Written by Bella | April 11th, 2015

Mereka pernah dilanda kontroversi dan dihina oleh masyarakat, namun semua itu dihapadi dengan tenang dan akhirnya Norman Hakim dan Memey Suhaiza  di limpahi dengan penuh kasih sayang dan kebahagiaan dalam berumah tangga.

Baru sahaja di kurniakan cahaya mata kedua bersama Memey pada hari Rabu lalu, Norman nyata merasa syukur dengan amanah yang diberikan oleh Allah dan menghargai pengorbanan isterinya melahirkan zuriat.

Dalam satu status Norman di laman Instagram, beliau telah memberikan penghargaan yang cukup indah buat Memey.  Berikut adalah ucapan beliau:-

Maha Kuasa Allah dicipta ‘suatu kekuatan’ yang sangat hebat buat kaum HAWA dalam situasi yang kaum ADAM tak pernah dapat rasa dan bayangkan! Seminggu sebelum tarikh 8/4/15,sayalah manusia yang paling tak keruan! Tidur malam tak lena asyik tersentak, mengadap muka dan perut isteri sepanjang malam risau bila la nak bersalin ni..sekarang ke?pagi nanti ke?TAPI wifey tetap relax.Bila dia terjaga dia tanya saya “kenapa payang”?Skrip jawapan saya tetap sama “dah sampai masa ke love?”

Allahuakbar Allah sahaja yang tahu rasanya,sehinggalah ke malam tadi barulah saya dapat tidur dengan lena..sangat nyenyak dan selena-lenanya.Tq Allah atas ujian rasa dan nikmat ini.Buat wifey @memeysuhaiza …abg antara saksi ‘perjuangan’ sayang yang sangat hebat dan getir malam tadi.Dalam hati abg, hanya ni skrip yang abang termampu masa sayang tengah berjuang tu… “Ya Allah,ampunkanlah segala dosa2 isteriku ini kepadaMu dan kepada ku Ya Allah.

Bagilah aku kongsi sikit rasa sakit ini Ya Allah.Aku takut sangat ni Ya Allah kalau aku hilang dia.Tolong aku Ya Allah”…dan alhamdulillah Allah dengar dan segalanya selamat…Aamiin YRA.Terima kasih Allah,terima kasih para malaikat,terima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan.Terima kasih…

 Memang siapa yang baca ucapan penghargaan Norman Hakim buat Memey ni  boleh menitis air mata jantan. Siapa yang mahu mempersoalkan mengapa dengan Abby Abadi dahulu beliau tidak sebegini, silalah move on from the past. Manusia boleh berubah, doakan yang baik-baik sahaja buat mereka.

Sumber Berita: Instagram Norman Hakim

 

30 responses to Luahan Menyentuh Hati Norman Hakim Buat Memey

  1. MasyaAllah…dasyat sungguh kasih sayang seorang suami, Alhamdulillah semua selamat, semoga sentiasa dalam limpahan rahmat kasih sayang Allah, besarkan amanah yang diberi sebaik-baiknya.

    0

    0
    • One Direction says:

      hal laki bini kau simpan aja lah ye letak dalam DIARY,, aku sebagai remaja sangat geli baca ayat macam ni >>>> “dah sampai masa ke love?” .

      0

      0
      • minah jambu sayang nenek says:

        minah jambu lagiiii geliiii macm dia sorang yg ada bini di dlm dunia yg fana ni huh ! meluat ! orang lain pon saying binii tapi tkde la nk berfasafah sangattt naik menyampah pulak huh !!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Minta maaf lah, walaupun dah ok dah bahagia norman memey abby. Tapi luahan mcm ni better simpan sendiri atau tunjuk kt rapat2 je. Bkn ape, buat teringat je masa abby tengah pantang dulu dia buat hal, masa tu x fikir ke perjuangan bini lepas melahirkan, lagi ditinggal lagi x jaga perasaannya. tau la hal lama tp mcm menyampah plk terbaca sbb buat teringat. rasanya masa tu sama jgk perasaan norman sewaktu abby melahirkan tiga anak sbb masa tu masih bininya kan tapi ntah la nympah je baca, mcm bini dlu x berjuang smpikan dia boleh jumpa2 pmpuan kt luar. Hmm papepn sudah berlalu, moga bhagia la.

      0

      0
  2. Kemek Suhaiza says:

    mmg romantic sendu abg norman nih tambah2 sejak badan dia jadi sado nih

    0

    0
  3. cousin yus jambu says:

    Saje je kot nak tunjuk kat ex wife…
    contohilah my new wife yg tdk mengongkong dan queen control..

