Written by AbangNara | April 16th, 2011

Serius kreatif Nabil buat lawak untuk Maharaja Lawak minggu 3. Kelakar tak ingat. Tak pernah terfikir nak buat lawak muzikal guna lalat. Memang awesome. Adakah Nabil akan berjaya menaikkan namanya kembali menggunakan platform Maharaja Lawak?

Keputusan kali ini agak mengejutkan dengan R2 terkeluar sementara Amir yang buat lawak ke laut masih terselamat. Bak kata sesetengah orang, bagus gak Amir ada sebab ada time untuk pergi ke tandas membuang apa yang patut. Keputusan minggu lepas menyaksikan No Entry dan Wai terkeluar.

Nanti Abang Nara update video daripada kumpulan Jozan, Sepah, Jambu dan Man. Semuanya persembahan yang mantap-mantap. Kalau tak sabar sangat sila ke channel Youtube GuaTV. Diorang rajin update kat situ. Untuk pengetahuan, sistem pemarkahan ialah 50% juri dan 50% sms.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

195 responses to Maharaja Lawak Minggu 3: Nabil Terbaik, R2 Terkeluar & Amir Selamat Lagi

  1. bawang says:

    nabil bes!

    • Said says:

      Amir best jugak.. HAHAHAHA

      • wak kertuk says:

        sebelum turn jozan tadi aku dah cuak.. sume persembahan hebat2.. aku takut jozan punyer persembahn tak sehebat yang lain2.. tapi lepas tengok jozan, aku sedar jozan is the best malam tadi.

        nabil mmg kreatif tpi mlm td jozan the best sbb jozan tak perlu ubah suai lagu but still persembahan tue lawak..

        johan- hensem dia mllm tadi.. mmg pandai berlakon.. tak nampak langsung karakter johan. td die btul2 jd fakrul.. hahah
        zizan stil the same…walaupun jd musalman, stil nampak karakter zizan

        papepun johan mmg talented!!!

        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          jozan mmg best….

        • Permata says:

          Aku merayu la kat sape yang vote AMIR, jangan la vote dia dah. Aku seriously kesian gila nak mampos tengok dia kene kutuk mcm tu. Korang tak kesian ke wei tengok dia kena mcm tu..?

        • tau xpe..salunye bile sampai amir je aku tuka..sbab tak sampai ati nk tengok die kena kutuk..huuu~..kesian dowhhh..

        • y o ming says:

          Johan handsome. Agak bersetuju dgn penyataan itu

        • belacan hangus says:

          AMIER sesuai masuk tom tom bak..

        • Park Shin Hye says:

          bengang giler….napa la amir xkuar2 lg…klo mngu dpan amir still wat lawak yg xklaka….mmang ‘im sorry’ la amir baik kta bakar jer bdak 2….

          p/s: heran tul dah kna ktuk kaw2 pnye pn msh xmlu2 gak bdak ni klo aku la, dh lma aku blah smbnyi dlm gua huhu…

        • minahleter says:

          cist.. da kawin plak si johan tue.. tapi biase neyr lelaki nie makin hensem bile da kawin. lgi2 bile da jadi daddy.. nampak matang.. johan mmg best..

        • lindalam says:

          boleh plak time jozan aku tertido.. hampeh.. laki aku bukannye nk kejutkan aku.. huhuhu

      • Kurus says:

        sebenarnyer amir ada karisma tersendiri
        aku salah sorang yg suka kt dia..
        lebih tepat.. personaliti dia.. bukan lawak dia..
        aku tk perlu tengok prsembahan dia.. pooooonnn…hkhikk..

        dier dirik kt situ pon.. org dah suka dah.. cam mawi dulu
        ntah caner agaknyer ibu derang ngandong dulu ekk.. mesti ada ibu derang mimpi mimpi nih..

    • moon says:

      nabil,jozan,sepah ngn balas mmg best!!!jambu kureng ckit(keciwa)…apa kes ni!!!pakai juri pun amir still selamat??padahal juri siap suh dia berenti lg…hebat betul pengundi amir kt luar ek..mmg bangang padahal r2 baru ari ni jerbuat xbest..lps ni sapelah jd mangsa amir 2..jgnlah sbb amir yg best2 keluar..PLEASEE…kelurakan amir…xadil tuk yg lain2!!!

    • lalalalitamplom says:

      wujudnya amir,maka ranapla semua peserta yg berpontensi tok dibaiki..

      wtf?

      nabil best..tp sebab aku penah tgk mr.bean buat guna drum sebijik cam idea tu,so okla..not bad ..sepah shuib terbaik..Jozan gedix xhengat..sakit perot gelak..best2..

    • mak embun says:

      sepah the best

      • cik omei says:

        betul la..suka part shuib nyanyi.. “kenapa abg…bersabar abg…” kekeke tak bleh blah…ketawa sambil guling-guling…

  2. bawang says:

    weee first!

