Written by AbangNara | September 28th, 2010

gambar stephanie liah

Anda kenal tak siapa itu Stephanie Liah? Mungkin ramai yang tak kenal dengan model seksi bernama Stephanie Liah ini sebab dia tidak bermain di arena permodelan Malaysia tapi rasanya dia agak popular jugak di luar Malaysia. Kami pernah menulis tentang Stephanie Liah suatu ketika dahulu dalam entri Gambar Stephanie Liah, Hot Mom dan Model Mantap.

Semalam kami mendapat email dari seseorang yang mengikuti perkembangan Stephanie Liah. Di dalam email tersebut ada beberapa keping gambar yang agak menjolok mata. Kami tak bertanggungjawap sekiranya gambar ini kurang sesuai untuk anda. Kami dah sound awal-awal nie.

Berikut adalah luahan hati penghantar email tersebut (copy paste tanpa edit):-

[note]salam geng beautiful nara..

the pic i attached to u were the set of pics of stephanie liah..rasenye dulu korg ade buat entry pasal die ni kan..hot mama segala.. i xtaula uolls tau ke tak yang die ni da convert islam, and her husband’s name is remy rizal (fb name) and ade ank lelaki named ryan raffael. the word that should be highlight is ISLAM. bukan baru lagi die convert. agak lama jugak da, tp dia still clubbing, minum arak etc.. bila someone komen kat die, cakap kenapa die buat semua tu lagi sedangkan die masuk islam..jawapan die, “talk to ur ustaz la..u ni pun hal sensetive nk bangkit kan.yg penting.stupid question.y dun u ask y malays minum arak,buat tattoo?they are born to be islam wht.u think.b nice or il block u.”(copied from her fb). her husband as an islam patut bimbing die, ni tak..die pun same sekali..dlm gambar tu. husband die yg pakai baju kaler oren, perut boroi sket tu degan die yg bangga berbikini.. bertatu segala bagai ni..dengan bangga je die tunjuk gambar tatoo die kat fb..

actually byk sgt2 gambar die partying, clubbing kat fb..minum arak jgn ckp la..peluk2 lelaki lain..husband die xmarah ke? mmg ade eh suami mcm tu..bile ade org ckp mcm “eh, kalau i xboleh, suami i mst mrh i buat mcm ni..then si steph ni ckp “husband sepatutnya xda hak nak halang ape yg isteri nak buat, mcm i xhalang hubby i buat ape”..(lebih kurang cm2 la)..suami jenis ape tu eh..i xheran kalau die ni bukan islam..tp die da convert ISLAM. atas dasar ape die masuk islam sebenarnya.. hanya pada nama? i mcm marah sgt2 dgn diz kind of people…kalaula uolls perasan, die ade berlakon dalam drama kat tv2, i xingat la tajuk die ape..yg penting baru2 ni la…mase raye hari tu..die belakon jd wife kepada azhar sulaiman…watak die, die convert islam and jadi sgt baik..n adik ipar die pun nak kawin dgn non muslin, so watak die dlm drama ni mcm menasihat la that non muslim girl how an islam should do bla..bla,…and die tunjukkan contah yg baik la..sgat2 FAKE!!! my question is adakah semua artis akan FAKE mcm ni jugak???[/note]

Mungkin anda akan lebih memahami isi hati si penghantar email apabila melihat gambar-gambar Stephanie Liah yang lain dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Comel je Teacher Shida nie miming lagu Stacy.

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

611 responses to Luahan Hati Seorang Peminat Stephanie Liah

  1. aries_april says:

    WOW…

    0
    0
    • aries_april says:

      daring giler…

      BTW….
      klau hubby pn cam tu…xleh slh wife le..
      mmg life mcm tu..nk tnjk ajr pn dh ssh..
      dh jdi pkok buluh..
      klau rebung tu ok g..
      nk x nk..kna korek la dri akar umbi n buang..then tnam lain…..

      0
      0
      • TakkanMelayuHilangDiDunia...MyPointOfView says:

        Wahai “Peminat Stephanie Liah” (Kagumku Dgn Keprihatinanmu)…

        Bila Mungkar Di Depan Mata
        Gunakan Tangan Pukul Seadanya
        Andai Masih Begitu Juga
        Gunakan Lidahmu Berkata2
        Andai Mungkarnya Masih Beraja
        Gunakan Bisamu Si Mata Pena
        Andai Masih Tak Berubah Jua
        Gunakan Hatimu Sebagai Cara
        Memohon Kepada Yang Maha Esa
        Agar Mungkin Diturunkan Bala
        Atau Malapetaka Semacam Ada?
        Sebagai Petunjuk Hati Yang Lupa
        Segala Perbuatan Diperhatikan-Nya

        * Dear GIGISIFU…Maaf Andainya Kau Cemburu
        Ramai Tertarik Dgn Nukilanku
        Tidak Sedikit Pun Terdetik Di Kalbu
        “Nak Tarik Perhatian”, Seperti Hujahmu
        Aku Cuma Bangga, Aku Melayu
        Memperjuangkan Bahasa Tinggalan Moyangku…

        0
        0
      • misnur says:

        lantak korang la..menjawab la memasing sok dlm kubur..aku pun malas nak komen lebih2..

        0
        0
      • ANTI-AZWAN ALI says:

        anti azwan ali tetap bersemangat waja untuk terus menerus anti

        0
        0
      • Faisya says:

        Yalah, agree with u..dah laki dia pun mcm tu, camne nak didik isteri jadi solehah?

        Harap2 terbuka pintu hati mereka utk berubah supaya anak mereka tidak didik dengan life yang sama macam mak pak mereka..

        0
        0
    • anti-clubbing says:

      wooooowwwwoooowwwwooooowwww…….
      bdn i sme dgn mamat y pkai spenda puma putih tu..taff kn? kih3

      0
      0
      • mys abby says:

        erm..suami pun tak bagi tunjuk ajar..
        convert islam sebab nk kawen jela ni..
        dah mmg dia mcm tu sejak sblm kawen lg…
        sptutnye suami la bimbing dia..
        tp klu dah jd cmni, susah la nk cakap….

        0
        0
      • akula says:

        yg pakai spende putih tu.. muke cam kevin zahri ke.. ape ke name nyer.. cikgu af dulu.. ye ker…???

        0
        0
    • erika says:

      jadi kayu api neraka.. janganlah aku dan keturunan ku jadi begini

      0
      0
      • sebokmama says:

        tanya ckit ye jgn mare ye erika…bkan ke jd kayu api neraka tu utk org kafir n yg kena bakar kita umat islam yg masuk neraka…takut salah entri kang…naya plak akak

        0
        0
    • gilo says:

      berderau darah aku nengok weh!!!!
      kasi malu umat je…

      0
      0
      • domam says:

        betoll la.. berderau darahhhh….pertama kali aku rase camnie kenape ek?? mungkin terbaca kat artikel yg mengatakan dia tu convert ke Islam kot…

        0
        0
    • Gambar No.2 Tu Lagi Wow…!!! Hehehe….

      0
      0
    • x-po says:

      apa kisah sebab dia pun bukan org islam kan?

      0
      0
  2. [email protected] says:

    huhu,, geli lak tengk

    0
    0
    • caramel says:

      ye ke geli??? ngeh3..

      0
      0
      • MisS PocO says:

        pet, aku tau ko sukee, hehehe…

        0
        0
        • aries_april says:

          HAHAHAHA..
          TAU DH

          0
          0
        • Clipkertas says:

          pet, klu nak merasa nikmat nyer brkeluarga dan brkasih syg suami isteri yg mulia lg suci…
          cpt la kawen…. tak der lah kitorg anggap ko mmg suke ngok pic2 nie…
          huk huk..

          0
          0
        • aries_april says:

          hahaha..keras tu statement akak…
          nangis time nik bca

          0
          0
        • [email protected] says:

          XSUKA LE YANG MCM NI

          0
          0
    • eyda says:

      sabar ye nick…akak tau nick mesti cari tg elok2kan?…lap la air liur 2 nick ooiii….

      0
      0
      • [email protected] says:

        xmeleleh pun kak…
        kalo dah tunjuk mcm ni memang dah xder apa le….

        0
        0
        • -PITBULL- says:

          ala..dah rmai laki dpt pgang and dah xde bnda nak tgk lg ngan betina mcm ni nic…
          rmai lg gul2 baik2 kat sane insyallah utk laki2 baik2..:)
          jgn la jd mcm suami and isteri mcm ni sdah la…
          mmg lahanat idup nih..

          0
          0
  3. hana says:

    manusia zaman batu…..

    0
    0
  4. cute t says:

    astargfirullah

    0
    0
    • saya says:

      emm…tunggula bila lumpuh ke koma ke ape ke? baru kembali ke pangkal jalan…samalah macam orang islam yang macam ni jugak…tak pun tunggu saat2 sakaratulmaut menanti…bila nyawa dah direngkungan…talk to your ustaz? why not just asking your husband?

      0
      0
      • aries_april says:

        cam na nk tnya hubby..klau hubby pn sma naik tanduk setan tu….
        ni yg orng sllu slh fkr tntg islm..
        bnyk orng yg cnvert blik pd agma asl…coz ada psngn cam laki dia lah…

        0
        0
        • budi says:

          ni bukan org Islam dah ni..saje menggunakan nama Islam..

          0
          0
        • saya says:

          ku harap2 sangat time tengah clubbing tu…lumpuh ke hapa ke..tibe2 keras je…sejuk je badan…orang macam ni same la laki bini ke..tak best kalu mati..allah mesti nak di sedar sebelum die meninggal dan seterusnya beri pengajaran kat semua orang

          0
          0
        • aries_april says:

          kjb ja allh nk tnjuk…
          hope d bri pnjut sblum dnia ni brakhir

          0
          0
    • budakbaik says:

      I dont understand why kita mesti doakan benda buruk kepada dia. Dia memang jauh terpesong. Tapi boleh tak kita doakan semoga dia mendapat hidayah??

      Kalau kita doakan dia semoga dia kudung ker, kemalangan ker so apa beza kita sebagai umat islam dengan dia?

      0
      0
      • kakku says:

        Setuju! asal sikit nak doa bala, asal sikit nak doa bala. Nabi Yunus doa minta bala Allah turun kat umat dia pun Allah balas ” Ko pikir Aku ciptakan manusia tu utk jadi kayu api neraka ke? Aku suh ko berdakwah, dakwah tak buat, senang-senang nak minta bala” (sikit lebih kurangla ayat Al-Quran tu..lupa plak surah mana…tapi under cerita Nabi Yunus)

        Korang nak condemn dia macam hapa, ada korang nasihat dia? Ke nasihat dengan cara “Holier than thou”? macam korang tu baaaaaaiiiik sangat bakal masuk syurga dan dia tu confirm neraka?

        Sesedap je nak doa minta bala…

        0
        0
        • Periuk says:

          Kecoh la lu..Pi cakap direct kat diolah..Cakap kek sini dio nak donga ko? Macam cakap dongan dinding la, tak ngubah apo2..

          Beramuk2 kek sini blog ni, tunjuk pandai, orang lain pendapek dihamunnyo, tapi hapah pun takdo..Baso memasing macam gimpang..Cubo lah bercakap style motivator ke, style doktor ko, cakap style kasar, samo jolah ekau dengan puak2 seksi sekso tu..Yappe daaa!!!

          Cubolah ubah perangai sikit..

          Ni lopeh ni mesti ado yang nak kondem den ni..Tak buleh terimo pendapek orang langsung! Dio ajo yang botul..

          0
          0
        • prihatin says:

          btul tu kakku, aku setuju dgn point kau

          mungkin hidayah blum sampai kat depa…kita tak boleh cepat menghukum

          kalau dah upbringing dan sepanjang hidup dia tak pernah ada orang dakwah kat dia, dia mungkin tak sensitif akan hal dosa pahala

          encik remy, kalau ada terbaca blog ini, ambil pusing sikitlah pandangan masyarakat, jgn terus hanyut dgn hidup ala kebaratan tu

          0
          0
        • saya says:

          eleh.. keco..hahah kalu ko baik sangat ko doakan lah orang macam ni..ko hinggat die baca ke komen ko yang konon2nye mnagkan die ni? haha lagi die tuih ko ade la…eh baik aku doakan orang islam kat palestin la wei…memang lah ko kan baik tak pernah marah n ko bukannye sesedap je nak doakan bala orang,,,taoi ko mesti ingat kau dan aku serta orang tu juga adalah manusia..tidak semuanya mampu untuk aku doakan bila tengok keadaan die macam ni,,, kaya,,berkemampuan dan masih lagi muda..so ape salahnya kalau aku cakap satu hari nanti bila die dah tak berkemampuan baru die ingat allah? dah lumrah manusia bila dah terhantuk baru nak tergadah!!

          0
          0
  5. reddevil says:

    dia ada blog juga..tapi nak salahkan dia pun tak boleh.

    org melayu islam pun ramai gak clubing semua..kesian pun ada

    0
    0
  6. serai patah says:

    Atagfirullah……

    0
    0
  7. aries_april says:

    yg abg saleh pant putih tu/..
    huhuhuhuhuhh…bdan nik pn kalah…

    0
    0
  8. dia ada blog.. try la google. aku biasa gak la bace blog dia… :) ….

    0
    0
  9. mas says:

    betulla dia ckp… islam itu indah…..

    0
    0
  10. […] Panas, Luahan Hati Seorang Peminat Stephanie Liah Submitted by selebriti on September 28, 2010 […]

    0
    0
  11. lillie says:

    aduhai…xconvert islam pn xpe kalo nk tunjuk mcm ni…sedihnye…

    0
    0
  12. natts says:

    risau bila tgk ISLAM juz pada nama..dah xde kekuatan pada ISLAM tu lagi.. takut yang amat,..Semoga YANG MAHA PENCIPTA memberi kita hidayah dan peluang memperbaiki kelemahan diri..kerana dunia semakin tenat!!.. Insya Allah..aminnn

    0
    0
  13. jibam kriss biru says:

    wow..kalau dapat ni,,mmg xkuarla buah terung aku..

    dia sudah berbogel,,anda bila lagi??

    0
    0
  14. lillie says:

    dunia suda kembali ke zaman jahilliah……

    0
    0
  15. pizza says:

    Kenapa kita sensitif bila someone convert to Islam tapi masih mengekalkan cara hidup jahiliyyah? Sbb kita sayang kain yang putih tu bertukar jadi kaler haru biru. Anugerah bersih dari dosa tu sesuatu yang tersangat mahal, hanya yang terpilih jer yang dapat hidayah. Disini, dosa tertanggung atas kepala si suami kerana culas mendidik isteri muallaf. Di akhirat, ada 11 barisan manusia mengikut kategori dapat one way ticket to hell. Manusia di atas ni, jika mati x sempat bertaubat, kategori dia dah jadi overlapping, seperti minum arak, meringankan solat dan beberapa most likely sins to be commence. Banyak2kan mengingati mati untuk mengekang nafsu dunia.

    0
    0
    • hilmi says:

      betul, ada orang aku kenal, convert kepada islam dan berkahwin dgn wanita islam. beza die dgn steph, die menjadi alim jugak lah. boleh lagi solat segala. bagi aku sifat dalam diri tu yang penting. kalau dari awal sifat die baik, bila masuk islam insyallah kekal sifat tu.

      0
      0
  16. nobody says:

    nauzubillahimizalik!!

    dunia akhir zaman, apa yg nk kata lagi… pakai bikini dh serupa berbogel..

    astaghfirullahalazim…

    0
    0
  17. miss_kechik says:

    bile masa pulak dia nie msk islam??

    0
    0
    • sebelum dia kawin lg. gamba dia kawin pun pakai tudung (time akad rasanya)… aku tgok kat blog dia..

      0
      0
    • budi says:

      dia kawin thn 2006..agaknya masuk ISlam sbb nk kawin…Suami nya Remy Rizal..aku tak tahu la suami jenis apa dia ni..mak bapak dia pun tak kisah agaknya..tpi kepada Stephanie ,remy Rizal serta kaum kerabat nya jgn kalian menghina Islam sebegini sekali..

      0
      0
  18. Lily Merlina says:

    xpayah nk kira bimbing x bimbing la. dah ko xnak ke arah kebaikan mau salahkan org lain. payah la kalu dok tunding jari jer. ko luah lah brapa page pon kalu hati ko tu da nk mcm tu! xde guna laaaaa ngok!

    0
    0
  19. kurus says:

    alasan begini memang biasa didengar dari prmpuan convert: “alah org islam pun buat teruk..” walhal sebenarnya itu adalah ALASAN…. pernah aku soal balik kt yg berkata itu: “jadi bagi pihak ko sendiri, apa yang telah ko usahakan sebagai org Islam”. lantas sidia terdiam.
    aku tambah lagi “hidup dia dengan hidup ko mahupun aku.. sama ker:” …lama kelamaan dia ngaku.. “aku memang malas nak bersusah2 ni..malas pikir2”..rupanya nk belajar agama tu SUSAH. fikir2kan la

    0
    0
    • jeng2 says:

      btol tu..tu sume alasan..sebenarnya emg sendiri xnak bubah..kita leh tgk org yang tahu betapa indahnya islam ni,bila dah masuk islam..banyak perubahan dalam diri kearah kebaikkan dilakukanya..hanya yang suka bagi alasan je, masuk islam bukan dengan hati terbuka kerana keindahan islam tu sendiri.

      lepas tu nanti akhirnya melahirkan keturunan yang tertera islam pada ic tapi kehidupanya tak menyerupai islam.

      0
      0
  20. SERI says:

    huh.. memang islam pada nama sahaja dia nie.. dah kalo laki dia pun mcm tue, mcmna nak bimbing bini yang begelar saudara baru ???
    aku setuju dengan kau SAYA..agaknya kalau sesuatu yg teruk terjadi baru nak balik pangkal jalan..bukan stepanie nie je.. artis-artis malaysia yng kaki clubbing pon..

    0
    0
    • saya says:

      thanks setuju..dah lumrah manusia klau dapat bala baru nak tobat aku tak cakap die aku pun same macam tu…ade yang cakap aku doakan mane ade aku doakan padahal benda betol..manusia memang macam tu…so what nak marah2 aku..

      0
      0
      • lara says:

        aku pun sokong ko SAYA.. per ko ckp tu ada betolnye..tak sume org phm bahse..ada yg dah keras ati n tak agak2 buat remarks mempersendakan islam..ada gak org nk menyokong! org yg mrh kat couple nih lak kene sound..apa lar..

        0
        0
  21. kurus says:

    maka, kalu nk bawak orang masuk agama kita ni, panjang2kan lah berfikir.. dorang memang suka memeluk agama ni.. tu selalu aku dengar dari mulut mereka, malah yg tk memeluk agama kita pun, memang suka dgn agama kita.. tapi..thats all. MASUK jer.. dapat kawen jer.. yg lain mereka masih megah dgn cara hidup lama.. tapi bila susah.. masuk bawah perlindungan agama jugak.. kadang geli hati tengok derang ni.. kantoi

    0
    0
  22. pizza says:

    Ini satu contoh ketara kenapa perlu mencintai ALLAH sebagai nawaitu utama memeluk Islam, bukan semata2 syarat untuk berkahwin. Lingkup!!! Dapat pulak pasangan yang sama rentak.

    0
    0
  23. WAT EVA says:

    I LOIKE HER BODY…HOT2…MARAH !!

    0
    0
  24. Clipkertas says:

    eee…. buruk!!
    nak muntah aku tgk pic dorang nie..
    klu byk kali tgk,, aku leh bygkn cam anak ayam kene panggang kehangusan…. sbb dah togel kn..

    masyaallah….

    0
    0
  25. MisS PocO says:

    astaghfirullahalazim…

    islam hanya pd nama…

    suami dipertanggungjawabkan di akhirat klak…yg takkan

    dpt kembali ke dunia utk bertaubat…

    0
    0
    • Clipkertas says:

      btul poco…
      suami die lah org pertama yg patut di persalahkn
      yg pelik nyer la kan…
      dorg hidup cam nie hati tenang ker??

      0
      0
      • aries_april says:

        clip…
        tnang sngt tu…tu yg x pdli agm lg..
        pa pn..nnt dia orng msti ckp..kbur msing2x

        0
        0
        • Clipkertas says:

          tu la pasal… dorg ckp kubur msing2 tu, tau ker ape yg trjadi bile dorg dah trtnm kat kubur msg2?

          siksa kubur lg, siksa akhirat lg… hishhhh…..
          Nauzubillah…. insaf lah wahai manusia…
          huk huk..

          0
          0
        • MisS PocO says:

          mudah2an pintu hati diorg dan seangkatan dgnnya terbuka utk menghayati Islam sepenuhnya…

          nasihat tuk aku jugak…amiinn…

          0
          0
  26. intan says:

    maaf cakap…tapi inilah tanda-tanda dunia akhir zaman..bersyukurlah Allah swt memberi petunjuk dan hidayah kepada kita…bertaubatlah selagi pintu taubat masih terbuka…bila Allah swt dah hitamkan hati mereka..beginilah jadinya…semoga Allah swt sentiasa melindungi kita dari sebarang kemungkaran.

