Written by AbangNara | June 17th, 2011

Sepah memang hebat. Itu sahaja yang mampu Abang Nara katakan apabila melihat persembahan mereka minggu ini. Sentiasa konsisten dengan lawak-lawak Melayu mereka, sekali lagi Sepah tidak menghampakan jutaan peminat mereka. Berdasarkan persembahan minggu ini, Abang Nara rankingkan Sepah nombor 1, diikuti oleh Jozan, Nabil, Jambu dan R2.

Hanya R2 sahaja yang tidak layak ke final minggu hadapan. Pada mulanya Jambu turut terkeluar tetapi pihak juri menggunakan immuniti untuk memasukkan kembali Jambu sekaligus memastikan kelibat Jambu di final. Bagi Abang Nara, lawak Jambu setiap minggu semakin kureng. Mungkin lawak yang sama diulang-ulang berkali-kali kot.

Layankan lagi video persembahan Maharaja Lawak minggu 12 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Apa pun, orang Johor memang sporting dan meriah habis.

Sepah part II

Jozan part I

Nabil part I

Jambu part I

R2 part I

Nabil part II

Jozan part II

R2 part II

Jambu part II

Baca Yang Ini Pulak:-

131 responses to Maharaja Lawak: Sepah, Jozan, Nabil & Jambu Layak Ke Final

  1. miss jep says:

    yezzzz..like sepah…insyaaALLAH, sepah juara…hehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 8
  2. awekzizan says:

    sepah paling best tadi,,jozan second….then nabil

    linda onn pelawak ke.tak membantu pon dia ni….nasib baik jozan still bole perform,,

    zizan ngn linda hampir2 peluk tadi……..jeles i,abang mail lambung ni memang nak kena lambung dgn i ni………huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 4
  3. Farida says:

    Sokong SEPAH 100%….Juara Maharaja Lawak!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 4
  4. kid says:

    jozan.. jozan is the best!! heheeh
    Dapat Grapevine | Earning ChurpChurp Naik Lagi!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  5. mmg semuanyer best2 tadi..pada saya R2 tu pun mmg layak Final..tp seniority diutamakan la kot

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
  6. euna says:

    sepah terbaekkk…jozan terhebat…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  7. mim says:

    suka sangat3 JOZAN especially part 2…perform dgn linda onn :D:D:D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  8. Pak Ya Una says:

    Selaku peminta kumpulan Jambu, saya ingin menyuarakan rasa kecewa dan patah hati melihat kumpulan ini. Prestasi Jambu semakin tenggelam. Lawak mereka sekarang telah terarah kepada lawak slapstik yang pada saya semakin merapu raban. Jika diteliti, dari minggu pertama hingga minggu ke-12, hanya Yus yang banyak menjadi bintang utama dan watak Taukeh lebih kepada sokongan atau tempelan pada Yus. Kemampuan Taukeh tidak diimbangi dengan jayanya. Yus banyak memonopoli lawak kumpulan Jambu itu sendiri melalui perlakuan ganasnya dan ‘punch line’nya. Hanya ada dua sketsa lawak mereka yang melekat dalam ingatan saya, iaitu; Lawak di Taman Bahagia dan Episod mengurat Nora Dansih. Apa pun, harap Jambu dapat bangkit dan memanfaatkan peluang yang telah diberikan juri dan mengembalikan keyakinan peminat di akhir siaran MAHARAJA LAWAK minggu hadapan. KEMON LAH..! KEMON LAH..!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 4
  9. marsitah says:

    baru je balik dari sana… mmg yang terbaik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  10. mhehdsh says:

    utk mlm ni sepah terbaik….meriah sungguh org johor…sporting abis…secara peribadi persembahan jambu paling kelaut….nt6ah apa2…hope jambu dpt kembali utk saingan akhir nnt…idup jozan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  11. saya org jb says:

    i pergi td maharajalawak..org jb mmg meriah and sporting..smpai johan pn boleh kata ‘ramai btol org jb nie takot aq’ sblm off mic..hahaha..bru tau kehebatan org johor.. persembahan mlm nie sume best2..cume jambu kureng n meraban ckit..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  12. yang says:

    crowd best, lawak pun best…jb memang best!!…part zizan nak peluk ngan linda tu…..jangan kata johan…aku pun nak…hehehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  13. cikManis says:

    Pelik la kenapa Jambu dapat berganding dengan acoi lagi sedangkan peserta lain berganding dengan artis lain. Nampaknya Jambu tak guna kelebihan yang diberikan. Dan jelas Jozan berjaya walaupun artis gandingan bukan dari kategori artis komedi. Sepah juga turut berjaya menenggelamkan Yasin.