  3. no need says:

    kita tguk bakat bukan personal life dia

  4. NurIman says:

    sngt xsuka dgn amir!!!!!tlg cepat2 kuar….xbest langsung!!!!

  5. Burhan says:

    Nabil memang kreatif.. Persetankan semua cerita2 negatif dia, ini maharaja lawak.

  6. black swan says:

    benci tgk amir!

  7. mia says:

    suke2..gelak xhengat..terbaek la!

  8. zzz says:

    nabil, alex, jozan, sepah terbaek!!!!

  9. eyfa says:

    nabil,jozan,sepah..best…minggu ni mmg best la peserta2 membuat persembahan..cuma seorg dua je yg kureng skit..

  10. makcik supiah says:

    mcik pon suko sanget ngan lawak budok nabil…terbaik…keep it up nabil

  11. nora says:

    nabil ada idea yg kreatif dan bijak. Bukan lawak bodoh jerrr……

  12. irarka says:

    bila jihan, amir dan R2 disebut…maka mcm dah nmpk sape bakal terkeluar…tapi…sejarah amir tetap mcm masa dlm raja lawak dulu…terselamat…kenapa ek????yg lelain semua ok…best sgt

  13. sweet says:

    i liikee!

  14. yeyeye... says:

    nape amir masih ade….smpi juri pon dh tak sggup dgr “lawak pandai” dia tu…tp pape pon JOZAN, NABIL & SEPAH..terbaek!!!!!!

  15. santan says:

    best sgt………………….. peserta feveret aku jozan all d time………tapi dlm show mcm ni nabil memang d best…………,satu kepala je tapi idea kreatif gila…………………….memang patut 50% undi 50% juri,,,,,kalau tak jozan menang nnt org pertikaikan…………kesian pulak jozan kena kutuk nanti……….jozan ada peningkatan tapi aku expect lebih sebab aku OBSES JOZAN,,,,,,kikikikikikikii,,,tahniah nabil

  16. ted mosby says:

    KPADA PIHAK ASTRO TLONG SIAR MAHARAJA LAWAK DI ASTRO PRIMA….

    • minahkarat says:

      beli je mustika.sebulan brape hengget je pun..lepas habes mharaja lwak unsubscribe la balik..takpun unsubscribe mana2 channel yg jarang bukak tu..

      • wak kertuk says:

        betullll… syok tengok ML live.. meriah gile umah aku mlm tadi.. sampai kul 12… pastu ulang tengok kat u utube plak..

  17. akuskandal says:

    minggu ni..1st NABIL….2nd..SEPAH..3RD..JOZAN…4th..JAMBU….aku bengang apasal amir tu leh kekal…lwak ntah hape2…bongok…sepatutnye R2 kekal…amir out!!

  18. mira says:

    part nabil memang gelak paling terbahak2…harap undi dia naik lagi..biar sama rata dgn jozan dgn sepah..baru nampak ada competiton

  19. im sory says:

    lawak Amir mcm hampeh..
    Mcm mana laa ble ada lg..??
    Ko pakai tangkal pa hah..???
    Sialan…

    • eyfa says:

      wpun amir ni lawak yg merapu..tp minggu muzikal ni buat aku tergelak la jugak ngan gelagat dia..hahaha…padahal mmg xminat amir ni..

  20. rzzzz says:

    laju bebenor yer yg upload video tu ….huhuhuhuhuhuhuhu

    jozan
    nabil
    alex

    the best bgi ak

  21. midiey says:

    rank lawak mggu ni 1.nabil 2.alex 3.sepah. jozan dan jambu kurang lawk mlm ni

  22. minahkarat says:

    nabil is the best stand up comedian..sepah good combination..jozan is a good performer and better bila spontan..jambu kureng ah dis week..im sorry

  23. juju says:

    harap budak Balas yg suka buat double meaning tu x menang..tak sesuai tontonan umum..kalu x de double meaning x sah..tu yg menunjukkn ceteknya pmikira diorg,tgok jozan n nabil dn lain2 x walaupn x guna bhs dm dorg tetap top n melatop

  24. ajuera says:

    Nabil mmg. nak kelainan utk. MAHARAJA LAWAK ni dan ternyata mmg. lain dr. yg lain la dia pnye show. Good job! JOZAN tak tak de video ke Abang Nara? hehe.

  25. encik k says:

    MEMO PERIBADI KEPADA AMIR,HARAP ABANG NARA SIARKAN..LOL

    Amir, tolong suruh orang undi ko keluar bleh…RAGE je aku bila R2 kuar, lawak ko..eh silap, bebelan ko kat atas stage ak tak tngok pon..setiap kali turn ko, aku tkar channel!!
    R2 lagi banyak potensi berbanding ko..so, harap pas ni kau blahkan diri kau..Tamat..