    0
    0
  27. miswateva says:

    perasan hot la tu…hikhikhik….keciannya cara die. enjoy la ko puas2 kat dunia ni…enjoy sampai mati. ape ade hal kan…dunia ni ko yang punya..

    0
    0
  28. w.a.n.n.a says:

    bila yang halal menjadi haram dan bila yang haram menjadi halal..

    islam itu sememangnya indah… indah sekiranya kita buka kan mata hati kita untuk melihat yang tersirat di sebalik islam..

    0
    0
  29. babyyoung says:

    kl laki pun dah gaya sosial… alamat lingkup lerrr,,, dua2 pun hancur ………diorg ni ingat dunia jek …. yang laki melayu tu pun dah banggang tak reti halal haram abis la ni nak bimbing isteri yang dah mmg nye tak tau ape …. sepatut nye dia bimbing bini dia ni tak bini dia yang bimbing dia ke jalan hancur… hancur la gamak nye

    0
    0
  30. MisS PocO says:

    dah kawen pun, suami istri asyik berpelukan dgn bkn
    muhrim…Ya Allah, ape nk jd dah ngan dunia ni…

    0
    0
  31. pening says:

    Ntahla…x tau nk ckp pe…malangnya andai tujuan utk memeluk islam hanya atas dasar utk berkahwin…yg sedihnya suami yg sememangnya dilahirkan sebagai seorang islam tp x dpt membimbing & menunjukkan cara hidup Islam yg sebenarnya kpd isterinya…mmg sedihhhh…moga d beri petunjuk olehNya…

    0
    0
  32. Bom aTOM says:

    Mungkin saya ni KUNO sangat, tgk gambar2 tu terkezut tak hengat.
    Sampai hilang semua idea, untuk mengeluarkan kata2.

    0
    0
  33. Pergi Mamp** La Suami Dia NI.. Bukanya Nk Membawa Kejalan Yang Benar.. Menyesatkan Lagi Ada La… Choii….!!!

    0
    0
  34. ME says:

    niela padah klu convert semata2 nk kawin,yg si hubby cm laki dayus,bagi bini di pegang di raba dek mana2 laki,aku rse laki dia nie xkisah kot,klu org lain nk bwk tido bini dia sekalipun sbb dia pun aku rse cmtue…harap2 dua2 nie sempat bertaubatla hendaknye…sang suami besarnye tanggungjawab ko tuk membimbing si isteri yg mualaf tue tp npe ko biakn dia n ko sendiri hanyut?….

    0
    0
    • aries_april says:

      cam na dia nk ksah?
      dia sndri pn pgang other girl…

      0
      0
    • pizza says:

      Di Amerika, aktiviti bertukar suami/isteri di social party mcm ni dah jadi perkara biasa. Tak perlu mabuk pun utk having pleasure making love with someone else’s spouse. Kalau berdasarkan hukum Islam, berapa banyak dah suami/isteri jadi bangkai sbb berzina dgn bukan pasangan kelamin yang sah.

      0
      0
  35. Perempuan bikina merah tu pink lady ke nmpk sesuatu kat pic no 5

    0
    0
  36. hantupensil says:

    juling mata aku menengoknya….hahha

    0
    0
  37. anieamer says:

    hmppp….tanggungjawap seorang suami hancor…make..isteri yg bru mask islam pn..lg la hancor….

    0
    0
  38. eija says:

    Tuhan saja yang tahu apa yang harus dilakukan NYA.

    0
    0
  39. open mind says:

    Ada Mata Pandang
    Ada Telinga Dengar
    Ada Hati Berdoalah Supaya Kembali Semula Ke Pangkal Jalan

    ps: permainan dunia yang menyesatkan

    0
    0
  40. blitz says:

    remy rizal ni muka macam familiar.. aku rasa dia ni student MMU dulu ni..

    0
    0
  41. apple blossom says:

    name dye rihanna stephanie.. da tgk blog dye, time dye nikah/sanding.. tattoo panjang2 2 xde.. means dye bru jew buat tattoo 2.. n raya pndai dye pkai bju kurong g umah family i guess.. semoga Allah tunjuk jalan kebenaran pada dye n husband dye yg bergelar ISLAM tu.. amin..

    0
    0
  42. Nurinz says:

    Mcmmana lah agaknye dier mencorak kain anak dier kan.. Malangnye nasib..

    0
    0
  43. sheena says:

    tak kenal siapa but seriously kenapa laa nak letak gambar macam nie dalam FB??? so stuuuuupid!!

    0
    0
  44. Nicole says:

    biarlah drg asal dia bahagia, mungkin ni semua gila glamour lah. watever lah

    0
    0
  45. Aida bte Abdullah says:

    Astagfirullah Al-Azim…Ya Allah…berilah kesedaran dan hidayah kepada Insan yang lalai ini…moga ada ruang dan masa untuknya kembali kejalan yang kau redai. Bagi diriku insan yang lemah serta kekurangan ini…setiap kematian yang datang menjemput kepada rakan, atau taulan..sahabat handai..seringkali…menggandakan kesedaran pada diri..ini…betapa pentingnya kita..membaiki kekurangan kita sebelum kembali mengadap Ilahi yang Maha Esa….Amin.

    0
    0
  46. David ViLLa says:

    pasangan neraka yg ideal

    0
    0
  47. eszol says:

    fuiyo

    ini baru best

    modal2

    tp jgn salahkan die je

    suami die x bimbing sape suruh

    zaman sekarang islam setakat dlm ic jela

    da undang2 bodoh kat malaysia ni byk sgt

    malaysiamalaysia

    0
    0
    • aku says:

      i pun kahwen foreigner gak, non muslim and he cnvert because nak kahwen dgn i jek. Nak salahkan sape kalau dah kat Malaysia undang undang anak lahir lahir jek kena peluk islam? then nak kawen pun kena convert kan? kalau tanak convert takkan nak bersekedudukan pulak? tak pasal kena tangkap basah bagai. sume benda susah kat mesia ni. cuba bagi kebebsan beragama? takyah paksa paksa orang nak peluk islam? takde ko nak tgk orang nama”muslim” berbikini mamc tu, yang tinggal pun manusia islam berkualiti. Mcm korang yang suka mengata ni aku tak tau la, masuk syurga la kot. I’m born muslim, thats all. Aku tak cakap Islam tu teruk, cuma aku rasa setiap orang ada hak untuk pilih kepercayaan dia, so takdelah nak tgk masuk islam perangai cm this mcm that kan?

      0
      0
      • tumpang lalu says:

        kpd puan aku…. anda x mngtakan Islam itu teruk, tp dr ayat anda dpt dibace bagaimana pandangan anda terhadap Islam yg sebenarnya… setiap umat Islam dilahirkan dgn tanggungjawab masing2… Islam sudah menetapkan setiap perkara, sesungguhnya Islam bukan sahaja indah, malah lengkap, (sesungguhnya… jika kita benar2 menghayatinya) dan tiada paksaan terhadap org bkn Islam utk memeluk Islam… kalau kita berfikiran rasional, membuat pertimbangan dgn mendahulukan agama, berbanding terlalu mengikut kata hati, sudah tentu tiada masalah utk memilih pasangan hidup… tp dlm kes seperti pasangan (selebritikah??) di atas ini, ape yg patut sbnrnya ialah utk membimbing pasangan yg memeluk Islam ke jalan yg benar, bkn menggalakkan dan bersama2 ke arah kemungkaran…. maafkan saya jika salah menilai diri anda… saya juga insan biasa yg melakukan kesilapan.. tetapi saya tidak berani hendak mempersoalkan bab2 agama, knp itu, knp ini…. dan sedih jika ada yang mempersoalkan…

        0
        0
      • kau says:

        hoi “aku”, ko ni gile la.. ape ko ingat islam ni bende main2 ke? aku lempang ko nak.. ko jangan lekeh2 kan agame ko sendiri, kalu ko nak kawen ngan foreigner pasal nak seks je, baik tak payah, bangang ko ni, takkan la ko nak masuk nerake n hidup kat nerake ngan laki ko? kite mmg ade kebebasan beragama, tapi, kite WAJIB patuh pade ALLAH (utk islam aje), kau ni menyesal ke dilahirkan sebagai islam? gune otak yg ade dalam kepale, jangan gune otak yg embed kat dalam bontot. sekian. KASAR BAHASE YG DIGUNEKAN, SBB ORG NI KOMEN NTAH APE2.

        0
        0
        • sharp shooter says:

          aku, tlg jgn perlekehkan islam..pls dun tink tat islam tu membebankan..how can u be sure tat kalo org tu diberikan kebebasan utk menganut kepercayaan ikut suke diorang, yg tinggal adalah islam yg lebih berkualiti? i disagree with tat..rasenye lg teruk!

          well, ur hubby convert sbb xnak dituduh bersekedudukan..nyesal jer bunyinye! kawin bkn islam nak..tp nk bimbing x mampu..kesian u kan!! maybe u tink u are a modern muslim and u are fighting for human rights..kalo dah jahil tu bykkan blaja..jgn bckp dgn nada angkuh seolah2 undang2 islam tu dah x relevant..lum terlewat utk betulkan akidah dan persepsi anda ttg undang2 islam..jgn buat malu kaum!!

          0
          0
        • pinggan says:

          stuju dgn sharp shooter…. mcm FOP lah SS ni.. huhuu…. to aku : jgn mempersoalkan, takut nti terpesong akidah…

          0
          0
        • aries_april says:

          ksian kan ank2x ja klau cam ni

          0
          0
        • kaWan says:

          eeee begitu bodo dan jahilnye ”aku” tu ek….cni aku lempang ko laju2 nak????
          statement xbole pakai..nmpak beno ko kawin sbb nk main jek kan??
          patotnye ko nih kene bertaubat la weh,sbbnye ape yg ko ckp ni dah menghina islam tau x??

          0
          0
      • qalbu mutmainnah says:

        kepada aku…
        inilah uniknya islam…knp islam dikatakan sebagai “”islam bukanlah agama, islam adalah ad-deen, iaitu cara hidup”…
        uniknya islam kerana semua perilaku penganutnya diikat oleh islam sebagai cara idup…a way of life,,,hidup kita mesti mengikut cara islam…

        sebab tu islam bukan sekadar agama, tapi merupakan ad-deen…

        berbeza dgn agama lain, yg agama mereka hanya mengikat mereka di rumah ibadat. kuar rumah ibadat, hang nak bersekedudukan ke, berparti, berzina ke hang punya suka.

        tapi islam mencorakkan hidup penganutnya…nak tutup nafsu, islam suruh kawin,..
        nka kan ketenanfan hati, Allah suruh baca Quran

        sebab islam bukan sekadar agama…islam is a way of life!

        jangan cakap sembarangan je ye tentang agama…

        alasan “saya pun bukanlah pandai/baik/alim sgt ” tak laku bila mengadap Tuhan yang mencipta awak nanti

        0
        0
        • Bom aTOM says:

          Puan aku,

          Saya ada seorg rakan, kuat pegangan Katholiknya. Peluk Islam bila berkahwin dgn seorg Muslim.
          Tapi, saya kadang2 rasa malu kpdnya sbb tiba waktu solat, selalunya, dia lebih dulu mengerjakannya.
          Bila bicara tentang agama, dia lebih tahu drpd saya.

          Semua agama, asasnya sama.
          Tak Ada Agama Yang Mengajar Hidup Tidak Bermoral Begini.
          Jadi, sekiranya seseorang itu berpagang kpd apa juga ajaran agamanya sebelum Islam, bila memeluk Islam, dia masih berada dilandasan yg betul.

          Puan kata kami disini mengata.
          Cuba baca komen kebanyakkan rakan2 saya.
          Lebih kpd nasihat, cuma ada yang beralas & ada yang kasar kasar berbahasa
          Terpulang kpd puan utk menerimanya.

          0
          0
        • aries_april says:

          sometimes orng fkr apa yg kta tls ni slh..
          dia orng bca dngn nada lain..tu yg fkr kta kta ni ksr n etc…
          pdhal kta hnya mngur

          0
          0
        • damia zahra says:

          yay..hidup Bom aTOM…
          ko minat ngan bom atom ker?…
          ngeee!~

          0
          0
        • aries_april says:

          hahaha..jgn dkt akak..krng meletup..xda kta kat Bn ni nnt…hihihihihi

          0
          0
      • awin says:

        ish..puan aku.. ko ni bercakap tu biar berfikir skit ..ish2…..

        0
        0
      • pizza says:

        Assalamualaikum.
        Aku, bersyukurlah pd ALLAH yang u hidup di Malaysia dan hubby u terpaksa convert. Kalau u duk secular overasea countries, jgn2 u main kahwin daftar jer ngan dia, xpayah convert dan lahirkan anak2 haram. Silap2 u kahwin ngan dia ikut amalan agama asal dia mcm our dear “Datuk” SRK, kahwin pusing keliling api.
        Come on lah, x cakap Islam tu teruk? U dun have to lah, u have already declared where u stand, loud and clear. U are born Muslim, but, are u a Muslim? U mempersoalkan prinsip Islam, nauzubillah..
        Anak ibarat kain putih. Kalau x dididik dgn ajaran agama, nak didik dgn apa? Pendidikan Moral mcm yg diajar kt skolah? Tak cukup sayang, nanti dia remaja, dia buntingkan anak dara org lain dan salahkan budak perempuan tu x pakai protection, u nak kata apa? Mmglah mula2 suka sama suka, lepas kantoi pregnant, bole charge rogol what, kalau bawah 16 tahun. U nak salahkan sapa? Itu kan gaya hidup masa kini? Pendidikan moral doesnt really emphasize about sex especially when it comes to free will and teenage growing experience, ala… mcm kat emerika nun. Waktu tu, dgn pendirian u tentang Islam buat masa skrang ni, akan bermulalah segala bagai dosa2 besar yang lain seperti rasuah, pengguguran janin haram, lari dari tanggungjawab etc.
        U know, non Muslim pun jarang ada pendirian mcm u. Bila kawin dan dpt anak, derang akan didik anak mengikut tradisi agama / kepercayaan mereka secukupnya supaya anak akan membesar mengikut aspirasi keluarga.
        To aku, sori yer. I berleter mmg panjang kali ni. I x tahan la bila ada saudara I pegang pendirian mcm u ni. Sesat lg menyesatkan. Aku, u kena byk buka buku2 agama dan faham rasional disebalik semua ajaran Islam. Berat gila tanggungjawab u, u kena didik suami dan anak2. Lelaki ni ego, aku. Kalau dia berkeras tanak ikut, for instance bab tutup aurat, dia biarkan anak dara u pakai nampak lurah dada terbuntang, then kena rogol. Ataupun, 1 day u found out he tido ngan pelacur (nauzubillah). Apa u nak buat? Itu dah kira bala rumahtangga. U laki bini bergaduh, terjadi penceraian. Ada kemungkinan besar yang dia bole murtad. Hukuman yang paling besar ialah bila ALLAH jentik perasaan berdosa dan bersalah yang teramat sangat dlm hati u diatas semua musibah yang berlaku. Trust me my dear, it will haunt for as long as u breath. Dan u takkan mati sblm melihat semua kemusnahan terjadi dpn mata akibat melanggar hukum agama, dgn tangan u dan dalam hati u.
        Istighfar dan terus istighfar. Walaupun u kufur, ALLAH masih sayangkan u. Solat dan zikir, mudah jer tu. Lagi mudah drpd putting on makeups. Hati u makin gelap, jgn nanti mati terus. Dua perkara ni berkuasa memasung nafsu dunia yang melampau dan menjentik perasaan gerun terhadap hukuman ALLAH.
        Lastly, I harus minta maaf pd u sbb ada antara tulisan I menyentak perasaan u. Yes, ayat2 I ada yang keras, sbb u sgt hampir kpd kekufuran. Anggaplah ini peringatan dari ALLAH, hanya diilhamkan melalui taipan jari I. Yang baik itu semua dariNYA, yang jelik itu dari kelemahan I sendri.
        Wassalam.

        0
        0
  48. rimi says:

    OMG. sangat teruk.
    end.

    0
    0
  49. huhu says:

    ada rupa arni nazira

    0
    0
  50. eyda says:

    kesian sebenarnya dengan org2 yg macan nie….manusia akhir zaman…yg sepatutnya ditutup lagi nak didedahkan…malu mak bapak jer….anak dia pun mungkin malu tgk gaya hidup mummy n daddy dia mcm 2….

    0
    0
  51. Hani Bunny says:

    Ade orang kate, “da undang2 bodoh kat malaysia ni byk sgt”…

    So, which country is using the smart yet perfect laws? If that so, sure there are no crimes, no issues at all..

    Buruk mane pun Malaysia, we still live in peace. I can feel I live in peace.. Others?

    0
    0
  52. SWEET says:

    Kalau bercerai
    Kembali ke Agama asal
    Byk berlaku

    0
    0
  53. bussybody says:

    one thing i realise : breast die fake gila! hahaha. nmpk sgt implan. lol.=D

    0
    0
  54. teropong jauh says:

    kita jadi baik .. jika di kelilingi oleh orang baik baik .Kita jadi jahat jika kita di kelilingi oleh orang orang jahat .Maka berhati hatilah memilih teman.Kerana teman teman boleh menentukan hala pegangan hidup kita …

    0
    0
    • Bom aTOM says:

      Itu yang buat saya susah hati. Fikirkan nasib keturunan sendiri.
      Kita mana boleh memilih teman2 mereka. Dalam hati tertanya2
      Cukupkah Ilmu Agama yang diberi?
      Begitu hebat cabaran duniawi masakini. Takutnya kalau mereka tak dapat harungi.

      0
      0
      • ke says:

        lebih baik bersendirian drpd bertemankan teman yg sesat dan menyesatkan, hanya tahu ajak tgk bola tp ajak gi masjid sekali stahun pun xpenah

        0
        0
  55. annedesilva says:

    amboisssss….
    gila kentanggggg….
    kentang basi..
    terkeluar2 lg..
    ape nk jadi????
    bangsa ini…..
    kaku meneliti…
    setiap yang dikongsi..
    moga Allah sentiasa di sisi….
    menemani kami yang jahil ini… ;)

    0
    0
  56. Annie says:

    Dulu suami aku kawan die dgn remy rizal tuh.. mmg dari dulu perangai remy rizal ni bersekedudukan dgn gf and bertukar2 pasangan.. dulu remy couple dgn Haflin si model tuh.. pastu break up.. then baru dgn steph ni.. apa yg aku tahu.. diorg ni kahwin lepas steph mengandung… so nak cover diorg kahwin cpt2.. sampai husben aku pun terkejut bila tahu die dah ada anak and dah kahwin..
    Aku pernah baca kat blog die die ckp die tak tukar ic lagi lepas convert.. itu sbb die berani minum in public sbb if kena tangkap pun org igt die tuh kristian..

    Aku agree yg silap nye dtg dr remy sendiri.. kalau dah start hubungan dgn cara kotor.. sampai bila2 lah hidup dalam kegelapan.. aku pernah tny husben aku mak bapak remy ni tau tak anak die camni.. husben aku malas nak campur kes diorg.. tp jgn pulak sampai mak bapak kena heart attack bila tahu hal sebenar pasal anak2..

    Mmg betul inilah contoh akhirat semakin dekat.. perbuatan maksiat berleluasa.. and islam hanya pada nama.. semoga mereka berdua temui jalan benar.. dan aku harap2 benar anak mereka, ryan tak terikut terpesong mcm mak bapak diorg.. amin!

    0
    0
    • blitz says:

      aah, remy rizal ni dulu couple ngan haflin, before tu masa belajar kat mmu dia couple ngan seorang amoi ni, memang stok suka2 je ni..

      tp rasanya mamat ni anak org kaya ni..

      0
      0
  57. aries_april says:

    ZMN DH BRBAH….

    0
    0
  58. PicTeller says:

    Apa2hal pun. Boobs dia memang mantap!

    0
    0
  59. suanne says:

    dia peluk kaw-kaw..kiss mulut pn ngan hubby dia….non-muslim, yang melayu islam pn ada yg teruk dari dia lagi…

    0
    0
    • kau says:

      pembunuh lg teruk dr pencuri, jadi xapala mencuri?

      0
      0
      • aku says:

        oi dia peluk cium ngan laki dia, salah ke?

        0
        0
        • sharp shooter says:

          aku, tak nmpk ker dia bepeluk gak ngan jantan lain?
          ko beriye2 defend dia..sekufu ker?
          patut lar statement kat atas bunyi lain mcm aje..fighting for kebebasan beragama bagai..loya aku bace!!

          0
          0
        • mummy_iman says:

          heheh.. btl tu sharp shooter.. tah paper lah manusia skrg ni…

          0
          0
        • eyda says:

          dia bukan peluk laki die jer tp dia pun peluk jantan lain gak…ko x nampak ke hah….2 la pasal kalo dah sekutu 2 sekutu gak…..

