Written by AbangNara | September 28th, 2010

gambar stephanie liah

Anda kenal tak siapa itu Stephanie Liah? Mungkin ramai yang tak kenal dengan model seksi bernama Stephanie Liah ini sebab dia tidak bermain di arena permodelan Malaysia tapi rasanya dia agak popular jugak di luar Malaysia. Kami pernah menulis tentang Stephanie Liah suatu ketika dahulu dalam entri Gambar Stephanie Liah, Hot Mom dan Model Mantap.

Semalam kami mendapat email dari seseorang yang mengikuti perkembangan Stephanie Liah. Di dalam email tersebut ada beberapa keping gambar yang agak menjolok mata. Kami tak bertanggungjawap sekiranya gambar ini kurang sesuai untuk anda. Kami dah sound awal-awal nie.

Berikut adalah luahan hati penghantar email tersebut (copy paste tanpa edit):-

[note]salam geng beautiful nara..

the pic i attached to u were the set of pics of stephanie liah..rasenye dulu korg ade buat entry pasal die ni kan..hot mama segala.. i xtaula uolls tau ke tak yang die ni da convert islam, and her husband’s name is remy rizal (fb name) and ade ank lelaki named ryan raffael. the word that should be highlight is ISLAM. bukan baru lagi die convert. agak lama jugak da, tp dia still clubbing, minum arak etc.. bila someone komen kat die, cakap kenapa die buat semua tu lagi sedangkan die masuk islam..jawapan die, “talk to ur ustaz la..u ni pun hal sensetive nk bangkit kan.yg penting.stupid question.y dun u ask y malays minum arak,buat tattoo?they are born to be islam wht.u think.b nice or il block u.”(copied from her fb). her husband as an islam patut bimbing die, ni tak..die pun same sekali..dlm gambar tu. husband die yg pakai baju kaler oren, perut boroi sket tu degan die yg bangga berbikini.. bertatu segala bagai ni..dengan bangga je die tunjuk gambar tatoo die kat fb..

actually byk sgt2 gambar die partying, clubbing kat fb..minum arak jgn ckp la..peluk2 lelaki lain..husband die xmarah ke? mmg ade eh suami mcm tu..bile ade org ckp mcm “eh, kalau i xboleh, suami i mst mrh i buat mcm ni..then si steph ni ckp “husband sepatutnya xda hak nak halang ape yg isteri nak buat, mcm i xhalang hubby i buat ape”..(lebih kurang cm2 la)..suami jenis ape tu eh..i xheran kalau die ni bukan islam..tp die da convert ISLAM. atas dasar ape die masuk islam sebenarnya.. hanya pada nama? i mcm marah sgt2 dgn diz kind of people…kalaula uolls perasan, die ade berlakon dalam drama kat tv2, i xingat la tajuk die ape..yg penting baru2 ni la…mase raye hari tu..die belakon jd wife kepada azhar sulaiman…watak die, die convert islam and jadi sgt baik..n adik ipar die pun nak kawin dgn non muslin, so watak die dlm drama ni mcm menasihat la that non muslim girl how an islam should do bla..bla,…and die tunjukkan contah yg baik la..sgat2 FAKE!!! my question is adakah semua artis akan FAKE mcm ni jugak???[/note]

Mungkin anda akan lebih memahami isi hati si penghantar email apabila melihat gambar-gambar Stephanie Liah yang lain dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Comel je Teacher Shida nie miming lagu Stacy.

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

gambar stephanie liah

Baca Yang Ini Pulak:-

611 responses to Luahan Hati Seorang Peminat Stephanie Liah

  1. aries_april says:

    WOW…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • aries_april says:

      daring giler…

      BTW….
      klau hubby pn cam tu…xleh slh wife le..
      mmg life mcm tu..nk tnjk ajr pn dh ssh..
      dh jdi pkok buluh..
      klau rebung tu ok g..
      nk x nk..kna korek la dri akar umbi n buang..then tnam lain…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
      • TakkanMelayuHilangDiDunia...MyPointOfView says:

        Wahai “Peminat Stephanie Liah” (Kagumku Dgn Keprihatinanmu)…

        Bila Mungkar Di Depan Mata
        Gunakan Tangan Pukul Seadanya
        Andai Masih Begitu Juga
        Gunakan Lidahmu Berkata2
        Andai Mungkarnya Masih Beraja
        Gunakan Bisamu Si Mata Pena
        Andai Masih Tak Berubah Jua
        Gunakan Hatimu Sebagai Cara
        Memohon Kepada Yang Maha Esa
        Agar Mungkin Diturunkan Bala
        Atau Malapetaka Semacam Ada?
        Sebagai Petunjuk Hati Yang Lupa
        Segala Perbuatan Diperhatikan-Nya

        * Dear GIGISIFU…Maaf Andainya Kau Cemburu
        Ramai Tertarik Dgn Nukilanku
        Tidak Sedikit Pun Terdetik Di Kalbu
        “Nak Tarik Perhatian”, Seperti Hujahmu
        Aku Cuma Bangga, Aku Melayu
        Memperjuangkan Bahasa Tinggalan Moyangku…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 6
        • sebokmama says:

          walawei pandainya “takan melayu hilang didunia” bermadah suka2,…perjuangkan tp jgn panjang2 sgt letih la nak baca apalagi yg cari idea he he…boleh akak belajar tp x pernah dtg idea tu

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Jay Ar says:

          sungguh puitis tulisanmu…. rasa terpesona, harap2 tulislah selalu mcam ni

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • ana says:

          w0w..
          rasa terpesona bila membaca..
          komentarmu di atas sana..
          sesungguhnya aku jua bangga..
          darah melayu di dalam jiwa..
          masih ada insan yang tidak lupa..
          dari mana datang asalnya..
          moga kita semua sejahtera..
          hidup dalam lindungan Yang Esa..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • FASHION says:

          i like xkan mlayu hilang didunia..suka2!! heheheh

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • wahaha, aku bangga dengan mu :P

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • anak melayu says:

          so bila tgk gambar2 ni, rasa2nya kemana pergi “takkan melayu hilang didunia”……

          aku rasa nickname ko tu dah tak relevan lah wahai penyair yg puitis

          oh ya aku dah jawap sikit pantun puisi panjang yg ko tuju kat aku…sorri lah aku tak berapa follow artikel yg dah lepas2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anak melayu says:

          buat ‘takkan melayu hilang di dunia’, apa kata ko ziarah kejap laman ini

          http://www.freewebs.com/suaraanum/0305b02.htm

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • misnur says:

        lantak korang la..menjawab la memasing sok dlm kubur..aku pun malas nak komen lebih2..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • ANTI-AZWAN ALI says:

        anti azwan ali tetap bersemangat waja untuk terus menerus anti

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Faisya says:

        Yalah, agree with u..dah laki dia pun mcm tu, camne nak didik isteri jadi solehah?

        Harap2 terbuka pintu hati mereka utk berubah supaya anak mereka tidak didik dengan life yang sama macam mak pak mereka..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • anti-clubbing says:

      wooooowwwwoooowwwwooooowwww…….
      bdn i sme dgn mamat y pkai spenda puma putih tu..taff kn? kih3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • mys abby says:

        erm..suami pun tak bagi tunjuk ajar..
        convert islam sebab nk kawen jela ni..
        dah mmg dia mcm tu sejak sblm kawen lg…
        sptutnye suami la bimbing dia..
        tp klu dah jd cmni, susah la nk cakap….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • akula says:

        yg pakai spende putih tu.. muke cam kevin zahri ke.. ape ke name nyer.. cikgu af dulu.. ye ker…???

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • erika says:

      jadi kayu api neraka.. janganlah aku dan keturunan ku jadi begini

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • sebokmama says:

        tanya ckit ye jgn mare ye erika…bkan ke jd kayu api neraka tu utk org kafir n yg kena bakar kita umat islam yg masuk neraka…takut salah entri kang…naya plak akak

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      berderau darah aku nengok weh!!!!
      kasi malu umat je…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • domam says:

        betoll la.. berderau darahhhh….pertama kali aku rase camnie kenape ek?? mungkin terbaca kat artikel yg mengatakan dia tu convert ke Islam kot…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gambar No.2 Tu Lagi Wow…!!! Hehehe….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • x-po says:

      apa kisah sebab dia pun bukan org islam kan?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. nic@pet says:

    huhu,, geli lak tengk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. hana says:

    manusia zaman batu…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. cute t says:

    astargfirullah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • saya says:

      emm…tunggula bila lumpuh ke koma ke ape ke? baru kembali ke pangkal jalan…samalah macam orang islam yang macam ni jugak…tak pun tunggu saat2 sakaratulmaut menanti…bila nyawa dah direngkungan…talk to your ustaz? why not just asking your husband?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • aries_april says:

        cam na nk tnya hubby..klau hubby pn sma naik tanduk setan tu….
        ni yg orng sllu slh fkr tntg islm..
        bnyk orng yg cnvert blik pd agma asl…coz ada psngn cam laki dia lah…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • budi says:

          ni bukan org Islam dah ni..saje menggunakan nama Islam..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • saya says:

          ku harap2 sangat time tengah clubbing tu…lumpuh ke hapa ke..tibe2 keras je…sejuk je badan…orang macam ni same la laki bini ke..tak best kalu mati..allah mesti nak di sedar sebelum die meninggal dan seterusnya beri pengajaran kat semua orang

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • aries_april says:

          kjb ja allh nk tnjuk…
          hope d bri pnjut sblum dnia ni brakhir

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budakbaik says:

      I dont understand why kita mesti doakan benda buruk kepada dia. Dia memang jauh terpesong. Tapi boleh tak kita doakan semoga dia mendapat hidayah??

      Kalau kita doakan dia semoga dia kudung ker, kemalangan ker so apa beza kita sebagai umat islam dengan dia?

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • kakku says:

        Setuju! asal sikit nak doa bala, asal sikit nak doa bala. Nabi Yunus doa minta bala Allah turun kat umat dia pun Allah balas ” Ko pikir Aku ciptakan manusia tu utk jadi kayu api neraka ke? Aku suh ko berdakwah, dakwah tak buat, senang-senang nak minta bala” (sikit lebih kurangla ayat Al-Quran tu..lupa plak surah mana…tapi under cerita Nabi Yunus)

        Korang nak condemn dia macam hapa, ada korang nasihat dia? Ke nasihat dengan cara “Holier than thou”? macam korang tu baaaaaaiiiik sangat bakal masuk syurga dan dia tu confirm neraka?

        Sesedap je nak doa minta bala…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Kecoh la lu..Pi cakap direct kat diolah..Cakap kek sini dio nak donga ko? Macam cakap dongan dinding la, tak ngubah apo2..

          Beramuk2 kek sini blog ni, tunjuk pandai, orang lain pendapek dihamunnyo, tapi hapah pun takdo..Baso memasing macam gimpang..Cubo lah bercakap style motivator ke, style doktor ko, cakap style kasar, samo jolah ekau dengan puak2 seksi sekso tu..Yappe daaa!!!

          Cubolah ubah perangai sikit..

          Ni lopeh ni mesti ado yang nak kondem den ni..Tak buleh terimo pendapek orang langsung! Dio ajo yang botul..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • prihatin says:

          btul tu kakku, aku setuju dgn point kau

          mungkin hidayah blum sampai kat depa…kita tak boleh cepat menghukum

          kalau dah upbringing dan sepanjang hidup dia tak pernah ada orang dakwah kat dia, dia mungkin tak sensitif akan hal dosa pahala

          encik remy, kalau ada terbaca blog ini, ambil pusing sikitlah pandangan masyarakat, jgn terus hanyut dgn hidup ala kebaratan tu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • saya says:

          eleh.. keco..hahah kalu ko baik sangat ko doakan lah orang macam ni..ko hinggat die baca ke komen ko yang konon2nye mnagkan die ni? haha lagi die tuih ko ade la…eh baik aku doakan orang islam kat palestin la wei…memang lah ko kan baik tak pernah marah n ko bukannye sesedap je nak doakan bala orang,,,taoi ko mesti ingat kau dan aku serta orang tu juga adalah manusia..tidak semuanya mampu untuk aku doakan bila tengok keadaan die macam ni,,, kaya,,berkemampuan dan masih lagi muda..so ape salahnya kalau aku cakap satu hari nanti bila die dah tak berkemampuan baru die ingat allah? dah lumrah manusia bila dah terhantuk baru nak tergadah!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  5. reddevil says:

    dia ada blog juga..tapi nak salahkan dia pun tak boleh.

    org melayu islam pun ramai gak clubing semua..kesian pun ada

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  6. serai patah says:

    Atagfirullah……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. aries_april says:

    yg abg saleh pant putih tu/..
    huhuhuhuhuhh…bdan nik pn kalah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. dia ada blog.. try la google. aku biasa gak la bace blog dia… :) ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. mas says:

    betulla dia ckp… islam itu indah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. [...] Panas, Luahan Hati Seorang Peminat Stephanie Liah Submitted by selebriti on September 28, 2010 [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. lillie says:

    aduhai…xconvert islam pn xpe kalo nk tunjuk mcm ni…sedihnye…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  12. natts says:

    risau bila tgk ISLAM juz pada nama..dah xde kekuatan pada ISLAM tu lagi.. takut yang amat,..Semoga YANG MAHA PENCIPTA memberi kita hidayah dan peluang memperbaiki kelemahan diri..kerana dunia semakin tenat!!.. Insya Allah..aminnn

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. jibam kriss biru says:

    wow..kalau dapat ni,,mmg xkuarla buah terung aku..

    dia sudah berbogel,,anda bila lagi??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. lillie says:

    dunia suda kembali ke zaman jahilliah……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. pizza says:

    Kenapa kita sensitif bila someone convert to Islam tapi masih mengekalkan cara hidup jahiliyyah? Sbb kita sayang kain yang putih tu bertukar jadi kaler haru biru. Anugerah bersih dari dosa tu sesuatu yang tersangat mahal, hanya yang terpilih jer yang dapat hidayah. Disini, dosa tertanggung atas kepala si suami kerana culas mendidik isteri muallaf. Di akhirat, ada 11 barisan manusia mengikut kategori dapat one way ticket to hell. Manusia di atas ni, jika mati x sempat bertaubat, kategori dia dah jadi overlapping, seperti minum arak, meringankan solat dan beberapa most likely sins to be commence. Banyak2kan mengingati mati untuk mengekang nafsu dunia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hilmi says:

      betul, ada orang aku kenal, convert kepada islam dan berkahwin dgn wanita islam. beza die dgn steph, die menjadi alim jugak lah. boleh lagi solat segala. bagi aku sifat dalam diri tu yang penting. kalau dari awal sifat die baik, bila masuk islam insyallah kekal sifat tu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        adam corrie lee…alhamdulillah jer. Pokok pangkal individu itu sndiri…tepuk dada tanya iman~

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. nobody says:

    nauzubillahimizalik!!

    dunia akhir zaman, apa yg nk kata lagi… pakai bikini dh serupa berbogel..

    astaghfirullahalazim…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. miss_kechik says:

    bile masa pulak dia nie msk islam??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • sebelum dia kawin lg. gamba dia kawin pun pakai tudung (time akad rasanya)… aku tgok kat blog dia..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • budi says:

      dia kawin thn 2006..agaknya masuk ISlam sbb nk kawin…Suami nya Remy Rizal..aku tak tahu la suami jenis apa dia ni..mak bapak dia pun tak kisah agaknya..tpi kepada Stephanie ,remy Rizal serta kaum kerabat nya jgn kalian menghina Islam sebegini sekali..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. Lily Merlina says:

    xpayah nk kira bimbing x bimbing la. dah ko xnak ke arah kebaikan mau salahkan org lain. payah la kalu dok tunding jari jer. ko luah lah brapa page pon kalu hati ko tu da nk mcm tu! xde guna laaaaa ngok!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. kurus says:

    alasan begini memang biasa didengar dari prmpuan convert: “alah org islam pun buat teruk..” walhal sebenarnya itu adalah ALASAN…. pernah aku soal balik kt yg berkata itu: “jadi bagi pihak ko sendiri, apa yang telah ko usahakan sebagai org Islam”. lantas sidia terdiam.
    aku tambah lagi “hidup dia dengan hidup ko mahupun aku.. sama ker:” …lama kelamaan dia ngaku.. “aku memang malas nak bersusah2 ni..malas pikir2″..rupanya nk belajar agama tu SUSAH. fikir2kan la

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • jeng2 says:

      btol tu..tu sume alasan..sebenarnya emg sendiri xnak bubah..kita leh tgk org yang tahu betapa indahnya islam ni,bila dah masuk islam..banyak perubahan dalam diri kearah kebaikkan dilakukanya..hanya yang suka bagi alasan je, masuk islam bukan dengan hati terbuka kerana keindahan islam tu sendiri.

      lepas tu nanti akhirnya melahirkan keturunan yang tertera islam pada ic tapi kehidupanya tak menyerupai islam.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. SERI says:

    huh.. memang islam pada nama sahaja dia nie.. dah kalo laki dia pun mcm tue, mcmna nak bimbing bini yang begelar saudara baru ???
    aku setuju dengan kau SAYA..agaknya kalau sesuatu yg teruk terjadi baru nak balik pangkal jalan..bukan stepanie nie je.. artis-artis malaysia yng kaki clubbing pon..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • saya says:

      thanks setuju..dah lumrah manusia klau dapat bala baru nak tobat aku tak cakap die aku pun same macam tu…ade yang cakap aku doakan mane ade aku doakan padahal benda betol..manusia memang macam tu…so what nak marah2 aku..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lara says:

        aku pun sokong ko SAYA.. per ko ckp tu ada betolnye..tak sume org phm bahse..ada yg dah keras ati n tak agak2 buat remarks mempersendakan islam..ada gak org nk menyokong! org yg mrh kat couple nih lak kene sound..apa lar..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. kurus says:

    maka, kalu nk bawak orang masuk agama kita ni, panjang2kan lah berfikir.. dorang memang suka memeluk agama ni.. tu selalu aku dengar dari mulut mereka, malah yg tk memeluk agama kita pun, memang suka dgn agama kita.. tapi..thats all. MASUK jer.. dapat kawen jer.. yg lain mereka masih megah dgn cara hidup lama.. tapi bila susah.. masuk bawah perlindungan agama jugak.. kadang geli hati tengok derang ni.. kantoi

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. pizza says:

    Ini satu contoh ketara kenapa perlu mencintai ALLAH sebagai nawaitu utama memeluk Islam, bukan semata2 syarat untuk berkahwin. Lingkup!!! Dapat pulak pasangan yang sama rentak.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. WAT EVA says:

    I LOIKE HER BODY…HOT2…MARAH !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Clipkertas says:

    eee…. buruk!!
    nak muntah aku tgk pic dorang nie..
    klu byk kali tgk,, aku leh bygkn cam anak ayam kene panggang kehangusan…. sbb dah togel kn..

    masyaallah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. MisS PocO says:

    astaghfirullahalazim…

    islam hanya pd nama…

    suami dipertanggungjawabkan di akhirat klak…yg takkan

    dpt kembali ke dunia utk bertaubat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      btul poco…
      suami die lah org pertama yg patut di persalahkn
      yg pelik nyer la kan…
      dorg hidup cam nie hati tenang ker??

