Written by serenity | March 25th, 2016

Beberapa jam lepas, pelakon Lydiawati telah memuat naik dua video menunjukkan dia membelasah seorang wanita di akaun Facebook miliknya. Identiti wanita yang dibelasah itu bagaimanapun tidak dapat dikenal pasti.
Bahagian Satu

Part 1

Posted by Lyd Saimon on Thursday, 24 March 2016

Bahagian Dua

Part 2

Posted by Lyd Saimon on Thursday, 24 March 2016

Menurut Lydiawati, dia tiada niat untuk bermegah-megah dengan video yang dimuat naik itu, sebaliknya punya alasan sendiri.

 photo Screen Shot 2016-03-25 at 12.59.50 PM.png

Menurut Lydiawati, ramai artis yang diganggu individu yang sama, malah kata Lydiawati dia telah diganggu selama dua tahun. Wanita ini dikatakan berasal dari Brunei dan juga didakwa sebagai seorang ‘pengkid’.

Kes ini juga khabarnya sudah menjadi kes polis. Menurut Lydiawati, polis sedang mencari wanita tersebut, yang khabarnya sudah melarikan diri.

Itulah, siapa suruh kacau orang sangat, kan? Mungkin apa yang dilakukan kali ini oleh wanita itu sangat melampau sehingga Lydiawati hilang kesabaran. Rata-rata pengkomen di Facebook Lydiawati menyokong tindakan pelakon itu sebagai pengajaran kepada wanita tersebut dan sesiapa yang bersikap sepertinya.

Moralnya, jangan jadi stalker.

Rasai getaran dan keasyikan irama muzik asli dari akar Melayu ke mata dunia. Manifestasi dan apresiasi di dalam sebuah…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 22 March 2016

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to Lydiawati Belasah ‘Pengkid’, Muat Naik Dua Video Di Facebook

  1. Anonymous says:

    mari kita byakkan selawat di hari jumaat ini ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..dan berzikir kepada Allah

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Tua2 pun bercinta dgn pengkid ke??

    0

    0
  3. Peace says:

    Bukan alasan tuk suke2 pukul org makcik oiii..confirm kne charge ni.bukti terang2.ngra kte ad undang2

    0

    0
    • lela says:

      walau apa pun alasan dia memukul pengkid tu, tak patutlah post video kat media. sekarang ni dunia viral. orang akan menghakimi kita tanpa mengetahui cerita sebenar. Kalau pengkid tu buat laporan polis tak pasal-pasal kena masuk mahkamah nanti. Ingat tak Papagamo? warga asing tu kacau adik dia, last-last siapa yang kena charge/tuduhan kat mahkamah? kena pikir banyak kali sebelum post gambar atau video.

      0

      0
  4. .. says:

    Cehh kak Lydia berani sbb ade org lain kt situ. Cmne kalau kau dan pengkid tu je berani ker??

    0

    0
  5. Anonymous says:

    one word..stupid

    0

    0
  6. zaza says:

    one word..stupido

    0

    0
  7. kiah says:

    Kalau betul si pengkid tu jahat, aku setuju dia kena belasah dengan Lydwati.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    islam mengajar kita untuk tegur secara berhikmah.. supaya teguran itu tidak menjadi fitnah kepada agama islam ..

    0

    0
    • sepadannya says:

      tk terpikio ke kakak oiiii kalo dah ber ‘assalamualaikum minta jangan ganggu saya’ pon tk jalan….kan katanya dh lama…ilang saborlaa …byk keje lain nak dibuat dr melayan nya…aiyoohh pikir lojik laah

      1

      0
    • Fara says:

      Dh kalau degil, tk kn berdiam je.
      Tak kene kt btng hidung sndiri boleh la bajet2 alim. puihh

      1

      0
  9. Jane says:

    Klakar tul baca msg2 dr pengkid tu. Smpai Agnes monica pun terbabit skali. Pergh. siap ada studio kat LA.hahhaha

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Pondan pondan & pengkid pengkid ni patut kena belasah. Lupa asal usul tu siapa. Biasanya diaorang ni lebih dari jantan sejati, lebih dari pompuan sejati. Ada batang nak jadikan lubang. Ada lubang nak dijadikan batang…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    belasah then uplode..stupido

    0

    0
  12. lydiawaty says:

    suka hati aku lah

    0

    0
  13. Emi lombok says:

    Saya sedang berdandut…….hahahahah….

    0

    0
    • Bapa dula says:

      Napa ko EMI , jangan ko kemayakan, esok ko balik arah tuan mu. Paham ko. Astah, menangis ko esok.

      0

      0
  14. salih says:

    Belasahjer pengkid bangang mcmtu..bagus lydiawati. Sudahla terpesong mau lg ka kacau perempuan. Bodo.

    0

    0
  15. Sherry says:

    Tuanku Sharifah Harnizam Ibni Almarhum Tuanku Syed Musa Al-Sagof katanya….

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Tak perlu lah sebut org Brunei

    0

    0
  17. Oppo Smartfon says:

    Ce tunjuk mesej2 pengkid tu sket kak..

    0

    0
  18. Aku sebatang kara says:

    Minah kelantan version tua?

    0

    0
  19. juli says:

    hai korg komen suci2 je belum jadi kat diri sendiri boleh la ckp bodoh la bangang la, cer jd kt diri sendiri n ahli keluarga, ape rase? Ni mst dah hilang sabar klu dah 2 taun kene kacau.

    0

    0
  20. Xiu says:

    Pengkid tu mybe bersalah sbb kacau dia, tapi sebar video ini spt kita promote keganasan pulak utk settle masalah. Klu ader bukti ugutan, sms dll report jer kt polis n mintak arahan sekatan utk pengkid tuh. Kita dok marah budak2 skolah jadi ganas n agresif, tpi kita sbg org tua pun mcm encourage keagresifan.

    0

    0
  21. TABUAN says:

    MEMANG PATUT PUN KENA BELASAH…

    CAKAP CARA BAIK TAK MASUK AJAR…

    KASI HEMPOK AJE KEPALA TUUUUU

    0

    0
  22. Clever Girl Pulau Besar says:

    hahaha terbaik lydiawati!
    #tundukkanpengkiditew

    0

    0
  23. Ribut says:

    Mana komen aku ni?

    0

    0
  24. cikya says:

    aku x bekap sape2…tp ikut pndg aku la kan.
    1. lydia dh terpedaya sbnrnya. ye la..dh kata nk bg rumah free, nl tanggung hidup. 2 thn kut, x kn la tiba2 je br rs rimas. slame ni relaks je.

    2. aku rs lydia ni hangin psl rumah x dpt2. bila cek, rupa2 nya pengkid ni nan hado. papa kedana. abis la berangan nk rumah bsr.

    3. x ptt pi viralkan video ni. silap2 lydia ni pn kena tindakan. slame ni kan dh ada kes2 cmni kena tgkp ngan polis, x takut ke. sah2 la pengkid tu slh tp x perlu la nk upload video ni. smpn tuk kenangan sdh.

    4. bodo punya pengkid, kut ye pn cr la yg bergetah. hiiii.

    0

    0
  25. Esfahan says:

    Bukan dia dah lama ada business sendiri ke? Lama dulu aku pnah baca yg dia ada travel agency.

    0

    0
  26. Banyakkaliakupostkomenakutakde says:

    Aku pnah kena kacau dgn pengkid dlm bas kilang. Kebetulan aku duduk sorang, alih2 pengkid tu dtg mari sembang2…aku pun layan biasa la. Aku ‘straight’ jd xde feeelin ngan ppuan sejenis. Cuma pengkid tu je suka syok sendiri nk ayat org. Sejam sembang dah agak mcm xde ape masalah tup2 dia pegang muka aku…raup2 muka aku betulkan itu ini. Aku dah tak selesa dah. Lmbat gak lagi nk smpai. Lps tu dia pegang tgn aku…feeling2 tgn aku. Aku ckp ape masalah awk ni.? Saye xminat sejenis. Dia dia duk urut2 plk belakang aku suruh aku bertenang…muka aku dah masam basi habis dah sbb geram. Dia plk buat2 tak phm2. Last2 aku tolak dia dari seat yg dia duduk sebelah aku tu smpi tertonggeng…terus aku lari pegi duduk kat tangga bas depan kat driver tu. Takde sorang pun nk tolong aku beb. Aku tolong je la diri aku sndiri. Umo masa tu dlm 18 thn. Berat 39. Kategory ada rupa jgk lah aku ni.. Duduk la kat tgga bas 30minit lg sementara nk sampai. Mmg aku hilang sabar sbb aku takde feeling dgn sejenis. Hensem mcmana pun aku xminat utk buat laki. Pengkid tu mmg mcm laki. Suntik tetek habis kosong….takde tetek. Sebijik mcm laki..merokok mmg lahh…tp ada jgk pengkid yg benci lelaki…nk berebut ppuan kot..haha aku faham apa yg kak Lisda ni rasa. Tp akak ni buat mcm ni…takut masalah lain plk timbul kemdian harikk.

    0

    0
  27. Yekeni says:

    And, why did she post such a thing?

    I masih tak boleh nak fahamkan maksud or motif dia post this video.

    Yg i boleh hadamkan ialah, that person can use this proof bila buat police report. Tak payah hear say, she say, i say. Bukti telah diberi sendiri oleh si pemukul.

    Dan dengan video ini, it just show how low class, uneducated, uncivilised, stupid this lydia person is.

    If her intention was to shame that fellow, she was certainly mistaken as i believe, with this video, she shamed herself more if not all.

    I am truly disgusted.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    perempuan brunei? biar betul…takde le pulak pernah dengar kerabat Brunei yg pegang title Tuanku or Tengku … ada tengok IC dia tak?

    0

    0
  29. PEREMPUAN BRUNEI says:

    statement dia ni ” ini adalah pengajaran untuk perempuan Brunei ” menunjukkan seolah-olah semua perempuan Brunei berperangai mcm ni & confirm ke perempuan tu orang Brunei??? dh check betul2 ke cik Lydia???

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Ini adalah pengajaran buat perempuan brunei? tak perlu lah nak sebut dia dari mana? ntah betul ker jugak dia perempuan brunei? Kalau ya pun dia menganggu,tak perlu sampai tangan. Lapor je kat polis.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Pengkid begini lebih kepada identity disorder payah nak ditenangkan dgn laporan polis je. Kekadang kita perlu ambil langkah sendiri supaya dia terbangun dari khayalan dia tu…
    #sokonglydiawatiketukpengkid

    0

    0
  32. pffffttttt says:

    “ini adalah pengajaran untuk perempuan Brunei”

    apa kena mengena perempuan Brunei dengan pengkid ni? dan sejak bila kerabat Brunei pakai Tengku pakai Tuanku segala? kalau betul dia orang Brunei, walaupun bukan kerabat, dia takkan pakai title Tengku Tuanku untuk menipu. tak payah kot nak warning semua perempuan Brunei just because of this pengkid. apa punya statement lah. next time check betul-betul ye kak lydia

    0

    0