Written by Bella | October 24th, 2016

Umum mengetahui penyanyi Elly Mazlein kali ini berpeluang untuk beraksi di pentas Gegar Vaganza 3, minggu kedua beliau mendapat lagu Berpisah Jua nyanyian asal Ziana Zain. Tidak kami nafikan, lagu berkenaan agak berkaitan dengan apa yang Elly sedang lalui sekarang.

Elly memberikan persembahan yang agak mantap semalam, namun apa yang mengundang perhatian orang ramai ialah lawak Nabil yang seakan mempersendakan penderitaan yang Elly sedang tanggung.

Ayat Nabil berbunyi seperti ini :-

Macam ni punya cantik pun berpisah jua.

Netizen yang menonton GV3 menganggap lawak Nabil itu agak biadap dan tidak sensitif terhadap Elly. Buat netizen, tidak semua perkara boleh dibawa bergurau apatah lagi jika ia melibatkan kehidupan peribadi seseorang.

Ini bukan kali pertama Nabil mencetuskan kemarahan orang ramai dengan lawaknya ketika mengacarakan program Gegar Vaganza dan beliau pernah berjanji untuk lebih berhati-hati dalam berkata.  Mungkin malam tadi Nabil tidak perasan dengan apa yang beliau katakan, harapnya selepas ini Nabil  dapat memperbaiki kesalahannya itu dan tidak lagi membuat lawak yang melibatkan peribadi seseorang artis itu.

Kredit Foto : Instagram Sharp Shooter Photographer

80 responses to Macam Ini Cantik Pun Berpisah Jua – Netizen Kecam Lawak Nabil Terhadap Elly Mazlein Melampau

  1. Anonymous says:

    Netizen sebenarnye yg over.. KUAT SENTAP.. Tak ley melawak tak payah tengok la.. Gi tengok rancangan dakwah.. GEGAR VAGANZA ni jelas2 hiburan.. Melalaikan.. Nak yg baik2 gi la tengok yg sepatutnya.. Apalah.. Elly Mazlein OK je.. korang yg lelebih nak buat manusia sesama manusia bergaduh…. Pape pon support ELLY… Tak yah nak SENTAPPPPP

    126

    4
    • kentut padu busuk susu kultur says:

      yang penting sapa minum Susu kultur kentut padu busuk ????
      busuk tau????

      0

      15
      • amoi says:

        bg aku, lawak nabil tu bukan nak bahan elly..tp nak nganjing exhubby elly..yer la..elly punya cantik bagai, p cari betina lain..jantan bodo gitu mmg ptt la dpt habuan ayat laser dari nabil..lgpon elly mcm relax jer…rasa dia pun tahu nabil nak bahan sape sbnrnya..

        201

        0
    • Kiah says:

      …yang menyerlah semalam.

      1)Sarah
      2)Elly
      3)Gmie
      4)Zarul
      5)Azharina.

      28

      0
    • pembayar astro says:

      apa pulak nk sentap..nabil puji kot. selalunya nabil annoying semalam dia okay. jihan pulak yg makin over.

      23

      1
      • Ninakkasitau says:

        setuju dgn yg 1st comment
        bukan nya si nabil mencarut pun…
        memang betullah..
        gini punya cantik pun bersua…
        apa yg sebenarnya Laki si Elly Nak…
        Nabil….
        Asal kau jgn “persendakan” rupa org..
        pada aku kau OK…!!

        28

        0
    • ~wANITa~ says:

      Yeahhh setuju ngan statement nabil.. Mohon Ex husband Elly TERASA!!!!

      26

      0
    • Fake La Sgt says:

      betoi..joke je…yg lain plak sentap. Elly ok je.

      9

      1
    • Anonymous says:

      yup…i pun rs mcm tu…xtually lawak nabil n jihan open ja…tp nitizen yg over nak sentap cepat dah kenapa

      3

      2
  2. hmmm says:

    betul lh tu maksud nabil cmna elly yg cantik pun berpisah bukan maksudnya menghina ia maksud elly tu cantik..mcm gak org bilang ini punya encem punya cantik belum berjodoh gak atau bercerai gakk..ini punya betahun2 kawin bercerai gak..apa yg sensetifnya.kdg org sengaja mempebesarkan mencari kesalahan org lain..