    • anoni says:

      aku pon tuka cenel bila turn amir. hampir gila kalo tgk dia on stage. anyway, nabil sgt awesome smlm sbb lagu grenade tgh hot skrg. so sng nak relate dgn penonton walaupun content/lirik dia biasa2 sj. dah mula nampak effort masing2 nak menang 300k. i hope nextweek amir and jihan out sbb tak berapa nak menyumbang apa2 lam ML. yg lain2 tu good luck!!

  26. sosehsoseh says:

    boleh naik balik nama nabil bila perform mcm ni..keep it up..harap dia perbaiki personal life dia supaye dia boleh dterima.
    zizan ensem la wlopun jadi justin bubur..

  27. ntahlah labu says:

    sapa tau tajuk lagu yg nabil ubahsuai dalam ML minggu ni tu? plss

  28. SayaSukaNabil says:

    Tajuk lagu Nabil tu ialah Grenade, Bruno Mars yg nyanyi.

  29. ZACK says:

    nabil is very good job. amer hampeh, lawak uluble-uluble. r2 kesian, x patut keluar

  30. Tina turner says:

    Benci ar tema muzikal.. Sapenye idea cam sial tema muzikal nih. Nasib bek nabil best

    • anoni says:

      rasanya tema muzikal la paling best and senang nak relate dgn penonton. oh, lain org lain citarasanye ye dok?

    • ted mosby says:

      betol ar mnyampah tema muzikal…baek aku gi gig kalo nak dngar org melalak…

  31. Rahmad says:

    alamak r2 terkeluar???

    amir masih ble bertahan walaupun ada undi juri 50%
    pelik bin ajaib..kuat benor ponyokong amir kt luar sna..

    meh pakat ramai2 keluarkan amir..

  32. kunangkunang says:

    aku rasa nabil awal2 lawak la, tapi bila dah nyanyi lama2 tu macam dah tak lawak dah.

    jozan palinggggggggg best malam tadi. serius. sepah 2nd. nabil 3rd. 4th alex.

    • orched says:

      alex 4th????? kalo juri d bagi pilihan tuk umumkan persembahan terbaik semalam sure drg pilih ALEX…. betul2 ikut tema MUZIKAL Comedi…. berlawak dalam lagu hehehehe

  33. fadah says:

    sempoi nabil

  34. baby face says:

    sepah best gler….xtahan tgk shuib pki kaftan..kalah ana rafalli….haha…nabil mang best…..

    n amir kalo ada undi keluar aku da vote out ko….xtahan tgk ko mmbodohkn diri kt pntas mhrj lwk….hancus…

    balas kowg mang hampeh…bgla lwk yg educated kit…wah ayt aku…hehe..

    **Nk tnye ader spe2 ase komen apek sbg juri mcm ntah pape jer….ape point dier aku xfhm…huhu..tp smlm ok kit komen dier..huhu

  35. aku paling BENCI SEPAH!!! kuang ajaq sgt!! ape cer sampai berani cabar juri! ni la baru setahun jagung dah tunjuk belang! wlaupun benda ni jika dah dirancang astro ke, ade ayat yg lagi bagus. mmg aku terus ilang respek @ [email protected] KO SEPAH!!

  36. insan says:

    x puas ati sbb r2 terkeluar mlm td…keputusan juri macam tak adil…

  37. Mojo says:

    JOZAN Sangat Best! Followed by Nabil,Sepah and Jambu. Kecian R2 kuar.dorg sgt berbakat. Amir tu bile nak out ?? Ishhh… xde bakat langsung la.. Bukan benci dia, apparently dia mmg xde bakat melawak. Maybe sbb voters dia kuat dari voters R2 for lastnite. So, to voters2 yg vote, vote la peserta ML anda ye. Kalo juri ade immunity for vote out kan best.haha..nnt kejam lak ye..xper2..janji JOZAN menang ML. Johan mmg Hencem cemalam..cuke2…hehe.Zizan smart.

  38. zaia says:

    Astro Bangang..Dh tau Amer tk lawak yg gi offer join ML psl ape?Amer dh tau akn memalukan diri sndiri kt ats tu nk join gak psl ape?Amer masih kekal pdahal dh sah2 la mmg tk layak psl ape?!!Nak suh korang habiskan DUIT DUIT DUIT pergi vote lahh!!!tu psl dorng kekalkn Amer tuu!Takkn Bodoh sgt Malaysian nie kn tk tau nilai mana satu lawak mana satu tk lawak.Takkn Malaysian ni keji sgt dn tkde rse kasihan kn nk suh Amer tu mmbodohkn diri dn memalukn diri utk terus berada kt ML tu..Aku kesian kt Amer tu sbb mcm jd ‘Alat’ jek! Aku kesian kt yg mmg lawak tp trkeluar!Kalau lah pun aku minat Amer tu,mmg aku tk vote lah sbb tk layak!!Pelik Astro Bangang…!!