          0
          0
        • -PITBULL- says:

          dah la bdo..buta lak si “aku” nih….
          dah mmg terang2 gmbr ats sume 2 dia bpeluk ngan laki lain gak…& infact asl dia nak cium hubby dia and tnjuk kat sume org dlm FB??
          mmg dasar xde malu nye betina dow mcm nih…..
          dah leh wat U-TURN agaknya nih……!!!

          0
          0
  60. cemana agak nya anak
    diaorang…..
    kalau beginilah nampaknya
    bakal mengikuti
    jejak makbapak.
    tak terbayang….
    dek aku…..

    0
    0
  61. nasyah says:

    AKHIR ZAMAN,BEGINILAH ANTARA PICISAN SENARIO DUNIA….UMAT2 LAIN,PERSIAPKAN DIRI KITA..SEMOGA KITA TIDAK GAGAL DALAM PERJALANAN DUNIA YG SEMENTARA INI….

    0
    0
  62. azza says:

    dunia dah nak akhir zaman… mcm2 boleh jadi…

    0
    0
  63. abe tak jongos says:

    spender tu anu belah dalam buat malu je la..
    kontot sgt..aduu badan “tuff” tp…apakan daya…

    0
    0
  64. Reena says:

    Papahal, muka ngan body mat salleh tu gak yg terbaek dari ladang! Mantoppp!!!

    0
    0
  65. abe tak jongos says:

    mamat spender putih tu anu belah dalam buat malu je la..
    kontot sgt..aduu badan “tuff” tp…apakan daya…

    0
    0
  66. HantuKubur says:

    lantak pi lah dia..lgpn dia bukan islam kot..kita nie yg sibuk2 ape halnya..kain sendiri dah terjaga ker..sibuk jg tepi kain org buat ape….

    0
    0
  67. aries_april says:

    Ini lah serba ringkas hiraian tentang arak, moga mendapat menafaat daripadaNya,

    Abul Laits Assamarqandi meriwayatkan dengan sanadnya dari Abdullah bin Umar r.a. berkata: “Akan dibangkitkan pada hari kiamat orang peminum khamar itu bermuka hitam, biru matanya, keluar lidahnya sampai ke dadanya, mengalir air liurnya. Tiap orang yang melihat akan jijik padanya kerana busuk baunya. Kamu jangan memberi salam kepada pemabuk dan jangan melawatnya jika mereka sakit dan jangan menyembahyangkan jika mati.”

    Abul Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Abdullah bin Umar r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Tiap-tiap yang memabukkan itu khamar dan semua yang memabukkan itu haram. Dan siapa yang minum khamar di dunia sehingga mati belum bertaubat, maka tidak akan dapat minum khamar di akhirat.”

    Abul Laits berkata Rasulullah SAW telah menerangkan bahawa tiap minuman yang memabukkan itu haram, dimasak atau tidak dimasak. Sebagaimana riwayat Jabir r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Semua yang memabukkan jika diminum banyak, maka sedikit juga haram.” Di lain riwayat dikatakan: “Yang memabukkan jika diminum satu botol, maka seteguk juga haram.”

    Abul Laits berkata: “Peminum khamar yang dimasak (tuak) itu lebih besar dosanya daripada yang minum khamar yang tidak dimasak sebab peminum tuak itu merasa bahawa itu haram tetapi yang minum khamar yang dimasak itu adakalanya ia merasa bahawa itu sudah halal sehingga dapat menyebabkan kekafirannya.”

    Abul Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Usman bin Affan r.a. ketika berkhutbah berkata: “Hati-hatilah kamu dari khamar sebab ia induk dari dosa-dosa yang keji. Sesungguhnya dahulu ada seorang abid yang biasa pergi masjid, tiba-tiba ia bertemu dengan seorang wanita pelacur, maka ia dipanggil oleh pelayannya dan dimasukkan ke dalam rumahnya, lalu ditutup pintunya. Sedang di sisi wanita itu ada segelas khamar dan seorang anak kecil. Maka berkata wanita itu: “Engkau tidak boleh keluar sehingga minum khamar atau berzina padaku atau membunuh anak kecil ini. Jika tidak saya akan menjerit dan berkata: “Ada orang masuk ke rumahku.” Jawab abid itu: “Zina saya tidak mahu, membunuh juga tidak.” Lalu ia memilih khamar sahaja. Dan setelah ia minum dan mabuk maka ia berzina dan membunuh bayi itu.”

    Usman berkata: “Kerana itu tinggalkanlah khamar itu kerana ia sebagai ibu dari dosa-dosa dan sesungguhnya tidak dapat berkumpul iman dan khamar di dalam dada seseorang melainkan harus keluar salah satu. Yakni seorang jika telah mabuk maka akan keluar dari lidahnya kalimat-kalimat kufur lalu menjadi kebiasaan sehingga dibawa mati dalam kalimat itu sehingga menyebabkan ia kekal dalam neraka.” Adhdhahhak berkata: “Siapa yang mati sedang tetap minum (khamar) maka akan dibangkitkan pada hari kiamat dalam keadaan mabuk.”

    Said meriwayatkan dari Qatadah r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Empat macam orang yang tidak akan mendapat bau syurga padahal bau syurga itu terbau dari jarak perjalanan lima ratus tahun iaitu Orang bakhil (kedekut), Orang yang mengungkit pemberiannya, Orang yang tetap minum khamar dan orang yang durhaka terhadap kedua ibu bapanya.”

    Ibnu Mas’ud r.a. berkata: “Telah dilaknat dalam khamar itu sepuluh orang iaitu Yang memerah, Yang minta diperah, Yang minum, Yang memberi minum, Yang membawa, Yang menghantar, Yang membekal, Yang menjual, Yang membeli dan Yang menyimpan.”

    Juga Rasulullah SAW bersabda: “Akan keluar peminum khamar itu pada hari kiamat dari kuburnya lebih busuk dari bangkai sedang botol khamar itu dikalungkan dilehernya dan gelas ditangannya, sedang di antara kulit dan daging badannya penuh ular dan kala dan memakai kasut dari api yang mendidihkan otaknya, sedang kuburnya akan berupa liang neraka dan menjadi kawan Fir’aun dan Haman.”

    Aisyah r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Siapa yang memberi makan walau sesuap kepada orang yang minum khamar, maka Allah SWT akan menyiksanya dengan ular atau kala di badannya dan siapa yang menyampaikan hajatnya maka bererti memb antu merobohkan Islam. Dan siapa yang meminjamkannya bererti memb antu untuk pembunuhan seorang mukmin dan siapa yang duduk bersamanya dibangkitkan pada hari kiamat buta tidak berhujah. Maka jika sakit jangan engkau jenguk. Jika menjadi saksi jangan kamu terima persaksiannya. Demi Allah yang mengutuskan aku dengan hak tidak akan minum khamar kecuali orang yang terkutuk dalam kitab Taurat, Injil, Zabur dan al-Quran. Dan siapa yang minum khamar maka telah kafir dengan semua kitab yang diturunkan Allah SWT kepada Nabi-nabiNya dan tidak akan menghalalkan khamar kecuali orang kafir. Dan siapa yang menghalalkan khamar maka aku lepas tangan daripadanya dunia akhirat.”

    Athaa’ bin Yasaar berkata: “Ada orang tanya kepada Ka’bul Ahbar: “Apakah khamar telah diharamkan didalam kitab Taurat?” Jawabnya: “Ya, ayat (Yang berbunyi): ‘Innamal khamru wal maisiru’ itu tersebut dalam Taurat. Sesungguhnya Kami menurunkan yang hak untuk menghalau yang bathil dan membatalkan permainan dan terbang dan seruling dan khamar, celaka benar peminum khamar.” Allah SWT bersumpah dengan kemuliaan dan kebesaranNya terhadap siapa yang melanggar (iaitu) meminum khamar akan dihauskan pada hari kiamat dan bagi siapa yang meninggalkannya sesudah diharamkan maka akan diberinya minum khamar disyurga dari Hadhiratul-qudsi.”

    Abul Laits berkata: “Awaslah kau dari minum khamar kerana ia mengandungi sepuluh bahaya iaitu:

    1. Peminumnya seperti orang gila dan menjadi tertawaan anak kecil dan tercela di kalangan orang-orang berakal. Ibn Abud-Dunia berkata: “Saya melihat orang mabuk di jalan di Baghdad, ia sedang kencing lalu mengusapkan air kencing itu kemukanya sambil membaca: ‘Allahummaj alni minattawwabin waj’alni minal mutathahhirin’. Juga ada orang mabuk dan muntah-muntah di tengah jalan sehingga datang anjing menjilat mulut dan janggutnya dan ia berkata kepada anjing itu: “Ya sayyidi, ya sayyidi, jangan mengotorkan saputangan.”

    2. Memboros harta dan merosak akal. Sebagaimana kata Umar bin Al-Khattab kepada Rasulullah SAW: “Ya Rasulullah, jelaskan pendapatmu mengenai khamar?” Jawab Rasulullah SAW: “Sebab nyata menghabiskan harta dan merosak akal.”

    3. Minum khamar menyebabkan permusuhan di antara kawan-kawan. Sebagaimana firman Allah SWT: “Sesungguhnya tujuan syaitan akan membangkitkan permusuhan di antara kamu di dalam khamar dan judi.”

    4. Peminumnya terhalang dari dzikrullah dan sembahyang. Sebagaimana firman Allah SWT: “Dan juga menghalangi kamu dari dzikrullah dan sembahyang, apakah kamu tidak mahu menghentikan?” Ketika ayat ini turun maka Umar bin Al-Khattab r.a. berkata: “Kami hentikan, ya Tuhan.”

    5. Minum khamar itu mendorong untuk berzina, sebab kemungkinan ia menceraikan isterinya tanpa sedar.

    6. Ia pembuka dari segala kejahatan sebab jika mabuk. mudah berbuat segala maksiat.

    7. Mengganggu malaikat yang menjaganya kerana memasukkan ke majlis fasiq dan adanya bau busuk.

    8. Terkena hukum pukul dera lapan puluh kali dan bila tidak terpukul di dunia maka di akhirat akan dipukul dengan pukulan dari neraka yang disaksikan oleh orang tua dan kawan-kawan.

    9. Ia telah menutup pintu langit sebab hasanatnya dan doa-doanya tidak terangkat ke langit selama empat puluh hari.

    10. Ia membahayakan terhadap dirinya sebab dikhuatiri tercabut iman ketika matinya.

    Ini semua siksa dunia sebelum siksa akhirat, maka tidak terhitung selain dari minuman hamim dan makanan zaqqum kerana itu seorang yang berakal jangan sampai memilih kesenangan yang sedikit sehingga membuang kelazatan yang besar dan abadi. Seorang muslim jika minum khamar dan terlanjur lidahnya kalimat kufur dikhuatirkan kalau terlepas iman ketika matinya sehingga tergolong pada orang-orang kafir. Kerana itu seharusnya tidak minum khamar dan menjauh dari peminumnya, sebab jika selalu berkumpul peminum khamar, dibimbangi kalau-kalau terkena abunya dan harus selalu memikir kengeriannya hari kiamat supaya hatinya jangan sampai condong kepada khamar.

    Hasan Al-Basri berkata: “Seorang hamba jika minum khamar hitam hatinya dan jika kedua kali lepas tangan Malaikat yang menjaganya dan bila ketiga kali maka lepas tangan daripadanya Malaikat Maut dan jika keempat kali maka putus hubungan dengan Nabi Muhammad SAW dan bila kelima kali maka putus hubungan dengan sahabat Nabi Muhammad SAW dan bila keenam putus hubungan dengan Jibril dan bila ketujuh putus hubungan dengan Israfil dan bila kelapan putus hubungan dengan Mikail dan bila kesembilan putus hubungan dengan langit dan bila kesepuluh maka putus hubungan dengan bumi dan bila kesebelas maka lepas tangan darinya ikan di laut dan jika keduabelas maka putus dengan mata hari dan bulan dan jika ketigabelas putus dengan bintang-bintang dan jika keempatbelas putus hubungan dengan semua makhluk dan bila kelimabelas tertutup pintu syurga padanya dan bila keenambelas terbuka pintu-pintu neraka dan bila ketujuhbelas putus dengan Al-Kursi dan bila kesembilanbelas putus dengan Arsy dan bila keduapuluh putus dari rahmat Allah SWT.”

    Abul-Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Asmaa’ binti Yazid r.a. berkata: “Saya telah mendengar Nabi Muhammad SAW bersabda: “Siapa yang minum khamar sehingga masuk dalam perutnya, maka tidak diterima sembahyangnya satu minggu dan bila sampai mabuk (hilang akal) maka tidak diterima sembahyangnya empat puluh hari dan jika mati sebelum taubat mati kafir dan jika bertaubat maka Allah SWT akan memberinya minum dari thinatil khabaal (darah yang campur nanahnya ahli neraka).” Di lain hadis pula: “Jika minum khamar satu kali tidak diterima sembahyangnya dan puasanya dan lain-lain amalnya selama empat puluh hari dan jika minum kedua kali maka tidak diterima semua itu hingga lapan puluh hari dan bila ketiga kali maka tidak diterima semua itu sehingga seratus dua puluh hari dan bila minum keempat kalinya maka bunuhlah ia sebab telah kafir dan layaklah baginya diberi minum oleh Allah SWT dari thinatil khabaal (darah campur nanahnya ahli neraka).” Di lain hadis pula: “Sesungguhnya dosa-dosa terletak di sebuah rumah dan kuncinya ialah minum khamar. Yakni siapa yang minum bererti telah membuka untuk dirinya pintu-pintu dosa semuanya.”

    Seorang sahabat berkata: “Siapa yang mengahwinkan saudara atau puterinya pada seorang peminum (pemabuk) maka sama dengan mendorongnya kepada zina, sebab seorang jika mabuk bisa keluar dari mulutnya talak, lalu masih digauli yang bererti berzina.”

    Khamar itu sama dengan berhala sebab Allah SWT telah menyebut keduanya dengan kalimat (Yang berbunyi): “Rij sun min amalisy syaithan fajtanibuuhu.” (Yang bererti): “Khamar itu termasuk najis dari perbuatan syaitan, maka jauhilah.” Dan ayat (Yang berbunyi): “Faj tanibur rijsa minal autsaan.” (Yang bermaksud): “Maka peminum khamar itu sama dengan penyembah berhala.”

    Abdullah bin Mas’ud r.a berkata: “Bahawa orang yang minum khamar siang hari, maka bererti ia syirik sehingga petang hari dan siapa yang minum waktu petang bererti dia syirik hingga mati.” “Jika peminum khamar itu mati maka kuburlah ia dan tahanlah aku kemudian kamu gali kembali kubur itu, jika kamu tidak mendapatkannya berpaling dari qiblat, maka bunuhlah aku.”

    Anas bin Malik r.a. berkata Nabi Muhammad SAW bersabda: “Allah SWT telah mengutuskan aku sebagai petunjuk dan rahmat bagi seisi alam untuk menghapuskan segala permainan seruling dan sebagainya dari kebiasaan jahilliyah dan berhala-berhala dan Tuhanku telah bersumpah demi kemuliaanNya: “Tidak seorang hambaKu minum khamar di dunia melainkan pasti Aku haramkan atasnya pada hari kiamat dan tiada seorang yang meninggalkannya melainkan pasti akan Aku berinya minum dari hadhiratil qudsi.”

    Aus bin Sam’an berkata: “Demi Allah yang mengutus engkau dengan hak, sungguh saya telah mendapat di dalam kitab Taurat tentang haramnya khamar dalam dua puluh lima ayat (kali) ancaman terhadap orang yang minum khamar sudah selayaknya bagi Allah SWT, bahawa tiada seorang hamba yang minum khamar melainkan akan diberi minum oleh Allah SWT dari thinatul khabal (darah bercampur nanah ahli neraka).”

    Malik meriwayatkan dari Muhammad bin Al-Munkadir berkata: “Pada hari kiamat kelak Allah SWT akan berfirman: “Di mana orang-orang yang telah menjauhkan (membersihkan diri) dan telinga mereka semua dari semua permainan dan seruling syaitan, tempatkan mereka dalam kebun-kebun kasturi.” Lalu memberitahu kepada Malaikat: “Perdengarkan kepada mereka suara pujaan dan pujianKu dan beritahukan kepada mereka: Tidak ada ketakutan atau kesedihan pada mereka.”

    Abu Wa’il dari Syaqiq bin Salamah bahawa ia diundang kenduri, tiba-tiba ia melihat di sana ada pemain-pemain, maka langsung ia kembali sambil berkata: “Saya telah mendengar Ibn Mas’ud r.a. berkata: “Sesungguhnya nyanyian itu menumbuhkan nifaq di dalam hati sebagai air menumbuhkan biji-biji tanaman.”

    Atha’ bin Assaib dari Abdurrahman Assulami berkata: “Ketika Mu’awiyah bin Abi Sufyan menjabat tangan gabenor di Syam ada beberapa orang sedang minum khamar dan mereka berkata: “Ini halal bagi kami sebab Allah SWT berfirman (Yang berbunyi): “Laisal alal ladzina amanu wa amilus shalihati junahun fima Tha’imu. (Yang bermaksud): “Tidak ada dosa terhadap orang yang beriman dan beramal soleh di dalam apa yang mereka makan.” (Surah Al-Maidah ayat 93), maka Mu’awiyah segera menulis surat kepada Umar bin Al-Khattab, lalu Umar menjawab surat Mu’awiyah supaya mengirim orang-orang itu ke Madinah sebelum mereka merosakkan orang-orang yang lain. Maka ketika telah tiba mereka di Madinah, Umar mengumpulkan sahabat dan musyawarah kepada mereka. Para sahabat berkata: “Ya amirul mukminin, mereka telah menyalahgunakan ayat Allah SWT dan membuat hukum yang tidak diizinkan oleh Allah SWT, maka penggal saja leher mereka.” Maka Umar bertanya kepada Ali bin Abi Thalib: “Bagaimana pendapatmu?” Jawab Ali: “Pendapat saya, engkau suruh mereka bertaubat, jika mereka tidak mahu bertaubat, maka penggallah leher mereka dan bila mahu bertaubat maka hukumlah mereka dengan pukulan dera lapan puluh kali.” Maka Umar menyuruh mereka bertaubat dan mereka bertaubat maka dipukul mereka lapan puluh kali.”

    Ikrimah r.a. dari Ibn Abbas r.a. berkata: “Ketika turun ayat yang mengharamkan khamar, sahabat bertanya: “Bagaimana keadaan kawan-kawan kami yang mati sedang mereka minum khamar?” Maka turun ayat (Yang berbunyi): “Laisa alalladzina amanu wa amilus sholihati junnahun fima tha’imu.” (Yang bermaksud): “Tidak ada dosa terhadap orang-orang yang beriman dan beramal soleh dalam apa yang mereka makan, yakni sebelum diharamkan (sebelum turun ayat yang mengharamkan makanan itu).”

    thaks 2 jojio…
    share this info wit us…
    dia slh srng pngomen Bn yg sent msj ni kat yahoo i…
    sma2 lah kta ambl iktbr

    0
    0
    • say no to alcohol says:

      semalam aku ada tgk rancangan tv korea mengenai arak

      kajian dibuat keatas beberapa org peminum tegar mendapati sekiranya arak ini diambil dalam satu tempoh yg lama dlm jumlah yg melebehi had yg patut boleh mengecut kan otak dan seterusnya menyebabkan penyakit dementia

      selain itu ia membuat liver bekerja keras utk menyah toksid hingga satu tahap ia collapse dan terjadilah apa yg disebut liver cirrhosis dan juga kanser

      bila satu dr organ perkumuhan gagal berfungsi, maka akan menjejaskan yg lain juga dan akhirnya boleh membawa kematian

      0
      0
      • tumpang lalu says:

        ngerinye….. masa praktikal kt hosp dlu, ramai patient yg dpt liver cirrhosis ni due to byk minum arak… sesungguhnya setiap ape yg ditetapkan di dlm Islam itu ade hikmahnye….

        0
        0
        • say no to alcohol says:

          benar dan sekiranya kita ada saintis yg mengkaji setiap perintah dan larangan dan dapat dipersembahkan sebab musabanya dari sudut saintifiknya maka akan lebih mantaplah keyakinan pada yg tak berapa yakin dan dpt buka mata org yg tak celek2 agama

          0
          0
        • MisS PocO says:

          MIRA, SERBA RINGKAS APE NYE KOMEN KO NI…PANJANG BEJELA JELA…

          0
          0
        • aries_april says:

          akak..jgn minum arak..hihihihihihi
          tu lah sinopsisnya
          ahaks

          0
          0
      • aries_april says:

        tul tu..klau allah x ksi bt something tu..msti ada lah kbrukannya…

        0
        0
  68. ke says:

    sgt kesian. teramat ruginya dia, dari 0 dosa, sekejap jer dia top-up…

    0
    0
  69. damia zahra says:

    astaghfirullah…makkkk aihhh….teruk tul pic2 minah neh!
    na’uzubillah..

    0
    0
  70. sayangnye… sedih wase.
    semoga Allah memberi hidayah kpd suami dan dia jugak……

    0
    0
  71. Tiffany says:

    Ya, kita memang tak boleh jatuh hukum.

    TAPI, BILA DAH TERANG-TERANGAN BEGINI, TAK PERLU KATA BIAR ALLAH YANG MENILAI.

    OBVIOUSLY DOSA, HARAM, LUPA ALLAH, LUPA AGAMA, LUPA SEGALANYA.

    INILAH YANG IBLIS SANGAT-SANGAT SUKA. BAKAL SAHABAT-SAHABAT IBLIS DI NERAKA NANTI.

    SEMOGA MEREKA SEMUA INI DIBERI HIDAYAH OLEH ALLAH SEBELUM TERLAMBAT.

    TATOO ITU TERANG-TERANG DIKATAKAN HARAM DI DALAM AL-QURAN. APA LAGI YANG NAK DITEGAKKAN BENANG YANG BASAH.

    SUAMI YANG MEMBENARKAN ISTERI DISENTUH OLEH LELAKI BUKAN MAHRAM, DAN JUGA MEMBENARKAN ISTERI BERBOGEL DIKHALAYAK RAMAI ADALAH SUAMI YANG DAYUS. ALLAH BENCI SUAMI DAYUS.

    SUNGGUH KASIHAN PADA NASIB ANAK KECIL ITU. MOGA-MOGA BILA DIA MEMBESAR, DIA TIDAK TERPESONG AKIDAHNYA SEPERTI KEDUA-DUA IBU DAN BAPANYA.

    YA ALLAH, SELAMATKANLAH ANAK KECIL ITU…AMIN…

    0
    0
    • aries_april says:

      amin…sntiasa doakan yg trbaik tuk hamba allah

      0
      0
    • Periuk says:

      Cakap ikut drama atau buku memang sonang bro..Kau tak berado di tompek dio..Cubo kau ado kek tompek dio, apo yang kau buleh buek ialah coraikan dio ajolah..

      Kau nak tahan kaki dio? Kau nak kunci rumah? Kau nak ikek tangan kaki dio? Mano buleh..Kalau nak didik dah tak terdidik dah, kau nak balasah dio..Dah dio tak mau donga pengajar, nak wek camano? Tengok ajolah..Tu bukan dayus..Dayus kalau tak buek apo2, pakai biar jo..

      Cuba la ado sifat ’empathy’ sikit..Empathy tu apo? Empathy tu melotakkan diri kau kek tompek laki dio..Baru la kau dapek rasokan..Ni main cakap ikut buku atau ikut drama memang sonang..Lelaki dayus lah. Tak pandai jago bini lah..Macam2 kau cakapkan..

      Yang sebona eh, bini dio tu yang salah, sobab lopeh laku jo keluar clubbing semuo tu..Laki dio nak buek apo? Nak belasah bini dio..Nayo kang kono report langsung kono tangkap sobab pukul bini..Nak tak nak, tunggu si bini ‘sendreyyyy mau ingatlah’ untuk berubah ko apo..

      Kawin dulu bro, baru tau..Kalau dah nikah, cuba fahami situasi orang lain dulu sebolum nak keluarkan hukum..

      0
      0
      • Bom aTOM says:

        Periuk, kalau den ado sifat ’empathy’, lotak diri den kek tompek laki dio, den akan raso kenikmatan dunio sobab den pun ado samo kek situ (yg pakai baju kaler oren tu laki diolah).

        Ko ni tak baco abih ni, toruih nak bagi/baco komen.

        0
        0
        • tumpang lalu says:

          hahaha… periuk ni x bace abes ni…. laki die pon bersame2 party ngn die… kalo x segeng xdapekla nk join the club…

          0
          0
        • kaWan says:

          hahah bongok…si periuk ni pon same mcm caldina,ckp putar belit..bile dh tekena.malu sendiri…boooooo sama diaaaaa!!!

          0
          0
        • Periuk says:

          Kau pun duo kali limo bongok sobab masuk blog macam ni..

          0
          0
        • ayo golo de eh says:

          lol kelakar2!

          0
          0
        • Periuk says:

          Sukati denlah dah baco ko bolum baco ko, apo kau susah…Kau memang hebat pasal tau semuo pasal artis, den dah awal2 dah tau yang itu laki dio..Apo bondo yang klaka nyo..? Syoh..Syoh..

          0
          0
        • aries_april says:

          periuk ni,…ska sngt condemn ape orn kata2x.i follow smua apa yg u reply kat box smua page..
          xda 1 pn yg u rsa btul..
          smau slh…

          0
          0
        • BumbleBee says:

          weihh periuk…. cuber ko baca blk komen ko sebelum nk emo. dh terang2 ko menulis mcm ko x tau yg laki dier ade dlm gmbr…pastuh reply komen org mcm dier jer yg betul. biler dh terang2 dier salah…org len komen dier blk pandai nk sentap plak. malu yerr?? ha ha haa

          p/s: len kali kalo x dpt nk tampung perasaan emo biler komen dikritik…jgn nk cuba2 kritik komen org len mcm kt entry len b4 this…

          0
          0
        • aries_april says:

          tul tu bee..skit ati tul ngan dia ni..ska2x ja kta orng..bla kata dia..tau lak sentaP….ORNG LAIN X GDUH NK SENTAP PN BLA KNA CONDEMN

          0
          0
        • Periuk says:

          Sukati den lah.. Apo cibuklak..

          April – ekau nak pollo dipersilakan pollo..

          0
          0
        • aries_april says:

          i not mean that dear periuk..
          atleast…fkir la apa yg kta nk ckp..
          orng smua mnilai..
          ckp gna akal..jgn thu tls ja..jga ati orng lain sma….

          0
          0
      • Periuk says:

        Sukati den la nak jadi pandai ko, nak jadi bodo ko, kau bukan mak pak den pun.. Kau nak susah diri amik tau sibuk2 nak wekpo? Bangau ko apo budak ni.. Haisyyy.. Nak jadi pandai pun susah..Nak jadi bodo pun susah..Dunio..Dunio..

        0
        0
  72. Periuk says:

    Bukak2 baju – Doso
    Mengato sedaro seIslam – Doso macam makan daging sedaro sendiri..

    Lebih kurang ajolah ekau dgn minah Stepeni ni..Duo kali limo jo dosonyo..Cakap hiyo-hiyo macam lah dio ajo yang botul, orang lain semuo salah..

    Samo jo..

    0
    0
    • cikedi says:

      tak paham la poyukk :))..tulih la betoi2… hehehheheh

      0
      0
      • Periuk says:

        Poie blaja kalau tak paham..

        0
        0
        • cikedi says:

          nak belajar apa nya..ini bukan bahasa surat punn…tak de pun dlm DBP..

          0
          0
        • ayo golo de eh says:

          periuk, ada baiknya kau guna bahasa kebangsaan sebab tak semua faham loghat daerah

          kalau melayu sendiri tak berapa tangkap, apalagi bangsa lain, penat je kau beri komen panjang lebar tapi org tak faham

          bukan kutuk ni tapi be considerate lah ye…masuk kandang kambing ngembaeeek…so on…

          0
          0
        • Periuk says:

          Sukati denlah nak cakap nogoghi ko, cakap omputih ko.. Bukan kau yang kono bercakap bagi pihak den pun.. Oghang utagho buleh cakap utagho, orang NS pun ado hak nak cakap NS..Harap dihormati pekagho tu..NS dengan KL pun bukan jauh sangat pun..30 minit sampailah Nilai tu kalau bawak keto tubo..

          0
          0
        • aries_april says:

          den pn suko ckp nogori ngan mber2x kat BF..n x slh klau u nk gna.tu kan bhs yg d gnakan kat mesia ni…sometimes
          i gna bhsa yg i gna ngan fmly sllu gna…
          longhat utaqa…
          hihihihih

          tp..problem kat sni..
          u bnyk condemn orng

          0
          0
        • ayo golo de eh says:

          bila pk balik, mungkin ada baiknya kau teruskan loghat kau tu

          the less people read, the better coz bukan ada isi pon komen ko

          sorry, honesty is the best policy..hehe

          peace bro!

          0
          0
        • eyda says:

          x yah layan c puik nie….

          0
          0
        • Tiffany says:

          Periuk cakap macam takde agama. Nak empathy la, apa la…benda dah terang-terangan mcm ni pun masih nak defend. Selalunya orang yg membela orang jenis macam ni, dia pun sama je macam orang ni.

          Mesti lepas ni si Periuk menggelabah nak defend kata dia tak buat camtu. Pirahhh!

          0
          0
        • kaWan says:

          hahah i sokong tiffany!!

          0
          0
        • Periuk says:

          Samo macam dio..Palo hutak kau..Den mano ado pakai bikini, so, den tak samo dongan minah tah sapo-sapo ni..Takdo isi ko, ado isi ko, buek apo den nak susah payah nak berisi-isi, den tulih ni bukan ado bayaran pon, so den tulih ajolah bondo yang tak berisi..Kau punyo tulisan berisi bonar ko?

          0
          0
        • aries_april says:

          periuk…orng srh tlis gna otk..ni ko blsk ja apo ekau ska nk tls…
          ati orng keno jgo..
          jgn smpai kta2x kito tu lkakan ati orng…
          klau bnda dh tran2x tu salah..ko p skong g napo?

          0
          0
    • awin says:

      menggelabah la ko periuk..

      0
      0
      • belanga says:

        den stuju ngn komen ayo golo de eh…. komen periuk x de point… omputih kate xd isi… so, xpyh nk layan sgt die tu… craving for attention saja…. blah la ko periuk…

        0
        0
        • Periuk says:

          Kau pun boleh blah samo..Kau bukannya Belanga Nara ado share kek sini..Boghi den monang, kau tak buleh monang..Shoh..Shoh..Muahahaha..

          0
          0
      • Periuk says:

        Kau tu yang menggelabah jo lobih..Budak kocik!

        0
        0
        • belanga says:

          terserlah keSENDOLan ko periuk oiiiiiiiiiiiiiiii…. periuk ni kertu dah monopos… sbb tu lh die kutuk2 org… sume org salah. dio jo botui… hihihihihi

          0
          0
  73. hatesteph says:

    Nauzubillah…

    Btw..steph,where are you..we want your feedback..backup urself pleaseeeee:)

    0
    0
  74. REDBLOODSNOW says:

    Astagfirrullahal’azim….nih kompom punyer kes convert sbb nk kawen je. bukannya lawa pun stephanie nih…pape pun, TAK KENAL DIE. baru 1st tgk kat blog abg nara nih..huhu.

    0
    0
  75. cinta says:

    jangan malu3 follow blog dia : http://ryanraffael.blogspot.com

    0
    0
  76. marriott says:

    …. and we always wondered why Malaysia sering di timpa musibah.. astagafirullah =(

    0
    0
  77. qissra says:

    nanti nak mati baru dia cari islamnya..

    0
    0
  78. muslim says:

    Semoga dia sedar.
    Byk musuh dia ni,byk pengikut jugak
    Byk mempengaruhi supaya jadi mcm dia

    Suami dia lawyer kut..
    Nanti habis dia saman semua kat sini..hhahaha

    Dia ni otak sejengkal,tapi berlagak pandai..kita tgk lah nanti..

    0
    0
  79. perempuan baik says:

    dh dasar kapir.. cmtu la marion nnt kalo da convert islam hny pd nm je

    0
    0
  80. sue says:

    biasala nok
    org kaya…ape nk leh wat sbb duit mkn x abis
    syurga dunia rugi x enjoy puas2 ktanya

    ade ke peminat dia ni?? xpayah la minat org cenggini
    x rugi pn…mmg gini ler cra idup dia ko nasihat le camane pn ko pulak yg dilaharnya

    disamakn pula org yg name je islam tp tetap minum arak..tp x pula dia nk blajar islam tu mcmane

    0
    0
  81. cikedi says:

    tak nak komen….cumanya saya nak sharing..saya mempunyai seorang rakan di kalangan org putih dan bukan beragama islam…katanya bukan semua org bukan islam suka cara hidup seperti mereka ini….Ini dah keterlaluan ….just sharing

    0
    0
  82. amy says:

    http://www.ryanraffael.blogspot.com..boleh baca kat blog tu pasal dia..ada yg pro ada yg kontra…kita sebagai manusia yg diberikan akal pilih yg baik atau yg buruk.

    0
    0
    • pelik says:

      Tengok2 la picture dia celebrate birthday kawan2 dia waktu bulan ramadan, siap main pakau, orang semayang tarawikh…

      0
      0
  83. donna karen says:

    kesian kat anak die yang dapat mak ayah macamni…smoga anak dia xkan sesat ikut jejak langkah parents die….

    0
    0
  84. damia says:

    kwn sy convert islam sbb nk kawen..hsbd melayu, tp syg..cara idup dh ikut wife dia..minum beer mcm togok air sejuk jek, umah bela anjing. makan dh tak kira halal haram, kat skolah bila ank ppuan kena pkai tudung, sanggup tukar sekolah sbb benci sgt pd ppuan melayu bertudung, pnah jga dngar dia citer psl pegi chur#@ tiap ari ahad….tak pham llaki melayu mcm ni…dh tak reti nk bimbing isteri ke? moga diberi hidayah pada family ni…

    0
    0
    • Periuk says:

      Dah kalau dio dah bagi bimbingan tapi bini dio tak maun ikut macamana plak? Nak dipukulnya bini dio tu ko?Bini dio tu kono lah sendiri ingat..Jangan buat2 tak paham plak..Kalau tak dongar cakap suami, si suami nak belasah bini dio sampai lombik ko?

      Konolah ikut situasi..Kalau ikut buku dan drama memang caro macam inilah kau kutuk suami dio..Cubolah sarung kasut laki dio tu dulu..

      0
      0
      • ash says:

        mksud ko cenggitu la laki dia mbimbing bini dia ek (mcm dlam gambo tu)…:P

        0
        0
        • Periuk says:

          Kalau ekau di tompek laki dio, bini tak mau dongar cakap..Apo kau nak buek? Nak belasah dio ko?

          0
          0
        • tumpang lalu says:

          periuk : ikut logik la kan…. wlupon wife die xnk dgr ckp, tp perlu ker die sebagai lelaki a.k.a suami ikut lifestyle wife die?? bkn dlm cite damia je, tp dlm gambar kt atas tuh… die lelaki kot… dilahirkan Islam, n lelaki sbg pemimpin… xkn nk biar terbalik, wife die lak memimpin?? kot ye pon syg isteri, xperlu sampai hdp menjunjung budaya kafir… ape peranan die sbg lelaki dan suami?? dlm situasi ni kenala paham….. situasi dimana si suami yg ikot cara hidup diluar Islam… lain lah kes yg btl2 isteri tu nusyuz… periuk ni mcm x bace hbs jer citenyer..

          0
          0
        • blitz says:

          kalau aku kat tompek laki dio.. aku ceraikan ajo.. watpe nak tambah dosa.. bini buat dosa, suami tanggung.. ekau tahu tak Periuk?

          kalau ekau kat tompek laki dio, apo kau buek? kau ikut je la ek minah tu gi minum arak? gitu?

          0
          0
        • tumpang lalu says:

          si periuk ni jadi tukang cuci periuk jela..

          0
          0
        • Periuk says:

          Mr tumpang lalu jangan main lalu takdo bagi salam..Itu laki bini gua tak buleh nak kato apo lah bukan kunci syurga nerako den pogang, Allah yang pogang, Allah yang punyo..So, Allah sajo lah menontukan, bukan den, bukan kau, bukan sapo2..

          Kot nak mati nanti diorang sompek bertobat mano la tau kot2 Allah terimo pulak tobat diorang, jadi lobih suci macam bayi pulak, itu den tak tahulah..Nasib memasing Allah sajo yang tau..

          0
          0
        • tumpang lalu says:

          wllupon xde bg salam, tp ade jgk mention nk TUMPANG LALU… so, kalao org yg gelojoh, mst x bace i sebut tumpang lalu dgn nada lemah lembut n sopan santun kannnnn…… dh salah tafsir gambar kt atas, bace x hbs, malu teruk kene hntm, nk tnjuk baik pulak… mane satu tah pendirian u… bg komen menghentam… pastu kene tegur ngn org lain u sebut pasal dosa ALLAH tentukan la, apela… hahahaha…… obvious sgt kt cni yg u nk coverline… xpe lah, periuk… i malas nk berdebat cos dah terang2an u yg salah tafsir…. tp advise i lain kali, bace sampai hbs n fahamkan… kaloo x paham ulang seploh kali pon xpe, xd sape nk marah asalkan x gngu ktntrmn org lain… n lain kali, sblm bcakap, atau menaip tu pikir 14kli pon xpe… jnji jgn gelojoh… okeh….? renung2 kan n selamat beramal :) peace no war

          0
          0
        • Periuk says:

          Sukati gua le..Ekau sapo? Cubo kau monangkan den..Ini asik kau ajo nak monang..Bilo den pulak nak monang..Walaupun den bagi komen bodo pun, sukati den la keyboard den..Kau kasi den monang, tak kiro..

          Lopeh ni kau musti kato den bebudak la kan? Bilo kau nak kato den baik-baik jo? Bilo? Bebudak sini komen baik punyo, den komen baik punyo tak buleh pulak..Asik nak marah ajo kojo eh.. Semuo orang ado hak nak cakap merapu ko apo ko, den nak cakap serius buat apo? Forum ni pun bukannyo serius macam forum motivasi pun..So, why so serius..

          Lopeh ni musti kau akan cakap apo2, mesti nak melawan cakap den kan? Hahaha..

          0
          0
  85. taktaunakkataapa says:

    Tak tau nak kata apa.. before this ada jadi silent reader blog dia cos suka baca tentang anak dia dah la cute. Tapi lama-lama dah tak follow lg.. cos tulisan dia macam dah diatur2 (cover baik )

    Pasal gambar ni, hopefully gambar time tak nikah lg.. aper agaknya kalo anak dia tgk gambar2 semua ni. anak dia boleh dikatakan cerdik .Mau ditanya macam2. Nak jawap apa ek ?

    Saya pun tak boleh nak komen lebih2 sebab saya pun bukan perfect jugak. Tp harap sgt supaya dia diberi hidayah agar berubah.. sama2 berdoa yer

    0
    0
  86. msmifa says:

    ya ALLAH!! ampunilah dosa ku melihat ini suma,,,,dan sesungguhnya aku benci x hengat tgOk pic nie….naseb x da sakit jantung tidak nak ja mati kat opiz…hehe nEway nOytink tO say…sEmoga diri aku djauhkan dari bEnda2 x elOk ini…aminnnnn untuk manusia berada dlm pic nie…ingatlah…skali allah turunkan musibah x sempat kOwt nak taUbat…bayangkan tgh berkeadaan mcm tue tetiba gempa bumi, nauzubillah…. dUnia dah makin dekat ngn akhir zaman…pk2 kan la….

    0
    0
  87. ain says:

    mcm arni nazira laa muka nyonya ni…

    0
    0
  88. Malon says:

    Malon punya cewek porno mantap

    0
    0
    • Bom aTOM says:

      Tapi tak sehebat porno Indon yang memang tak tau malu.
      Sudahlah, Indon, jangan nak menyibuk kat sini.

      0
      0
      • pizza says:

        Yah, Indon punya porno lagi superb siut. Tak tahu malu langsung, sbb tu selamba giler makan minum kt public di siang hari di bulan Ramadhan. Kalau yang pakai tudung pun x tahu malu, yang bertelanjang bulat tu, lagi la x rasa sekelumit pun malu.

        0
        0
  89. Insider says:

    Fake cam ni belambak. Dah pernah dengar tak –
    lepas my conversion “everything else will remain the same* …..ah ni la yg dmaksudkan. Caya sangat la kalo dah depo biasa /suka dgan hidup ni yall ingat senang2 nak tukar ke. Yg amat heran, muka cam ni yg mamat 2 melayu suka? Bontot lepeh, sepet tk sexy langsunngggg….eruk.teruk !

    0
    0
    • matdol says:

      ok , to b fair- mamat mlyu pun sehodoh, tapi keistimewaan nya ada la brpa gemuk bnk accnt dia. Mek sepet semua melekat jadi magnet.

      “I dont believe in love at first sight…………..until I see your bank statement in black and white”.
      (Ah Moi)

      0
      0
  90. astaghfirullah says:

    anyway..die ni mc kain kapas tau..kalo xelak dr kene air cantikla dier..da rendam dlm pati sirap kan da jadik merah..rendam dlm pati oren jadi orenla..pokok pangkalnya..jantan keparat yg born in islam tu yg xbtol..mane bini nk dgr kate..xleh kate apela..die pon bangsa lain..dosa pahala antra die ngn tuhan tp yg paling menanggung dosa sape lagik kalu x laki dier..parah..
    tp btol kate steff…melayu yg lahir sbagai islam pon perangai mcm tahi..so..jgnla malukan islam lagik..
    yg penting..malukan MELAYU..dah penat ckp hal mcm ni..dunia da nk kiamat..