    56

    1
    • Fidot says:

      Itula, aku pun fikir benda yg sama. Pelik apesal org2 bengap ni pk the other way around. nmpk sgt otak tu pk benda x elok je. nk ngumpat & ckp buruk pasal org.

      10

      1
      • Anonymous says:

        biasa la twitter. tengok tv pastu..sebelum sempat otak berpikir ko terus tweet. masing2 macm bodoh je.

        12

        2
    • anak harun says:

      biasa lah org malaysia ni kekunun sensitif tp x kena tempat.. walhal bodoh .. x paham lawak sarcastic nabil tu… ramai sangat keyboard warrior

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Kalo aku jd elly aku bangga pe… buat apa nk sentaps?! Dlm ertikata lain ayat tu, ‘dah elok mcm ni pun bpisah jua…’ dh elok! Mksdnya… ex husband dia la bodoh dan rugi! Cantek molek ko pg cerai pasai pa!

    71

    0
  4. Anonymous says:

    Niat nabil baik tau.nabil sebenarnya sindir faye N azmi tu.fahami betul2 ayat nabil.Nabil puji elly cantik la.

    61

    0
    • uya says:

      kan? simple je nk faham yg nabil heran nape si Azmi sia-siakan si Elly tu pdhal mcmni punya cantik.. pelik nau2 tahap pemikiran dak2 twitter

      16

      1
  5. Ape daaa.... says:

    Korang ni memang bukan kaki lawak kot.. bagi aku takde masalah sebab melawak bukan untuk ‘mengenakan” org. NAsihat aku.. sesiapa yg tak pandai nak melawak tengok cite kartun aje kat rumah tu …Semua benda nak komen.. KUAT SENTAP… tak yah nak tengok tv, baca majalah or jadi keyboard warrior.. bila nak maju pun aku tak tahu…

    18

    1
  6. Lady Gagap says:

    PERAWAN ATAU JANDA , GUD LUCK ELLY BIAR PUN I TAK BERAPA MINAT U , BUAT YANG TERBAIK MANA TAHU REZEKI ANAK – FINAL GUD LUCK SAYANG

    16

    0
  7. tetiba terminat elly sebab lagu tu says:

    kalau elly baca komen aku..
    nak bagitau … apa yang nabil cakap tu bukan perli elly ..tapi beliau perli ‘ex shuben’ beliau dengan si kekasih beliau tu.. , dia elly perfect kot, cun macam ni pon tak nak, budus namanya lelaki yang tolak elly..gituu… tu yang dia cakap rezeki orang lain yang pandai menghargainya…. walaupun aku tak minat cara nabil mengacara yang terang2 nampak melekehkan orang macam orang putih malam tadi, orang tu paham kot.. hagak2..la.. tahun lepas ada 2 orang afrika kot datang.. pon dia hentam ayat2 tak hormat..kata2 sinis beliau yang melibatkan unsur2 sensitif warna kulit dan perkauman.. tapi rasanya waktu tu patut netizen hentam beliau.. serius yang tu tak sopan…yang ni kene ada drama baru orang nak tengok gegar vaganzar 3 .. gituuu.. tapi kan elly jangan banyak sangat kaitkan diri dengan lagu secara berlebihan.. wat lek wat peace je.. cam siti nordiana.. dia tak jaja cerita sedih tapi penontong sendiri relate dengan cerita dia dan lagu2 yang dia dapat… jangan tagih simpati secara murahan.. tapi dapatkan secara dalam keikhlasan penyampaian..macam malam tadi i can feel u elly.. ingat nak kutuk tapi seyes sedap.. good job.. minggu depan jangan ‘murah’ sangat dengan lagu gode tu ye elly..
    p/s: tetiba terminat elly selain siti sarah and nora.. go elly nora sara!!