    SEPAH & JOZAN the best!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • milah says:

      cik manis..pelawak minggu ni pilihan mereka sndriri la.. bukan jri tentukan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  14. rafflesia says:

    tahniah utk semua yg dpt ke final..semuanya best..tapi saya penyokong setia nabil…hehehe..apa2 pun, all the best utk semua…kalah menang tu adat pertandingan… walau sape pun yg menang, itu dah rezki masing2.. saya tetap sokong nabil… yg lain pun saya xbenci, saya suka jugak..hehehehehe…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  15. hidup sepah!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  16. Afiq says:

    Memang minat sangat dengan kumpulan SEPAH..dorang memang best!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  17. as says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 23
    • Nana says:

      ckp je lah ko x minat sepah..kan senang..lawak melayu pn best ape..dorang x penah kecewakn aku coz tiap2 minggu dorang lawak..peserta maharaja lawak dorang brsahabat baik antra dorang,peminat je lebih2 gaduh sesama sendiri..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 5
      • momo says:

        tu namenye BRANDING~jampu style sndri,jozan style sndri,nabil,sepah masing2 ade cara sndri.xpaham lg ke?tinggal bas btul la.hahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
        • ade aku kesah..?? says:

          kumpulan sepah ni la dikatakan lawak melayu..lain daripada yang lain..ada identiti tersendiri..mcm arwahyarham tan sri p.ramli..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
        • as says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 20
        • Nana says:

          Fuyooo,reply balik tu..hahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
        • bron says:

          ala ko ni…da tak suka tak payah la emosional pasal sepah. sebenarnya kau ni takut sepah juarakan? mesti ko nk jozan yang lawak bapok 2 menangkan? hahaha

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 7
  18. ray says:

    sokong yang terbaek…. xpyah gaduh2.. peace yooo…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  19. ucujb says:

    saya rasa lawak sepah mmg best…tp sy kurang stujulah bila hal2 agama dipermainkan….mcm hukum mengorek hidung bulan posa….kl knk2 tgk..msti diaoraag konfius…sm juga bila dia kata alimamak xposa…itu bnda sensitif tu…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  20. nunu says:

    lawak sepah memg best tp rase cm x sopan je sepah wt lawak psl ustazah bhiyah tu..mcm mpersenda2kan je..huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 5
    • loy says:

      ye la kan..nabil pun xsopan mempersendakan orang gemuk,jozan pun xsopan jugak sebab mempersendakan dj,cakap dj pinjam along..fitnah tu..R2 pulak mempersendakan ali mamak..cakap dia gelap,lawak jambu pulak tahyul sebab lawak pasal saka..xsopan dan xsesuai sungguh lawak peserta ML ni kan kan kan…kah kah kah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 2
      • bron says:

        bagi komen tu cubalah fikir. standard la 2 nk buat lawak mesti ada objek utk digunakan. barulah jadi.bodoh betul dia ni

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  21. ahaks says:

    manisnyee kurma niee…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  22. sape2 says:

    tak suke jozan… ade ke cakap kat rumah saya bela anjing tak bela itik… tak ambil sensitiviti agama betul…

    sepah best..
    nabil creative…
    jambu lawak bodoh…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 10
    • noco says:

      nape nk pikir ngatif je..rsnya x dgr pun prkataan ‘bela’ tu..bkn dia cuma kata ‘kat umah kita cuma ada anjing je’..possible anjing jiran dia..lgpun bdk2 kcik kt bndar skrg mmg akan stat kenal dua binatang ni je sblm knal bnatng lain..anjng n kucing..sbb tu lh yg bnyk brsepah kat tmn prumahan skrg..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
    • Hackers_1978 says:

      ha ha ha…ingat org melayu tak bela anjing je….ketinggalan zaman…bela anjing tak semesti haram…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 6
      • Sulaiman Akhlakan says:

        Orang Islam bolhe bela anjing lah, jangan saja pegang time basah. Ikut Madzhab.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
  23. APPLE GREEN says:

    Sepah persendakan ustazah tu sebab dok panggil laki dia ling ling

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 10
    • cikedis says:

      ko x pnah tgk rancagan semanis kurma ker??? ustazah tu mmg panggil suami dia ling la…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
      • aspire5580 says:

        yup mmg dia call husband dia ling..apple green tgk rancangan lain kot

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  24. mek says:

    klo ikutkan 3 sahaja yang layak g final(xcluding JAMBu yg hampeh kblakanganni)…tiga2 tu dah TERBAEEEK…………so biar la SEPAH johan (dpt 3rts ribu)…2nd JOZAN(dpt 2 rts ribu) n Nabil no 3(dpt sratus ribu)….bahagi sama rata sorang sratus ribu……sama lawak…sama adil…heeee..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 2
  25. mummy hot.... says:

    nabil…..i like…..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  26. mimi tamtam says:

    Crowd jb mmg sporting n supporting abes!! n i m one of them! :) Sepah mmg rawkkkkksss!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  27. ada aku kesah says:

    Aku langsung x vote, dan aku gembira bila diaorang buat lawak, Sapa menang, itu aku bukan kesah sgt. Bulan2 byr astro jugak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  28. cakap dalam bahasa inggeris adalah says:

    pandangan sy bagi minggu ini mengikut ranking semalam:

    SEPAH : terbaek utk kedua2 part..tapi rasanya kalo persembahan diorg last,mesti lagi gamat..setiap mingu sentiasa best.kalo ikut komitmen dan konsistensi,inilah peserta yg patut menjadi maharajalawak..sebab sentiasa lawak…ini pendapat aku

    JOZAN : minggu lepas lebih baik dari minggu ni.tapi minggu ni tetap menghiburkan walaupun mengulang lawak yg dah pernah buat..alaupun prestasi kdg2 kurang,atas faktor populariti dan undi yg tggi,mereka dijangka memenangi maharajalawak ni..kalo menang pun takpe la..

    NABIL : sentiasa menempatkan dalam top 3 & 4..mmg boleh menjadi finalis terutama lepas bangkit dari kehambaran sementara dulu..tapi kebangkitan nabil tetap belum dpt lawan jozan & sepah..