    0
    0
  91. gosipgurl_fea says:

    whoa…..

    0
    0
  92. dahslalu says:

    Blum ada anak lagi kan. That is where the problem begins. Selalunya bapak ikut apa mak suka, atau kehendak mak. Lagi kalo dah madly kena pookau in love ke queen control ke etc. Kalo mak dah cam ni ko pikirkan la mcam mana anak2 depa nanti? Aku dah terlalu byak tgok kes2 mlyu-cina cam ni anak2 depa smua mengikut sblah maknya. Yg sembah tokong/ ke igreja pun ada. Ni semua kes manis d bibir ,blakang lain bikin mah dan byak yg camni pon. Mungkin mamat pon tk kesah. Bila dah tua besok baru nak faham.

    0
    0
    • kau says:

      ade anak dah die ni.. die spoil kan anak die gile dasat, sampaikan tak dapat satu barang, menangis2.. harap2 nnt sume ni berubah, amin..

      0
      0
      • Clipkertas says:

        dorg dah der anak dah,,,
        dorg kawen pun sbb minah nie dah tr mengandung anak laki tu.. bab tu die kene msk islam and maybe ati die tak sepenuhnya convert Islam…
        moga2 dpt hidayah untuk menuju ke jln yg benar….

        0
        0
  93. aku tau malu says:

    tau pompuan ni, sarawakian…dulu2 glamer la kejap sbb blakon filem yusof haslam lepas berhempas pulas jadik model majalah. slalu dia cerita bf nya anak tan sri bagai x sangka dah kawen plak. her boobs tu implan je but she denied. cuba bang nara tanya…hahaha.

    0
    0
  94. pembaris says:

    semoga tuhan memberi hidayah kepada beliau..amin..

    0
    0
  95. bella luna says:

    jangan la permainkan agama islam ku..

    0
    0
  96. dia says:

    Hubby dia tanggunglah..gagal sebagai suami…tp mgkin suatu hari ada hidayah terhadapa mereka…ala aku tak heran sgt dgn convert2 ni yg mmg islam tulin pun buat juga apa kes?????

    0
    0
    • anal-logic says:

      Jangan sementara nk tungu suami capai hidayah anak semua dah ada kepercayaan masing2, dah d brainwashed , no gostand punya. Bpak sbagai sorang muslim, reti juga taubat tapi yg tk pernah mcam mana nak tau ye. Dont compare apel dgn durian la.

      0
      0
  97. ben ya says:

    *pensan*

    0
    0
  98. mata hati says:

    normal la tu masa muda enjoy x hegat dunia .Nanti bila usia semakin menginjak .. dgn sendiri perasaan dah lain .Masa tu baru boleh pikir dgn betul ..manusia akan ke satu titik perubahan apa bila tiba ketikanya nanti ..

    0
    0
  99. MisS PocO says:

    xde la lawa mana si steph nih…

    0
    0
  100. Kuaci says:

    Huduh jer muke nyonya ni…badan pun cam cicak je…gaknya laki die pilih die pun sebab laki die pun same suke nongak air setan 2..bile dpt binik camni tk yah susah2 nk jage…kemana pun boleh diusung..tp 2 idup die kan..yg baik jadikan teladan yg buruk jadikan sempadan..klau dh sesat 2,pandai2 la bawak diri ke rumah Allah,cari balik ilmu agama,kadang2 kite yg dlahirkan sbg islam ni pun terlupa gak kan,inikan pulak saudara baru,doakan jela semoga die mendapat hidayah dri Allah…utk ingatan islam ni bukan agama mainan..jgn ingat senang2 je nk convert sebab nk kawin,byk lagi tangungjawab lain,sebab 2 la jgn kawin dsebabkan nafsu..

    0
    0
  101. Dina Sephia says:

    Sorry to say, I am prettier than her

    0
    0
  102. stephy says:

    stephanie komen kat fb BN la..mcm menegakkan benang yg basah je. kelakar2…

    0
    0
    • aba says:

      Dia mmg begitu..tak cerdik nak berlagak cerdik,confirm ramai le penyokong bangang dia duk tgh sokong dia skang

      0
      0
  103. alesson2late says:

    actually cam ni- mula2 nak try la kan, ye la amoi ni lain dari gadis melayu. semua bole.Dlm kpla otak dia tu exotic la tu. Pas tu dah ahem.. *kenal* syiok pula, ingat ni la yg d best that has ever happened to him. Bila tgok lagi skali ah moi dah jadi nyonya dia. Tgok lagi smua dah out of control . nyonya is calling d shots. Pas tu dah branak pinak . Anak aku juga,pe nak buat ye. Cant do much , join skali ….hehehe. Last2 amoi juga has evrythng her way asalkan masuk islam je : )) lu pintar lor.

    0
    0
  104. hairan says:

    muka cam ni bole ada peminat juga ke??

    0
    0
  105. SENGAL SGT2 says:

    TGK JE MCM MENARIK TAPI BACIN WATPE….
    HAHHAHAAAA……..
    DIA BUAT TATU TU NAK COVER BEKAS KURAP KOT…

    0
    0
    • mat says:

      tu la yg susah nk faham , lagi bacin lagi mamat mlyu suka. Lagi kalo hamis bab sesuatu tabiat mereka tu lagi la mamat giler2…. lost case punya. Aku tgok dia nya skin cara pun dah tau coklat hitam gelenti.

      0
      0
      • entah says:

        ALLAH kasik badan cantik2, nk dilukis… dah la ubah ciptaan ALLAH, haram plak tuh, lukisan nmpk mcm badan dia nampak so strange…

        0
        0
  106. kakisalon says:

    laki dia tanggung semua azab…kecian
    tahniah kepada saudari kerana prihatin

    0
    0
  107. lalala says:

    read her blog. hafta say she’s kinda cocky. cam nyampah plak bila baca so cepat2 tutup. :D

    hopefully husband dia cepat2 sedar dan berusaha untuk membimbing dia balik ke jalan yang benar

    0
    0
    • kkkkkkk says:

      aku tk mnyampah lngsung org camni .. aku ketawakan lagi ada…hahahhaa… how ridiculous can they get!!! a joke !!! Lah…perasan tapi org sana sini mengutuk. Yg si mamat lagi kesian bab kena trap d amoi….kkkkkkkkkkkkk .all d best Kes labu….kkkkkkkk

      0
      0
  108. jimmy says:

    This is the urban life that we so proud of..
    Salam 1Malaysia!!!

    0
    0
  109. qalbu mutmainnah says:

    Uniknya islam…knp islam dikatakan sebagai “”islam bukanlah agama, islam adalah ad-deen, iaitu cara hidup”…
    uniknya islam kerana semua perilaku penganutnya diikat oleh islam sebagai cara idup…a way of life,,,hidup kita mesti mengikut cara islam…

    sebab tu islam bukan sekadar agama, tapi merupakan ad-deen…

    berbeza dgn agama lain, yg agama mereka hanya mengikat mereka di rumah ibadat. kuar rumah ibadat, hang nak bersekedudukan ke, berparti, berzina ke hang punya suka.

    tapi islam mencorakkan hidup penganutnya…nak tutup nafsu, islam suruh kawin,..
    nkkan ketenangan hati, Allah suruh baca Quran

    sebab islam bukan sekadar agama…islam is a way of life!

    alasan “saya pun bukanlah pandai/baik/alim sgt ” tak laku bila mengadap Tuhan yang mencipta awak nanti

    0
    0
  110. jentayu says:

    Rasulullah SAW pernah dan selalu bertanya kepada para sahabatnya dengan pertanyaan “BAGAIMANA IMANMU HARI INI ?”

    Kenapa kepada para sahabatnya yang sudah tentu Islam & beriman itu di tanya soalan sebegitu ?

    Ini kerana Islam & Iman bukan kerana bangsa atau “siapa kamu”. Dan Islam & Iman boleh tercabut dengan mudah sepertimana tercabutnya kemuncup dari tangkainya.

    Datangnya Islam & Iman itu dengan ILMU & HIDAYAH ALLAH.

    Belajar & tahu pasal Islam bukan macam belajar & tahu ilmu geografi atau matematik.

    Lingkungan keluarga & kawan-kawan memainkan peranan yang penting dalam membentuk jati diri seorang muslim itu bahkan seorang melayu.

    Mudah2an pendedahan ini akan mendapat perhatian golongan ulama & pendakwah (yang berautoriti) untuk segera bertindak menyelamatkan umat seberapa mampu yang boleh dengan kuasa yang ada.

    0
    0
  111. superdry says:

    pokok pangkal nye suami dia. dia tu memang asal kafir.

    0
    0
  112. Hamba Allah says:

    Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:”Allah mengutuk wanita yang bertatu atau minta ditatu, wanita yang mencukur alis dan mereka yang meminta dicukur alis mereka, wanita yang membentuk giginya agar kelihatan cantik dan mereka yang mengubah ciptaan Allah.” Riwayat Ibnu Mas’ud

    Hadis riwayat Abu Hurairah ra.: Dari Nabi saw. beliau bersabda: Wanita itu dinikahi karena empat perkara; kerana harta bendanya, kerana keturunannya, kerana kecantikannya dan kerana agamanya. Maka pilihlah wanita yang beragama, maka kamu akan beruntung. (Shahih Muslim No.2661)

    0
    0
  113. sandra says:

    kita doakan sahaja golongan sebegini diberi jalan petunjuk oleh Allah SWt…AMIN

    0
    0
  114. ash says:

    nak jatuh apernya ek…bukan glemer pn blakon pon ala222…ada sesape kt sini peminat dia ke…hahahaha

    0
    0
    • lara says:

      tekenal pun tidak..lawa pun tidak..tu yg tepaksa expose giler2 to get attention..kalo tak takkan ada saper heran ngan muke camni..

      0
      0
  115. […] bagitau kami ada terima gambar 2 selebriti yang agak tak boleh blah. Semalam kami sudah keluarkan gambar Stephanie Liah dan hari ini izinkan kami berkongsi gambar Miya Zainal, host portal GUA (milik Media Prima rasanya […]

    0
    0
  116. khai says:

    gambar peluk keling haram jadah pun ada gak

    0
    0
    • aries_april says:

      jgn bngkitkan isu prkauman kat sni…
      blog ni..x smua mlyu..ada jga cina n india..kta kna jga ati orng..
      klau dh pluk selain bkn muhrim..mmg haram..x kira dngn sapa..
      yg dia pluk ngan mat saleh tu..u x nk kata pa lak…

      0
      0
  117. amy says:

    mcm mcm komen ada..steph pun dah reply kat fb..yg pasti kenyataan tetap kenyataan..bukan utk steph saje..utk yg lain jugak…mmgla steph kata dia ada friends and family yg tau apa dia buat..they knows her better..but apa guna kawan,family semua tu kalau masing masing tak boleh nak bg nasihat..apa yg pasti apa yg dia buat tu mmg salah and her husband..mmg dia yg tanggung dosa tu sbb as her husband he didnt perfom his responsibility..beringatla semua..kalau kita mati dlm keadaan bertatoo,ber kuku merah segala,semasa mandi,kuku akan dicabut kulit akan dikikis sbb itu adalah benda kotor..semoga steph and family and all her friends mendapat hidayah dan petunjuk…amin ya rabb al amin…

    0
    0
    • aries_april says:

      rsnya x dh la amy…
      tu ursan dia dngn allah..
      kmpng i ada gak orng yg mati dlm keadaan mcm tu…
      tp..dia orng x bt pn…siap tnya jbtn agma islm lg..
      n dia orng dpt feed back kata x prlu bt cam tu..x nk sksa mayat…

      ari tu..mak kwn i mati bnuh dri…
      n i sndri yg mndikan myt tu..rmbt orng mati tu siap colour merah g…xda cabut pla…
      kuku pn letak colour…
      x cbt jga…

      0
      0
      • Bom aTOM says:

        Mak saya selalu memandikan jenazah. Dia kata, kuku boleh cuci dgn pencuci kaler kuku(tah ape tah namanya). Yang lain2 kalau sampai memudaratkan jenazah x payah.

        Bila masuk bab ni saya terfikir gak jwpn Steph kata pengirim email stalker atau ada yang kata hasad dengki, yang masuk neraka tu mereka…

        Tapi, bila dia mati nanti, betapa malu ROHnya
        Melihat JASADnya dimandikan, dikafankan, disembahyangkan, dikebumikan & ditalkinkan oleh mungkin salah seorang yang dimarahi, diperli bila menegurnya. Dia langsung TIDAK MENDENGAR nasihat mereka.

        ROHnya pasti akan menjerit kpd org yg menegurnya tu supaya x tinggalkan dia keseorangan dlm kubur.
        Tapi, waktu itu sipemberi nasihat pula TIDAK MENDENGARNYA.

        0
        0
  118. AB says:

    wow wee…

    0
    0
  119. pingkypanthers says:

    hubby dia ni mmg islam ke?

    0
    0
  120. Nibong Tebol says:

    LOYA TEKAK tengok…rasa nk terkeluar kuih loyang yg ku makan tadi..MasyaAllahh…..Islam ke ni?

    0
    0
  121. emilda says:

    apsal gossip psl miya td da takde??ke lappy aku prob????or bang nara da removed??

    0
    0
  122. emilda says:

    oh okey…edit mybe..xpon tuan empunya pix da ngamok2..

    0
    0
  123. Arni says:

    Terima kasih la pasal letak blog dia kat sini. Saya ni first timer mom. Pregnant 5 bulan menarik jugak celoteh dia tentang anaknya. Kagum jugak tengok body dia yg berjaya kembali ke asal sebelum mengandung. Itu boleh dijadikan contoh pada para ibu2. Jgn abaikan body :D.

    Malas nak komen ttg cara hidup dia, cuma saya doakan mereka sekeluarga akan mendpt hidayah Allah satu hari nanti. Kita ni pun belum tentu sampai ke akhir hayat berada dlm hidayahNya kan? Ingat tak kisah seorg Abid yg kuat ibadah sepanjang hayatnya tetapi mati dlm kufr jugak atas muslihat syaitan?

    0
    0
  124. MisS PocO says:

    entry miya dah ilang la plak…

    mungkin kene sekat kotttt…

    elokla kene sekat, takla sakit mata memandangnya…

    wat dosa mata dan jari je g ngumpat…huhu…

    0
    0
  125. miss lala says:

    ya allah…..

    0
    0
  126. MisS PocO says:

    dlm fb, si steph ni cam bangga jer org kutuk dia…cam tak masuk jer…bahkan tambah2 suke sbb pasal kutuk2 dia, dia leh jd glamour…

    org bg nasihat baik pun dia wat2 tak heran lak…

    ape nak jd daaa…outtt…!!!!!!

    0
    0
  127. red says:

    org macam nih patut idup masa zaman perang kedua dulu….tak reti bersyukur….bodoh!!!

    0
    0
  128. nia says:

    apabila agama dipisah-pisahkan,begini lah jadinya..
    agama hanya digunakan di masjid2,kematian,maulidur rasul..ini produk islam liberal made in malaysia..

    0
    0
  129. pinky86 says:

    mmg bangang la dorang ni!! da convert islam,so respect la ckit!! yg si suami lak,patutnyer tunjuk teladan yg baik,ni x, dia pon join skali,haiyaaa…apa nk jd la…urmmm…kita sume doa2 kn la,..dorang akan brubah.!!

    0
    0
  130. sabrina says:

    wowwww…
    cntik body…!!

    0
    0
  131. pelik says:

    Stephanie Liah
    : ?’Luahan Hati Peminat Stephanie Liah’on Beautifulnara.Thanks to my friends yg bg info dkt i.utk my ‘fan’tu,obviously ure in my list.ure not my fan,ure stalker yg cuba jatuhkn i.haha.i xkan jatuh cz family&closed friends tau apa yg i buat.ko&tukang comment xde beza dgn i.pfitnah&sibuk hal i.get a life.i cuma SL,not Paris… Hilton.I bsyukur sbb tekanan gossip xsehangat Paris i xkan jatuh!!

    Klakar la nyonya ni, cara jawab pun dah tau otak kat lutut. Bila ko pernah “naik” yang ko takkan jatuh?Ko tu suam2 kuku saje la.

    SAtu lagi sapa fitnah ko?Itu perbuatan yang ko cari sendiri. Ini bukan fitnah. Ko sendiri yang buka aib dan mengaibkan diri sendiri.

    Dekat blog ko,boleh la ko block komen2 cenggini,skang cubalak block..aku nak tgk!

    0
    0
    • MisS pOcO says:

      tu bkn fitnah, tp sah2 depan mata…dah terjengkeng tul2…

      apela steph ni…

      sape fan dia…??? kalau aku sorryla…bukan fan dia…

      0
      0
      • pelik says:

        Byk fan minah senget ni, siap ramai tergedik2 nak jadi mcm dia..sedih

        0
        0
        • aries_april says:

          fan dia..just orng yg kejar dosa cam dia…

          0
          0
        • BumbleBee says:

          dier suam2 kuku ker? xdelaa…kalo suam2 mesti dikenali jugak cuma x brape popular jer. tp dier ni dh frozen dh sbb x dikenali langsung… perasan x jatuh plak lg? haha…sok time ko joget2 or swimming dlm pool tu tetibe kene timbus ngan tanah yg tetibe mendap…bru tau langit tu tinggi ke rendah…

          0
          0
    • msmifa says:

      nampak sangat ckp mcm manusia XDA OTAK! dya ckp x kan jatuh an….riak an…takhbur an…x per2 tggu dan lihat kekuasaan ALLAH S.W.T…aku x doakan yg x baek utk unk cuma ku doakan unk beroleh hidayah allah sbb keriakan unk membuatkan aku makin palat ngn unk!

      0
      0
  132. ..... says:

    Cantik ke dia ni?
    Nampak mcm pelacur dengan rambut kerbang/karat begitu..

    0
    0
    • MisS pOcO says:

      ape jenis suami tah…

      at lease bg pengajaran / pengalaman kat aku yg still single ni agar berhati2 memilih suami…

      kalau memilih suami biarla status ustaz cam akhil hayy tu…hukhuk…oh tidak, x sanggup t kawen lain…

      0
      0
  133. Caldina says:

    biar la dia……… korang ni mcm la baik sgt.. nasihat berjela2.. tuduh suami dia mcm2…… dia dgn life dia… korang jaga la life korang… jgn bzbodi…

    p/s: aku suka tgk dia ni……petit..!

    0
    0
    • MisS pOcO says:

      hello dear…

      ni bkn main tuduh2 k…ni betul2 kejadian…

      bukti2 sahih sume dah terpampang…

      komen2 dia kat fb pun ngaku gak tu…

      mmg suami dia tu seorg JANTAN YANG DAYUS…

      0
      0
      • Caldina says:

        to Miss Poco….

        u belum kahwin.. you can’t simply say that JANTAN tu DAYUS…. describe to me what is DAYUS…..

        do you know him ? or just a line of words in fb you dah percaya 100% ?

        0
        0
    • Caldina says:

      aku nak tambah sikit…

      Yg si penghantar surat pada BN ni sibuk2 perihal orang apa pasal ? Nko jeles dgn dengki ke dgn cara hidup dia ? Konon nak kata fake la tu.. sudah laaa.. ko tu fake… ko jaga ajelah keturunan ko… yang ko buruk kan orang dlm BN ni elok sgt la tu….
      Orang tu takder pun sibuk pasal ko…. ko sibuk2 nak hantar entry fb dia kat dlm ni…..

      p/s: benci dgn org yg busuk hati.. dengki… konon2 diri baik sgt nak sedarkan org lain.. tak sedar yg dia memburukkan lagi keadaan…. cibai ar..!

      0
      0
      • MisS pOcO says:

        fuuuhhh…cibai…???

        baik sgt ke ko…sampai nak marah2 kat org ni…sampai kuar ptaan kesat camni???

        dah gambar camtu bleh ko kata tak dayus lg…???
        ishhh…heran2…

        kita punya komen, so, what is the mistake here…nothing to do with your pc or lappy or keyboard…rite…!

        0
        0
        • Caldina says:

          aku cibai kan ko ke ? ada ?
          tgk gambar leh kata laki dia dayus ?? so lame….

          memang la tak der kena mengena dgn laptop aku.. pc aku… tapi korang kalau berkokok kat sini… tapi kalau jumpa depan mata siap minta otograph…… hmm… then talk to the hand laaaaa….

          p/s: nikah dulu… rasai idup berumahtangga… then you can talk… if not, keep your distance away…. tq

          0
          0
        • kaWan says:

          caldina si pemutar belit!!xpaham bahase..pelik aku tgk..org komen lain,die bace lain…bodonye bhse mlayu pon xphm..pastu tuduh bukan2…kesiannye kt ko caldina,mesti ko kurg kasih syg kan?btul kan kan kan??