    1

    0
  8. huh says:

    memanglah kalau nk dikirakan setiap lawak nabil tu kebyakknnya..over dan tak masuk akal. perlu jaga sensitiviti setiap hati dan perasaan org. mngkin dia sekadar berlawak.
    tengok pada minggu yang pertama..if u all ada tengoklah..
    nabil dengan selamba jer kata kat dato seri vida tu…masa tu nabil dan jihan mengumunkan kemunculan penaja GV tu tk lain tak bukan dato seri vida,lah. bila dia dah muncul dgn trendmark dia nabil pun bersuara..”eh,..macam takde masalah jer..”
    mestilah nabil perli dato seri,kan sebb kes dia tak bayar gst…lagi pedih kalau siapa yg terkena mcm tu..tpi dato seri vida ok je..memang mcm xde masalah,lah
    come on lar…
    lawak pelakon zaman 70an,80an, 90an..lagi teruk tau..lagi kaw…pelawak tu ok je..

    0

    0
  9. dakcomel says:

    nabil memang selalu sgt buat lawak yg bodoh.mcm xcerdik je aku tgk ko..sbb tu aku xsuke sgt.ngn bni die pn aku xsuke..dasar telinga gajah

    1

    34
    • abg naz says:

      dh knp smpi bini nabil ko xsuka? ke ko syok kt nabil.. hahaaa mohon menangis d bucu katil hingga meninngal

      16

      0
    • Anonymous says:

      telinga gajah dia tu Allah yang cipta .. yang ko sakit hati dengan ciptaan Allah dah kenapa .. adoiii laa

      12

      0
    • tarabas says:

      lawak yg cerdik macamana ekk…cer buat ckit

      4

      0
    • Aku says:

      Hahaha. Bangang juga pengomen dalam blog ni. Masih ramai yang suka dengan Nabil. Dah la tak kelakar, biadap, syok sendiri.

      1

      3
    • Anonymous says:

      huk eleh, nama pon lawak dak oiii. cer tgk ko buat lawak cerdik cemana, ntah jadi ke tak. ko tak suke dia pun at least dia berjaya, org kenal dia. engkau?? habuk pon taraaa~

      1

      0
  10. Lol says:

    Lerr..dah kenape netizen yang over sensitif pulak! Netizen banyak yg sakit jiwa. Ade je ‘bahan’ nak kritik.

    5

    -1
  11. Anonymous says:

    bodoh ker lawak dia..tak baik menghina apa yg Allah berikan kat sesorg..awak tak ada anak ker suatu masa..takut2 nnti kena kat anak awak telinga gajah..jdi mangsa hinaan pulak..

    6

    1
    • Anonymous says:

      setuju. mcm tu la bila org xde pelajaran & ilmu tu buka mulut…mcm nabil tu. xde adab. mcm mana la anak2 keturunan dia..jahanam!

      0

      12
  12. Anonymous says:

    bukan semua benda boleh di buat lawak. nabil seharusnya lebih sensitif . jgn perkara melawakkan org …mcm dia buat akt elly..berbalik diri sendir. hidup itu roda nabil. org x buat kat ko…oirg buat kat anak2 ko ni. cth…;kesiannya ada bapak telinga capang’… ‘eh bapak ko mulut puaka’. org pon ada maruah. padan muka dulu kena sound dgn Dato Jamal. dlm industri ni..nama baik tu penting bro. ko xde hak nak perkotak katik personal life/ maruah org.

    6

    16
    • Fidot says:

      Ape yg aku paham lawak die ni nk ckp ex-husband elly ni x tau menghargai isteri yang cantik. X paham pulak aku apesal ada yg pk the other way around. Byk jgk org bengap dlm dunia yg byk smart phone ni eh… Mmg dia ni lawak byk lepas, tp part yg ni dia nk puji Elly.

      25

      0
      • Anonymous says:

        Yela smart phone mmg smart cuma tuan phone tu yg bengap bengong ayat simple pon xleh nk proses bg faham

        2

        0
  13. Anonymous says:

    ok je,,, sb yg bodoh ya laki dia mcamni puya cantik nk pisah juga,,, itu la maksudnya.

