Written by AbangNara | May 2nd, 2011

Hebat sungguh penangan Amir, sudah 5 minggu masih terselamat. Mungkin kualiti lawak Amir sudah makin meningkat. Tapi daripada video Amir di atas, tak nampak pun peningkatan. Mungkin IQ Abang Nara terlalu rendah untuk memahami lawak Amir. Minggu ke 5 Maharaja Lawak menyaksikan satu-satunya peserta wanita iaitu Jihan tersingkir.

Cadangan Abang Nara untuk memantapkan lagi Maharaja Lawak ialah pihak Astro perlu beri tajuk khusus untuk para peserta. Nampak mereka sedikit lost apabila diberi kebebasan untuk memilih tajuk. Lihat contoh persembahan semasa minggu muzikal. Kesemuanya mantap-mantap belaka sebab ada fokus. Tak gitu?

Bagi Abang Nara, persembahan minggu ke 5 paling mantap ialah daripada Jozan. Layankan semua video persembahan Maharaja Lawak Minggu Ke 5 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

1. Man

2. Nabil

3. Balas

4. Jambu

5. Sepah

6. Jozan

7. Jihan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Maharaja Lawak: Jihan Tersingkir, Amir Selamat Lagi Di Minggu 5

  1. thelee says:

    kredit masing2…so phm2 la~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • thelee says:

      wow…tak sangka…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      sepah pn leh tahan jugak eh………tapi minggu yg ke 5 ni semua peserta maharaja lawak semua bagos ! tahniah semua peserta……lov u ol……………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • astro kaya says:

      pada pendapat ku..astro x peduli langsung kualiti budak2 ML ni…and for sure x peduli langsung apa ke hal diorang ni nak present camne. and of kos x kan peduli langsung pasal tema apa…sebabnye yang diorang peduli is MONEY! MONEY! MONEY! dorang ley buat duit dengan org2 mengundi lawak dorang yg kdg2 tersesat xde hala tuju n fokus ni…cukup mase sapa jd juara bg je hadiah.. ASTRO kate ade aku kesah ade tajuk ke xde tajuk? janji duit masyukk maa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. berat nanang says:

    KT MANA YG LAWAK NTAH AMIR NI.. TENSEN JER NENGOK..HUHU.. TP.. JOZAN TERBAIKKK!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Paan Jr says:

    jozan tka perlu buat ape. terbaik. nabil takde motif. amir tu. kesian betul tengok. jambu meningkat!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Apat says:

      Jambu jadi x bes sbb yus tu over sngt. cuba la bawak2 bertenang kt atas stage tu… ko ingat bila dh hyper aktif mcm tu leh jadi lawak keeee. dia tu dh tekanan gak nyee nk bg korg gelak tiap2 minggu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. aarif Abdullah says:

    Man dengan kumpulan Balas kuat betol cedok lawak internet atau lawak majalah mastika….boring la gini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anabobo says:

      Time amir wt lwk,muka aq xde lngsg nk snyum atau glk.gya pnympaian dia kureng.jihan ok apa..asl kuar..balas asyk2 lwk harem J . Jri ada 11 knon.prlu ke msuk tgn dlm pket.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penonton says:

      setuju..mls nak cr idea sndr kn..xmalu btl..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. xpuas ati says:

    Balas kalau xde lawak lucah mmg xsah.cubalah ubah sikit pemikiran tu.orang lain xbuat lawak lucah pun still kelakar jugak.program ni ditonton bsama keluarga.xsesuai la mcm ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • baby face says:

      yela..mang xfhm bhase BaLAs ni..xkemana lah kalo asik wat lawak xbermotif n xberotak gitu…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Jozan memang best..tak dinafikan,,yang lain hancur..boring lagi kesian..huhu..kadang-kadang tue,xfaham pun ada..

    Abang Nara n Kawan-kawan,Jom tengok :

    LADY GAGA PAKAI PAKAIAN DARIPADA KONDOM!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Memang best la..memang minat sangat dengan jozan..rasa2nya johan la champion nanti..memang tiada yang lain..dah tengok ISU MAKCIK HAJJAH SITT HAJJAH ALWUZARA HINA ISLAM?COpy dan paste ayat huruf besar tue di google..Panas!!Panas aku…grrrr….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Shinta says:

    Jozan plg best minggu ni,,harap smp minggu2 seterusnye la kan,,,
    Nabil part lawak mase pakai tudung tu je,,haha,,tp selalunye best gila tp minggu ni hampeh sket.
    Sepah pon kureng gak,,ade lawak sikit2 gak la.
    Jambu lagi xlawak langsung,,merepek,,