    • cik qiqi says:

      mmg Astro sengaja kekal kn sbb nk suh kite pakat2 undi..tu yg die kekal kn AMIr tu..logik ke kalo amir de pminat byk sgt..kat Astro..de ke amir blakon??stakat raya taun ble je pon…n lg 1..bukan ke juri de imuniti kenk slmtkn pserta yg bbkat..???

    • aiman says:

      psl format maharaja lawak jemput top 3 utk setiap musim kot –__– . kalau amir tolak ok a, tp mamat tu accept nak join. kang kalau x jemput, sulking la plak cam yus bila x dpt offer jd pengacara raja lawak dulu

  39. geram says:

    mcmmana Amir still kekal?i think dia x rmi voters la..i smell something fishy~~

  40. 'heh' says:

    heheh…
    lawak sangat ker nabil tu..
    cam tak lawak jerk negok..
    memula okey tapi lelama cam hampeh jerk…
    jambu baru la lawak…
    tak payah guna apa pon..
    papa ku pulang dari kota.. pon dah lawak..
    hahah
    kata juri ader kuasa untuk pengundian.. tapi naper amir bleh still lagi ader..
    hishhh! tak paham btol la…

  41. cikumanis says:

    arghhhh tension aku mcm mne R2 bley out amir yg mcm bangang bley stay lagi…mlm tadi smpi aku x sanggup nk tgk die meroyan ntah ape2 ingat out tapi yang ado…

  42. kandaq says:

    semak tul la ngn amir..lawak ntah ape2..ley plak kuar word meragut kehormatan la..lawak ikhlas la..sms vote diri sendiri..itu dh menunjukkan anda xmenghormatan keputusan pertandingan dan against the jury..

  43. BOM321 says:

    Macamana amir tu boleh tak terkeluar?

  44. cikminahjambu says:

    Semalam seblum nabil buat persembahan mmg boring lpas nabil masuk baru lah best ….btul lah aku pun tak suka amir mcm na blh terfikir nak masuk rcgan dan tntu2 dia tak best…tiap kali jer amir buat persembahan aku cpt2 tkr siaran…lawak ntah apa2 ntah..org kg dia jer phm kot …yg undi dia pun org kg dia jga lah tu..apa2 pun..nabil, jozan dan sepah terbaikkkkkkkkkk dri ladang…cuma jambu jer mcm tak best jer smlm..stilll ok lah

  45. basshunter says:

    nabil mmg best perform smlm….kreatif..lalat pun leh buat piano…hehe
    sepah mmg terbahak2 aku gelak smlm.. lawak tul..

  46. poyoyis says:

    suka sgt kat jozannnnnnnnnnnn…..mmg best….tak lupa juga nabil n sepah…best juga….tak lupa juga pada amir yg still boleh bertahan….apa kebendanyer sume ni….leh tak suruh R2 masuk blik….amir tak kelakar tp kesian

  47. suki says:

    Mlm td, pd aku Alex best. Lawak dia jelas even dlm ckp dia still ada loghat negeri dia. Mmg terhibur la.
    Tp yg aku paling xsuka, bila turn amir. Alaa.. mcm apa. Tak payah tgk pun xpe. Mm.. Perlu ke peserta mcm tu ada dlm pentas MAHARAJA Lawak ni..? Kalau perlu skali pun, patut ke lawak cenggitu dihidangkan utk kami, Subscriber Astro Warna ni..?? Ingat free2 ke langgan pakej tu..? Jgn sampai program ini sekadar ‘indah nama dari rupa’.

  48. syskema^_^ says:

    jozannnn still the bez..nabil,alex n sepah bez gak..
    tp jozan ttp plg dnanti….

  49. atanahmad says:

    Aper la si AMIR nie… boleh tak dia keluar dengan sendiri… dia buat lawak untuk dia sendiri dan bukan untk penonton.. hahaha

    http://goo.gl/4DK9j

  50. hacks says:

    x de la best sgt pun persembahan nabil, biase jea…!!

  51. Arale says:

    cian amir, tapi seriously, aku tak pham la lawak dia tu, kesian je aku tengok dia melawak yang dia sendiri je yang pham…

  52. ergh says:

    astro tolong kuarkan AC dr MH
    mengganggu mood je

  53. amir yg lawak says:

    ok gak r2 kuar…lawak pun copy paste….tggu man plak….amer…kelik kampung mu jah…nayo ke mu asik keno bual ke orhe laen..huuhuuu…

  54. huhuhu says:

    amir yg the best…..juri tu yg buta…amir ada idea yg baru sebenarnya tp masih sukar dilihat oleh juri tp peng sms ja yg paham…tu pasal amir akan terus ke final…..

    jozan dan nabil????? best sgt ka????biasa ja aku tgk…

    • koko basi says:

      AMER…….ko ckp bes….erm x bes lngsung apsl la dierw leh masok final aku tak faham betoi la……aku tnggu tnggu je saat saat amer nak kuar dri rja lwk……huh mmbosnkn…amer ni…..