    5

    0
  14. anonymous says:

    benci betul tengok icon sama tapi guna macam2 nama…ko ulas ko kutuk ko back up ko caci ko puji…sgt2 annoying as if that orang tak tau ko orang yang sama kasi semak ruangan komen je..

    btw ok apa komen Nabil tu …Elly dah la cantik sopan lagi…tak over…x terkinja2 …cool and relax je..sopan je…yang rugi sapa? tu yang Nabil maksudkan

    14

    1
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Betul.. Kalau saya ada dgn akak Elly, memang akak Elly sayang ngan saya sebab sikap dia yang lemah lembut..

      0

      0
  15. KECIPANG KECIPUNG says:

    kalau aku kt tempat nabil pun maybe aku akan cakap benda yang same kot. nabil cakap ” sebegini punye molek pun berpisah jua..kan molek ni”. aku x rse over dlm gurauan nabil..sbnarnye ape yg nabil cakap betul! bkn gurau. tu la facts. kalau aku jadi elly mazlein mmg x sentap or terasa malah bangga..yg patut sentap bekas laki elly.. korg ni ckit2 pun nk hentam nabil.ape daaaaa.. elly senyum kot mase nabil kata gitu. ntah pape netizen ni.

    25

    0
  16. #beranikeranabenar says:

    ya.. i think nabil puji elly… jantan bodo jer yg carik lain bila da dpt bini sikit punyer cantik mcm tu.. :P huh!!!! i sokong nabil.. kasi up lagi..up lagi.. kasi bontot lakis n “betina gatal” tu meroyan…

    8

    1
  17. Anonymous says:

    pd aku l;a…si nabil ni gurau ok jeeeee…btl ap dia ckp…cam ni pnya cantk pn berpisah juga..maknanya bekas laki elly y bodoh tngglkn elly..buka nabil y nk persendakn elly..mak aiii..bnda simple cam ni pn nk kecoh stu dunia…ap la..cuba buka minda tu sikit..

    11

    1
  18. melati says:

    sebenar nya Elly tgh Happy ,sebab berpisah dgn Katak..!! cuma lakonan Elly jew nampak sedih., Fikir sendiri lah Manusia kalau tgh rungsing @ Sedih kena Cerai mesti Elly dh melenting..!! tapi Elly siap senyum jew.., so faham2 yg Bodoh nya Faye …kutip sampah yg Elly buang…!! Fikir lah sendiri kalau Manusia susah nk bayar hutang ( Hutang Hantaran)…tk mustahil mereka ni mesti pinjam AH LONG…!!…

    7

    -3
  19. One Loop says:

    Biasa la lawak, Nabil kan pelawak. Tak nak lawak, amik jer Ahmad Tarmimi Siregar atau Jalaluddin Hassan jd pengacara. Gandingkan dengan Linda Onn. Atau amik je pembaca berita tv. Sure xder lawak.

    7

    0
  20. cabog says:

    Elly nampak ok saja..Elly sememangnya lawa..Nabil tu puji Elly ….

    2

    0
  21. lia says:

    tentang lawak dgn elly tu aku tak kisah sngt tapi cara nabil interview mat salleh tu aku tak brp berkenan sngt cara dia ckp tak respect org tu …sepatutnya cakap laaa elok2 mat salleh tu kan org luar kalau org malaysia tk kisah sngt , BERBUDI BAHASA ITU KAN AMALAN KITA.memang la kadang kala asrto suka buat gimik tapi kena perhati juga, jgn terlalu kurang ajar, walaupun Ramly MS faham dgn perangai Nabil dan Jihan tapi dgn Ramly pun jgn laaa keterlaluan sngt, mentang2 la Ramly tak kisah ko org balut ikut suka hati jaaa…..lama2 akan jadi habit yg tak elok…..rancangan EV yg lepas ok , kena perhati Astro jgn lama2 rancangan yg dianggap DIVA lama kelamaan org tak nak tgk , utk kebaikan bersama

    0

    0
  22. Anonymous says:

    nabil perli exhusband elly la… napa korg x fhm…hahha..lawak korg

    4

    0
  23. senorita says:

    ntah la..rsnye ape yg nabil tu bukan nk kenakan sape2..rsnye dia ckp psl tajuk lagu tu aje..pendapat sy la..

    2

    1
  24. ANTI LAWAK BODOH says:

    BUKAN ANTI LAWAK, TAPI ANTI LAWAK BODOH.

    NABIL MEMANG OVER SEMALAM. CAKAP RAMLI MS BOLEH KENA STROK LAH. THEN FLIRT DENGAN NEELOFA DENGAN BUAT LAWAK LUCAH MEMANJANG. AND PHYSICAL JOKE PASAL TAHI LALAT LAH. GET OVER YOURSELF, NABIL.

    7

    0
  25. Biskut says:

    aku rasa ok jer komen nabil tu. lagipun berpisah jua tu kan lagu yg d bw elly tu. btul la elly tu cantek. kalo elly taknak masalah peribadi dia d sbut in public, dia takkan bw pun lagu tu kot. elly ok jer…netizen yg lebih2 sensitif. ayat nabil tu pun lebih kpd mengata ex husband elly

    3

    0
    • Anonymous says:

      Ko ingat ko guna nama lain2 org tak tau ke ko org yg sama. Kejap puji kejap kutuk nabil. Dah la tu dik. Lelah dibuatnya tengok icon ko tu berderet2.

      0

      1
      • Anonymous says:

        Alamak komen aku pun keluar icon tu la….hehehe..rupanya kalau tak letak emel memang keluar icon tu ek…padan la berderet2 icon yg sama…sori..

        0

        2
  26. Anonymous says:

    nabil ni pas haji makin galak mulut dia
    bila tah la nak berubah

    6

    1
    • jemah says:

      setuju! banggakan sgt dia Hj..pom pam pom pam sana sini hebohkan dia tu haji..bini xdepun tutup aurat..pakai singlet bagai.. sekian

      6

      1
  27. adelia says:

    perempuan yg tudung purple yg asyik astro dok tjuk tu saper… mula2 ingat ayda jebat tp nmpk mcm lain…

    0

    0
  28. zumba says:

    bab takut ramli kena stroke tu mmg kurang sesuai. yg lain2 tu biasa laa… live mmg mcm tu..payah nk plan2.

    4

    0
  29. Kakna says:

    Nabil bukan blawak la. Dia cuma tak paham kenapa ex elly boleh buat macam tu. Dia sapot elly tu. Apa la yg komen tak paham mksd d sbalikny. Paham dulu baru kecam #sedih

    0

    1
  30. LINa says:

    NABIL PUJI ELLY TU..YELA CANTIK POM MELETOP MACM ELLY PON KENA CERAI..GURAU2 KAN NABIL..TAK LEH GURAU DUDUK SURAU
    ELLY OK JE..

    6

    1
  31. loyalmalaysian says:

    bukannya sentap…tp menyampah nak tgk pengacara yg ckp sedap mulut je…hormat la org sikit…agak2 la…lg satu kat Malaysia ni x de pengacara lain ke? yg itu …itu…jugak diambiknya,,,camna nak maju ni

    12

    1
  32. meluataku says:

    nabil ni mulut tak ada insurans tapis la skit kalau nak buat lawak tu…
    pikir skit sensitif org lah…

    eventho org tu tak tunjuk riak muka ke ape..tapi hati org kau ape tau…

    byk kali dah si nabil ni buat camni…
    perli2 org…
    cuba kau tu yg berpisah…tgk per kau rasa bila org ckp kau pulak..

    Nak jadi entertainer, kna pro lah skit…lawak bodo2, kalau tak kna gaya..kna kat kau la balik…

    7

    1
  33. melati says:

    Nabil bila nk Becerai??? semuga bini dia ader skandal..!!!

