. Bukan susah pun. Tak gitu?

P.S: Kalau anda sedih tak dapat tengok konsert Maher Zain, apa kata join pertandingan Milo Fuze Jam Pack ini. Ubati kesedihan anda dengan hadiah yang bernilai lebih RM40,000. Menarik gila!!!

83 responses to Maher Zain OK, Manager Maher Zain KO

  1. kucingemok says:

    bila la sami yusuf nak wat konsert kat mesia plak..hmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Chika says:

      dia akan buat bila ko jadi kurus

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Jejai sendat says:

      uisshh….BN jgn xtau..kat malaysia pun leh ada Aura mcm ni..MAWI ZAIN..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gulipecah says:

        mawi zain…hisssss…apa ada ngan mawi..berkepit24jam..bukan jeles pi meluat tgok..maaf ye peminat mawi (sye Xmint MAWI) jgn marehhhh..dislike siap ko!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tazmaniandevil says:

          KALO BETOL LER SI MAWI TUH ADE AURA MCM MAHER ZAIN, DH LAME MELETOP2 DAAAAA……….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • secret says:

        ala u ol ni…Tok Ti pun bekepit jugak.
        takkan mawi xleh kot….
        diskriminasi lah…aish….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shamihha says:

      nty die bwt la kt kg kte

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. jabun hensem says:

    G T H.. to the manager..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Princess Suci says:

    Suaranyer sgt merdu dengan lirik yang penuh makna….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Chika says:

      betul tu, kelunakkan suaranya menyerlahkan lagu dan lirik yang begitu indah dan mempersonakan perndengaran kita semua kan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jabun hensem says:

        yup stuju….germersik kalbu sore n muzik dia.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • khadijah tan says:

          tak payah lah kate suara dia gemersik la, syahdu la..ramai jer penyanyi nasyid malaysia yang sama enak..
          factor pertama sebab dia foreigner ada rupa cket..tu yang rakyat meleis puja tu..tapi tak dinafikan..suara maher zain mmg sedap :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Chika says:

    apa kata, buat satu konsert lagi gabungkan Anuar Zain dan Maher Zain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. quEenR!ana says:

    i lap u maher zain..
    huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. janatrafik says:

    Maher Zain…
    Lagu dia memang best…
    Suka dengar lagu InsyaAllah dalam versi melayu..
    Cayalah maher zain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kaki_g0ssip! says:

    lempang laju2 je manager MZ ni.. btw manager dy org ape? org lebanon jgk ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. cella says:

    maher zain….i lap u lah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. zzalia says:

    maher zain ni over-rated lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Norish Kurman klon says:

    semalam i pergi shoping, banyak ermm banyak kedai yang pasang lagu Maher Zain ni, terus i wow i jatuh cinta dengan lagu dia, suara dia, he so amaizing guy on earth,his voice wow great, i luv it

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. renungkan says:

    BIASALAAAA.KALO ORG DAH DUDUK NGN ORG POPULAR.DIE LA YG BERLAGAK DIVA.MCM DIE PLAK ORG YG POPULAR.HAIHH.INSAF LA. JANGAN NK BERLAGAK ATAS NAMA ORG LAIN YANG POPULAR. NANTI BUSUK NAMA ORANG YG POPULAR TU..

    INSAFLAH!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. anjelica says:

    saya pergi konsert 2nd day.. patutla MZ macam lupa lirik. ade la dlm a few songs. bkn lupa lirik tapi die cam tak sure bile nak masuk. spi kena start over balik. sy ingat arrangement music tu yg buat die konfius. rupanye psl kes tukar lagu last minute. kesian MZ. npk die agak stress ms tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nainasya says:

      kita bakor je manager mz tuh! bakor! bakor! huahuaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ayen honey says:

      saya sokong
      saya pun pergi konsert second day tu
      btul macam anjelica ckp tu…
      tp..ape2 pun, peminat mmg seme sporting.smpi nyanyi sama2 dari awal ampai akhir=)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Nainasya says:

    aku lah kipas susah nak mati2 maher zain tu!!! muahaha x dpt org kta nk celen mz nieh, susah lah coz org kta nie byk hipokrit..mula2 jd artis ok dh pemes pstu trus lupa diri..huhu byk cth aperrr…lu pikirlah sndri!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Norish Kurman klon says:

      so boring your comment, daaaaa what ever

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nainasya says:

        klu x suka x pyh komen under my komen ok..nyampah ko sma je cm manager mz tuh muakakkakk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Norish Kurman Klon says:

      gimme five narnia, entah apalah dia komen, budak budak sangat. meluat i

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • narnia says:

        haha bdk2 ke naina ni? kte ktuk2 kang nagis plak bdk nih…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Nainasya says:

          ke ko yg bdk lg narnia?nick ko pun dh cm kebudak2kan?haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • narnia says:

          norish tgk die kata sy bdk2 plak…hehehe tape biarkn bdk2kn mmg cmtu tank ngaku dri bdk2 hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. kaki_g0ssip! says:

    T’INGIN NK TGK MUKA WIFE MAHER ZAIN NI.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Norish Kurman klon says:

      ha a, bethul tu, i pun teryngin nak melihart nyewr

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaki_g0ssip! says:

        xsilap dulu ade 1 majalah ni ade tunjuk muka wife dy, tp aku igt2 lupe la.. blh thn cantik la..nama pn org lebanon kn.. :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. bai says:

    laaaaaaaaaaa macam tu pulakkkkk!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. cibiusagi78 says:

    la….MZ dah kawen ker……. adoiiiii…… naper la aku x tau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. cibiusagi78 says:

    aku terlambat…… insya allah….. lg 3…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gulipecah says:

      mis. cibius…(susah nak sbut namo) adooo melepas kte 2 ye!!! sye tak tau gak..boleh tahan ada ati nak ambik tmpt no.3..hebatttt..cayalah lu xoxo!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jazzzzz says:

    ada ape artis kita mcm maher zain….dulu la…dulu Raihan pn femes se antero dunia mcm maher zain gak kn….
    tapi Raihan je la….pastu dah x ada lagi dah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. narnia says:

    pape pn i luv maher zain :) lgu die sume best2 barakallah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. narnia says:

    for the rest of my life i’ll be with you
    i’ll stay by your side honest n true
    till the and of my time
    i’ll be loving you loving you
    for the rest of my life thru days and night
    i’ll thank allah for open my eyes
    now and forever i i’ll be thare for u…
    sedap gle lgu nie ske sgt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. feyus says:

    Maher zain mesti OK punye. :) sebab suara dia mmg best.
    Jadual PC Fair bulan Mac 2011

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. siti says:

    i love him…huhuhu…

    tlgla org2 kat sekeliling dia jgn kekwat2 sbb dia sgt baik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. chika says:

    hahaha sayalah noris kurman klon, cun tak? banyak lagi klon saya dalam beautifulnara ni, ala sesaje meriah kan padahal aku lelaki

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. lolyat gang says:

    pegi check kt blog obefiend

    ada berita psl mawi akan buat comeback
    siap pakai topi mcm maher zain lg

    hahaha lucu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lea cantik says:

      hahahaahhahahaa tak boleh blah la mawi. pernah jugak nampak satu kedai kaset kat pkns shah alam letak poster MZ ngan mawi sebelah menyebelah.mawi siap2 pakai topi ala2 maher zain. hampir terbelit usus saya sebab ketawe.hahahahaahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. pening says:

    Tahniah buat Maher Zain kerana berjaya mmbawa lagu InsyaAllah versi melayu dgn baiknya..seronok dengar lagu tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. hOnEy says:

    Selain Maher Zain, ada gak artis2 lain yang tak kurang hebatnya dgn lagu2 dakwah mereka..contohnya seperti Opick..cube dengar lagu ketika tangan dan kaki berkata kat youtube..fuh takut tuh..teringat hari pembalasan nanti..huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. lanun bagong wimpo hangnyat nigrat says:

    HAHAHA abg nara ni berani…kang dpt surat terbuka mcm melodi baru tahu……hahhaahhaah dia tak salah nak tukar lagu saat akhir abg nara oiiii…. patut pemuzik kite kena sentiasa sedia hahahhaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. erm says:

    kat kg dia si maher ni famous x??? nk th jek sb rakyat malaysia xcited bebenor ngan dia..sore sami yusuf agi merdu dan mendayu..ttp sokong raihan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Sid says:

    Maher Zain – Live in Kuala Lumpur – 25 & 26 February 2011 – Photo gallery

    view it here: http://www.facebook.com/album.php?aid=289707&id=601919684&fbid=10150102227849685

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Wak Lu says:

    pape pun i sokong nasyid m’sia and maher zain sbb dorg mmg best…..teruskan perjuangan mu wahai wira2 ku..over reated laks..ahaksssss…..pape pun luv u allz..xoxoxoxoxoxo..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. aien says:

    abg nara patut hantar je email kat manager Maher Zain tu..kalo kat sini mcm mana dia nk bc, kan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Kurus says:

    aku kaluuu orang buat penyanyi bengong….ni..
    aku marah ni….huh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu tk suka lah dengar lagu2 nashid ni!!! minah jambu suka lagu2 yg brutal……rock rabak pasal minah jambu suka goyang2 kepala bila dengar lagu rock!!!!! tapi bila minah jambu dengar lagu2 nashid minah jambu leh nangis la pulak !! bab tu minah jambu tk suka dengar lagu2 gini macm……..hidup rock rabak !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Wak Lu says:

      makne nye minah jambu lebih suke lagu nasyid la sbenarnye..sebab dengar lagu nasyid smpai menangis tu maknenye lagu tu betul2 smpai ke hati minah jambu..ehehehehe..kan2..luv ya..muahxoxoxoxo..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        Lov u 2……….muuuuuuuuuahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0