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • aries_april says:

        clip…
        tnang sngt tu…tu yg x pdli agm lg..
        pa pn..nnt dia orng msti ckp..kbur msing2x

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          tu la pasal… dorg ckp kubur msing2 tu, tau ker ape yg trjadi bile dorg dah trtnm kat kubur msg2?

          siksa kubur lg, siksa akhirat lg… hishhhh…..
          Nauzubillah…. insaf lah wahai manusia…
          huk huk..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MisS PocO says:

          mudah2an pintu hati diorg dan seangkatan dgnnya terbuka utk menghayati Islam sepenuhnya…

          nasihat tuk aku jugak…amiinn…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. seks party..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. intan says:

    maaf cakap…tapi inilah tanda-tanda dunia akhir zaman..bersyukurlah Allah swt memberi petunjuk dan hidayah kepada kita…bertaubatlah selagi pintu taubat masih terbuka…bila Allah swt dah hitamkan hati mereka..beginilah jadinya…semoga Allah swt sentiasa melindungi kita dari sebarang kemungkaran.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. miswateva says:

    perasan hot la tu…hikhikhik….keciannya cara die. enjoy la ko puas2 kat dunia ni…enjoy sampai mati. ape ade hal kan…dunia ni ko yang punya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. w.a.n.n.a says:

    bila yang halal menjadi haram dan bila yang haram menjadi halal..

    islam itu sememangnya indah… indah sekiranya kita buka kan mata hati kita untuk melihat yang tersirat di sebalik islam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. babyyoung says:

    kl laki pun dah gaya sosial… alamat lingkup lerrr,,, dua2 pun hancur ………diorg ni ingat dunia jek …. yang laki melayu tu pun dah banggang tak reti halal haram abis la ni nak bimbing isteri yang dah mmg nye tak tau ape …. sepatut nye dia bimbing bini dia ni tak bini dia yang bimbing dia ke jalan hancur… hancur la gamak nye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. MisS PocO says:

    dah kawen pun, suami istri asyik berpelukan dgn bkn
    muhrim…Ya Allah, ape nk jd dah ngan dunia ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. pening says:

    Ntahla…x tau nk ckp pe…malangnya andai tujuan utk memeluk islam hanya atas dasar utk berkahwin…yg sedihnya suami yg sememangnya dilahirkan sebagai seorang islam tp x dpt membimbing & menunjukkan cara hidup Islam yg sebenarnya kpd isterinya…mmg sedihhhh…moga d beri petunjuk olehNya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Bom aTOM says:

    Mungkin saya ni KUNO sangat, tgk gambar2 tu terkezut tak hengat.
    Sampai hilang semua idea, untuk mengeluarkan kata2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Pergi Mamp** La Suami Dia NI.. Bukanya Nk Membawa Kejalan Yang Benar.. Menyesatkan Lagi Ada La… Choii….!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ME says:

    niela padah klu convert semata2 nk kawin,yg si hubby cm laki dayus,bagi bini di pegang di raba dek mana2 laki,aku rse laki dia nie xkisah kot,klu org lain nk bwk tido bini dia sekalipun sbb dia pun aku rse cmtue…harap2 dua2 nie sempat bertaubatla hendaknye…sang suami besarnye tanggungjawab ko tuk membimbing si isteri yg mualaf tue tp npe ko biakn dia n ko sendiri hanyut?….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      cam na dia nk ksah?
      dia sndri pn pgang other girl…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Di Amerika, aktiviti bertukar suami/isteri di social party mcm ni dah jadi perkara biasa. Tak perlu mabuk pun utk having pleasure making love with someone else’s spouse. Kalau berdasarkan hukum Islam, berapa banyak dah suami/isteri jadi bangkai sbb berzina dgn bukan pasangan kelamin yang sah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Perempuan bikina merah tu pink lady ke nmpk sesuatu kat pic no 5

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. hantupensil says:

    juling mata aku menengoknya….hahha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. anieamer says:

    hmppp….tanggungjawap seorang suami hancor…make..isteri yg bru mask islam pn..lg la hancor….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. eija says:

    Tuhan saja yang tahu apa yang harus dilakukan NYA.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. open mind says:

    Ada Mata Pandang
    Ada Telinga Dengar
    Ada Hati Berdoalah Supaya Kembali Semula Ke Pangkal Jalan

    ps: permainan dunia yang menyesatkan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. blitz says:

    remy rizal ni muka macam familiar.. aku rasa dia ni student MMU dulu ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. apple blossom says:

    name dye rihanna stephanie.. da tgk blog dye, time dye nikah/sanding.. tattoo panjang2 2 xde.. means dye bru jew buat tattoo 2.. n raya pndai dye pkai bju kurong g umah family i guess.. semoga Allah tunjuk jalan kebenaran pada dye n husband dye yg bergelar ISLAM tu.. amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Nurinz says:

    Mcmmana lah agaknye dier mencorak kain anak dier kan.. Malangnye nasib..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. sheena says:

    tak kenal siapa but seriously kenapa laa nak letak gambar macam nie dalam FB??? so stuuuuupid!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Nicole says:

    biarlah drg asal dia bahagia, mungkin ni semua gila glamour lah. watever lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Aida bte Abdullah says:

    Astagfirullah Al-Azim…Ya Allah…berilah kesedaran dan hidayah kepada Insan yang lalai ini…moga ada ruang dan masa untuknya kembali kejalan yang kau redai. Bagi diriku insan yang lemah serta kekurangan ini…setiap kematian yang datang menjemput kepada rakan, atau taulan..sahabat handai..seringkali…menggandakan kesedaran pada diri..ini…betapa pentingnya kita..membaiki kekurangan kita sebelum kembali mengadap Ilahi yang Maha Esa….Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. David ViLLa says:

    pasangan neraka yg ideal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. eszol says:

    fuiyo

    ini baru best

    modal2

    tp jgn salahkan die je

    suami die x bimbing sape suruh

    zaman sekarang islam setakat dlm ic jela

    da undang2 bodoh kat malaysia ni byk sgt

    malaysiamalaysia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku says:

      i pun kahwen foreigner gak, non muslim and he cnvert because nak kahwen dgn i jek. Nak salahkan sape kalau dah kat Malaysia undang undang anak lahir lahir jek kena peluk islam? then nak kawen pun kena convert kan? kalau tanak convert takkan nak bersekedudukan pulak? tak pasal kena tangkap basah bagai. sume benda susah kat mesia ni. cuba bagi kebebsan beragama? takyah paksa paksa orang nak peluk islam? takde ko nak tgk orang nama”muslim” berbikini mamc tu, yang tinggal pun manusia islam berkualiti. Mcm korang yang suka mengata ni aku tak tau la, masuk syurga la kot. I’m born muslim, thats all. Aku tak cakap Islam tu teruk, cuma aku rasa setiap orang ada hak untuk pilih kepercayaan dia, so takdelah nak tgk masuk islam perangai cm this mcm that kan?

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • tumpang lalu says:

        kpd puan aku…. anda x mngtakan Islam itu teruk, tp dr ayat anda dpt dibace bagaimana pandangan anda terhadap Islam yg sebenarnya… setiap umat Islam dilahirkan dgn tanggungjawab masing2… Islam sudah menetapkan setiap perkara, sesungguhnya Islam bukan sahaja indah, malah lengkap, (sesungguhnya… jika kita benar2 menghayatinya) dan tiada paksaan terhadap org bkn Islam utk memeluk Islam… kalau kita berfikiran rasional, membuat pertimbangan dgn mendahulukan agama, berbanding terlalu mengikut kata hati, sudah tentu tiada masalah utk memilih pasangan hidup… tp dlm kes seperti pasangan (selebritikah??) di atas ini, ape yg patut sbnrnya ialah utk membimbing pasangan yg memeluk Islam ke jalan yg benar, bkn menggalakkan dan bersama2 ke arah kemungkaran…. maafkan saya jika salah menilai diri anda… saya juga insan biasa yg melakukan kesilapan.. tetapi saya tidak berani hendak mempersoalkan bab2 agama, knp itu, knp ini…. dan sedih jika ada yang mempersoalkan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • kau says:

        hoi “aku”, ko ni gile la.. ape ko ingat islam ni bende main2 ke? aku lempang ko nak.. ko jangan lekeh2 kan agame ko sendiri, kalu ko nak kawen ngan foreigner pasal nak seks je, baik tak payah, bangang ko ni, takkan la ko nak masuk nerake n hidup kat nerake ngan laki ko? kite mmg ade kebebasan beragama, tapi, kite WAJIB patuh pade ALLAH (utk islam aje), kau ni menyesal ke dilahirkan sebagai islam? gune otak yg ade dalam kepale, jangan gune otak yg embed kat dalam bontot. sekian. KASAR BAHASE YG DIGUNEKAN, SBB ORG NI KOMEN NTAH APE2.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • sharp shooter says:

          aku, tlg jgn perlekehkan islam..pls dun tink tat islam tu membebankan..how can u be sure tat kalo org tu diberikan kebebasan utk menganut kepercayaan ikut suke diorang, yg tinggal adalah islam yg lebih berkualiti? i disagree with tat..rasenye lg teruk!

          well, ur hubby convert sbb xnak dituduh bersekedudukan..nyesal jer bunyinye! kawin bkn islam nak..tp nk bimbing x mampu..kesian u kan!! maybe u tink u are a modern muslim and u are fighting for human rights..kalo dah jahil tu bykkan blaja..jgn bckp dgn nada angkuh seolah2 undang2 islam tu dah x relevant..lum terlewat utk betulkan akidah dan persepsi anda ttg undang2 islam..jgn buat malu kaum!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pinggan says:

          stuju dgn sharp shooter…. mcm FOP lah SS ni.. huhuu…. to aku : jgn mempersoalkan, takut nti terpesong akidah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          ksian kan ank2x ja klau cam ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          eeee begitu bodo dan jahilnye ”aku” tu ek….cni aku lempang ko laju2 nak????
          statement xbole pakai..nmpak beno ko kawin sbb nk main jek kan??
          patotnye ko nih kene bertaubat la weh,sbbnye ape yg ko ckp ni dah menghina islam tau x??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • qalbu mutmainnah says:

        kepada aku…
        inilah uniknya islam…knp islam dikatakan sebagai “”islam bukanlah agama, islam adalah ad-deen, iaitu cara hidup”…
        uniknya islam kerana semua perilaku penganutnya diikat oleh islam sebagai cara idup…a way of life,,,hidup kita mesti mengikut cara islam…

        sebab tu islam bukan sekadar agama, tapi merupakan ad-deen…

        berbeza dgn agama lain, yg agama mereka hanya mengikat mereka di rumah ibadat. kuar rumah ibadat, hang nak bersekedudukan ke, berparti, berzina ke hang punya suka.

        tapi islam mencorakkan hidup penganutnya…nak tutup nafsu, islam suruh kawin,..
        nka kan ketenanfan hati, Allah suruh baca Quran

        sebab islam bukan sekadar agama…islam is a way of life!

        jangan cakap sembarangan je ye tentang agama…

        alasan “saya pun bukanlah pandai/baik/alim sgt ” tak laku bila mengadap Tuhan yang mencipta awak nanti

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Puan aku,

          Saya ada seorg rakan, kuat pegangan Katholiknya. Peluk Islam bila berkahwin dgn seorg Muslim.
          Tapi, saya kadang2 rasa malu kpdnya sbb tiba waktu solat, selalunya, dia lebih dulu mengerjakannya.
          Bila bicara tentang agama, dia lebih tahu drpd saya.

          Semua agama, asasnya sama.
          Tak Ada Agama Yang Mengajar Hidup Tidak Bermoral Begini.
          Jadi, sekiranya seseorang itu berpagang kpd apa juga ajaran agamanya sebelum Islam, bila memeluk Islam, dia masih berada dilandasan yg betul.

          Puan kata kami disini mengata.
          Cuba baca komen kebanyakkan rakan2 saya.
          Lebih kpd nasihat, cuma ada yang beralas & ada yang kasar kasar berbahasa
          Terpulang kpd puan utk menerimanya.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • aries_april says:

          sometimes orng fkr apa yg kta tls ni slh..
          dia orng bca dngn nada lain..tu yg fkr kta kta ni ksr n etc…
          pdhal kta hnya mngur

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          yay..hidup Bom aTOM…
          ko minat ngan bom atom ker?…
          ngeee!~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          hahaha..jgn dkt akak..krng meletup..xda kta kat Bn ni nnt…hihihihihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • awin says:

        ish..puan aku.. ko ni bercakap tu biar berfikir skit ..ish2…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Assalamualaikum.
        Aku, bersyukurlah pd ALLAH yang u hidup di Malaysia dan hubby u terpaksa convert. Kalau u duk secular overasea countries, jgn2 u main kahwin daftar jer ngan dia, xpayah convert dan lahirkan anak2 haram. Silap2 u kahwin ngan dia ikut amalan agama asal dia mcm our dear “Datuk” SRK, kahwin pusing keliling api.
        Come on lah, x cakap Islam tu teruk? U dun have to lah, u have already declared where u stand, loud and clear. U are born Muslim, but, are u a Muslim? U mempersoalkan prinsip Islam, nauzubillah..
        Anak ibarat kain putih. Kalau x dididik dgn ajaran agama, nak didik dgn apa? Pendidikan Moral mcm yg diajar kt skolah? Tak cukup sayang, nanti dia remaja, dia buntingkan anak dara org lain dan salahkan budak perempuan tu x pakai protection, u nak kata apa? Mmglah mula2 suka sama suka, lepas kantoi pregnant, bole charge rogol what, kalau bawah 16 tahun. U nak salahkan sapa? Itu kan gaya hidup masa kini? Pendidikan moral doesnt really emphasize about sex especially when it comes to free will and teenage growing experience, ala… mcm kat emerika nun. Waktu tu, dgn pendirian u tentang Islam buat masa skrang ni, akan bermulalah segala bagai dosa2 besar yang lain seperti rasuah, pengguguran janin haram, lari dari tanggungjawab etc.
        U know, non Muslim pun jarang ada pendirian mcm u. Bila kawin dan dpt anak, derang akan didik anak mengikut tradisi agama / kepercayaan mereka secukupnya supaya anak akan membesar mengikut aspirasi keluarga.
        To aku, sori yer. I berleter mmg panjang kali ni. I x tahan la bila ada saudara I pegang pendirian mcm u ni. Sesat lg menyesatkan. Aku, u kena byk buka buku2 agama dan faham rasional disebalik semua ajaran Islam. Berat gila tanggungjawab u, u kena didik suami dan anak2. Lelaki ni ego, aku. Kalau dia berkeras tanak ikut, for instance bab tutup aurat, dia biarkan anak dara u pakai nampak lurah dada terbuntang, then kena rogol. Ataupun, 1 day u found out he tido ngan pelacur (nauzubillah). Apa u nak buat? Itu dah kira bala rumahtangga. U laki bini bergaduh, terjadi penceraian. Ada kemungkinan besar yang dia bole murtad. Hukuman yang paling besar ialah bila ALLAH jentik perasaan berdosa dan bersalah yang teramat sangat dlm hati u diatas semua musibah yang berlaku. Trust me my dear, it will haunt for as long as u breath. Dan u takkan mati sblm melihat semua kemusnahan terjadi dpn mata akibat melanggar hukum agama, dgn tangan u dan dalam hati u.
        Istighfar dan terus istighfar. Walaupun u kufur, ALLAH masih sayangkan u. Solat dan zikir, mudah jer tu. Lagi mudah drpd putting on makeups. Hati u makin gelap, jgn nanti mati terus. Dua perkara ni berkuasa memasung nafsu dunia yang melampau dan menjentik perasaan gerun terhadap hukuman ALLAH.
        Lastly, I harus minta maaf pd u sbb ada antara tulisan I menyentak perasaan u. Yes, ayat2 I ada yang keras, sbb u sgt hampir kpd kekufuran. Anggaplah ini peringatan dari ALLAH, hanya diilhamkan melalui taipan jari I. Yang baik itu semua dariNYA, yang jelik itu dari kelemahan I sendri.
        Wassalam.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. rimi says:

    OMG. sangat teruk.
    end.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. huhu says:

    ada rupa arni nazira

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. eyda says:

    kesian sebenarnya dengan org2 yg macan nie….manusia akhir zaman…yg sepatutnya ditutup lagi nak didedahkan…malu mak bapak jer….anak dia pun mungkin malu tgk gaya hidup mummy n daddy dia mcm 2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Hani Bunny says:

    Ade orang kate, “da undang2 bodoh kat malaysia ni byk sgt”…

    So, which country is using the smart yet perfect laws? If that so, sure there are no crimes, no issues at all..