    • emmm says:

      amir ckap pon org xphm…ko ckp best..mam ac ckp smlm.. die sorg je pham ape yg die ckap

  55. bia says:

    kalo x slh aku. lawak nabil nih lebey kurang cm lawak dlm just for laugh …. cita sal lalat.. cuma x sama 100% lah… tp aku. sepah best ahhh… mmg ikut tema la…

  56. HARIMAU PUTRAJAYA says:

    AKU RASA MAHARAJALAWAK NI X ADIL LAH…KAN ELOK KALAU ADA HADIAH BAGI PERSEMBAHAN TERBAIK SETIAP MINGGU(PILIHAN JURI) KERANA AKU RASA YANG AKAN MENANG 300K TU PESERTA YANG PALING POPULAR LAH MACAM JOZAN DGN NABIL TU COZ FAN DIORG RAMAI…CIAN JAMBU PEMINAT X RAMAI WALAUPUN 2 MINGGU LEPAS LAWAK DIORG THE BEST CUMA MINGGU NI JER KURENG MAYBE X BIASA DGN LAWAK MUZIKAL..TIAP2 MINGGU JAMBU DAPAT NO 6 ATAU 5 JER….JOZAN DENGAN NABIL NAMPAK SGT X HORMAT JURI BUAT MACAM MAIN2 JER ….SEPAH PLAK MINGGU NI KURANG AJAR CKIT SIAP CABAR JURI BUAT PERSEMBAHAN..NAMPAK SGT MUKA MAMAT KHALID BERUBAH….PE2 PUN NAMPAK SGT ASTRO SAJER KEKAL KAN AMIR SUPAYA PENONTON TERUS MENGUNDI…PADAHAL MUSTAHIL AMIR BLEH KEKAL KALAU NAK HARAPKAN UNDI SMS JER….

    • fichy says:

      yang sepah suruh juri buat persembahan sebab astro dah plan. juri pon dah tau. just buat2 x tahu.

  57. hashbrown says:

    gila kreatif ar dak Nabil nih. syiok!

    tapi kan,

    apesal time nabil je – apek yang bagi komen? toksah ler tunjuk bias sangat, tau le pertner sifu & tongga @__@

    • HARIMAU PUTRAJAYA says:

      X PUN TUKAR JER JURI LAIN….X BESTLAH KALAU JURI PUN ADER PULAK PESERTA FAV….MACAM MANA DENGAN PESERTA2 BARU MACAM MAN,BALAS????

  58. Miecyber says:

    Nabil memang kreatif…Best…

    Kera serang bayi

  59. irmah says:

    kiut gle performance nabil.haha sape2 stress kt tempat keje. tangkap lalat, bnyanyi lagu kutuk bost. hahah sure lega.hahaha

  60. skudaskudip says:

    Wai silap sebab combine ngan idlan.. terus x lawak… kumpulan cham mane eh? baik la dia masuk ganti amir… x bleh bla langsung amir nie… x matang langsung… x pasal2 R2 terkeluar semalam…

  61. orched says:

    Yang Paling best n keratif Alex and jozan baru muzikal comedi…yang lain banyak cerita jak….. but nabil punya lawak pun best tapi PALING BEST ALEX n JOZAN heheheheheheheh

  62. i hate AC says:

    Knape mesti C AC mangkuk nie yg jd pengacara…. just hate him and all the liar’s…..

  63. atlantis says:

    kuat betul pengundi2 si amir nie kan..plz la jgn undi lg untuk kesejahteraan bersama..

  64. bmw says:

    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!
    AKU BENCI AMIR…!!

    KELUAR LA KAU..! AMIN…!

  65. hanz says:

    Nasib baik aku x langgan pakej Mustika, aku peminat R2, gasak lah….

  66. kaka says:

    mcmana la r2 leh trkeluar..amir? haisehh menn…..

  67. wanputra says:

    haishhh..tension saja bila yang lebih bagus terkeluar. Mesti ada something fishy astro nak buat ini

    http://budakpelat.blogspot.com/2011/04/kehidupan-di-hostel.html

  68. JoZan Fans says:

    macamnala amir mangkuk tu boleh survive????

  69. ted mosby says:

    mnggu dpan balas bole kuar….buat lawak lucah tpi x lawak lngsung…sape ar undi si ketot tu??