    R2 : atas faktor populariti,mereka tersingkir..R2 dah bagi persaingan pada senior yg lain.dua minggu ni R2 membuktikan bahawa mereka lebih lawak dari jambu..tapi takpelah.ini pun dah cukup membanggakan..tersingkir dgn bangganya..

    JAMBU : dua minggu yg mengecewakan.disebabkan aura mereka pada awal2 dulu membuatkan mind set penonton & juri mengatakan bahawa mereka finalis akhirnya mereka diberi immuniti.dari segi kualiti rasanya,tak perlu immuniti sebab SEPAH,JOZAN & NABIL dah cukup utk menggegarkan final nanti.jadi,gunakanla kelebihan immuniti utk membuktikan bahawa jambu layak diberikan imuniti..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 1
  29. mulut capoi says:

    TERIMA KASIH ZIZAN PAKAIAN TK. NAMPAK MERAPU SELEKEH. JANGAN CONTENG2KAN MUKA , MACAM NI KIRA OK.LAAA…JOZAN DAN SEPAH NAMPAK BEST…NAMPAK REAL..KUMPULAN LAIN…AKU TAK KISAH..MASA NONTON TV…ITULAH WAKTU NK. KETOILET…..PEMINAT KO ORANG RAMAI…MUNGKIN PEMINAT JOZAN DAN SEPAH KEBANYAKANNYA DARI ORANG YG. SAMA…MCM. AKU NI….AKU VOTE SAMA BANYAK……NASIBLAH …DUA2 AKU VOTE SAMA ADIL…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  30. Pak Ya Una says:

    Sedikit tambahan.
    Kasihan pada Man, Raja Lawak yang terbaharu. Disebabkan fenomena rancangan Maharaja Lawak ini, rata-rata penonton dan peminat telah melupai beliau selaku Raja Lawak terbaharu kerana lebih berminat dengan Maharaja Lawak.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  31. halimunan says:

    LAWAK JIKA IKUT PERKEMBANGAN SEMASA ITU YANG BEST, KURANGKAN LUCAH2 , TAK ELOK RAMAI BUDAK2 NONTON, JANGAN DIDIK GENERASI MUDA DGN. BUDAYA LUCAH.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  32. lenovo says:

    name pun mahraja lawak de yg kalah..rezei masing2 la weyy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. hanturaya says:

    YELAH CIAN KAT MAN TENGGELAM OLIH TSUNAMI MAHARAJALAWAK.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. uteh says:

    bila tgk ulangan maharaja saban minggu….ulang tayang part sepah pasti mengundang ketawa yg tak berkesudahan..lawak depa memang evergreen…cm cite P. Ramlee..byk kali ulang pun , dok boleh buat org tegelak lagi..Sepah memang baik punya. depa memang patut juara.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  35. hanturaya says:

    AKU SELALU TENGOK LAWAK JOZAN DAN SEPAH KAT YOUTUBE……SEPAH YG. PALING AKU TERHIBUR ADA DIALOG MAKAN DEDAK…..DULU LAWAK SEPAH PUNYA KAW…..KENAPA SKRG. KETANDUSAN IDEA KE…..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  36. adie says:

    memang sepah best. kalau yang mmg minat tu harap votela sepah. undilah sepah. nilah peluang terakhir untuk memastikan sepah juara. sepah layak sbb mmg konsisten dan authentic melayu.

    undi…jgn tak undi…nyesal nanti
    saya undiii……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • awek says:

      dlm sepah,jep je lawak..mamat hnye tempelan..ahmad idham da lame perasan..shuib lak asyik lawak yg same je..ko tgok jozan..lawak universal..sepah mcm kg2 je..buek! sepah smalam btol2 mnghina agame..nth ape2 nth..semput la..asma la..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 22
      • momo says:

        berlawak dlm kumpulan ade killer,ade feeder.kalo sume nk killer hancusla~mamat mmg feeder.kdg2 die killer gak.dlm maharaja die bnyk jd feeder jek.kalo ko follow sepah la.kalo ko xfollow,xyah komplen.hahaha.one more.xyah gado bab citarasa,mmg xsmpi kesudah,sbb masing2 ade citarasa sndri,just respek citarasa org len la.n ko ni bndr sgt ke??huyooo!!!sbb kaye cne pon org,sume org ASAL KAMPUNG~huhu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
        • bobohizan says:

          momo, aku setuju dgn ko. Respect citarasa masing2. Mcm kami d sabah ni ramai prefer Jozan sbb lawak mereka tu kami yg bukan asal melayu ni senang faham dan enjoy. Sepah tu kami kurang appreciate tp bukan maksudnya dorang tu tidak best, cuma tidak dkt d hati kami. Apa2pun Sepah ada ramai peminat tersendiri. Harap2 mereka semua perform bagus, dpt mceriakan kita semua!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
      • uikzz says:

        best ke lawak bandar?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. awek says:

    jozan juara! sepah xbest! mamat xbest lngsung!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 11
  38. peminat sepah says:

    hahahaha…ape2 jek la……

    JOZAN tolonglaaa…jgn menang kerana populariti..menang kerana lawak anda yang konsisten…. ramai yang berharap anda juarA…tpi juara dgn lawak bukan juara populariti… =.=

    Sepah mmg terbaik dr minggu ke minggu,,,JEP ngan shuib mmg terbaik….mamat pliz wake up..hehehe JOHOR crowd nyer mmg terbaik laaaa….. SEPAH TERBAIK…..

    Jambu : tiap2 mggu aku tgk die punyer persembahan mcm merapu meraban…pakaian ntah ape2 jek….huhuhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 3
  39. Nana says:

    aku suka semua..asalkan wat aku ketawa…semua sama2 hebat..tp adelah yang tak suka sepah dok meroyan kt atas tak puas hati..
    x kesa la sape yang menang coz aku sokong semua…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  40. mimi tamtam says:

    Kelebihan kat Sepah sbb btanding kat tmpat sendiri smlm… supporters jambu pun blh thn ramai.. sng nak spot sbb depa pkai kaler pink.. tapi hagham.. suare tenggelam dek gamat jeritan suppoters Sepah & Zizan..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • momo says:

      johor sporting,crowd supot sume,sume diorg sorak n gelak.just sape perform bes dpt sorakan lebih gempakla sbb jozan n seoah mmg bes pon smlm,mmg layak

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  41. abenz says:

    apala bodoh sgt awek tu cakap???? jozan yg hina agama ke sepah??? pkir pakai otak la jangan pkir pakai punggung….bodoh nak mampus….sepah buat lawak bukan mempersendakan agama….tapi dia tiru program semanis kurma….mcm jozan tiru fadzilah kamsah….salah ke?? kalo dah bodoh bodoh gak an ko awek….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 4
    • uikzz says:

      btol tu..kalo nk cite pasal hine agame..jozan wat lawak curik tabung surau tu tak mghine ke?awek tu sbnrnye takot sepah jadik juare ML nnt..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  42. Jangan kata mamat mcm. tu..kalau x kerana kombinasi ke3 mereka sepah x menjadi……masing2 ada peranan sendiri…..mamat x sedih aku pulak sedih ni…mereka dah serasi…biarlah lawak kampung ramai yg. suka…dari pi clubbing …biarlah tengok lawak.Lawak dan ketawa adalah baik untuk kesihatan sekurang2nya relis stress….menten enzim2 dlm. badan.menghasilkan mood hepi dilimbic -pusat kawalan mood diotak.Hepi tapi ada batasan…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  43. awek says:

    yg ak pasti jozan kot juare sbb masing2 blh buat lwak ngn style tsendiri..then bile bgabung lgi mntap..mcm sepah,,ak tgok jep dlm cite syok kt tv1 xkelakar pon..kne ade b3 bru lawak..so bia la kan ak nk bg pndangn..yg korang bising pehal..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 15
    • kesuma says:

      jozan pon klo perform sorg2 tanpa bergabung belum tentu boleh sampaikn yg terbaik..bukan senang wat lawak sorang2..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
  44. inciktanpanama says:

    jozan :1 st.
    sepah : 2st
    nabil : 3 st
    jambu: balik kg tanam jagung.:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
    • kaki says:

      dah diorg mmg grupla awek oii..mmgla xhidup kalo ade yg gerak solo.johan n zizan mmg sorg,tp digabungkan.tak pelik kalo diorg bleh buat lawak sorg.dh reti beza blum?hahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • wawa says:

      2st? 3st?
      2nd dgn 4rd la oit. saper yg nk kena balik kg tnam jgung ni? hihi. hidop jozan! :D

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  45. Tanah says:

    pe lah msyrkt kita. bguduh lagi..
    tulis ajalah sokong sapa dn tk perlu menidakkan sapa..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. mulut capoi says:

    HAAA….AKU TENGOK JOZAN LAWAK BEST MGGU NI..JOZAN CUBA KO PAKAI BAJU T-SHIRT ATAU KEMEJA LUSUH SIKIT NAMPAK MACHO DAN KELAKAR ABIS…..RAMBUT O.K. .KALI INI BUAT LAWAK BETUL2 KAW…..AKU PEMINAT ADA HAK JUGA komen bukan JURI AJE……NK. KO MENANG….

    SEPAH MINGGU NI KURANG MENYENGAT…DIALOG KURENG LAWAK….WOI….LENA KE NI NK. FINAL TAU RM3OOK …..TAK MAU KE….

    KUMP. JAMBU…..ISHHHH……AWAT HUDUH SANGAT HANG YUS….DULU AKU TENGOK O.K….LANI MACAM PELAQ, MCM. JEMUAN…….maaf ye….mmg. betuipun.

    LAWAK NABIL….RIMAS DAN TAK SELESA LANGSUNG TAK ADA KONSENTRASI….PENAT DAN MENGAH PERUT AKU.

    YANG LAIN……BYE….BYE…..SELAMAT JALAN ROMEO.
    MAAF KALAU DAH X MINAT TU MACAM2LA……
    UNTUK JOZAN DAN SEPAH BUAT YG. TERBAIKYE…anak kesayangan aku minat sangat kumpulan ni…gelak mcm. kena geletek…..lepas tu sakit perut…..aku pun jika tak buat apa2 ulang tayang balik tengok yg. lepas2, bergelak satu keluarga , erat kemesraan.Exercise…otot2 muka ……nk. awet muda….ini betui tau…bukan rekaan..fakta.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  47. aku la... says:

    ala…dr awal2 lg dh tau sape yg ke final…dh tau permainan astro……

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  48. yo lah tu... says:

    org jb mmg suka kan hiburan…hmmmm….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  49. Salam. Tengok Jambu mcm ni, kami tak kecewa. Tapi kami tahu Jambu mampu buat jauh lebih baik. Dalam video ni – http://www.facebook.com/video/video.php?v=1818317778545 – Jambu kata kalau kita rasa dorang hebat, ada yg lebih hebat. Kalau kita rasa Jambu kurang, ada yg kurang lagi.