    Buruk mane pun Malaysia, we still live in peace. I can feel I live in peace.. Others?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. SWEET says:

    Kalau bercerai
    Kembali ke Agama asal
    Byk berlaku

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. bussybody says:

    one thing i realise : breast die fake gila! hahaha. nmpk sgt implan. lol.=D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. teropong jauh says:

    kita jadi baik .. jika di kelilingi oleh orang baik baik .Kita jadi jahat jika kita di kelilingi oleh orang orang jahat .Maka berhati hatilah memilih teman.Kerana teman teman boleh menentukan hala pegangan hidup kita …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bom aTOM says:

      Itu yang buat saya susah hati. Fikirkan nasib keturunan sendiri.
      Kita mana boleh memilih teman2 mereka. Dalam hati tertanya2
      Cukupkah Ilmu Agama yang diberi?
      Begitu hebat cabaran duniawi masakini. Takutnya kalau mereka tak dapat harungi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ke says:

        lebih baik bersendirian drpd bertemankan teman yg sesat dan menyesatkan, hanya tahu ajak tgk bola tp ajak gi masjid sekali stahun pun xpenah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. annedesilva says:

    amboisssss….
    gila kentanggggg….
    kentang basi..
    terkeluar2 lg..
    ape nk jadi????
    bangsa ini…..
    kaku meneliti…
    setiap yang dikongsi..
    moga Allah sentiasa di sisi….
    menemani kami yang jahil ini… ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Annie says:

    Dulu suami aku kawan die dgn remy rizal tuh.. mmg dari dulu perangai remy rizal ni bersekedudukan dgn gf and bertukar2 pasangan.. dulu remy couple dgn Haflin si model tuh.. pastu break up.. then baru dgn steph ni.. apa yg aku tahu.. diorg ni kahwin lepas steph mengandung… so nak cover diorg kahwin cpt2.. sampai husben aku pun terkejut bila tahu die dah ada anak and dah kahwin..
    Aku pernah baca kat blog die die ckp die tak tukar ic lagi lepas convert.. itu sbb die berani minum in public sbb if kena tangkap pun org igt die tuh kristian..

    Aku agree yg silap nye dtg dr remy sendiri.. kalau dah start hubungan dgn cara kotor.. sampai bila2 lah hidup dalam kegelapan.. aku pernah tny husben aku mak bapak remy ni tau tak anak die camni.. husben aku malas nak campur kes diorg.. tp jgn pulak sampai mak bapak kena heart attack bila tahu hal sebenar pasal anak2..

    Mmg betul inilah contoh akhirat semakin dekat.. perbuatan maksiat berleluasa.. and islam hanya pada nama.. semoga mereka berdua temui jalan benar.. dan aku harap2 benar anak mereka, ryan tak terikut terpesong mcm mak bapak diorg.. amin!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blitz says:

      aah, remy rizal ni dulu couple ngan haflin, before tu masa belajar kat mmu dia couple ngan seorang amoi ni, memang stok suka2 je ni..

      tp rasanya mamat ni anak org kaya ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. aries_april says:

    ZMN DH BRBAH….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. PicTeller says:

    Apa2hal pun. Boobs dia memang mantap!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. suanne says:

    dia peluk kaw-kaw..kiss mulut pn ngan hubby dia….non-muslim, yang melayu islam pn ada yg teruk dari dia lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kau says:

      pembunuh lg teruk dr pencuri, jadi xapala mencuri?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku says:

        oi dia peluk cium ngan laki dia, salah ke?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • sharp shooter says:

          aku, tak nmpk ker dia bepeluk gak ngan jantan lain?
          ko beriye2 defend dia..sekufu ker?
          patut lar statement kat atas bunyi lain mcm aje..fighting for kebebasan beragama bagai..loya aku bace!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mummy_iman says:

          heheh.. btl tu sharp shooter.. tah paper lah manusia skrg ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eyda says:

          dia bukan peluk laki die jer tp dia pun peluk jantan lain gak…ko x nampak ke hah….2 la pasal kalo dah sekutu 2 sekutu gak…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • -PITBULL- says:

          dah la bdo..buta lak si “aku” nih….
          dah mmg terang2 gmbr ats sume 2 dia bpeluk ngan laki lain gak…& infact asl dia nak cium hubby dia and tnjuk kat sume org dlm FB??
          mmg dasar xde malu nye betina dow mcm nih…..
          dah leh wat U-TURN agaknya nih……!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. cemana agak nya anak
    diaorang…..
    kalau beginilah nampaknya
    bakal mengikuti
    jejak makbapak.
    tak terbayang….
    dek aku…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. nasyah says:

    AKHIR ZAMAN,BEGINILAH ANTARA PICISAN SENARIO DUNIA….UMAT2 LAIN,PERSIAPKAN DIRI KITA..SEMOGA KITA TIDAK GAGAL DALAM PERJALANAN DUNIA YG SEMENTARA INI….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. azza says:

    dunia dah nak akhir zaman… mcm2 boleh jadi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. abe tak jongos says:

    spender tu anu belah dalam buat malu je la..
    kontot sgt..aduu badan “tuff” tp…apakan daya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Reena says:

    Papahal, muka ngan body mat salleh tu gak yg terbaek dari ladang! Mantoppp!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. abe tak jongos says:

    mamat spender putih tu anu belah dalam buat malu je la..
    kontot sgt..aduu badan “tuff” tp…apakan daya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. HantuKubur says:

    lantak pi lah dia..lgpn dia bukan islam kot..kita nie yg sibuk2 ape halnya..kain sendiri dah terjaga ker..sibuk jg tepi kain org buat ape….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dia islam la beb..islam pada nama. convert masa kawin. ketgglan zaman ke

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jeng2 says:

        bkn jaga tepi kain..kalo dia xislam pi lantak dia lah..ni islam..bkn marah ke ape..tp tkut..bayangkan,mungkin ada kwn dia yg nak peluk islam ke nanti pikir kalo dah peluk islam pun boleh wat benda2 mcmtu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. aries_april says:

    Ini lah serba ringkas hiraian tentang arak, moga mendapat menafaat daripadaNya,

    Abul Laits Assamarqandi meriwayatkan dengan sanadnya dari Abdullah bin Umar r.a. berkata: “Akan dibangkitkan pada hari kiamat orang peminum khamar itu bermuka hitam, biru matanya, keluar lidahnya sampai ke dadanya, mengalir air liurnya. Tiap orang yang melihat akan jijik padanya kerana busuk baunya. Kamu jangan memberi salam kepada pemabuk dan jangan melawatnya jika mereka sakit dan jangan menyembahyangkan jika mati.”

    Abul Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Abdullah bin Umar r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Tiap-tiap yang memabukkan itu khamar dan semua yang memabukkan itu haram. Dan siapa yang minum khamar di dunia sehingga mati belum bertaubat, maka tidak akan dapat minum khamar di akhirat.”

    Abul Laits berkata Rasulullah SAW telah menerangkan bahawa tiap minuman yang memabukkan itu haram, dimasak atau tidak dimasak. Sebagaimana riwayat Jabir r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Semua yang memabukkan jika diminum banyak, maka sedikit juga haram.” Di lain riwayat dikatakan: “Yang memabukkan jika diminum satu botol, maka seteguk juga haram.”

    Abul Laits berkata: “Peminum khamar yang dimasak (tuak) itu lebih besar dosanya daripada yang minum khamar yang tidak dimasak sebab peminum tuak itu merasa bahawa itu haram tetapi yang minum khamar yang dimasak itu adakalanya ia merasa bahawa itu sudah halal sehingga dapat menyebabkan kekafirannya.”

    Abul Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Usman bin Affan r.a. ketika berkhutbah berkata: “Hati-hatilah kamu dari khamar sebab ia induk dari dosa-dosa yang keji. Sesungguhnya dahulu ada seorang abid yang biasa pergi masjid, tiba-tiba ia bertemu dengan seorang wanita pelacur, maka ia dipanggil oleh pelayannya dan dimasukkan ke dalam rumahnya, lalu ditutup pintunya. Sedang di sisi wanita itu ada segelas khamar dan seorang anak kecil. Maka berkata wanita itu: “Engkau tidak boleh keluar sehingga minum khamar atau berzina padaku atau membunuh anak kecil ini. Jika tidak saya akan menjerit dan berkata: “Ada orang masuk ke rumahku.” Jawab abid itu: “Zina saya tidak mahu, membunuh juga tidak.” Lalu ia memilih khamar sahaja. Dan setelah ia minum dan mabuk maka ia berzina dan membunuh bayi itu.”

    Usman berkata: “Kerana itu tinggalkanlah khamar itu kerana ia sebagai ibu dari dosa-dosa dan sesungguhnya tidak dapat berkumpul iman dan khamar di dalam dada seseorang melainkan harus keluar salah satu. Yakni seorang jika telah mabuk maka akan keluar dari lidahnya kalimat-kalimat kufur lalu menjadi kebiasaan sehingga dibawa mati dalam kalimat itu sehingga menyebabkan ia kekal dalam neraka.” Adhdhahhak berkata: “Siapa yang mati sedang tetap minum (khamar) maka akan dibangkitkan pada hari kiamat dalam keadaan mabuk.”

    Said meriwayatkan dari Qatadah r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Empat macam orang yang tidak akan mendapat bau syurga padahal bau syurga itu terbau dari jarak perjalanan lima ratus tahun iaitu Orang bakhil (kedekut), Orang yang mengungkit pemberiannya, Orang yang tetap minum khamar dan orang yang durhaka terhadap kedua ibu bapanya.”

    Ibnu Mas’ud r.a. berkata: “Telah dilaknat dalam khamar itu sepuluh orang iaitu Yang memerah, Yang minta diperah, Yang minum, Yang memberi minum, Yang membawa, Yang menghantar, Yang membekal, Yang menjual, Yang membeli dan Yang menyimpan.”

    Juga Rasulullah SAW bersabda: “Akan keluar peminum khamar itu pada hari kiamat dari kuburnya lebih busuk dari bangkai sedang botol khamar itu dikalungkan dilehernya dan gelas ditangannya, sedang di antara kulit dan daging badannya penuh ular dan kala dan memakai kasut dari api yang mendidihkan otaknya, sedang kuburnya akan berupa liang neraka dan menjadi kawan Fir’aun dan Haman.”

    Aisyah r.a. berkata Rasulullah SAW bersabda: “Siapa yang memberi makan walau sesuap kepada orang yang minum khamar, maka Allah SWT akan menyiksanya dengan ular atau kala di badannya dan siapa yang menyampaikan hajatnya maka bererti memb antu merobohkan Islam. Dan siapa yang meminjamkannya bererti memb antu untuk pembunuhan seorang mukmin dan siapa yang duduk bersamanya dibangkitkan pada hari kiamat buta tidak berhujah. Maka jika sakit jangan engkau jenguk. Jika menjadi saksi jangan kamu terima persaksiannya. Demi Allah yang mengutuskan aku dengan hak tidak akan minum khamar kecuali orang yang terkutuk dalam kitab Taurat, Injil, Zabur dan al-Quran. Dan siapa yang minum khamar maka telah kafir dengan semua kitab yang diturunkan Allah SWT kepada Nabi-nabiNya dan tidak akan menghalalkan khamar kecuali orang kafir. Dan siapa yang menghalalkan khamar maka aku lepas tangan daripadanya dunia akhirat.”

    Athaa’ bin Yasaar berkata: “Ada orang tanya kepada Ka’bul Ahbar: “Apakah khamar telah diharamkan didalam kitab Taurat?” Jawabnya: “Ya, ayat (Yang berbunyi): ‘Innamal khamru wal maisiru’ itu tersebut dalam Taurat. Sesungguhnya Kami menurunkan yang hak untuk menghalau yang bathil dan membatalkan permainan dan terbang dan seruling dan khamar, celaka benar peminum khamar.” Allah SWT bersumpah dengan kemuliaan dan kebesaranNya terhadap siapa yang melanggar (iaitu) meminum khamar akan dihauskan pada hari kiamat dan bagi siapa yang meninggalkannya sesudah diharamkan maka akan diberinya minum khamar disyurga dari Hadhiratul-qudsi.”

    Abul Laits berkata: “Awaslah kau dari minum khamar kerana ia mengandungi sepuluh bahaya iaitu:

    1. Peminumnya seperti orang gila dan menjadi tertawaan anak kecil dan tercela di kalangan orang-orang berakal. Ibn Abud-Dunia berkata: “Saya melihat orang mabuk di jalan di Baghdad, ia sedang kencing lalu mengusapkan air kencing itu kemukanya sambil membaca: ‘Allahummaj alni minattawwabin waj’alni minal mutathahhirin’. Juga ada orang mabuk dan muntah-muntah di tengah jalan sehingga datang anjing menjilat mulut dan janggutnya dan ia berkata kepada anjing itu: “Ya sayyidi, ya sayyidi, jangan mengotorkan saputangan.”

    2. Memboros harta dan merosak akal. Sebagaimana kata Umar bin Al-Khattab kepada Rasulullah SAW: “Ya Rasulullah, jelaskan pendapatmu mengenai khamar?” Jawab Rasulullah SAW: “Sebab nyata menghabiskan harta dan merosak akal.”

    3. Minum khamar menyebabkan permusuhan di antara kawan-kawan. Sebagaimana firman Allah SWT: “Sesungguhnya tujuan syaitan akan membangkitkan permusuhan di antara kamu di dalam khamar dan judi.”

    4. Peminumnya terhalang dari dzikrullah dan sembahyang. Sebagaimana firman Allah SWT: “Dan juga menghalangi kamu dari dzikrullah dan sembahyang, apakah kamu tidak mahu menghentikan?” Ketika ayat ini turun maka Umar bin Al-Khattab r.a. berkata: “Kami hentikan, ya Tuhan.”

    5. Minum khamar itu mendorong untuk berzina, sebab kemungkinan ia menceraikan isterinya tanpa sedar.

    6. Ia pembuka dari segala kejahatan sebab jika mabuk. mudah berbuat segala maksiat.

    7. Mengganggu malaikat yang menjaganya kerana memasukkan ke majlis fasiq dan adanya bau busuk.

    8. Terkena hukum pukul dera lapan puluh kali dan bila tidak terpukul di dunia maka di akhirat akan dipukul dengan pukulan dari neraka yang disaksikan oleh orang tua dan kawan-kawan.

    9. Ia telah menutup pintu langit sebab hasanatnya dan doa-doanya tidak terangkat ke langit selama empat puluh hari.

    10. Ia membahayakan terhadap dirinya sebab dikhuatiri tercabut iman ketika matinya.

    Ini semua siksa dunia sebelum siksa akhirat, maka tidak terhitung selain dari minuman hamim dan makanan zaqqum kerana itu seorang yang berakal jangan sampai memilih kesenangan yang sedikit sehingga membuang kelazatan yang besar dan abadi. Seorang muslim jika minum khamar dan terlanjur lidahnya kalimat kufur dikhuatirkan kalau terlepas iman ketika matinya sehingga tergolong pada orang-orang kafir. Kerana itu seharusnya tidak minum khamar dan menjauh dari peminumnya, sebab jika selalu berkumpul peminum khamar, dibimbangi kalau-kalau terkena abunya dan harus selalu memikir kengeriannya hari kiamat supaya hatinya jangan sampai condong kepada khamar.

    Hasan Al-Basri berkata: “Seorang hamba jika minum khamar hitam hatinya dan jika kedua kali lepas tangan Malaikat yang menjaganya dan bila ketiga kali maka lepas tangan daripadanya Malaikat Maut dan jika keempat kali maka putus hubungan dengan Nabi Muhammad SAW dan bila kelima kali maka putus hubungan dengan sahabat Nabi Muhammad SAW dan bila keenam putus hubungan dengan Jibril dan bila ketujuh putus hubungan dengan Israfil dan bila kelapan putus hubungan dengan Mikail dan bila kesembilan putus hubungan dengan langit dan bila kesepuluh maka putus hubungan dengan bumi dan bila kesebelas maka lepas tangan darinya ikan di laut dan jika keduabelas maka putus dengan mata hari dan bulan dan jika ketigabelas putus dengan bintang-bintang dan jika keempatbelas putus hubungan dengan semua makhluk dan bila kelimabelas tertutup pintu syurga padanya dan bila keenambelas terbuka pintu-pintu neraka dan bila ketujuhbelas putus dengan Al-Kursi dan bila kesembilanbelas putus dengan Arsy dan bila keduapuluh putus dari rahmat Allah SWT.”

    Abul-Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Asmaa’ binti Yazid r.a. berkata: “Saya telah mendengar Nabi Muhammad SAW bersabda: “Siapa yang minum khamar sehingga masuk dalam perutnya, maka tidak diterima sembahyangnya satu minggu dan bila sampai mabuk (hilang akal) maka tidak diterima sembahyangnya empat puluh hari dan jika mati sebelum taubat mati kafir dan jika bertaubat maka Allah SWT akan memberinya minum dari thinatil khabaal (darah yang campur nanahnya ahli neraka).” Di lain hadis pula: “Jika minum khamar satu kali tidak diterima sembahyangnya dan puasanya dan lain-lain amalnya selama empat puluh hari dan jika minum kedua kali maka tidak diterima semua itu hingga lapan puluh hari dan bila ketiga kali maka tidak diterima semua itu sehingga seratus dua puluh hari dan bila minum keempat kalinya maka bunuhlah ia sebab telah kafir dan layaklah baginya diberi minum oleh Allah SWT dari thinatil khabaal (darah campur nanahnya ahli neraka).” Di lain hadis pula: “Sesungguhnya dosa-dosa terletak di sebuah rumah dan kuncinya ialah minum khamar. Yakni siapa yang minum bererti telah membuka untuk dirinya pintu-pintu dosa semuanya.”

    Seorang sahabat berkata: “Siapa yang mengahwinkan saudara atau puterinya pada seorang peminum (pemabuk) maka sama dengan mendorongnya kepada zina, sebab seorang jika mabuk bisa keluar dari mulutnya talak, lalu masih digauli yang bererti berzina.”

    Khamar itu sama dengan berhala sebab Allah SWT telah menyebut keduanya dengan kalimat (Yang berbunyi): “Rij sun min amalisy syaithan fajtanibuuhu.” (Yang bererti): “Khamar itu termasuk najis dari perbuatan syaitan, maka jauhilah.” Dan ayat (Yang berbunyi): “Faj tanibur rijsa minal autsaan.” (Yang bermaksud): “Maka peminum khamar itu sama dengan penyembah berhala.”

    Abdullah bin Mas’ud r.a berkata: “Bahawa orang yang minum khamar siang hari, maka bererti ia syirik sehingga petang hari dan siapa yang minum waktu petang bererti dia syirik hingga mati.” “Jika peminum khamar itu mati maka kuburlah ia dan tahanlah aku kemudian kamu gali kembali kubur itu, jika kamu tidak mendapatkannya berpaling dari qiblat, maka bunuhlah aku.”

    Anas bin Malik r.a. berkata Nabi Muhammad SAW bersabda: “Allah SWT telah mengutuskan aku sebagai petunjuk dan rahmat bagi seisi alam untuk menghapuskan segala permainan seruling dan sebagainya dari kebiasaan jahilliyah dan berhala-berhala dan Tuhanku telah bersumpah demi kemuliaanNya: “Tidak seorang hambaKu minum khamar di dunia melainkan pasti Aku haramkan atasnya pada hari kiamat dan tiada seorang yang meninggalkannya melainkan pasti akan Aku berinya minum dari hadhiratil qudsi.”

    Aus bin Sam’an berkata: “Demi Allah yang mengutus engkau dengan hak, sungguh saya telah mendapat di dalam kitab Taurat tentang haramnya khamar dalam dua puluh lima ayat (kali) ancaman terhadap orang yang minum khamar sudah selayaknya bagi Allah SWT, bahawa tiada seorang hamba yang minum khamar melainkan akan diberi minum oleh Allah SWT dari thinatul khabal (darah bercampur nanah ahli neraka).”

    Malik meriwayatkan dari Muhammad bin Al-Munkadir berkata: “Pada hari kiamat kelak Allah SWT akan berfirman: “Di mana orang-orang yang telah menjauhkan (membersihkan diri) dan telinga mereka semua dari semua permainan dan seruling syaitan, tempatkan mereka dalam kebun-kebun kasturi.” Lalu memberitahu kepada Malaikat: “Perdengarkan kepada mereka suara pujaan dan pujianKu dan beritahukan kepada mereka: Tidak ada ketakutan atau kesedihan pada mereka.”

    Abu Wa’il dari Syaqiq bin Salamah bahawa ia diundang kenduri, tiba-tiba ia melihat di sana ada pemain-pemain, maka langsung ia kembali sambil berkata: “Saya telah mendengar Ibn Mas’ud r.a. berkata: “Sesungguhnya nyanyian itu menumbuhkan nifaq di dalam hati sebagai air menumbuhkan biji-biji tanaman.”

    Atha’ bin Assaib dari Abdurrahman Assulami berkata: “Ketika Mu’awiyah bin Abi Sufyan menjabat tangan gabenor di Syam ada beberapa orang sedang minum khamar dan mereka berkata: “Ini halal bagi kami sebab Allah SWT berfirman (Yang berbunyi): “Laisal alal ladzina amanu wa amilus shalihati junahun fima Tha’imu. (Yang bermaksud): “Tidak ada dosa terhadap orang yang beriman dan beramal soleh di dalam apa yang mereka makan.” (Surah Al-Maidah ayat 93), maka Mu’awiyah segera menulis surat kepada Umar bin Al-Khattab, lalu Umar menjawab surat Mu’awiyah supaya mengirim orang-orang itu ke Madinah sebelum mereka merosakkan orang-orang yang lain. Maka ketika telah tiba mereka di Madinah, Umar mengumpulkan sahabat dan musyawarah kepada mereka. Para sahabat berkata: “Ya amirul mukminin, mereka telah menyalahgunakan ayat Allah SWT dan membuat hukum yang tidak diizinkan oleh Allah SWT, maka penggal saja leher mereka.” Maka Umar bertanya kepada Ali bin Abi Thalib: “Bagaimana pendapatmu?” Jawab Ali: “Pendapat saya, engkau suruh mereka bertaubat, jika mereka tidak mahu bertaubat, maka penggallah leher mereka dan bila mahu bertaubat maka hukumlah mereka dengan pukulan dera lapan puluh kali.” Maka Umar menyuruh mereka bertaubat dan mereka bertaubat maka dipukul mereka lapan puluh kali.”

    Ikrimah r.a. dari Ibn Abbas r.a. berkata: “Ketika turun ayat yang mengharamkan khamar, sahabat bertanya: “Bagaimana keadaan kawan-kawan kami yang mati sedang mereka minum khamar?” Maka turun ayat (Yang berbunyi): “Laisa alalladzina amanu wa amilus sholihati junnahun fima tha’imu.” (Yang bermaksud): “Tidak ada dosa terhadap orang-orang yang beriman dan beramal soleh dalam apa yang mereka makan, yakni sebelum diharamkan (sebelum turun ayat yang mengharamkan makanan itu).”

    thaks 2 jojio…
    share this info wit us…
    dia slh srng pngomen Bn yg sent msj ni kat yahoo i…
    sma2 lah kta ambl iktbr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • say no to alcohol says:

      semalam aku ada tgk rancangan tv korea mengenai arak

      kajian dibuat keatas beberapa org peminum tegar mendapati sekiranya arak ini diambil dalam satu tempoh yg lama dlm jumlah yg melebehi had yg patut boleh mengecut kan otak dan seterusnya menyebabkan penyakit dementia

      selain itu ia membuat liver bekerja keras utk menyah toksid hingga satu tahap ia collapse dan terjadilah apa yg disebut liver cirrhosis dan juga kanser

      bila satu dr organ perkumuhan gagal berfungsi, maka akan menjejaskan yg lain juga dan akhirnya boleh membawa kematian

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tumpang lalu says:

        ngerinye….. masa praktikal kt hosp dlu, ramai patient yg dpt liver cirrhosis ni due to byk minum arak… sesungguhnya setiap ape yg ditetapkan di dlm Islam itu ade hikmahnye….

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • say no to alcohol says:

          benar dan sekiranya kita ada saintis yg mengkaji setiap perintah dan larangan dan dapat dipersembahkan sebab musabanya dari sudut saintifiknya maka akan lebih mantaplah keyakinan pada yg tak berapa yakin dan dpt buka mata org yg tak celek2 agama

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MisS PocO says:

          MIRA, SERBA RINGKAS APE NYE KOMEN KO NI…PANJANG BEJELA JELA…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          akak..jgn minum arak..hihihihihihi
          tu lah sinopsisnya
          ahaks

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        tul tu..klau allah x ksi bt something tu..msti ada lah kbrukannya…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. ke says:

    sgt kesian. teramat ruginya dia, dari 0 dosa, sekejap jer dia top-up…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. damia zahra says:

    astaghfirullah…makkkk aihhh….teruk tul pic2 minah neh!
    na’uzubillah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. sayangnye… sedih wase.
    semoga Allah memberi hidayah kpd suami dan dia jugak……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Tiffany says:

    Ya, kita memang tak boleh jatuh hukum.

    TAPI, BILA DAH TERANG-TERANGAN BEGINI, TAK PERLU KATA BIAR ALLAH YANG MENILAI.

    OBVIOUSLY DOSA, HARAM, LUPA ALLAH, LUPA AGAMA, LUPA SEGALANYA.

    INILAH YANG IBLIS SANGAT-SANGAT SUKA. BAKAL SAHABAT-SAHABAT IBLIS DI NERAKA NANTI.

    SEMOGA MEREKA SEMUA INI DIBERI HIDAYAH OLEH ALLAH SEBELUM TERLAMBAT.

    TATOO ITU TERANG-TERANG DIKATAKAN HARAM DI DALAM AL-QURAN. APA LAGI YANG NAK DITEGAKKAN BENANG YANG BASAH.

    SUAMI YANG MEMBENARKAN ISTERI DISENTUH OLEH LELAKI BUKAN MAHRAM, DAN JUGA MEMBENARKAN ISTERI BERBOGEL DIKHALAYAK RAMAI ADALAH SUAMI YANG DAYUS. ALLAH BENCI SUAMI DAYUS.

    SUNGGUH KASIHAN PADA NASIB ANAK KECIL ITU. MOGA-MOGA BILA DIA MEMBESAR, DIA TIDAK TERPESONG AKIDAHNYA SEPERTI KEDUA-DUA IBU DAN BAPANYA.

    YA ALLAH, SELAMATKANLAH ANAK KECIL ITU…AMIN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      amin…sntiasa doakan yg trbaik tuk hamba allah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Periuk says:

      Cakap ikut drama atau buku memang sonang bro..Kau tak berado di tompek dio..Cubo kau ado kek tompek dio, apo yang kau buleh buek ialah coraikan dio ajolah..

      Kau nak tahan kaki dio? Kau nak kunci rumah? Kau nak ikek tangan kaki dio? Mano buleh..Kalau nak didik dah tak terdidik dah, kau nak balasah dio..Dah dio tak mau donga pengajar, nak wek camano? Tengok ajolah..Tu bukan dayus..Dayus kalau tak buek apo2, pakai biar jo..

      Cuba la ado sifat ‘empathy’ sikit..Empathy tu apo? Empathy tu melotakkan diri kau kek tompek laki dio..Baru la kau dapek rasokan..Ni main cakap ikut buku atau ikut drama memang sonang..Lelaki dayus lah. Tak pandai jago bini lah..Macam2 kau cakapkan..

      Yang sebona eh, bini dio tu yang salah, sobab lopeh laku jo keluar clubbing semuo tu..Laki dio nak buek apo? Nak belasah bini dio..Nayo kang kono report langsung kono tangkap sobab pukul bini..Nak tak nak, tunggu si bini ‘sendreyyyy mau ingatlah’ untuk berubah ko apo..

      Kawin dulu bro, baru tau..Kalau dah nikah, cuba fahami situasi orang lain dulu sebolum nak keluarkan hukum..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Bom aTOM says:

        Periuk, kalau den ado sifat ‘empathy’, lotak diri den kek tompek laki dio, den akan raso kenikmatan dunio sobab den pun ado samo kek situ (yg pakai baju kaler oren tu laki diolah).

        Ko ni tak baco abih ni, toruih nak bagi/baco komen.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tumpang lalu says:

          hahaha… periuk ni x bace abes ni…. laki die pon bersame2 party ngn die… kalo x segeng xdapekla nk join the club…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          hahah bongok…si periuk ni pon same mcm caldina,ckp putar belit..bile dh tekena.malu sendiri…boooooo sama diaaaaa!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Kau pun duo kali limo bongok sobab masuk blog macam ni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ayo golo de eh says:

          lol kelakar2!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Sukati denlah dah baco ko bolum baco ko, apo kau susah…Kau memang hebat pasal tau semuo pasal artis, den dah awal2 dah tau yang itu laki dio..Apo bondo yang klaka nyo..? Syoh..Syoh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          periuk ni,…ska sngt condemn ape orn kata2x.i follow smua apa yg u reply kat box smua page..
          xda 1 pn yg u rsa btul..
          smau slh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          weihh periuk…. cuber ko baca blk komen ko sebelum nk emo. dh terang2 ko menulis mcm ko x tau yg laki dier ade dlm gmbr…pastuh reply komen org mcm dier jer yg betul. biler dh terang2 dier salah…org len komen dier blk pandai nk sentap plak. malu yerr?? ha ha haa

          p/s: len kali kalo x dpt nk tampung perasaan emo biler komen dikritik…jgn nk cuba2 kritik komen org len mcm kt entry len b4 this…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tul tu bee..skit ati tul ngan dia ni..ska2x ja kta orng..bla kata dia..tau lak sentaP….ORNG LAIN X GDUH NK SENTAP PN BLA KNA CONDEMN

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Sukati den lah.. Apo cibuklak..

          April – ekau nak pollo dipersilakan pollo..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          i not mean that dear periuk..
          atleast…fkir la apa yg kta nk ckp..
          orng smua mnilai..
          ckp gna akal..jgn thu tls ja..jga ati orng lain sma….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Periuk says:

        Sukati den la nak jadi pandai ko, nak jadi bodo ko, kau bukan mak pak den pun.. Kau nak susah diri amik tau sibuk2 nak wekpo? Bangau ko apo budak ni.. Haisyyy.. Nak jadi pandai pun susah..Nak jadi bodo pun susah..Dunio..Dunio..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Periuk says:

    Bukak2 baju – Doso
    Mengato sedaro seIslam – Doso macam makan daging sedaro sendiri..

    Lebih kurang ajolah ekau dgn minah Stepeni ni..Duo kali limo jo dosonyo..Cakap hiyo-hiyo macam lah dio ajo yang botul, orang lain semuo salah..

    Samo jo..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cikedi says:

      tak paham la poyukk :))..tulih la betoi2… hehehheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Periuk says:

        Poie blaja kalau tak paham..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cikedi says:

          nak belajar apa nya..ini bukan bahasa surat punn…tak de pun dlm DBP..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ayo golo de eh says:

          periuk, ada baiknya kau guna bahasa kebangsaan sebab tak semua faham loghat daerah

          kalau melayu sendiri tak berapa tangkap, apalagi bangsa lain, penat je kau beri komen panjang lebar tapi org tak faham

          bukan kutuk ni tapi be considerate lah ye…masuk kandang kambing ngembaeeek…so on…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Sukati denlah nak cakap nogoghi ko, cakap omputih ko.. Bukan kau yang kono bercakap bagi pihak den pun.. Oghang utagho buleh cakap utagho, orang NS pun ado hak nak cakap NS..Harap dihormati pekagho tu..NS dengan KL pun bukan jauh sangat pun..30 minit sampailah Nilai tu kalau bawak keto tubo..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          den pn suko ckp nogori ngan mber2x kat BF..n x slh klau u nk gna.tu kan bhs yg d gnakan kat mesia ni…sometimes
          i gna bhsa yg i gna ngan fmly sllu gna…
          longhat utaqa…
          hihihihih

          tp..problem kat sni..
          u bnyk condemn orng

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ayo golo de eh says:

          bila pk balik, mungkin ada baiknya kau teruskan loghat kau tu

          the less people read, the better coz bukan ada isi pon komen ko

          sorry, honesty is the best policy..hehe

          peace bro!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eyda says:

          x yah layan c puik nie….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Tiffany says:

          Periuk cakap macam takde agama. Nak empathy la, apa la…benda dah terang-terangan mcm ni pun masih nak defend. Selalunya orang yg membela orang jenis macam ni, dia pun sama je macam orang ni.

          Mesti lepas ni si Periuk menggelabah nak defend kata dia tak buat camtu. Pirahhh!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          hahah i sokong tiffany!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Samo macam dio..Palo hutak kau..Den mano ado pakai bikini, so, den tak samo dongan minah tah sapo-sapo ni..Takdo isi ko, ado isi ko, buek apo den nak susah payah nak berisi-isi, den tulih ni bukan ado bayaran pon, so den tulih ajolah bondo yang tak berisi..Kau punyo tulisan berisi bonar ko?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          periuk…orng srh tlis gna otk..ni ko blsk ja apo ekau ska nk tls…
          ati orng keno jgo..
          jgn smpai kta2x kito tu lkakan ati orng…
          klau bnda dh tran2x tu salah..ko p skong g napo?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • awin says:

      menggelabah la ko periuk..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belanga says:

        den stuju ngn komen ayo golo de eh…. komen periuk x de point… omputih kate xd isi… so, xpyh nk layan sgt die tu… craving for attention saja…. blah la ko periuk…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Kau pun boleh blah samo..Kau bukannya Belanga Nara ado share kek sini..Boghi den monang, kau tak buleh monang..Shoh..Shoh..Muahahaha..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Periuk says:

        Kau tu yang menggelabah jo lobih..Budak kocik!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belanga says:

          terserlah keSENDOLan ko periuk oiiiiiiiiiiiiiiii…. periuk ni kertu dah monopos… sbb tu lh die kutuk2 org… sume org salah. dio jo botui… hihihihihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. hatesteph says:

    Nauzubillah…

    Btw..steph,where are you..we want your feedback..backup urself pleaseeeee:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. REDBLOODSNOW says:

    Astagfirrullahal’azim….nih kompom punyer kes convert sbb nk kawen je. bukannya lawa pun stephanie nih…pape pun, TAK KENAL DIE. baru 1st tgk kat blog abg nara nih..huhu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. cinta says:

    jangan malu3 follow blog dia : http://ryanraffael.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. marriott says:

    …. and we always wondered why Malaysia sering di timpa musibah.. astagafirullah =(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. qissra says:

    nanti nak mati baru dia cari islamnya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. muslim says:

    Semoga dia sedar.
    Byk musuh dia ni,byk pengikut jugak
    Byk mempengaruhi supaya jadi mcm dia

    Suami dia lawyer kut..
    Nanti habis dia saman semua kat sini..hhahaha

    Dia ni otak sejengkal,tapi berlagak pandai..kita tgk lah nanti..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. perempuan baik says:

    dh dasar kapir.. cmtu la marion nnt kalo da convert islam hny pd nm je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. sue says:

    biasala nok
    org kaya…ape nk leh wat sbb duit mkn x abis
    syurga dunia rugi x enjoy puas2 ktanya

    ade ke peminat dia ni?? xpayah la minat org cenggini
    x rugi pn…mmg gini ler cra idup dia ko nasihat le camane pn ko pulak yg dilaharnya

    disamakn pula org yg name je islam tp tetap minum arak..tp x pula dia nk blajar islam tu mcmane

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. cikedi says:

    tak nak komen….cumanya saya nak sharing..saya mempunyai seorang rakan di kalangan org putih dan bukan beragama islam…katanya bukan semua org bukan islam suka cara hidup seperti mereka ini….Ini dah keterlaluan ….just sharing

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. amy says:

    http://www.ryanraffael.blogspot.com..boleh baca kat blog tu pasal dia..ada yg pro ada yg kontra…kita sebagai manusia yg diberikan akal pilih yg baik atau yg buruk.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pelik says:

      Tengok2 la picture dia celebrate birthday kawan2 dia waktu bulan ramadan, siap main pakau, orang semayang tarawikh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. donna karen says:

    kesian kat anak die yang dapat mak ayah macamni…smoga anak dia xkan sesat ikut jejak langkah parents die….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. damia says:

    kwn sy convert islam sbb nk kawen..hsbd melayu, tp syg..cara idup dh ikut wife dia..minum beer mcm togok air sejuk jek, umah bela anjing. makan dh tak kira halal haram, kat skolah bila ank ppuan kena pkai tudung, sanggup tukar sekolah sbb benci sgt pd ppuan melayu bertudung, pnah jga dngar dia citer psl pegi chur#@ tiap ari ahad….tak pham llaki melayu mcm ni…dh tak reti nk bimbing isteri ke? moga diberi hidayah pada family ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Periuk says:

      Dah kalau dio dah bagi bimbingan tapi bini dio tak maun ikut macamana plak? Nak dipukulnya bini dio tu ko?Bini dio tu kono lah sendiri ingat..Jangan buat2 tak paham plak..Kalau tak dongar cakap suami, si suami nak belasah bini dio sampai lombik ko?

      Konolah ikut situasi..Kalau ikut buku dan drama memang caro macam inilah kau kutuk suami dio..Cubolah sarung kasut laki dio tu dulu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ash says:

        mksud ko cenggitu la laki dia mbimbing bini dia ek (mcm dlam gambo tu)…:P

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Kalau ekau di tompek laki dio, bini tak mau dongar cakap..Apo kau nak buek? Nak belasah dio ko?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tumpang lalu says:

          periuk : ikut logik la kan…. wlupon wife die xnk dgr ckp, tp perlu ker die sebagai lelaki a.k.a suami ikut lifestyle wife die?? bkn dlm cite damia je, tp dlm gambar kt atas tuh… die lelaki kot… dilahirkan Islam, n lelaki sbg pemimpin… xkn nk biar terbalik, wife die lak memimpin?? kot ye pon syg isteri, xperlu sampai hdp menjunjung budaya kafir… ape peranan die sbg lelaki dan suami?? dlm situasi ni kenala paham….. situasi dimana si suami yg ikot cara hidup diluar Islam… lain lah kes yg btl2 isteri tu nusyuz… periuk ni mcm x bace hbs jer citenyer..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blitz says:

          kalau aku kat tompek laki dio.. aku ceraikan ajo.. watpe nak tambah dosa.. bini buat dosa, suami tanggung.. ekau tahu tak Periuk?

          kalau ekau kat tompek laki dio, apo kau buek? kau ikut je la ek minah tu gi minum arak? gitu?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tumpang lalu says:

          si periuk ni jadi tukang cuci periuk jela..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Mr tumpang lalu jangan main lalu takdo bagi salam..Itu laki bini gua tak buleh nak kato apo lah bukan kunci syurga nerako den pogang, Allah yang pogang, Allah yang punyo..So, Allah sajo lah menontukan, bukan den, bukan kau, bukan sapo2..

          Kot nak mati nanti diorang sompek bertobat mano la tau kot2 Allah terimo pulak tobat diorang, jadi lobih suci macam bayi pulak, itu den tak tahulah..Nasib memasing Allah sajo yang tau..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tumpang lalu says:

          wllupon xde bg salam, tp ade jgk mention nk TUMPANG LALU… so, kalao org yg gelojoh, mst x bace i sebut tumpang lalu dgn nada lemah lembut n sopan santun kannnnn…… dh salah tafsir gambar kt atas, bace x hbs, malu teruk kene hntm, nk tnjuk baik pulak… mane satu tah pendirian u… bg komen menghentam… pastu kene tegur ngn org lain u sebut pasal dosa ALLAH tentukan la, apela… hahahaha…… obvious sgt kt cni yg u nk coverline… xpe lah, periuk… i malas nk berdebat cos dah terang2an u yg salah tafsir…. tp advise i lain kali, bace sampai hbs n fahamkan… kaloo x paham ulang seploh kali pon xpe, xd sape nk marah asalkan x gngu ktntrmn org lain… n lain kali, sblm bcakap, atau menaip tu pikir 14kli pon xpe… jnji jgn gelojoh… okeh….? renung2 kan n selamat beramal :) peace no war

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Periuk says:

          Sukati gua le..Ekau sapo? Cubo kau monangkan den..Ini asik kau ajo nak monang..Bilo den pulak nak monang..Walaupun den bagi komen bodo pun, sukati den la keyboard den..Kau kasi den monang, tak kiro..

          Lopeh ni kau musti kato den bebudak la kan? Bilo kau nak kato den baik-baik jo? Bilo? Bebudak sini komen baik punyo, den komen baik punyo tak buleh pulak..Asik nak marah ajo kojo eh.. Semuo orang ado hak nak cakap merapu ko apo ko, den nak cakap serius buat apo? Forum ni pun bukannyo serius macam forum motivasi pun..So, why so serius..

          Lopeh ni musti kau akan cakap apo2, mesti nak melawan cakap den kan? Hahaha..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. taktaunakkataapa says:

    Tak tau nak kata apa.. before this ada jadi silent reader blog dia cos suka baca tentang anak dia dah la cute. Tapi lama-lama dah tak follow lg.. cos tulisan dia macam dah diatur2 (cover baik )

    Pasal gambar ni, hopefully gambar time tak nikah lg.. aper agaknya kalo anak dia tgk gambar2 semua ni. anak dia boleh dikatakan cerdik .Mau ditanya macam2. Nak jawap apa ek ?

    Saya pun tak boleh nak komen lebih2 sebab saya pun bukan perfect jugak. Tp harap sgt supaya dia diberi hidayah agar berubah.. sama2 berdoa yer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. msmifa says:

    ya ALLAH!! ampunilah dosa ku melihat ini suma,,,,dan sesungguhnya aku benci x hengat tgOk pic nie….naseb x da sakit jantung tidak nak ja mati kat opiz…hehe nEway nOytink tO say…sEmoga diri aku djauhkan dari bEnda2 x elOk ini…aminnnnn untuk manusia berada dlm pic nie…ingatlah…skali allah turunkan musibah x sempat kOwt nak taUbat…bayangkan tgh berkeadaan mcm tue tetiba gempa bumi, nauzubillah…. dUnia dah makin dekat ngn akhir zaman…pk2 kan la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. ain says:

    mcm arni nazira laa muka nyonya ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. Malon says:

    Malon punya cewek porno mantap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bom aTOM says:

      Tapi tak sehebat porno Indon yang memang tak tau malu.
      Sudahlah, Indon, jangan nak menyibuk kat sini.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Yah, Indon punya porno lagi superb siut. Tak tahu malu langsung, sbb tu selamba giler makan minum kt public di siang hari di bulan Ramadhan. Kalau yang pakai tudung pun x tahu malu, yang bertelanjang bulat tu, lagi la x rasa sekelumit pun malu.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. Insider says:

    Fake cam ni belambak. Dah pernah dengar tak –
    lepas my conversion “everything else will remain the same* …..ah ni la yg dmaksudkan. Caya sangat la kalo dah depo biasa /suka dgan hidup ni yall ingat senang2 nak tukar ke. Yg amat heran, muka cam ni yg mamat 2 melayu suka? Bontot lepeh, sepet tk sexy langsunngggg….eruk.teruk !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • matdol says:

      ok , to b fair- mamat mlyu pun sehodoh, tapi keistimewaan nya ada la brpa gemuk bnk accnt dia. Mek sepet semua melekat jadi magnet.

      “I dont believe in love at first sight…………..until I see your bank statement in black and white”.
      (Ah Moi)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. astaghfirullah says:

    anyway..die ni mc kain kapas tau..kalo xelak dr kene air cantikla dier..da rendam dlm pati sirap kan da jadik merah..rendam dlm pati oren jadi orenla..pokok pangkalnya..jantan keparat yg born in islam tu yg xbtol..mane bini nk dgr kate..xleh kate apela..die pon bangsa lain..dosa pahala antra die ngn tuhan tp yg paling menanggung dosa sape lagik kalu x laki dier..parah..
    tp btol kate steff…melayu yg lahir sbagai islam pon perangai mcm tahi..so..jgnla malukan islam lagik..
    yg penting..malukan MELAYU..dah penat ckp hal mcm ni..dunia da nk kiamat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. gosipgurl_fea says:

    whoa…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. dahslalu says:

    Blum ada anak lagi kan. That is where the problem begins. Selalunya bapak ikut apa mak suka, atau kehendak mak. Lagi kalo dah madly kena pookau in love ke queen control ke etc. Kalo mak dah cam ni ko pikirkan la mcam mana anak2 depa nanti? Aku dah terlalu byak tgok kes2 mlyu-cina cam ni anak2 depa smua mengikut sblah maknya. Yg sembah tokong/ ke igreja pun ada. Ni semua kes manis d bibir ,blakang lain bikin mah dan byak yg camni pon. Mungkin mamat pon tk kesah. Bila dah tua besok baru nak faham.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kau says:

      ade anak dah die ni.. die spoil kan anak die gile dasat, sampaikan tak dapat satu barang, menangis2.. harap2 nnt sume ni berubah, amin..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        dorg dah der anak dah,,,
        dorg kawen pun sbb minah nie dah tr mengandung anak laki tu.. bab tu die kene msk islam and maybe ati die tak sepenuhnya convert Islam…
        moga2 dpt hidayah untuk menuju ke jln yg benar….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. aku tau malu says:

    tau pompuan ni, sarawakian…dulu2 glamer la kejap sbb blakon filem yusof haslam lepas berhempas pulas jadik model majalah. slalu dia cerita bf nya anak tan sri bagai x sangka dah kawen plak. her boobs tu implan je but she denied. cuba bang nara tanya…hahaha.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. pembaris says:

    semoga tuhan memberi hidayah kepada beliau..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. bella luna says:

    jangan la permainkan agama islam ku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. dia says:

    Hubby dia tanggunglah..gagal sebagai suami…tp mgkin suatu hari ada hidayah terhadapa mereka…ala aku tak heran sgt dgn convert2 ni yg mmg islam tulin pun buat juga apa kes?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anal-logic says:

      Jangan sementara nk tungu suami capai hidayah anak semua dah ada kepercayaan masing2, dah d brainwashed , no gostand punya. Bpak sbagai sorang muslim, reti juga taubat tapi yg tk pernah mcam mana nak tau ye. Dont compare apel dgn durian la.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. ben ya says:

    *pensan*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. mata hati says:

    normal la tu masa muda enjoy x hegat dunia .Nanti bila usia semakin menginjak .. dgn sendiri perasaan dah lain .Masa tu baru boleh pikir dgn betul ..manusia akan ke satu titik perubahan apa bila tiba ketikanya nanti ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS PocO says:

      itupun kalau sempat ke masa tua…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • agree says:

      org kata setiap satu dekad kita akan melalui perubahan secara sedar atau tidak dan bila umor mencecah angka 40 ada doa khas utk dibaca

      aku tak berapa ingat detail tapi antara nya minta lindung dr penyakit gila..etc

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. MisS PocO says:

    xde la lawa mana si steph nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Kuaci says:

    Huduh jer muke nyonya ni…badan pun cam cicak je…gaknya laki die pilih die pun sebab laki die pun same suke nongak air setan 2..bile dpt binik camni tk yah susah2 nk jage…kemana pun boleh diusung..tp 2 idup die kan..yg baik jadikan teladan yg buruk jadikan sempadan..klau dh sesat 2,pandai2 la bawak diri ke rumah Allah,cari balik ilmu agama,kadang2 kite yg dlahirkan sbg islam ni pun terlupa gak kan,inikan pulak saudara baru,doakan jela semoga die mendapat hidayah dri Allah…utk ingatan islam ni bukan agama mainan..jgn ingat senang2 je nk convert sebab nk kawin,byk lagi tangungjawab lain,sebab 2 la jgn kawin dsebabkan nafsu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. Dina Sephia says:

    Sorry to say, I am prettier than her

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. stephy says:

    stephanie komen kat fb BN la..mcm menegakkan benang yg basah je. kelakar2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aba says:

      Dia mmg begitu..tak cerdik nak berlagak cerdik,confirm ramai le penyokong bangang dia duk tgh sokong dia skang

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. alesson2late says:

    actually cam ni- mula2 nak try la kan, ye la amoi ni lain dari gadis melayu. semua bole.Dlm kpla otak dia tu exotic la tu. Pas tu dah ahem.. *kenal* syiok pula, ingat ni la yg d best that has ever happened to him. Bila tgok lagi skali ah moi dah jadi nyonya dia. Tgok lagi smua dah out of control . nyonya is calling d shots. Pas tu dah branak pinak . Anak aku juga,pe nak buat ye. Cant do much , join skali ….hehehe. Last2 amoi juga has evrythng her way asalkan masuk islam je : )) lu pintar lor.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. hairan says:

    muka cam ni bole ada peminat juga ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. SENGAL SGT2 says:

    TGK JE MCM MENARIK TAPI BACIN WATPE….
    HAHHAHAAAA……..
    DIA BUAT TATU TU NAK COVER BEKAS KURAP KOT…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mat says:

      tu la yg susah nk faham , lagi bacin lagi mamat mlyu suka. Lagi kalo hamis bab sesuatu tabiat mereka tu lagi la mamat giler2…. lost case punya. Aku tgok dia nya skin cara pun dah tau coklat hitam gelenti.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • entah says:

        ALLAH kasik badan cantik2, nk dilukis… dah la ubah ciptaan ALLAH, haram plak tuh, lukisan nmpk mcm badan dia nampak so strange…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. kakisalon says:

    laki dia tanggung semua azab…kecian
    tahniah kepada saudari kerana prihatin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. lalala says:

    read her blog. hafta say she’s kinda cocky. cam nyampah plak bila baca so cepat2 tutup. :D

    hopefully husband dia cepat2 sedar dan berusaha untuk membimbing dia balik ke jalan yang benar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kkkkkkk says:

      aku tk mnyampah lngsung org camni .. aku ketawakan lagi ada…hahahhaa… how ridiculous can they get!!! a joke !!! Lah…perasan tapi org sana sini mengutuk. Yg si mamat lagi kesian bab kena trap d amoi….kkkkkkkkkkkkk .all d best Kes labu….kkkkkkkk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. jimmy says:

    This is the urban life that we so proud of..
    Salam 1Malaysia!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. qalbu mutmainnah says:

    Uniknya islam…knp islam dikatakan sebagai “”islam bukanlah agama, islam adalah ad-deen, iaitu cara hidup”…
    uniknya islam kerana semua perilaku penganutnya diikat oleh islam sebagai cara idup…a way of life,,,hidup kita mesti mengikut cara islam…

    sebab tu islam bukan sekadar agama, tapi merupakan ad-deen…

    berbeza dgn agama lain, yg agama mereka hanya mengikat mereka di rumah ibadat. kuar rumah ibadat, hang nak bersekedudukan ke, berparti, berzina ke hang punya suka.

    tapi islam mencorakkan hidup penganutnya…nak tutup nafsu, islam suruh kawin,..
    nkkan ketenangan hati, Allah suruh baca Quran

    sebab islam bukan sekadar agama…islam is a way of life!

    alasan “saya pun bukanlah pandai/baik/alim sgt ” tak laku bila mengadap Tuhan yang mencipta awak nanti

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. jentayu says:

    Rasulullah SAW pernah dan selalu bertanya kepada para sahabatnya dengan pertanyaan “BAGAIMANA IMANMU HARI INI ?”

    Kenapa kepada para sahabatnya yang sudah tentu Islam & beriman itu di tanya soalan sebegitu ?

    Ini kerana Islam & Iman bukan kerana bangsa atau “siapa kamu”. Dan Islam & Iman boleh tercabut dengan mudah sepertimana tercabutnya kemuncup dari tangkainya.

    Datangnya Islam & Iman itu dengan ILMU & HIDAYAH ALLAH.

    Belajar & tahu pasal Islam bukan macam belajar & tahu ilmu geografi atau matematik.

    Lingkungan keluarga & kawan-kawan memainkan peranan yang penting dalam membentuk jati diri seorang muslim itu bahkan seorang melayu.

    Mudah2an pendedahan ini akan mendapat perhatian golongan ulama & pendakwah (yang berautoriti) untuk segera bertindak menyelamatkan umat seberapa mampu yang boleh dengan kuasa yang ada.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. superdry says:

    pokok pangkal nye suami dia. dia tu memang asal kafir.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. Hamba Allah says:

    Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:”Allah mengutuk wanita yang bertatu atau minta ditatu, wanita yang mencukur alis dan mereka yang meminta dicukur alis mereka, wanita yang membentuk giginya agar kelihatan cantik dan mereka yang mengubah ciptaan Allah.” Riwayat Ibnu Mas’ud

    Hadis riwayat Abu Hurairah ra.: Dari Nabi saw. beliau bersabda: Wanita itu dinikahi karena empat perkara; kerana harta bendanya, kerana keturunannya, kerana kecantikannya dan kerana agamanya. Maka pilihlah wanita yang beragama, maka kamu akan beruntung. (Shahih Muslim No.2661)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. sandra says:

    kita doakan sahaja golongan sebegini diberi jalan petunjuk oleh Allah SWt…AMIN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. ash says:

    nak jatuh apernya ek…bukan glemer pn blakon pon ala222…ada sesape kt sini peminat dia ke…hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • lara says:

      tekenal pun tidak..lawa pun tidak..tu yg tepaksa expose giler2 to get attention..kalo tak takkan ada saper heran ngan muke camni..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  116. [...] bagitau kami ada terima gambar 2 selebriti yang agak tak boleh blah. Semalam kami sudah keluarkan gambar Stephanie Liah dan hari ini izinkan kami berkongsi gambar Miya Zainal, host portal GUA (milik Media Prima rasanya [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. khai says:

    gambar peluk keling haram jadah pun ada gak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • aries_april says:

      jgn bngkitkan isu prkauman kat sni…
      blog ni..x smua mlyu..ada jga cina n india..kta kna jga ati orng..
      klau dh pluk selain bkn muhrim..mmg haram..x kira dngn sapa..
      yg dia pluk ngan mat saleh tu..u x nk kata pa lak…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  118. amy says:

    mcm mcm komen ada..steph pun dah reply kat fb..yg pasti kenyataan tetap kenyataan..bukan utk steph saje..utk yg lain jugak…mmgla steph kata dia ada friends and family yg tau apa dia buat..they knows her better..but apa guna kawan,family semua tu kalau masing masing tak boleh nak bg nasihat..apa yg pasti apa yg dia buat tu mmg salah and her husband..mmg dia yg tanggung dosa tu sbb as her husband he didnt perfom his responsibility..beringatla semua..kalau kita mati dlm keadaan bertatoo,ber kuku merah segala,semasa mandi,kuku akan dicabut kulit akan dikikis sbb itu adalah benda kotor..semoga steph and family and all her friends mendapat hidayah dan petunjuk…amin ya rabb al amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      rsnya x dh la amy…
      tu ursan dia dngn allah..
      kmpng i ada gak orng yg mati dlm keadaan mcm tu…
      tp..dia orng x bt pn…siap tnya jbtn agma islm lg..
      n dia orng dpt feed back kata x prlu bt cam tu..x nk sksa mayat…

      ari tu..mak kwn i mati bnuh dri…
      n i sndri yg mndikan myt tu..rmbt orng mati tu siap colour merah g…xda cabut pla…
      kuku pn letak colour…
      x cbt jga…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Bom aTOM says:

        Mak saya selalu memandikan jenazah. Dia kata, kuku boleh cuci dgn pencuci kaler kuku(tah ape tah namanya). Yang lain2 kalau sampai memudaratkan jenazah x payah.

        Bila masuk bab ni saya terfikir gak jwpn Steph kata pengirim email stalker atau ada yang kata hasad dengki, yang masuk neraka tu mereka…

        Tapi, bila dia mati nanti, betapa malu ROHnya
        Melihat JASADnya dimandikan, dikafankan, disembahyangkan, dikebumikan & ditalkinkan oleh mungkin salah seorang yang dimarahi, diperli bila menegurnya. Dia langsung TIDAK MENDENGAR nasihat mereka.

        ROHnya pasti akan menjerit kpd org yg menegurnya tu supaya x tinggalkan dia keseorangan dlm kubur.
        Tapi, waktu itu sipemberi nasihat pula TIDAK MENDENGARNYA.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  119. AB says:

    wow wee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. pingkypanthers says:

    hubby dia ni mmg islam ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. Nibong Tebol says:

    LOYA TEKAK tengok…rasa nk terkeluar kuih loyang yg ku makan tadi..MasyaAllahh…..Islam ke ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. emilda says:

    apsal gossip psl miya td da takde??ke lappy aku prob????or bang nara da removed??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. emilda says:

    oh okey…edit mybe..xpon tuan empunya pix da ngamok2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. Arni says:

    Terima kasih la pasal letak blog dia kat sini. Saya ni first timer mom. Pregnant 5 bulan menarik jugak celoteh dia tentang anaknya. Kagum jugak tengok body dia yg berjaya kembali ke asal sebelum mengandung. Itu boleh dijadikan contoh pada para ibu2. Jgn abaikan body :D.

    Malas nak komen ttg cara hidup dia, cuma saya doakan mereka sekeluarga akan mendpt hidayah Allah satu hari nanti. Kita ni pun belum tentu sampai ke akhir hayat berada dlm hidayahNya kan? Ingat tak kisah seorg Abid yg kuat ibadah sepanjang hayatnya tetapi mati dlm kufr jugak atas muslihat syaitan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. MisS PocO says:

    entry miya dah ilang la plak…

    mungkin kene sekat kotttt…

    elokla kene sekat, takla sakit mata memandangnya…

    wat dosa mata dan jari je g ngumpat…huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. miss lala says:

    ya allah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. MisS PocO says:

    dlm fb, si steph ni cam bangga jer org kutuk dia…cam tak masuk jer…bahkan tambah2 suke sbb pasal kutuk2 dia, dia leh jd glamour…

    org bg nasihat baik pun dia wat2 tak heran lak…

    ape nak jd daaa…outtt…!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      dh x leh trma nsht ni akak…xper lah…doakan ja yg trbaik tuk dia..insyaallah..dia akn brbh n mndpt hdyah dri allah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lillie says:

        amin….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ..... says:

          Dia mmg terlalu ego aka bodosombong nak terima nasihat..dia takkan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lara says:

          dia sombong dlm kejahilan..ckp lembut2 takkan memberi kesan dlm ati dia..angkuh sungguh jwpn dia! Biarla..kite nengok sejauh mane kehebatan dia..Allah leh tarik kesemuanye dlm sekelip mata..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. red says:

    org macam nih patut idup masa zaman perang kedua dulu….tak reti bersyukur….bodoh!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. nia says:

    apabila agama dipisah-pisahkan,begini lah jadinya..
    agama hanya digunakan di masjid2,kematian,maulidur rasul..ini produk islam liberal made in malaysia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. pinky86 says:

    mmg bangang la dorang ni!! da convert islam,so respect la ckit!! yg si suami lak,patutnyer tunjuk teladan yg baik,ni x, dia pon join skali,haiyaaa…apa nk jd la…urmmm…kita sume doa2 kn la,..dorang akan brubah.!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. sabrina says:

    wowwww…
    cntik body…!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. pelik says:

    Stephanie Liah
    : ?’Luahan Hati Peminat Stephanie Liah’on Beautifulnara.Thanks to my friends yg bg info dkt i.utk my ‘fan’tu,obviously ure in my list.ure not my fan,ure stalker yg cuba jatuhkn i.haha.i xkan jatuh cz family&closed friends tau apa yg i buat.ko&tukang comment xde beza dgn i.pfitnah&sibuk hal i.get a life.i cuma SL,not Paris… Hilton.I bsyukur sbb tekanan gossip xsehangat Paris i xkan jatuh!!

    Klakar la nyonya ni, cara jawab pun dah tau otak kat lutut. Bila ko pernah “naik” yang ko takkan jatuh?Ko tu suam2 kuku saje la.

    SAtu lagi sapa fitnah ko?Itu perbuatan yang ko cari sendiri. Ini bukan fitnah. Ko sendiri yang buka aib dan mengaibkan diri sendiri.

    Dekat blog ko,boleh la ko block komen2 cenggini,skang cubalak block..aku nak tgk!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS pOcO says:

      tu bkn fitnah, tp sah2 depan mata…dah terjengkeng tul2…

      apela steph ni…

      sape fan dia…??? kalau aku sorryla…bukan fan dia…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pelik says:

        Byk fan minah senget ni, siap ramai tergedik2 nak jadi mcm dia..sedih

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          fan dia..just orng yg kejar dosa cam dia…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          dier suam2 kuku ker? xdelaa…kalo suam2 mesti dikenali jugak cuma x brape popular jer. tp dier ni dh frozen dh sbb x dikenali langsung… perasan x jatuh plak lg? haha…sok time ko joget2 or swimming dlm pool tu tetibe kene timbus ngan tanah yg tetibe mendap…bru tau langit tu tinggi ke rendah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • msmifa says:

      nampak sangat ckp mcm manusia XDA OTAK! dya ckp x kan jatuh an….riak an…takhbur an…x per2 tggu dan lihat kekuasaan ALLAH S.W.T…aku x doakan yg x baek utk unk cuma ku doakan unk beroleh hidayah allah sbb keriakan unk membuatkan aku makin palat ngn unk!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. ..... says:

    Cantik ke dia ni?
    Nampak mcm pelacur dengan rambut kerbang/karat begitu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS pOcO says:

      ape jenis suami tah…

      at lease bg pengajaran / pengalaman kat aku yg still single ni agar berhati2 memilih suami…

      kalau memilih suami biarla status ustaz cam akhil hayy tu…hukhuk…oh tidak, x sanggup t kawen lain…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lara says:

        pilih suami mcm akhil hayy????? NOOOOOO!!!

        pls lar..dia sendiri gagal nak apply ilmu islam yg sbnr dlm idup dia..mabuk cinte smpai x bailik berbulan jenguk anak bini..patut ker dia dijadikan cth dlm memilih calon suami?
        dun tink so..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. Caldina says:

    biar la dia……… korang ni mcm la baik sgt.. nasihat berjela2.. tuduh suami dia mcm2…… dia dgn life dia… korang jaga la life korang… jgn bzbodi…

    p/s: aku suka tgk dia ni……petit..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS pOcO says:

      hello dear…

      ni bkn main tuduh2 k…ni betul2 kejadian…

      bukti2 sahih sume dah terpampang…

      komen2 dia kat fb pun ngaku gak tu…

      mmg suami dia tu seorg JANTAN YANG DAYUS…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Caldina says:

        to Miss Poco….

        u belum kahwin.. you can’t simply say that JANTAN tu DAYUS…. describe to me what is DAYUS…..

        do you know him ? or just a line of words in fb you dah percaya 100% ?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Caldina says:

      aku nak tambah sikit…

      Yg si penghantar surat pada BN ni sibuk2 perihal orang apa pasal ? Nko jeles dgn dengki ke dgn cara hidup dia ? Konon nak kata fake la tu.. sudah laaa.. ko tu fake… ko jaga ajelah keturunan ko… yang ko buruk kan orang dlm BN ni elok sgt la tu….
      Orang tu takder pun sibuk pasal ko…. ko sibuk2 nak hantar entry fb dia kat dlm ni…..

      p/s: benci dgn org yg busuk hati.. dengki… konon2 diri baik sgt nak sedarkan org lain.. tak sedar yg dia memburukkan lagi keadaan…. cibai ar..!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MisS pOcO says:

        fuuuhhh…cibai…???

        baik sgt ke ko…sampai nak marah2 kat org ni…sampai kuar ptaan kesat camni???

        dah gambar camtu bleh ko kata tak dayus lg…???
        ishhh…heran2…

        kita punya komen, so, what is the mistake here…nothing to do with your pc or lappy or keyboard…rite…!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Caldina says:

          aku cibai kan ko ke ? ada ?
          tgk gambar leh kata laki dia dayus ?? so lame….

          memang la tak der kena mengena dgn laptop aku.. pc aku… tapi korang kalau berkokok kat sini… tapi kalau jumpa depan mata siap minta otograph…… hmm… then talk to the hand laaaaa….

          p/s: nikah dulu… rasai idup berumahtangga… then you can talk… if not, keep your distance away…. tq

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          caldina si pemutar belit!!xpaham bahase..pelik aku tgk..org komen lain,die bace lain…bodonye bhse mlayu pon xphm..pastu tuduh bukan2…kesiannye kt ko caldina,mesti ko kurg kasih syg kan?btul kan kan kan??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Caldina, dayus mmg ada byk makna. But, to label this man as dayus mmg kena pada tempatnya bila dia rela jantan lain mendaratkan tangan atas kawasan private tubuh isterinya. Cemburu is sebahagian dari sifat kejantanan, unless dia anggap wife can come and go, and there’s always easy replacement.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hani Bunny says:

          Mintak autograph? SOOO not me.. Even CT Nurhaliza pun, I was never do that..

          Word ‘cibai’ – So kurang ajar. Unacceptable…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • stephy says:

        maksudnya, biarkan die pengaruh org2 yg melihat dia? biarkan masalah mcm ni berleluasa? i xrase si penghantar ni busuk hati ke ape..tp untuk memberi kesedaran pada org lain. supaya orang lain x bergelumang dgn dosa mcm pempuan ni ataupun mcm cik caldina ni.oppsss..

        p/s: kita ade adat, budaya dan agama. adakah anda nak anak2 kita jd mcm dia..mungkin cik caldina xkisah kut….:)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          ingt ko ni pndai smpai mcm mna caldina..
          rpnya…sma ja ngan kta orng…
          x brpa nk ckup ilmu…
          tp…bzanya kta….
          u sllu kluarkan kta2x kesat..mnghina orng…

          asl u sllu skong apa yg orng bt x baik…
          i x nk la tduh..
          tp..klau orng cam ni…
          msti 2×5 ja…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Caldina says:

          satu lagi tuduhan melulu… read more and learn more pls….

          p/s: some ppl talk using only a small portion of his/her brain…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Caldina says:

          another one… tuduhan melulu…..
          read more pls……. childish..!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • stephy says:

          hahaha..kelakar la caldina ni..xde modal….kesian…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          brpa bnyk page ko msk dlm BN ni?
          msti tiap entry ada ko gna prktaan cam tu…
          ko mmg ska gna kta kesat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pelik says:

          Aku rasa caldina ni stephani liah la..hahah..cara tulisan mcm boleh tau

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kaWan says:

      bodo seyh caldina nih!!!mmg bengap,patotla mrh2 kite sume kutuk laki steph n steph,rupe2nye die syok+meleleh air liur tgk gmbo2 cmni..siap ckp petite lg tuuu!!!syialll jek…horny seyh caldina nih..bodo bengap!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lol says:

        hello caldina!! are u steph’s defense lawyer? ckp org mcm2 tp dr komen u we could predict yg u tu bkn org yg baik pun! u penyokong kemungkaran..tats y u mrh sgt org tegur/kutuk steph naper? u 2×5 ngan dia kan? tats d reason u get sooooooo verrrrry emotional here!! u pun bzbody gak sebok nk komen bout others here..kepoh aje nk nyampuk tp u sounded lousy here!

        u asked ppl to use the brain..how bout u? u tink u sound intelligent ker? u sound foolish, emotional and definitely mcm org tak pernah blaja agama! u tink she is petite..we dun think so! dun force us to agree with ur stupid comment tu..u nak mencarut2 kat sini coz ppl tak sokong ur idol tu? sori lar..u nak sesat gi lar sorang2!

        Per kaitan gi kawin dulu in order to know da meaning of ‘dayus’? kat skolah pun ustzh dah ajar..u ni sure time agama ponteng kelas..tats y u sound mcm org tak berakal dan blur bout agama! maybe bile u jumpe ur idol tu u will ask 4 her otograph..but none of us knows her!! saper dia kami nak minat? bakat tak kemana tp sosial jer lebih..u gi lar minat dia sorang2 ok!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          lol,agree 500%!!i loikeee…
          die bkn ponteng kelas,tp mmg xpenah skola agame pon…tu sbb sengal,bengap sume la die…pndai nyampok2 pastu tuduh2 bagai..mcm la ko tu dewa!!!pegi jalanlaaaaa!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tumpang lalu says:

          caldina ngn periuk same je… kedua2 nya komen x berisi…. some of the coment guna bahasa kesat lak… ish2, kejar publisiti n gilakan perhatian disebabkan terdesak nk jadi lain dari yang lain… kononnye, mengkritik dgn cara yg lain dr kita2 suma ni…. hahahahah…. kene gelak sudah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. qis says:

    aku da baca soalan kt fs dia, nk follow tp mls la.. cuba korang bca..
    Q: why are you proud to say you are materialistic? do you think it’s a good value to promote to your children?
    A: I am me.have u ever heard,some of orang alim’s children bila besar jadi sampah masyarakat?why tak membesar seperti their parents?u cant think/judge people that way;) cheers.ask me more

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. MisS pOcO says:

    caldina…

    DAYUS = suami yang membiarkan isteri sah dia berpeleseran ngan jantan2 lain…

    is it very clear for u my dear…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      skong apa akak kta….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Caldina says:

      itu aje ?? so narrow minded…..
      explore more… use google or bing ……….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        atleast kmi fhm mksd dayus..bkn mcm ko…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • stephy says:

          xpela..caldina bijak..bijak setakat cr kat google ape barang! mengaji sket tgk..tergagap2 ko..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          dia bijak sngt…
          trlbh bjak ngan prdaran zman…tu smua mncari kat google…
          \hihihihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MisS pOcO says:

          caldina…

          i think your lifestyle is same like steph’s too…rite…

          that is why u tried to defend yourself…

          no need to search in google or bing or whatever laaa..

          all the pics above are strong enough to proof that

          steph’s hubby is so DAYUS…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          u are right sis…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pelik says:

          bukan gaya hidup mcm si steph ni..ntah2 dia ni mmg steph

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          pelik..i rsa x kot…
          coz…si caldina ni mmg mncl b4 entry ni ada…
          mean dia dh lma ikt BN..
          tp..dia sllu bangkat bla orng ksi nasht..dia sllu mnghalalkan apa yg haram

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaWan says:

        alah ko pon narrow jugak caldina oii…mksud dayus yg sebenar pon ko bengap,pndai plak ko nk suh org google more…budussss

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lol says:

          caldina ni ingat ilmu agama cume ada kat google..patut lar lain mcm aje dia nyer komen..rupenye terlebih surf google utk blaja agama..hee!!

          n she thinks she is broad minded..pls lar..stakat bg komen2 yg mcm bdk tak skola takyah lar perasan bijak..ada ker nak suro miss poco kawin dulu in order to talk bout suami dayus..LOL!! maybe dia pun patut mati dulu br tau ttg dosa pahala/halal haram/syurga neraka..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          ha’ah ko mati lg bgus caldina bangla,aman blog nih…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. stephy says:

    hai si steph ni xhabis2 nak menegakkan benang yg basah kat fb beautiful nara..mcm terdesak pun ade gak..kesian..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. aries_april says:

    stephy ….4 yr info…
    si caldina ni mmg dri dlu g cam ni..ska sngt cr psl ngan orng…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. MisS pOcO says:

    Caldina says:
    September 29, 2010 at 1:45 pm

    aku cibai kan ko ke ? ada ?
    tgk gambar leh kata laki dia dayus ?? so lame….

    memang la tak der kena mengena dgn laptop aku.. pc aku… tapi korang kalau berkokok kat sini… tapi kalau jumpa depan mata siap minta otograph…… hmm… then talk to the hand laaaaa….

    p/s: nikah dulu… rasai idup berumahtangga… then you can talk… if not, keep your distance away…. tq

    VERY SORY, I PUT YOUR COMMENT INTO THE NEXT BOX, SO THAT I CAN REPLY FOR IT…

    Caldina, ape yg u nak deny lg…kalau kat court, tgok gmbr je dh cukup bukti…

    suami mcm ni ko bleh kata tak dayus…???
    ape yg ko bela sgt dgn si minah ni…??? she’s your fren? your sis? or your idiot…??? minah ni dah jd isteri org, yg pelik nya suami dia biar je jantan2 lain pegang…i dont know la…what type of hubby he is…

    hurrmmmm…sya bdoa semoga bakal suami saya tak macam suami si steph ni…aminnn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      akak…mmg bkn fmly dia..tp…
      tu smua idola dia..sapa bt jahat..mmg idola dia…dia ska mngahalalkan apa yg haram

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • one words i can say, when i see dats pic above as
      *sundal*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Caldina says:

      ni ler dia kalau reply ikut rentak jari.. ikut nafsu…..
      lepas tu tuduh aku ni sedara mara dia…
      tak der kena mengena langsung…….

      hahhaha… geli hati aku baca reply ko…. dan kawan2 ko si aries tu.. dari dulu suka tambah lauk….

      malas aku nak panjang2… ada kata dia tu idola aku laa.. itu laaa.. ini laa.. sama dgn lifestyle aku laaaa….
      hahahaha… busuk punyer perangai.. mulut… aku takder tuduh sesiapa pun.. ko terus buat anggapan yg aku ni mcm2….. pelik aku….

      p/s: perbanyakkan baca……. jgn dok tgk BN pastu percaya 100%……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MisS pOcO says:

        no comment…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        caldina…
        i ari2x mmbaca..
        ko nk srh bca apa?
        smua i bca..
        apa yg u x bca pn i bca….

        i nk tmbah lauk ke..tmbh nasi ke..tu hak i…
        atleast i x gna kta kesat cam u…
        i x tgak bnang yg bsah…i skong bla knyataan tu bnr…bkn cam u..mnghalalkan apa yg haram..tu smua orng thu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Caldina says:

          read my WORD one by one……..
          ‘Bila masa aku ada menghalalkan yang haram ?’
          Go and get it for me……

          p/s: geleng paler…. ntah bila ntah masa aku halalkan yang haram…… ikut sukati nafsu aje nak bg komen…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MisS pOcO says:

          one of it…DAYUS…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          ha..tul tu….
          sndri kna bca bnyk skit…kadang tu..ada yg kta trlps pndng..
          mean..i lg bnyk mnbca dri u..even i bca kat Bn ni ja…ahaks…
          p/s:jgn marah ek?
          :-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaWan says:

        caldina versi bangla ni xphm bhase gaknye ek..org ckp lain,die pk lain…sengal!!!bacela btol2…org perli pon xphm..lampi btol ko nih!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pelik says:

      Gaya2 nye mcm orang terdekat ngan si Steph ni..rasanya..ntah2 dia kut..nacking diri sendiri nampak..kata tak heran..skang nak melompat..keh keh keh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jeng2 says:

        caldina ni pelik.n cakap bputar2 alam..kejap dia kata bila dia halalkan yang haram..tp dia tgk pic kat ats dia xstuju plk bila org kta si suami tu dayus..jgn dilayan org mcmni..mungkin dia ni ada tekanan perasaan kot..NI BUKAN TUDUHAN TP ANGGAPAN AKU.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tu la…ni yg mngelirukan kta…
          dia sndri stju ngan si steph ni…y nk melatah pla….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. aku gdis biasa says:

    aku mngaku aku prnh trlanjur n bt bnda2x trkutuk ni semasa zman muda aku..
    tapi..alhamdulillah..
    2 thun aku brda d BN ni…
    bla aku tngk nara post psl arts2x n orng2x islam kita yg brgelummang dngn dosa..
    aku mula brubah..aku insaf dgn apa yg aku bt slma ni….
    dlu aku bangga…FB aku pnuh dngn pic2x haram…

    bla trbca cmnt n advise dr u all..aku thu…
    ada orng yg lbh syg aku…
    alhamdulilah..
    skrng…usiaku mncecah 24..
    aku brsykur pd allah…
    brikan aku hidayah tuk brbah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS pOcO says:

      Alhamdulillah…

      BN ni ade faedahnya kan…

      faedah tuk aku jg…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku gdis biasa says:

        ya….thanks pada penari poco2x…aries_april,nic@pet,eclipse,ain,singa ganaz,bumblebee, tyrabanks,lovelice n yg lain..u all bnyk ksi nsht kat i

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MisS pOcO says:

          UIITTT…penari poco2…???

          huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhik..biler masa plak ko menari neh poco?..
          nak tgkkkkkkk?.. *wink

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku gdis biasa says:

          ya..u kan pnri poco2x tu?

          lpa nk sbt nma damia..
          i ada bca cmnt u dlu…
          how yr baby..msti dh bsar…
          sthun 1 dkt oversea…x prnh bka BN…
          bz ngan study…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          sweetie..i jarang masuk bn da..bz ngan my kids..
          bby damia da bsr da..da nak 2 thun..
          dlu join bn time pegnen lg..hikhik
          cptnyer msa brlalu..
          so, hows yur study?..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku gdis biasa says:

          i ok ja…
          lg 2 thun habis la…
          skrng dkt NZ…
          kak leen dkt sni jga kan?
          x nmpk dia pn…
          aries_april,poco2x sja yg ada…mna hantupensel?
          eclipse n yg lain?

          BTW..tu damia?
          dlu pic u yg rmbut lurus ngan pgang BB u xda dh ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          u know leen?..
          dier ader kat nz gak..
          i thinks she’s bz with her doter..
          u guna nick aper dlu yer?..
          nick neh gak ker?..
          asal x pasan ekk?..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku gdis biasa says:

          thu jga la…dlu dia ada jga..sllu gak reply cmnt dia…
          kak su..jed hijau…

          tu la..
          bla ddk jauh dngn fmly ni..bru keinsafan tu ada…
          alhmdlilah…
          actually…
          i going 2 other life…
          hahaaha..married wit someone make me change…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. Abu says:

    stuju ngan pocho..DAYUS = ks bini kena ppg ngan laki lain. Sbnrnye byk lg mksud dayus, tp itu salah satu. BTW mls nak campur tgn, tgk, lyn , amek pengajaran & x buat camtu dlm life kite sndiri. Peace ^.^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. no problem says:

    there is no question about ‘DAYUS’ ke tak. its just a matter of everyone’s lifestyle. yg masuk neraka mereka dan yg sewaktu dgnnya jd tak payah nak kutuk suami org.

    yg alim, sembahyang 5 waktu, dah buat haji tp perangai mcm setan camana? keturunan islam pun kdg perangai setan inikan pulak yg masuk islam krn kawin.. at least kat malaysia klu nak kawin dgn org islam kena masuk islam but elsewhere no one cares! u practise yr religion and yr partner practise his/hers.

    just take al-qaeda, taliban, JI, kata islam tp bunuh org islam yg tak berdosa – amende nya tu? ada tak pernah diowg ni beri bantuan pd palestine ke, pakistan ke atau org islam yg patut dibantu –TARAK !! ALL THESE ARE NUTS !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS pOcO says:

      ACCEPTED…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Caldina says:

      finally…….. i’m not expecting you to support my word/feedback.. but at least some ppl can think out of the box……. good one..!

      p/s: jgn asik berkokok dlm ni.. comment ngalahkan ustaz.. org tabligh…. tapi apa sumbangan korang membantu sesama agama ? <- sila jawab poco… aries…. dan stephy…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MisS pOcO says:

        we give comments base on the pics given…

        kami tak kata kami nak kalahkan ustaz or tabligh or someone else that hv knowledge in agama….

        adakah awak sokong ape yg tlah steph dan suami dia buat…???

        its up to u to think….

        tp sekurang2nya gambar2 camni bleh bg kami pengajaran supaya jgn buat…alhamdulillah…
        byk pendapat2 lain yg lebih bguna kat sini bleh jd ikutan…but not yours k…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          i x kta i ustzah…n ilmu yg i ada…i just kngsi ngan smua kat sni..even i x ssmprna siti aisyah….khatijah…atleast i still know about halal haram..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaWan says:

        dahla ko caldina…sume xsuke dgn ko..blah la ko dr cni..ko ni suke menyampok,pastu suke bela bnda yg x baik..bongok ke hape tgk gmbo cmtu msh nk suh org pk +ve…mmg bongok!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lara says:

          menegur kemungkaran dan memberi kesedaran pd org lain tu jugak satu sumbangan..at least perbuatan mungkar tu ditegur..bkn ker itu 1 kebaikan? drpd mcm u caldina yg mengamuk tak tentu psl sbb org condemn steph..u yg menyalak mcm anjing gile trying to prove yg ur opinions bijak2 belaka walaupun pd sesuatu yg against agama..tu aje ker sumbangan yg u mampu bagi?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Murai says:

          Bodoh cakap orang tak nak dgr, Caldina tu dah tak betul! Buat apa nak agung2kan orang yg buat salah mcm tu, nak menegakkan benang yg basah! Kita bukan duduk USA ni Malaysialah, BODOH!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. MisS pOcO says:

    Caldina says…”some ppl talk using only a small portion of his/her brain…”

    the ques is : is that including u caldina…???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku gdis biasa says:

      knpa nara x mcm dlu lgi?
      bnyk yg brtelagah….
      poco2x n the geng mna?
      dlu u all close sngt…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • .... says:

      Kalau steph dan rakan2nya..cakap mmg tak guna brain..ibarat mencurah air ke daun keladi..

      Steph,
      PErcayalah,ramai orang tgh gelakkan engko,sebab ko byk sgt sakitkan hati orang..ambiklah iktibar,jgn jadi bodosombong lagi,salah tetap salah..jgn menegakkan benang yang basah k..

      Semoga insaf..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MisS pOcO says:

        GADIS BIASA…DULU AWAK GUNA NAMA APE EK…???

        ACT, KITORG PUN BARU NAK START AKTIF BALIK NI START BULAN POSE YG LEPAS…KALAU TAK, RASANYA SETAHUN GAK TAK MASUK SINI…

        YG LAIN2 ADE GAK BG KOMEN, TP BZ NGAN TUGAS MSG2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku gdis biasa says:

          i gna nma puteri
          time tu…
          MJ pnya post pling bnyk kat BN..smpai snga ganaz pkai avatar dia..
          hihihiihihhiihih

          that time…i free…b4 brngkat p NZ

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          aku gdis biasa?
          sapa ni?
          intoduce la dri skit.u ada sbt nma i kat ats…x smpt nk brknalan…
          lpa la…dh lma x msk BN..ni bru nk aktf blik

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku gdis biasa says:

          hye dear aries april..
          dlu…u x ingt ke…
          i sllu cmnt ngan u..
          i puteri la….

          u sllu pji nma i…
          u ka i kwn baik u….hahhaha
          n u ska nm tu coz nma u brmksud puteri..x ingt ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          still x blh ingt la..
          nk kna ltk clorox skit ni pala otk…cuci jab…
          BTW..nice 2 meet u dear…
          how u?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. teh o ais says:

    Salam, sebenarnya dunia hiburan ni lebih banyak membawa artis ke arah kemungkaran dari kebaikan.. kepada semua, cuba tgk link ni.. tgk macamana seorang rapper(loon-yg duet ngan puff daddy lagu “i need a girl”) mendapat hidayah setelah menyedari kehidupan sebagai seorang artis tidak dapat memberinya kebahagiaan..

    http://www.youtube.com/watch?v=dpKC7Mlrk7E

    setelah memiliki semuanya, dia menyedari yg kesemuanya itu tidak dapat memberikan dia kebahagiaan dan ketenangan..
    “why pay for the desease when the cure is free?”

    Assalamualaikum..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. MisS pOcO says:

    frens, caldina kata kita ni CHILDISH…

    thank u very much caldina…

    we are studying in tadika school…huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku gdis biasa says:

      penari poco2x…d mn dia tlis?
      sngguh kasar bhsa yg d gnakan…
      tdakkah dia fkr prsaan ong lain?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MisS pOcO says:

        kat atas…
        kalau rajin skrol up la ke atas…huhuhu…

        takyah fikir prasaan orglain…

        sama2 perang perasaan ni…huhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kaWan says:

      caldina ni bodo la..shuhhhhhh sebok jek masuk cni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lara says:

        iye lar poco..korang childish, caldina aje lar yg mature kat sini..
        biarlah luncai terjun dgn labunye poco..dia putar belit lak statement dia konon she didnt say this n that..mcm lar org ni tak pandai membaca dan tak phm simple language..to her that is the sign of maturity..lalalala!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. damia zahra says:

    aiyakkk! semakin laharrrrr entri neh..
    udah udah ler tu..jgn pasal c Stephanie neh..kiter bertelagah..
    aper yg u ols dpt?..
    respect others opinion hokeh?…
    mner yg nasihat2 tu..nk amik..amik!..tanak sudah!..
    bukannyer kene paksa pun…nggeee!~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS pOcO says:

      damia…dah lama tak hubungi ko…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        pocoooo..mwaxxx dlu..
        amacam raya ko?..
        sure meriah tahap gaban tu..
        ko sihat tak?..ko p maner la?..
        lamer ko x msuk ym?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          sis damia..akak kta tu smbong..ngan adk sndr pn dh x cl n msj..Ym pn kejab ja..
          FB apatah lgi..
          :-(

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MisS pOcO says:

          amboi2…adik akak sorang ni…

          mira, nanti bg nama fb akak kat damia k…

          jgn publish kat sini…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          poco…ko bukak akaun fb bru lg ker?..
          owhhh bru skrg nk kasi yer?..
          x ske..x ske..x ske..
          aries..ksi kat akak nnti yer?..*wink2x

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          akak…
          majuk dh ni…
          :-(

          sis damia..ok..msk FB..mira ksi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. PLNH says:

    Allah telah menjelaskan dalam Quran: “Sesungguhnya agama (yang diridai) di sisi Allah hanyalah Islam. Tiada berselisih orang-orang yang telah diberi Al Kitab kecuali sesudah datang pengetahuan kepada mereka, karena kedengkian (yang ada) di antara mereka. Barang siapa yang kafir terhadap ayat-ayat Allah maka sesungguhnya Allah sangat cepat hisab-Nya. (Ali-’Imran:18-19)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. SukaSuki says:

    blog dia… guna nama anak dia…
    http://www.ryanraffael.blogspot.com/?zx=d6d481ca4ada5d16

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. Posh says:

    jadikan semua komen ni positif…Kena Ingat Malaysia ni agama Rasmi Islam…Setiap perkara yg bercanggah tu mesti ada yg akan bersuara…sama ada Nak Disuarakan Atau Tidak terpulang… Lebih baik kalo setiap yang kita lakukan itu tidak dikongsin dengan orang lain..untuk tidak menimbulkan sebarang isu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. blahla says:

    Get this right la. This is a gossip blog !!! Nak kena puji memuji je ke bila memandang ssuatu yg tk senonoh??? If you cant stand the heat get out of the kitchen. Ko gi la buat blog memuji idola ko tu if you fancy their lifestyles. Apa nak kacau2 komen d sini . Suka ati orang la.Ni mesti budak tgah mengatal.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • so what says:

      haha! lawak2..tul tu ‘blahla’..jgn lar expect org memuji aje kat sini. nak tegur pun payah..ada aje yg melenting! dah benda tak senonoh takkan nak expect org sanjung..sori lar!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  151. krapcrap says:

    Solly ah tapi cant help noticing dia ni mcam bapok siam je. Body is too skinny lepeh. Wat freakin ugly tattoos too. Its a fading trend in the west this conteng2 body . mat saleh sendiri ada opinion on this. Yg org kita ikut je cam lembu …making a joke of themselves!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kaWan says:

      haha biasela org jakun mcm steph ni mmg sengal…lembu la katekan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miss pocO says:

        alahaiii…

        inilah yg mjd kebanggaan steph…

        semoga dia diberi petunjuk dan hidayah oleh Allah swt…

        aminnn…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. aries_april says:

    bru prsan isap rkok rpanya ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • outdated says:

      Hehehe. minah2 cam ni tak ada pendirian sendiri lngsung. Balik2 imej murah yg ketingalan zaman cam ni dia nk copy yg kasi dia thrill. Mat saleh duk sebuk kejar kesihatan. yg generasi ktia ni sebuk cari penyakit .Cian pun ada. Lantak la, kulit, paru2 dan tekak dia. Good luck je.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miss pocO says:

        silap sape…???

        1. suami tak tegur…???

        2. suami tegur, tp wat2 tak endah..pastu suami tak kesah lg…???

        3. suami suh hisap rokok…???

        ***satu lg pengajaran / contoh terbaik wat aku…thanks…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. syuk says:

    boobs nampak mcm fake. natural big boobs lain xkan nampak keras mcm tu haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. hafiz says:

    wooooo…seksi gila

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  155. Miss pocO says:

    hello frens…

    ramai lak yg masuk sini sblah mlm…

    condemn caldina lak tu…

    aduyaiii…caldina2…insaflaa…

    jgn nak menegak benang yg basah, bende tak elok

    ko sokong plak…huhu…

    all the best to u caldina…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  156. Reena says:

    ‘Baik’ betul husband dia…isteri wat tayangan percuma pun dia ok jerr..no value gitu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. 36D says:

    sekali tgok dah tau boobs tu implant 100% – senang je nk tau . Dianya bulat terletak cam 2 mangkuk, pas tu tk ada cleavage. Terlalu *perfect* masing2 duduk d tempat masing2. Lagi satu ,ko perhatikan bila dia pakai baju2 cam halter top ke bikini boobies dia tk bergegar goncang cam yg ori punya. Dia keras sikit, Kalo nak cleavage dia kena mintak tolong push up bra : ))

    Dia ni mesti betoi kecik originally bab skang pun tk besar sngat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  158. mia says:

    sebenarnya..saya pun teringin punya gaya hidup seperti itu..hehehe tapi saya malu dan tidak berani,,,nak juga pakai skirt mcm pelakonbarat tapi tak berani..nak juga seperti org korea ke jepun ke..tapi tak berani..tapi yang saya paling takut ialah..kematian..bagaimana saya nak berhadapan dgn malaikat maut, bagaimana saya menghadapi hari kiamat nanti..Ya ALLAH…ampunkan segala dosa-dosaku, kedua ibubapaku, anak2 ku dan saudara-maraku..berilah aku dan keluargaku petunjuk dan hidayah ke jalan yang benar..Andai gambar di atas adalah salah satu tanda kiamat..tetapkan imanku supaya sentiasa ingat kepadamu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  159. tyrabanks says:

    pergghhh..ni islm ker apa ek….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      islm
      slps convert tyra…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        ooo..x sepenuhnya la ni…dasat..
        btw masuk islam for reason la ni..xleh nak ckp la..coz to open..
        sexy giler sgt dah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          hahahaha…x juling ke bji mata ni?

          sometimes..kta x leh salah orng bru ni..
          coz..orng yg ptt bmbing dia sndri x da bmbngan..
          yg bwa msk orng bru ni..kna ada 2x lbh tnggjwp dia b4 dia bwa msk orng bru..
          klau dr rsa blh tnggung..kira ok la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. tyrabanks says:

    HIDUPPPP POCO..HIKHIK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. tyrabanks says:

    panas..panas..
    caldina la sgt ek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. tyrabanks says:

    mmm..aries..poco mana? lama x nmpk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  163. Maey says:

    cisss….huduhnya perangai. cam setan. nampak ada tanduk tumboh plak.nampak tak? heheheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  164. nak jadi geng poco2 says:

    cik caldina / steph

    suami biarkan bini dipelok2 dek jantan tu bukan dayus ke? tu la klu dh bnyk sngt minum air setan tu smpi dh x bole fikir…
    byk2 kn la membaca cik steph oiiiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      meh…rermai join geng poco2x..ahaks..
      :-)

      apa pn..
      i ada post 1 kisah kat ats..klau rjin…bca lah…krna setitik..apa pn leh jdi…kta lpa sglnya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Murai says:

      hahahaha tula suruh dia ni beli buku agama, kalau orang lain dah kena cerai agaknya!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  165. Caldina says:

    To whom it may concern….

    hahahahaa……. seronok aku baca komen2 childish… tu laa duduk bawah tempurung… masa dulu suruh belajar pandai2… dapat tajaan GLC company leh gak gi belajar oversea…. tgk dunia luar….
    korang ckp la apa benda kat aku…. i don’t give a damn…. ada yg kata lifestyle aku serupa mcm dia la… itu laaa.. ini laaa…
    ada plak tu.. ini gossip blog, so standard la orang bagi komen mcm tu.. mana ada muji…. hahaha… tak sekolah tol.. maybe ko baru kenal BN ni… next time… READ MY WORD……… p belajar and explore more…

    Satu perkara yang aku memang tak suka dari dulu dgn si ADMIN BN……….. ko aibkan maruah orang….. ko tunjukkan pada orang perkara yang tak perlu…… ko berikan peluang pada orang yang dah jahil lagi menjahilkan bagi komen….. ko pikir la sendiri kalau satu hari terjadi pada ahli keluarga ko…… think it wisely bro…

    p/s: umur aku 34 thn, kerja di MNC oil & gas company, aku lelaki, agama aku islam dan aku melayu sejati…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      i have degree from gunma japan…
      xda heran pn ngan ko…stkt cmpny taja…
      i JPN taja…sepuluh sen pn x kna byr..kira i lgi high education more then u dear..
      im only 23…
      34..jauh beza sngt klau u stkt ada PHD…..b4 30 i dh leh dpt tu klau i mau…

      n one more thing dear..jgn bngga ngan kita ada..i trpksa ckp apa i ada pn lps u ckp smua ni..i x nk u rsa..u kat sni ja yg pndai…
      ada orng lain…
      orng sklling kita ni ada lbh pndai..
      lbh bjak..ingt..sbjak2x kita…
      hnya pada allah kta tnduk..klau u bjak smpai xda agma…x prlu tnduk pda allah yg 1…
      x tau la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Murai says:

      hahahaha orang yg bodoh tak pegi sekolah yg fikiran mcm Caldina/ Stef , takde sape aibkan sape memang dah sah2 pic tu memang betul!! Tak de sape yg buat cerita!! Bodoh punya orang! Kalau kau melayu orang Islam kenapa kau sokong orang mcm dia ni! Lelaki kau ni mulut mcm pempuan hahahaha, adoiii sian sungguh!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        haahahahaha…
        :-)
        skong murai…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Murai says:

          Caldina daripada kau mengarut tak tentu pasal baik kau ajar sikit stef tu agama dari kau menyokong dia tak pakai baju tu, kau suka ke tgk dia tak berbaju tu? Kau kata kau pandai, kalau kau pandai kau tak cakap mcm orang tak de akal, dulu family kau tak hantar sekolah AGAMA ke??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hani Bunny says:

      Caldina,
      I’m also working in oil & gas company. I am 29 yrs old, I’m a muslim woman & pure malay as well. We r too close dude. Some of ur points r true, some r not; when I say some r not, cos majority ppl here r disagree with ur point of view. It shows you r positive against Steph’s act..

      But, either u agree or not, the usage of ‘CIBAI’ to express ur dissatisfaction to others who r condemning u is totally intolerable. How come an educated person like you could use such word?

      Maaflah if you terase. Saling menegur sesama islam.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nak jadi geng poco2 says:

      adoiiii dh ko sendiri brani tunjuk gambar yg x sepatut nyer kat public… aib kan diri sendiri la tuuuu… brani buat brani tanggung la beb…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Murai says:

        Tula “nak jadi geng poco2″, sendiri tunjuk kat orang sendiri tak sedar!! Mcmlah artis terkenal sgt, sape dia ni pun bukan kenal pun!!! Artis mana dia ni???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nak jadi geng poco2 says:

      skang ko kata ko x suka si admin ni kan tp masa admin ni kuar kan gmbr ko ngan ashraff sinclair ko heboh suruh org semua tgk… think before you say dearrrr

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Murai says:

        cakap berbelit2 mcm keling! Nanti terbelit sendirikan kan susah!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nak jadi geng poco2 says:

          murai word keling tu x sesuai, kang dh jd issue perkauman pulak !!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          caldina ni kalau article pasal yg seksi seksa tu dia pasti muncul…

          then berbalah2 kat sini plak…kunun2nyer tak suke kitorg bantah pasal arits2 seksi la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tul tu..jgn la kata orng keling2x..klau ada india bca cam na?
          then..klau dia orng kta kta..thu lak kta nk mlth…
          ati orng kta kna jga jga..tp koau orng yg kta jga tu x pndai hrgai…
          tu bru ptt kta tmbak blik..hihihih

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Caldina says:

        show me prove….
        don’t simply say…. when and where ?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      erkkss! ingtkn nk cri keja kat bn budak caldina neh..
      siap p/s umo, tmpt keja, gender & wut so on la..
      jgn cpt melenting..relax dude! ngee!~
      ko x ske admin bn..tpi aku tgk ko rjin gak bagi komen kat bn neh..
      back to da story c stephanie neh, klu tanak org aibkn..jgn la kiter membuka keaiban kiter sendiri..
      & referring to yur words..’ko berikan peluang pada orang yang dah jahil lagi menjahilkan bagi komen’ <—neh termasuk ko ar neh kn?..sbb ko pun bgi komen sama kt cni.. :P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        hahahaah…keras statement sis..bru mngelegak ati caldina time bca…

        tp prsn x..bla thu dia laki..
        nk pnggl caldina pn dh seram sejuk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhik..bior ar dier aries..
          meh kiter buat keje kiter..
          ngeee!~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          huhuhuuhuhhu….
          dia kta dia melayu sejati…
          :-)
          lelaki sjti gak ke akak?
          apa akak rsa?
          :-)
          ni kna tnya poco ni..dia pndai skit tafsir..
          dngn nma caldina…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          melayu sejati?..
          hikhik..not impossible la aries.. if both of his parents..pure malay..
          but, if its referring to melayu sejati punyer attitude?..
          huallahua’lam…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tu la…cmnt lbh akak.krng ada gak orng yg sntap…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  166. Miss pocO says:

    wow…

    dah ade geng aku rupa2nyer…

    thanks sume…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  167. Miss pocO says:

    I MMG SUKE COPY PASTE CALDINA NYER COMMENT…
    “p/s: umur aku 34 thn, kerja di MNC oil & gas company, aku lelaki, agama aku islam dan aku melayu sejati…..”

    i see…lelaki, dah kawen blom?
    kalau blom takpe la…kalau dah, mungkin u pun same attitude as steph’s hubby too…hurmmm…no wonder, whole dis while u asyik bangkang jer sume komen org2 kat sini…

    agama islam…? wow, tp kenapa u sokong ape yg steph and hubby dia buat..??? dlm islam ade suh ke umat2nya buat camtu…humrmm…we are talking about steph and her hubby k, walaupun kat luar sana ramai lg wat camtu…tak dinafikan…sbb ni article pasal diorg…

    melayu sejati…? suami steph melayu sejati ker…if so, what type of melayu sejati he is…? adakah melayu sejati ni mbenarkan istri dia bebas dipeluk cium jantan lain? bebas di ‘ehem2′ jantan lain, tak mustahil kan…

    caldina…caldina…please la…kembali la ke pangkal jalan…jika u bg komen camni, seolah2 u pun lbh krg sama gak cam diorang…

    satu lg, ada kebaikan gak pihak admin siarkan gambar2 camni sbb…YG BAIK DIJADIKAN TELADAN DAN YANG BURUK CAM KAT ATAS TU DIJADIKAN SEMPADAN OR BUANG TERUS…

    FAHAM KE TAK…???

    TAK FAHAM NANTI GENG2 AKU TOLONG XPLAINKAN LG….SAMPAI U BENAR2 FAHAM…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0