    • memang berat... says:

      betul! nak buat lawak lucah tapi tak pandai… bukan lawak lucah jadinyer, jadi lawak terdesak melucah! blah la ko balas. ingat nak buat lawak lucah main tabur je ke?? aku pun tak pandai jugak jadi jgn suruh aku buat. pergila cri otai pleawak mane2 blaja dr diowng…

  70. epl says:

    amir memang yang terbaik!!!!!! tapi hancuzzz.. im sorry amir XP

  71. mykome says:

    aku nk nyanyi siket neh…
    kome kome kome kome kome kome komeee..
    kome come n go, kome come n go…

  72. wah says:

    dripada aku tengok AMIR bgus aku tengok monyet pnya show!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lbyr 1k pun aku x kisah dripada aku tengok AMIR PNYA LAWAK SAWAN GILA BABI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BBBBEEEEENNNCCCCICIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  73. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    steady lah nabil ! jangan tak jadi lah !! nabil kelakar……best ……..betol tk bang nara cayanggggggggggggg…….

  74. jejai sendat says:

    aku nak komen ckit pasal kumpulan kechik yang poyo! masa raja lawak musim ke 4 bukan main humble lagi,,,,konon asal dari kg..ble dh dapat jd juara raja lawak terus belagak…cultural shock! aku meluat tgk yang badan berisi ckit 2 ( aku xtw nama dia sbb aku xminat lagsung )! kurang ajae, belagak cam bagus n muka xboleh blah ble trime komen dari juri! agaknya dia dh rasa diri 2 bagus bgs sgt kot!
    Ni aku nak bagi tw, kechik ni xlayak menang raja lawak pun sbb ko mmg xlawak!!!!Harap undian drpd org Sabah jer!
    Sedo2 la dr 2 ckit! Raja lawak paling hampeh dalam 5 musim ni!!!
    Idlan ko mmg silap besar la sbb bgabung dgn kechik sbb ko x yakin dgn diri ko sndr,,,,padahal ko mampu deliver lawak ko sorang2!!
    wasalam

  75. MAHARAJAVIDEO says:

    KO ORG NAK TNGOK FULL VIDEO MAHARAJA LWAK MINGGU KE 3 KORANG GI KAT SINI ………

    http://www.megavideo.com/?d=LZ92UHBK

  76. wawa says:

    mcm da xnk tengok maharaja lawak lg n xnk langgan mustika if amir ada…bosan giller!!!nyampah…lawak cam sampah!

  77. suarapeople says:

    ishh amir selamat..adoiii

  78. IZYAN MASRI says:

    NABIL TERBAIK.TAPI JOZAN PONGG BEST JUGAK T_T

  79. nazrin says:

    jozan still terbaik… diikuti sepah,nabil,alex dan jambu.. nih top 5 laa..

    balas ada lawak dan content menarik.. tapi tak sesuai langsung utk budak2… lawak2 dia utk 18 tahun ke atas je…

    • loy says:

      biar laa xsesuai untuk budak2..yang nak sma pun bukan budak2…

      • fichy says:

        JOZAN tak terbaik langsung. takde idea. aku bosan tgk zizan jadi lembut mcm tu. dah selalu sgt. ini MAHARAJA LAWAK !

        • lAbui says:

          NAh c PENDENGKI…JOZAn De besttt JUAra MAHAraja LAwak..if xMnang Pn diorg stil glemerr..HUAhahahaa!!

  80. Sinar R says:

    Maharaja Lawak memang lawak… semua memang terbaik….

  81. mhehdsh says:

    idea nabil memang brilliant…jozan memang best,xperlu rasakkan lagu…sepah memang raja atas stage…alex ok le,pndai nyanyi…amir plak ibaratkan aje time dia perform tu iklan,ntah apape lh mamat sekor ni…jambu this week agak mengecewakan…ape dh jd ngan man dan r2…mengecwakan..apapun peserta paling mengarut dh out…wai menghina pentas gelanggang maharajalawak…

  82. Kurus says:

    aku rasa alangkah baiknya jika ada orang di belakang kita sentiasa menyokong dan berbuat sesuatu untuk kita maju dan naik.

    alangkah malangnya kita sekiranya kita brilliant tetapi orang di sekeliling sangat cemburu dan sentiasa ingin menjatuhkan kita.

    sekiranya Nabil ada orang di belakangnya yg menjadi penyokong.. sungguh bertuah lah dia.

    begitu juga jozan.. dan lain2.

    sebab itu sayangilah orang yg menyayangi kita dalam susah dan senang.

    sekian, terima kasih.
    yang benar,
    Kurus

  83. Niny says:

    Suka r2 trkeluar apa yg lawaknya lau lawak beliau d c0py dr internet n majalah h0h xbest pn r2 amir pn xbest tp xbest amir pn dia x ciplak lawak mcm r2 b0san d0l

  84. lawak ke?? says:

    untuk r2—mgu ke 2 idham da bg hint….tukar watak cket…dri rja lwak…asik c abang je bedal lawak…yg adek dok tanye soklan….n plg best….lawak mastika!!!….menghiburkan tp adakah adil tok pserta yang lain yg perah otak tok idea tiap mgu bg pnonton glak???..at least..amir yang xcdap 2…ada usha tok idea lwak sndri…aku xbackup amir…sokong pn x…aku pn tkar canel time amir wt show…mgkin malam 2 xde rzki r2…yela…da bg nchat…tetp xnk tkr konsep…plak 2…mlm 2 xbest…yela bkn mastika kot…(ngeh3:p)….agknye…juri pn bg cket markah…pgundi die plak TERLUPE NK UNDI….bak lgu die mlm 2….X BAGI CAN….LALALALALLA……PEPN….aku pn tgu gak amir ni kuo….malu gak tgk….hahahahah…tatatat

  85. akulahperempuanittew says:

    Go to He** Nabil!!

