Written by AbangNara | February 6th, 2015

Akhirnya selepas hampir 3 bulan bertarung, gelaran juara Maharaja Lawak Mega 2014 bakal diketahui malam ini. 5 peserta yang akan bertarung ialah Nabil, Shiro, Sepahtu, Zero dan Bocey. Fuh~~ Semuanya hebat-hebat belaka. Sukar sungguh untuk memilih peserta mana yang layak bergelar juara. Prestasi yang ditunjukkan oleh kelima-lima mereka amat konsisten sepanjang Maharaja Lawak Mega 2014.
mlm2014 Apa kata kita imbas sedikit persembahan setiap peserta sempena pentas akhir MLM2014:-

1. Nabil
Lawak Nabil minggu lalu bertemakan ‘loghat’ memang menjadi. Namun persembahan minggu-minggu kesebelumnya agak hambar. Sebelum ini nama Nabil sering disebut akan tersingkir, namun ternyata rezeki Nabil untuk beraksi di pentas akhir.mlm2014

2. Bocey
Seringkali menggunakan Abam sebagai bahan lawak mereka, kumpulan Bocey pernah merudum prestasinya pada satu ketika. Namun mereka sudah kembali ‘pickup’. Lawak paling best ialah ketika tema ‘seram’. Memang kelakar tengok Abam jadi hantu masuk dalam toilet.
mlm2014
3. Shiro
Lawak Shiro ketika bersama tetamu undangan Nasir Bilal Khan adalah lawak paling epik pada pendapat Abang Nara sepanjang MLM2014. Memang smart sungguh. Adakah Shiro akan berjaya mengulangi mutu lawak sebegitu untuk pentas akhir? Kenalah saksikan malam ini.
mlm2014
4. Sepahtu
Sepahtu antara ‘favourite’ Abang Nara untuk menggondol juara MLM2014. Cuma lawak minggu lepas agak hambar kerana menggunakan loghat Indonesia. Namun lawak di katil hospital memang kelakar. Diharap Sepahtu kembali menggunakan lawak biasa mereka di pentas akhir ini.
mlm2014
5. Zero
Kumpulan Zero adalah kumpula ‘underdog’ untuk pentas akhir MLM2014. Kekuatan mereka ialah loghat Sabah, aksi lucu dan juga Syaiful Zero yang sering muncul dengan watak wanita. Lawak paling kelakar ialah ketika aksi bermain kompang. Memang power!!!mlm2014

Siapakah pilihan anda untuk bergelar juara Maharaja Lawak Mega 2014? Tak sabar rasanya menanti persembahan kesemua peserta malam ini. Sama-samalah kita nantikan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to Maharaja Lawak Mega 2014, Siapa Bakal Bergelar Juara?

    • Anonymous says:

      saya suka shiro & bocey…

      0

      0
      • Tipah Kurma says:

        sepahtu nara?? owhh tolong lahh…
        shiro and bocey memang lawak..
        tapi tipah lagi suka zero… hahahahah

        0

        0
        • Nana says:

          suka zero…slang sabah mmg kelakar. yg lain dah biasa tengok.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Amende yg sampai syurga neraka nih? Gmbr org pegi bercuti dgn fmly pun smpai camtu sekali kena judge? Kt fb berlambak sampai nk termuntah aku tgk gmbr yg lebih daring. Kalau takat camni, come on la.. Mmg ada eh golongan manusia yg konon alim tp sbnrnye berselindung di balik nama agama je untuk judge org dgn niat untuk malukan dan downgrade org lain. Then ckp “kene la tegur sesama muslim” kononnye la.. Give me a break. Judge org mcm org tu post gmbr tgh kongkek pdhal bersentuhan pun tak.

          0

          0
    • MARINA PUKI says:

      JUARA ANTARA SHIRO,ZERO N BOCEY JE,NABIL N SEPAHTU XKAN JADI JUARA PERCAYALAH!!!!!!!!!!!!!!!! I NAK ZERO JUARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  1. damai says:

    dont be surprised if nabil juara cos of lawak yg kena tema recently he did. last week punya both loghat and prop mmg menjadi. but no matter what i like shiro and bocey are the best

    0

    0
    • Anonymous says:

      nabil ni bukannya tak ok,cume ade mase lawak die hentam keromo jer..minggu lps bgs tentu ramai puji sbb tema loghat tu die dh biasa sgt..cube tgk mase minggu muzikal,entah ape2 lawak die bg…so tak payah anggap mentang2 minggu lps die bgs,final pun akn bgs gak…tgk musim lalu pun dh taw…mula2 je konsisten..bile dh trpilih ke final,lawak ape die bg…merapu n harap undian kesian sbb kebetulan ade kontroversi dgn luna maya..minta maaf bagai siap nangis2…kite bukan nk tgk lawak2 dan cerita macam tu…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    harap2nya Bocey atau Zero jadi juara. Sepahtu dah2 la menang. Bagi can kat org lain pulak

    0

    0
  3. datogemek says:

    dah slalu sgt ade grup minggu sblm ni bgs n terbaik..msk je final trs hampeh..teringat zaman nabil tahun lps…tiap mgu bgs n konsisten..masuk final lawak mcm sampah…harapkn undian kesian jer…pastu dpt jela no 5…kalo mana2 grup mgu sblm ni hambar dan final paling lawak dan awesome mmg rezeki la dpt undian ramai dan bakal jadi juara…

    0

    0
    • aku says:

      biasala tu..dh masuk final dh konfem blh dapat duit so malas dh mahu berusaha..kan masa show pun nabil ada cakap dapat no 5 pun dh ok

      0

      0
  4. nok gebuzzz says:

    kalau Zero buat yg terbaik mlm ni mmg ada harapan menang,begitu juga Bocey…merasa juara MLM org lain pulak…..

    0

    0
  5. damai says:

    Hope rezeki berpihak pada Zero, bak kata org rezeki org nak dirikan masjid. dan niat untuk mrk hantar parents mrk ke Mekah insyaallah akan tercapai, Zero, Bocey

    0

    0
  6. kelas mengaji says:

    bg lah untuk orang susa menang boleh merasai duit tuh..zero

    0

    0
  7. kakyong80@gmail.com says:

    Paling lawak dalam seluar ada biawak dalam biawak ada seluar _ zero win!

    0

    0
  8. kejora says:

    x boleh nk expect….hurmmm

    0

    0
  9. Igauan Maut says:

    Good luck Zero.. Pantang mundur kecuali operasi.. buli bah kalau kau..

    0

    0
  10. anon says:

    Kenapa org yg sama je masuk pertandingan ni. Sepatutnya yg dah menang 1,2 & # takleh masuk dah. Cari bakat2 baru pulak…

    0

    0
    • anon gak says:

      sebab ko xnk masuk…xde sape nk buat lawak da..yg budak baru nk melawak tu semua hambar sehambar hambarnya… yang penting, pantang mundur kecuali operasi… hehe

      0

      0
  11. Jules says:

    Suka Zero! Lawak paling best masa parodi – avatar bagai… Good luck, Zero! Pantang mundur kecuali operasi!

    0

    0
  12. azza says:

    sepatutnya dah pernah juara tak boleh bertanding lagi …jemu dah
    muka baru lagi ramai kt luar tu
    zero & bocey best sgt
    shiro pun best
    pening kepala mana nak pilih ni

    0

    0
  13. BOB says:

    BOCEY OR ZERO…THORBAIK…

    0

    0
  14. Anon says:

    yeahh Zero, pantang mundur kecuali operasi..harap zero menang, klu tak pun Bocey. 1 & 2 la Zero or Bocey.

    0

    0
  15. unknown says:

    Zero bukan best sgt pon. kalau dah tiap2 minggu lawak asyik jadik perempuan jer untuk hiburkan orang, lama2 orang bosan. lawak budak tadika. lawak pun ade masa, kejap ok, kejap hambar. plih yg mempunyai kualiti dalam berlawak. ape pun aku sokong sepahtu & bocey.

    0

    0
  16. sory bukan peminat bocey says:

    bocey lawak berkualiti ke? are u sure about dat huh???????????

    0

    0
  17. spongebob says:

    kekurang2 nya zero tak pernah bahan kan or malukan org lain kat atas pentas tu ye….zero always amik idea2 berkaitan masyarakat kita…so tak pa la kalau tak juara zero…always support group ko ya!!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Shiro kreatif dan ada idea… knp ramai tak perasan shiro ni. Lawak muzikal, pengajaran dll best lah

    0

    0
  19. danial says:

    nabil tak layak menang lawak loghat minggu lepas asyik ulang2 cuma tukar loghat je…sepahtu pun tak patut menang sepatutnya dorang kena ada 3 org ahli kumpulan kalau pak ya dah keluar mestilah gantikan dengan orang lain baru adil..pak ya pun keluar dari sepahtu awal bukannya pertengahan ataupun penghujung MLM…yang layak menang zero,bocey atau sepahtu….

    0

    0
  20. danial says:

    salah taip namalah pulak yang layak menang zero,bocey atau shiro….

    0

    0
  21. danial says:

    salah taip namalah pulak zero,bocey atau shiro…..bukan sepahtu

    0

    0
  22. Anonymous says:

    ternyata zero yang jadi juara. tahniah, da memang tertulis rezeki ini milik mereka…. kami ingin lihat bakat baru idea baru generasi baru pulak majukan industri lawak ni.. semoga zero bakal buat fenpmena baru….zero layak menang sbb mereka antara yg konsisten …

    0

    0