    1

    8
  34. Try says:

    Try

    0

    0
  35. sam says:

    apahal lak diaorang yg sentap?
    nabil puji kut..
    hiburan semata2….x suka jgn tengok…
    kurang sikit dosa.
    saya teamnabil…..:)

    0

    2
  36. loyalmalaysian says:

    mmg la ko team nabil..ko pon sama mcm dia…nak perli org je kerjanya…

    2

    0
    • bukanteamsesape says:

      Setuju! Kalo dah ter’over’ lawak pun, org nyampah nengoknya!
      Bila berlawak, X payahlah kedengaran bunyi perli tue…

      2

      0
  37. akk nabil says:

    nabil itu.. nabil ini… elly gitu.. elly gini… tok ram camtu..tok ram camni…. erk smpai bila nak bercakap itu ini? kita tak suka kita jangan tengok.. jangan dengar.. boleh tukar channel lain… selesai mslh.. jangan ditambahkan dosa2 kecil kita dengan mengata org itu dan ini.. peace no war

    2

    0
  38. aini says:

    setuju dengan comment yang 1
    ni rancangan hiburan bukan dakwah
    kena ada lawak macam ni baru la artis tu nama nyer naik ngok
    netizen yang lebih lebih
    elly ok jer
    poyos la
    orang ni serba x kena
    diorang jer btul
    blah la
    hidup nabil
    hidup elly
    hidup gegar vaganza

    7

    3
  39. loyalmalaysian says:

    mcm tau2 je elly ok..xkan dia nak ckp x ok…dia pon nak jaga periuk nasi dia…yg jadik pengacara.. mulut tu kecikkan sikit jgn nak menganga je…

    4

    0
  40. tijah says:

    Point dia puji ke apa ke, lawak mcm tu TAK PERLU sebab kita highlight benda negative kehidupan seseorang dan dia tengah trying so hard to move on. So cut her some slack la. Nabil suka ke orang sentiasa ungkit dia tu dulu asal mat despatch je so ingat asal usul. Or english dia kalau cuba nak melawak pun bunyi mcm tak pernah pegi sekolah so nampak level kepandaian dia kat mana. Dia tak suka kan? And nak ckp ada mcm coklat kat muka Zur Eda. Please lah weh joke menghina ni tak kelakar. Sumpah orang tak gelak. Boleh lawak kenakan orang ni, provided Nabil tu pun kena balik. Barulah adil.

    3

    0
  41. Sabri Ali @ Nick says:

    Prefer to sis Elly Mazlein than Hj Nabil..

    1

    0
  42. joshua says:

    sape cantek??? elly ke?? mata kelabu ke. Elly tu plain jane je, cantek hape nya……Yg cantek mcm fazura, fathia, siti saleha…

    0

    4
    • Mao says:

      tak cantik tak apa, asalkan manis mata memandang

      pompuan yg cun macam miss world sekalipun, kalau xde seri, orang pun tak ingin tengok

      so xyahla sesuka nk claim elly tu plain jane ke, plain jemah ke. all girls have their own natural beauty.

      5

      0
  43. dina says:

    dont be too serius.
    konsert jer pun. lagi pun just take it as a challenge when competing.
    evrybody knows what she goes thru so tak yah nak sensitip.
    get it out in the open. kalau nabil tak mention lagi lah dia akan terasa like no one cares.

    0

    0
  44. Sefiau says:

    Camne nk move on kalau kita tk support.. Yg tau perli dan ungkit kisah lama.walaupun tuju kt jantan ingat dorang nk tgk GV ke? Org bcerai slalu bayang pun pun tkmau tgk benci yg amat!! Cara nabil boleh mgeruhkan lg yg jd mansa ely le. Tgk mcm rita dan aidil bermusuh smpi skrg sb sikap org suka batu api.mati nanti bukan mereka yg susah mgucap tp kita terseret sama ternganga mulut nk mgucap.

    1

    2
  45. aku says:

    yang bodo sebenar korang………………..yg korang lebih2 ni nape……tgk lg benda2 yg lalai ni lagi….bodo2 jer

    0

    0
  46. Anonymous says:

    aku rasa ok ja pun lawak nabil tu.dia ckp kat elly mcm tu pun bukan la teruk sgt.dgn mat salleh tu pun ok ja,..dari x tgk gv,tgk gv sbb baca korang kata nabil buat lawak teruk lah apa lah.ok jaakk punnnnnnn…

    0

    0