          0
          0
        • pizza says:

          Caldina, dayus mmg ada byk makna. But, to label this man as dayus mmg kena pada tempatnya bila dia rela jantan lain mendaratkan tangan atas kawasan private tubuh isterinya. Cemburu is sebahagian dari sifat kejantanan, unless dia anggap wife can come and go, and there’s always easy replacement.

          0
          0
        • Hani Bunny says:

          Mintak autograph? SOOO not me.. Even CT Nurhaliza pun, I was never do that..

          Word ‘cibai’ – So kurang ajar. Unacceptable…

          0
          0
      • stephy says:

        maksudnya, biarkan die pengaruh org2 yg melihat dia? biarkan masalah mcm ni berleluasa? i xrase si penghantar ni busuk hati ke ape..tp untuk memberi kesedaran pada org lain. supaya orang lain x bergelumang dgn dosa mcm pempuan ni ataupun mcm cik caldina ni.oppsss..

        p/s: kita ade adat, budaya dan agama. adakah anda nak anak2 kita jd mcm dia..mungkin cik caldina xkisah kut….:)

        0
        0
        • aries_april says:

          ingt ko ni pndai smpai mcm mna caldina..
          rpnya…sma ja ngan kta orng…
          x brpa nk ckup ilmu…
          tp…bzanya kta….
          u sllu kluarkan kta2x kesat..mnghina orng…

          asl u sllu skong apa yg orng bt x baik…
          i x nk la tduh..
          tp..klau orng cam ni…
          msti 2×5 ja…

          0
          0
        • Caldina says:

          satu lagi tuduhan melulu… read more and learn more pls….

          p/s: some ppl talk using only a small portion of his/her brain…..

          0
          0
        • Caldina says:

          another one… tuduhan melulu…..
          read more pls……. childish..!

          0
          0
        • stephy says:

          hahaha..kelakar la caldina ni..xde modal….kesian…

          0
          0
        • aries_april says:

          brpa bnyk page ko msk dlm BN ni?
          msti tiap entry ada ko gna prktaan cam tu…
          ko mmg ska gna kta kesat…

          0
          0
        • pelik says:

          Aku rasa caldina ni stephani liah la..hahah..cara tulisan mcm boleh tau

          0
          0
    • kaWan says:

      bodo seyh caldina nih!!!mmg bengap,patotla mrh2 kite sume kutuk laki steph n steph,rupe2nye die syok+meleleh air liur tgk gmbo2 cmni..siap ckp petite lg tuuu!!!syialll jek…horny seyh caldina nih..bodo bengap!!

      0
      0
      • lol says:

        hello caldina!! are u steph’s defense lawyer? ckp org mcm2 tp dr komen u we could predict yg u tu bkn org yg baik pun! u penyokong kemungkaran..tats y u mrh sgt org tegur/kutuk steph naper? u 2×5 ngan dia kan? tats d reason u get sooooooo verrrrry emotional here!! u pun bzbody gak sebok nk komen bout others here..kepoh aje nk nyampuk tp u sounded lousy here!

        u asked ppl to use the brain..how bout u? u tink u sound intelligent ker? u sound foolish, emotional and definitely mcm org tak pernah blaja agama! u tink she is petite..we dun think so! dun force us to agree with ur stupid comment tu..u nak mencarut2 kat sini coz ppl tak sokong ur idol tu? sori lar..u nak sesat gi lar sorang2!

        Per kaitan gi kawin dulu in order to know da meaning of ‘dayus’? kat skolah pun ustzh dah ajar..u ni sure time agama ponteng kelas..tats y u sound mcm org tak berakal dan blur bout agama! maybe bile u jumpe ur idol tu u will ask 4 her otograph..but none of us knows her!! saper dia kami nak minat? bakat tak kemana tp sosial jer lebih..u gi lar minat dia sorang2 ok!!

        0
        0
        • kaWan says:

          lol,agree 500%!!i loikeee…
          die bkn ponteng kelas,tp mmg xpenah skola agame pon…tu sbb sengal,bengap sume la die…pndai nyampok2 pastu tuduh2 bagai..mcm la ko tu dewa!!!pegi jalanlaaaaa!!!

          0
          0
        • tumpang lalu says:

          caldina ngn periuk same je… kedua2 nya komen x berisi…. some of the coment guna bahasa kesat lak… ish2, kejar publisiti n gilakan perhatian disebabkan terdesak nk jadi lain dari yang lain… kononnye, mengkritik dgn cara yg lain dr kita2 suma ni…. hahahahah…. kene gelak sudah…

          0
          0
  134. qis says:

    aku da baca soalan kt fs dia, nk follow tp mls la.. cuba korang bca..
    Q: why are you proud to say you are materialistic? do you think it’s a good value to promote to your children?
    A: I am me.have u ever heard,some of orang alim’s children bila besar jadi sampah masyarakat?why tak membesar seperti their parents?u cant think/judge people that way;) cheers.ask me more

    0
    0
  135. MisS pOcO says:

    caldina…

    DAYUS = suami yang membiarkan isteri sah dia berpeleseran ngan jantan2 lain…

    is it very clear for u my dear…

    0
    0
    • aries_april says:

      skong apa akak kta….

      0
      0
    • Caldina says:

      itu aje ?? so narrow minded…..
      explore more… use google or bing ……….

      0
      0
      • aries_april says:

        atleast kmi fhm mksd dayus..bkn mcm ko…

        0
        0
        • stephy says:

          xpela..caldina bijak..bijak setakat cr kat google ape barang! mengaji sket tgk..tergagap2 ko..

          0
          0
        • aries_april says:

          dia bijak sngt…
          trlbh bjak ngan prdaran zman…tu smua mncari kat google…
          \hihihihi

          0
          0
        • MisS pOcO says:

          caldina…

          i think your lifestyle is same like steph’s too…rite…

          that is why u tried to defend yourself…

          no need to search in google or bing or whatever laaa..

          all the pics above are strong enough to proof that

          steph’s hubby is so DAYUS…

          0
          0
        • aries_april says:

          u are right sis…

          0
          0
        • pelik says:

          bukan gaya hidup mcm si steph ni..ntah2 dia ni mmg steph

          0
          0
        • aries_april says:

          pelik..i rsa x kot…
          coz…si caldina ni mmg mncl b4 entry ni ada…
          mean dia dh lma ikt BN..
          tp..dia sllu bangkat bla orng ksi nasht..dia sllu mnghalalkan apa yg haram

          0
          0
      • kaWan says:

        alah ko pon narrow jugak caldina oii…mksud dayus yg sebenar pon ko bengap,pndai plak ko nk suh org google more…budussss

        0
        0
        • lol says:

          caldina ni ingat ilmu agama cume ada kat google..patut lar lain mcm aje dia nyer komen..rupenye terlebih surf google utk blaja agama..hee!!

          n she thinks she is broad minded..pls lar..stakat bg komen2 yg mcm bdk tak skola takyah lar perasan bijak..ada ker nak suro miss poco kawin dulu in order to talk bout suami dayus..LOL!! maybe dia pun patut mati dulu br tau ttg dosa pahala/halal haram/syurga neraka..

          0
          0
        • kaWan says:

          ha’ah ko mati lg bgus caldina bangla,aman blog nih…

          0
          0
  136. stephy says:

    hai si steph ni xhabis2 nak menegakkan benang yg basah kat fb beautiful nara..mcm terdesak pun ade gak..kesian..

    0
    0
  137. aries_april says:

    stephy ….4 yr info…
    si caldina ni mmg dri dlu g cam ni..ska sngt cr psl ngan orng…

    0
    0
  138. MisS pOcO says:

    Caldina says:
    September 29, 2010 at 1:45 pm

    aku cibai kan ko ke ? ada ?
    tgk gambar leh kata laki dia dayus ?? so lame….

    memang la tak der kena mengena dgn laptop aku.. pc aku… tapi korang kalau berkokok kat sini… tapi kalau jumpa depan mata siap minta otograph…… hmm… then talk to the hand laaaaa….

    p/s: nikah dulu… rasai idup berumahtangga… then you can talk… if not, keep your distance away…. tq

    VERY SORY, I PUT YOUR COMMENT INTO THE NEXT BOX, SO THAT I CAN REPLY FOR IT…

    Caldina, ape yg u nak deny lg…kalau kat court, tgok gmbr je dh cukup bukti…

    suami mcm ni ko bleh kata tak dayus…???
    ape yg ko bela sgt dgn si minah ni…??? she’s your fren? your sis? or your idiot…??? minah ni dah jd isteri org, yg pelik nya suami dia biar je jantan2 lain pegang…i dont know la…what type of hubby he is…

    hurrmmmm…sya bdoa semoga bakal suami saya tak macam suami si steph ni…aminnn…

    0
    0
    • aries_april says:

      akak…mmg bkn fmly dia..tp…
      tu smua idola dia..sapa bt jahat..mmg idola dia…dia ska mngahalalkan apa yg haram

      0
      0
    • one words i can say, when i see dats pic above as
      *sundal*

      0
      0
    • Caldina says:

      ni ler dia kalau reply ikut rentak jari.. ikut nafsu…..
      lepas tu tuduh aku ni sedara mara dia…
      tak der kena mengena langsung…….

      hahhaha… geli hati aku baca reply ko…. dan kawan2 ko si aries tu.. dari dulu suka tambah lauk….

      malas aku nak panjang2… ada kata dia tu idola aku laa.. itu laaa.. ini laa.. sama dgn lifestyle aku laaaa….
      hahahaha… busuk punyer perangai.. mulut… aku takder tuduh sesiapa pun.. ko terus buat anggapan yg aku ni mcm2….. pelik aku….

      p/s: perbanyakkan baca……. jgn dok tgk BN pastu percaya 100%……..

      0
      0
      • MisS pOcO says:

        no comment…

        0
        0
      • aries_april says:

        caldina…
        i ari2x mmbaca..
        ko nk srh bca apa?
        smua i bca..
        apa yg u x bca pn i bca….

        i nk tmbah lauk ke..tmbh nasi ke..tu hak i…
        atleast i x gna kta kesat cam u…
        i x tgak bnang yg bsah…i skong bla knyataan tu bnr…bkn cam u..mnghalalkan apa yg haram..tu smua orng thu

        0
        0
        • Caldina says:

          read my WORD one by one……..
          ‘Bila masa aku ada menghalalkan yang haram ?’
          Go and get it for me……

          p/s: geleng paler…. ntah bila ntah masa aku halalkan yang haram…… ikut sukati nafsu aje nak bg komen…

          0
          0
        • MisS pOcO says:

          one of it…DAYUS…

          0
          0
        • aries_april says:

          ha..tul tu….
          sndri kna bca bnyk skit…kadang tu..ada yg kta trlps pndng..
          mean..i lg bnyk mnbca dri u..even i bca kat Bn ni ja…ahaks…
          p/s:jgn marah ek?
          :-)

          0
          0
      • kaWan says:

        caldina versi bangla ni xphm bhase gaknye ek..org ckp lain,die pk lain…sengal!!!bacela btol2…org perli pon xphm..lampi btol ko nih!

        0
        0
    • pelik says:

      Gaya2 nye mcm orang terdekat ngan si Steph ni..rasanya..ntah2 dia kut..nacking diri sendiri nampak..kata tak heran..skang nak melompat..keh keh keh

      0
      0
      • jeng2 says:

        caldina ni pelik.n cakap bputar2 alam..kejap dia kata bila dia halalkan yang haram..tp dia tgk pic kat ats dia xstuju plk bila org kta si suami tu dayus..jgn dilayan org mcmni..mungkin dia ni ada tekanan perasaan kot..NI BUKAN TUDUHAN TP ANGGAPAN AKU.

        0
        0
  139. aku gdis biasa says:

    aku mngaku aku prnh trlanjur n bt bnda2x trkutuk ni semasa zman muda aku..
    tapi..alhamdulillah..
    2 thun aku brda d BN ni…
    bla aku tngk nara post psl arts2x n orng2x islam kita yg brgelummang dngn dosa..
    aku mula brubah..aku insaf dgn apa yg aku bt slma ni….
    dlu aku bangga…FB aku pnuh dngn pic2x haram…

    bla trbca cmnt n advise dr u all..aku thu…
    ada orng yg lbh syg aku…
    alhamdulilah..
    skrng…usiaku mncecah 24..
    aku brsykur pd allah…
    brikan aku hidayah tuk brbah….

    0
    0
    • MisS pOcO says:

      Alhamdulillah…

      BN ni ade faedahnya kan…

      faedah tuk aku jg…

      0
      0
      • aku gdis biasa says:

        ya….thanks pada penari poco2x…aries_april,[email protected],eclipse,ain,singa ganaz,bumblebee, tyrabanks,lovelice n yg lain..u all bnyk ksi nsht kat i

        0
        0
        • MisS pOcO says:

          UIITTT…penari poco2…???

          huhuhu…

          0
          0
        • damia zahra says:

          hikhik..biler masa plak ko menari neh poco?..
          nak tgkkkkkkk?.. *wink

          0
          0
        • aku gdis biasa says:

          ya..u kan pnri poco2x tu?

          lpa nk sbt nma damia..
          i ada bca cmnt u dlu…
          how yr baby..msti dh bsar…
          sthun 1 dkt oversea…x prnh bka BN…
          bz ngan study…

          0
          0
        • damia zahra says:

          sweetie..i jarang masuk bn da..bz ngan my kids..
          bby damia da bsr da..da nak 2 thun..
          dlu join bn time pegnen lg..hikhik
          cptnyer msa brlalu..
          so, hows yur study?..

          0
          0
        • aku gdis biasa says:

          i ok ja…
          lg 2 thun habis la…
          skrng dkt NZ…
          kak leen dkt sni jga kan?
          x nmpk dia pn…
          aries_april,poco2x sja yg ada…mna hantupensel?
          eclipse n yg lain?

          BTW..tu damia?
          dlu pic u yg rmbut lurus ngan pgang BB u xda dh ke?

          0
          0
        • damia zahra says:

          u know leen?..
          dier ader kat nz gak..
          i thinks she’s bz with her doter..
          u guna nick aper dlu yer?..
          nick neh gak ker?..
          asal x pasan ekk?..

          0
          0
        • aku gdis biasa says:

          thu jga la…dlu dia ada jga..sllu gak reply cmnt dia…
          kak su..jed hijau…

          tu la..
          bla ddk jauh dngn fmly ni..bru keinsafan tu ada…
          alhmdlilah…
          actually…
          i going 2 other life…
          hahaaha..married wit someone make me change…

          0
          0
  140. Abu says:

    stuju ngan pocho..DAYUS = ks bini kena ppg ngan laki lain. Sbnrnye byk lg mksud dayus, tp itu salah satu. BTW mls nak campur tgn, tgk, lyn , amek pengajaran & x buat camtu dlm life kite sndiri. Peace ^.^

    0
    0
  141. no problem says:

    there is no question about ‘DAYUS’ ke tak. its just a matter of everyone’s lifestyle. yg masuk neraka mereka dan yg sewaktu dgnnya jd tak payah nak kutuk suami org.

    yg alim, sembahyang 5 waktu, dah buat haji tp perangai mcm setan camana? keturunan islam pun kdg perangai setan inikan pulak yg masuk islam krn kawin.. at least kat malaysia klu nak kawin dgn org islam kena masuk islam but elsewhere no one cares! u practise yr religion and yr partner practise his/hers.

    just take al-qaeda, taliban, JI, kata islam tp bunuh org islam yg tak berdosa – amende nya tu? ada tak pernah diowg ni beri bantuan pd palestine ke, pakistan ke atau org islam yg patut dibantu –TARAK !! ALL THESE ARE NUTS !

    0
    0
    • MisS pOcO says:

      ACCEPTED…

      0
      0
    • Caldina says:

      finally…….. i’m not expecting you to support my word/feedback.. but at least some ppl can think out of the box……. good one..!

      p/s: jgn asik berkokok dlm ni.. comment ngalahkan ustaz.. org tabligh…. tapi apa sumbangan korang membantu sesama agama ? <- sila jawab poco… aries…. dan stephy…

      0
      0
      • MisS pOcO says:

        we give comments base on the pics given…

        kami tak kata kami nak kalahkan ustaz or tabligh or someone else that hv knowledge in agama….

        adakah awak sokong ape yg tlah steph dan suami dia buat…???

        its up to u to think….

        tp sekurang2nya gambar2 camni bleh bg kami pengajaran supaya jgn buat…alhamdulillah…
        byk pendapat2 lain yg lebih bguna kat sini bleh jd ikutan…but not yours k…

        0
        0
        • aries_april says:

          i x kta i ustzah…n ilmu yg i ada…i just kngsi ngan smua kat sni..even i x ssmprna siti aisyah….khatijah…atleast i still know about halal haram..

          0
          0
      • kaWan says:

        dahla ko caldina…sume xsuke dgn ko..blah la ko dr cni..ko ni suke menyampok,pastu suke bela bnda yg x baik..bongok ke hape tgk gmbo cmtu msh nk suh org pk +ve…mmg bongok!!!

        0
        0
        • lara says:

          menegur kemungkaran dan memberi kesedaran pd org lain tu jugak satu sumbangan..at least perbuatan mungkar tu ditegur..bkn ker itu 1 kebaikan? drpd mcm u caldina yg mengamuk tak tentu psl sbb org condemn steph..u yg menyalak mcm anjing gile trying to prove yg ur opinions bijak2 belaka walaupun pd sesuatu yg against agama..tu aje ker sumbangan yg u mampu bagi?

          0
          0
        • Murai says:

          Bodoh cakap orang tak nak dgr, Caldina tu dah tak betul! Buat apa nak agung2kan orang yg buat salah mcm tu, nak menegakkan benang yg basah! Kita bukan duduk USA ni Malaysialah, BODOH!!!

          0
          0
  142. MisS pOcO says:

    Caldina says…”some ppl talk using only a small portion of his/her brain…”

    the ques is : is that including u caldina…???

    0
    0
    • aku gdis biasa says:

      knpa nara x mcm dlu lgi?
      bnyk yg brtelagah….
      poco2x n the geng mna?
      dlu u all close sngt…..

      0
      0
    • .... says:

      Kalau steph dan rakan2nya..cakap mmg tak guna brain..ibarat mencurah air ke daun keladi..

      Steph,
      PErcayalah,ramai orang tgh gelakkan engko,sebab ko byk sgt sakitkan hati orang..ambiklah iktibar,jgn jadi bodosombong lagi,salah tetap salah..jgn menegakkan benang yang basah k..

      Semoga insaf..

      0
      0
      • MisS pOcO says:

        GADIS BIASA…DULU AWAK GUNA NAMA APE EK…???

        ACT, KITORG PUN BARU NAK START AKTIF BALIK NI START BULAN POSE YG LEPAS…KALAU TAK, RASANYA SETAHUN GAK TAK MASUK SINI…

        YG LAIN2 ADE GAK BG KOMEN, TP BZ NGAN TUGAS MSG2…

        0
        0
        • aku gdis biasa says:

          i gna nma puteri
          time tu…
          MJ pnya post pling bnyk kat BN..smpai snga ganaz pkai avatar dia..
          hihihiihihhiihih

          that time…i free…b4 brngkat p NZ

          0
          0
        • aries_april says:

          aku gdis biasa?
          sapa ni?
          intoduce la dri skit.u ada sbt nma i kat ats…x smpt nk brknalan…
          lpa la…dh lma x msk BN..ni bru nk aktf blik

          0
          0
        • aku gdis biasa says:

          hye dear aries april..
          dlu…u x ingt ke…
          i sllu cmnt ngan u..
          i puteri la….

          u sllu pji nma i…
          u ka i kwn baik u….hahhaha
          n u ska nm tu coz nma u brmksud puteri..x ingt ke?

          0
          0
        • aries_april says:

          still x blh ingt la..
          nk kna ltk clorox skit ni pala otk…cuci jab…
          BTW..nice 2 meet u dear…
          how u?

          0
          0
  143. teh o ais says:

    Salam, sebenarnya dunia hiburan ni lebih banyak membawa artis ke arah kemungkaran dari kebaikan.. kepada semua, cuba tgk link ni.. tgk macamana seorang rapper(loon-yg duet ngan puff daddy lagu “i need a girl”) mendapat hidayah setelah menyedari kehidupan sebagai seorang artis tidak dapat memberinya kebahagiaan..

    http://www.youtube.com/watch?v=dpKC7Mlrk7E

    setelah memiliki semuanya, dia menyedari yg kesemuanya itu tidak dapat memberikan dia kebahagiaan dan ketenangan..
    “why pay for the desease when the cure is free?”

    Assalamualaikum..

    0
    0
  144. MisS pOcO says:

    frens, caldina kata kita ni CHILDISH…

    thank u very much caldina…

    we are studying in tadika school…huhu…

    0
    0
    • aku gdis biasa says:

      penari poco2x…d mn dia tlis?
      sngguh kasar bhsa yg d gnakan…
      tdakkah dia fkr prsaan ong lain?