    Maybe kita yg kena accept Jambu as Jambu. Itu adalah mereka. Ada minggu okay, ada minggu tak okay sebagaimana peserta2 lain juga. Kalau tak percaya, tgk shj review2 fans Maharaja Lawak. Ada minggu dorang kata Jambu best, ada minggu dorang kata Jozan best, ada minggu Sepah best dan seterusnya. Itu buktinya tiada peserta yg betul2 konsisten saban minggu.

    Apa pun yg pasti, semua peserta ada kekuatan masing2 :

    JOZAN – Di Malaysia, mereka adalah duo host yang mantap. Antara yg terbaik. Jgn lupa, semasa menjadi hos Raja Lawak selama beberapa musimlah mereka berjaya mengumpulkan fans sebegini ramai. Sorry, talk show Jozan & Zizan biasa2 shj. Tetapi sbg host duo, mereka terbaik. Apa pun, kami minat Jozan.

    SEPAH – Mereka mmg lawak & hebat, tak kiralah lawak Melayu ke apa. Kami pun minat Sepah. Tapi suatu hari nanti, mereka mungkin menerima nasib seperti kumpulan Senario. Kerana lawak seperti Senario & Sepah terlalu common. Pasti ada kumpulan/pelawak lain yg akan ‘overwrite’ kumpulan Sepah tak lama lagi sbb terlalu common. Malah mungkin selepas Maharaja Lawak, orang akan kembali melupakan Sepah.

    NABIL – Kami pun minat Nabil. Kita cakaplah apa pun, tapi kita kena akui, ‘seburuk’ mana pun persembahan Nabil dalam Maharaja Lawak, Nabil adalah antara STAND-UP COMEDIAN Melayu terbaik di Malaysia.

    R2 – Kami pun minat R2. Tapi apa beza R2 dgn Sepah? Bezanya dprd segi bilangan pengikut sahaja. Contents lebih kurang sama sahaja.

    JAMBU – Kami memang minat Jambu. Jambu dapat membawa komedi slapstik & silent comedy dgn berkesan & yang terbaik. Ini kekuatan Jambu. Mereka berani membawa komedi slapstik berbanding peserta2 lain yang hanya banyak bercakap tapi kurang pergerakan.

    Dalam kata lain, semua peserta hebat2. Setiap peserta ada kekuatan yg peserta lain takda. Dengan itu, siapa pun yg menang Maharaja Lawak pertama ini, kami akur. Life goes on beb.

    Video kata2 Jambu tu di :
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=1818317778545

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • kuyom says:

      AKU RASA JAMBU AKAN MENYERLAH KAT FINAL NANTI KERANA MEREKA DAH TAHU XKAN TERSINGKIR MASA ROADSHOW TUE…JADI DIORG SIMPAN LAWAK TERAKHIR MEREKA KAT FINAL NANTI…TAPI PER2 PUN JAMBU KENA KERAP BERLATIH BERDUA COZ YUS ADA CAKAP YANGDIORG HANYA BERLATIH DALM HANDPHONE JER…XBLEH LAH MACAM TUE JAMBU

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  50. Peminat ML says:

    Jangan gaduh2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  51. Salam. Tengok Jambu mcm ni, kami tak kecewa. Tapi kami tahu Jambu mampu buat jauh lebih baik. Dalam interview baru2 ni Jambu kata kalau kita rasa dorang hebat, ada yg lebih hebat. Kalau kita rasa Jambu kurang, ada yg kurang lagi (boleh tgk video di link kami).

    Maybe kita yg kena accept Jambu as Jambu. Itu adalah mereka. Ada minggu okay, ada minggu tak okay sebagaimana peserta2 lain juga. Kalau tak percaya, tgk shj review2 fans Maharaja Lawak. Ada minggu dorang kata Jambu best, ada minggu dorang kata Jozan best, ada minggu Sepah best dan seterusnya. Itu buktinya tiada peserta yg betul2 konsisten saban minggu.

    Apa pun yg pasti, semua peserta ada kekuatan masing2 :

    JOZAN – Di Malaysia, mereka adalah duo host yang mantap. Antara yg terbaik. Jgn lupa, semasa menjadi hos Raja Lawak selama beberapa musimlah mereka berjaya mengumpulkan fans sebegini ramai. Sorry, talk show Jozan & Zizan biasa2 shj. Tetapi sbg host duo, mereka terbaik. Apa pun, kami minat Jozan.

    SEPAH – Mereka mmg lawak & hebat, tak kiralah lawak Melayu ke apa. Kami pun minat Sepah. Tapi suatu hari nanti, mereka mungkin menerima nasib seperti kumpulan Senario. Kerana lawak seperti Senario & Sepah terlalu common. Pasti ada kumpulan/pelawak lain yg akan ‘overwrite’ kumpulan Sepah tak lama lagi sbb terlalu common. Malah mungkin selepas Maharaja Lawak, orang akan kembali melupakan Sepah.

    NABIL – Kami pun minat Nabil. Kita cakaplah apa pun, tapi kita kena akui, ‘seburuk’ mana pun persembahan Nabil dalam Maharaja Lawak, Nabil adalah antara STAND-UP COMEDIAN Melayu terbaik di Malaysia.

    R2 – Kami pun minat R2. Tapi apa beza R2 dgn Sepah? Bezanya dprd segi bilangan pengikut sahaja. Contents lebih kurang sama sahaja.

    JAMBU – Kami memang minat Jambu. Jambu dapat membawa komedi slapstik & silent comedy dgn berkesan & yang terbaik. Ini kekuatan Jambu. Mereka berani membawa komedi slapstik berbanding peserta2 lain yang hanya banyak bercakap tapi kurang pergerakan.

    Dalam kata lain, semua peserta hebat2. Setiap peserta ada kekuatan yg peserta lain takda. Dengan itu, siapa pun yg menang Maharaja Lawak pertama ini, kami akur. Life goes on beb.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  52. dunia says:

    SEPAH – Mereka mmg lawak & hebat, tak kiralah lawak Melayu ke apa. Kami pun minat Sepah. Tapi suatu hari nanti, mereka mungkin menerima nasib seperti kumpulan Senario. Kerana lawak seperti Senario & Sepah terlalu common. Pasti ada kumpulan/pelawak lain yg akan ‘overwrite’ kumpulan Sepah tak lama lagi sbb terlalu common. Malah mungkin selepas Maharaja Lawak, orang akan kembali melupakan Sepah.

    memang itu yg aku risokan sejak dulu..
    dulu senario aku rasa nampak lawak MELAYU.. tapi sekarang aku tak larat tengok lawak merapu..
    aku suka. lawak yg semulajadi.. dn selalu spontan macam apek..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • Rin says:

      aku setuju sgt tang Sepah = lawak common tu..
      ada2 masa je umphhh, kdg2 lpas pd tu x umphhh lgsung.
      tmbah plak ahli2 nya x sama2 ke dpan..
      kna wat mcm Jozan, ada ms johan d beri watak utama, ada ms zizan yg handle watak utama..
      baru pnonton tgk gndingan mereka sama hebat, seimbang.. dh mcm kembar sama padan sama bagusz

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
      • noco says:

        kekuatan Jozan ialah keseimbangan dlm ahli kumpulan..teamwork yg tinggi antara zizan n johan adalah tarikan Jozan..x de istilah sape lg bagus bila diorg perform…Jozan popular bkn krn bakat semata tp profesionalisme di pntas sbgi satu pasukan yg sbbkan diorg dikagumi..chemistry diorg mmg cukup kental..mcm Sepah diorg pn ada chemistry, tp msih ada ahli yg tenggelam..mamat kena sm menyerlah cam Jep n Syuib. Lawak diorg pun msti lbih univesal n brani kluar dr kepompong skrag klu diorng btol2 ada matlamat utk kmbalikan kegemilanagn era Bujang Lapok.. Jozan n Sepah x prlu dibandingkan coz masing2 mmiliki target audience yg berbeza n msing2 brada dlm kelas yg tersendiri.

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  53. lilizz says:

    haa~ teanjat boboiiiiiiiiiiiii~~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  54. silverg0ld2020 says:

    dulu aku minat j0zan msa di0rang mngacara kat RL , bila ms0k jea ML , j0zan cm x bpa best jea , s0 aku minat jambu laa bb psmbahan bst . tpy skunx aku dah minat j0zan balik bab teap minggu psembahan di0rang mkin bguz , jambu plak yg makin KELAUT ~ spah best gak .

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  55. abenz says:

    awek…jozan mantap ke? tapi xkonsisten….kalau stakat menang undian tp kualiti xde mmg xg jauh la….walaupun aku minat zizan n johan….tapi lawak dia mempersendakan agama…siap nk peluk Linda Onn….ape kebendanya tu? nk suruh zina makin meluas….ke ko da selalu berzina sbb tu ko xrasa…..hahha….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 9
    • awek says:

      name pon zizan dlm watak tu budak2 an..mmg ler die xtaw ape2..zizan ngn johan mmg kelakar kot..tgok kl gngster ngn edisi khas pon da taw..JOZAN juare..:)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
      • teruna desa says:

        pttla nme ko abenz…pmikirn ko pn abenz dh…dh nma hiburan…pgg2 tu dh jd pkara biasa..sbb tu islam xskong hiburan mcm ni..tp mcm biasala…bnda yg d lrang tu la org bt…ni snang2 kte tuduh org tu org ni pesendakn agama..klu dorg xda niat mcm tu..ko dh d kre bt fitnah..sya suggest tgk imam muda..byk ilmu2 yg kte leh dpt dri ctu..maharaja lwak pn ad faedahnya..mrptkn hub ssma famili n mcm2 g..stiap bnda ad klebihn dn kkurngnnya….maaf klu ad tslap kta..peace yo…asslmualaikm…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  56. apisofart says:

    sepah mmg terbaik.. semanis kurma la deorg punye lawak.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  57. mentari pagi says:

    sepah mula dari minggu pertama hingga sekarang maintain je lawaknya..best..
    jozan minggu pertama n 2 minggu lepas tu pun lawak diorang down..yg akhir2 ni barulah nmpak ok skit..
    nabil lawaknye ade lah jugak isi daripada jambu xhabis2 lawak sarkas..R2 lagi best kot .tapi disebabkn diorg pelawak baru so xramai sokong..termasuk juri

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  58. asam pedas says:

    juri mmberi imuniti brdasarkan populariti bknya bakat..kalau tidak masakan jambu leh masuk balik….maleh nk layan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  59. ketawariang says:

    bang nara…. sy x sempat nak tgk ML dari awal….

    salah satu sebabnya ialah tawar hati dgn pihak Astro….

    sesiapa yang beratur berjam2 di kepanasan pada hari Jumaat tu,tahu apa sebenarnya yang berlaku…
    sampai timbul kekecohan….jeritan sana sini… orang pengsan…

    saya akan postkn report ketika hari kejadian di mana kami yang beratur berjam2 x dpt tiket, tapi org lain SENANG2 dpt tiket…
    diharap pihak Astro lepas ni lebih berhati2 dan peka dgn keadaan..
    jangan berjanji sekiranya x dpt tunaikan..
    saya mmg kecewa….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  60. saya di jb says:

    semua memang best except R2,
    and paleeeeng yg buat aku menyampah gn ASTRO
    da bg ticket free lepastu xboleh masuk,,lbiy baik buat ticket bayar

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  61. mhehdsh says:

    JAMBOOOOO…..
    BAK KATA YUS JAMBANNNNN….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  62. ROCCO says:

    LAWAK JAMBU MAKIN KURENG SBB YUS AKU TGK MAKIN X SERIUS..MAKIN AMIK RINGAN JE TIAP2 PERSEMBAHAN..KLU TGK YUS NI MCM XDER EFFORT..KLU NK KATE BZ, RASENYE JOZAN LG BZ DGN KARIER DORG KT LUAR SNE..TP KITE LEH NAMPAK EFFORT DORG YG SUNGGUH2..SBB TU AKU MAKIN KECEWA NGAN JAMBU..PLEASE YUS, AKU NK TGK LWK YG MCM LWK MINGGU ZILA BAKARIN TUH..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • KUYOM says:

      JAMBU DAH TAHU XKAN TERSINGKIR….DIA SIMPAN LAWAK DIA UNTUK FINAL NANTI….YANG LAIN2 DAH BAGI 100% DAH….X CAYA TGK FINAL NANTI

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  63. bg aku jozan dan sepah mmg layak…lawak nabil aku xberkenan langsung..,kalo time die…aku boleh g toilet lg…
    so bg aku dr segi konsisten aku pilih 1.jozan..2.sepah… yg lain xbesttttt……

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
  64. mummia says:

    saya rasa
    sepah layak di gelar bujang lapuk tahun 2000 mcm apek kata…
    Jozan mmg terbaeekkk..
    Jambu genius tapi lebih kepada lawak bisu.
    Nabil hancuss…(x tahu camna blh lepas ke final..)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  65. Tak sesuailah Jambu pakai pakaian warna pink..macam badut sarkas. Nabil lawak dia selalu nampak mcm. ego,perasanlah mamat ni…ada nama sikit dah buat hal ngan pompuen.Tak bolih senang sikit…lupa diri..

    kadang2 dia orang ni kita kena tegur jugak..jika tidak dia org. x tau penilaian penonton..akan melalut2, merepek- meraban…macam Yus ..laaa nyampahnya, dia xtau ke…lawak dia teruk, mungkin hanya untuk memeriahkan pentas.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  66. najmy says:

    nabil,sepah,jozan best tp r2 terkeluar sian die

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  67. crazy boy says:

    smua best hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  68. elfira loy says:

    i sokong nabil vot nabil

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  69. ryn says:

    aku mmg suka sepah.. xkira la lawak derang lawak common ke.. mmg tau dah sepah tiap2 minggu akan wat lawak MELAYU.. tapi aku tetap tunggu apa lawak melayu yg derang nak wat… mmg la nmpak cam spastik sbb asik budaya melayu je ditunjukkan.. tapi sebenarnya budaya melayu camni dah semakin dilupakan.. contoh cam rewang tu… aku rasa kat bandar2 dah takde dah amalan dan budaya cam tu.. asik2 katering.. mgkin inilah yg sepah nak tonjolkan… yg terbaru ni pulak.. pasal sunat, skg mana ada sunat kat tok mudim lg dah.. pakai batang pisang segala.. skg sumer sunat kat klinik.. lawak tu lawak jugak.. tp apa maksud yg derang cuba nak sampaikan kena tau jugak… aku tetap sokong sepah walau ada yg kata lawak MELAYU… sbb aku melayu… ade aku kesah??? vote SEPAH!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
  70. aspire5580 says:

    bagi aku sepah dan jozan yang paling mantop..mmg diaorng layak ke final.. patut dua kumpulan jer yg masuk final..cam jambu n nabil..lawak yg dibuat mcm x konsisten..so x memenuhi kehendak juri yg menginginkan kelainan pada setiap minggu seterusnya..tp aku respect nabil sbb dia sorang diri hempas pulas buat prsmbahan..lebih baik dari ramai..tapi buat lawak yg membosankan..

    apapun syabas kpd finalis..hrp dpt buat yg terbaik dengan lawak yang bermesej dan berhemah

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  71. john says:

    aku nak sepah menang.. rezeki baby shuib & sarah maybe.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  72. manjalara says:

    bangun rakyat malaysia…. mari kita sama-sama undi SEPAH………. jadi kan dia MAHARAJA LAWAK…………………. SEPAH memang BEST GILERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
  73. lin says:

    respact kt nabil..sorg je tp kreatif…yg lain2 tu sya xheran sbb ada 2 3 kpla…sure la lawak pnye..tp buat nabil aku ttp sokong ko…ada rezki bleh mnang..x mng pun xpe..ko dh wat yg berbaik