    Kalau bagi tema mesti peserta boleh buat,,asik tema bebas jeh,,smp peserta dah xde idea dah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Hanah says:

    aku paling x suka jozan.part mana y lawak ntah.. menyampah aku..
    nabil, jambu, sepah r the best.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wawa says:

      kalau dah tak suka tu, macam-macam yang dia kata walaupun kumpulan tu memang best

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akmal says:

        betul tuh…same la jgk ngn amir..bila tak suka kate tak best..pdhl aku suke jek amir nih….kalu aku kat msia sure aku undi amir nih….

        sama lah jgk ngn idlan dulu….aku pon takpaham knp die dpt no 2 ms RL4 tuh…pdhl punyela bg aku tak best….tp die ramai peminat so ramaila orang suka lawak die….
        so hope lain kali abg nara HORMATI la sikit amir ni.n hormati peminat amir…sure peminat amir bukan suka2 undi tp sb diorang mmg rase amir kelakar…..tak yahla nak provoke kate tak suke ke ape….kalu tak suke, senyap2 sudah….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penonton says:

          betul..kalau rs diri tu best sgt..cubalah buat masuk dulu..br tau sng x senang nk bg org ketawakn???ckp sng r..yg penting ada idea sndr..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku takpenah komen says:

          haha..tapi amir tu tak lawak pun..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tina turner says:

      Ko mmg terbaik.. Jujur n iklas. Bagi aku peminat2 jozan dah macam peminat2 justin bieber dah. X paham aku. Bukan la jozan xbest tapi besa2 je. Macam gak justin bieber bukannye xbest tapi besa2 je tapi fan die mak aih x ingatnyer ramai. Boooooooo kepada fan jozan macam aku boooooooooo pada fans justin bieber. Aku x menyampah jozan tapi aku menyampah kat fans diorang.. Nabil n sepah terbaik3 TARBAAAAIIKKK!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. no_na says:

    jozan best!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. leman says:

    amir best ape. x payahlah nak menjatuhkan dia dengan pst yang macam ni. prsembahan amir jujur dan layak digelar Maharaja lawak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fendi346 says:

      yup setuju..abang nara slalu ingin mnjatuhkan amir..kredit masing2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • adaqd says:

        amir layak digelar maharaja lawak/??

        esok gak ak apply kerakyatan negara lain… siyes malu dowh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. labulakely says:

    ni pendapat aku..aku tgk maharaja lawak sebab nak berhibur..bagi aku minggu ni semua kurang best..sebelum2 ni lagi best..

    jozan..lawak biasa saja..johan campak helmet jauh pun org gelak.cakap mael lambung pun gelak besar..mesti sebab glamer..ramai org suke..jadi buat lawak yg kurg lawak pun org gelak..cer try amir buat lawak mcm tu..komfem kome kata x lawak..lawak biasa saja la..kedua2 byk pengalaman dengan riak muka dan lakonan johan yg profesional..

    sepah minggu ni byk punch yg tak sampai..tapi tak menghampakan..lawak diorg byk dgn kata2..lawak dengan ayat/kata2 ni risiko samada lawak tu sampai atau tak amat tggi..kalo sampai mmg sgt kelakar..kalo tak sampai,jadi mcm amir,wai time mula2 dulu..

    nabil mcm biasa..kreatif bermain dgn susun atur cerita..tahap kemampuan individual sgt tinggi..lawak diselitkan dalam penceritaan..kurg siket minggu ni sebab lebih tertumpu pada jalan cerita..jln cerita biar simple,janji punch kne kuat..

    jambu..mcm biasa..dgn kaedah lawak tersendiri..lawak kurang pandai yg boleh diterima.masih menghiburkan dan kelakar..berbeza dgn lawak2 bodoh kat luar yg langsung tak lawak..

    yg lain biasa saja..dan pada aku paling tak menjadi adalah jihan..amir ramai yg tak suka..bukan tak lawak..

    -ni pendapat aku ya~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • smh says:

      Wow, ko ni boleh ganti Ahmad Idham. Syabas Beteh !

      Jozan terbaeeekkkkkk !

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yoko says:

      setuju…aku mula2 nyampah gak ngn Amir tapi minggu 5 ni dia menjadi..Jambu , Balas, Man, ngn Jozan kureng menjadi tapi kalau dah minat tu macam biasala benda tak lawak pon jadi gelak…Jozan buang helmet pon orang gelak??? wakakakkaka

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. baby face says:

    ~lawak nabil best…tp rmi xfhm mebi sbb dowg x tgk conan..huhu..bg aku yg rajin tgk sume ste nie fhmlah lawak dier..bgos nabil mang terer tiru sore dlm anime conan tu..sebijik…hehe