      0
      0
      • MisS pOcO says:

        kat atas…
        kalau rajin skrol up la ke atas…huhuhu…

        takyah fikir prasaan orglain…

        sama2 perang perasaan ni…huhu…

        0
        0
    • kaWan says:

      caldina ni bodo la..shuhhhhhh sebok jek masuk cni

      0
      0
      • lara says:

        iye lar poco..korang childish, caldina aje lar yg mature kat sini..
        biarlah luncai terjun dgn labunye poco..dia putar belit lak statement dia konon she didnt say this n that..mcm lar org ni tak pandai membaca dan tak phm simple language..to her that is the sign of maturity..lalalala!

        0
        0
  145. damia zahra says:

    aiyakkk! semakin laharrrrr entri neh..
    udah udah ler tu..jgn pasal c Stephanie neh..kiter bertelagah..
    aper yg u ols dpt?..
    respect others opinion hokeh?…
    mner yg nasihat2 tu..nk amik..amik!..tanak sudah!..
    bukannyer kene paksa pun…nggeee!~

    0
    0
  146. PLNH says:

    Allah telah menjelaskan dalam Quran: “Sesungguhnya agama (yang diridai) di sisi Allah hanyalah Islam. Tiada berselisih orang-orang yang telah diberi Al Kitab kecuali sesudah datang pengetahuan kepada mereka, karena kedengkian (yang ada) di antara mereka. Barang siapa yang kafir terhadap ayat-ayat Allah maka sesungguhnya Allah sangat cepat hisab-Nya. (Ali-’Imran:18-19)

    0
    0
  147. Posh says:

    jadikan semua komen ni positif…Kena Ingat Malaysia ni agama Rasmi Islam…Setiap perkara yg bercanggah tu mesti ada yg akan bersuara…sama ada Nak Disuarakan Atau Tidak terpulang… Lebih baik kalo setiap yang kita lakukan itu tidak dikongsin dengan orang lain..untuk tidak menimbulkan sebarang isu…

    0
    0
  148. blahla says:

    Get this right la. This is a gossip blog !!! Nak kena puji memuji je ke bila memandang ssuatu yg tk senonoh??? If you cant stand the heat get out of the kitchen. Ko gi la buat blog memuji idola ko tu if you fancy their lifestyles. Apa nak kacau2 komen d sini . Suka ati orang la.Ni mesti budak tgah mengatal.

    0
    0
    • so what says:

      haha! lawak2..tul tu ‘blahla’..jgn lar expect org memuji aje kat sini. nak tegur pun payah..ada aje yg melenting! dah benda tak senonoh takkan nak expect org sanjung..sori lar!

      0
      0
  149. krapcrap says:

    Solly ah tapi cant help noticing dia ni mcam bapok siam je. Body is too skinny lepeh. Wat freakin ugly tattoos too. Its a fading trend in the west this conteng2 body . mat saleh sendiri ada opinion on this. Yg org kita ikut je cam lembu …making a joke of themselves!!

    0
    0
  150. aries_april says:

    bru prsan isap rkok rpanya ….

    0
    0
    • outdated says:

      Hehehe. minah2 cam ni tak ada pendirian sendiri lngsung. Balik2 imej murah yg ketingalan zaman cam ni dia nk copy yg kasi dia thrill. Mat saleh duk sebuk kejar kesihatan. yg generasi ktia ni sebuk cari penyakit .Cian pun ada. Lantak la, kulit, paru2 dan tekak dia. Good luck je.

      0
      0
      • Miss pocO says:

        silap sape…???

        1. suami tak tegur…???

        2. suami tegur, tp wat2 tak endah..pastu suami tak kesah lg…???

        3. suami suh hisap rokok…???

        ***satu lg pengajaran / contoh terbaik wat aku…thanks…

        0
        0
  151. syuk says:

    boobs nampak mcm fake. natural big boobs lain xkan nampak keras mcm tu haha

    0
    0
  152. hafiz says:

    wooooo…seksi gila

    0
    0
  153. Miss pocO says:

    hello frens…

    ramai lak yg masuk sini sblah mlm…

    condemn caldina lak tu…

    aduyaiii…caldina2…insaflaa…

    jgn nak menegak benang yg basah, bende tak elok

    ko sokong plak…huhu…

    all the best to u caldina…

    0
    0
  154. Reena says:

    ‘Baik’ betul husband dia…isteri wat tayangan percuma pun dia ok jerr..no value gitu.

    0
    0
  155. 36D says:

    sekali tgok dah tau boobs tu implant 100% – senang je nk tau . Dianya bulat terletak cam 2 mangkuk, pas tu tk ada cleavage. Terlalu *perfect* masing2 duduk d tempat masing2. Lagi satu ,ko perhatikan bila dia pakai baju2 cam halter top ke bikini boobies dia tk bergegar goncang cam yg ori punya. Dia keras sikit, Kalo nak cleavage dia kena mintak tolong push up bra : ))

    Dia ni mesti betoi kecik originally bab skang pun tk besar sngat.

    0
    0
  156. mia says:

    sebenarnya..saya pun teringin punya gaya hidup seperti itu..hehehe tapi saya malu dan tidak berani,,,nak juga pakai skirt mcm pelakonbarat tapi tak berani..nak juga seperti org korea ke jepun ke..tapi tak berani..tapi yang saya paling takut ialah..kematian..bagaimana saya nak berhadapan dgn malaikat maut, bagaimana saya menghadapi hari kiamat nanti..Ya ALLAH…ampunkan segala dosa-dosaku, kedua ibubapaku, anak2 ku dan saudara-maraku..berilah aku dan keluargaku petunjuk dan hidayah ke jalan yang benar..Andai gambar di atas adalah salah satu tanda kiamat..tetapkan imanku supaya sentiasa ingat kepadamu…

    0
    0
  157. tyrabanks says:

    pergghhh..ni islm ker apa ek….

    0
    0
    • aries_april says:

      islm
      slps convert tyra…

      0
      0
      • tyrabanks says:

        ooo..x sepenuhnya la ni…dasat..
        btw masuk islam for reason la ni..xleh nak ckp la..coz to open..
        sexy giler sgt dah..

        0
        0
        • aries_april says:

          hahahaha…x juling ke bji mata ni?

          sometimes..kta x leh salah orng bru ni..
          coz..orng yg ptt bmbing dia sndri x da bmbngan..
          yg bwa msk orng bru ni..kna ada 2x lbh tnggjwp dia b4 dia bwa msk orng bru..
          klau dr rsa blh tnggung..kira ok la…

          0
          0
  158. tyrabanks says:

    HIDUPPPP POCO..HIKHIK

    0
    0
  159. tyrabanks says:

    panas..panas..
    caldina la sgt ek..

    0
    0
  160. tyrabanks says:

    mmm..aries..poco mana? lama x nmpk

    0
    0
  161. Maey says:

    cisss….huduhnya perangai. cam setan. nampak ada tanduk tumboh plak.nampak tak? heheheheh

    0
    0
  162. nak jadi geng poco2 says:

    cik caldina / steph

    suami biarkan bini dipelok2 dek jantan tu bukan dayus ke? tu la klu dh bnyk sngt minum air setan tu smpi dh x bole fikir…
    byk2 kn la membaca cik steph oiiiiiii

    0
    0
    • aries_april says:

      meh…rermai join geng poco2x..ahaks..
      :-)

      apa pn..
      i ada post 1 kisah kat ats..klau rjin…bca lah…krna setitik..apa pn leh jdi…kta lpa sglnya

      0
      0
    • Murai says:

      hahahaha tula suruh dia ni beli buku agama, kalau orang lain dah kena cerai agaknya!!!

      0
      0
  163. Caldina says:

    To whom it may concern….

    hahahahaa……. seronok aku baca komen2 childish… tu laa duduk bawah tempurung… masa dulu suruh belajar pandai2… dapat tajaan GLC company leh gak gi belajar oversea…. tgk dunia luar….
    korang ckp la apa benda kat aku…. i don’t give a damn…. ada yg kata lifestyle aku serupa mcm dia la… itu laaa.. ini laaa…
    ada plak tu.. ini gossip blog, so standard la orang bagi komen mcm tu.. mana ada muji…. hahaha… tak sekolah tol.. maybe ko baru kenal BN ni… next time… READ MY WORD……… p belajar and explore more…

    Satu perkara yang aku memang tak suka dari dulu dgn si ADMIN BN……….. ko aibkan maruah orang….. ko tunjukkan pada orang perkara yang tak perlu…… ko berikan peluang pada orang yang dah jahil lagi menjahilkan bagi komen….. ko pikir la sendiri kalau satu hari terjadi pada ahli keluarga ko…… think it wisely bro…

    p/s: umur aku 34 thn, kerja di MNC oil & gas company, aku lelaki, agama aku islam dan aku melayu sejati…..

    0
    0
    • aries_april says:

      i have degree from gunma japan…
      xda heran pn ngan ko…stkt cmpny taja…
      i JPN taja…sepuluh sen pn x kna byr..kira i lgi high education more then u dear..
      im only 23…
      34..jauh beza sngt klau u stkt ada PHD…..b4 30 i dh leh dpt tu klau i mau…

      n one more thing dear..jgn bngga ngan kita ada..i trpksa ckp apa i ada pn lps u ckp smua ni..i x nk u rsa..u kat sni ja yg pndai…
      ada orng lain…
      orng sklling kita ni ada lbh pndai..
      lbh bjak..ingt..sbjak2x kita…
      hnya pada allah kta tnduk..klau u bjak smpai xda agma…x prlu tnduk pda allah yg 1…
      x tau la…

      0
      0
    • Murai says:

      hahahaha orang yg bodoh tak pegi sekolah yg fikiran mcm Caldina/ Stef , takde sape aibkan sape memang dah sah2 pic tu memang betul!! Tak de sape yg buat cerita!! Bodoh punya orang! Kalau kau melayu orang Islam kenapa kau sokong orang mcm dia ni! Lelaki kau ni mulut mcm pempuan hahahaha, adoiii sian sungguh!

      0
      0
      • aries_april says:

        haahahahaha…
        :-)
        skong murai…

        0
        0
        • Murai says:

          Caldina daripada kau mengarut tak tentu pasal baik kau ajar sikit stef tu agama dari kau menyokong dia tak pakai baju tu, kau suka ke tgk dia tak berbaju tu? Kau kata kau pandai, kalau kau pandai kau tak cakap mcm orang tak de akal, dulu family kau tak hantar sekolah AGAMA ke??

          0
          0
    • Hani Bunny says:

      Caldina,
      I’m also working in oil & gas company. I am 29 yrs old, I’m a muslim woman & pure malay as well. We r too close dude. Some of ur points r true, some r not; when I say some r not, cos majority ppl here r disagree with ur point of view. It shows you r positive against Steph’s act..

      But, either u agree or not, the usage of ‘CIBAI’ to express ur dissatisfaction to others who r condemning u is totally intolerable. How come an educated person like you could use such word?

      Maaflah if you terase. Saling menegur sesama islam.

      0
      0
    • nak jadi geng poco2 says:

      adoiiii dh ko sendiri brani tunjuk gambar yg x sepatut nyer kat public… aib kan diri sendiri la tuuuu… brani buat brani tanggung la beb…

      0
      0
    • nak jadi geng poco2 says:

      skang ko kata ko x suka si admin ni kan tp masa admin ni kuar kan gmbr ko ngan ashraff sinclair ko heboh suruh org semua tgk… think before you say dearrrr

      0
      0
      • Murai says:

        cakap berbelit2 mcm keling! Nanti terbelit sendirikan kan susah!

        0
        0
        • nak jadi geng poco2 says:

          murai word keling tu x sesuai, kang dh jd issue perkauman pulak !!

          0
          0
        • Miss pocO says:

          caldina ni kalau article pasal yg seksi seksa tu dia pasti muncul…

          then berbalah2 kat sini plak…kunun2nyer tak suke kitorg bantah pasal arits2 seksi la…

          0
          0
        • aries_april says:

          tul tu..jgn la kata orng keling2x..klau ada india bca cam na?
          then..klau dia orng kta kta..thu lak kta nk mlth…
          ati orng kta kna jga jga..tp koau orng yg kta jga tu x pndai hrgai…
          tu bru ptt kta tmbak blik..hihihih

          0
          0
      • Caldina says:

        show me prove….
        don’t simply say…. when and where ?

        0
        0
    • damia zahra says:

      erkkss! ingtkn nk cri keja kat bn budak caldina neh..
      siap p/s umo, tmpt keja, gender & wut so on la..
      jgn cpt melenting..relax dude! ngee!~
      ko x ske admin bn..tpi aku tgk ko rjin gak bagi komen kat bn neh..
      back to da story c stephanie neh, klu tanak org aibkn..jgn la kiter membuka keaiban kiter sendiri..
      & referring to yur words..’ko berikan peluang pada orang yang dah jahil lagi menjahilkan bagi komen’ <—neh termasuk ko ar neh kn?..sbb ko pun bgi komen sama kt cni.. :P

      0
      0
      • aries_april says:

        hahahaah…keras statement sis..bru mngelegak ati caldina time bca…

        tp prsn x..bla thu dia laki..
        nk pnggl caldina pn dh seram sejuk

        0
        0
        • damia zahra says:

          hikhik..bior ar dier aries..
          meh kiter buat keje kiter..
          ngeee!~

          0
          0
        • aries_april says:

          huhuhuuhuhhu….
          dia kta dia melayu sejati…
          :-)
          lelaki sjti gak ke akak?
          apa akak rsa?
          :-)
          ni kna tnya poco ni..dia pndai skit tafsir..
          dngn nma caldina…

          0
          0
        • damia zahra says:

          melayu sejati?..
          hikhik..not impossible la aries.. if both of his parents..pure malay..
          but, if its referring to melayu sejati punyer attitude?..
          huallahua’lam…

          0
          0
        • aries_april says:

          tu la…cmnt lbh akak.krng ada gak orng yg sntap…

          0
          0
  164. Miss pocO says:

    wow…

    dah ade geng aku rupa2nyer…

    thanks sume…

    0
    0
  165. Miss pocO says:

    I MMG SUKE COPY PASTE CALDINA NYER COMMENT…
    “p/s: umur aku 34 thn, kerja di MNC oil & gas company, aku lelaki, agama aku islam dan aku melayu sejati…..”

    i see…lelaki, dah kawen blom?
    kalau blom takpe la…kalau dah, mungkin u pun same attitude as steph’s hubby too…hurmmm…no wonder, whole dis while u asyik bangkang jer sume komen org2 kat sini…

    agama islam…? wow, tp kenapa u sokong ape yg steph and hubby dia buat..??? dlm islam ade suh ke umat2nya buat camtu…humrmm…we are talking about steph and her hubby k, walaupun kat luar sana ramai lg wat camtu…tak dinafikan…sbb ni article pasal diorg…

    melayu sejati…? suami steph melayu sejati ker…if so, what type of melayu sejati he is…? adakah melayu sejati ni mbenarkan istri dia bebas dipeluk cium jantan lain? bebas di ‘ehem2’ jantan lain, tak mustahil kan…

    caldina…caldina…please la…kembali la ke pangkal jalan…jika u bg komen camni, seolah2 u pun lbh krg sama gak cam diorang…

    satu lg, ada kebaikan gak pihak admin siarkan gambar2 camni sbb…YG BAIK DIJADIKAN TELADAN DAN YANG BURUK CAM KAT ATAS TU DIJADIKAN SEMPADAN OR BUANG TERUS…

    FAHAM KE TAK…???

    TAK FAHAM NANTI GENG2 AKU TOLONG XPLAINKAN LG….SAMPAI U BENAR2 FAHAM…!!!

    0
    0
  166. Caldina says:

    Hahahaha……. what a shame…
    dapat tajaan JPA bangga ? hahahaah…. what a crap..! dari Japan ? huyooo… jauhnyerrr… takut laaa… eeeiiii….
    lepas tu bawak balik kereta dari Japan guna AP pelajar.. sampai sini sangkut kat Kastam.. takder duit nak keluarkan… wakeup laaaa…. and ada yang sampai terpaksa minta parents cagar tanah.. just nak bagi kereta anak dpt dikeluarkan…… shame on those who have done that…

    Miss poco….
    tak yah la pukul atau canang sekeliling ajak sokongan nak tubuhkan grup tu… you’re nothing to me..
    read my word carefully.. one by one….
    aku tak pernah sokong apa yang perempuan tu buat dgn laki dia ke.. atau bukan laki dia ke….. and ONE THING about all of you…. SIAPA YANG CAKAP MAMAT MELAYU TU SUAMI dia ?? ada surat beranak ke ? or any doc yg u can prove ? No right ?? that’s why when i said, you all just terima ajer 100% whatever blog ni bagitau…. pastu sentap… rasa tercabar ego… rasa mcm aku nak sekolah kan korang… biasa laaa..
    aku ada ramai staff…. and half of them – malays… tegur sikit.. mula la ngata belakang… kutuk itu.. kutuk ini.. gaji nak besar…. nak dpt bonus… tapi habuk pun tarak… hasil ?? elok lagik non-bumi and all the expatriate….

    so, pada yang baru nak masuk kerja… ye laa baru graduate dari Jepun katakan…… dan pd yang istilah dan maksud DAYUS pun masih merangkak2 nak baca buku… lepas tu mintak sokongan org lain….. you have to learn more darling…. a lot more…. 11 years behind and you said that you dah kenal dunia.. ello… itu still Asia ok….

    p/s: aku dah menikah 5 tahun dulu dgn seorang insan dari Terengganu dan dikurniakan dgn 3 orang cahaya mata…….. Pd yg belom menikah tu……… cari calon dulu.. baru leh debat….. :p

    0
    0
    • aries_april says:

      oi…asl nk sngkut kat kstam lak?
      dh klaur pn…
      i bli cash k?
      even gna AP…n duit mak pak i…
      camry g tu…

      then..of coz la i bngga..
      coz i ank mlyu…orng islam g tu..
      huhuhu…xyah kluar 1 sen pn nk byr cam u tu..
      then…i xda pla gna PTPTN…
      fmly i mmp….

      then..one morething dear ku caldina..tu mmg hubby dia..
      dkt Fb pn ada tlis..
      xtau bca ke?

      ada lg..
      i get A1 for my SPM bhsa ok?
      i know la apa tu mksd dayus..ko tu yg jdi laki dayus..maybe xtau mksd tu….

      i mmg minah nk bljr kat sna..i ska ngan tech dia orng…
      n jga dpt Illinois university…sja ja x nk…
      u ingt i kerek sngt ke?
      hahahahahahaah
      statement nk mng jga.

      0
      0
      • Caldina says:

        hahahaa… aries… aries…. i dah mula suka u dah….. :p
        camry ?? beli itu aje kat japan ?? uk alahhh…. u beli cash ? dari mana dpt duit tu ? duit parents u or duit JPA ?
        just for your info, camry kat Japan dah out of league… kebanyakkan student dari japan akan bawa balik 3 jenis…
        1. bmw
        2. caldina
        3. nissan silvia / skyline

        tak per.. mungkin ko suka design dia yang bulky tu…
        tapi masa kat kastam, u pakai duit saper tebus keter tu ? duit parents lagi ?? aduyaiii…. as I’d said before…
        sebelum belajar dah nyusahkan… masa belajar pun nyusahkan… dah habis pun nyusahkan… sabar aje la ye pihak JPA…..

        Bahasa M’sia dpt A1 pun nak citer…. hehehe… u ni kelakar laa.. i suka… since you dah mentioned about PTPTN…. hello…. PTPTN ni wujud bila sayang oitt….. itu laa.. i suruh belajar lagi.. explore more… u tak nak…. kata graduate dari Japan….
        dah bagus dpt US… nak gak pi negara matahari terbit tu…. dah la makan mahal… payah… hostel sempit…. setakat teknologi… apa yg ada kat situ.. sumer ada kat US sayang oitttt…..

        Apa-apa hal pun….. aku dah mula rasa best debat dgn ko banding dgn si miss poco yg nothing tu… apa tah lagi si Murai… out of my league terus…. not my standard to reply his/her comment…
        p/s: pelik btol kadang2 perangai orang ni….. tak perasan ke kalau ludah ke langit… air liur tu jatuh ke mana lepas tu……….

        0
        0
        • aries_april says:

          tu ja yg i brkenan…abml yg tu ja lah…
          krng i ambl cam jejai…
          botak pla pala mak n arwah bapa i…tp xpe la klau btk pn..dia brtudung..hihihihi

          bli cash la..
          50 ribu ja..
          duit i la.xkan duit mak pak i lak…duit tu i dpt every month dri syer syrkt my late father……
          n i x ssh kan dia orng pn bla i nk p blajo…

          US x nk la..krng culture shock lak.i pose maut..msuk lak pic i kat nara…x psl u kmn psl i….
          lg pn jauh.if something happen kat my fmly….ambl msa i nk blik…
          pa pn..mmg impian i nk p study sna…

          0
          0
    • Murai says:

      Kesian kau Caldina sape lah yang kawen dgn kau ni dpat laki mulut mcm peempuan! Belajar mana kau agaknya, bini orang trengganu, setahu aku oang trengganu ni alim2, ke kau silap? betul ke bini kau orang trengganu? Kalau cari calon suami tak cari mcm kau ni sesat dah kau ni menhalalkan yg haram!!! Pegi beli buku agamalah Caldina tak pun cari kat GOOGLE apa maksud dayus ni! DAYUS ni kau tak tau ke tgk je bini tu berpeluk2 dgn lelaki lain , agaknya kau pun sama kot bini kau orang peluk kau tak kisah,

      0
      0
      • aries_april says:

        murai..i rsa…
        dia rsa dayus tu just tuk lelaki yg pkul girl ja ko..bka la otk skit caldina…
        ko tu yg ptt bnyk mmbca..not me.

        0
        0
    • nak jadi geng poco2 says:

      aper yg ko merepek ni labu… sampai nk cagar2 tanah…

      0
      0
      • Miss pocO says:

        ORANG BLAJAR KAT NEGARA LAIN MCM LA ADA MINTAK DUIT KAT DIA…ADUYAIII..
        .CALDINA…CALDINA…

        TU LA AKU KATA TD CKP CAM ORG PANDAI, TAPI HABUK PUN TARAK…

        U ALSO MEAN NOTHING TO ME CALDINA…CALDINA…

        KO GAK TERSENARAI LAM KETA JEPUN TU..HAHAH…

        0
        0
    • nak jadi geng poco2 says:

      caldina ko ni lg bebal la… ko nk sokong si steph ni tp ko pn x sure mamat melayu tu laki dia ke x kan… ko pegi la baca blog dia tgk saper laki dia…

      0
      0
  167. Caldina says:

    terlupa satu perkara….. sbb sedap sgt aku reply komen korang…..
    pada si murai and nak jadi geng poco2…… you should be shamed coz you are just a follower dan tiada jati diri… ikut apa kata orang ckp…. lagi ramai yg follow… lagi seronok.. ini la dia melayu yang jadi follower… lepas tu kutuk ramai2…

    common laa… wake up and show your stand…. jgn dok mengharap ‘subsidi’ dari orang… and then cakap ‘agreed’…. ‘sokong’…… without nothing….

    p/s: kalau orang masuk lubang jamban…. ko pun masuk… pasal org yg memula masuk tu ckp.. dlm lubang ni ada emas tulen………… hahahaha.. priceless…!

    0
    0
    • aries_april says:

      huhuhuhu…ska ko ja kta dia orng..ska ati dia orng la nk follow sapa pn…
      ngok la klau msk jmban…dr jauh dh bau bsuk…tp klau life ko cam si hubby steph ni…dr jauh ko xbau bsuk…coz ko dok mngkedarah sgla yg haram cam ni…
      orng ambl bnda haram dia x bau bsuk g

      0
      0
      • Murai says:

        Tak de sape ikut sape Caldina, memang dah nyata dan terang gambar2 tu, kau tak nampak ke gambar2 tu menunjukkan apa???Balik lah belaja agama dulu kalau nak cakap byk, hukum halal haram pun tak tau bodohlah kau ni!!!

        0
        0
        • aries_april says:

          ko ni kna sek blik la caldina..
          @ klau dh mslu sngt nk p sek…
          ko blajo dri ank ko halal hara…
          dia lbh thu dri ko…..
          tp klau ank2x ko pn ko x nk ddik agmanya…cam ko ni…
          sorry la..
          dia pn x leh nk ajo ko.

          0
          0
    • damia zahra says:

      erkkk! udah udah ler korg neh..
      skrg neh korg da mcm budak2 da aku tgk?..
      bawak2 la bertenang..
      cau dlu..nk p men2 ngan anak japs! *wink

      0
      0
  168. Murai says:

    Entah2 kau ni stef tak Caldina?? Menyamar kot! Malu ek? hahahahaha,

    0
    0
  169. Caldina says:

    Dear Hani Bunny,

    From the bottom of my heart…. I’m sorry for the ‘Ci*ai’ word….. no excuse and if you felt offended, again in this Syawal month…. sorry.

    p/s: sometimes it just a tongue slip…… when anger overules everything……

    — selamat hari raya Hani…

    0
    0
    • aries_april says:

      that y orng srh gna akl…
      even mrh cam na kita ni…bhsa kna jga..++ kta ni malay…
      x syok la bla u gna prktaan tu….
      ati orng pn ada hadnya…
      jgn fkr ati kta ja…

      BTW..like u friend..
      From the bottom of my heart…. I’m sorry.
      i hurts u…
      i know that..
      but..i just nk u thu..jgn trlalu bngga ngan dri sndr smpai skit n jthkan maruah orng..
      kta sesma sedara islam..xmlu ke bla ada orng lain tngk kta gduh…
      cnthnya bla fea bca komen ni..
      apa dia kta…dia slh srng pmbca Bn yg brminat dng islam…n sia jga bkn islm..tp bla tngk kta ni..
      apa dia fkr?
      klau kta kat tmpt dia?
      adkh kta nk trskan niat nk convert n cri apa tu islam?

      0
      0
      • Miss pocO says:

        kan ker u tu seorg yg betul, x pandai kutuk2 org…

        ptaan cibai tu ok per bg u…

        selamat hari raya jg…

        0
        0
      • Caldina says:

        aries….
        itu laa.. i terkomen plak apa yg u komen i kat atas… like i said dlm komen i tu… i dah mula suka cara u….. reply dah guna otak…. good….

        p/s: also sorri to you my dear…. ;p

        0
        0
        • Miss pocO says:

          congratz aries…

          awk dah mula guna otak…yg lain still lg tak guna otak…

          guna jari jemari je…

          0
          0
        • aries_april says:

          akak..otk mira d bt..hnya akak thu sapa dri mira…ahaks…
          BTW..mria sntiasa dngn akak..
          love u sis poco..

          0
          0
        • aries_april says:

          haahaa…ska i?
          wah…trgolek i dri krsi ni…
          :-)
          BTW ska cam na tu..?
          jgn ska bt bini u dh la..i x nk jdi no2x 2 ni…
          even i xda pakwe g pn….
          i x mnt ngan laki orng…dud pn x nk..nntssh bini cr blik..klau bjang trlajak xper…
          ahaks…..

          0
          0
        • Hani Bunny says:

          Aries, jgn kate tak minat laki orang.. Kang Caldina ni hensem cam Aaron Aziz, ape cer??

          Lawak ye semua..

          0
          0
        • aries_april says:

          hahaahaha…
          cer baik la tu….
          krng u ngan i yg trpkat dlu..kot2x kta brebut lak..
          kan kta brdua minat arron..ahaks….

          0
          0
  170. Miss pocO says:

    caldina tu i heranla…jap kata A, jab kata B…

    dia ni betul ke tak betul…ke kita sama2 tak betul sbb layan org yg tak betul ni…hahah…

    ok, kalau itu bkn suami dia…katakan orglain…
    yg pasti si steph ni dah kawen…still gak DAYUS kan…

    caldina…caldina…patutla google i xleh bukak sgt, rupa2nya u yg slalu berebut2 ngan i nak bukak google…kwang2…adakah u bukak google semata2 nak mencari ilmu agama or lain2…or ilmu menjolok mata lebih teruk dr camni…

    u dah ketandusan idea…u cuba nak hiburkan hati u sendiri kat sini sbb u keseorangan…

    its ok…kalau u nak sokong ape yg menjolok mata u kat atas tu…silakan…itu u punya hak…

    yg kami org nak bangkang ke bantah ker…ape kaitannye ngan u…

    ckp cam org pandai…BUT NOTHING…!!!

    0
    0
    • aries_april says:

      i like u sis…
      ni mira polo akak…krng ada gka yg mrh kta mria main ikt ja pa orng kta..hihihihi

      0
      0
  171. OPA says:

    Caldina dear,
    From what I’ve read u r such an intelligent ppl, but why are you keep on condemn other comments? Tak salah klau nak bagi pandangan tapi cara you ni tak mnggambarkan yang you ni seorang suami dan bapa yang terpelajar…Ye lah, mungkin di dalam memberikan komen2 di blog ini, ada yang begitu high education dan non educated at all, tapi bahasa yang you gunakan, memang saya sebagai seorang yang berbangsa Malays, cukup malu dengan anda….saya tak nafikan, ada jugak komen anda yang betul dan tidak. Tapi sebagai seorang yang mengaku dirinya Melayu, tolonglah jaga adap susila anda bila menaip komen, ya…

    ~~maaflah kalau teguran saya ini tidak boleh diterima~~
    (rasanya tak salah kalau niat saya menegur kerana saya sayangkan saudara yang sebangsa dan seagama dengan saya)

    0
    0
    • Miss pocO says:

      bak kata pepatah, takkan melayu hilang di dunia…tetapi adab dan susila byk yg dah hilang…hurmmm…

      0
      0
      • aries_april says:

        mnsia akhr zaman akak..
        hope kta bkn orng2x yg mcm tu..mnta d jauhkan..sntiasa mndoakan yg trbaik tuk dri n orng sklling….

        0
        0
  172. fuhhhhh says:

    WOIIIITTTTTTTT
    APE YG KOWG NAK LYN SGT SI CALDINA NI?
    DIE NI MMG SUKE YG TLANJANG2 CM NI
    DIE NI KAN SEKUTU SETAN…

    YG KOWG SMUA P LYN DIE NI NAPE…????

    0
    0
  173. Caldina says:

    Miss poco….

    Oh ye ker… ? ish.. ish.. ish… mungkin betol la tu…. ish…. ish… ish…. ha’ah… betol la kottt… maybe…

    To all..
    I shall stop here and I rest my case… tak berbaloi nak berdebat pun.. so, sampai jumpa di lain topik….
    Assalamualaikum…. dan tata…. *FULL STOP

    0
    0
    • StupidcCaldina says:

      BLAH LA KO SETAN… SETAN BERTOPENG MANUSIA.. MENYEMAK!!
      MCMANE LAH LIFE KO KAN.. SETAN BETUL!

      0
      0
  174. Hani Bunny says:

    Take heed!

    Korang semua ni.. Rilek ah.. Stop fighting boleh tak? Masing-masing ade pendapat sendiri.. Tak kisahlah +ve or -ve..

    Sudah2 la drag satu comment to another comment. Makin you guys comment atas comment orang lain, makin teruk pula bunyinye.

    Macam mane melayu bersatu ni in case kalau negara kite kena serang?

    Chill kay chill.. Saye sayang anda semua kerana anda semua brothers & sisters seislam saya

    0
    0
  175. Reena says:

    Dan apabila emo menguasai diri, syaithon pun menari. Lek ah wei. Tak yah nak riak dan takabbur, apa lagi ujub. Chill la…

    0
    0
  176. nak jadi geng poco2 says:

    cuba korang tgk youtube plak camner dia joget syok sendiri… apa plak dia nk kata pasal niiiii

    peace no war !!

    0
    0
  177. demo-keras-i says:

    lgi korang layan lagi mamat mengelenting. tgok tu bejela jela kasi time & space utk dia. Biar la dia pikir apa dia mau. hak dia juga. sometimes buat derg lagi padah dari balas. dia tk bole accept pandangan org lain- well, it goes to show WHO he is not WHO you are, itu je. meantimen si seteph ala caldina tgah tepok tangan tgok kelecoh dalam ni

    0
    0
    • Murai says:

      lantak dia lah Caldina tu dia nak cakap apa pun pedulikan dia, kita cakap pasal Stephanie Liah tu bukan dia, dah jgn layan sgt si Caldina ni, dia ni sape pun kita tak tau, mana tau jelmaan stepanie liah

      0
      0
  178. Murai says:

    hahahaha video kat youtube dia menari dgn perasan tu, memang dah giler stephanie liah ni

    0
    0
  179. brad says:

    all look like prostitutes & gigolos. and these ‘activities’ dibanggakan?!?

    0
    0
    • aries_april says:

      hahahahaah…brad …skong apa ko kta..
      mmg life dia orng cam ni

      0
      0
      • MisS pOcO says:

        biasala…ade jg yg bangga tgok ni…

        0
        0
        • Murai says:

          Tula pelik ada jugak orang bangga tgk benda2 ni yang menunjuk2 tu pun bangga, orang mcm ni dah tak boleh nak kata apa, dah masuk arak apa pun tak ingat dah, Allah pun diaorang ni tak takut, lagi lah kalau kita manusia ni nak nasihat orang mcm ni, bak mencurah air ke daun keladi, Arak ni salah satu dosa besar paling teruk sbb araklah orang boleh buat maksiat, berzina, berjudi!!! Dah air syaitan masuk dalam badan tak ingat apa dah, diorang ingat boleh enjoy sesuka hati, mcm tak akan mati suatu hari nanti

          0
          0
        • aries_april says:

          dia orng fkr akan idup smpai tua..bla umr smpau 50..bru nk brtaubat

          0
          0
  180. Murai says:

    kalau hidup sampai 50 tahun takpe, kalau Allah nak tunjuk mcm2 nauzubillah, bertaubatlah!!

    0
    0
  181. Miss pocO says:

    yg pakai bikini oren tu, nampak terjonjol bende kat dlm suar…

    astaghfirullahaldzim…

    0
    0
  182. fyp says:

    bikini oren?terjojol dlm suar?haha..ayat slh ke nie?xpham aku..
    hahaa..comen byk2 pun xgune..jusst jage kubo sndri je lar yek..

    0
    0
    • Murai says:

      fyp memang kubur sendiri2 tapi kalau kita sebagai seorang muslim patut tegur mana yg tak betul, kita tak boleh melihat sahaja kemungkaran seperti ini, kalau dia ni kafir lantak dialah tak de sape peduli pun, tapi dia ni islam agamanya patut faham, kalau fikir kubur masing2 apa gunanya diMalaysia ni ada seperti JAWI dan kita sebagai seorang Islam menegur, tapi mungkin cara teguran tu ada kasar sikit, sbb diaorang ni bukannya budak2 dah mak bapak budak dah, tak payah fahamlah ayat tu salah ke betul, tgk gambar tu salah ke betul perbuatan tu????

      0
      0
      • erosi budaya says:

        melayu tk akn hilang dri dunia maybe tapi certainly will be so diluted that u will only see traces of it hanya dlm rupa aje nanti. Lain semua ikut budaya sblah ibunya sbab sprti yg kita prhatikn ni, personality dan dorongan ibunya lagi kuat dari bapanya. kalo ni la bngsa 1Msia yg d maksudkn ….aduh… budaya ku! Pintu yg senang skali utk masuk ada la melalui perkawinan.

        0
        0
        • akan hilangkah melayu di dunia?????? says:

          there’s always 2 ways of looking at a glass half full

          dlm kes dimana si lelakinya sudah hlang jati diri melayu/islamnya, maka inilah senario yg bakal mewarnai malaysia in future bila one malaysia di realisasikan satu hari nanti

          on the other hand, sejarah pernah buktikan islam berkembang melalui perkahwinan….inilah yg kita harapkan bila mix marriage berlaku….yg pasangan islam dpt membimbing partner nya menjadi umat islam yg berkualiti

          tapi kalo tgk realiti yg berlaku sekarang ni…entah lah

          0
          0
  183. Murai says:

    Tak faham kenapa ada yang setuju dgn gambar2 tu, perbuatan seperti itu, sebagai seorang Islam rasanya tak patut kot nak sokong benda2 tu

    0
    0
  184. sue says:

    salaam

    mohon kalau ada gmbr yg menjolok mata sangat2 mcm ni, tlg lah blur kan di tempat2 yg sepatutnya…x perlulah tatapan secara jelas mcm ni. kalau pelawat blog ni ramai2 tgk macam ni, bkn shj org dlm gmbr dpt dosa, org yg sebarkan gmbr dengan sejelas2nya pun berdosa.kalau ada org yg tgk gmbr kt blog ni terdorong utk buat maksiat atau surf lebih gmbr2 lucah….dosa tu bersambung2…mohon beautiful nara prihatin psl ni.

    0
    0
  185. hafiz says:

    terukkk nye

    0
    0
  186. sukasuki says:

    ah sudah la CALDINA n ARIES mcm betul je study graduate oversea keje besar ade kete itu ini sape2 pun blh je buat cite kat sini apesal la masuk blog ni nak show off sesama sendiri alahai melayuuu kite stakat g blaja negara org bukan guna duit sendiri pulak tu dah nak berlagak hahaha aku ketawa nii aku rase lebih berbaloi klau sentiasa merendah diri dari ckp benda2 yg entah btul tidak n bukan dari hasil titik peluh sendiri.smua nak org taja.x berbaloi baloi.memenuhkan komen sampai 5ratus lebih kat topik ni korg ni.dahlee klau nak berlagak klau mcm Dr SMS tu ok dah terbukti kehebatannye ni korg korg ni ckp je lebih tp ye ke??wallahualam….

    0
    0
  187. korg ni tulh yg aku pelik…sorg pun xde rujuk surah an-nur…rujuk keseluruhan surah tuuu…

    haaa time tuuu ko tgk gambar ats ni dh mmg jodoh dia sesuai sgt ngn dia…klu dia pun dh kuar ngn laki org dh tentu suami dia pun kuar ngn prempuan org watever klu pelik gak bg korg mmg tergolak lh aku…

    firman Allah s.w.t jelas dh laki2 yg baik untk prempuan yg baik dan laki ka prempuan ka yg berzina untk psngn yg berzina so…pelik x?xpelik kn…lalalala…

    dh tu komen merapu2…glh report jabatan agama pe daaaa…dia kene tgkp xder dia nk ckp ask to ur ustazlh pelh…kat situ gak kene tarbiyah…

    0
    0
  188. amy says:

    byk tul komen..huhuhu..tak kira la sape sape yg sokong ke tak sokong si steph tu..kalau ikut kan kita tak boleh nak salahkan steph tu je dah terang terang dia tu muallaf..tp husband, ipar duai,mertua segala buta ke apa…mmg yg komen kat sini byk mengutuk tp rasanya masing2 terselit jugak harapan semoga dia dan keluarga dia berubah….msg komen macam2 dgn harapan terdetik di pintu hati steph yg apa dia buat selama ni perkara2 mungkar(itupun kalau steph baca)..benda dh terang2 SALAH…so tak payah yg ada kat sini nak bertekak…dalam islam aurat perempuan apa? so tak kirala steph ke atau artis artis perempuan yg lain semuanya bersalah..even siti nurhaliza atau waheeda (wife akil havy) pun sebenarnya salah..tp nasib baik waheeda sudah berubah…kalau nak tahu duit zakat yg dibayar oleh siti nurhaliza di tolak kerana sumbernya..dia dinasihatkan supaya menggunakan zakat tersebut utk benda2 lain spt derma dan sebagainya..krn itu urusan dia dgn Allah..ini bukan auta tp benda ni betul sbb ustaz tu sendiri mengesahkan…tujuan sy sebut benda ni bukan utk kondem siti tp sebenarnya nak membandingkan artis artis wanita malaysia pada hakikatnya semua adalah sama…

    0
    0
  189. Sandy says:

    ermm…dia ni takde la glamer sgt kat malaysia ni. dia letak gambar2 yg mghairahkan tu semata2 utk menarik perhatian umum..expecially photographer n film director. some more dia guna nama Stephanie Liah which this is her original name..w.pun hakikatnya now she is oready became a muslim. klu u all rajin google nama dia berlambak pix yg dia upload sendiri..mcm2 aksi yg mghairahkan. pas tu ckp org aniya dia dgn myebarkan pix tu semua..what the heck! mmg dia ni agak murahan sikit. mula2 dia berkecimpung dlm dunia modeling ni pun bermula sbg model lingerie di korea n part time jadi escort girl. sesetengah org klu nk glamer dan nk cepat loaded they are willing to do anything. Dia mmg dah terbiasa hidup dia bebas mcm ni…nak ckp apa. Mak bapa dia sendiri pun tak marah..mmg dia bebas bersosial since remaja lagi. tak caya tanya org kampung dia kat Sarikei sarawak. Ramai budak2 Iban kat sana yg kenal sgt dgn perangai dia ni. suami dia takut dgn dia kot..lgpun suami dia muda 4 tahun daripd dia. si husband was born in 1982..wife dia pulak was born in 1978. kiranya queen control la ni agaknya so dia bole buat apa dia suka…hehehe. o ya, nk sentuh semula ada ttg ada satu komen yg mgatakan anak dia ryan raffael tu anak luar nikah…ermm..yg tu mmg betul. dia kawen n converted into muslim bcuz she was pregnant. walau siapa pun dia..dia tetap manusia biasa yg sentiasa ada silap dan salahnya. semoga suatu hari nnt dia sedar dan insaf…. peace! :)

    0
    0
    • mie says:

      betul ke die lahir 1978? kat fb die tulis 1986??tp mcm xpecaye je..muke cam da tua, ade ke 1986..

      0
      0
  190. DarkSky says:

    gile hot amoi ni..

    0