    0

    0
  4. ann says:

    hargailah semua wanita yg melahir zuriat anda wahai encik norman.. tak salah tapi bagi anda yg pernah ada wanita lain jadi isteri dan lahirkan anak2 anda berpada padalah nak tunjuk sangat kasih pada isteri sekarang ni…macam first time je nak ada anak…

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      tu la naik meluat pulak ! kate2 yg macm ni kan lebih baik luahkn kt atas katil aje tol tak…ni tk macm dia aje yg sayang bini 1malaysia dia nk kasi tau huh ! eeee minah jambu menyampah jantan yg macm gini jiwa jiwa sangat eeeeee…

      0

      0
  5. ani says:

    well.. mcm over ada juga. as if its his first child born with ex wife or even memey. bukan anak pertama pun. grow up norman

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Abis tu abby tak penah lahir kan anak engkau ke?

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      tk penah la gak Nye.. tu pasal norman cakap n luahkn kate2 yg macm tu kt memey pasal dia nk kasi Abby gerammm..

      0

      0
  7. hmmmph... says:

    personal life kot…. berdoa dlm diam itu lebih ikhlas…fikir2kanlah

    0

    0
  8. Anonymous says:

    jagalah jugak hati orang lain kot..sekurang kurangnya ada wanita lain pernah ada dalam hidup ko kan..berjuang sama mcm wanita yg ko sayang sekarang kan..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Rasanya Norman tak perlu publish kot ucapan kasih sayang suami isteri macam ni.

    Molek untuk tatapan berdua je…

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      semua orang pon nk masok syurgaa..konon2 kalau norman luahkn kate2 dia kt bini dia ni si memey konon dua2 boleh masok syurga mungkin..kesiannn

      0

      0
  10. AYU says:

    masyaAllah..terharunya :'(

    0

    0
  11. Rieg says:

    Pffft hri tu Ajak buat cenggini dpt sambutan ramai…dia pun nak jugak…ingat org suka la tu,menyampah ada.Ajak tu nampak keikhlasan dia.

    0

    0
  12. Ray says:

    Copycat Ajak..

    0

    0
  13. senget sangat kannnn says:

    payang pun payang lah deknon oi

    0

    0
  14. Anonymous says:

    kalo tak salah.. dulu masa ex-wife bersalin anak kedua ke ketiga (aku tak sure), bukan si norman ni ke pernah jadi bidan terjun sambut baby sendiri dalam keta sebab tak sempat sampai spital..?? memang havoc n sangat taching la peminat depa masa tu.. yela sebab fenomena rare kan..!!.. kalo ko belek magazine hiburan dulu dulu ko jumpa la data ni nara oi..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    plastic.! ngeh3x

    0

    0
  16. love says:

    Ok aku suka skrg dorg smua dah bhgia..abby pon kalau d tnya x jelous ke tgok dorg..dia kata dia x kisah nk romantik ke..nk syg myayg ke..janji hak ank2 bapaknya ingt..ya norman skrg dah ingt tgunjwb..ank2 pon bila x kn abby akn dok gn norman n mamey..memey pon buat dorg cm ank sndri..cuma kdg2 tu aku yg melihat nie x syok..stu je la..norman selalu bwk memey gn ank baru bercuti dlm @luar negara..pastu tayang dlm ig..yang ank2 lama nie flight pon x mrasa naik..pulun la si abby tu mniaga mcm2..impian dia nk bg ank2 merasa p oversea..naik kapal terbang..bkn la norman x bwk ank2 dia bcuti tp yg selalunya nmpk bwk blk kg je la..pastu cm baru2 nie buat bday party utk ank baru plk..bsr bsrn..bday memey pon sme..anvsry pon sme..sambut meriah now..tp bab ank2 lme nie..cm gtu je la..beli kek sbijik wish bday..spatutnya x la gtu..kne la adil..lau abby tu x pe la dah lpas tgungjwb..tp kgembiraan dan nafkah ank2 norman kne pikul smpai mati..tu kira ok la si abby didik ank2 dia terima seadanya..x dengki gn adik2 baru..baik gn ibu tiri..sejuk perut ibu mgandung dpt ank2 mcm abby..so norman hargailah anak2 dan jgk ex wife awk tu ya..

    0

    0
  17. peace says:

    Bapak terstupid d dunia. Klo aku salah seorang anak dia dgn ex wife sumpah aku sentap!!!

    0

    0
  18. Vincci says:

    Huh.. really disgusting. Abby is like this is purely because of you. You gatai sangat nak ngan memey. Maybe memey ask you to write like this. How hurt Abby will be. She is tak keruan because of you la shitty face. Get a life and get lost please.

    0

    0
  19. intan nur azzura mohammad says:

    menyampahnya akak tgk muka norman ni,mcmla baru 1st time dpt anak.dah masuk 5 pun nak poyo lagi.simpan poyo ko tu sikit

    0

    0
  20. nastasia says:

    So romantic…korg yg lain tu jeles sebenarnya..laki korg tak wat mcm tu..

    0

    0
  21. Sumpah aku loya statement ni !!!! xtau malu ke noman?? satu mesia tau ko tu penah kawin, becerai dan kawin plak dgn pompuan ni. Ayat2 ko ni xleh blah betul. Very the plastic one! Tolong reti malu laa.. Alangkah bagus kalau ko layan abby mcm mana ko layan ci memey ni. Gila publisiti !

    0

    0