    ~Jozan mang klake gler…semkn lme smkn bgos…wat bertmbh aku syg group nie..heheh…

    ~sepah mang best….tp mamat mcm kesian sbb x nyerlah..xslh mengu lps juri2 dok suh sepah bg mamat tu nyerlah kit…xde improvement pon…but still best lawak dowg…

    ~amir??!!!!MOTIF KO ADE LAGI..???SESAK NAFAS AKU TGK LAWAK KO…HUH!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • comei says:

      -babyface, comei pun layan conan. nabil memang sgt kreatif & suara dubbing dia memang menjadi cuma terlampau pjg sgt jalan cter sampai lawak x menjadi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hisham says:

        nabil paling best…hari ni den nak abiskan kredit RM 30.00 nak undi nabil…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kelembai says:

      Lawak nabil mmg terbaik…sapa x tgk conan mmg nganga laa x paham citer – senah montana x bayar duit kutu…. lawak sngat2 hahahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Anti budu says:

    amir tu boleh bertahan sampai sekarang sebab aku rasa orang kelantan yang di perantauan byk undi dia. Korang bukan tak tahu sikap fanatik orang kelantan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. die hard fan kpop says:

    lwk amir ntah ape2. ak gelak bkn sbb klaka tp ak gelakkn dia yg terpisat2 atas pentas. ramai yg mcm menganjingkan dia ada la tp dia ingt org gelak. jozan mmg selalunya bez~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Amir xlayak langsung..cian ada la..huhu.. Jozan,BEST..huhu..Man dengan kumpulan Balas : masuk Maharaja Mastika ja lah..Kuang3..by the way,dah tengok kisah artis paling hot di Malaysia??MAYA KARIN DILACURKAN OLEH BAPA SAUDARANYA..Klik KISAH PANAS!!!(Kat nama tue) Sekarang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Hafiz says:

    bang nara, kan juri dah pesan pada peserta tema yang diberi adalah BEBAS. Terpulang pada peserta nak buat persembahan yang bagaimana. Kalau rasa kekuatan pada Muzikal, tak salah nak buat sebab tema bebas. Minggu ni memang hampir kesemua peserta menunjukkan prestasi yang menurun. Mungkin akibat ketandusan idea. Harap2 persembahan mereka meningkat semula.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. bidan says:

    Amir the best!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • adaqd says:

      ko mesti org kelantan kan??? apsal la nak sapot sgt si amir ni… dah mmg xlawak, improve pon tapi xlawak gak nak saing macam mane dalam MAHARAJA lawak???

      ape kate bawak balik kelantan biar die buat lawak kat sane je… sbb rasenye org kelantan je yg paham lawak die…

      penat la nak gado…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • adaqd says:

        oo lupe nak tambah…

        ade org kata lawak amir org bijak pandai je paham kan? oo sorry la org kelantan2 sumer… kitorg kat negeri lain sume result spm je… xmcm korg sume ade PHD…

        (fyi perasaan hasad dengki)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • adaqd says:

          this is not rasist… i knew a few great mates from kelantan…

          i’m not being rasist ye… tp org kelantan sendiri yg cakap camtu… maybe bukan kat sini…. tp mmg die cakap camtu directly… boleh angkat sumpah kalo nak… sorry kalo sape terasa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • myri says:

          haha,rasist yerr.. maafin pak polisi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • myri says:

          tapi sokong dgn ko der. bawak balik amir kat negeri agung korang. kitorang yg iq rendah ni hanya mampu melopong bila amir buat lawak. biar la dia geng dgn halim yazid,rosalinda welcome-to-malaysia korang tu. orang2 negeri lain tak termampu hayati masterpiece negeri korang.peace

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • adaqd says:

          haha… tp xla semua kot… 99% je… hua3…
          yg jenih semangat assabiah sgt…
          sampai org negeri die buat salah pon die sokong gak…
          mmg xpaham…

          p/s: ak suke gak kat halim yazid… sbb die berkualiti… see, i’m not rasist… tp kalo org teruk ak mmg cakap teruk… xkisah la negeri mane2 pon…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. redbean says:

    walau aku bkn fan amir, aku nmpk peningkatan amir. sebab dh xde lawak bodoh yg annoying, cuma lawak amir not fun enough je buat aku gelak je.

    aku tak ckp dia ptt stay kt maharaja lawak pun.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Kurus says:

    wowwww… patot pon abang nara tk upload entry semalam… ni pulok keje dia.. upload bideo raja lawak…
    best best… tq abang nara.. maklomlah kte tk subscribe cenell tuh.. tengok kt rumah datuk jerk kadang..

    hk hik.. amir telah berjaya membuat iq abang nara kantoi..tahniah..hkhik ;D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. myri says:

    sape yg pernah tgok detektif conan versi alih suara je akan paham lawak nabil. memandangkan aku penah tgok,aku rasa nabil yg terbaik minggu neh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Anon says:

    Mungkin IQ Abang Nara terlalu rendah –> memang rendah pun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. cristal says:

    bila la amir nak kuar nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. aspire5580 says:

    tepat tekaan aku..jihan diundi keluar..aku tgk keseluruhannya lawak minggu 5 mcm kurang sikit…takde umphh…mcm x konsisten

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. eloise says:

    korang tak suka amir sbb muka dia tak comel kan..bukan psl dia boleh atau tidak utk buat lawak.. apapun jgn lah malukan org lain kalau tak suka dia pun.. kalau rasa dia tak layak, jgn undi dia, undi yg korang rasa layak..apapun ni semua hanya hiburan ajer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • myri says:

      woii kalau pasal muka,berlambak2 peserta maharaja lawak yg ganda2 muka huduss dari dia weyyyy… tak nak la sebut nama,tapi obvious much?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • binOsama says:

      Yang undi amir ni aku gerenti kebanyakannya orang2 kelantan sendiri. Orang kelantan kan terkenal dgn sikap fanatik kenegerian. Tak lawak takpa, takde kualiti takpe, asalkan “demo oghe kelate, ambo undi”.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • say says:

        errkkk.. emo kenegerian!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dragonaz says:

        dari ekau duk ngamuk2 pasal orang kelantan yang undi amir (yang tah betul tah idak) baik ekau ngamuk2 kat 13 negeri yang lain tak undi jihan dengan man ari jumaat aritu..pasal kalau 13 negeri lain undi man n jihan..kompom amir terkeluar….tak gitu?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. syud says:

    mcm mne nk quality kalu hnye tmpu pd undian n penonton?law x tumpu pd peserta cmne peserta nk tlg raih undian n penonton?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. ATETS says:

    hanya untuk hiburan sekelarga

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. zuzan says:

    bila ada entertainment macam ni pun korang nak busukkan nama peserta la, penganjur la, buang duit la, buang masa la dan macam2 la. kalau xdak hiburan pun dok mgata jugak sampaikan dekat abg nara pun kena…kalau x suka jgn tgk tv or buka channel lain dari dok kondem org lain. Astro dah ada juri berbayar utk prog. ni so x payah nak jadi juri sampah blog ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. watever says:

    hello jambu still the best, mamat khalid sendri ckp ur comedy is very high level bwh 30 mmg xphm ,lwk dieorg mlm tu its really looks like ,monty python ,classis comedian from surreal british group.
    aku da research so, yup xdinafikn dieorg group genius..! so nk kate ape,
    mamat siap[ ckp level dieorg tinggi so lawak belah bawah lak means,atas 30..cth mcm lawak ‘jozan’ ..yg xtinggi sgt xrendah sgt,..pepun we need that quality..n BRAIN, LAWAK YG ADE BRAIN MMG SUSAH NK DPT SKNG BUT FOR ME JAMBU ,MAMPU JD SEBAHAGIAN DRI TU.. KEEP IT UP

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. watever says:

    CLASSIC*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. watever says:

    CLASSIC COMEDY*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. atoy says:

    apa kata kita semua tgk je maharaja lawak utk bergelak tawa.. tak payah undi2.. hati pun tak sakit.. duit jimat.. sape menang pon astro yang kaya.. tu je motif nyer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. kapten amir reka says:

    sori ar,nk tegur sikit abg nara nie…jgn la asyik kondem amir…iye..mmg dier kurang bagus kalo kompare dgn yg lain…tp kene jugak pikir..jozan,nabil,sepah,jambu..diorang dh ader name,dh bese masuk tv..siap ader rancangan masing2…jadik yg bese2 maner la nk fight dgn diorang…abg nara pn pn bkn bdk kecik lg..bule pikir secara waras…mungkin terlepas cakap kut…bkn la nk bela sape2 cume kiter nie jgnla cepat sangat judge org tuh…sekurang2 nyer dier berani gak participate dlm maharaja lawak…walaupn tahu dier mmg takleh nk pegi jauh…abg nara leh ke wat lawak depan org…kalo setakat dgn membe2 takyah citer ar…aper2 pn tegur abg nara nie bkn nk jatuhkan abg,cume nk sedarkan abg je…ok..i’m sori…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. kin says:

    tergagap2..x confident….bikin stress tgk lawak amir ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Tina turner says:

    Dislike

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Near four months ago, longtime Egyptian strongman Hosni Mubarak at last yielded to political reality and stepped down from office. Hosni Mubarak’s capitulation — coming on the heels of the ouster of neighbouring Tunisia ‘s Zine El Abidine Ben Ali — was seen by a lot of as part of a domino effect.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0