    • hate si mulut longkang says:

      “go to He** with u too!!” ~ haaaa…pe gaknye perasaan ko ek bile kene kate camtu? best ke? xyah la nk maki2 klu xminat pun..

  86. fichy says:

    JOZAN TAK BEST. SUMPAH aku kate JOZAN tak best. sebab dorang takde idea. asek2 si zizan jadi pondan. ML MINGGU ke2 buat pasal dato yusof n shamsul. tu kan dorg dah buat time RL5 dulu. bosan siooott. nampak sangat takde idea and desperate. NABIL & SEPAH baru la orang kate the best. idea banyak.

    • lAbui says:

      cian jua ko ni..teda urg lain cument ko..asik2 aku sja yg lyan….haitssss..suda2 lar 2 mmbenci kmplan joZan..if nabil n sepah mnang ..1sen pn ko tia kana bgi 2…HUAhahaahaa!!..sedih jua ada urg mcm ko d sni…c PENDENGKI!!!…Bengappp amattt…HUAhahaaa!!

      • fichy says:

        hahaha ada aku kesah?? yg penting lagi ramai org like comment aku dari kau. hahaha kau ni pon bodoh jugak kan? kata sedih tapi ketawa terbahak2. sadiss amat sadiss. aku tak tahu la pulak zaman sekarang ada orang bebal mcm kau. mst spm pon x lepas ni. ish3 kesian.

        • fichy says:

          lagi satuu aku tak cakap pon pasal duit. lantak la dorang menang. gaji aku lagi byk dr pe yg dorng dpt. labui budak kampung yg gampang. haha. im sorryyy.

        • cenik says:

          aku setuju dgn fichy. jozan recycle lawak dorg..agak membosankan…yang kau labui, tak yah la emo…kau tu otak sontot…hahahaha :D

  87. secret says:

    asal aku masok bn nih, ak mesti tengok video kat entri ni. dah ketagih siot. aku mula2 tengok, siap tunjuk kt mak ak lg,haha. umah xde astro.huhu
    lawak nabil yg ni ori.

  88. aku lah... says:

    x sangka R2 kuar…:(

  89. BumbleBee says:

    saperlaa yg still pi undi amer tu? x kesian ke kt member biler atas stage jer org dok kacau2 jerit2 kt dier kutuk cara halus… nk tolong pun agak2 laaa. Tapi ade ke juri yg bg dier markah byk smpai amir leh survive ni ekk??? hmmmm

    p/s: kata2 itu satu doa. kalo dh 3 minggu berturut org yg layan ML dok mengata jer psal amer tu…..iskk. Sian dier…tp sian bukan terus p ngundi lg bg dier stay…cukup2 laa biarkan dier kluar.

  90. ulatbulubulu says:

    JOZAN N NABIL TERBAEKK!!XKESA LA DORG NK BUAT LAWAK YG MCMANA..X KESA LA NK RECYCLE KE WATSOEVER…YG PENTING BOLEH BUAT ORG KETAWA…ORG YG KUTUK2 DORG TU DENGKI DGN KEJAYAAN DORG…DA X SUKA BUAT APE PN JD X SUKE…

  91. aspire5580 says:

    aku suggest better kump balas tukar nama kpd kump double meaning hahaha…sepah memang terbaek bg aku….amir..aku ghase lwk ko mcm ok..aku tergelak la jugk..cume bg cantek lagi susunan cite dan ckp tu biar terang dn jelas..cam juri ahmad idham komen…kemon kemon amir hahaha..kump R2..agk terkejut korang out..lwk korang mcm biase jer

  92. cintadia says:

    x elok ckap kt owg cam2..setiap owh kan ade kelebihan sendiri..

  93. mummy says:

    MELUAT GILER NGAN SI AMIR TU….aiyooooo!!!! bile laa dia nk dikeluarkan…sape laa undi dia ni…mencemarkan majlis tul!!!!!

  94. dani says:

    aku ‘KESIAN’ tengok biler c amir perform……’MALU’ nak tngok die siott…

  95. silent says:

    nabil is de best beb.. tolong la undi nabil.. haha..

  96. ermmm.. says:

    peratusan undian terkini mrl bape ek.. sape tau.. update me.. tq..