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  74. Gua rasa, kalau Jozan nak jadi champion, gabungkan Ah Chai dengan Mail Lambung. Jangan ada isu saman menyaman plak dari pihak ketiga.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  75. blackssweet says:

    gua rasa.. jozan ke sepah ke mng.. dua2 gua puas hati.. tp gua syg kumpulan sepah sbb diorng anak Johor mcm gua.. hehehehe… tp mmg giler la org JB. adik gua kuar kol 2 30 ptg nk amk pass last2 tk dpt smpi umh kol 8 malam.. yg pengsan tok sah citer.. pago kaunter pon siap tercabot.. hahahahaa..

    sepah we love u….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  76. sakura says:

    Saya suka SEPAH& JOZAN!!

    JOZAN bes..no doubt..cuma tengok content lawak dorg..ada time bes..ada time kureng…

    atau mungkin saya ni terlebih melayu dan tak urban, jadi saya lebih minat SEPAH…

    apa2 pun, all the best SEPAH &JOZAN…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  77. Mila says:

    SEPAH JUARA!!

    Tgk konsistensi lawak yg tak pernah menghampakan, memang sah2 sepah juara.

    Tempat ke-2 Jozan. Jozan aku tgk banyak ke laut, lagi2 minggu yg jadi pondan tu annoying giler lawak. If part Zizan jadi gedik mesti lawak hambar or x best, tp bile dia jadi Mail Lambung best pulak. So far jugak pada aku Johan yg menghidupkan JOZAN bukan Zizan. Tahniah pada Johan.

    Pada Sepah buat yg terbaekkkk kerana korang selayaknya bergelar JUARA MAHARAJA LAWAK!!

    Undi jangan tak undi…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
    • ryn says:

      yee.. aku stuju.. johan lebih menghidupkan JOZAN.. zizan tu aku tgk ober skek.. tjohan nampak lebih natural..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. Mila says:

    kalo final Maharaja Lawak ni ada slot Muzikal, konpem beb SEPAH menang sbb itu mmg makanan dorang.

    Aku undi korang Sepah, buatlah yg terbaekkkk ye.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  79. elis says:

    bagi aku jozan still e bestttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sepah 2nd!ekekekeke

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  80. baby face says:

    sepah..terbaik tiap2 mengu..lawak melayu..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  81. jopah says:

    astro best….pndai amik duit org mlayu..nk pakej warna pn kne bayo..nk vote pn bayo…yg mnang sbnrnya bkn jozan@sepah@nabil mahupn jambu..tp astreo yg mnang…kte ni mnang gk…tp mnangung hutang…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  82. geguling says:

    i want sepah be a winner… so, pls vote to sepah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  83. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Jozan………..Jambu……..Sepah………Nabil………..U Ol memang the best……………semua ni minah jambu sukaaaaaa lawak diorang memang kelakarrrrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. mulut capoi says:

    sepah dan jozan………buatlah lawak best2 nanti…nyanyi pun dia orang boleh…..pakaian biasa2 aje la….jangan lebih2 mcm. jambu…nampak buruk ….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  85. tasha says:

    nabil you memang best good luck semoga berjaya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  86. tasha says:

    askum nabil memang best saya doakan semoga nabil berjaya dalam maharajalawak saya tetap menyokong nabil GOOD LUCK TRY YOUR BEST ………

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. awek says:

    jozan still d best,,diorng bjaaya mngawal pentas..n mcm ade conection ngn pnonton..mcm sepah stil mcm bcerita ats pentas..plezz la,,bukan la ak xske lawak kg2 diorng..tp try kluar dri comfort zone korang,,tiap mngu mcm da ley predict je lawak ape sepah nk wat,,ayah ak pon even die jarang tgok tb,,bz sntiase..ak bg tgok lawak sepah bliau kte xley g jaaoh sepah ni,,mcm senarion lawak mkin mrepek..lawak melayu gak mcm nk kawin due la..org tue gatal la..eww memalukan bngse melayu sndri,,plezz lawak wat lawak yg lebih universal n unprdictble sket mcm jozan… jozan is d best..:)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  88. che-armad says:

    memang lawak gilerr…
    hahahaha…

    Rujuk entri ini: http://che-armad.blogspot.com/2011/06/review-maharajalawak-2011-makin.html

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. mulut capoi says:

    hahaha…….lawak giler,kekadang tengok shuib macam muka AC MIZAL….tang mata….macam kulaan, ac lamak shuib nampak haloi, mamat paruna.Jijan muhak mcm. Bangla, .Johan nampk laamak…jijan hirang , johan putehh.
    Yus badan ganar, aku niring kadada jambu..bah…napanya lawak kadak jadi…. bulik kampong nanam padik, buat uyuh masuk maharaja lawak.Orang niring pon nak guring…sarek.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. ieta says:

    sumer pelawak ade identiti tersendiri. macam sepah lawak Melayu. best arr tu. ko tgk ah bdak skang. dah lupa adat Melayu. asik ikut barat jer. dulu ko pun kampung gak.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  91. blackssweet says:

    Alhamdullillah!!!!

    yeeeaaa!!! sepah juara…. malaysia membuktikn sepah mmg lyk jd juara…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  92. kehebatan sepah memang tak dapat dinafikan…tetapi semua finalist memnag terbaik…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0