  97. abi hurairah says:

    aku rasa lagi elok kot kalau JoZan punya persembahan, letak gambar Kak Limah.. baru nampak connection sikit.. ini tetiba muncul Kak Jah.. tapi tetap lawak derrr! :D

    kalau letak kak limah, konfem Mamat Khalid panggil JoZan buat filem Kak Limah : Tak Tahu antara dua.. Biar JoZan dok berebutkan Kak Limah tu.. haha :D

  98. aku le ! says:

    penonton sekarang makin genius.. tak buat lwk double meaning pun org buleh paham apa.. malah kalo depa buat lawak double meaning, msti ada yg xsuka.. kan kan kan.. bawak2 berubah la Balas.. hangpa lawak dah.. tapi kalau tak masukkan double meaning punn, hangpa bulih je lawak lagi!

    dan SEPAH, ingat apa Zaibo cakap masa korang kat final dulu.. DOSA BESAR korang kalau berpecah! ingat tuuu! korang memang terrbaik laa!

    kenapa abang, kenapa abang??
    kau diam peah!

    kah99

  99. ain says:

    nabil best malam tu
    sepah pun bagus
    jozan pun ok

  100. eydah says:

    actually R2 biase2 je..tp bl nk compare dgn amir rasanya better amir yg kuar dulu kot..tp bl di fikir2 blk korang perasan x AC selalu ckp yg amir peserta feveret dia..adakah ini salah 1 faktor menyebabkan amir x disingkirkan????

    fikir2kan & slmt beramal!!!!

  101. kaklang says:

    xpuas lg nk tgk lawak R2…npela die yg tklua!!!!

  102. chantek says:

    TGOK IMAM MUDA LAGI BAIK…

  103. dorayaki says:

    ske la lawak nabil…wlupun bsendirian kreatif…terbaikkkkkkk

  104. mother says:

    gertger

  105. Cubadak says:

    Kutuk atau minat gila saja tak guna kalau tak undi….

  106. Toke Kedai Halimunan says:

    ..punyo lah ramai yg minat kek nabil..tapi eden sorang yo yg bonci kek budak telingo piring estro tuh ekau tau tak..pasal dio tak mandi pagi la yg buek kodai eden manyak lalat tau tak..ciss..mangkok tingkat punyo nabil..tapi adik ekau lawa..kim salam yo..

  107. watever says:

    TOLONG LAH BUANG AMIR N STOP VOTING HIM! SEDAR LAH SIKIT WE NEED THE QUALITY OK!HANCUR LAH KALO DPT PELAWAK MCM NI,
    N AKU TAU SAPE YG VOTE DIE TU …VERY DERRRR
    TUT………….

    ANYWAY SEPAH CEMERLANG

    NABIL OK,ADE IDEA YG KREATIF

    JAMBU IS MY FAVOURITE COZ LOVE THE WAY,YUS AND TAUKE MENGEKPREMENTASIKAN LAWAK MEREKA N THINK OUT SIDE BOX,DGN IDEA YG SUPERB DAN LANTANG. DAN SUKE MEMPERTEJEMAHKAN LAWAK MEREKA SEPERTI DI PENTAS TEATER! GO GO JAMBU!

    JOZAN , STILL HOPE DPT PERTINGKATKAN LAGI LAWAK YG DA SEDIA ADE N STILL SUPERB.

  108. po says:

    jozan memang best..xdinafikan…tp kalau gabung berdua hilang sikit lah rasa kagum….try tgh derang buat sorang, apa yg akan jadi…

  109. watever says:

    hemhem btol ckp ko ye ar aku pon agak ;p kalo minggu ni xkua lagi mmg habes lagi terok media hentam die

  110. rocco says:

    KORANG NI..SIAN LA AMIR TUH..KORG SUME SUH DIER KELUAR..PADEHAL DIER CUBE UTK MENGHIBURKAN KORANG DGN LAWAK2 DIER..OK APE DARI R2 YG DOK CEDOK LAWAK [email protected] JE..KURANG2NYE AMIR NI CUBE WAT LAWAK DGN IDEA N STYLE DIER SENDIRI..AKU YAKIN AMIR AKAN KE FINAL..GO AMIR GO!!KALAHKAN JOZAN & NABIL..HAHA

  111. I'm sorry says:

    Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir!
    Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir! Go Amir!

  112. I'm sorry says:

    Rezki tangan Tuhan, amir. jangan takut.

  113. I'm sorry says:

    Nda dapat johan pn, no.3 jadilah. Dapat RM100,000.

    I’m sorry (pliz tekan like http://www.facebook.com/amirdebest)

  114. aspire5580 says:

    kemon kemon amir…den tak sobar nk tgk MHL malam nie…buek yg terbaek dr ladang haha

  115. No need to be gloomy guys, there’s still a lot of positives to take.

  116. It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks